Találatok a következő kifejezésre: Most van első levél (21 db)

Ez miért fontos? Pcsételõ nem elsõ, de miért számít?
Pénteken vetted be az utolsót, vagyis szombattól számolod a 7 napot. Pénteken kell bevenned az új levél elsõ szemét.
Jézus :D Tényleg emiatt kell :o A megvonásos vérzésednek nincs köze ahhoz, hogy mikor jön kövi levél. Mindig szombaton kell kezdened...
A kérdező hozzászólása: tudom h szombaton kell kezdenem.. nem ezért kérdeztem.. de látom már kérdezni se lehet
Válaszoltam... hogy már fel se tûnik.... semmi köszönöm.... meg semmi magyarázat, hogy mi ez most, csak leoltasz, de jóóó, érdemes itt válaszolni

Fogamzásgátlót szedek, 2 hét után lefeküdtem a barátommal az első levél beszedése elött, most az utolsó bogyót szedem a levélből de már most barnás kicsit véres folyásom van, ugye nemvagyok terhes? ,

Legjobb válasz: Nyugi, nem vagy terhes! A mai tabletták már az elsõ szemtõl védettséget adnak! Az elsõ szemtõl kezdve megakadályozzák a peteérést! A doki csak azért mondta az egy hónapot, mert a régiek valóban csak egy hónap után védtek!

Nyugi, nem vagy terhes! A mai tabletták már az elsõ szemtõl védettséget adnak! Az elsõ szemtõl kezdve megakadályozzák a peteérést! A doki csak azért mondta az egy hónapot, mert a régiek valóban csak egy hónap után védtek!
Ha az orvosod 1 hónapot mondott, akkor miért nem voltál képes egy rohadt gumit felhúzni??? Na akkor menj vegyél tesztet és ne csodálkozz, ha pozitív lesz. Basszus...nem értelek. Direkt mondta a dokid és mégis...Hihetetlen vagy, komolyan...
Összefoglalva, tehát már az elsõ szemtõl véd, csak nem merik bevállalni az emberek! Én nem vártam vele, hisz egyértelmûen le volt írva a tájékoztatójában, hogy az elsõ szemtõl véd, nem is lettem terhes, és 5 éve szedem!
A kérdező hozzászólása: szóval összefoglalva, 2 hét után már hat a fog.gátló.
Most erre csak annyit tudok mondani, hogy nem hiszem, hogy a doki ismeri az összes gyógyszer betegtájékoztatóját, nem hiszem, hogy kívülrõl fújja az egészet, ezért mondja a biztosat, hogy 1 hónap után véd!!!
Mit gondolsz, ha mindenki azt mondta, van esélye a terhességnek, akkor annak az 1etlen 1-nek van igaza, aki az ellenkezõjét állította??? Különben meg inkább hinnék egy orvosnak, mint egy idegennek, aki nem orvos...De te tudod. Amúgy átlagban 2 hét után már van védelem (a dokik is ennyit szoktak javasolni várakozási idõként, de ez gyógyszerfüggõ egyébként és hogy melyik napon kezdted el szedni), de aki biztosra akar menni, az vár 1 hónapot is akár. Aki hamarabb (2 héten belül) is bevállalja és baj lesz, az viselje a következményeit, ha annyi esze volt, pláne, ha még az orvosa is azt mondja, min. 2 hét... Én Lindynettet szedek, a dokim 2 hetet mondott, de én biztosra megyek, ezért várok 1 hónapot. Nem dõl össze a világ, ha még pár alkalommal gumit használunk. Inkább az a kis kellemetlenség, mint egy baba. Attól, hogy vérzel, még lehetsz terhes, mert egyeseknél elõfordul, hogy az 1. hónapokban még menstruálnak.
A kérdező hozzászólása: Jajjj nagyon szépen köszönöm, most megnyugodtam, mindenki más szinte már belém beszélte a terhességet. Ha most megjön a mensim akkor biztos nemlehetek terhes, nem?
Azért barnázol, mert még most szokja a szervezeted a bogyót. Hogy terhes vagy-e? Ha rendesen szedted és az orvos által mondott hatóidõt kivártad, elméletileg nem.
A kérdező hozzászólása: hallottam olyant is h akkor is szokott folyás lenni ha pete beágyazódás van.....ez igaz?
Bocsi 2 hetet akartam írni.
Rizikós, mert pont 2 két után szokott a peteérés lenni. De remélhetõen a mai fogamzóásgátlók már megbírhatóak 2 két után is.
A kérdező hozzászólása: sajnos itt az a baj hogy az orvos azt mondta h az 1 levél után hat, de a mensim elsõ napján kezdtem el szedni és sokan azt mondták hogy már 2 hét után is hat
A kérdező hozzászólása: szerencsére ma megjött (2napot késett csak), de azért vettem 1 tesztet, énis rájöttem hogy kár filóznom ezen mert véd, és tényleg levan írva feketén fehéren, csak normálisan kell szedni.

Jövő héten akarom elkezdeni a gyógyszert előszőr és a dokim azt mondta h az 5.napon kezdjem el és igy csak az első levél után véd. A tájékoztatóba az van irva h az első napon kezdjem el és az első szemtöl véd. Most akkor mikortól véd?

(az nagyon sok id?:S) Ismeresöm ugyan azt iratta fel(Yasminelle) neki azt mondták els? nap kezdje és a 9.után már véd...totál nem tudom mit csináljak:( nem tudjuk sehogy csinálni egy ideje a pasimmel mert már 2szer kiszakadt a gumi és nem merjük ugy. Valaki valami tanácsot tudna adni ezzel kapcsolatban?mikor kezdjem és mikortol véd rendesen?

Legjobb válasz: a menstruáció elsõ napján kell elkezdeni általában a foggátlókat, és a legbiztonságosabb ha az elsõ levélig vártok valahogy. A használati szerint kb. 5,7,10 nap után már védettséget adnak.

a menstruáció elsõ napján kell elkezdeni általában a foggátlókat, és a legbiztonságosabb ha az elsõ levélig vártok valahogy. A használati szerint kb. 5, 7, 10 nap után már védettséget adnak.
Én is Yasminelle-t szedtem, nekem azt mondta a doki h az elsõ hét szedése után véd, és védett is;)
A kérdező hozzászólása: jajj köszi:)
Mivel nem kell szünetet tartani a levelek között, természetesen beveheted a maradék 3 db-ot. Így mindig csütörtökkel kezded az új levelet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megerõsítést.
Kedves kérdezõ, megkérdezhetem, hogy szoptatsz-e esetleg, vagy trombózis hajlam miatt, vagy miért ezt a gyógyszert kaptad? És mi a tapasztalatod vele? teljesen elmúlt a menzeszed? egyszer sem jött meg, mióta szeded? Ne haragudj, de nem sok kielégítõ választ találtam, amikor rákerestem, mert mindenki vagy most kezdte el, vagy szoptat. Nekem trombózis hajlam miatt írták ezt. A válaszodat elõre is köszönöm.

A yasminelle az első kapszula után védelmet nyújt? Ez van a papíron, de az orvos azt mondta az első levél után, akk most? Tapasztalat?

Legjobb válasz: Az igazság az, hogy a legtöbb orvos javasol egy ilyen biztonsági hónapot, hogy biztosan ne történjen baj. Nekem például nem javasolta, így mi nem is hagytunk semmilyen biztonsági idõt. És nem volt gond. De ha tartasz tõle akkor mondjuk két hétig még használjatok gumit is, de egy hónapot várni felesleges lenne.

Az igazság az, hogy a legtöbb orvos javasol egy ilyen biztonsági hónapot, hogy biztosan ne történjen baj. Nekem például nem javasolta, így mi nem is hagytunk semmilyen biztonsági idõt. És nem volt gond. De ha tartasz tõle akkor mondjuk két hétig még használjatok gumit is, de egy hónapot várni felesleges lenne.
Most komolyan ha eddig kibírtátok szex nélkül 1 hét már annyira nagy idõ?
A kérdező hozzászólása: senki nem mondta h most azonnal szexelni akarunk, ez egy kérdés volt
lehet. de számold bele, h nem biztos, h megfelel a tabletta. pl. par nap mulva hanysz, szédülsz, faj a fejed. és akkor ha már megvolt egy aktus gumi nélkül, akkor végig kell szedned a levelet, mert különben terhes lehetsz. vard meg az 1 honapot.
Az enyém is az elsõ szemtõl véd, és nem is vártunk vele, terhes sem lettem!
szerintem lehet jobb lenne abbahagyni. de surgosen keresd fel az orvost aki felirta, o majd mond biztosat.
A núgyógyászt kéne megkérdezni aki felírta!Az elsõ hónapban nekem is több lett a pattanásom, sõt még az 5. levél elsõ 4 szemjénél is hányingerem volt a bevétel után.

Az első levél fogamzásgátlóm után ( jangee ) most vagyok a szünet 4. napján és még nem jött meg. Lehet, hogy baj van?

Legjobb válasz: Elso levelnel jarsz, szerintem meg varj 1-2 napot, es ha egyaltalan nem jon meg a szunetben, vegyel tesztet vagy fordulj nogyogyaszhoz! Ha minden szemet rendesen beszedtel akkor eleg kicsi a terhesseg eselye.:)

Elso levelnel jarsz, szerintem meg varj 1-2 napot, es ha egyaltalan nem jon meg a szunetben, vegyel tesztet vagy fordulj nogyogyaszhoz! Ha minden szemet rendesen beszedtel akkor eleg kicsi a terhesseg eselye.:)
Én is ezt szedem és elõször csak a gyógyszermentes 5. Napon jött meg, szerintem nincs gond ha követted a betegtájékoztatón írottakat...
Én is ezt szedtem 1 évig!Nekem 2- szer is volt olyan az 1 év alatt, hogy nem jött meg a szünetben!Lehet a gyógyszer mellékhatása, hogy nem jön meg!Ne izgulj szerintem nincs gond!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ma reggelre meg is jött :)
Én Mistralt szedek, és múlt hónapban nem jött meg a mensim a 7 napos szünetben. Nem tudtam mi van, mert ilyen még életemben nem történt velem... azt javasolta valaki, hogy kezdjem el a második tablettát a 7 nap szünet után rögtön. Elkezdtem... most ott tartok, hogy ma veszem be az utolsó gyógyszert, és már két hete rettenetesen fájnak és megnõttek a melleim, ráadásul iszonyat fáradékony is vagyok... az elõbb pl. elaludtam a bankban várakozás közben. :) Bár ez nem biztos, hogy a gyógyszer mellékhatása, lehet tavaszi fáradtság is (bár tavasz nélkül). :)

Most szedem az első levél fogamzásgátlót, még 2 szem van belőle hátra. Gyomorfertőzésem lett és az orvos Smecta-t írt ki, ami befolyásolja a gyógyszerek felszívódását. Hány órával később vegyem be a fogamzásgátló után, hogy a tabi kifejtse a hatását?

vagy ha tényleg megsz?nteti a tabi hatását, akkor a következ? levél alatt kiegészít? védekezés kell?vagy csak a 7 napos szünet alatt? Smecta-t csak 3-4 napig kell szednem.

Legjobb válasz: Ha betartod a két tabletta (a fogamzásgátló és a Smecta) közti idõket, akkor nem lehet bajod! Úgy csináld, hogy a második tabletta bevétele kb. 5-6 órával az elsõ után történjen! Nem kell kiegészítõ védekezést alkalmaznod! A tablettamentes szünetben szeded majd a másikat!

Ha betartod a két tabletta (a fogamzásgátló és a Smecta) közti idõket, akkor nem lehet bajod! Úgy csináld, hogy a második tabletta bevétele kb. 5-6 órával az elsõ után történjen! Nem kell kiegészítõ védekezést alkalmaznod! A tablettamentes szünetben szeded majd a másikat!
Érdemes mindig minden orvosnak szólni, hogy fogamzásgátlót szedsz, akkor lehet úgy írnak fel valamit, hogy nem befolyásolják egymást. De ha a 4 órát betartod, akkor nem lehet gond. Én elõbb bevenném a fogibogyót, az 4 óra alatt felszívódik, utána a másikat, akkor nem lesz gond.-)

Most van az első levél utáni szünetem. Mikor kellene megjönnie?

az els? levél alatt szinte végig megvolt, gyenge barnás, aztán prá napig nem, majd a tabimentes 1. napon megint barnás, most van a 3.nap és még mindig csak kevés barnás van.lehet, h a hosszú els? mensi miatt most másképp fog megjönni vagy mi lesz?

Legjobb válasz: Várd meg a következõ levél kezdésének napját. Ha még akkor is csak barnázol, akkor menj vissza a dokihoz. Elvileg ez a tabi mellékhatása, el kell, hogy múljon. De jobb, ha megnéz az orvos. Lehet, hogy nem jó neked az a tabi, amit felírt.

Várd meg a következõ levél kezdésének napját. Ha még akkor is csak barnázol, akkor menj vissza a dokihoz. Elvileg ez a tabi mellékhatása, el kell, hogy múljon. De jobb, ha megnéz az orvos. Lehet, hogy nem jó neked az a tabi, amit felírt.
A kérdező hozzászólása: ezzel voltam már orvosnál, mondta, h ez normál, még a 2. meg a 3. hónapban is elõfordulhat de rendes(erõsebb) mensinek nem kellene lennie?
Hát elméletileg a 2-4 napon kell megjönnie a szünetben, de mivel szinte végig barnáztál, nem hiszem hogy most lesz rendes menszid. Szerintem nyugi, kezd majd el a következõ levelet ha lejárt a szünet és lehet hogy el is múlik a barnázás és utánna rendesen megjön. Ezt nem tudhatja senki, sajna a tabi néha ilyen hatást vált ki.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, elvileg most megjött, de kiváncsi leszek, h mennyire lesz meg.és közben parázok, h ilyenkor is véd-e, mármint az elsõ levél után elvileg, de össze vissza barnázok, és, ha majd késõbb kiderülne, hmégsem jó a gyógyszer, akkor azért ez véd-e.

Az első levél fogamzásgátlón vagyok túl, most tartok a 3. gyógyszermentes napomon!Lesz rendes menszeszem, normális dolog hogy barnás váladékom van?

Az els? levél fogamzásgátlón vagyok túl, most tartok a 3. gyógyszermentes napomon!

Legjobb válasz: Igen, teljesen normális, van hogy több hónapig nem jelentkezik vérzés ilyenkor. Nekem a gyógyszermentes napon az 5. napon jön meg mindig, úgyhogy még várhatsz. lehet nem fog már megjönni rendesen, ez a barnás váladék jelzi úgymond, hogy minden jól van. (pecsételõ vérzés)

Igen, teljesen normális, van hogy több hónapig nem jelentkezik vérzés ilyenkor. Nekem a gyógyszermentes napon az 5. napon jön meg mindig, úgyhogy még várhatsz. lehet nem fog már megjönni rendesen, ez a barnás váladék jelzi úgymond, hogy minden jól van. (pecsételõ vérzés)
Ne légy megilyedve. Ez természetes. Én Milligest fog.gátlót szedek. És nekem is így volt az elsõ gyógyszermentes szünetnél.Barnás váladék, aztán jött a vérzés. Ne pánikolj be, mert az késleltetheti a mensest. Nyugi!
A kérdező hozzászólása: Köszi megpróbálok nem pánikolni! Csak kicsit nehéz volt míg nem tudtam hogy "természetes" dolog! Próbálom a jó oldalát nézni a gyógyszernek, de eddig csak a rosszat látom! Az elsõ hónapot szinte végiggörcsöltem, igaz csak gyengén, apró pattanásaim lettek a hátamon most meg még ez is hogy nem akar normálisan megjönni! Csak várok türelmesen hogy mikor lesz már jó, vagyis tudom a második levéltõl :D! A párom kérte hogy legaláb addig várjunk, hogy minden biztos legyen :D!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!