Találatok a következő kifejezésre: Most vagyok 30 (231 db)

Túlhordás? Háromszor szültem, első kettő 10. nap után a kiírt időponthoz beindult, 3-nál a 12. napon indították, majd császár. Most vagyok 30. hétben 4. gyermekemmel.

várható, hogy ez a babuci sem jön meg id?ben? Szabályos 28/5napos volt a ciklusom. Tapasztalatokat várok, köszönöm :-)

Legjobb válasz: Szerintem jó eséllyel túl fogod hordani, "szokás szerint".

Szerintem jó eséllyel túl fogod hordani, "szokás szerint".
szia elsövel márc 20ra voltam ki irva épr 7-én lett a 2dikal szept 1 és 13 lett a 3dikal márv 30ra és 5dikén már inditottak:)
A kérdező hozzászólása: hát akkor valószínû, most is várat majd magára :-))
Szia.Neharagudj hogy nem a kérdésedre válaszolok de segíthetnél nekem.két kisfiam van 2 és 4 éves.Most (becsúszott a 3.)6 hetes lehet kb.Nayon vacillálunk hoy mi legyen.Lakáshitelünk van, én pont akkor szakmunkás vizsgáznék amikorra kilennék írva kb.Viszonylag megélünk de nem nagy lábon.Félretenni nem nagyon tudunk.Mit javasolnál nekem?Nagyon nehéz 3 gyerekkel?Amúgy apa maradna a kicsivel ha marad, én meg mennék vissza dolgozni.Hál istennek 2 percre lenne a munkahelyem.Elõre is köszi a válaszodat!
Szerintem hétvégén tesztelj 10-es érzékenységûvel és reggeli pisibõl.Ez a biztos. Nagyon drukkolok neked.:-)))
A kérdező hozzászólása: 20-assal is elég lesz hétvégén nem? Akkor már a peteérés után 17. napon leszek. CSütörtök még korai?

Mikor rendezzem be a baba szobáját? Most vagyok 30 hetes, ez korai?

Már lassan minden bútor, ruha, kiegészít? megvan, de még nincs összerakva semmi.

Legjobb válasz: Szerintem már elkezdheted, hogy a baba érkezéséig minden rendben legyen. Nem lenne jó az utolsó hetekben kapkodni. Sok örömöt és boldogságot!

Szerintem már elkezdheted, hogy a baba érkezéséig minden rendben legyen. Nem lenne jó az utolsó hetekben kapkodni. Sok örömöt és boldogságot!
Szia! Én most vagyok 29 hetes és szintén megvan már minden a babónak. Szerintem jobb ilyenkor pozitívan gondolkodni és tervezgetni, rendezgetni a szobácskáját :)
Én 33 hetes vagyok és még hiányzik a bútor a szobából és sajnos csak két hét múlva tudjuk beszerezni. Aggódok is emiatt, mert unokatesóm akkor már megszült. Úgyhogy nem korai szerintem rendezkedni..meg különben is, olyan jó lehet be-benézni a kész babaszobába és ott álmodozni nem? úgyhogy ne tartson vissza semmi szerintem!
En 29 hetes vagyok, kifestettem, dekoraltam, a kisagy mar a helyen, benne matrac, megvan az agynemu, a ruhak (meg mosni-vasalni kell, azt majd kesobb, h viszonylag steril maradjon) megvannak a bebiorzo-legzesfigyelo-mellsziov stb dobozban, ezeket is kesobb rakom ossze, hianyoznak meg a kenceficek, az is raer. Hat en kb. igy allok, szerintem lassan lehet berendezkedni, ki tudja, mikor akar jonni a mano, egy honap mulva akar donthet ugy, h megerkezik, persze ez ne legyen igy!!!! De jobb idoben kesz lenni, mint kapkodni a vegen :)
szia én 36hetes vagyok, most kezdtünk el beszerezni mindent, öszzerakni, stb... már elég fárasztó. nyugodtan elkezdheted. boldog babavárást
Na igen, azert is jobb hamarabb, mert egy: penztarvat jobban kimeli, 2: ahogy halad az ido, egyre kevesbe vagyunk mozgekonyak, es megterhelo lesz az egyebkent izgalmas bevasarlas-butorosszerakas stb :)

Most vagyok a 31. napon, de a teszt negatív. Múlt hónapban 38 napra jött meg, de előtte mindig 28-30 napos volt. Reménykedhetek még? A melleim duzzadnak, de az akár a menszi jele is lehet.

Legjobb válasz: nem tudom miota probálkoztok de nekem ugyanez van most eddig 28-30 naposak voltak és most akár33-35 naposak is .Valoszinü hogy megjön keress fel egy orvost az a tuti.nem tudom miért tolodik,bár valoszinü hogy leleki oka van a dolognak.AZÉRT SOK SIKERT!!!!!

nem tudom miota probálkoztok de nekem ugyanez van most eddig 28-30 naposak voltak és most akár33-35 naposak is .Valoszinü hogy megjön keress fel egy orvost az a tuti.nem tudom miért tolodik, bár valoszinü hogy leleki oka van a dolognak.AZÉRT SOK SIKERT!!!!!
A kérdező hozzászólása: Mi két hónapja próbálkozunk. Én is gondoltam arra, hogy lelki okai lehetnek, mert annyira szeretnénk. :( Remélem hamar összejön Nektek is!
köszi mi 9-10 honapja probálkozunk most már megyünk vizsgálatokra.bár én ugy gondolom hogy "Agyban" van az oka.most már rájöttem nem érdemes agyalni rajt .Jön ha akar.
Nem tudom ennyiben segitek evel..de nekem az utolsoelotti mensim szilveszterkor ert veget, alltalaban nekem is 28-30 naposak voltak..de egesz januarban nem jott meg, hanem februar 12ken jott meg utoljara tehat nagy kesessel..en arra gondolok hogy bezavart..majdnem megfogant...de most sikerult is..lehet neked is ez lehet a helyzet..talan most teherbe estel..A melleim nekem is duzzadtak es most az egyszer nem a mensi miatt.drukkolok.12 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, remélem igazad van. :)
Mióta babát szeretnénk azóta az óramû pontosságú menszimnek lõttek. :8 Azóta hol 34, hol 36 napra jön meg. :( Szóval szerintem lelki okai vannak.
Nekem pont fordítva! Amióta szeretnénk babát, azóta 28 napra jön meg. Bár ne tenné :-)
Nekem alapjáraton 35 napos ciklusaim vannak, és az elsõ próbálkozásnál sikerült. Szerintem várj pár napot, aztán tesztelj újra, ha nem jön meg.
Bisztos nem vigasztal de en is ebben a cipoben jarok es igy olvasva benneteket megnyugodtam, mert nekem is pontos 28 napos mensim volt, de miota homerozom lottek a pontossaganak hol 35 hol meg 38 naposak, mar kezdtem aggodni azt hittem valami veszelyesebb dolog.

Tényleg igaz, ha az ember elmult 30 (én most vagyok 29), akkor már a korban hozzá pasik húzzák a szájukat, mert mindenkinek csak a huszonévesek kellenek?

Legjobb válasz: Nekem nem lenne ezzel bajom. Mondjuk még csak 23 vagyok, de jobban izgatnak a 30+ nõk, mint a korombeli lányok. Tapasztalatban legalábbis jóval elõrébb jár a 30-as mint a 20-as. De ez nem mindenkire igaz. Ezalatt a normális lányokat értem, nem a [email protected], akik több [email protected] fogtak, mint kilincset.

Nekem nem lenne ezzel bajom. Mondjuk még csak 23 vagyok, de jobban izgatnak a 30+ nõk, mint a korombeli lányok. Tapasztalatban legalábbis jóval elõrébb jár a 30-as mint a 20-as. De ez nem mindenkire igaz. Ezalatt a normális lányokat értem, nem a [email protected], akik több [email protected] fogtak, mint kilincset.
A kérdező hozzászólása: korban hozzá illõ, bocs kimaradt
Hát én nem ábrándulnák ki belõled, ha megtudnám, hogy 31 vagy.Abszolut lényegtelen.
Hát ezzel tudnék vitatkozni.Én 31 éves vagyok 1 éve szakítottam 6 éves kapcsolat utánn.Nem dicskedni akarok de ált 25-26 évesnek tippelnek.De amint bevallom, hogy hány éves vagyok látom a pasik arcán a csalódottságot, és mindjárt nem vagyok olyan érdekes...Gondolom attól tartanak, hogy már attól rögtön pottyantok egy gyereket ha meg merik fogni a kezem...Pedig egyáltalán nem ez mnden 30-as nõ leghõbb vágya bármrnnyire is hihetetlen.Max 40-50 közötti elváltak ragadnának, de õk meg nekem nem kellenek...Nem a vidámparkban más nõ gyerekével akarom tölteni a vasárnapokat...Majd ha erre vágyom szülök sajátot:-)
Szerintem nincs ráírva senkire sem hogy hány éves. Szóval nem hinném hogy ez alapján válogatnak az emberek. Ha meg már tetszel és érdekesnek találnak akkor lehetsz akár 40 éves is, tök mindegy lesz.
Hát ez lényegében attól függ, hogy milyen a viselkedésed és a külsõd.Nekem például egy húszonéves is jó de egy 30as csaj is jó...egész attól függ, hogy milyen a csaj/nõ.Mindenesetre gondolj bele, nagy esélye van hogy korban hozzád illõ pasik jobban el tudnak beszélgetni veled, mint egy sokkal fiatalabbal, de ez is személyiségtõl függ.... 30/pasi
LOL! Ez jó hasonlat, több asz mint kilincs. Ha f.asz > kilincs = k.urva. ^^ Amugy nekem is bejönnek a 30-asok. Sõt szerintem a mai társadalom elég hülyén mûködik mert 30 belegondolok még simán a fiatalabb kategória, 40 az már érett felnõtt, 50 az már középkor pont, 60 idõs felnõtt, 70-100 szemilis vén .. :3. Csak hát manapság már csak a tinik számítanak fiatalnak mármint komolyan kezdem én is ezt érezni, (24 vagyok amúgy). Voltam talp-masszázson és ott is volt egy picit idõsebb csávó, és hát nõ valami szex témáról beszélt, erre mondta a csávó áá õ már öreg ehhez, nõ meg rászólt hogy jaj ugyan már. És igaza volt, de hát ma már ugye az a divat hogy 16 évesen gyerek, 26 évesen 10 éves évforduló, 32 évesen elsõ unoka. 50-re meg már déd-nagymama/papa. Visszatérve most 3 30 fölötti csaj is van ahol dolgozom, hát van családjuk, de amúgy bejönnének illetve jönnek.
nem igaz!
Én már 21 évesen is öregnek érzem magam, mert 20on éves fasziknak 16, 17, 18éves kis p*csák kellenek...
Mutass egy képet magadról! Megmondom, hogy húzom e szájamat vagy sem. (F/32)
Én elsõsorban a 28-32 éves lányokat kerestem a közelmúltban. 35/F
A 30-as nõkre gondolva a férfiak egy részének sokszor olyan dolgok juthatnak eszébe, ami zavarhatja õket, pl. hamarosan gyereket akar majd, "igényei vannak", stb. És ebben a korban már rossz fénybe kerül a "tapasztalt" szó is. Sajnos minden férfi hiú valamennyire, és rossz lehet a gondolat, hogy esetleg bár a nõ 14. pasijánál jobban dug, de az 1-13 és 15-55 sorszámúaknál rosszabbul. Fõleg, ha így is van. Engem nem tartott vissza, mikor megismertem az asszonyt, 28 éves volt, én meg 27.

Hogyan fogyjak le? Legalább 15 kg-ot kellene lefogynom, de most már ésszerűen, rendesen szeretném csinálni. Már teljesen összezavarodtam, valami jó tanács kellene. (85 kg vagyok, 30%-os testzsírral)

Annyi mindent hallottam már különböz? helyeken, hogy már teljesen nem értem, mi is fontos egy diétánál! Most akkor lúgosítsak vagy inkább fehérjét egyek és nagyon kevés szénhidrátot? Figyeljek a kalóriákra is? Mennyit tornásszak egy héten? Ehetek este gyümölcsöt? Használnak valamit a természetes zsíréget?k (ananász, grapefruit, zeller)? És a zöld tea? Vagy a tabletták? Esetleg a fehérjeturmixok? Mennyit igyak?

Legjobb válasz: Istenem, el sem hiszem. Én 4hónapja ugyanennyi kiló voltam, ugyanennyi % volt a testzsírom. Nekem a 90napos diéta vált be, most a testzsír %om 19%. Na van még ezen is mit fényesíteni. Most vagyok 60kiló. De szeretnék minimum 55 lenni. De ha 52 lennék azt sem bánnám (161cm) Nem tudom, mennyire vagy tisztában a 90napos diétával, vagy mennyire tartod jónak, de nekem bevállt.

Istenem, el sem hiszem. Én 4hónapja ugyanennyi kiló voltam, ugyanennyi % volt a testzsírom. Nekem a 90napos diéta vált be, most a testzsír %om 19%. Na van még ezen is mit fényesíteni. Most vagyok 60kiló. De szeretnék minimum 55 lenni. De ha 52 lennék azt sem bánnám (161cm) Nem tudom, mennyire vagy tisztában a 90napos diétával, vagy mennyire tartod jónak, de nekem bevállt.
Egyél reggelit, ebédet és vacsorát, normális adagokat, amit szeretnél. De ha lehet ne zsíros , cukros kajákat. Én így fogytam 10 kg-ot. nem tornáztam, sosem sanyargattam magam diétával. Az a titok hogy nem szabad csipegetni, és éhezni. Kevés szénhidrátot egyél, legjobb a fõtt/párol/nyers zöldség, husival, vagy krumpli, rizs, tészta, de csak zöldséggel, nem hússal. Ne edd túl magad sose. Le fogsz fogyni így is. Igaz, a fõzési szokásodon valószínüleg változtatni kellene. És fõzz 1félét, semmi baja nem lesz a család többi tagjának tõle. Max hétvégén kapnak mást is, akkor gondolom van több idõd. Én ezt teszem. Nem haltak bele:)
Köszi :) És hogyhogy visszahíztad, megkérdezhetem? Utánna vissza tértél a régi életmódodhoz, vagy mégis hogyan?
Én öt hónap alatt fogytam tíz kilót.Változtattam az étkezésemen, így persze lassú a fogyás de nem jönnek vissza a kilók.Sok zöldség, a húslevesbe nem teszek tésztát csak a fõtt zöldséget és húst aprítom bele.Reggelire keményre fõtt tojás(nagyon jó zsírégetõ)bármivel csak a péksüteményt hagyd ki.Ha szereted a csípõs ízt az is fogyaszt.Liszt helyett burgonya étkezésikeményítõt használj sürítésre.Ilyen apró változtatásokat a család is elvisel, és te sem érzed kényszernek a fogyókúrát.Bármilyen elõírásos diétába kezdesz egy idõ után ráunsz ezért hízol vissza.Sok sikert és kitartást kívánok.
A kérdező hozzászólása: Egyszer már megpróbálkoztam a 90 napossal, viszont az a baj vele, hogy nekem szinte minden nap fõznöm kell, arra meg nincs idõm, hogy kétfélét csináljak. Na meg hiába fogytam le vele, én utánna nagyon hamar visza is híztam (hiába tartottam a gyümölcs reggelit)
A kérdező hozzászólása: Amúgy köszönöm a választ és örülõk, hogy neked ilyen jól sikerült! És kitartást akkor ahhoz a pár kilóhoz, mert, aki már ennyit le tudott adni, annak ez már meg sem kottyan :)
A kérdező hozzászólása: Úgy híztam vissza, hogy elmentem nyaralni, és ott aztán nem foglalkoztam azzal, hogy mennyit és mit ettem/ittam. De a reggeli gyümölcsöt tartottam (persze én is tudom, hogy naiv elképzelés volt azt hinni, hogy dél elmúlt, most már bármit lehet...) És köszönöm a második választ is, mérlegelni fogom, hogy mi a számomra megfelelõ megoldás.
Nekem ez vált be, most éppen ezzel fogyok. Ami a legfontosabb: napi ötszöri étkezés, és mindegyiknél csak egy keveset szabad enni, uzsonnára és vacsorára kevesebb kalóriatartalmú ételeket. Szénhidrátok csökkentése az étkezésben, én a kenyeret szinte teljesen hanyagolom fõtt ételekhez és próbálok kevesebb tésztát is enni. A természetes zsírégetõket nyugodtan lehet enni, az ananász vált be nekem is, és nem is vészesen drága, de fontos, hogy NE konzerv legyen, hanem friss. (1-200 ft) Húsoknál inkább a fehérhúsra koncentrálj(csirke, pulyka, hal), a vöröseket próbáld hanyagolni. Este ehetsz gyümölcsöt, bár nem mindengy hogy milyet, ugyanis például a szõlõben található szõlõcukor azonnal felszívódik, tehát azt inkább tedd félre este. Az almával viszont semmi baj nincs a késõi órákban sem. A tablettákat próbáld hanyagolni, mert akár károsak is lehetnek, és még ha segít is a fogyásban, tobb kárt okoz, és akár az egészséged is rámehet, felboríthatja a szervezeted természetes mûködését. A zöld teákkal viszont semmi gond nincsen, azt ihatod, ám ne vidd túlzásba. A legjobb étkezés elõtt 1 bögrével, de cukorral ne ízesítsd. Én pl. a természetes cukrot szinte teljes mértékben elhagytam, áttértem az édesítõszerre. A napi 2-3 liter folyadék fogyasztás ajánlott, bár ne cukrozott üdítõitalokat! Az ásványvíz a legjobb. A tornárõl pedig annyit, hogy a testmozgás naponta ajánlott, bár ha szûkölködsz idõdben, akkor heti 2-3szor 1 óra is megteszi hatását. Ez amit most leírtam nagyon sok embernek bevált már, barátnõim is betartják ezeket a tanácsokat, ám fontos, hogy eredményt csak akkor érsz el vele, ha komolyan veszed és nem sunyítod el a dolgot. Ugyanis kit akarsz becsapni ezzel??! Jó munkát hozzá :)

Május 1-re vagyok kiírva szülni. Most vagyok 37 hetes. Pontosan tudom, hogy a baba augusztus 1-én fogant. Akkor is május 1. az időpont szerintetek? Mert én úgy számoltam, hogy akkor április 30.

Legjobb válasz: Szia. Én annak idején április 30-ra voltam ki írva és május 3-án szültem. Augusztus 10 körül fogant a kisfiam. Biztosra tudom mert a férjem abban az idõben csak hétvégén volt itthon.

1 nap különbség, szerintem tök mindegy. Amúgy meg nem tudhatod a fogantatás pontos idejét...tudhatod hogy mikor voltatok együtt, tudhatod kb. 6-12 órás idõintervallumot amikor ovuláció volt, de hogy órára pontosan mikor fogant meg a kicsi azt nem tudhatod. Amúgy fogantatástól számítva 38 hét a terhesség, ha valóban augusztus 1-jén fogant a baba akkor április 24. lenne a terminusod. De ugye hivatalosan az utolsó vérzés elsõ napjától számított 40 hét a terminus idõpontja, UH méreteket meg 12. hétig veszik számításba, mert addig fejlõdnek kb. egyformán a babák, utána a méretbeli eltérések már nem mérvadóak, mert egyéni a fejlõdési ütemük.
Ne haragudj, de én ezt most nem értem! Itt egyetlen nap különbségrõl van szó! Nem mindegy, hogy ápr. 30. vagy máj. 1.? Nem hetekkel tér el a doki számolása a tiédtõl, akkor meg miért ilyen lényeges? Egyébént szülhetsz ápr. 30-án 23.59-kor vagy máj. 1-jén 12.01-kor, akkor pedig 2 perc az eltérés a te és az orvos számolása között.
Szia. Én annak idején április 30-ra voltam ki írva és május 3-án szültem. Augusztus 10 körül fogant a kisfiam. Biztosra tudom mert a férjem abban az idõben csak hétvégén volt itthon.
Egyrészt nagyon ritka az, hogy egy nõ a babáját pont a kiírt napon szüli.Vagy három nappal késõbb, vagy egy héttel korábban...Másrészt az idõpont az elsõ ultrahangon születik, ahol az uh gép kiírja a méretet az alapján a terhességi hetet, vagy méret alapján a szülés idõpontját.Na, most ez uh-ként változhat, persze nem nagy mértékben.Fogantatás szerint ki lehetsz írva ápr.30-ra, de a méret alapján május 1.De az a két nap annyira nem számít.
szia, a korhazban a datumot az UH altal adott meretek alapjan adjak meg a legelejen... egyebkent tok mindegy mit gondolsz vagy mondanak, ezek az idopontok nem 100%-ok, nagyon keves no szul a kiirt idopontjaban... 4 gyerekem van. mindet magma szultem csaszar nelkul, inditas nelkul es egyik sem a kiirt idopontban erkezett. mindig volt tobb nap elteres.. a legtobb 5 nap keses volt.
Nekem a lányomat mindig 2 héttel nagyobbnak mérték ami oké is volt mert ciklus elején fogant! Ezek után 40+4re lettem sürgõsségi császáros, mert keringési problémák léptek fel! Semmi nem biztos, csak ha már fájás van, vagy az asztalon fekszel és császároznak!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Ha július 24. az utolsó vérzés, akkor "hivatalosan" augusztus 8. a fogantatás napja (ugye a hivatalos számítás úgy számolja hogy a ciklus 14. napján fogant a baba). Ha szerinted augusztus 1. a fogantatás napja, akkor aszerint pont 1 héttel idõsebb a vérzés alapján számított koránál, és akkor április 24. lenne a szülés napja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ezekkel én is mind tisztában vagyok:) Akkor érthetõbben leírom.Az utolsó menzim július 24-én volt.Ez adat alapján számolta nekem az orvos a május 1-ét.Már a nagyon korai (12.heti) uh-n is 1 héttel nagyobb volt a baba vagy kettõvel nem emlékszem pontosan.
de melyik ultrahangokon, a koraikon is (12. hétig) vagy csak a késõbbieken? Mert utóbbi nem számít, simán lehet hogy csak nagyobb baba, 12. hét utáni UH alapján már nem módosítanak terminust, mert 12. hét után minden baba a saját ütemében fejlõdik, megvannak az egyéni méretbeli különbségek ugyanúgy, mint a felnõtteknél.
A kérdező hozzászólása: Attól még az utolsó menzi idejétõl számítják nekem, még ha a baba nagyobb is.
A kérdező hozzászólása: Az ultrahangon a méretei alapján mérik 2 héttel nagyobbnak.
De milyen 2 hét?Ezt nem értem...Ápr.30, és május 1. az nem két hét...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen nektek!Kedves utolsó:elõbb vagy késõbb szültél 5 nappal?
A kérdező hozzászólása: Pont hogy a méretei alapján mindig 2 héttel nagyobbnak mérik!
5 nappal kesobb
Nna akkor összefoglalva és 16-ost kiegészítve: A "hivatalos" fogantatás napja: augusztus 8. Az együttlét napja: augusztus 1. A valódi fogantatás napja: augusztus 1-6 között. (5 napig marad életképes egy spermium a petevezetékben, ha júli 24-én volt mensid, akkor valószínûtlen, hogy 1-én fogant a baba, de persze nem lehetetlen) Egy átlagos, teljesen egészséges terhesség 38-42 hétig tart... azaz összesen (legalább) 4 hét a bizonytalanság.. ehhez képest a fenti számok között egy hét a maximum különbség. Lényeg a lényeg: teljesen mindegy, hogy augusztus 1 és 8 között mikor fogant a baba, mert ezzel nem igazán kerülsz közelebb ahhoz, hogy mikor fogsz szülni.... Szóval kitartás és jó babaávárást a hátralévõ pár hétre :)

Ki mikor kezdett vásárolni? Most vagyok 22-ik hétben. Azt hiszem, hogy legalább azt a 25 v.30 hetet érdemes megvárni nem?

nagyon elkapkodni nem akarom,azért akarom a 7-ik honapban,de utolso pillanatra sem szeretném.az ugy ideális nem? most ugyis még magamnak kell vásárolnom,pulcsikat kabátot,nadrágot stb.

Legjobb válasz: 23 hetesen kezdtük el. Nyugodtan kezd el most, nem tudhatod hogy leszel késõbb. Én örülök hogy idõben elkezdtem, még most is kell pár dolog. 34 hetes vagyok. De már nem esik jól mászkálni, mert keményedek és fáj a pocim. A könyvek is a 2. trimesztert ajánlják a vásárlásra. Boldog babavárást és jó vásárlást kívánok!

23 hetesen kezdtük el. Nyugodtan kezd el most, nem tudhatod hogy leszel késõbb. Én örülök hogy idõben elkezdtem, még most is kell pár dolog. 34 hetes vagyok. De már nem esik jól mászkálni, mert keményedek és fáj a pocim. A könyvek is a 2. trimesztert ajánlják a vásárlásra. Boldog babavárást és jó vásárlást kívánok!
Menj és vásárolj!! A végén már nagyon megeröltetõ lenne, és a baba cuccinak beszerzése nem egy nap. Jó vásárlást :) 39h km
Én 21 hetes vagyok és a másodikat várom. Az elsõ babánál ilyenkor hoztuk haza a kiságyat, pelenkázót, babakocsit. Rokonoktól kaptuk. Viszont most, a másodiknál még nem érzem úgy, hogy vásárolni kéne. Kedvem az lenne hozzá, de várok még, hátha lesznek akciók. Pl:hordozót kéne venni, mert az elsõé elavult. Aztán mivel téli baba lesz, annyira a ruhákat sem tudom még beszerezni, mert nincs szezonja. Egy pár dolgot turiban már vettem és egy csörgõt is a Rossmannban, de egyenlõre ennyi. Persze sok ruhát örököl a tesótól, csak az a baj, hogy azok nyári ruhák és nagyrészük rózsaszín. Viszont most fiút várok. De listát már írtam a nagyobb dolgokról és pipálgatom ami már megvan. Ezt javaslom neked is. Olyan jó érzés ahogy szaporodnak a pipák! És így be lehet jobban osztani, hogy pl minden fizetésbõl veszel 1-2 dolgot. Én az elsõvel ilyenkor már javában vásároltam, de a 30. hétig semmiképpen nem várnék.
Kb. 23-24 hetes lehettem, mikor megvettük a kiságyat, a pelenkázót, a kiskádat, a matracot és a hordozót. Aztán rá úgy két hétre megvettük a babakocsit. Azóta is folyamatosan vásárolgatok és még nincs meg minden. A vateráról és a teszveszrõl vásárolok, így idõbe telik, mire mindenbõl a legjobbat(árban és minõségben is) megtalálom.Emellett festünk, pakolunk, orvoshoz járkálunk, már fáj itt-ott, meg elég nagy a pocakom is. Ebben a melegben, ha most kezdtem volna neki a vásárlásnak nem is tudom hogy bírtam volna. 33 hetes pocis:)
Mi a 28. hétben vagyunk és elsõ babánk:) Én beosztottam az 5. hónaptól minden hónapban vettünk valamit. Írtam listát és beosztottam 4 hónapra a vennivalókat! Így nem kell egyszerre szétszakadni van idõm körülnézni és anyagilag sem olyan sokkoló- mint egyben kiadni az összeget! És igen - egyre nehezebb a mozgás, álldogálás. Érdemes korábban elkezdeni beszerezni mindent! Jó vásárlást!!
Mi a 24. héten vagyunk és bevallom még egy pelenkát sem vettünk. A szeptember is elég zûrös lesz (munka, egyetem), október közepén van egy dolgozat védésem és mi úgy terveztük, hogy utána megyünk nagy bevásárlásra, ahol megvesszük a nagy dolgokat, mint pl. pelenkázó, fürdetõ, ágy, meg a ruházati és egyéb alap-darabokat. Utána még rengeteg idõ lesz a kimaradt apróságok beszerzésére. De nyilván mindenki más és más. Értem ez alatt, hogy vki már ennyi idõsen nehezebben mozog, vagy anyagi okokból kezdi el elõbb. De abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Budapest mellett lakunk, mindkettõnknek van autója, a pénz egybe van rá és elég sok ilyen típusú gyerek áruház van a közelben, valamint a ház-munkahely útvonalakon. Tehát ez tényleg egy kivételesen szerencsés helyzet. Úgyis érezni fogod, hogy mikor KELL mindenképp elmenned és beszerezni a szükséges dolgokat! Minden jót és jó bevásárló-túrát! :)

29-30 hetesen mekkora volt a babátok és milyen nemű? Az én babám 1470g. és kislány és most vagyok 29 hetes

Legjobb válasz: Nekem 30 hetesen 1479g, és kislány lesz. Az nem baj, hogy pici legalább könnyebb lesz megszülni... :)Boldog babavárást!

Nekem 30 hetesen 1479g, és kislány lesz. Az nem baj, hogy pici legalább könnyebb lesz megszülni... :) Boldog babavárást!
28 hetesen volt 1055 gramm , 35 centi, kislány :)
Nekem 30. héten volt 1495g és azt mondták szép nagy baba lesz. és kislány
Nekem a 28. hèten volt 1200 gr, 33 cm, ès kisfiu

Szerintetek milyen dolog az hogy anyám arra nevelt minket hogy ne menjünk férjhez, ne nősüljünk, gyereket meg főleg ne? és itt vagyunk 30-35 évesen magányosan én special most döbbenek ra hogy de jo lett volna ferjhez menni es elszallt az idő

Legjobb válasz: Szerintem ez olyan dolog, hogy te vagy a hülye, ha felnõttként nem mentél a saját fejed után, nem élted úgy az életed ahogy szeretted volna, most meg anyádra fogod, hogy így meg úgy nevelt. Normális ember egyszercsak felnõ, leszakad a szülõkrõl és a saját értékei és vágyai szerint él. Ha a te életedben ez nem érkezett el, akkor az nem anyád problémája, hanem a te bajod.

Szerintem ez olyan dolog, hogy te vagy a hülye, ha felnõttként nem mentél a saját fejed után, nem élted úgy az életed ahogy szeretted volna, most meg anyádra fogod, hogy így meg úgy nevelt. Normális ember egyszercsak felnõ, leszakad a szülõkrõl és a saját értékei és vágyai szerint él. Ha a te életedben ez nem érkezett el, akkor az nem anyád problémája, hanem a te bajod.
30-35 évesen ezeket a dolgokat még megteheted, sõt eddig is megtehetted volna. Felnõtt emberként nem kellene anyádra hárítani ezeket.
Az idõ még nem szállt el, de szerintem keress segítséget, beszélj egy szakemberrel, õ segíthet.
Ez majdhogynem teljesen rajtatok múlt, ha igazán akartatok volna társat magatoknak, kerestétek volna a lehetõségeket. Kár hárítani. szülõvel éltél mondjuk 18 évet. A többi 10+ évben mit csináltál? Láthattál pozitív példát, lehettek reményeid, ez nem az anyád bûne. Igaz, hogy nem szép ilyen sarkosított baromsággal tömni a gyerekek fejét, azt kellett volna megtanítani, mire figyelj párválasztáskor. De ettõl függetlenül találhattatok volna valakit, lehetnétek boldogok.
Szánalmas a harmincas éveid közepén anyádat okolni mert nincs házastársad és gyereked, az a kifogás meg hogy azért nincs mert úgy nevelt téged még szánalmasabb. Amikor kiröppentél a családi fészekbõl, kereshettél volna normális társat, akivel gyereket vállalhattatok volna. Nehogy már felnõtt fejjel anyádat hibáztasd mert egyikre se voltál képes!
elsõnél a pont.. Jól írta.
Ez vagy kamu vagy a kérdezõ lelkileg beteg, egy normális embert nem lehet ennyire befolyásolni.
Annyiból tényleg nem, de ha már 10+ éve otthon laksz, nem igaz, hogy félretett pénzed sincs. Egyébként meg ha nem engedi, akkor lényegtelen, hogy mostanra bánod, vagy nem. Anyuka akkor is beledumál, te pedig azt mondod: "igenis, mama".
Én is ezt mondom a gyerekeimnek. A mai helyzetbe inkább ne vállaljonak gyereket.
Hogy nösülne mar meg! Elvagy te babám elszórakoztatnak az agytekervényeid. Tudod mit? Remelem felesegul vesz es megbocsajtja neked a hatranyos helyzeteted es h megszülettel es nem szamolja majd fel neked tul dragan a birtokan belelegzett levegö köbméterét! Te szegény pára
Mondjuk az engem is érdekelne, hogy mások hogy tudnának kb. havi 30-40 ezerbõl(adósság levonás után) különköltözni, s meg is élni.Mert valljuk be ez egyenlõ a 0-val. Persze mondani én is tudnék ilyeneket, hisz ez lenne a jó megoldás, de ennyi pénzbõl lehetetlen. Max. ha másik munkát keresne, több fizetéssel.
Anyád egy pszichopata barom! Ne haragudj, de nagyon elmebeteg!
Miért nem keresel másik munkát? Milyen végzettséged van?
A kérdező hozzászólása: Bocs a betütévesztésekért. De bele lehet örül i ebbe komolyAn!! Azt látom hogy másoknak a volt osztálytarsaimnak mar gimnáziumba jár a városba a gyermekük vagy most fog ballagni az általanosban ! És nekem is lett volna udvarlom akkor is de anyam elüldözte öket? Én meg nem tudom miert de mindig hallgattam rá. És van egy nagy csaladi titok! Én 18 évesen megestem! Mivel óriási szégeN lett volna anyam megoldotta úgymond így elment a gyerek! De kórházba fejezték be! Akkor olyan fejmosast kaptam a fiut is lehordta mindennek . Onnantol majdnemhogy a rabszolgajanak tart anyam. Pedig a fiu el akart venni de anyam bezart stb elvégezte a dolgot de korhazba kerültem végül és dpresszios is lettem z is vagyok még mindig!! Mekkora gyerkem lehetne! Pedig a fiu elvett volna de anyam nem engedte Azt is megkibalta mindig mi 3 an vagyunk élete megrontói
A kérdezõnek az az egyik gondja, hogy hiába utaltatja másik számlára a fizetését, adóstárs lévén ugyanúgy vonnak le tõle.Igaz nem tudom ilyen esetben mennyit vonnának le az 58 ezres fizuból. Viszont vajmi kevés maradna neki.
A kérdező hozzászólása: Akkor mégis mit csináljak?.
A válaszíró 37%-ban hasznos válaszokat ad. Én nem mondtam, hogy nincs igazad, csak furcsa volt számomra, hogy 1-2 válaszban nem tudtad összefoglalni a gondolataid.
Kar a kerdezönek irni tovabb a valaszokat, abszolút szajkózza a magáét! Ö úgy látja, hogy a földesúr a " szárnyai alá venné", es melengetné öt, es jó volna " szülni neki" szóval kar a gözert ! Dörzsölheti a kezeit a gazda , megvan az áldozat, aki még behódolni is fog es megfelelési kényszere is lesz, mert öt " elfogadták tartozással együtt" Lehet a kérdezön segiteni? Nem Majd megkapja a leckét? Meg
A kérdező hozzászólása: Engem amúgy az nem zavarna ha a fiu elvenne utana õ parancsolna söt jó lenne a szárnyai alatt lenni gyerekeket szülni tulképp a gondjaira lennék bízva ellatnám a haztáji teendõket stb. De kinek kellene egy hiteles menyecske csaladi zûrökkel?ez a fiu jó csaladbol valo rendezettböl és az elvárásai is hasonlóak
A kérdező hozzászólása: Ign megtehetem hogy bemegyek a városba és a takszöv. Helyett egy bankba kérem a fizum de igen ám ha anyám erre rájön nem enged be a házba. Mondtam is nemi ezt már hogy maga nak kérem erre mondja akkor be nem teszem a házba lábam mert neki itt haszonélvezete van és ide engem nem engd be...akkor hova megyek a hid alá falu szégyenére?
A kérdező hozzászólása: Csak a 8 általánosom van sajnos mivel be kellett álljak egybõl dolgozni 2 évet végezhettem el a gi náziumbol utána kivett anyám . Hova kellenék én? De igazából gazdaasszony lennek a legszivesebben de ahhoz is ferj kell elkestem én mar mindenrõl de most lenne ez a fiu aki nõsülne és meg is szerettem!
A kérdező hozzászólása: Most raktáros vagyok a szomszéd falu gazdaságaban szeretem a munkam egyébként megbecslnek csak kevés a fizetes
Jo volna gazdasszony lenni, a sajat gazdasagodban, amit a sajat penzedböl epitettel fel, nem napszamoskent a maseban! Keseru az olyan kenyér , barmennyit is fogsz dolgozni mindig ingyenelönek leszel kezelve, tapasztald meg akkor azt a csodát
Szerintem a 36%-os a kérdezõ anyja:) . De komolyra fordítva a szót, abban igaza van, hogy ha egész életében terrorban élt, akkor hiába költözne össze valakivel, pár év után ugyan ilyen élete lenne megint, mert az olyan személyiségû emberek fognak rá felfigyelni, mint az anyja. Szerintem a legjobb külföldi munka lenne, olyan, ahol fizetik a szállást és az étkezést, pl szobalány, takarító hotelban. 60000-bõl bõven kijön a repülõjegy vagy a buszjegy. Ha van valami értékes dolga anyudnak, pl ékszerek, akkor azt add el addig, az is valamennyi pénz. Ha sikerült lelépni mindenképp járj pszichológushoz hogy legyen önértékelésed, mert most semennyi nincs és valószínûleg nagyon sokat sérültél már.
Kedves Kérdezõ! Ehhez a tartozáshoz a párodnak leendõ férjednek semmi köze. Igaz, hogy a házasság vagyonközösség, de csak onnantól, hogy létrejött. Amit a házasság elõttrõl hozol (legyen az vagyon, vagy tartozás)azért a házasság után is csak te felelsz, a férjed vagyonát ez nem érinti. Egyébként azt jól tetted, ha kinyitottad a szádat, így legalább anyukád is megtudja, hogy mit veszíthet. Bár valószínûleg tudja is, azért akadályozza, hogy elmenj.
A kérdező hozzászólása: 63. Ez biztos hogy így van?? Mert ezt meg el se tudná, fogadni hogy valakit ebbe még úgy belekeverjek hogy az én fizumon túl?? Az nem számít hogy ez házasság elötti tartozas?gyûlölóm az anyámat és ezt meg is mondtam neki! Kidobott hogy takaroggyak mert neki haszonélvezete van ami sokkal erõsebb! Én is kinyitottam a szám megmondtam neki nekem jogom van itt lenni és majd nem adom oda a fizum és viheti a bank a házat nem érdekel,
Amit eddig mindenki nagyvonalúan elfelejtett az az, hogy a házasság az vagyonközösség. Tehát onnantól kezdve, hogy elvett az ember, õtõle ugyanúgy beránthatják anyád tartozását, mint tõled! Bizony! Szóval ezt meg kell beszélni az emberrel, mert különben balhé lehet, felmerülhet benne, hogy csak ezért mentél hozzá. A jobbik eset meg az, ha felesben fizeti veled a tartozást ha keres annyit persze - mondjuk én ebbe nem mennék bele azt hiszem, bár nem voltam még ilyen helyzetben. Nem fogom irigyelni a pali lelkiállapotát amikor megtudja...
37%-os egy lelkileg sérült satrafa. Nem minden ember egyforma, nem minden férfi használja cselédnek a nõket. Ha nem próbálod meg nem derül ki. 50 évesen tényleg hiába sírsz majd.
Ezért írtam, hogy én házvezetõnõ vagyok. Oké, nem egy nagy karrier, de semmiféle bizonyítványt nem kértek. Az érdekelte õket, hogy tudok-e fõzni. Nem a levegõbe beszélek. Persze ehhez is elég sokat és sok platformon kellett keresgélni.
Utolsó, mégis hova menjen a 8 osztályával? Takarítónõnek se veszik fel manapság már érettségi nélkül. Céghez jelentkezni 8 osztállyal? Ébredjünk már fel, már nem a szocializmusban élünk, ahol annak is volt munkája, aki még az általánost se végezte el. Nem tudom kérdezõ, ebbõl a helyzetbõl halál komolyan csak úgy törthetnél ki, ha találnál magadnak egy gazdag pasit, akinek a csinibabája lehetsz és kivisz külföldre és hagy tanulni.
Ha a pénz a gond, akkor keress több pénzt. Jelentkezz több helyre, beszélj az ismerõsökkel, satöbbi. Ha jól értem, egyetlen céghez jelentkeztél évekkel korábban, hát az nem sok. Ha végzettséged nincs is, bõven van tapasztalatod. Ezzel tudsz érvelni az interjún. Hasonló munkakörben gondolkodj. És keress, fáradhatatlanul keress más munkát. Én pl. házvezetõnõ vagyok, ehhez nem kell végzettség. Havi 120-at megkeresek, amibõl egész kényelmesen meg lehet élni. Bár 10-11 órát dolgozom naponta, tény. De a lényeg, hogy meg lehet oldani. Csak akarni kell és persze tenni érte!
Azt tanacsolom, hogy egyelöre ne lepj semmit, ne hazasodj, remenykedj h akad jobb munkad, ha nem , maradj a fenekeden, mert csak még jobban összekuszalod a helyzeted, es a ferjed mellöl is siman mehetsz a hid ala, gyerekestöl is akár Milyen érzés lenne kisgyerekkel utcara kerulni. 30-40 ezres gyessel? Ha nem hoz az elet mas es jobb lehetöseget, akkor varnod kell es remenykedni, ne tedd tönkre meg jobban az életed es ne tégy tönkre egy ártatlan lelket, egy gyereket, hogy abbol alljon a gyerekkora, hogy vegignezze hogyan csicskazzak az anyjat! Inkabb fogadd el a sorsod , igyal egy jo teat, tevezz es ne kavard a kakaot! Ez az en tanacsom
A kérdező hozzászólása: Biztos igazatok van de qkkor mégis mit csináljak???
Ne is hazasodjon akinek nincs penze cselednek ne menjen mas hazaba
A 37%-os csak szimplán idegesítõ, hogy egy oldalt elfoglal, csak mert nem képes összeszedni a gondolatait, és egy válaszban leírni õket. Ettõl függetlenül igaza van. Egy olyan férfi, aki egy ennyire akaratgyenge nõben lát fantáziát, mint a kérdezõ, nagy valószínûséggel domináns fajta, így a kérdezõ csöbörbõl vödörbe esik. Nem a családalapítással vagy elkésve, hanem a tapasztalatszerzéssel. Semmi rálátásod nincs arra, hogy milyen egy normális férfi-nõi kapcsolat, beleugrassz egy házasságba, és ha nem akarod utcán végezni, akkor mindent eltûrsz a csávónak. Csakúgy, mint anyukádnak. Ezzel már valóban elkéstél, hacsak nem 40 évesen házasodsz és szülsz. Teljes egészében kimaradt minden, amit az ember huszonévesen megtapasztal: randik, ismerkedés, szerelem, együttélés... Ez szomorú, de igaz.
Most jól értem, hogy kezességet vállaltál elmebeteg módon anyád hitelére? Szedd már össze magad, tanulj meg élni! Keress másik munkát, költözz el anyádtól. A hitellel már tényleg nem tudsz mit csinálni, azt fizeted anyádnak, aztán kussolhat. A fizetést meg utaltasd külön számlára, nem is értem, miért hajtogatod, hogy anyádéra KELL mennie? Holnap bemész a bankba, nyitsz egy új számlát, munkáltatónak szólsz, hogy módosítani akarod a számlát, amire utalja a lóvét. Mellette gõzerõvel elkezdesz másik állás után nézni. Aztán készítesz egy költségvetést, hogy mennyit tudsz rászánni anyád idióta hitelére és annyit adsz. Aztán befoghatja. Aztán elköltözöl és megtanulsz felnõtt ember módjára élni nem úgy mint egy kiskorú.
Mind az en velemenyem, vallalom, sose tagadtam, csak sorban jutnak a dolgok eszembe! Miert latod te kulönbözö emberek velemenyenek, egyaltalan kit erdekel, hogy te mit gondolsz:-)
Nem értitek, hogy a Kérdezõ kórosan függ és nem vált le az anyjáról? Ami nektek természetes, arra õ soha nem lesz képes, legalább is segítség nélkül nem.
Én is ezt mondom, hogy nyit egy külön számlát és szól a fõnökének, hogy oda menjen a fizetése. Ilyen nincs, hogy az anyám számlájára KELL mennie a fizetésemnek:D Remélem, azért azt csak tudod, hogyan kell elintézni egy banki ügyet, kérdezõ... A másik, meg hogy nem engedi be az "udvarlót" az anyja a házba... Könyörgöm, egy 35 éves, nagykorú, felnõtt ember vagy, pakold össze a dolgaidat és takarodj el onnan, besz*rok, komolyan.
helló kollegina:) én is így lettem nevelve, csak férfiként élem így az életem. nem érzem magam magányosnak, néha csak mosolyogni szoktam, mikor látok kisgyerekes szülõket és anyuka meg apuka összekap az utcán..hogy ezt ne így, hanem úgy , mert a gyereknek úgy lesz jó.
Ez egy teljesen reális minimálbér. Nem mindenkinek van érettségije, de attól még lehet tisztességes. Egy takarítónõ például ennyit keres. És azt gondolom, hogy a takarítónõkre nagy szükség van! Szóval az, hogy ennyit keres, a kialakult helyzet szempontjából teljesen lényegtelen.
Igen, de amit leírtál az tart olyan tinikorig, 18, vagy legkésõbb a 20-as évek elején rá szoktak jönni az emberek, hogy amit a szülõ mond, az nem biztos, hogy szentírás és azt teszik, amit jónak látnak. De ezt nem bántásból írom hanem hogy lásd, mennyire abszurd, hogy téged még mindig irányít és fõleg, hogy meg is ver, nem enged el. Mindenképp beszéld ezt meg a pároddal, hogy anyád nem akarja, hogy elmenj onnan és segítsen kitalálni, hogy hogy tudnál "megszökni". Például szólsz a munkahelyeden, hogy a következõ havi fizudat a te számládra kéred, fizetés napján pedig hazamentek a pároddal és õ is ott lesz, amíg összepakolsz, így legalább fizikailag nem fog tudni megakadályozni. Ha pedig érzelmileg próbálna hatni rád, ne dõlj be neki, az ilyen nem szeret téged (tehát nem fog belehalni a fájdalomba meg ilyesmi, ha elköltözöl, hiába fog ilyeneket mondani), és ha azzal fenyegetõzne, hogy öngyilkos lesz, az az õ döntése, nem a te hibád, de úgy sem tenné meg, jobban szereti az ilyen magát annál. Jogod van az önálló és boldog élethez, mert a mostanit maximum rabszolgaságnak lehetne nevezni.
Szerintem sincsen ilyen. Egyszerûen képtelenség, hogy egy 35 éves ember fizetése az anyja számlájára megy és azon problémázik hogy a paliját nem engedi be az anyja a házába. Anyukám, fogod magad, nyitsz egy saját számlát, és oda utaltatod a kicsiny fizetésed. Aztán szépen elköltözöl! Hadd kérdezzem már meg: mit dolgozol hogy ilyen kevés a fizetésed 35 évesen? Mert egy érettségivel is szert tehettél volna már az elmúlt 17 évben nagyon keresetre, mert a tiéd még a minimálbért sem üti meg. Szóval ez vagy egy nagyon rosszul összedobott kamukérdés, vagy egy nagyon nagy retardált vagy. Válassz.
A kérdező hozzászólása: Adóstárs vagyok mibt írtam. Apám meghalt a hazat mi örököltük a 3 testvér.voltam már benn. A takarékszövetkezetbe a hitel miatt azt mondtak ha nem fizetjk az adóstárs mindenevel felel a fizetesem letiltsak.a házat viszik de már nekem az a legkevesebb
Könyörgöm, ne legyél már ennyire élhetetlen. A fizetésedet helyeztesd át másik számlaszámra, aztán ajtó becsap és csókolom. Amúgy kezd kamugyanús lenni a kérdés.
Az elsõvel egyet értek. Aki azt írta, hogy a saját gyerekeit is arra biztatja, ne legyen családja ebben a mai helyzetben nagyon nincs igaza. Nem a helyzet lett rosszabb, hiszen volt már ennél rosszabb, pl. háborúban, és mégis házasodtak, és gyermeket vállaltak az emberek, hanem az emberek lettek gonoszabbak és önzõbbek. Csak halkan jegyzem meg, hogy ha nem vállalnak gyereket, akkor elõbb utóbb az idõs nagyszülõk, és az idõsödõ szülõk is segítség nélkül maradnak... jártál már szociális otthonban. Nem a legvidámabb hely...
Én a többiekkel ellentétben értem a problémád: te módszeres agymosáson mentél keresztül, gyakorlatilag 35 éven át, nem engedtek felnõni. Neked ez volt a természetes, abszolút érthetõ. Tulajdonképpen nem egy 35 éves nõ vagy, hanem egy gyereklány a mai napig. Szerintem túl problémás ez az eset ahhoz, hogy csak úgy üstökön ragadd a problémát és elkezdj pasizni. Nyilván azt sem tudod, hogy kell egy férfival bánni. Szakembert javaslok, anyádról mindenképp le kell válnod, ezzel kell kezdeni.
Még mindig nem szállt el az idõ. Még gyereked is lehet.
Én azt mondom, hogy bizonyos kor után ezt már az ember maga dönti el, nem a szülei. Egyébként ennyi idõsen is nyugodtan férjhez lehet menni és gyerek is lehet.
És milyen összeget kell havonta fizess? Szerintem, ha majd úgy alakul a paisval a helyzet, akkor költözz hozzá, és fized onnan a további részletet. Biztos kevés pénzed marad, de vidéken, ketten meg tudnátok élni kevésbõl is. Az udvarlód hogy áll anyagilag?
A válaszíró 37%-ban hasznos válaszokat ad te magadba beszélsz?:D Egymás után írod a válaszokat, mintha különbözõ emberek véleménye lenne.
Nezd majd meg az udvarlód anyjat, azaz anyosodat milyen elete van, statusa es milyen banasmodban reszesul , mibe van beleszolasa, es az jut majd neked is
Elegge patthelyzetben vagy, belatom, 2 rossz közt kell valaszzal, ne valaszd egyiket sem
Ahogy elnézem az irasod, te a perfekt áldozata leszel annak a zsirosnyakú földesúrnak, mert önbizalmad zero, sokat voltal egyedul. Vesztedbe rohansz, nem lesz jó hazassag az , ki fog hasznalni
Nehogymár halas kene legyel, hogy elvesznek felesegul, majd behajtják rajtad, majd ledolgozod te azt:-)
Majd lehetsz ingyencseléd a baratod földjein, vagy ferjeden, aki aztan hajt majd mint a hajcsar, szules közben is kapalnod kell majd Egy ilyen " módos gazda" mellett sok a munka, kevés a szeretet kinyilvanitasa es ha terhes vagy nem betegség , " dógozzá" ha enni akarsz. Napszamos leszel a ferjed hazaban!! En helyedben nem sietnem el a hazassagot, te túl rozsaszinen latod a hazassagot most, ami erthetö. Légy óvatos, mert lehet még nagyobb kakaóba kevered magad igy Gyujts több tapasztalatot, mielött elmenekulnel , tudom, anyaddal se könnyu mert az is zsarnok De talalj egy jobb megoldast , ne cseberböl vederbe
A kérdező hozzászólása: De rajtam fogják behajtani az adósságot ez a baj a fizumbol levonjak!, hogy venne el igy bárki többmilliós adósággal?
37 eves nö vagyok es en is azt mondom, hogy nem szabad hazasodni, mert a hazassag föleg a nönek, egy kátyú, föleg, ha szül is. Akkor elveszti minden önállósagat es a ferfi uralkodhat felette, ami rosszabb mint anyukad uralma. Miutan szultel, az lesz , hogy megmondja, egesz nap otthon vagy, nem dolgozol, köver vagy , es aztan jönnek a pofonok A világon a gondok 90% a abbol ered, hogy az emberek fejetlenul hazasodnak es szulik a gyerekeket, akikkel aztan nem tudnak mit kezdeni, férj veri az asszonyt, akinek nincs hova menni , mert nincs penz Nekem van egy gyerekem, es azt hogy elvalhattam, megengedhettem magamnak ezt a luxust, annak köszönhetem, hogy gazdagabb orszagban elek. Valahol megértem anyukad, kevés nönek van szerencséje!
Bocs, de ha egyszer ennyire töketlen vagy...én is vidéki vagyok, igaz, nem igazi vidéki, de nálunk is elég nagyok tudnak lenni az elõítéletek az emberekben. Mégse tudott nekem soha parancsolni senki, pedig sokszor mindenki ellenem fordult úgy, hogy tök egyedül voltam. Javaslom neked is ezt az utat, százszor jobb, mint amit te jártál eddig. Mondj nemet anyádnak és jobb lesz az életed. Hagyd cserben. Az anyád. És? Nincs joga elvenni az életedet.
A kérdező hozzászólása: A törlesztõ 60 ezer.
A kérdező hozzászólása: Anyám számlájára megy a fizum és csak 58 ezer.az mind a törlesztõre megy el.így nem adok le semmit hanem eleve odamegy. A fiú átlagos nincs hitele es kisebb vagyona van amibõl él ezek a szántóföldek kis mák kis krumliföld szülei házában él
A kérdező hozzászólása: Szülõvel élek most is.58 ezer ftbol nem tudnék lakast bérelni. És anyánk mindig parancsolt nekünk. Vidékiek vagyunk úgymond ez a szokas. És ha anyad arra nevel hogy ne menj ferjhez ne ismerkdj ha barrkit oda akaranal vinni nem engedi stb akkor te is elhiszed hogy ez a helyes és igen anyam jot akar nekem... Aztan rádöbbensz elöbb utbb mikor elszallnak az evek hogy ez nem gy van...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!