Találatok a következő kifejezésre: Most vagyok 5 (774 db)

Most vagyok 5.5 hetes. Voltam orvosnál, mondtam neki, hogy pozitív volt a tesztem, ő megvizsgált és közölte velem, hogy valóban terhes vagyok. Miért vérzek mégis?

Ma elkezdtem vérezni, bár nem olyan intenzitású, mint szokott és nem is görcsölök. Az orvost felhívtam, de ? azt mondta. hogy nem kell aggódnom. Szerintetek menjek inkább más orvoshoz?

Legjobb válasz: Hát nem is tudom, elõfordulhat, hogy amúgy is menstruálnál, és azért vérzel, ezt Te tudod pontosan, de én magamból indulok ki,én is vérezgettem az elején nem nagyon, de egybõl írt fel gyógyszert.Viszont õ látott téged elõször, és õ az orvos.De ha már most bizonytalan vagy benne, menj másikhoz, és meglátod az mit mond, lehet én is így tennék.

Hát nem is tudom, elõfordulhat, hogy amúgy is menstruálnál, és azért vérzel, ezt Te tudod pontosan, de én magamból indulok ki, én is vérezgettem az elején nem nagyon, de egybõl írt fel gyógyszert.Viszont õ látott téged elõször, és õ az orvos.De ha már most bizonytalan vagy benne, menj másikhoz, és meglátod az mit mond, lehet én is így tennék.
Sokan "menstruálnak" terhesség alatt, fõleg az elsõ 3 hónapban, de van aki végig... Ez normális, nem kell megilyedni. Amíg nem élénkpiros tiszta vér, nem görcsölsz és nem vagy láza, semmi gond. Azért mindig említsd meg a dokinak, ha hasonló van. Ne félj, semmi baj!! Kerüld a meleg vizes fürdõt!
Szerintem biztos ami biztos alapon menj el egy másik dokihoz! Én biztos elmennék! Kívánom, hogy ne legyen semmi baj, de jobb, ha odafigyelsz!
Kereshetsz másik dokit is, de szerintem tudja a doki a dolgát.A barátnõmnek is megjött terhesen a mensije, és nincs baja.De te tudod, te érzed a tested.Azért vigyázz magatokra, ne stresszeld magad túl, az sem jo a babának.
Szia! Minden test más és más. Olvastam a többi választ, és abból is ez látszik. Tehát, nem biztos, hogy a te szervezeted ugyanúgy reagál. Én is 5 hetesen voltam dokinál és azt mondta, hogy a vérzést nagyon nem szeretjük, így ha lenne, sos hívjam telefonon és menjek hozzá. Az orvosok biztos tudják a dolgukat, mégis másképp beszélnek és viselkednek. Én biztos beszélnék az orvossal újra. Ha már most nem bízol benne, akkor keress másikat. Fontos, hogy elégedett legyél vele, és bízz benne. Mindettõl függetlenül lehet, hogy tényleg menstruálsz. Valamerre lépj, hogy ne maradj bizonytalanságban. 7 hetes kismama

Most vagyok 5+6 napos terhes. Nem baj, hogy a cickóim nemigazán érzékenyek?

Úgy 2 hete még azt mondom jobban fájtak, de mostanában nem. Megduzzadva megvannak, meg a bimbóm is sötétebb és nagyobb, de ennyi. Mondjuk nem rendelkezek hatalmas méretekkel..., leht ez az oka?

Legjobb válasz: NEM! Ezek a tünetek jönnek mennek. 20hetesen néha meghülyülök, úgy fájnak, néha semmi. Most "kényelmes" a régi melltartóm, néha meg D-sen gondolkodok, mert annyira megduzzad, és nem vagyok kebelcsoda alapból. Ez semmit sem jelent, nyugi.:) Boldog babavárást

NEM! Ezek a tünetek jönnek mennek. 20hetesen néha meghülyülök, úgy fájnak, néha semmi. Most "kényelmes" a régi melltartóm, néha meg D-sen gondolkodok, mert annyira megduzzad, és nem vagyok kebelcsoda alapból. Ez semmit sem jelent, nyugi.:) Boldog babavárást
Nyugi! Ez rendben van! Nekem az 5. hétig fájtak úgy iszonyatosan, aztán lecsitult, és 1 hete pedig 1 napot nem fáj, 1-et igen, de akkor behozza a lemaradást. :) Biztos nincs gond, ebbõl ne következtess semmire, mert nincs értelme! 8 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Most vagyok 5 hetes. Normális hogy állandóan kiborulok?

Egyébként nincs sok tünetem, csak mellfeszülés, pisilés gyakran. És olyan lettem, hogy általában reggel teljes harmóniában ébredek, de a legkisebb dolgon úgy föl tudom húzni magam hogy sírnom kell. Nagyon rossz ilyen hisztérikának lenni. És állandóan kell az ölelés, és este meg minden ok nélkül sírok. És olyankor ha nyugtalan vagyok, elkezdek aggódni mindenen, f?leg az anyagi stabilitásunkon. Holott nem kéne, biztosan ki fogunk jönni. Normális ez?? Olyan jó volna harmóniát teremteni magamban.

Legjobb válasz: Normális. :-) El sem tudod képzelni micsoda tüzijátékot játszanak a hormonok most. :-)

Normális. :-) El sem tudod képzelni micsoda tüzijátékot játszanak a hormonok most. :-)
Igen normális.Változik a hormonháztartásod.
Ne aggódj, én pontosan ugyan így vagyok!!:(és ez majdnem hogy minden napos.
Én egyszerre sírtam és nevettem a munkahelyemen.. vicces volt. Napi mûsor voltam :DD

Kisfiú vagy kislány? Az utolsó mensim jan 19-24ig volt, most vagyok 5 hetes babás, akkor a mensim utáni hétem estem teherbe ami ugye messze nem a félidő. Akkor szerintetek mi lesz a baba neme? ?

Legjobb válasz: Hát lehet hogy én vagyok hülye de majd az orvos úgy a 16. héten már meg tudja talán mondani, de hogy ezekbõl az adatokból itt valaki...Kíváncsian várom...

Hát lehet hogy én vagyok hülye de majd az orvos úgy a 16. héten már meg tudja talán mondani, de hogy ezekbõl az adatokból itt valaki...Kíváncsian várom...
A kérdező hozzászólása: voltam már orvosnál és ott mondta h 5 hetes és dobogott a szíve is már!!!De már 3 hetesen is voltam!!
Szia! ezek a hetek csak tippelt adatok, késõbb a baba fejlõdése alapján lehet megmondani a pontosabb "életkort". Ha valóban akkor estél teherbe-máskor nem volt szex?- és a pé-d is a ciklus kb. felénél van, akkor ismerve a kissrácok élettartamát és mozgékonyságát, kislányt mondanék. De túl sok a ha... azért kíváncsian várom, írd majd meg:) !
hát nem hinném, hogy ez lenne a befolyásoló tényezõ a nemét illetõen, inkább a párod fiú vagy lányspermájának gyorsasága:)
A kérdező hozzászólása: azért kérdeztem mert mindenki azt mondja hogy a pé elõtti egy két nap esélyesebb a lány, és mivel én mensi után igen hamar teherbe estem ebbõl gondolom hogy talán a lánykák gyorsabbak voltak!Lehet én kérdeztem hülyeséget!!:)
http://www.naptarak.com/naptarak_kinai.html nekem bevált mndkét gyereknél. de a biztos, amikor megszületik :)
Ebbõl lehetetlenség megállapítani. A másik meg az, hogy a fiú spermák a gyorsabbak, de rövidebb ideig élnek, és a lányok a lassabbak, de tovább élnek.
Nekem is így volt, lányra nagyobb esély van! (Tovább életben maradnak, és ha pe elõtt több nappal volt az aktus, akkor a fiúspermák nagy eséllyel nem bírtak addig várni...) Mindenképp írd meg, hogy mi lett, ha egyszer végre kiderül! :) De aztán ha mégse lány, a fiúnak is örülni ám! :) üdv, 39 hetes
A kérdező hozzászólása: Örülünk ha kisfiú lesz akkor is, csak már van egy kisfiam ezért szeretnénk kislányt!!!:) úgy irigylem az utolsó válaszolót, hogy nemsokára babázik!!!!!Könnyû szülést neked!!!!
köszönöm szépen :)
gyest
Igényelhetsz ujra TGYÁS-t majd ujra GYED-et a második babával jogosúlt vagy, persze ha a munkahelyed megvan.És ujra majd GYET-az utólsó évben.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Utána érdeklõdtem én is, és a GYED lejárta után mehetek táppénzre a baba megszületéséig.

Babám 10 hónapos és most vagyok 5 hetes terhes. Ilyenkor ha Gyed alatt születik a következő, akkor le kell mondani az első utáni Gyedet, és újra igényelni kell a Gyást?

Vagy megvárhatom, h lejárjon az els? utáni Gyed? Akinek ilyen irányú tapasztalata van az légyszi írjon, h ilyenkor mit hogyan kell intézni. Mi lesz a köv. Juttatás alapja?

Legjobb válasz: A szerzõdés szerinti béred az alap tehát ugyan ennyi gyedet fogsz kapni a 2. babára is.Persze ha volt béremelésed akkor nõhet az összeg!Lehet igényelned a szülést megelõzõ 28.naptól a tgyást de ügyelj arra,hogy ettõl a naptól mondd le a gyedet is!Vagy megvárod míg megszülsz és azzal a nappal lemondod a gyedet és igényled a tgyást!

A szerzõdés szerinti béred az alap tehát ugyan ennyi gyedet fogsz kapni a 2. babára is.Persze ha volt béremelésed akkor nõhet az összeg!Lehet igényelned a szülést megelõzõ 28.naptól a tgyást de ügyelj arra, hogy ettõl a naptól mondd le a gyedet is!Vagy megvárod míg megszülsz és azzal a nappal lemondod a gyedet és igényled a tgyást!
A kérdező hozzászólása: köszi-köszi!!!
Dehogy árt! Minent bele!:)
Én úgy tudom hogy végig lehet, amíg kívánod, de persze csak óvatosan. Tehát ne olyan durván, hogy esetleg baj lehessen belõle. Azért ha orvosnál jársz, kérdezz rá!
szia én egy 3 gyermekes srác vok!én mind a három terhesség allatt eggyüt voltam a párommal végig !és nem lett gond persze csak óvatosan bánjon veled a párod
6 héttel a szülés elõtt már ne szeretkezzetek (közvetlenül a szülés elõtt lehet, az segít is). Addig pedig óvatosan - de nyugodtan csinálhatjátok. Vigyázzatok a pózokra, és a férjed dobjon be egy huszast Szent Antalnak (azért, hogy ilyen felesége van).
Úgy tudom, hogy 5. hónapig lehet szeretkezni, de azért erõsítsen meg valaki (vagy cáfoljon).
Ha nme használtok korbácsot, akkor asszem a 4-5 hónapig lehet. :)
Csak óvatosan nehogy a baba szája nagyra legyen nyitva
a terhesség egész ideje alatt lehet! ez biztos.Persze csak óvatosan és mindig csak ha te is úgy érzed menni fog a dolog
Szerintem kérdezd/kérdezzétek ki, egy orvos tanácsát! 15/f
Persze. Bármikor rosszul lehetsz, de ez majd elmúlik.
az pedig "hajlamos", nem pedig "hajlandó". A mobilról vagyok dolog nem egészen helytálló egyébként, ha az ember helyesírási hibákat vét (egy mondatban összesen 6-ot), nem pedig elírja a szavakat. :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat nálam sztm az is baj h nagyon félek ettõl a tünettõl és bemesélem magamnak mert sajnos hajlandó vagyok rá :D :/
Nekem a 12-dik hét környékén szûnt meg az egész napos hányinger érzetem.
Ajajj, a java még csak mkost jöhet. AZ 5. héten nekem semmi tünetem nem volt, a 6. héttõl meg úgy hánytam mint a lakodalmas kutya. Hol olvastál vagy hallottál ilyet, hogy ha az 5. héten még nem hánysz, akkor már nem is fogsz? Persze, lehet, hogy nem fogsz, de azt nem lehet elõre kikövetkeztetni.
Szia, nekem a 8-9. het tajan kezdodott a komolyabb hanyinger, foleg estenkent volt rossz, hanyni szerencsere nem hanytam. Az 5. het meg eleg korai, lehet hogy semmi bajod sem lesz, de ha igen van egy csomo praktika ami bevalhat, sokan eskusznek itt a hideg colara.
A kérdező hozzászólása: Egy két helyes irási hiba van de mobilról vagyok fent és szerintem nem a helyesi hibákat kell nézni az ijenek kiméljenek lécci jah és csak tudd meg van az érettségim
Nem a helyesírásodtól és beszédedtõl van émelygésed? pl. "fog lenni" "5 dik" "éhség érzet" "álandóan" "kõvetkezhet". Bármikor lehetsz egyébként rosszul, de nézz utána a GYES alatt estin elvégezhetõ érettségi tanfolyamnak! Megéri!
A kérdező hozzászólása: De az is benne van h nem fogok rosszul lenni
A kérdező hozzászólása: Tudod t9 van bekapcsolva de ijen komik kiméljenek láttam már rosszabat is

Meddig emelgethetem 13 kilós kislányomat? Sajnos van, hogy nem lehet elkerülni az emelést. Most vagyok 5 hetes terhes.

Legjobb válasz: Mondjuk nem biztos, hogy minden pillanatban áll mellettem valaki aki emelgeti helyettem a gyereket. :O

Mondjuk nem biztos, hogy minden pillanatban áll mellettem valaki aki emelgeti helyettem a gyereket. :O
azt te érzed. Én csak 11kilósat emelgettem, de azt a terhesség utolsó napjáig. No persze, csak mikor muszáj volt, párszor, pl rácsba be, onnan ki kocsiba be-ki.... De nekem gondtalan terhességem volt. Ha az orvos tiltja, akkor nem szabad emelgetni, vagy ha úgy érzed, vmi nem oké
A kérdező hozzászólása: Ma sajnos bevéreztem, úgyhogy tuti nem emelek semmit ami nehezebb egy üveg ásványvíznél! Nagyon megijedtem! Szerdán lesz a dokim, akkor megnéz uh-val. Amúgy elmúlt a vérzés, úgyhogy reméljük nem a babával van gond!
Vegig, ha nincs gond. En akkor estem teherbe a masodik babaval, amikor az elso 5 honapos volt. SZerinetd mennyit kellett emelgetnem egy 5 honapos csecsemot? Egesz nap. RAadasul nem volt a konnyu sulyu, mar 4 honapos korara duplazta a szuletesi sulyat, ami konkretan 4 kilo volt, utana is jo tempoban hizott. Nemcsak Ot emeltem, hanem az emeletrol napi 2-3 alkalommal vittem le Ot es a babakocsit, majd fel Ot, babakocsit, vasarolt cuccokat. Nekem nem volt gondom, sok mas valasztasom sem, el kellett latnom Ot es magunkat is. Viszont igyekeztem izombol emelni, leggugoltam, karomba vettem es felalltam. Legalabb a combos is erosodott. Illetve amint lehetett megtanitottam neki, hogy masszon fel az agyra, alljon fel es ugy vettem olbe.
Emelheted, de az elsõ trimeszterben azért vigyázni kellene. Nagyon megoszlik a szakemberek véleménye arról, hogy az emelés okozhat-e vetélést vagy sem. Én az elsõ trimeszterben nem, vagy csak "veszély helyzetben" kaptam ölbe lányomat. Aztán a második trimesztertõl emelem, lépcsõt mászok vele stb. Most 35 hetes vagyok, lányom 23 hónapos és 13 kg, sokat van ölben, viszont, ha veszélyeztetett lennék - mondjuk nyílna a méhszáj, vagy görcsölne a hasam - eszembe se jutna emelgetni. Ezt neked kell eldönteni, meg attól is függ, mennyire problémamentes a terhességed. Szép babavárást és vigyázzatok egymásra!
31 hete emelgetem a 11 kilós fiamat. Elõttem már leírták a praktikákat:)
Örülök ennek a kérdésnek és a válaszoknak, mert 20 hetesen már kezdtem aggódni, hogy talán már óvatosabban kéne a 12 kilós tesókával. Csak ott bukik meg az elméletem, hogy most is egész héten egyedül voltam vele, levegõzni kell, vásárolni kell, elintéznivalók is vannak, kiságyból ki-be, lépcsõn felhozni, stb. Ja és õ egy évesen ekkora, úgyhogy arról nem is álmodom, hogy majd szépen sétál mellettem kilométereket :) . Van, hogy a nap végén már semmi se esik jól, de egyelõre a derekam akar csak szétszakadni :( Nekem a magnéziumot javasolták, segít megelõzni az izomgörcsöket ugye.
én még 2 vajúdás között is felemeltem a 2 évesemet, aki akkor volt 14 kg körül. Éreznéd, érezni fogod szerintem, ha nem jó. Nekem is volt olyan, mikor nem esett jól felemelni, aznap pihentünk, sokat ültünk a szõnyegen, nem mentünk sétálni. másnap pedig ugyanúgy emeltem, mint korábban és nem is lett semmi baj, így is túlhordtam 1 héttel a húgit.
A válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 21:59 És miért kéne minden pillanatban emelgetni egy ekkora gyereket?
Amikor csak lehet ne emelgesd. Nekem 24.héten kinyílt a méhszáj, én is emelgettem és emelgetem azóta is a 11 kilós lányomat. Ezek ellenére még egyben vagyok , 37hetes kismama vagyok már. Másfél éves a lányom , õ is még rácsos ágyban alszik oda ki -be kell rakni, etetõszékbe rakni, kivenni. és még ha nyûgös akkor is fel kell venni, de feleslegesen nem cipelem, van h nyújtozkodik, mert nem akar gyalogolni, de kicsi sírás belefér.Szóval ha nem fáj a hasad , akkor nincs gond.
Ha zárt a méhszáj, a terhességed problémamentes és az orvosod is azt mondja, hogy oké, akkor emelgesd, ha muszáj. De ha nem így van, akkor kérd meg az apukát, vagy valakit, hogy emelgesse amikor kell. Nem kell, hogy úgy érezze, hogy õ már nem is fontos, lehet foglalkozni egy gyerekkel úgy is, hogy nem cipelgeted.
Én 11, 5 kilót emelek már 28hete. :) Semmi bajom nincs. Helyesen kell emelni. Ha nem muszáj én sosem emelgettem viszont az nem jó ha mindig csak azt hallja, hogy nem jöhet az ölembe ha akar mert anyának nagy a pocakja. Ne érezze, hogy Õ már nem is fontos.
Én 15 kilóst emelgetek immár 30 hete. Egyelõre zárt a méhszáj (koppkoppkopp), és imádkozom, hogy maradjon is így. 4 hetente járok kontrollra, és mindig abban bízom, hogy az orvosnak mosolyra húzódik a szája amikor megvizsgál, mert akkor tudom, hogy minden ok, és még mindig emelhetem a Tücskömet, óvatosan.
Jajj, akkor tényleg vigyázz, ne legyen baj! Sokszor nekem is muszáj a 13 kilós bébit cipelni (1 éves, és eszében sincs sétálni...) Babakocsija 11 kiló. Ha még boltba is megyünk, akkor általában 3-at fordulok a 2. emeletre, mert lift meg kocsitároló az ugye nincs :S.
azonnal hagyd abba vetélést okozhat terhesen tilos
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat...23-án megyek dokihoz.. majd beszámolok róla , mi lett a végeredmény... Remélem semmi baj nem lesz.. elvégre egy orvos véleményét kaptam...
vérbõséget okoz ezért lehet vetélés a vége. a dokik semmit sem értenek a gyógynövényekhez, gyógyteákhoz, természetgyógyászt kérdezz errõl és bármelyik elmondja, hogy tilos.
ért=árt
12:06 vagyok Ha nincs különösebb okod, hogy idd, csak éppen ízlik, akkor inkább ne idd. Látod, tényleg nagyon eltérõek a vélemények. Nem hiszem, hogy annyira fontos ez a tea neked, hogy ne tudd abbahagyni, fõleg, hogy ennyire tartasz tõle. Sokan nem isznak semmilyen teát, vitamint sem szednek, mégis tökéletes a terhességük és egészséges a gyerek. Nagyon sokan írják, hogy ilyen meg olyan teát, meg gyógyfüvet, meg mittudom én még mit össze isznak, esznek a terhesség alatt. De minek? Komolyan, le lehet pontozni nyugodtan, de ha valaki bizonytalan a hatásában és abban, hogy ért vagy nem, akkor minek kezdi el inni?
A kérdező hozzászólása: Semmit nem iszok , mert most nagyon megijjedtem. 23-án megyek elsõnek dokihoz. Mosolyogva azt mondta az orvosom nyugodtan ihatok napi 3-4-csészével , mert az nem árt . Most már teljesen össze keveredtem..
*cickátNem tudom miért mondta! De nyugodtan keress rá!Tényleg nem javasolt!
http://teherbeeses.hu/gyogynovenyek/cickafarkfu-tea/ http://fogamzas.mindenkilapja.hu/ Itt sehol nem írják, hogy vetélést okozhat. Inkább a dokidat vagy a védõnõt kérdezd szerintem, mert itt elég eltérõ válaszokat fogsz kapni. Nekem mindig az a biztos, amit az orvosom mond.
Igaza van az elsönek! Azonnal hagyd abba!Cikát a ciklus elsö felében szabad inni peteérésig!!!!!! Utánna a palástfüvet!Ki kavart meg ennyire?Reméljük nem lesz baj, jo egészséget nektek!
A kérdező hozzászólása: akkor miért mondta az orvosom nyugodtan ihatok?
Régen még a dobozára is rá volt írva, hogy terheseknek nem szabad.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!