Találatok a következő kifejezésre: Most vagyok 35 (115 db)

Nagyon félek hogy elöbb születik meg a babám, most vagyok 35+2 hetes, nagy baj lenne ha most születne? Mikortól nem számít koraszülöttnek? Ilyenkor milyenek az esélyei? Komplikáció, stb?

Legjobb válasz: Betöltött 36. héttõl már hivatalosan sem számít koraszülöttnek. Akiknek problémás a terhességük, azoknak mindig azt mondják, hogy cél a 36. hét elérése, mert akkor már nagy baj nem lehet. Neked ehhez már túl sok nem hiányzik ezért, nem is kell komoly komplikációval számolni.

Betöltött 36. héttõl már hivatalosan sem számít koraszülöttnek. Akiknek problémás a terhességük, azoknak mindig azt mondják, hogy cél a 36. hét elérése, mert akkor már nagy baj nem lehet. Neked ehhez már túl sok nem hiányzik ezért, nem is kell komoly komplikációval számolni.
nekem a doki betöltött 37 hetet mondott.
Betöltött 37 hét a nem koraszülés, de ha ma este megszületne a babád, nagy baja akkor sem lenne, már megvan mindene, csak híznia kell. Sok boldogságot ) Azért húzzátok még ha lehet :)
De plusz jó hir: betöltött 34. héttõl már 99% az esély, hogy semmilyen károsodása nem lesz, ha megszületik, azaz egészséges lesz, és életben marad :)
Szia! Kislányom 35/5-re született, 2500g/45cm-rel, teljesen egészségesen. Ne aggódj, ha megszületne most, sem lenne gond! Majdnem 2éves kislány anyuja
Ne aggódj nem jön az olyan hamar!!Ha mégis akkor biztos már elég fejlett hozzá!! Én is féltem de csak a 39.hétre jött
Igen. Tudom, kellemetlen, de ez is el fog múlni, nyugi. :)
Szerintem hormonok is vagy nem tudom. nekem az elsö trimeszterben volt ilyen, és most a másodikat várom, most is ugyan az. majd elmúlt.
kínos, de a környezet megérthetné. én 32 hetes vagyok, és kb 1 hete nálam is ez a probléma, plusz még rájön a böfögés is amit abszolút nem tudok visszatartani. kellemetlen, de ez van sajnos
32 hetes vagyok s en is pukizom foleg estenkent.remelem elmulik majd.
Biztos hogy a baba mindenedet nyom, ha pukizol az még nem is olyan rossz, az én babám a húgyhólyagomat nyomta meg rugdosta annyira hogy bepisiltem, éjszaka, nappal az utolsó hónap már pelenkáztam magamat.De most itt vagyunk és megérte.
És a legrosszabb, hogy a szülés után is ez lesz hetekig. Én úgy éreztem magam szülés után 4-5 hétig, mint aki állandó babvacsorára jár. Mert a belek ekkor vándorolnak vissza a helyükre és az is gázképzõ.
Nekem az elejétõl kezdve ez van. Régebben nem pukiztam a férjem elõtt, de most valahogy nem érdekel. Nem is szól semmit. Vagy merne bármit szólni :) ))
A kérdező hozzászólása: Nekem sem szól csak nevet de nekem kínos:) )

Most vagyok 35 hetes és még nem fordult meg a babóca. Ha nem fordul meg akkor mennyi rá az esélyem hogy császár lessz belőle?

Mik azok a problémák ami miatt programozott császárt csinálnak?

Legjobb válasz: HA jól tudom, ha az elsõ baba faros, akkor az automatikusan császár (Nálunk). Egyébként meg egyéb egészségügyi problémák miatt az anyánál(ha nagyon rossz a szemed,s tb), akkor is programozott császár. Illetve ha az elsõ császár volt, akkor valahol automatikusan császár a második is. (nálunk nem)

HA jól tudom, ha az elsõ baba faros, akkor az automatikusan császár (Nálunk). Egyébként meg egyéb egészségügyi problémák miatt az anyánál(ha nagyon rossz a szemed, s tb), akkor is programozott császár. Illetve ha az elsõ császár volt, akkor valahol automatikusan császár a második is. (nálunk nem)
Szia! Elõzõ válaszolónak igaza van. Tavaly azt mondták bent a kórházban egy elsõ babás, farfekvéses kismamának, ha nem fordul meg a baba, a hatályos jogszabályok miatt mindenképpen császározni kell.
A kérdező hozzászólása: nálam az elsõ spontán szülés volt
akkor azt elvileg engedhetik. Szerintem jobban jársz, bár én meg még a spontán szülést nem próbáltam :) Elképzelni sem tudom...
Ha nem túl vagy a baba, nem elsõ és jól fekszik (faros pozíciókon belül), akkor simán megszülethet elméletben. De gyakorlatban: az én kórházamban a doki 2 másikat mondott, aki vezet le egyáltalán faros szülést. A többi tuti nem ajánlja majd, és jön a császár. Szóval erõsen dokifüggõ. Én is szerettem volna ha kihagyjuk a császárt, de aztán gyanús lett hogy annyira sokan nem vállalják be. Meg láttam pont pár sérült gyereket, és hát elgondolkoztam hogy érdemes-e vállani a legkisebb kockázatot is. Aztán ahogy beletörõdtem hogy lesz ami lesz, a 38. héten megfordult a bébi, pedig nagyon nem adtak neki sok esélyt, a magzatvizem is kevesebb volt az átlagnál. Nekem is 2. baba most ez, õk ráérõsebbek a befordulással, szerintem neked is szerencséd lesz :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat


A kérdező hozzászólása: Értem, 4d-n a doki 3600g-ra becsülte és 5 nappal hamarab a kiírt idõponttól.
Ne aggódj!Én pont ennyi idõs terhes vagyok, az én babám meg kisebb egy héttel.Én is izgultam emiatt, de a doki megnyugtatott.Azt mondta, hogy ebben a korban már nagyon nagyok az egyéni eltérések az öröklött adottságok miatt.Gyakorlatilag nincs 2 egyforma gyerek.Vannak gyerekek, akik 3 kilóval, míg mások 4 kilóval születnek.Az is lehet, hogy el lett számolva valami, és egy héttel hamarabb fogant.Mert a fogamzás napját tényleg csak saccolni lehet, senki nem lát belülre.Kérdezd meg a párod, õ hány kilóval született.Mert a pici születési súlyát leginkább a szülõk (fõleg az apa) születési súlya határozza meg.Most ezekbõl az adatokból én 4 kilóra saccolnék.De az is lehet, hogy most fog lelassulni a hízásban, és teljesen átlagosan jön világra.Hidd el, ebben a korban minden normális.
Én csak annyit tudok hozzá szolni, hogy a fiam BPD-je a 36.heti uh-n 94mm volt, majd 41+6hétre született 4500g-al és 60cm-el. Két hetet túlhordtam, addig meg csak hízott. Neked nem biztos, hogy ilyen nagy babád lesz. A lányomnak 36.hetes uh-n 89 volt a BPD, õ 41+2hétre született, 3400g-al és 57cm-el :)
Ilyen terhességi korban már a gép nem tudja megállapítani, mennyi idõs lehet a baba. Itt már csak az a lényeg, hogy uh-tól uh-ig rendesen fejlõdjön. Ezért szokták a 12. heti uh-n megállapítani a baba korát, mert az még valóságos, addig egyformán fejlõdnek. Késõbbi adatokból már nem lehet megállapítani a fogantatást, a gép csak egy átlag mérethez viszonyít. Nekem pl. 29+4 hetesen azt mondta a doki, hogy 30+6. És nálam ismert a fogantatás idõpontja. Annyi, hogy a lába hosszabb mint egy "átlag" babának, és ettõl rögtön átíródik a kora egy héttel nagyobbra.
A kérdező hozzászólása: Köszi.az a gond, hogy hiába tagadom már kicsit félek, ráadásul türelmetlen is vagyok.

24 hetesen kivettem a köldökpiersingemet mert már feszült a köldököm. Most vagyok 35 hetes babós. Olyan anyukák válaszát várom akinek szintén volt. Ti visszatudtátok rakni szülés után?

Nem ez a legfontosabb de azért érdekelne.Nem lett csúnya a helye utánna?

Legjobb válasz: Szia! Nekem volt, vissza lehetne még tenni, mert próbáltam, de inkább úgy döntöttem, hogy nem teszem vissza. Már 13 hónapos a manó és szeret rajtam csimpaszkodni, persze, hogy a hasam a sámli, szóval ugrál, meg hasonlók... igy veszélyesnek tartottam, nem szeretném, ha kiszakadna. nekem alig látszik a helye.

Szia! Nekem volt, vissza lehetne még tenni, mert próbáltam, de inkább úgy döntöttem, hogy nem teszem vissza. Már 13 hónapos a manó és szeret rajtam csimpaszkodni, persze, hogy a hasam a sámli, szóval ugrál, meg hasonlók... igy veszélyesnek tartottam, nem szeretném, ha kiszakadna. nekem alig látszik a helye.
Nekem miután megszületett a lánykám, 1x vissza raktam.Simán belement, nem forrt össze a lyuk.Viszont utána kivettem, mert már nem tetszett magamon, pedig elötte évekig volt... :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat.Nekem is van egy 18 hós fiam és ö is ugrált rajtam sokat de ö sosem akasztotta be a lábát a piersingembe.Most, hogy várjuk a második fiunkat lehet, hogy már nekem sem tetszene berakva csak érdeket, hogy mennyire lessz csúnya esetleg a helye.Én mondjuk örülnék ha visszatudnám rakni.Sajna ez majd csak késöbb derülhet ki mert annyira feszül a hasam, hogy esélyem sincs megnézni.
Én 25 hetes voltam amikor kivettem teljesen, mert akkor indult be a hasam növekedése nagyon. Elõtte is már kivettem éjszakára, reggel be, plusz akkor is kivettem ha dokihoz mentem. Na hát nekem esélyem nem volt visszarakni mert olyan nagy lett a hasam, hogy egy az egybe szétszakadt az egész lyuk.Undorító nem is tudom mi lesz veleS:
én a 30. héten vettem ki közbe-közbe betettem néha 10 pervekre, pont azért, hogy ne forrjon be. de a vége felé már nagyon feszült a bõr, nem tudtam betenni. most 4 hónapos a babám, be tudom tenni, olyan, mint azelõtt. de én se tettem végleg vissza, pont azért, hogy nehogy a babám kiszakítsa vagy beleakadjon...
Szia én 31 hetes vagyok de már a 7. héten kivettem, most sem forrt még be, mert ahogy nyulik a hasam, az is, igy nem tud begyogyulni.. meg néha kitisztitom a lyukat, eléggé barna , és kb 1 cm nagyságu, de talán ha már nem lesz hasam, elhalványodik

35 hetes vagyok és nincs étvágyam, sőt hányingerem van, és a gyomrom is fáj.2 hete nem is híztam. Ugye nincs gond, csak a baba nő? Eddig 7 kg-ot híztam, most vagyok 173/75.

Legjobb válasz: Semmi gond.Én sem híztam az utóbbi hetekben,szintén 35 hetes terhes vagyok,6.5 kilónál járok,most vagyok 172/71.5.Igyál sokat,arra nagy szükség van,esetleg egyél joghurtot.Én a tejberizsre és az almára vagyok rákattanva.2gyerekes+35hkm

Semmi gond.Én sem híztam az utóbbi hetekben, szintén 35 hetes terhes vagyok, 6.5 kilónál járok, most vagyok 172/71.5.Igyál sokat, arra nagy szükség van, esetleg egyél joghurtot.Én a tejberizsre és az almára vagyok rákattanva.2gyerekes+35hkm
Szerintem sincs semmi gond. Nem azt mondom, hogy nincs étvágyam, de már egy kis kaja után is rossszul vagyok. Utána minimum fél óra, mire fel tudok állni hányinger nélkül, bármilyen jól is esett. Messze nem eszek úgy és annyit, mint a terhesség elõtt, mivel nem is tudok (estére mindig megérkezik a gyomorégés is). Én most léptem a 35. hétbe, 168 cm-hez 73 kg vagyok, 70-rõl indultam.

Az "A2"-es motor kategóriába most 25 vagy 35 kW a felsõ határ, illetve ez maximum 395 vagy 400 ccm-ig?

Legjobb válasz: 35 kW és 0.2 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányú motorkerékpár

35 kW és 0.2 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányú motorkerékpár
A2 kategória 400ccm felett van, de mivel ha ezt lerakod, megkapod az A1, AM-t is, vezethetsz bármekkora köbcentis motort.
köbcentire nincs megszabva vezethetsz 1000ccm-es motort is csak 35kw-os legyen
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi infókat, most már ez tiszta, tehát itt nem a köbcenti ami meghatározza hanem a teljesítménye, ok! Tudnátok még segíteni? A sima "A" kategória ami ha jól tudom a korlátlan, ugye? Tehát abba már minden ami motor beletartozik nem de?
Nemcsak a teljesítmény számít, hanem a tömege is! Túl könnyûvel nem mehetsz! A korlátlanba minden beletartozik.
A kérdező hozzászólása: Jó, tehát tömeg-teljesítmény arány van meghatározva! Valamint mindeninek köszönöm a válaszokat!

36 hetes terhes vagyok.35 hetes súlybecslésen 2440g-ra becsülték a gyerkõc súlyát. Ha most (36) megszületne, igényelne különleges kezelést?

Tartok tõle, hogy még túl pici a súlya, bár a nõgyógyászom szerint teljesen átlagos. Ha véletlenül megindulna nem lenne már nagyon nagy baj?

Legjobb válasz: A koraszülötteknél nemcsak az a gond, hogy kis súlyuk van, hanem egy csomó funkció nem érett még náluk, pl sok koraszülött nem képes szopni, mert a szopóreflex még nem alakult ki nála. Mellesleg 2500 g alatt inkubátorba szokás tenni a gyereket, mert túl kicsi a súlya. Ettöl eltekintve a súlybecslés csak BECSLÉS, ami az esetek jó részében nem igazán jön be. Nekem a 35 héten 3400 g-t becsültek és 40+2-nél megszületett 2800 g-mal. De mar elég sokszor olvastam itt (is) másoktól is hasonló téves becsléseket. A babának az a legjobb, ha nem születik meg elöbb, mint ahogy itt az ideje.

A koraszülötteknél nemcsak az a gond, hogy kis súlyuk van, hanem egy csomó funkció nem érett még náluk, pl sok koraszülött nem képes szopni, mert a szopóreflex még nem alakult ki nála. Mellesleg 2500 g alatt inkubátorba szokás tenni a gyereket, mert túl kicsi a súlya. Ettöl eltekintve a súlybecslés csak BECSLÉS, ami az esetek jó részében nem igazán jön be. Nekem a 35 héten 3400 g-t becsültek és 40+2-nél megszületett 2800 g-mal. De mar elég sokszor olvastam itt (is) másoktól is hasonló téves becsléseket. A babának az a legjobb, ha nem születik meg elöbb, mint ahogy itt az ideje.
A becslés 99%-ban téves. 2500 g-tól érett csecsemõnek számít. Ha a babád a 35. héten mondjuk tényleg 2440 g volt, akkor most már biztosan túllépte a 2500 g-t, úgyhogy "nagyon nagy baj" nem lenne.
A becsléshez szólnék hozzá, hogy nekem egész terhesség során kicsinek mérték a babám, a doki azt mondta nem baj, nem vészesen kicsi a mi magasságunkhoz teljesen jó (165/170cm). Hozzá teszem 4 doki látott terhesen (12, 18, 30, 35 hetesen) mind szóvá tette, hogy picit kicsi a babám. 4000g-mal és 58 cm vel született a fiam. 38 hetesen 3200g nak becsülték. A koraszüléshez pedig annyi, hogy egyrészt ne gondolkodj ilyenen, más részt pedig 2500g már abszolút jó súly, de a tüdeje, szeme stb. még éretlen lehet. Ha indokolt (kinyílt a méhszáj, erõs görcseid vannak stb.) akkor kórházba fektetnek és adnak gyógyszert ami érleli és bent tartja a babát. De ha probléma mentes a terhesség akkor nem fog elõbb jönni.
Ezt nem lehet megmondani elõre. Mindig a baba születés utáni állapotától függ. Ha jól lélegzik, nem kapott fertõzést, életerõs kis teremtés és csak annyi a "gond", hogy picit híznia kell, akkor nem kapna különleges kezelést. Van, amelyik baba a 38-40. héten is inkubátorba kerül, mert nincs jó állapotban. Hivatalosan 36. héttõl, 2500 gramm fölött nem számít koraszülöttnek. Egy Pic-es fõorvos nyilatkozatát hallottam egyszer, hogy minden koraszülött babánál mérlegelnek, mentettek már meg 23-24 hétre született babát is, mert annyira jó állapotban volt. A te kicsikédnek legfeljebb pici hízásra lenne szüksége, és óvatosságból kerülne inkubátorba pár napra. Nyugi, ne idegeskedj ezen! 35 hetes kismama :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, most megnyugodtam valamennyire. sokat szorongok, hogy minden ok legyen! Mindenkinek ment a zöld mancs:)
36 hetesen volt surgos csaszarom. 2700g volt a lanyom es 50 cm. Semmi kulonleges vizsgalatra nem volt szukseg. Minden rendben volt vele. Annyi h cseppet besargult, de ez mar manapsag nem angy dolog. 37 hetestol nem szamit koraszulottnek de a 36. Het is teljesen jo. Ilyenkor mar nem szoktak gondok lenni. Ne aggodj. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a nyugtatást :)
Sárgaságtól ne félj! Testvérem és én is sárgák voltunk, 3 hétig voltunk kórházba miatta. Én még így felnõttként sem voltam úgy vérvételen, hogy ne mondták volna, hogy nagyon magas a bilirubin szintem. Vizsgáltak már ezerszer, soha semmit nem találtak. Ebbõl kiindulva vártam, hogy a fiam besárguljon, folyamatosan kérdeztem a dokikat, hogy nem sárga, nincs gond? Harmadik nap a kórházban egész nap azt mondták picit sárga nem vészes, (én egyáltalán nem láttam sárgának, de õk a dokik), na aztán este mikor beadtam fürdetni (kötelezõ) akkor már éjszakára nem kaptam vissza mert teljesen sárga lett és napoznia kellett(kék fényben). Nagyon sírtam, még a férjemnek is szóltam este 11 kor, hogy jöjjön be mert nagyon elvagyok keseredve. Másnap hajnalban hozták a kis grillcsirkémet (baba) és már sokkal élénkebb volt mint elõtte. 5. napon jöttünk haza, még 3 hétig sárga volt (valószínû az anyatejjel folyamatosan megy neki a sok sok bilirubin ezért volt sárga ilyen sokáig). Nagyon jót tett a napozás neki és picit nekem is mert akkor éjszaka mikor nem volt velem kicsit tudtam aludni és reggelre mikor hozták lett egy csomó tejem. Ezt csak azért mondom, mert engem nagyon megviselt, hogy a 3 napos babámat nem adták vissza és nagyon féltettem (pedig számítottam rá és mindent tudtam a sárgaságról) de még is nagyon rossz érzés volt, és már utólag látom, hogy az az egy külön töltött éjszaka kellett neki is és nekem is, utána pedig minden probléma nélkül jöhettünk haza. (leszámítva, hogy olyan sárga volt mint a napraforgó :D)
Hetente nst, uh, flowmetria.
Azt hiszem a 36. héttõl hetente kell járni a védõnõkhöz, és a nõgyógyászhoz, nst-re. A 36. hét után lenne egy uh-amit nem minden orvos csinál meg. Ekkor ellenõrzik a magzat fekvését, a lepény érettségét... A nõgyógyásznak rendszeresen vizsgálnia kell a méhszáj állapotát. Tudom, hogy csak a 40. hétig kérdezted, de azért leírom: a 41. héttõl 2 naponta nst, és ekkor már vizsgálják a magzatvíz színét, ami ha nem tiszta, hanem zöldes színû, beindítják a szülést. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Védõnõhöz már nem kell menni. Fõleg nem hetente. 36. héttõl hetente nst. A betöltött 40. héttõl 2 naponta nst, 41. héttõl naponta. A 37. hetes uh-t mindenképpen megcsinálják, mert azzal egyidejûleg csinálják a flowmetriát, ez nem kedv kérdése, hanem kötelezõ, mert itt nézik még az esetleges téraránytalanságot, és a baba fekvését.
Félre ne érts, nem vitázni akarom, csak a saját tapasztalat: Nálunk a védõnõkhöz hetente kell járni, és a helyi doki nem csinálta meg az utolsó uh-t. A védõnõ sem értette, én a dokinál érveltem, a lepény érettséggel- de nehogy okosabb legyek már! - azt felelte, ha a lepénnyel gondok lennének, akkor az nst kimutatná. Hát, nem mutatta, és bizony el volt érve, és a 3 kg-ot sem érte el a 41. héten a lányunk, és a szülõszobán a szülésznõ megjegyzést tett a méhlepényre. A kórházból a 4. napon már úgy jöttünk ki, hogy a kicsi többet nyomott, mint mikor megszületett. Ennyit arról, mi (lenne) kötelezõ. :( Sajnos ilyen is van. Doki függõ ez az utolsó uh. Magánrendelésen tuti megcsinálják, mert fizetsz, kórházakban nem tudom, de itt a helyi az... attól függ, milyen gatya van rajta.
Én sem azért írtam, hogy vitázzak, és teljesen ledöbbentem, hogy nálatok hogy megy:( És bosszantó, hogy mennyire igazad van, meg kellett volna nézze:( Nálunk meg a védõnõ már mondta, hogy csak szülés után találkozunk, mivel amúgy is megyek hetente a kórházba, nála már nincs teendõ. Hihetetlen, hogy még a mai napig ilyen alapvetõ problémák vannak az egészségügyben:( De nálatok szerencsére jól végzõdött, sok boldogságot nektek!
én szombaton töltöttem a 36 hetet.Vedõnõ mondta többet nem kell menni.szülés után hivjam.Nst-n hétfõn voltam.ez mostmár minden hétfõn lesz.tehát jõvõ hétfõn is amikor már 37 hetes leszek.de ultrahangról szó se volt.sõt már a mostani nst-nél sem nézték meg a méhszájat sem...
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm, és még annyit szeretnék kérdezni hogy ezt a NTS vizsgálatot SZTKába meg lehet csinálni vagy csak a kórházban?
Nálunk Mosonmagyaróváron a kórházba - szülészetre kellett menni hetente NST vizsgálatra. Emlékszem minden alkalommal bele kellett bújni kék nylonpapucsba, nehogy bevigyem a bacikat :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!