Találatok a következő kifejezésre: Most vagyok az első levél (20 db)

Ha most fejeztem be az első levél fogitabit (Lyndinette 20) akkor a 7 napos szünetben már védett vagyok végig?

Legjobb válasz: állítólag az elsõ szemtõl már védett vagy. mi ezt nem mertük bevállalni, 14 nap után szeretkeztünk elõször gumi nélkül. Már 3 hónap eltelt azóta, és semmi bajom. :) Úgyh 1 levél beszedése után már tutira védett vagy. :)

állítólag az elsõ szemtõl már védett vagy. mi ezt nem mertük bevállalni, 14 nap után szeretkeztünk elõször gumi nélkül. Már 3 hónap eltelt azóta, és semmi bajom. :) Úgyh 1 levél beszedése után már tutira védett vagy. :)
Teljesen mindegy h véd e vagy sem, mivel a 7 napos szünet alatt meglesz a menzid!

Most fogyott el az első levél tabletta, most akkor a héten megkell hogy jöjjön feltétlen? és ilyenkor védett vagyok? Szeretkezhetek gumi nélkül a barátommal?

Legjobb válasz: Fogigátló mellett nincs havi vérzés, mert nincs ciklus. Nincs peteérés, nincs tüszõrepedés, nincs méhnyálkahártya-megvastagodás és nincs menstruáció sem, azaz nem válik le a nyálkahártya vérzés kíséretében. A fogigátló teljesen kikapcsolja a petefészkedet, és átveszi helyette az írányítást. A 7 napos szünetben sincs peteérésed, ekkor is véd a tabi. Ilyenkor a relatív hormonhiány miatt vérzel egy kicsit, nem pedig azért, mert leválna a megvastagodott méhnyálkahártya, azaz nem menstruálsz.

Fogigátló mellett nincs havi vérzés, mert nincs ciklus. Nincs peteérés, nincs tüszõrepedés, nincs méhnyálkahártya-megvastagodás és nincs menstruáció sem, azaz nem válik le a nyálkahártya vérzés kíséretében. A fogigátló teljesen kikapcsolja a petefészkedet, és átveszi helyette az írányítást. A 7 napos szünetben sincs peteérésed, ekkor is véd a tabi. Ilyenkor a relatív hormonhiány miatt vérzel egy kicsit, nem pedig azért, mert leválna a megvastagodott méhnyálkahártya, azaz nem menstruálsz.
ha letel a 4 hét várakozási idõ akkor abban a 7 napban is biztonságot ad.ha van kedvetek és gusztusotok akkor lehet az utolsó pár nap már nem vészes nyugodtan megtehetitek!
utolsó válaszolóhoz szónék ekkora marhaságot minte még egy tudtalan 12 éves sem írt volna .semi nem igaz ebbõl amit ide írtál nagyokos .ha nem vagy biztos magadban inkább ne írj semmit.
15:59-nek kérdezz meg egy nõgyógyászt, ha nekem nem hiszed el. Mielõtt meg lepontozol és hülyének nézel, elõbb TE JÁRJ UTÁNA a dolgoknak, te nagyokos, és csak azután jártasd a szádat. Például itt: http://www.communio.hu/meh/tabletta.htm HOGYAN MÛKÖDIK A TABLETTA? 1.Az ovuláció leállításával: nem lökõdik ki petesejt a petefészekbõl, tehát terhesség sem jöhet létre. 2.A beágyazódás megakadályozásával: a méhnyálkahártya elvékonyodik és kiszárad, így az embrió nem tud beágyazódni.
Még mindig 15:59-nek: http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kiee/0/29384/1 Odafigyelhettél volna bioszórán.
A kérdező hozzászólása: már bocsesz de én nem pontoztalak le!!!! soha senkit nem pontozok le mert eleve azt köszönöm hogy irtok!!
A kérdező hozzászólása: jah elolvastam bocsy:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ!

Most kezdtem a tablettát 1 honapja most fogy el az első levél de gye az a menszesztől számitott 21. nap még csak és akkor most mikor fog megjönni? most a 7 nap szünetben? vagy a 28. nap körül? :S

Legjobb válasz: A hétnapos szünetben fog megjönni, 2-4 nappal az után, hogy abbahagytad a gyógyszert. A következõ levelet a 7 nap szünet letelte után kezdd el szedni, azaz a 8. napon akkor is, ha még nem múlt el a menstruációd! A ciklusod ezentúl úgy fog kinézni, hogy 21 nap gyógyszer, és 7 nap szünet, ami alatt megjön és el is múlik a menzeszed, és így ki is jön a 28 nap :)

A hétnapos szünetben fog megjönni, 2-4 nappal az után, hogy abbahagytad a gyógyszert. A következõ levelet a 7 nap szünet letelte után kezdd el szedni, azaz a 8. napon akkor is, ha még nem múlt el a menstruációd! A ciklusod ezentúl úgy fog kinézni, hogy 21 nap gyógyszer, és 7 nap szünet, ami alatt megjön és el is múlik a menzeszed, és így ki is jön a 28 nap :)
Igen, a 7 napos szünetben fog megjönni kb.3-4 napon A 8. napon akkor is el kell kezdened szedni a köv. levéllel, ha még nem múlt el a vérzésed!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! és még 1 kérdés:$ hogy nekem ez volt az elsõ és valszin a gyogyszer miatt 2 hétig volt mensim de a 2. héten márc sak ilyen pecsétlõ szerû valami... és ettõl ugyanugy most fog megjöni?
pecsételõ vérzés még természetes az elsõ hónapokban mikor elkezded szedni a tabit mert még nem állt be.valószínû hogy az 1. dobozzal ha végeztél beáll ha nem akkor menj orvoshoz és mond el neki mi van.valószínû hogy újat ír ki vagy kivizsgál.sok szerencsét:) (am én is most kezdtem el tabit szedni:) )
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:)

Már elszedtem a második levél Belarát. De még az első levél után véletlenül 9 nap szünetet tartottam a 7 helyett. Akkor mostantól mindig 9 nap szünetet tartsak, vagy most tartsak 7-et?

Legjobb válasz: Hetet tarts! És azt hiszem akkor most kiegészítõ védekezést kell alkalmaznotok a barátoddal! Mivel ez a 9 nap szünet azt jelenti, hogy végülis kihagytál 2 napot! Legalább is szerintem!

Hetet tarts! És azt hiszem akkor most kiegészítõ védekezést kell alkalmaznotok a barátoddal! Mivel ez a 9 nap szünet azt jelenti, hogy végülis kihagytál 2 napot! Legalább is szerintem!
Mindenképp, ahogy az elottem szolo írta, használjatok ovszer egy ideig , mert így nem nyujt megfelelo biztonságot a tabi. és ne tarts ezek után 9nap szunetet, hanem ahogy elo van írva-hetet.Ebben a tabletta szedésben nem állithatsz saját szabályokat!

Az első levél fogamzásgátlóm után ( jangee ) most vagyok a szünet 4. napján és még nem jött meg. Lehet, hogy baj van?

Legjobb válasz: Elso levelnel jarsz, szerintem meg varj 1-2 napot, es ha egyaltalan nem jon meg a szunetben, vegyel tesztet vagy fordulj nogyogyaszhoz! Ha minden szemet rendesen beszedtel akkor eleg kicsi a terhesseg eselye.:)

Elso levelnel jarsz, szerintem meg varj 1-2 napot, es ha egyaltalan nem jon meg a szunetben, vegyel tesztet vagy fordulj nogyogyaszhoz! Ha minden szemet rendesen beszedtel akkor eleg kicsi a terhesseg eselye.:)
Én is ezt szedem és elõször csak a gyógyszermentes 5. Napon jött meg, szerintem nincs gond ha követted a betegtájékoztatón írottakat...
Én is ezt szedtem 1 évig!Nekem 2- szer is volt olyan az 1 év alatt, hogy nem jött meg a szünetben!Lehet a gyógyszer mellékhatása, hogy nem jön meg!Ne izgulj szerintem nincs gond!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ma reggelre meg is jött :)
Én Mistralt szedek, és múlt hónapban nem jött meg a mensim a 7 napos szünetben. Nem tudtam mi van, mert ilyen még életemben nem történt velem... azt javasolta valaki, hogy kezdjem el a második tablettát a 7 nap szünet után rögtön. Elkezdtem... most ott tartok, hogy ma veszem be az utolsó gyógyszert, és már két hete rettenetesen fájnak és megnõttek a melleim, ráadásul iszonyat fáradékony is vagyok... az elõbb pl. elaludtam a bankban várakozás közben. :) Bár ez nem biztos, hogy a gyógyszer mellékhatása, lehet tavaszi fáradtság is (bár tavasz nélkül). :)

Ha megjött ma olyan 12 körül, elég ha 7-kor veszem be az első levél 1. szemét? Mert este 7 órakor szeretném mindig bevenni. Vagy vegyem be most és holnaptól 7-kor?

Legjobb válasz: Az mindegy,hogy ma hánykor veszed be az elsõ szemet, csak vedd be. Ha te 7-kor szeretnéd,akkor vedd be 7-kor!

Az mindegy, hogy ma hánykor veszed be az elsõ szemet, csak vedd be. Ha te 7-kor szeretnéd, akkor vedd be 7-kor!
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor inkább beveszem már most.
Én vártam másnapig, mert nekem délután jött meg és én reggel 10kor szedem. Ha másnap veszed be azzal sincs gond, csak akkor 7 napig gumit kell használni. Biztos lehet máshogy is, de én nagyon odafigyelek rá, hogy minden nap pontban ugyanakkor vgyem be, mert az se mindegy, hogy hány óra késéssel veszi be az ember.
akkor kell bevenni ha már ténylegesen ki tudod jelenteni hogy ez menzesz, mert ha véletlenül csak pecsételés akkor benézted, érted. várd meg az estét.

Most vagyok túl az első levél fogamzásgátló tabin, a 22. napon. Mikor fog megjönni a menstruációm? Ma vagy 7 nap múlva?

Legjobb válasz: Kb. a 3-4 napon, de az sem baj, ha csak az 5. napon! Ha 22 szemeset szedel, akkor csak 6 nap szünetet kell tartanod és a 7. napon kezdened kell a köv. levéllel, akkor is, ha még nem múlt el a mensid!

Kb. a 3-4 napon, de az sem baj, ha csak az 5. napon! Ha 22 szemeset szedel, akkor csak 6 nap szünetet kell tartanod és a 7. napon kezdened kell a köv. levéllel, akkor is, ha még nem múlt el a mensid!
Így van, de amúgy minden rajta van a betegtájékoztatón.
teljesen borotváld le 19/F
vagy csupaszra vagy 1-ás géppel vagy egyszerûen fazonra
teljesen csupaszítsd le. esetleg a csiklóval egyvonalba egy leheletvékony csíkot hagyj 28/N
Kapd le tiszta csóréra!
Kopira :) 24 F
Teljesen...
A pasidtól kellene megkérdezni, hogy õ hogyan szereti. Bár ha nem akarod, akkor jobb teljesen leborotválni. De ha úgy meg túl kislányosnak találnád a puncid, akkor hagyj meg egy nagyon vékony sávot "leszállópályának". (A legtöbb pasinak a teljesen leborotvált punci jön be, nagyon kevesen vannak azok, akik a szõrõs punciért rajonganak.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek :)
Kérdezd meg a pasidat. De azt is megtehetitek, hogy Õ borotválja neked. Hidd el, nagyon izgalmas tud lenni.
A kérdező hozzászólása: olyan* , gyõznöm* bocsi, korán van, siettem...:D
A kérdező hozzászólása: óó..már mind1..rájöttem..xD

Beszedtem az első levél tabit (lindynette) most jött meg a mensi, ha elmulik akkor már 100%osan védett vagyok?

ezt azért kérdem mert van ez a 7nap amikor ugye nem kell szedni a bogyót. és hogy attol hat e még? abban a 7napban is?

Legjobb válasz: telihold kivételével mindig védett vagy

telihold kivételével mindig védett vagy
amint elkezdted szedni a 2. levelet, onnan már védett vagy a 7 napban is.
Nehéz elolvasni a leírást? Vagy a névtelen fórumozóknak jobban hiszel, mint a gyári leírásnak?
Már védett vagy régen szerintem, de két hét szedés után már biztos az voltál. A szünetben is véd, persze.
A kérdező hozzászólása: köszi a válazsokat. nem nagyon hiszek a tájékoztatonak emrt ott 1hetet ir, a nõgyóygyász is 1 honapot mondott.. én kiváncsi vagyok a tapasztalatokra azért kérdeztem meg
Most már legyél nyugodt és ne görcsölj.Élvezd a szabad sexet:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!