Találatok a következő kifejezésre: Most vagyok hetes terhes, és olyan (14 db)

Most vagyok 7 hetes terhes, és olyan barna folyásom van, ami általában a menstruáció vége fele szokott lenni. Eléggé félek, mert az első terhességem elhalt. Mennyire komoly most ez?

Legjobb válasz: Én sajnos nem sokat tudok ezekrõl még... még késõbbre tervezzük a gyermekáldást, azonban érdekel a téma így néha sokat olvasok ilyesmit. Ezek alapján én azt tanácsolnám, hog y ha tudsz holnap menj el nõdokidhoz! Nézzen meg! (Sajnos amit olvastam ennek gyorsan, s rossz vége lett) Lehet, hogy nincs is köze a babához, azonban olyan dolog amit az egészségetek érdekében gyorsan ki kell kezelni!!!

Én sajnos nem sokat tudok ezekrõl még... még késõbbre tervezzük a gyermekáldást, azonban érdekel a téma így néha sokat olvasok ilyesmit. Ezek alapján én azt tanácsolnám, hog y ha tudsz holnap menj el nõdokidhoz! Nézzen meg! (Sajnos amit olvastam ennek gyorsan, s rossz vége lett) Lehet, hogy nincs is köze a babához, azonban olyan dolog amit az egészségetek érdekében gyorsan ki kell kezelni!!!
Azonnal keress fel egy nõgyógyászati rendelést!! A barnás folyás alacsony sárgatesthormon esetén szokott intõ jel lenni, és minél hamarabb kell hogy kapjál gyógyszert hogy megmaradjon a kisbaba. Nekem is volt a 6-dik héten, kaptam Duphastont és probléma nélkül kihortam a kisfiamat aki már két és fél hónapos.
Ne általánpsits, de nekem ez volt az egyetlen tünetem és sajnos elhalt a magzatom.Kevés barnás folyás elöforduhat.Sajnos nem jo jel.Siess orvoshoz, én is Duphastont kaptam, de nekem sajnos már nem segitett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, tegnap én is duphastont kaptam a dokimtól, és elvileg feküdnöm kellene, csak a munkám nem nagyon engedi ezt meg. De azért köszönöm.

Meddig lehet fürdeni, és hogy? Most 6 hetes terhes vagyok. Imádok fürdeni, de rémisztgetnek vele, hogy nem lehet. De a boltban láttam olyan fürdőolajat ami kimondottan terhesseknek van. Mi az igazság?

Legjobb válasz: A nagyon forró fürdõt nem ajánlják a vérbõség miatt, illetve fertõzésveszély kockázata is nagyobb ilyenkor. Én ezért az elsõ trimeszterben csak zuhanyoztam, de azóta már fürdök és a lurkó imádja nagyon. Jól kimosom a fürdõkádat fürdés elõtt és vigyázok, hogy ne legyen forró. Semmi bajom nincsen tõle, és nagyon szeretjük mindketten a babával.

A nagyon forró fürdõt nem ajánlják a vérbõség miatt, illetve fertõzésveszély kockázata is nagyobb ilyenkor. Én ezért az elsõ trimeszterben csak zuhanyoztam, de azóta már fürdök és a lurkó imádja nagyon. Jól kimosom a fürdõkádat fürdés elõtt és vigyázok, hogy ne legyen forró. Semmi bajom nincsen tõle, és nagyon szeretjük mindketten a babával.
A fürdés nem árt, csak a nagyon meleg víz nem tesz jót a viszereknek.Én is nagy fürdös vagyok! Akkor nem szabad, ha kinyilik a méhszáj, vagy rövid a méhnyak, a bacik miatt, de ehhez még neked korán lenne.Szóval nyugodtan fürödj, csak ne forró vizben!A rémisztgetésrõl annyit:elsõ babámmal végig zuhanyoztam , még is elment.A másodikkal 34 hetes vagyok és rengeteget fürödtem...
34 hetes vagyok, és még mindig fürdök:) Méhszáj zárt, és a víz sem forró... Nem tudom mi lesz velem ha kezdek kinyílni, imádok fürdeni, de azért persze nem fogok kockáztatni! Fürödj bátran csak figyelj a hõfokra! Boldog babavárást!
Én is hallottam már pro és kontra mindent, de én nem mondtam le a fürdésrõl. Most vagyok 11 hetes és még nem történt baj. Arra figyelek, hogy ne legyen nagyon forró a viz.
Szia!Hát igen, jók ezek a rémisztgetõs szösszenetek....Azért azzal minden kismama tisztában van, hogy nem órákig kell áztatni magát a negyvenakárhány fokos vízben...Szerintem itt is a mértékletesség a lényeg.Én is szinte kizárólag fürödtem és kifejezetten jó volt a fájós derekamnak, többször a vesémmel is gond volt és azt is ellazította.Ha az orvos szerint nincs probléma a terhességeddel és ha te is úgy érzed, hogy nem okoz gondot akkor nyugodtan lehet fürödni.
Most várjuk a második babát, amíg ki nem nyílt a méhszáj végig fürödtem (elsõvel is és most is), minden leletem tökéletes. Akinek hajlama van a bakteriális fertõzésekre, inkább nekik ajánlják a zuhanyozást. Bár úgy is simán össze lehet szedni bármit, elvégre az ember nemcsak a törölközõt, de a kádat is kimossa.

16 hetes terhes vagyok és még most is olyan a hasam, mintha zsírréteg lenne rajta! Nem olyan szép összefüggő mint a hasonló korú kismamáknak! Más is így van vele? Mikor kezd el nőni a pocakom?

Legjobb válasz: nekem is hasonló volt," lógott lefelé". Most vagyok 36 hetes és nagyon szép kerek lett.kb 28-30 hetesen kezdtem el formásodni! Ne aggódj szép pocid lesz!!!!

nekem is hasonló volt, " lógott lefelé". Most vagyok 36 hetes és nagyon szép kerek lett.kb 28-30 hetesen kezdtem el formásodni! Ne aggódj szép pocid lesz!!!!
Én a 16. héten már nem igazán tagadhattam volna le, hogy babás vagyok. :) Pedig nekem is van felesleg a pocimon. Én még mindig van így a 20. héten. Bár már most formásabb. Mindenkinek változó, mikor nõ a pocija. Az a legfontosabb, hogy a picurka szépen elfér benne, akármekkora is. :)
Nekem a 18.héttõl kezdett alakulni, bár már elõtte is látszott csak akkor tényleg úgy látszott mintha kicsit többet ettem volna.Nem vagyunk egyformák, aki vékonyabb, izmosabb annak már az elején feszesebb a pocija, akin van egy ici-pici felesleg késõbb úgy a 20-24.hét körül kerekedik jobban ki.A mikor az elsõ babámmal voltam kismama, végig ali gvolt hasam, magamban kérdeztem is , hogy ugyan hol fér el a baba, de ahhoz képest egészséges 3kg25dkg kislányom született.Úgyhogy fel a fejjel, nem a méret és a forma a lényeg.Boldog babavárást! 19 hetes kismami
Az én hasamon meg semmi zsírfelesleg nincs, mégsem nagyon növöget. :( Ha hanyatt fekszem, akkor látszik hogy már nem horpad be a hasam. Régen hanyatt fekve ugyanis a csípõcsontomnál mélyedés volt mindkét oldalon, most már nincs. De a dudorodást is fõleg inkább háton fekve érzem csak. Ha felállok semmi. Ja és már betöltöttem a 15.hetet és nem is híztam még.
Szia, Egy kolléga nem tudta, hogy babázok, és 12hetesen azt hitte, hízok, 14hetesen vette csak észre, hogy az a pocak nem a kaja mûve, hanem baba. Valahogy kimaradt a babázós beszélgetésekbõl. 16hetesen nem néznek annyinak, mert jóval nagyobb a pocim, mint más mamáknak... Szép hathónapos pocival mászkálok:) amúgy nagyon vékony voltam/vagyok 180/67kg, nem volt hasam eddig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tudom, hogy nem a méret és a forma a lényeg, csak kicsit félek, hogy nehogy baj legyen. Nincs pocim az nálam egyenlõ, hogy v.mi baj van. Vagyis van pocim, csak mikor leülök, akkor még mindig gyûrödik a "pici" hájam! :-)Ma megyek uh.-ra biztos azért vagyok így megijedve.Általában uh. elõtt szoktam parázni!:-) Boldog babavárást Nektek!

Terhes vagyok-e? Már kb 17 hetes lennék, ha igen. A menstruációm rendszeres volt, csak kicsit kevesebb. Fogamzásgátlót szedtem ugyan, de most nagyon aluszékony vagyok és olyan mintha mozogna "valaki".

Még az elején csináltam teszteket és mind negatív volt. És úgy a 8. hét környékén voltam n?gyógyásznál, de ? nem látott semmit, a méhnyálkahártyám pedig nagyon vékony volt.

Legjobb válasz: 17 hetesen már nõne a hasad, és a 8. héten nem látott semmit, akkor kizárt hogy terhes vagy. Ráadásul van mesesed is, plusz fogamzásgátlót is szedsz

17 hetesen már nõne a hasad, és a 8. héten nem látott semmit, akkor kizárt hogy terhes vagy. Ráadásul van mesesed is, plusz fogamzásgátlót is szedsz
gyomor korgás? álterheség, az emberi agy olyanra képes hogy akár még érezheted is a baba mozgását. most menj el dokihoz, és mondj el neki mindent, ha jó orvos és nem talál semmit akkor pszihológushoz fog küldeni.
Szia, Te jó ég, 15hetes terhes vagyok, és fél méterrel elõbb érek be valahová, pocaklakó miatt. A ruháidba sem férnél bele, tudom, pedig nem híztam, csak átcsoportosultam egyenlõre... Hogy megnyugodj menj el dokihoz, és nézesd meg magad. Nem valószínû hogy babás legyél. Mocorgás... hát, sokan nem merik azt mondani 17hetesen, hogy mocorog valaki. Csodának minõsülnél, ha babás vagy:)
Szia nálunk van a családban egy asszony, aki gyerekprojektben volt a férjével, de mivel nem jött össze, elment nõgyógyászhoz. Akkor már 19 hetes volt!! Végig vérzett, mintha megjönne neki rendesen, és nem keveset, hanem normális mennyiségû vért. Emiatt eszébe sem jutott, hogy esetleg terhes lehet. Tünetei nem voltak, a hasa sem nõtt egy kicsit sem (pedig nagyon sovány és alacsony), a melle sem feszült, nem volt semmi. Hozzáteszem, nekem se nõtt a hasam egy kicsit sem, és 17 hetes vagyok. Szóval nagyon ritka, de azért elõfordulhat. Menj el mihamarabb orvoshoz.

23 hetes terhes vagyok, és már most 2 óránként felkelek! Olyan mintha már most felkészülne a szervezetem a baba szoptatására! Ez lehetséges szerintetek?

Legjobb válasz: Ó! Ez a felkelés még nem olyan, mint amikor a babádhoz ekll felkelni. De sokan ezt állítják, hogy azért van ez terhesen. Hát nem tudom.

Ó! Ez a felkelés még nem olyan, mint amikor a babádhoz ekll felkelni. De sokan ezt állítják, hogy azért van ez terhesen. Hát nem tudom.
Hát...Én inkább azt vettem észre(én éjjel 2* jártam pisilni)hogy ilyenkor kel éjjel enni a babám.Tehát amikor én pisilni mentem, õ most akkor ébred.Remélem nálad nem így lesz, mert akkor mozgalmas éjszakáid lesznek. Könnyû, gyors szülést!
Én is így voltam, a terhesség elejétõl a végéig, de a babám 2 hetes kora óta átalussza az éjszakákat, tehát nem miatta ébredtem:)

23 hetes terhes vagyok és pár napja nem olyan aktív a babám mint előtte. Nagyon sokat mocorgott most naponta egyet-kettőt rúg csak. Baj van?

Lehet hogy attól van hogy mostanában egy kicsit többet idegeskedtem?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, nem minden nap olyan aktívak a babák. Az én kislányom is amikor elõször éreztem, szinte mindig mocorgott, aztán volt olyan nap, hogy csak este éreztem két három rugást. Aztán a 9. hónapban ismét aktív lett, de nagyon. Az én babám is lusta baba volt, most annál mozgékonyabb. Tudom könnyû mondani, hogy ne idegeskedj, de tényleg próbálj meg lazítani. Én is sokat stresszeltem sok dolog miatt, de minden rendben volt a babával. Ne aggódj nincsen semmi baja a kicsinek, az én babám is ugyanezt csinálta velem. Sok sikert a babához! Egy 2 hónapos kislány anyukája

Szia! Ne aggódj, nem minden nap olyan aktívak a babák. Az én kislányom is amikor elõször éreztem, szinte mindig mocorgott, aztán volt olyan nap, hogy csak este éreztem két három rugást. Aztán a 9. hónapban ismét aktív lett, de nagyon. Az én babám is lusta baba volt, most annál mozgékonyabb. Tudom könnyû mondani, hogy ne idegeskedj, de tényleg próbálj meg lazítani. Én is sokat stresszeltem sok dolog miatt, de minden rendben volt a babával. Ne aggódj nincsen semmi baja a kicsinek, az én babám is ugyanezt csinálta velem. Sok sikert a babához! Egy 2 hónapos kislány anyukája
Szia. Biztosan nincsen semmi probléma.A babák nem mindíg egyforma aktívak.valoszínü, hogy most a passzív idöszakában van.az én babám is ezt csina´lja. Egyre kissebb lessz a heje a mozgásra, az is befolyásolja. Fö a nyugalom. 30 hetes kismama.
a babák is szoktak aludni, és van hogy a nap 90%át át alusszák.hidd el semmi baja a babánk, az én fiam is eljátszotta velem, ugy kellett neki könyörögni, hogy mozduljon meg, csak egy kicsit, és egyet belém rugott de ugy hogy "nesze, te némber még aludni se hagysz"ekkor volt 23 hetes, másnap elakartam menni a védõnõhöz, hogy nézze meg van e szívhangja, és másnap egésznap rugott.
Szia! Ne idegeskedj, nekem a 4. lányom volt hogy 1 hétig meg sem moccant, néha (gondolom én) fordult egyet a másik oldalára, állandóan ultrahangozták, de pozitív életjeleket adott minden alkalommal. Én már sejtem mire készült, mert amióta megszületett olyan aktív, hogy azt nem lehet elmondani. Úgyhogy ne izgulj, rá pihen arra ha majd megszületik!!! Nagyon jó egészságet kívánok mindkettõtöknek!

Jövő hét végén lakodalomba megyünk és olyan a ruhám, hogy kicsit le kellene barnulnom hozzá. Most vagyok 7 hetes terhes, elmehetek kétszer 5 percre szoliba?

Legjobb válasz: Szerintem menj nyugodtan szolizni, 5 perctõl nem fogsz túlhevülni, az annyira kevés idõ. Én volt, hogy egész nap kint ültem a napon, és semmi bajom, és nem tartom magam felelõtlennek sem, bár lehet ezért többen megköveznének. Minden jót és gratula a babához! Üdv 27 hetes kismami

Szerintem menj nyugodtan szolizni, 5 perctõl nem fogsz túlhevülni, az annyira kevés idõ. Én volt, hogy egész nap kint ültem a napon, és semmi bajom, és nem tartom magam felelõtlennek sem, bár lehet ezért többen megköveznének. Minden jót és gratula a babához! Üdv 27 hetes kismami
nem ajánlatos abszolút. még a napozás sem.
Nekem azt mondta az orvos, hogy inkább szoliba menjek, mint napra, azért, mert napozni sokkal tovább kell a kívánt hatásért, mint szoliba feküdni és a meleg miatt nem javallott egyik sem, merthogy végbõséget okoz a hasban... Röviden, inkább szoliba menj szerintem, mint napra, de ha lehet, inkább maradj fehérebb... :) Én nem mentem sem napra, sem szoliba... De elvileg bajod nem lehet tõle, sem a picinek... Csakhát ilyen korban még amúgy is veszélyesebb lehet minden... Vigyázz magatokra, boldog babavárást!
inkább vegyél vmi önbarnító krémet. azzal nem ártasz a babának.. gondolj az egészségére és ne az legyen a lényeg, hogy jajj ki mit fog szólni, milyen fehér vagy?
Szia! A Loreal barnító krém nagyon jó, én is azt használom, jövõ hétre tuti szép barna leszel, persze nem csoki! Boldog babavárást!
Nekem júliusban volt hasonló problémám, de én is barnítós testápolóval oldottam meg. Felváltva használtam a garnier-t és a dove-ot, ettõl nem lettem "narancssárga". 5 nap alatt nagyon szép, természetes színed lesz és a bõröd is szépen hidrtatálod. A szolit nekem nem csak a meleg miatt nem ajánlották, hanem a fertõzések miatt sem. Ki tudja mi van ott. Én nem kockáztatnék. Boldog babavárást:) 27 hetes kismami
Szió! Az elsõ 8-12 hét a legkritikusabb. Nemhiszem, hogy bajod lenne a szolitol, de ha valami baj lenne sose bocsatanad meg magadnak. Meg akartam irni a spanyolviaszt, az onbarnitokremet, de jo sokan megirtak mar elottem :) amugy szereny velemenyem szerint minden kismama gyonyoru, csodaszep leszel, bárhogy mész, gratula a babóhoz :D
Nekem a nívea önbarnító jött be, mert a többitõl egy idõ után elkezdem foltosodni, kopott, olyan voltam tõle mint aki nem fürdött egy hete :) Én elég sokat napoztam, nyaralás alatt egy hétig egyfolyt, és minden rendben. Ha pedig a szoli mellett döntenél, akkor állóba menj, mert ott nem érsz hozzá semmihez, így fertõzést nehéz lenne elkapni, és csak 3 perc az egész. Annyi idõ alatt nem melegszik fel a hasad.

10 hetes terhes vagyok és van ilyen sárgás fehéres folyásom ez normális vagy baj van ugye nem megy el a baba? És egy kicsit most olyan égetö érzésem is van.

Legjobb válasz: Lehet hogy hüvely gyulladás,szóljál a nõgyógyásznak,bár még várni fog vele de ugy a 18.hét körül fel fog írni kúpot.Ne idegeskedj az árt a babának!Elvileg hüvely folyástól nem fog elmenni a baba!

Lehet hogy hüvely gyulladás, szóljál a nõgyógyásznak, bár még várni fog vele de ugy a 18.hét körül fel fog írni kúpot.Ne idegeskedj az árt a babának!Elvileg hüvely folyástól nem fog elmenni a baba!
Önmagában a sárgás hüvelyváladék nem gond, mert ilyenkor megváltozik a hüvely flórája a hormonális hatások következtében, de ha csípõ, égetõ érzés is társul hozzá, netán kellemetlen szaga is van, akkor fertõzés is lehet.Szólj a dokidnak, õ majd eldönti, hogy kell-e kezelni vagy sem.
Valószínû, hogy hüvelygyulladásod van amit kezelni kell, nekem is van és a doki írt rá kúpot, Boldog babavárást, 22 hetes kismama:)

9 hetes terhes vagyok, 2 hete tart, hogy majd ki pukkadok olyan érzésem van ha eszek vagy megiszok, és most 3 napja a gyomrom felvan puffadva mint egy luffi és nagyon fáradékony vagyok mozgás közben, normális ez?

74 kg vagyok eddig sem volt deszka hasam de most ugy nézz ki a hasam hogy a gyomrom nagyobb mint az alhasam ,persze nöt az alhasam is de ugy nézzek ki mint egy kb. 5 hónapos kismama ,irjatok légyszí mi lehet ez ??

Legjobb válasz: szerintem ez pufadás lehet próbáld meg az étrendedet át alakitani és mozogj tornáz esetleg szedjél valamit pufadás túltengés ellen gratula a babához

szerintem ez pufadás lehet próbáld meg az étrendedet át alakitani és mozogj tornáz esetleg szedjél valamit pufadás túltengés ellen gratula a babához
Ez a rossz emésztés miatt van, valószínûleg a gyomrod sem a legjobb.Nincs szorító érzésed a szegycsont alatt?Mert akkor terhességi refluxod is van. Amit ajánlani tudok az a Motilium, nagyon hatásos!Evés elõtt kell bevenni egy szemet és akkor nem fog úgy felfújni az étel.Ha a gyomrod is ég akkor rágjál Rennie-t és igyál Venter gyomorbevonót.Recept nélkül kaphatók.
Szinte teljesen ugyanezek voltak a tüneteim, sõt, székrekedéssel párosultak. Nekem segített az espumisan gyöngy, recept nélküli, kismamák is szedhetik.Én egyszerre kettõt szoktam bevenni. Minden jót! 17 hetes kismami
Én is ilyen bajokkal küzdök, pont ma nézegettem magam, hát én is úgy nézek ki mint aki 6 hós terhes, de szedem a gyomorkönnyítõt, és valamivel jobb! 8 hetes kismami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!