Találatok a következő kifejezésre: Most vagyok 32. hétben (23 db)

Az baj ha 30. hetes vagyok és még nem voltam méhszáj vizsgálaton? De most a 32. hétben el akarok menni. Az nagyon fájdalmas vagy mire számítsak?

Legjobb válasz: Hogy hogy még nem nézték?? Nekem minden kontrollkor megnézte a doki a méhszáj állapotát.Ezt kellene is. Nem fáj,én enyhén éreztem mikor a doki megnézte.Utánna mondják lehet 1-2 csepp vér barna´zás,nekem nem volt.

Hogy hogy még nem nézték?? Nekem minden kontrollkor megnézte a doki a méhszáj állapotát.Ezt kellene is. Nem fáj, én enyhén éreztem mikor a doki megnézte.Utánna mondják lehet 1-2 csepp vér barna´zás, nekem nem volt.
szia! Szerintem nem felelõtlen az a doki , aki nem vizsgál állandóan. A méhszáj állapotát uh-n is tudják ellenõrizni. Én amondó vagyok, hogy kinyíló méhszáj esetén ne nagyon nézegesse belülrõl...Az én dokim a hüvelyváladék levételekor nézte meg elõször , 1 hete. Kicsit "sötétebb" folyásom van most , és csak azért vagyok nyugodt , mert zárt a méhszájam, és a bakteológiával is minden oké. 37 hetes kismami
Szia!Az Én dokimnak az volt a véleménye, hogy ha nincs panasz nem piszkálgat.Minden vizsgálatnál beszélgettünk, hogy érzem magam, a baba mozog e eleget, sõt volt, hogy föl is hívott.De majd csak a 38.héten vizsgálta meg.Én is bizonytalan voltam, hogy jó e így, de sokan mondták, hogy az sem jó, ha mindig vizsgálnak.Ki így, ki úgy vélekedik.Szerintem ne aggódj, de ha megnyugtat menj el egy vizsgálatra. 1 éves kislány anyukája
Szia, nekem a 16.héttõl folyamatosan nézi a doki a méhszáj állapotát.Fontos tudni hogy nyílik e.Mond megneki hogy vizsgáljon meg!Aztán csodállkoznak hogy sok a koraszülés......Magamtól nem jöhetek rá hogy kinyílt, és már ne szeretkezzek stb! Igenis szóljál neki!!!:) )))))
Az nem fáj, de nézni kellett volna. kérd meg hogy nézze meg ha megint nem akarja.
A kérdező hozzászólása: És ettõl nem indul meg a szülés??Ja és egyébként a doki engem még "úgy"nem is vizsgált...vagyis hozzám még nem nyúlt...csak ultrahang volt
Elõtted író vagyok. Én az elõzõ eseteimbõl kiindulva, direkt megkérdeztem az akkori és a mostani dokimat, hogy uh-val látható-e, ha nyílik a méhszáj. Ha direkt arra koncentrál a vizsgáló, akkor valamelyest látni, de az nem megbízható eredmény. Azt mondták, az a biztos, amikor kézzel nézik :S
Szia, nekem is minden hónapban megnézte a méhszájat, nem fáj csak kellemetlen amennyire egy nõgyágyászati vizsgálat az:) mondták nekem is, hogy utána pici vérzés normális, de nekem sem volt. Mindenképp nézesd meg. 31 hetes.
Sztem pedig kell a vizsgálat!Én mindkét gyerekemnél már a 32.héten 1 ujjnyira nyitva voltam, és a méhnyak is rövidült 1 centit.A nagyot 40+5 hétre szültem, 2 ujjnyival mentem be, a kicsit 37+3 hétre, 2 és fél ujjnyival mentem.A 2.nál elõre mondta a dokim, h biztos nem húzom a végéig.És igaza is lett.De ha nem vizsgál meg, nem tudtam volna, h mire számítsak.Szval feltétlen vizsgáltasd meg magad.
ne idegeskedj nem indul meg a szules meg a szeretkezesre sem nem hogy vizsgalatra, s most mindenkepp mond meg hogy nezze meg mert most mar a baba feje ha beilleszkedik nyomhat lefele s ugy kinyilik hogy eszre sem veszed, en is 1, 5 ujjnyira ki voltam nyilva es eszre sem vettem.2, 7 eves kislany mamaja
Szia! Elég felelõtlen a dokid, hogy nem vizsgált még meg. Most vagyok 3.szorra terhes. A második terhességemnél a 18. héten kezdtem nyílni, és a 36.héten már 1111 volt a méhszájam. Mostani terhességemnél pedig már a 10. héten kinyílt a külsõ méhszáj, és megrövidült a méhnyak. Ha nem nézi a doki, akkor honnan tudd, hogy mennyire kell vigyáznod? Pl.nem lehet sexelni, és a higiéniára még jobban kell figyelni. Valamint nyíló méhszájnál fekvés és magnézium ajánlott. Maga a vizsgálat nem fáj, csak kellemetlen. Viszont, ha már egy picit nyitva vagy, akkor kellemetlenebb, mert a doki minél mélyebbre tud nyúlni :S tapasztalat:S

Mennyire normalis az, hogy most a 32. hetben mikor mozog a pici, mintha apro pattogasok lennenek a hasam korul. Volt mar ilyen valakinek, ha igen mit jelent ez? Vagy kerdezzek ra inkabb a dokinal?

Legjobb válasz: Olyan, mintha a kis csontjai ropognának? Ha igen, akkor azért, mert azok ropognak. Nekem is volt, doki azt mondta nem gond. Megszületése után is sokáig ropogtak a lányom csontjai/izületei.

Olyan, mintha a kis csontjai ropognának? Ha igen, akkor azért, mert azok ropognak. Nekem is volt, doki azt mondta nem gond. Megszületése után is sokáig ropogtak a lányom csontjai/izületei.
Lehet hogy csuklik? :-)
Húgom folyton csuklott anyum pocakjában :)
Nekem a 24. hetes UH után 32 hetesen kellett menni legközelebb, utána majd 38 hetesen. Nekem 32 hetesen 2300 grammra becsülték a bébit :)
A kérdező hozzászólása: Még nincs elõtejem se!az nagy baj?
Ha nincs dokid, akkor összesen 4-szer kell megjelenni orvosi vizsgálaton, szerintem ezért nem voltál azóta. 1- 12-13. heti UH 2- 18-19. heti UH 3- 28-31. heti UH 4- 36-37. heti UH Hogy mekkora a babád súlya, azt az UH-n mért adatokból szokták megmondani a dokik. Az egyik oldalon az írták, hogy 30 hetesen 1450g a magzat súlya.
Nem mérvadó, hogy van-e elõtej, vagy nincs. Nem baj, ha nincs.
Ne aggódj ezen. Én 24. hetesen voltam egy UH-n, utána volt egy 4D 26. hetesen, azóta semmi. Most megyek kedden, és pénteken töltöttem a 31. hetet. A dokimnál voltam, rápillantott a gyerekre, de õt csak a szíve érdekelte, a méreteivel nem foglalkozott, sajnálatomra. Már kiváncsi vagyok nagyon, hogy mekkora! Szóval a kötelezõ protokoll szerint 32. hétig kell menni, majd azt hiszem 36. vagy 38. héten. Ha nincs baj, nem kell mindig zargatni a pocaklakókat, fejlõdnek õk, ahogy kell:-)
Utolsó vagyok. NEkem sincs elõtelejem, állítólag nem mérvadó, hogy van-e vagy nincs. Sõt, inkább azt olvastam, hogy akinek nem volt, jobban volt teje a szülés után.

Meddig tart a nyolcadik hónap? én ma kezdem a 32 hetet, most hány honapos vagyok?

Legjobb válasz: 1 hónap négy hét egy terhesség 40 hét...a 8.hónap a 32-36 között van

1 hónap négy hét egy terhesség 40 hét...a 8.hónap a 32-36 között van
Szia Kedves kérdezõ!Még ezen a héten a 8-dik hónapba vagy és jövõhéten kezded a 9 hónapot.A 8 hónap a 29 héttõl a 32-ig tart.33 héttõl 36 hétig 9 hónap és 37 héttõl 40 hétig 10 hónap.Most töltöd be a 8 hónapot.Boldog baba várást kívánok!37 hetes km
Szia Kérdezõ!Én vagyok a korongos.Most vagy 33 hetes ha jól emlékszem és látom a korong alapján.A 8 hónapot be töltötted és át léptél a 9 hónapba és ez június 20-ig tart. 37 héttõl már a 10 hónapba lépsz majd és ez tart a 40 hétig.Boldog baba várást kívánok!38 hetes km
A kérdező hozzászólása: A korongos válazolotol kérdezem hogy megnézné e nekem, okt 16-n jött meg utoljára és juli 21-re vagyok kiirva.
Ja az utolsó vagyok azt elfelejtettem írni, hogy vannak darab hetek és ebbõl adódik össze a 10 hónap.Sziasztok 37+5km
Nézzétek már meg a korongot amit a védõnõk adnak és rá jöttök, hogy mi meddig tart.Az alapján rá jöttök mit írt 2 válaszoló.Akkor azt mondjátok már meg én mennyi idõs kismama vagyok ha 2 hetem van még hátra.Szerintem én már a 10 hónapba leszek ha ki húzzuk még így kettesbe.37+5 napos km
Ha január 1-én van az utolsó mensi, akkor szeptemberben a 9. hónapot kezdi. Amúgy kb. a 36. hétig tart a 8. hónap, pár nappal elõbb kezd mint 4 hét a 9. hónap.
A kérdező hozzászólása: sziasztok én is tudom ezt a 40 hetet és 10 honapot, de mivel senki nem mondja hogy 10 honapos terhes vagyok, mindig csak azt hogy az utolso honapban vagyok, vagy a 9. honapban vagyok, ezért kérdezem.
28O nap a terhesség, 28 napos hold hónapokat számolnak, igy 1O hónap 3O és 31 napokkal számolva kicsit több mint kilenc hónap. A 28O nap az irányadó úgy a legpontosabb a számolás illetve hetekben számolnak a dokik is nem hónapokban.
40 hét=10 hónap? Ti hogy számoltok? Csak kíváncsiságból kérdezem, mert ha egy hónap 30, illetve 31 napos, akkor a 10 hónap legjobb esetben is 305 nap, a 40 hét meg csak 280. A 8. hónapot utolsó mensitõl nézd, ha pl. január 1 volt az utolsó mensi, akkor szeptember 1-én kezded a 8. hónapot.
A kérdező hozzászólása: Szia nagyon köszönöm, ez tök jo hogy már a 9. honapban vagyok, de kimondani bárkinek.. sztem az öregek meg a laikusok nem értik miért van az ember 10. honapban:) ))?

32. hétben vagyok. Az baj, ha idáig nem szedtem magnéziumot? Most kezdődtek csak az enyhe jóslók. Ha most kezdem el, az késő?

Legjobb válasz: Most már nem kell szedned.Úgy tudom,hogy amúgy is csak a 36. hétig szabad(de ez nem biztos).A jósló fájások már normálissak van aki a 27. héttõl érzi õket.Én igy tudom. 20 hetes km

Most már nem kell szedned.Úgy tudom, hogy amúgy is csak a 36. hétig szabad(de ez nem biztos).A jósló fájások már normálissak van aki a 27. héttõl érzi õket.Én igy tudom. 20 hetes km
Én 32. héten álltam le a rendszeres szedéssel. csak akkor veszek be 1-1 szemet, ha erõsebben görcsöltem. De most már akkor sem. 37 hetes vagyok.
Én 33 hetes voltam, amikor a dokim mondta, hogy kezdjem el szedni a magnéziumot, akkor kezdõdtek a jóslóim, igaz a nyákdugóm is elment azon a héten. Azóta már nem szedem, és a joslóim egyre sûrûbbek és erõsebbek is. 38 hetes km
Én 30 hetes vagyok, a dokim azt mondta, ha nincs panaszom nem kell szednem. Van itthon egy doboz magnerot, ha esetleg kicsit több keményedésem van naponta, vagy úgy érzem, hogy most picit többet görcsölök, mint kéne akkor beveszek egy szemet, de rendszeresen nem szedem. A 32-34. héttõl már úgysem kell, hogy a természet elkezdhessen dolgozni. :)

Ma voltam 32. heti UH-n és azt mondta az orvos, hogy nagyobb a baba így majdnem 34 hetesnek írt Jártatok így ti is? MOst akkor előbb jön majd 2 héttel vagy csak nagy baba lesz?

Legjobb válasz: Az értékekre már nem emlékszem de folyamatosan nagyobb volt 1-2 héttel minden mérete, én is azt hittem hogy elõbb jön, de csak 5 nappal kívánkozott ki elõbb. A súlyával tévedtek a legnagyobbat egyébként, fél kg-mal nagyobb lett. Valószínûleg csak nagyobb lesz. A húgom legnagyobb babájánál a szülést is be kellett indítani, mert nagyság ide vagy oda, jól érezte bennt magát...

Az értékekre már nem emlékszem de folyamatosan nagyobb volt 1-2 héttel minden mérete, én is azt hittem hogy elõbb jön, de csak 5 nappal kívánkozott ki elõbb. A súlyával tévedtek a legnagyobbat egyébként, fél kg-mal nagyobb lett. Valószínûleg csak nagyobb lesz. A húgom legnagyobb babájánál a szülést is be kellett indítani, mert nagyság ide vagy oda, jól érezte bennt magát...
mekkora adatokat mért??
nem valószínû hogy elõbb fog jönni csak nagyobb baba lesz.Nekem is nagyobbnak mérték az utolsó trimeszterben , és egy gyönyörû 4050 g-os babám született a 39.hétre.:)
Az én kislányomat is nagyobbra mondták, 2 héttel... Na, ehhez képest a 39. héten született 2950g és 50cm volt:) Úgyhogy nem biztos, hogy elõbb jön, d az sem, hogy nagyobb lesz.:)
A kisfiamnál 37.hétben mondta az orvos, szülésérett bármikor kibujhat, ennek ellenére 42.héten császároztak.
Sziasztok Nekem már 2x javította át a Dr a szülés várható idõpontját igy Szept közepéröl Szept elejére ugrottunk kb 2.5 héttel nagyobb mint ½kéne½ az elsõ számítás alapján.Úgyhogy mostmár kíváncsi vagyok , hogy milessz mert tervezett császárom lessz és így még azt is átjavította Szept elsõ hetére. Örömteli babavárást midenkinek. 31-hetes km
A kérdező hozzászólása: sziasztok én sztkba járok és a nagy Uh-ra meg a Dél-Pestibe és az sztks orvos kért flowmetriát, de Az uh s doki csak ezeket az adatokat mérte meg Ac, 287 mm Th, 69 mm, Fl, 59 mm, Jó szívmüködés, hátsó falon tapadt lepény, általános mennyiségû magzatvízt Ez nem kevés?????? Se súly se Bpd?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!! Mindenkinek problémamentes terhességet!! Könnyû szülést!!

Hányadik hét körül legyen összerakva a kórházi táskám? Most vagyok a 32. hétben. És nagyjából miket kell magammal vinnem?

Legjobb válasz: A testvérem márciusban szült és neki adott a védõnõje egy listát hogy mit kell vinni a kórházba és adott egy listát az apukának is amin az volt írva, hogy mit kell vinni ha kijöhetnek.

A testvérem márciusban szült és neki adott a védõnõje egy listát hogy mit kell vinni a kórházba és adott egy listát az apukának is amin az volt írva, hogy mit kell vinni ha kijöhetnek.
Ismét 3.! Tejserkentõ tea, és homeopátiás bogyó. Én még ezeket is viszem.
Szerintem lassan összepakolhatsz. Kórháza is válogatja, hogy mit kell vinni, de a személyes piperéken kívül mindenképpen: wc-ülõkére papír, wc-papír, pzs, betét, bugyi, zokni, papucs, zuhanyzó papucs, köntös.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Ilyennek kell lenni egy védõnõnek :)
A kérdező hozzászólása: Igen!Sajnos az én védõnõm sem arról híres, hogy bõbeszédû és segítõkész lenne:( Köszönöm a válaszokat!
3. vagyok!!! Bocsi, most nézem vissza mit írtam! :D:D:D Nem elõl gombolós köntöst, hanem elõl gombolós hálóinget minimum 2 db, és egy köntöst! :D Kicsit már szétszórt vagyok...hihihi
A kérdező hozzászólása: :) )

Normális-e, ha egész éjjel görcsöl a hasam mint mensikor, és még most is tart? 32. héten vagyok.

Rettenetesen feszül , a bordáim nem bírják, és alul is fáj.

Legjobb válasz: szia!! ha megnyugtat, kérdezz meg egy orvost, persze!! de szerintem ezek már a jóslófájások nálad!! ha nem vérzel, akkor nem hinném, hogy baj lenne. nekem egy hete kezdõdtek és hát nem valami kellemesek, de ilyenkor már természetes, ettõl még túl is horhatod a picit!! 34 hetes pocakos

szia!! ha megnyugtat, kérdezz meg egy orvost, persze!! de szerintem ezek már a jóslófájások nálad!! ha nem vérzel, akkor nem hinném, hogy baj lenne. nekem egy hete kezdõdtek és hát nem valami kellemesek, de ilyenkor már természetes, ettõl még túl is horhatod a picit!! 34 hetes pocakos
Nekem is volt, hogy egész éjjel fájt, de csak enyhén, nem vészesen. Azt tudom, hogy az normális, ha jobban fáj, azt nem tudom. Én is a 32. hétben vagyok. Szedjél magne b6-ot.
Szia! Utolsó vagyok, tegnap voltunk dokinál és mondta, h a magnesi citricivel sikerült megállítanunk a méhszáj nyílását, úgyhogy még mindig 3100. Azt mondta, ha folyamatosan szedem tovább, akkor legalább 3-4 hétig kihúzhatjuk még. Az is vmi... A fájásokra, görcsökre azt mondta jóslófájások, de normális esetben ez jóval szülés elõtt is jelentkezhet. Szóval ne izgulj, de azért mindenképp említsd meg a dokidnak! Boldog babavárást! Üdv!
Én is érzek ilyeneket, de nekem nem rendszeresek! most vagyunk 31 hetesek, és én is 3 napja érzékelem õket. azt mondják ez normális. Kitartás!! De menj azért el dokihoz én is megyek!! inden jót! :D
A kérdező hozzászólása: Ha visszanéznétek a kommenteket: voltam a dokinál, szóltam..Eddig szedtem már magnesii citricii-t 3x2 , verapamil, salbutamol-t, vasat..megvizsgált és benttartott a kórházban, mert 3000-rõl 2000-re változott a méhszájam.. Infúziót kaptam, 5napig voltam bent, most megállt a dolog, de néha fáj..a magnesiit megemelte 3x3-ra.. Köszi a válaszokat.
Nálam is ez van, mi is 32.hetesek vagyunk, de az én kisfiam már a 28.héten elõ akart bújni, úgyhogy nem kockáztatok, inkább ma délután elmegyek orvoshoz. Amúgy mikor elõször volt ilyen még nem is fájt ennyire, de már akkor magnesi citricit írt fel a dokim. Mostmár eléggé fájdogál, azért remélem még kibírja bent legalább pár hétig. Inkább kérdezz rá te is, hogy megnyugodj! Boldog babavárást!

Az én orvosom miért nem csinál már ultrahangot? A 32-ik héten csinált utoljára és most vagyok a 40-ik hétben.

Hetente járok szívhangra ami tökéletes, meg a méhszájat szokta megnézni ami most ceruzányira van nyitva, de ultrahangot azt nem csinál. Olvastam,hogy a kötelez? utolsó uh. az tényleg a 32-ik héten van, de itt sokan írjátok,hogy a 39-ik heti uh-on..., a 40-ik heti uh-on... csak ezért nem értem???

Legjobb válasz: Nekem 35 hetesen volt utoljára UH és azt mondta a dokim,hogy már csak akkor csinál,ha terminus túllépés lesz. (Remélem nem):). Szerintem õk tudják,bár én sem értem. Boldog babavárást! 37 hetes kismami

Nekem 35 hetesen volt utoljára UH és azt mondta a dokim, hogy már csak akkor csinál, ha terminus túllépés lesz. (Remélem nem):) . Szerintem õk tudják, bár én sem értem. Boldog babavárást! 37 hetes kismami
Kötelezõ utolsó uh. a 36. v. 37. héten van. Nekem a 36. héten csinálta meg, és ott meg is állapították, hogy 3-as érettségû a lepény, ami azt jelenti, hogy nem húzzuk a 40. hétig. Kérdezz rá az orvosodnál, hogy neked miért nem csinált!
Szia. Én nem magán dokihoz járok, és nekem volt a 30. héten és lesz a 38 héten is. Tényleg kérdezz rá. Üdv, 35 hetes kismama
Én 3 hetente járok, s minden alkalommal megnézi a méhszájat, szivhangot, és ultrahangot is csinál.. Nézi a baba méreteit, nyomon követi, hogy fejlõdik.. Szerintem is kérdezz rá!! Amúgy magándokid van?
A hivatalos protokoll szerint ez elég. Amúgy sok orovs szerint árt a túl gyakori UH, én nem is hagytam volna, hogy háromhetente nézegessenek.
A kérdező hozzászólása: Maszek dokihoz járok és amúgy nagyon meg vagyok vele elégedve! Utánnanéztem és tényleg a hivatalos utolsó UH a 32-ik héten van. Ha minden rendben van és nincs panasz, akkor talán így a normális. Köszönöm a válaszokat!!!

32. hétben vagyok és 2 hete kijött lent egy pattanás, illetve kelés. Még csak most kezd visszahúzódni, erre kijött egy másik is a hüvelyhez közel. Ez mitől van? A babának ettől lehet baja? Mivel lehet elmulasztani?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a terhesség elött voltak folyamatosan kelléseim olyan helyeken mint neked de nekem fel is kellett vágni , v igyázz vele mert ha kifakad a benne lévõ genny fertõzõ. Menjk be a patikába és kérjél kenõcsöt nem tudom mia neve ilyen fekete undorító gézre rá és jól kösd be vele attól kifakad és elmulik de kérdezd meg az orvost hogy terhesen is lehet-e használni.

Szia! Nekem a terhesség elött voltak folyamatosan kelléseim olyan helyeken mint neked de nekem fel is kellett vágni , v igyázz vele mert ha kifakad a benne lévõ genny fertõzõ. Menjk be a patikába és kérjél kenõcsöt nem tudom mia neve ilyen fekete undorító gézre rá és jól kösd be vele attól kifakad és elmulik de kérdezd meg az orvost hogy terhesen is lehet-e használni.
elfelejtettem az elözö válaszomban hogy vszínû a borotválástól ha borotválod, jobban fertõtleníts.
Szia. az elobb irta valaki a fekete undorito kenocsot, en ugy tudom az ichtiolos kenocs.Azert kerdezd meg a patikust hogy hasznalhatod-e.Szerintem igen de csak hogy biztos legy benne.
Nekem is volt, és minden rendben van a kicsivel. Nekem szinte folyton kijött, ilyenkor én is bekentem és elmúlt, de aztán ismét kiújult.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!