Találatok a következő kifejezésre: Most vagyok a második (173 db)

90en naposat kezdtem el, most vagyok a második szénhidrát napon. Mennyit kell mozognom és milyen gyakorlatokat, hogy elérjem a kívánt testsúlyt? Naponta minimum 20 percet gyalogolok, szombat reggel pedig megyek komdi terembe, mit kellene még tennem?

Legjobb válasz: semmit sem kell tenned,szerintem az böven eleg amit csinalsz.en 21kg-ot fogytam vele es 1 percet sem tornaztam.csak szigoruan tartsd be a dietat es ha nem vagy ehes akkor csak par falatot egyel.en 25 eves vagyok es a börömmel sincs gond,most vagyok 84 kg 172magas.de tul sokat ne akarj fogyni egyszerre ,lelkileg nem tudod követni magadat.

semmit sem kell tenned, szerintem az böven eleg amit csinalsz.en 21kg-ot fogytam vele es 1 percet sem tornaztam.csak szigoruan tartsd be a dietat es ha nem vagy ehes akkor csak par falatot egyel.en 25 eves vagyok es a börömmel sincs gond, most vagyok 84 kg 172magas.de tul sokat ne akarj fogyni egyszerre , lelkileg nem tudod követni magadat.
az elöttem lévõnek igaza van de hogy sikeresebb legyen minden 2. nap tornázhatsz nem árt de pontosan be kell tartani

Most vagyok a második barátommal. Vele miért vagyok szégyenlõsebb mint az elõzõ pasimmal?

Semmi rosszat nem tesz, sõt, sokkal figyelmesebb velem mint az exem, mégis szégyenlem a kinézetem, és nagyon félek hogy elrontok valamit. Én vagyok neki az elsõ.. Szóval nem is azt gondolom hogy az elõzõ nõi biztos jobbak voltak. Mintha most lennék szûz.. (Már sokszor lefeküdtem vele de még mindig parázok)

Legjobb válasz: tudat alatt anális beültetésre vágysz csak nem mered vele megbeszélni

tudat alatt anális beültetésre vágysz csak nem mered vele megbeszélni
Nehezebben oldódsz fel ennyi.
A kérdező hozzászólása: Az nekem is feltûnt, de mit tehetnék? (Ja és ne írjátok hogy beszéljük meg.. Tudja jól, beszéltünk róla, de én magam se tudom mi segítene, nem hogy õ, így nagyon aranyos és biztosít hogy szeret meg minden, de mást nem igen tud tenni értem.)
Lehet, hogy õt jobban szereted, ha lehet így fogalmazi, ezáltal jobban rágörcsölsz a dolgokra, tökéletes szeretnél neki lenni, amivel nincs is probléma szerintem...idõvel mérséklõdni fog. 21/l

Lehetséges, hogy a Mastoninon homeopátiás tabletta miatt "szinte egyáltalán" nem jött meg? Most vagyok a második napon, és eddig összesen pár csepp vér volt.

Nem értem mi ez az egész, ilyen nekem még soha nem volt. 2 hete szedem a Mastoninont, pont azért, mert babát szeretnénk, és ez állítólag el?segíti a méhfal vastagodását, kvázi segíti a beágyazódást. Orvos írta fel.

Legjobb válasz: És az nem lehet, hogy teherbe estél?

És az nem lehet, hogy teherbe estél?
A kérdező hozzászólása: Hmmm...most hülyén nézek...éppen...lehet az is.. De sajnos nem gondolom, hétfõn megyek laborra, akkor kiderül
Elsõ vagyok. Ha alapvetõen csak a teherbeesés segítésére írta fel a doki (tehát van rendesen peteérésed), akkor akár sikerülhetett is:) Gondolom ha babát szeretnétek voltatok együtt eleget és jó idõben;) De nem akarlak illúziókba ringatni. Csak azért gondoltam, mert a nagyon kevés menzesz utalhat terhességre is akár. Laborban elvileg mit néznek? Miért mész?
A kérdező hozzászólása: Laborra FSH hormonszint miatt mentem, ez mutatja meg a peteerest, mert 2 honapja amit levettek, azt elrontottak a doki szerint, mert ha az FSH m a 3. napon 20 ! volt, akkor a progeszteronom nem lehetett a 21 napon normalis erteken belul. Tehat ezt meg kellett ismetelni, de most meg szinte meg sem jott, 2 napig tartott osszesen, es ami volt, az is minimalis. Terhes nem vagyok :(((((( ma csinaltam tesztet.32 eves vagyok, nem ertem ezt az egeszet, mar van egy fiam, egeszen augusztusig 28 napra jott meg mindig mint a parancsolat, most meg.... Elvileg ketsegbeesnek, de akkor sem lesz jobb semmi. Az eredmenyig meg remenykedem, hogy nem akkora a gaz.


Első babámnál a 39. héten mondtak becsült súlynak 2700 g-ot, végül majdnem 3 és fél kg lett. Most vagyok a második kislányommal a 37. hétben és a mai ultrahangon szintén 2700 g-os becsült súlyt mondtak. Nagy babára számíthatok?

Ugyanabban a kórházban, ugyanaz a doki csinálta az ultrahangot. A lepény még csak I. fokban érett, az els? terhességnél ilyenkor már II-es volt. Félek, nagyon nagy lesz a baba és nem fogom tudni megszülni. 158 cm vagyok, az induló súlyom 46 kg volt. Valakinek vannak tapasztalatai e téren?

Legjobb válasz: Nekem a 36-dik héten 3000gr.ra becsülték a kicsi sulyát.3900gr született.

Nekem a 36-dik héten 3000gr.ra becsülték a kicsi sulyát.3900gr született.
Szia Én 156 centi vagyok, a 39 héten alig 3000 grammra tippelték a babát. Végül egy 3950 grammos fiút szültem , nem tervezett császárral.
Hát erre a súlybecslésre sztm nem sokat lehet adni, nekem a 36. héten 3060g-ra saccolták, a 38-on 2750-re és 40hét+2napra 3200g-mal született a kislányom.
Nekem 38. héten 2700 gr-ra becsülték, meg is született rá pár napra ugyanennyivel :-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megpróbálok akkor lélekben felkészülni, hogy avlószínûleg nagy babám lesz! Még van rá kb. 2 hetem... :)
A kérdező hozzászólása: Igen, az tény, hogy a súlybecslésre nem nagyon lehet adni. Állítólag a bpd alapján számítja ki a gép (illetve egy program), de olyat is hallottam, hogy az fl alapján. Csak attól félek, hogy nem fogom tudni megszülni és ez csak a vajúdás végén derül majd ki, mivel az ultrahang nem mutatja ki a valós méretet, legalábbis nekem az elsõnél is jóval kevesebbet mutatott, bár õ nem a méretei miatt született császárral.
Ay elsõt császárral szülted ezt a babókát pedig szeretnéd termész.megszülni?Õ miért lett császáros?
A kérdező hozzászólása: Azért lett császár, mert túlhordtam egy héttel és a lepény már nagyon el volt öregedve, amikor a tolófájások jöttek hirtelen lelassult a baba szívverése, nem bírta már a méhlepény elég oxigénnel ellátni. A dokim szerint semmi akadálya, hogy megpróbáljam ezt a babát természetes úton megszülni, bár úgyis az utolsó pillanatokban fog eldõlni, hogy mi lesz.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: hát igen, ahogy elnézem, ez a gyakoribb, hogy kevesebbre tippelik és végül jóval nagyobb lesz. Amúgy épp emiatt lett végül császár?
Nekem pontosan nem tudom, mikor, de a 38-39. héten 2400 körülire tippelték, és majdnem 41 hetesen született 3550 grammal:)
Hát az ultrahangra tényleg nem lehet adni.Az elsõ gyerkõcöt 38 hetesen 3000 grammra becsülték.Rá 1 hétre 3750 grammal született.A 2. gyerkõcöt 38 hetesen 3190 grammra becsülték és rá egy hétre 4100 grammal született.Most várom a 3. gyermekemet, de már az ultrahangos súlybecslésre oda sem figyelek.A doki azt mondta, hogy a két gyerkõcöm születési súlya alapján kb. 4500 grammos babára számíthatok. 25 heteske

Második babámat várom, most vagyok a 6. hétben. Az elsőnél néhány kisebb émelygést leszámítva semmi problémám nem volt. Most már második hete szinte egész nap rosszul vagyok. Normális ez?

Hányingerem van, és borzasztóan fáradt vagyok, alig bírok magammal, pedig egy örökmozgó 22 hónapos mellett nem tudok pihenni. Néha már azt gonolom hogy beteg vagyok. Remélem nem! Más is volt így?

Legjobb válasz: Szia. Hasonló cipõben járok, 18 hetes várandós vagyok, és egy 13 hónapos kislány anyukája. Nekem az elsõ három hónap volt kritikus (eddig!), úgy éltem túl, hogy mindig aludtam, mikor õ is, és apa is sokat segített. Most kicsit könnyebb, de kicsit tartok az utolsó trimesztertõl. :S

Szia. Hasonló cipõben járok, 18 hetes várandós vagyok, és egy 13 hónapos kislány anyukája. Nekem az elsõ három hónap volt kritikus (eddig!), úgy éltem túl, hogy mindig aludtam, mikor õ is, és apa is sokat segített. Most kicsit könnyebb, de kicsit tartok az utolsó trimesztertõl. :S
Szia! Én ma léptem a 16. hétbe a 2. babámmal, a nagyobbik nyáron lesz 3 éves. Az elsõ pár hétben olyan voltam, mint egy holdkóros. Álmos voltam, hányingerem volt, a cicim meg majd leszakadt.:) Most már csak ez utóbbi maradt, kitartás.:)
Szia! Ne aggódj, nincs két egyforma terhesség :) Én a kisfiammal mikor terhes voltam, semmi tünetem nem volt, ha nem tudtam volna, észre se vettem volna, hogy terhes vagyok.Most a második babámat várom, 21hetes vagyok, de a 18. hétig folyamatosan hánytam, sokat fáj a fejem, amikor front van , sokszor azt se tudom, hogy merre van elõre :) ))Ez teljesen normális, másképp reagál a szervezet .Úgyhogy ne aggódj, biztos nincs semmi baj! :) Nagyon boldog babavárást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Van valaki, aki most készül a második vagy többedik szülésre? Miben különbözik a második szülés? Könnyebb vagy nehezebb? Hamarabb jön a baba vagy késõbb? 39 hetes vagyok.

Minden reggel úgy ébredek, hogy talán ma... De még semmi. Az elsõ szülésemnél rögtön tudtam, hogy elkezdõdött, de most sokszor megtréfált a baba. Sokszor jönnek az összehúzódások, aztán abbamaradnak. Ilyen nem volt az elõzõ babámnál.

Legjobb válasz: Enyém lány is ezt játsza. Az elsõ gyereknél már reggel tudtam, h szülni fogok. Éjjel lett meg a fiam. Most meg... kész röhej vagyok.

Enyém lány is ezt játsza. Az elsõ gyereknél már reggel tudtam, h szülni fogok. Éjjel lett meg a fiam. Most meg... kész röhej vagyok.
1. lány lett 40+5-re született spontán 2. fiú 39+5-re született szintén spontán Mindkettõ "könnyû" szülés volt, talán a 2. könnyebb, de már be volt járatva az út és 360g-val kisebb is lett a fiam!Amikor a 19. héten megmondták, hogy fiam lesz, rögtön az ugrott be, hogy a 38. héten fogok szülni...38. hét elsõ napjától mindennap a szülést vártam, de mégse jött :) viszont 2-3 héttel elötte már görcsölgettem, de nem olyan erõseket, hogy összetévesszem...minden esetre velem is kicsit szórakozott :) vagy pedig ilyenkor már az ember tudja, hogy milyen fájásokra kell figyelni, többet tudsz már a babákról, szülésrõl, terhességrõl...ilyenkor szerintem hajlamosak vagyunk minden kis rezzenést szülés indulásnak venni :) Könnyû vajúdást és gyors szülést!!
A kérdező hozzászólása: Jó egészséget kívánok nektek is és könnyû szülést! Köszönöm a választ! Majd írd meg, hogy milyen volt a szülés légyszíves!
most a 3.kal vagyok 39hetes. 1.lány lett, 1 héttel jött elõbb, magzatvíz folyt el váratlanul 2.fiú, 2 nappal jött elõbb, elõtte 3 napig jóslóztam most már volt egy húzós éjjel, azt hittem, már jön. de mégsem.... jó babázást minél elõbb!
A kérdező hozzászólása: Nekem 2 cm, de akkor te jobban megérdemelnéd már mint én :) Remélem, hamar beindul és nem kell beinditani. Drukkolok neked nagyon! Irj meg légyszi, hogy mi lett a vége. Egészséges babát és kevés fájdalmat kivánok!
En ugyan igy jarok, csak mar a 40. hetben vagyok. 3cm vagyok nyitva. A gorcsok jonnek mennek, mar egy teljes du- n es egy fel ejszaka voltak rendszeres fajasaim, masodik alkalommal mar elegge fajtak is, aztan semmi. Egyszer csak elmultak mind a 2 alkalommal. Az elso lanyomat tulvittem 10 nappal, az orvosom szerint most is ez varhato, igy csutortokon mikor tenylegesen lejar az idonk burkot repeszt. Persze, ha addig nem indul be, de most meg nem ugy tunik, hogy igen.
A kérdező hozzászólása: Hopp, ez nem valami biztató. Remélem, nem így lesz. Ha nem is jön hamarabb, legalább ne késsen ;) Már alig bírok mozogni és elég vizes vagyok. Köszi a választ neked is.
Az elsõ fiam a kiírt napon érkezett, 24 óra alatt lett meg. A második 8 napot késett, 26 óra volt és sokkal nehezebb, mint az elsõ szülés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Mikorra vagy kiirva? Bárcsak lenne egy csodanaptár, ami megmondja a napot, akkor nem izgulnék ennyire minden nap. Az elsõ lányom 1 héttel hamarabb jött, azért is várom most annyira a picit. Gondoltam vele is hasonló lesz. Sok sikert a szüléshez!
7esvagyok megszületett a 3.babánk, nagyon hasonlóan az 1.höz, aki szintén kislány. magzatvíz folyt el, fájások nem voltak, oxytocint kaptam. 38, 5 hetesen szép élményeket neked!

Mit gondoltok korai lenne elkötetni magam? 22 vagyok és most várom a második babát.

Biztos hogy nem akarunk többet a férjemmel, vagy ha mégis akkor örökbe fogadnánk. Első császár volt úgy néz ki ez is az lesz. Félek egy harmadik terhességtől, és igazából utána szeretnék karriert építeni, amit eddig nem tettem meg. Így gondolkodom az elköttetésen, de sokan úgy vélik megbánnám mert fiatal vagyok meg hogy még biztos meggondolom magam. Szerintem visszont pont elég két gyerek nem kell több. Mi a véleményetek erről?

Legjobb válasz: 27 évesen én is ezen elmélkedtem,mikor megszületett a második baba 7 hónappal ezelõtt. de azóta rájöttem hogy hülye volnék,nem tudom mit tartogat az élet,még akár 7 év múlva is csak 34 éves leszek,lehet úgy hozza a sors hogy lehetne majd még egy kisbabánk,bár most nem úgy gondolom nem akarok én sem több gyereket ráadásul nekünk egy fiúnk,egy lányunk van szóval nem kell azért hajtani hátha lesz egy ellenkezõ nemû de korai lenne valóban :)

27 évesen én is ezen elmélkedtem, mikor megszületett a második baba 7 hónappal ezelõtt. de azóta rájöttem hogy hülye volnék, nem tudom mit tartogat az élet, még akár 7 év múlva is csak 34 éves leszek, lehet úgy hozza a sors hogy lehetne majd még egy kisbabánk, bár most nem úgy gondolom nem akarok én sem több gyereket ráadásul nekünk egy fiúnk, egy lányunk van szóval nem kell azért hajtani hátha lesz egy ellenkezõ nemû de korai lenne valóban :)
Szerintem se tedd. Nem tudhatod, mit hoz a jövõ. Bõven van még idõd, akár 15 éved is még egy babára. És azt sem lehet tudni, hogy a férjeddel hogy lesztek néhány év múlva. Lehet õ is szeretne majd babát. Vagy kívánom, hogy õ legyen életed párja, és ne veszítsétek el egymást, de sose tudni sajnos, mi történhet. Szerintem ne tedd, én biztosan nem tenném.
Én a helyedben nem köttetném el magam. Túl fiatal vagy, és lehet, hogy (akár 10 év múlva) szeretnétek majd mégis még több gyermeket. Én 36 éves múltam, volt már 1 nagy méhmûtétem, és most lesz a 3. császárom. Én is nagyon sokat gondolkodtam az elköttetésen, és meg is csináltatom. De a Te helyedben még nem vállalnám be.
Nem gondolom, hogy 22 évesen egy életre szóló döntést kellene hoznod. A jövõt nem ismerheted. Nagyon korai.
Unokatesóm is megtette neki is 2 gyereke van.2 apától.Ki tudja mit hoz még az élet nagyon fiatal vagy.És ha 15 év múlva vágytok egy picire akkor örökbe fogadjátok más gyerekét mint inkább sajátot szülhetnél?!
A kérdező hozzászólása: Igérem hogy nem hozok elhamarkodot döntést, és nagyon nagyon alaposan át fogom gondolni illetve beszélni a férjemmel.
A kérdező hozzászólása: Rendben van meggyõztetek, nem teszem meg. Teljesen igazatok van.
igen kkorai. AZ hogy a férjeddel nem akarsz egy dolog. A mai világban egyáltaéán nem biztos hogy együtt maradtok még akkor sem ha most minden ok közetek. persze ne elgyen igy de ezt is számitásba kell venni hogy mi van ha. Ha igy alakulna és jönne egy uj szerelem mondjuk amikro 31 vagy akkor még simán szülhetsz sõt még késöbb is és bánnád ha annak a férfinak is akarnál szülni de nem tudsz vagy csak drága kezelések árán. Ezek nem is veszélytelenek. Szóval semmiképp ne tedd. Amugy meg az sem 100%-os védettség sokan estek már elküötés után si teherbe. Inkább tetess fel spirált azzal semmi gondod pár évre.
Ne adja az ég de a férjed meghal akkor hiába leszel újra szerelmes egy új párnak elfogadni, hogy a közös gyerekre esély sincs nem egyszerû fõleg ha neki nincs is gyereke. Biztos, hogy nem lenne jó döntés.
semmiképpen ne tegyél ilyet!

Jelenleg Gyed-en vagyok a 15 hónapos babámmal. Most terhes vagyok a másodikkal (25. hét) és érdekelne, hogy miután még Gyed alatt megszületik a második baba így miből fogják számolni a követlkezőnél a Gyedet?

Jelenleg a maximumot kapom. Amúgy mennyi nettóban az az összeg amit a minimálbér kétszerese után fizetnek?

Legjobb válasz: A minimálbér kétszerese után számolnak mert, nem lesz a jogosultságot megelõzõ évben bérezett napod. Ebbõl az összegbõl számított gyed a max.ra jön ki, így a második babára is ugyanannyi gyed jár mint az elsõre.

A minimálbér kétszerese után számolnak mert, nem lesz a jogosultságot megelõzõ évben bérezett napod. Ebbõl az összegbõl számított gyed a max.ra jön ki, így a második babára is ugyanannyi gyed jár mint az elsõre.
A kérdező hozzászólása: Köfi-köfi!

Van egy 15 hónapos kislányunk, akivel gyeden vagyok. Most talán terhes vagyok a másodikkal (még csak tesztet csináltam). Gyed alatt mehetek táppénzre a másodikkal?

Legjobb válasz: ha visszamondod gyedet, papíron visszmélgy dolizni persze szabadsággal kezdesz, s arról lehet táppénzre menni.

ha visszamondod gyedet, papíron visszmélgy dolizni persze szabadsággal kezdesz, s arról lehet táppénzre menni.

Az első szülésemet nem lehetett könnyűnek mondani, nagyon hosszú volt és nehéz. Most várom a második babámat. Még nagyon az elején vagyok, de már azon gondolkodom, mennyire fogok rettegni szülés előtt.Hogy kezeljem ezt a helyzetet?

Aki hasonló helyzetben volt, írjon, mennyire félt, hogy kezelte ezt a dolgot, s milyen volt a második szülés!

Legjobb válasz: Szerintem nincs 2 egyforma szülés. Anyukámnak pl. a második volt a nehezebb, és én jöttem könnyen, lehet, hogy neked a második lesz könnyebb.

Szerintem nincs 2 egyforma szülés. Anyukámnak pl. a második volt a nehezebb, és én jöttem könnyen, lehet, hogy neked a második lesz könnyebb.
Igen ! Én már a 3-at várom és az elsõ nekem nagyon hoszzú volt. A másodikkal az elején én is rettegtem de érdekes módon a szülés ahogy egyre közeledett egyre kevésbé volt bennem hogy mennyire lesz fájdalmas. A 2. programozott szülés volt 40. héten megbeszéltük a dokimmal, hogy be fogja indítani a szülést, mert már borzalmasan éreztem magam és már a méhszáj is 2 ujjnyi volt. A vajúdás órákkal rövidebb volt de a szülés nem volt valami egyszerû. A kisfiam 4500 g lett. Most várom a 3. at és most már egyáltalán nem tartok tõle, hanem minél hamarabb túl lennék rajta. Tehát szerintem mire halad lelõre az idõ meglátod mintha ezek a gondolatok kiszállnának a fejedbõl. Gratula a 2. babához! Vigyázzatok magatokra!
elõször érjél el odáig! Ha már most ezen idegeskedsz képeld azt a szegény babát belül.. mit érezhet. ugyan nem szültem még másodikat de szerintem most ne foglalkozz ezzel a kérdéssel.
Szia! Én pár hét múlva szülöm 2. gyermekemet. Az 1. szülésnél abszolút nem aggódtam, nem is gondoltam arra, mi lesz, hogy lesz a szülésnél. Most viszont már tudom, mi áll/hat/ elõttem, emiatt picit más a helyzet. Szép szülés kívánok neked!
Én is tettem már fel hasonló választ, és nekem is rosszul esett, amikor egybõl letámadtak, hogy mi a fenének foglalkozom ezzel. Persze, hogy foglalkozom. Én õszintén leírtam, hogy a vajúdás számomra pokol volt, pedig nem is tartott olyan sokáig, mint egyeseknél. Mi egyébként amint lehetett bevállaltuk a második babát. A két baba között épp, hogy egy év korkülönbség lesz. Most vagyok a 30. héten, és engem is foglakoztat ez a kérdés. De az is igaz, hogy ahogy telik az idõ, már nem is rettegek úgy, mint az elején. Inkább kezdek türelmetlen lenni, szeretném már a másodikat is a kezemben tartani. Én azzal vígasztalom magam, hogy többnyire a második szülés könnyebb szokott lenni, és bízom benne, hogy én is a szerencsésebbek közé tartozom majd ilyen szempontból. Persze eszembe jutnak a kellemetlen élmények is, de ezeket igyekszem elhesegetni, és felidézni a történéseket onnantól, hogy a kisfiamat a hasamra tették. Sose felejtem el a tekintetét. És a gondolattól én már máris jobban érzem magam. Próbálj meg Te is ilyen pozitív dolgokat elõtérbe helyezni, enyhíteni fog a félelmeden!!! Február végén fogok szülni, ha nem felejtem el megírom, hogy hogyan alakult. :-)
jóindulattal irtam amit irtam és senki nem mondta hogy idegbeteg vagy. hogy felkapod a vizet arrol te tehetsz.
A kérdező hozzászólása: A babának semmi baja! Nem vagyok idegbeteg. Foglalkoztat a gondolat. Azt kértem, aki hasonló helyzetben volt már, az írjon. Köszi!
elõzõ vagyok, egy kis korrekció, hasonló kérdést tettem fel, és nem választ... Csak már elõre gondolkodtam.
Szia!Én 3.babám várom, és nagyon rettegek!!38hetes vagyok most.Az elsõ fiammal fájt nagyon a vajúdás, 8 óra alatt lett meg.Második fiam 5 óra alatt lett meg, de duplán úgy fájt a vajúdás mint az elsõvel.Talán most nem triplázok rá. :-))) Beszéltem a dokimmal a fájdalomcsillapításról /EDA/, azt mondta, hogy õ szokta ajánlani a kismamáknak.Ez nyugtat egy picit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!