Találatok a következő kifejezésre: Most veszünk babámnak (20 db)

Femoden nevű fogamzásgátlót szedek, viszont most szeretnék babát. Ha egy gyógyszert nem veszek be, lehetséges, hogy teherbe essek, vagy mit lehet csinálni?

Legjobb válasz: Ha babát szeretnél, hagyd abba teljesen a gyógyszert! Lehet,hogy tehrbe esnél másképp is, de a babának sem tesz jót, ha megfogan és utána még gyógyszert szedsz!

Ha babát szeretnél, hagyd abba teljesen a gyógyszert! Lehet, hogy tehrbe esnél másképp is, de a babának sem tesz jót, ha megfogan és utána még gyógyszert szedsz!
Ha babát akarz ne szedd, ha nem akarsz szedd...Benne van a nevében.Ebben mi olyan nehéz?????
szia.lehetséges igen, de kicsi az esélye, attól függ, hogy milyen rég szeded. ez nem ide tartozik:te nem híztál a femodentõl?én felrántottam tõle 12kg.ha van ilyen problémád a yadine nagyon jó.
A fogamzásgátló akkor igazán hatásos, ha jól szedik, tehát minden nap közel ugyanabban az idõben. Ez azért van, mert igen kicsi a hormontartalma az egészség miatt. De ha egyet nem veszel be, pótold másnap, az még nem a világ vége, nálam sem lett baj. De ha biztos akarsz lenni , akkor használj óvszert a mensesedig, és ha elkezded szedni a következõ levelet, védett leszel ismét.
azzal hogy egyet nem vettel be az nagyon keves esely a teherbe esesre, nem kizart, de .....hagyd abba varj egy kicsit hogy minden hormon kiuruljon, mert ahogy felettem is irtak nem tesz jot a babanak.ne stresszelj a teman es meglatod hogy osszejon, ha elobb nem utobb biztos.sok sikert es probalkozast:D
Ezt még is , hogy gondoltad nem veszel be egyet majd utána folytatod én nem tudom , hogy lehet ennyire buta valaki arra van eszed, hogy fogamzásgátlót szedj, hogy orrba szájba dughass, de azt nem tudod, hogy mit csinálj, ha gyereket akarsz.

Első szandálnak mekkorával vegyek nagyobbat, milyen gyorsan nől a babák lába, mert az szeretném ha most veszek akkor az nyár végéig jó legyen? 10 hónapos baba Ja és a Siesta jó?

Legjobb válasz: Hát az attól függ...... Ha már áll, meg megyeget, akkor ne vegyél nagyobbat, mert nem fogja jól tartani a lábát. Nõni igazából kb most kezd majd jobban. Nekünk 6-8,5 hó közt elég volt egy cipõ, most meg havonta nõ ki egyet.

Hát az attól függ...... Ha már áll, meg megyeget, akkor ne vegyél nagyobbat, mert nem fogja jól tartani a lábát. Nõni igazából kb most kezd majd jobban. Nekünk 6-8, 5 hó közt elég volt egy cipõ, most meg havonta nõ ki egyet.
igen a siesta jó , változo kinek milyen ütembe nöl a lábija, ugy nézheted hogy a babád eddig milyen ütembe nölt, ha kicsi törékeny akkkor talán tovább hord egy méretett de az én babám nagyobb a korához képest ö gyorsabban fejlödhet. Így volt a nagy fiamnál .
u.i.: Siesta jó, bár én úgy tudom, befejezték a gyártást, és valami Max(???) van helyette. Kérdés, megér-e annyit(10-15 ezer, és 1 hónapig jó...).

Ki mivel foglalja le az 1 év körüli babát az autóban? Most veszek autót, és tanácstalan vagyok.

Leggyakrabban ketten fogunk utazni, vagyis én vezetek, ő pedig hátul ül majd az anyósülés mögött. Mostanában eléggé nyűgös, de eddig én is mellette ültem, úgyhogy valamivel elfoglaltam őt. Mi lesz ezután? Ha a kezébe adok játékot azt folyton ledobálja, én meg nem hajolgathatok, hogy felszedjem. :S

Legjobb válasz: Hát, ezt ott szúrtad el, hogy eddig szórakoztattad. Most már elvárja, nem lesz egyszerû.

Hát, ezt ott szúrtad el, hogy eddig szórakoztattad. Most már elvárja, nem lesz egyszerû.
Semmivel nem szoktam lefoglalni, nem adtam még neki soha játékot út közben, ül és nézelõdik. A te gyereked viszont nagyon fog sírni egy ideig, ha ezt szokta meg, de te légy szíves akkor is az utat figyeld majd.
Én sem foglaltam le eddig, csak az elsõ idõkben ültem hátra mellé.Elnézelõdik aztán elalszik.Ha meg nem akkor beszélget, gagyarászik.
Ha hosszú útra megyünk, akkor az innivalóját adom neki, amúgy "beszélgetünk", zenét hallgatunk. De õ így van szoktatva, mindig én vezettem, szinte naponta mentünk születése óta a tesóért, meg mindenhová.
Én se szoktam lefoglalni a gyerekeket, sose tettem, akkor sem, amikor nem én vezettem. Sõt, nem is ültem mellettük, csak amíg nagyon picik voltak. A harmadikkal már akkor sem, hiszen tele volt a hátsó ülés. :-) 11 hónapos most a legkisebb, a cumiját cumilánccal rögzítem a ruhájára, ha akarja, azt be tudja tenni a szájába, magával a cumilánccal is elszórakozik, beszélget, nézelõdik, nem is igényli a foglalkozást. Legtöbbnyire pedig elalszik. Kezdjetek rövid utakkal, fokozatosan növeljétek a távolságot, szép lassan meg fogja szokni a babád.
Lehet kapni elsõ ülésre tehetõ játékot, kormánykerék ha jól emlékszem.

Most veszünk a babámnak etetőszéket, van valami, amire oda kell figyelni a választásnál? Tudtok ajánlani valamilyen típust?

Legjobb válasz: Típust nem tudok, csak annyit, hogy fából készültet vegyél. A mûanyagból a több tízezer forintos is borzasztó gagyi és marhára ingatag. Na meg a fa amelett hogy jóval praktikusabb, szerintem szebb is:)))

Típust nem tudok, csak annyit, hogy fából készültet vegyél. A mûanyagból a több tízezer forintos is borzasztó gagyi és marhára ingatag. Na meg a fa amelett hogy jóval praktikusabb, szerintem szebb is:) ))
A mûanyag könnyebben tisztítható, nagy, peremes tálcája van.(a fával ellentétben)
Nekünk mûanyag van, azt kisebbre össze lehet csukni. Nálunk nagyon kicsi a hely, ez fontos szempont volt. Nem ingatag, mert elég szélesre nyílik, tehát a lábai távol vannak egymástól. A talca nagyon jó, hogy hátrahajtható.
A fa is le van lakkozva, szóval nagyon könnyen tisztítható, és az enyémnek is van tálcája, amit hátra lehet hajtani. Nekem is jobban tetszik a fa. Tartósabb.
Szia! A fiam fából készült etetõszéket kapott, amit gyorsan és jó alaposan össze is kent, lemosni is elég ídõigényes és sose lesz olyan, mint új korában és nehéz is, szétszedhetõ, de igazából asztal+ széknek sohasem használtuk! Amikor a lányomnak lett aktuális a dolog, akkor az Anyukám vett egy mûanyag, ikeás etetõszéket, ami 3000 Ft+ 1000Ft a tálca hozzá. Stbil, könnyen tisztítható, öves és nem utolsó sorban nagyon könnyû. Csak ajánlani tudom, még a hajvágás is megoldható vele, mert csak le kell zuhannyal öblíteni és már tiszta is. A legjobbakat! Egy 19 hetes kimami

A kislányom jun. -ban lesz két éves és igényelni kell a gyest. most megint babát várok. milyen jutatásra számíthatok? mit vesznek figyelembe?

decemberbe jön a második baba.

Legjobb válasz: Ilyenkor érdemes ingatlan cserélni újra mert akkor a 2 gyerköcre 2.400.000.Ft-ot fizetnek, hogyha felújítasz akkor csak a felét kapjátok meg.

Ilyenkor érdemes ingatlan cserélni újra mert akkor a 2 gyerköcre 2.400.000.Ft-ot fizetnek, hogyha felújítasz akkor csak a felét kapjátok meg.
A kérdező hozzászólása: én azt szerettem volna tudni hogy gyes alatt ha megszülöm a második babám akkor jár-e gyás, gyed úgy( hogy már nem vagyok állományba a volt munkahelyemen)
A védõnõdnek kell tudnia a pontos juttatásokat, de szerintem, ha nem vagy állományban akkor csak gyest kapsz meg az egyszeri anyaságit, ja és a családi pótlékot!
Szia, én is ugyan abban ahelyzetben vagyok, én augusztusra várom a második babát, és a gyed alatt szünt meg a munkaviszonyom, és nem kaphatok gyedet, csak gyes jár, egyszeri anyasági, és a családi pótlék, mivel nem folyamatos a munkaviszony. 24 hetes kismami

Otthonra milyen cipőt javasoltok, használtok? Most kezd egyedül járni a babám, van neki bőr puhatalpú itthoni cipője, de nem vagyok biztos benne hogy ez a legideálisabb. Esetleg amit kintre veszünk, azt először otthon is hordja?

Legjobb válasz: Mivel most kint meleg cipõ kell rá, az bentre sehogyan sem jó. Az én babám is most tanul lépegetni, amit bentre adok rá, az egy harisnya és egy zokni, aminek csúszásbiztos a talpa.

Mivel most kint meleg cipõ kell rá, az bentre sehogyan sem jó. Az én babám is most tanul lépegetni, amit bentre adok rá, az egy harisnya és egy zokni, aminek csúszásbiztos a talpa.
Nekem a Salus cipõt javasolták otthonra és kintre is. De az elején csak zokniban volt otthon (csúszásgátlósban). Majd szandálban, de az a lényeg, hogy kemény talpa legyen és olyan, ami tartja a bokáját is. Budaörsön a Jysk fölött van üzletük. http://www.salusgyogypont.hu/index.php?page=shop.browse&cate..
Vannak ezek a zokniszerû, vastag kis lábravalók. A talpán csúszásgátló göböcskék.Meg Z.ol vászoncipõcskék. Azok nem jobbak?Amelyek a bokát is tartják. Én õrzöm az elsõ kiscipõt, amiben mindkét gyerekem megtanult járni. Bársony, gumitalppal, és fûzõs, bokáig érõ.:) )
Zetpol pipõt adok rá! Könnyû, puha, nemmelegszik agyon benne a lába!

Közalkalmazott vagyok. Gyes végén terhes lettem, decembertõl töltöm a szabim január 31-ig. Febr. 01-el írásban adta a munkáltató, hogy vissza vesz. Jelezzem, hogy babát várok? Volt már több vetélésem, most 5 hetes vagyok. Elküldhet szabi alatt?

Legjobb válasz: ha már volt vetélésed, az kb azt jelenti, hogy az elején célszerû pihenni, de az meglesz, nem? ha nem jelented be most és február 1tõl elkezdesz dolgozni, amikor már javában látszani fog, akkor nem cikibb, ha csak akkor derül ki? tisztességesebb most szólni. szabadság alatt elküldhet, ha határozott idejû szerzõdésed van, ha határozatlan, akkor is, csak akkor fizet sokat, felmondást, végkielégítést, attól függ, mióta vagy ott. ha reálisan nézzük, meddig dolgoznál? a munkáltató helyében te mit mondanál egy ilyen esetben? képzeld magad az õ helyébe... hogy korrekt?

ha már volt vetélésed, az kb azt jelenti, hogy az elején célszerû pihenni, de az meglesz, nem? ha nem jelented be most és február 1tõl elkezdesz dolgozni, amikor már javában látszani fog, akkor nem cikibb, ha csak akkor derül ki? tisztességesebb most szólni. szabadság alatt elküldhet, ha határozott idejû szerzõdésed van, ha határozatlan, akkor is, csak akkor fizet sokat, felmondást, végkielégítést, attól függ, mióta vagy ott. ha reálisan nézzük, meddig dolgoznál? a munkáltató helyében te mit mondanál egy ilyen esetben? képzeld magad az õ helyébe... hogy korrekt?
Hát, ez nem jogi válasz, szóval én ennek utánakérdeznék valaki hozzáértõtõl is. De én jelezném, mert emlékeim szerint most már szabi alatt is fel lehet mondani, talán azt sem kell megvárni, hogy újra megjelenjen valaki a munkahelyén, ugyanis írásban is elküldhetik. Ha meg terhes vagy védett vagy. Egyébként meg, ha tényleg el akarnak küldeni, akkor semmit sem nyersz azzal, hogy nem mondod el, mert ha nem mered elmondani ettõl még kirúghatnak szabi alatt, ha meg bármi baj lenne (de nem lesz semmi baja picivel, bízz benne te is), akkor meg ahogy megszûnik a védettséged akkor rúgnak ki. Így viszont abban vannak visszamész: akit a helyedre vettek fel vagy azt kell kitenniük vagy annak más munkát nézni, stb, lehet nekik könnyebbség is lenne tudni, hogy nem biztos, hogy számíthatnak rád. Én köztisztviselõ vagyok és nálunk tudom, hogy rúgtak ki már munkatársat szabi alatt, de nem tudom betegszabadság vagy évi rendes szabadság alatt (amúgy férfi volt, szóval nem ilyen jellegû háttérrel, mint a tied). De tényleg kérdezz rá vagy hátha mond itt valaki biztosat.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Neked!

Lehetseges az hogy már most kevés a tejem? Mégcsak 3 hetes a babam es mar most azt veszem eszre hogy alíg van tejem. Egy hete még 15 perc alatt lefejtem 80ml most nagy kuzkodessel 10perc alatt nem jon ossze 10ml.

Lelkiismeret furdalasom van amiatt hogy esetleg tapszereznem kell cici mellett.Sajnos enni sem eszek rendesen,de egyszeruen nem kívanom idom sincs,allando nyugoskodo kiscsillagom mellett.Ugyveszem eszre hogy sok esetben éhes marad a kisfiam mert sir es fel orajara megint szopizna...

Legjobb válasz: Én is így jártam.Sajnos 4 hetesen totál tápszeres lett.Pedig fejtem, ettem, megvettem a drága bogyókat, de 3 nap alatt eltünt a tej. A gyerek meg sírt.Azt hittem hasfájós.Érdekes módon mióta tápszeres nem fáj a hasa...Éhes volt. Nekem pedig rá pár napra megjött... Próbálkozz és próbálkozz, fogadj meg minden használható tanácsot,de lelkiismeret furdalásod ne legyen.Nekem már azért van, mert szó szerint éheztettem és tömtem a hasfájás elleni csodaszerekkel!

Én is így jártam.Sajnos 4 hetesen totál tápszeres lett.Pedig fejtem, ettem, megvettem a drága bogyókat, de 3 nap alatt eltünt a tej. A gyerek meg sírt.Azt hittem hasfájós.Érdekes módon mióta tápszeres nem fáj a hasa...Éhes volt. Nekem pedig rá pár napra megjött... Próbálkozz és próbálkozz, fogadj meg minden használható tanácsot, de lelkiismeret furdalásod ne legyen.Nekem már azért van, mert szó szerint éheztettem és tömtem a hasfájás elleni csodaszerekkel!
A kérdező hozzászólása: En is arra gondolok h hasfajos es en is adom neki a csodaszereket segiteni nem segit es ugyan olyan nyugos marad...lehet nalunk is ugyan ez a problema :-(
1: a lefejt mennyiség nagyon sokszor köszönõviszonyban sincs a szopizottal:) , e miatt szerinetm ne aggódj! 2: ne leyen lelkiismeret furdalkásod, ne görcsölj rá, a stressz a lehetõ legnagyobb ellensége a szoptatásnak 3: hogyan szoptatsz? milyen "rendszerben"? :) Az, hogy egy három hetes baba félóránként szopizna, teljesen normális. Ne felejtsd el, hog neki a szopi nem csak evés, hanem ivás is, és mitöbb, testközelség, anya= biztonság. Szoptasd, amikor csak kér, hiszem a tej akkos termelõdik ha inger éri a mellet. Tehát: több szopi= több tej. Hajrá:)
A kérdező hozzászólása: en olyan szívésen rateszem cicire barmikor, de tenyleg.az ejjelt ma is vegig sírta, hasa is fajt de allandoan cicit akart ami azt jelenti 20 percenkent, evett, elaludt rajta es felsírt cicit keresve.ratettem megint de allandoan vissza csurgott a szajabol a tejecske.amit megevett szinte vissza is jott.mar telelehetett´?nem tudom de akkor miert ker meg allandoan...es csak sí erte...
Ne legyen lelkifurdalásod. Ugyanezen mentem keresztül én is. Elkezdtük a tápszert. Kb. a 8. hétre elapadt a tejem, pedig fejtem rendületlenül, szedtem az urtica urenst (elõtte a Laktoherbet is próbáltam, végül, mikor 1 egész nap alatt 15 ml jött össze, abbahagytam. Azóta csak tápszert eszik, egyáltalán nem hasfájós, szépen gyarapszik, kiegyensúlyozott. Sokan nem hiszik el, de igenis van olyan nõ, akinek nincs elég teje. Ez nem mai keletû, régen is voltak szép számmal, csak akkor nem fújták fel így a dolgot, itatták a gyerekkel a tehéntejet. Nem azért írom, mert ezt tartom helyesnek, de nem "világcsodája" az esetünk.
A kérdező hozzászólása: koszonom a bíztato szavakat kedves utolso...En tenyleg nagyon igyekszem azota is csak cicit kap es erdekes neha 3, 5 orat is alszik utana neha 20 percenkent ker pedig utana vissza bôcizi es eleg sokat.Parom csaladja csak azt szajkozza h igy egyel ugy egyel h legyen sok tejed...elitelnenek ha tapoznam a kisfiamat amitol nagyon rossz nekem.inkabb ehezzen ha ne adj isten tenyleg keves lenne idovel a tejem??!
Megoldódott a probléma?
A kérdező hozzászólása: hat idaig ugy nezett ki h eleg a tejem mert volt h 3-4 orat is tudott cici utan aludni...na de ma 4 oratol 7ig 4szer volt mellen, allandoan sírt es olyan anya ehes vagyok sírasa volt...kicsit felek h eleg e neki a tejem...szerdan merik le ot remelem hizott

Most Dm pelusból 4+ t használunk. Majdnem 9 kiló a babám. Ha pl veszek liberot vagy mylove pelust (sokan dicsérik) akkor 4 es elég, vagy abból is 4+?

Dm-s pelust használunk,de sokat romlott a mínősége.Szeretnék váltani,de nemtudom a többiből milyen méret kell?Mert ugye a Dm-s kisebb,mint a többi pelus.

Legjobb válasz: Ha még nincs 9 kiló a babád, akkor pampers és liberoból jó lehet a sima 4-es is. Liberoból nincs is 4+, csak 5. Bella Háppyt én nagyon szeretem, szerintem ebbõl is elég lenne a 4-es.

Ha még nincs 9 kiló a babád, akkor pampers és liberoból jó lehet a sima 4-es is. Liberoból nincs is 4+, csak 5. Bella Háppyt én nagyon szeretem, szerintem ebbõl is elég lenne a 4-es.
Ha Happy-t választod, mindenképp 4+-ost vegyél neki!!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, elég vékonyka a babám, félek, hogy kicsi lenne a 4es méret, de azt fogok elsõnek venni, még nemtudom melyik pelusból. :)
Én Libroból már 8 kg körül az 5-st használtam, mert a pampers 5-e már kicsi volt fenékben.Most 10200 körül van és mostmár 6-st adok neki, mert több pisit bír. Míg nem volt 6-s Liberónk 5-s háppyt adtunk rá, az is jó volt, fõként éjszakára, 6-s lib. helyett, meg spórolás miatt.Attól függ, a méret milyen típus a babád.magas vékony, magas husis(nagy popóval)enyém ilyen, kicsi vékony, kicsi husis.Nálunk a derék körméret és a popó a lényeg meg a puhaság.
Az én lányom 11 kg babyloveból a 4-est használjuk. Liberoból 5-ös van itthon én azt nagynak találom.Papersbõl pedig a 4+ méretet kellett használnunk.Szóval azért nem csak a kg-tól függ mekkora pelust kel használnod.Ki kell tapasztalni szerintem.Szóval szerintem a dm-es nem kisebb mint a többi sõt tapasztalatom szerint a Pampersnél a 4+-al egyezik meg a dm-es 4-es.De ez az én tapasztalatom
Mylove-nál csak sima 4es van. Én elég régóta használom a kislányomra, jelenleg 11 kilós.
Amúgy szerintem a Happy is kisebb mint pl. a Libero vagy Mylove vagy Pampers. Ebbõl a 4+-ost ajánlom.
Én is használtam sokáig Happy-t, meg voltam vele elégedve. A régi, értem ez alatt, ami több mint 2 éve volt, az valóban nem volt jó, de az új Happy nekem bevált. Az éjszakát is kibírta mindkét gyerekemnél. Most akciós lesz a Tescoban, a Big Pack Clubcard kártyával 2900 Ft körül lesz.
Bármit, csak Háppy-t ne vegyél!!! Nem is értem, hogy engedhetnek forgalmazni egy ilyen borzalmas minõséget!
Egyébként Liberonál az 5-ös méret felel meg a 4+-nak, a 6-os pedig az 5-ös méret, ebbõl kifolyólag. A Libero 5-ös, 10 kg felett van, bõven elég a 4-es nektek szerintem. Az én csajszim 12 kg, most vettem neki 5-ös Liberot jó rá, de még a 4-es is jó, csak kipróbáltam.
Liberoból bõven elég a 4-es méret. Aldis mylove pelenkából nincs 4+-os, 4-es és 5-ös van, de abból is bõven elég a 4-es szerintem, az én 10 kg-os lányomra jó volt a 4-es Aldis pelenka. Jó még a Penny BabyTime pelenkája is, ugyanolyan minõség mint a Mylove!
A kérdező hozzászólása: vagy liberot fogok vagy mylove pelust szerintem, akkor liberoból elég neki a 4es azt mondjátok?

Ha azt veszem észre, hogy az őszibarack csikarja babám hasát, akkor nem szabad adni neki tovább? Most kóstoltatom. Vagy továbbra is haladjak vele, és majd megszokja?

Legjobb válasz: Én inkább azt javasolnám, hogy ne kínozd a gyereket. Nem túl jó felfogás az, hogy majd megszokja mert ilyen elven bármit bele lehetne tömni. Nem tudom hol tartotok a hozzátáplálásban, de lehet, hogy a barackra késõbb kéne sort keríteni mikor kicsit megedzõdik az emésztõrendszere, mert most egyértelmûen nem bírja. Ha késõbb sem bírja akkor pedig felejtsétek el.

Én inkább azt javasolnám, hogy ne kínozd a gyereket. Nem túl jó felfogás az, hogy majd megszokja mert ilyen elven bármit bele lehetne tömni. Nem tudom hol tartotok a hozzátáplálásban, de lehet, hogy a barackra késõbb kéne sort keríteni mikor kicsit megedzõdik az emésztõrendszere, mert most egyértelmûen nem bírja. Ha késõbb sem bírja akkor pedig felejtsétek el.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Az elején tartunk, még kezdõ vagyok.
Szia! Én is az elején tartok a hozzátáplálásnak. Barackkal kezdtük, ill. Szentkirályis baracklével. Hasmenése nem lett, de a napi 1 kaka helyett 3 lett, így inkább hagytam. Nem is nagyon ízlett neki. 2 napja almapürét eszik, még furcsa neki, de gond nélkül megeszi, és a pocakja is rendben van tõle. Szerintem se kínozd, majd ha már eszik más fajta gyümölcsöket, esetleg keverhetsz bele néhány kockát, hogy azt is szokja, de önmagában ne add. Annak a babának nagyon jó a barack, amelyiknél kakálási gondok vannak. A szomszéd kisfiú ilyen volt, mióta barackpürét eszik, lelkendezve mesélte az anyukája, hogy minden megy gond és erõlködés nélkül, minden nap. :)
A kérdező hozzászólása: Hát ez az! Pont amiatt kezdtem a barackkal én is. Szorulása van. És utána volt tõle kaka, de úgy láttam csikarja a hasát. Szóval jó is meg nem is. Ezért nem tudom mi legyen. Mert mostanában borzasztó kemény a kakija és nagyon megszenved vele. Mi legyen? Hogyan tovább? Amúgy neki sem nagyon ízlik :) Bár még csak 2 napja kapja.
Szerintem legkorábban 2 hónap múlva adj neki egy keveset, hátha addigra megedzõdik a többi ételtõl, mert lehet, hogy alapból nem érzékeny rá, csak még kicsit sok az emésztésének. Ha akkor sem bírja akkor viszont felejtsétek el.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!