Találatok a következő kifejezésre: Most vagyok hetes terhes. Idáig (12 db)

Most vagyok 15 hetes terhes. Idáig is "éreztem" a melleimet, de 2 napja a bal mellem eléggé érzékeny a bimbó környékén, és fáj. A másikkal nincs gond. Normális ez? Meddig tarthat?

Legjobb válasz: Nekem is érzékeny volt, fõleg a mellbimbóm, és kitartott a terhesség végéig. Már akkor is fájt, ha csak hozzányúltam... Szoptatás elején is, aztán jobb lett. Boldog babavárást! :o)

Nekem is érzékeny volt, fõleg a mellbimbóm, és kitartott a terhesség végéig. Már akkor is fájt, ha csak hozzányúltam... Szoptatás elején is, aztán jobb lett. Boldog babavárást! :o)
teljesen normális, nekem a menszeszem alatt is mindig fájt! Jó babavárást!

Ma megyek a dokihoz kivizsgálásra, kb.3 hetes terhes vagyok, mit láthat most a doki belső vagy kűlső UH? Egy kicsit bizonytalan is vagyok azért írtam ide a kérdésem.

az ok amiatt bizonytalan vagyok: a múlthónapban er?s barnázásom volt 2 napig 1 hét múlva 3 napig mensiztem majd rá 2 napra pecsétel? vérzésem volt és görcsöltem is utána,a melleim nagyon fájnak és eresek lettek és a derekam is fáj

Legjobb válasz: 3 hetes terhes nem lehetsz, mert azt még a teszt sem mutatja ki, valahol éppen a megtapadás körül lehetsz. ha 5 hetes terhes vagy, (mert ugye hivatalosan az utolsó mensitöl számolod) akkor sem sokat fog a doki látni, még az is elöfordulhat hogy semmit. a 6 hetestöl már elég jól látszik a petezsák, és a 8-ik hétig mindenképpen kell szívhangnak lennie.

3 hetes terhes nem lehetsz, mert azt még a teszt sem mutatja ki, valahol éppen a megtapadás körül lehetsz. ha 5 hetes terhes vagy, (mert ugye hivatalosan az utolsó mensitöl számolod) akkor sem sokat fog a doki látni, még az is elöfordulhat hogy semmit. a 6 hetestöl már elég jól látszik a petezsák, és a 8-ik hétig mindenképpen kell szívhangnak lennie.
Pontosan ahogy az elõttem szóló írta! :) A terhességet mindig az utolsó menzi elsõ napjától számítják, tehát mikor megfogan a baba, akkor már általában 2 hetes terhes az ember lánya, ez azért van, mert az utolsó menzi biztos, a fogantatás pedig max. vélelmezett lehet (kiv. mesterséges megtermékenyítéskor, de akkor is utolsó menzitõl számítják). Dokihoz pedig tényleg nem érdemes a 6. hét elõtt menni, mert nem sokat lát a doki. Tehát a kimaradt menzi után kb. 1-2 héttel érdemes menni. Ha korán mész és csak a petezsákot látja a doki, akkor is visszahív újabb 1-2 hét múlva, mivel sajnos az még nem igazolt terhesség, a doki számára, papíron akkor lesz igazolt terhesség, ha már szívhangja is van (kb. 8 hetesen).
A kérdező hozzászólása: egy kivizsgálást azért megér mert a múlthónapi mensim nem túl jó jel még ha nem is vagyok az, de azért köszönöm
A kérdező hozzászólása: a mellfájdalmat és az eresedést nem értem visszont
tesztet csináltál?
A kérdező hozzászólása: csináltam másfélhete, de negatív lett
Pontosításért: nekem pontosan 14 napos terhességet mutatott ki a teszt, igaz halványan, de pozitív volt! Tehát nem igaz, hogy 3 hetes terhességet még a teszt sem mutat ki. 1 hét múlva mentem orvoshoz, hüvelyi ultrahangon csak a nyálkahártya megvastagodását látta, 5 hetesen volt már egy kis pötty is a képen, 7 hetesen volt szívhang. Kb. 5 hetes terhesen érdemes menni, elõbb nem sok mindent fog látni, illetve még bizonytalan a terhesség megállapítása UH-n is.
A kérdező hozzászólása: nem csinált belsõ UH-ot csak hûvely gyuladást mutatott ki, h hét múlva kell visszamennem

Most 10 hetes vagyok! A puffadás elmúlik, mert most akkora a hasam, mint egy 16 hkm-nak, vagy már nem és egy idő után a terhes pocak veszi át a helyét? ! Mindenki kövérnek tart, pedig csak fel vagyok puffadva!

Legjobb válasz: Én pont így jártam. 5-10. hétig tartott, most 12 hetesen kisebb volt a hasam, mint akkor. Szerintem lemegy. Minden embert elítélek, aki lekövérez egy kismamát, még ha van is valóságalapja. Ha nõ, és akkora, mint egy hordó, nem értem, mirõl beszél, ha még nem volt terhes, ne pofázzon, nem tudhatja, az övé milyen lesz, stb. Ha férfi, a kedvencem, õk már a 37 fokos láztól ágynak esnek, és ha rajtuk múlna a babavállalás, kihalna az emberiség, mert sem a lelki sem a testi más állapotot nem viselnék el. Ennyi. Fel a fejjel! Nyugodtan válaszolj vissza, ha felháborít! 12+6 hkm

Én pont így jártam. 5-10. hétig tartott, most 12 hetesen kisebb volt a hasam, mint akkor. Szerintem lemegy. Minden embert elítélek, aki lekövérez egy kismamát, még ha van is valóságalapja. Ha nõ, és akkora, mint egy hordó, nem értem, mirõl beszél, ha még nem volt terhes, ne pofázzon, nem tudhatja, az övé milyen lesz, stb. Ha férfi, a kedvencem, õk már a 37 fokos láztól ágynak esnek, és ha rajtuk múlna a babavállalás, kihalna az emberiség, mert sem a lelki sem a testi más állapotot nem viselnék el. Ennyi. Fel a fejjel! Nyugodtan válaszolj vissza, ha felháborít! 12+6 hkm
9 hetes vagyok. A hasam akkorára puffadt, hogy úgy nézek ki, mit az elsõvel a 13-14. héten. Ráadásul 10 kg-mal több is vagyok, mint az elsõvel voltam, szóval rendesen dundinak tûnök. :) De nem zavar. :) Gondolom majd leapad és szépen elkezd kerekedni. Addig meg így vagyok, most mit csináljak.:)
A kérdező hozzászólása: Én viszont nem híztam, a magasságomhoz képest nem vagyok duci! Szóval nem tudom mi ez a dolog, csak a hasam nagy! Ennyi, mondjuk büszke vagyok rá, csak az elsõ baba, és 9 éve vagyunk együtt, csak most jött el ennek is az ideje! Csak ugye hallom, hogy ez csak háj, mert 1, 5 cm-es babának nem kell még ekkora has(8 hetes UH eredmény) Szóval ennyit ezekrõl az emberekrõl!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Mindenkinek a legjobbakat!
Én 15 hetes vagyok sose voltam vékony.És nem nagyon tûnt fel , hogy ez már terhes pocak hanem az orvosom hivta fel a figyelmemet, hogy ez már az.Azt mondta valakinek 20hetesen ekkora.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Második terhességnél mindenki kevesebbet hízik? Elsö babámnál 20kg jött fel, most vagyok a másik fiammal 18 hetes terhes és 1 kg jött fel idáig.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ez nem törvényszerû, hogy a másodiknál kevesebbet hízik az ember! Inkább attól függ mennyire figyelsz oda az étkezésre! Nem diétára gondolok! Az elsõ terhességem alatt én is 20kg-ot híztam, de tudom, hogy miért, mert szabadjára engedtem az evést. Mindegy volt mikor mit és mennyit ettem, nem figyeltem oda, meg is lett az eredménye. De nem bánom mert utánna le tudtam fogyni 78-ról 58kg-ra.(85kg-mal mentem szülni.) Most 25 hetes vagyok és 6 kg-nál tartok, ami szerintem ideális. Most tudatosan étkezem, egészségesen, változatosan. Talán mások is így vannak ezzel a többeddik terhességnél, azért híznak kevesebbet! Gondtalan, szép terhességet kivánok!

Szia! Szerintem ez nem törvényszerû, hogy a másodiknál kevesebbet hízik az ember! Inkább attól függ mennyire figyelsz oda az étkezésre! Nem diétára gondolok! Az elsõ terhességem alatt én is 20kg-ot híztam, de tudom, hogy miért, mert szabadjára engedtem az evést. Mindegy volt mikor mit és mennyit ettem, nem figyeltem oda, meg is lett az eredménye. De nem bánom mert utánna le tudtam fogyni 78-ról 58kg-ra.(85kg-mal mentem szülni.) Most 25 hetes vagyok és 6 kg-nál tartok, ami szerintem ideális. Most tudatosan étkezem, egészségesen, változatosan. Talán mások is így vannak ezzel a többeddik terhességnél, azért híznak kevesebbet! Gondtalan, szép terhességet kivánok!
A kérdező hozzászólása: Én ugyan így voltam.szó szerint (zabáltam).76kilóval mentem szülni és csak 63-ra sikerült vissza fogynom.16 hónapos a nagyfiam.most én is odafigyelek a kajcsira nagyon.köszönöm a választ.
Az elsõ terhességem/lány/ /67 kilóval kezdtem és 83 és féllel mentem szülni. 16 és fél kilót híztam.Visszafogytam 60 kilóra.Második terhességem 60 kilóval kezdtem és most 38+4 naposan vagyok 81 kiló/fiú/.A lányomnál csupa víz voltam mindenhol, most meg egy gramm víz nincs rajtam és szinte csak a hasamra híztam.Szerintem ez alkat és gyerek függõ.boldog babavárást, könnyû szülést!

32 hetes terhes vagyok, és idáig napra pontosan stimmeltek a heteim a baba méreteivel és a terhesség idejével. Most viszont azt mondta a doki, hogy egy hetet le vagyunk maradva. Akkor melyik adat, azaz terhességi hét a jó?

Amit idáig mértek és mondtak,vagy a mostani?

Legjobb válasz: Egy hét nem sok idõ,gondolom a mostanihoz fog számolni,de a baba tudod akkor jön,amikor akar.Ezen ne aggódj.

Egy hét nem sok idõ, gondolom a mostanihoz fog számolni, de a baba tudod akkor jön, amikor akar.Ezen ne aggódj.
Szerintem te tudd, hogy mennyi vagy valójában, de a szülést átírják a baba méretei alapján. Ne félj, lehet pár hét mulva megy 2 hét pluszban leszel, barátnõm is így járt, azt sem tudta mikor fog szülni.) mindig a baba utolsó méretéhez igazítják a szülés várható idõpontját.

A terhesség kalkulátor szerint 5 hetes terhes vagyok, de ez sehogy nem jön össze időben, akkor most hogy számoljam? Lent írom.

Az utolsó mensim els? napja október 14.-e...a mensik közötti id? 20 nap! A legvalószínübb teherbeesési id?pontok 25-31-ig

Legjobb válasz: a kalkulátorok is tévednek. állítólag én már a 15dik hétben vagyok, de ez egy az egyben lehetetlen és az orvos szerint is. amikor elõször szeretkeztetek védelem nélkül, ahhoz adj hozzá két hetet és csinálj majd azon a napon (utána) tesztet. ezek általában 14 napra mutatják ki. utána pedig keress fel egy dokit és majd õ megállapítja, hogy pontosan mekkora is a baba. ne foglalkozz a kalkulátorokkal, meg ilyenekkel!!

a kalkulátorok is tévednek. állítólag én már a 15dik hétben vagyok, de ez egy az egyben lehetetlen és az orvos szerint is. amikor elõször szeretkeztetek védelem nélkül, ahhoz adj hozzá két hetet és csinálj majd azon a napon (utána) tesztet. ezek általában 14 napra mutatják ki. utána pedig keress fel egy dokit és majd õ megállapítja, hogy pontosan mekkora is a baba. ne foglalkozz a kalkulátorokkal, meg ilyenekkel!!
Kezdjük ott, hogy szerintem a kérdezõ szarul számolja a ciklusát... Mi az, hogy a mensik között van 20 nap? Az egyik vége meg a másik eleje között? Mert nem úgy kell ám számolni...
2 nap múlva tesztelj újra, ha akkor is negatív akkor fogadd el, hogy az, majd a következõ hónapban siekrül. felejtsd el a kalkulátorokat, nem a te rövid ciklusodra van szabva, hanem egy átlagciklusra ami 28 napos.
A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, nem a fogantatástól. Pont azért, mert azt nem lehet tudni, max sejteni. De a menzeszed szerint számolva is, ma vagy 4+1 hetes, tehát 4 hetes terhes vagy, és az 5. hétben vagy. Már ha tényleg terhes vagy. Szóval így kell számolni.
Mindig az utolsó vérzés elsõ napjától számolják a terhességet, majd esetleg UH alapján korrigálják. Tök mindegy, hogy valójában mikor estél teherbe...
A kérdező hozzászólása: Sajnos megjött :( akkor mostantól számítva mikor lesz a peteérésem? Mikor lesz az a nap amikor tuti teherbe esek??
ezt mi nem tudhatjuk, nem a menstruációd elsõ napjától függ, hanem a menses elsõ napjától visszafelé számított 14. napon van. Tehát ma 12.e van, neked megjött, szóval kb 29.én lehetett peteérésed. Ha viszont össze-vissza jön meg, akkor ki tudja. Mert ugye elõzõ két hónapban 26 napra jött meg, most meg késett 3-4 napot, szóval nem pontos a ciklusod. Legyetek együtt 2naponta, azzal nem foghattok mellé
A kérdező hozzászólása: Háát...vártam vele elég sokat, még a barátnõmhöz is átvittem és akkor is negatív volt :( ma csináltam pont :) még csak halványan sem volt másik :( Köszönöm kedves Mariann :) írok mindenképp :)
Szia. Mikor csinaltad a tesztet? Jó sokat vártál vele? Képzeld én úgy jártam hogy megcsináltam vártam kb. 5percet és kidobtam hogy nega. aztán másnap reggel jött valami érzés hogy megnézem én azt tesztet, és ott volt a tesztcsík csak halványan, aztán csináltam másnap megegyet azon szinte semmi a harmadikon már erõsebb volt. Az elsõ 2nel nagyon kevés volt a hcg hormon még a szervezetembe, várj pár napot aztán próbáld újra, hátha. Tudom milyen rossz ez a várakozás... Én is ateltem. Ha meg negatív pár nap múlva is akkor fel a fejjel és szex, szex, szex minden nap. :-)Majd írj hogy mi lett a teszt eredménye pár nap múlva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: Egyébként most számoltam, volt olyan is mikor a két mensi elsõ napjai között 31-33 nap telt el...az utolsó 2 hónapban volt 26 napos!!!
A kérdező hozzászólása: ha az elsõ naptól kell számolni, akkor 26 napos...azt hittem a kettõ közötti idõt kell figyelembe venni...akkor is 3 napja késik...egyébként a fönt válaszolók közül néhányótoknak üzenem, nem kell flegmázni az emberrel, ez az oldal azért van hogy kisegítsük egymást nem???
3 napja késik (vagy most akkor 4?), tehát 8-9.én kellett volna megjönnie? Akkor egyébként elég valószínû, hogy nem vagy terhes, mert eszerint kb 25-26.án kellett lennie az ovudnak, ti meg 30.án próbálkoztatok, az eléggé elkésett... De én sem annyira értem ezt a 20 napot, amit írtál...
Hogy miert negativ? Az nem jutott eszedbe, hogy nem vagy terhes? A menstruacio kesesenek lehetnek mas okai is.
Nekem 23 naposak voltak a ciklusaim évek óta, még órára is teljes pontosan reggel 6-kor jött meg, és a 32. napon volt pozitív a tesztem, és akkor voltam 4 hetes és 4 napos terhes (4*7+4=32).
Hát igen, lehet, hogy tényleg úgy számolja. :) A ciklus hossza 2 menstruáció ELSÕ napja között eltelt napok száma. Amúgy lehet, hogy késõbb volt peteérésed. Így terhesség is lehet, meg amiatt késhet is.
A kérdező hozzászólása: De akkor miért negatív a teszt?? ma csináltam és negatív lett...akkor teljesen fölösleges 2 nap múlva is csinálni ha szerintetek is én 4-5 hetes terhes vagyok...
Amúgy nem teljesen tiszta a dolog, mert azt írod, hogy a mensik közötti idõ 20 nap, de ha így nézzük, akkor már nem 4 napja késik, hanem 10.
A kérdező hozzászólása: pontosabban a 13. nap
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! most csináltam tesztet, ez is nega lett :( de ma már a 3. napja késik!! és az együttlét után ez a 14.nap....
Csinalj tesztet, ha pozitiv, akkor meg kb varj ket hetet es menj dokihoz. Ne a kalkaulatort nezegesd, az nem mindig mond biztosat:) nekem a megszokott 15. Nap helyett a 25. napon volt peteeresem, ovuteszt miatt tudom, igy hiaba mndtam a dokimnak az utolso mensim idopontjat, mindig is 10 nappal fiatalabb a baba. Pl eloszor 7+3 hetesen hivott el magahoz, am az uh kimutatta, hogy a baba meg csak 5+6 hetes:) ) es azota is minden uh-n rajta van, hogy a mensi szerint mennyi lennek, de a baba a meretei alapjan kisebb. Szoval kb ket het mulva menj el dokihoz, mond, hogy rovidebb a ciklusod az atlagnal es, ha mas kort mutat az uh, mint a mensi szerinti kor, az azert van:) majd az ultrahang a meretekbol megmondja mikor is fogant:) 34 hetes kismami
Szeintem szexeljetek egész hónapban. Én is nagyon rágörcsöltem az elsõ hónapban, mindenhol olvasgattam, számolgattam stb.... És nem sikerült. Aztán mondat a párom hogy ezt fejezzem be, úgyis akkor jön amikor akar, csináljuk a dolgunkat éljük ugyanúgy a hétköznapokat szex ezerrel aztán majd meglátjuk hogy mi lesz. És be is jott, lenyugodtam, nem szamolgattam, és itt is van a pocakomban. Nem görcsölj rá, mert akkor annál nehezebb. Szex ezerrel ahogy elmúlt a menszid, és mikor beléd megy ne menj egybõl zuhanozni feküdj, max csak töröld meg magad. Tudom nem kellemes de talan így segited a kis spermák hadását.; -) Nyugi sikerülni fog, drukkolok neked. Majd írj. És álj pozitívan a dologhoz.

35 hetes terhes vagyok a 3-dik gyermekem várom. Az első kettő 37-38-dik hét közt született meg. Mennyi az esély hogy most ebben az időben szülök?

Hamar fáradok, sokat keményedik a hasam.ez jelenthet valamit?

Legjobb válasz: Én az elsõt,kisfiú 38 hétre szültem A másodikat kislány,40 hétre A harmadik szintén fiú,õ a 37 héten jött. :) Szerintem ezek közt nincs összefüggés!

Én az elsõt, kisfiú 38 hétre szültem A másodikat kislány, 40 hétre A harmadik szintén fiú, õ a 37 héten jött. :) Szerintem ezek közt nincs összefüggés!
Szerintem sincs összefüggés, az elsõ a 37 hét közepén született, a második 34+5-re, most a harmadikkal 36+5-nél tartunk. Tegnap voltam NST-n, keményedek én is, dokim szerint nyílik a méhszáj is, és mivel 3. baba, talán a jövõ héten meg is lesz. Ha sokat keményedsz, úgyis látják az NST-n, az már adhat némi támpontot. Hol fogsz szülni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Debrecenben szülök majd a Kenézyben.és te?
en inkabb szakembert kerdeznek kivizsgalasok utan!
Még pont idõben elkezdted szedni, jó, hogy észrevették. Szerintem menj el genetikai tanácsadásra, ha bizonytalan vagy, ott majd megnyugtatnak.
ezt már tegnap is megkérdezted gondolod hogy mi laikus anyukák ezt meg fogjuk neked mondani?
A kérdező hozzászólása: ma este megyek orvoshoz.csak nem tul jón ez a tudat azért kérdeztem hogy hátha ha valakinek van tapasztalata ami egy kicsit megnyugtat.

Beszedhetem? 16 hetes terhes vagyok idáid a piros dobozos Magne B6-ot szedtem, most nem én voltam a patikába és a Béres Magnézium + B6-ot hozták. Nem lesz baja a pindurinak?

Legjobb válasz: Szia!Nyugodtan szedjed csak be,nem lesz tõle semmi bajod.Csak arra vigyázz,hogy nagyobb dózisú,mint a sima magneB6.A dobozra rá is van írva,hogy mennyit szedhetsz belõle.Én napi egyet szedtem csak végig a terhességem alatt.Makkegészséges a kislányom! További boldog pocakosodást!

Szia!Nyugodtan szedjed csak be, nem lesz tõle semmi bajod.Csak arra vigyázz, hogy nagyobb dózisú, mint a sima magneB6.A dobozra rá is van írva, hogy mennyit szedhetsz belõle.Én napi egyet szedtem csak végig a terhességem alatt.Makkegészséges a kislányom! További boldog pocakosodást!
Persze hogy szedheted, én is sokszor voltam igy mint te, mikor melyik volt a gyógyszertárban. Jó egészséget nektek:)
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Még annyi, hogy nem mindegy, hogy egy doboz 30 napig elég napi egy szemmel, vagy csak 10 napig, napi 3*1-gyel.
Én a Bérest szedem, és azt mondta a védõnõ, hogy nyugodtan szedjek akár 3szor 1-et is, ha szükséges. Meg hozzátette, hogy van, aki 6-ot is bevesz belõle. Én azért azt túlzásnak gondolom.
Nyugodtan szedjed, még jobb is, mert kevesebb adag kell belõle. Jó egészséget nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm akkor beszedem!
Nem biztos, hogy elmúlik. Esetleg kérd meg a dokidat, hogy szülés után mikor varr mag kitakarít, szedje le azt is. Minden jót!
Több, mint 3 éve szültem, a kidudorodó ott van sajna :(
En ot honapja szultem, nekem is szules elott egy hettel jott ki az aranyerem eletemben eloszor, es nagyon durvan tombolt, mar szulni sem volt kedvem. Szerencsere epp a baba erkezese elotti napra sikerult lekezelni ugy, hogy mar nem fajt, de ott volt, kb mint a tied. A szulessel rosszabb nem lett, par hettel kesobb ismet kiujult, akkor kremekkel es dietaval sikerult tunetmentesse tenni, a csomo is visszahuzodott szinte teljesen, de el nem tunt. Azota is tunetmentes, alig eszreveheto.
Az aranyér sajnos nem múlik el a krémektõl, kúpoktól csak mûtét lenne az oki terápia, a többi csak tüneti kezelés.Viszont megfelelõ táplálkozással és esetenként krémmel vagy kúppal tünetmentessé tehetõ.
A kérdező hozzászólása: Ó. Köszönöm mindenkinek. Nagyon elkeseredtem. Ezek szerint ezt le lehet mûteni? Húúú, most nagyon szomorú vagyok, ha eddig kibírta minek jött ez ide??????
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, hihetetlenül rendes tõled hogy leírtad ezt nekem. Kicsit megnyugodtam. egvárom akkor mi történik szülés után. Mégegyszer köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!