Találatok a következő kifejezésre: Most vagyok 20. hétben. Az (11 db)

Most vagyok a 20. hétben. Az normalis, h naponta többször, sokszor belenyilal az alhasamba a fájdalom?

Az elején volt ilyen, aztán megszünt.

Legjobb válasz: Szerintem normális, hiszen most kezd el igazán nõni majd a pocid, most kezd el kipárnázódni husival a baba, vagyis tempósabban tágul a méhed is. Ha ezek a fájdalmak nem erõsek és görcsölõek, akkor természetes velejárói a terhességnek.

Szerintem normális, hiszen most kezd el igazán nõni majd a pocid, most kezd el kipárnázódni husival a baba, vagyis tempósabban tágul a méhed is. Ha ezek a fájdalmak nem erõsek és görcsölõek, akkor természetes velejárói a terhességnek.
Szia!Én a 21.hétben vagyok és nekem is vannak (voltak) ilyenek. Ne aggódj, beindul a növekedés és attól van. Ne is gondolj arra, hogy valami baj lehet, pihenj kicsit többet.Üdv.
jogos a kérdés, nekem a 20. héten csinálják, jövõ héten.
Nálunk csak a 18. héten csinálják. Én 18+4 voltam akkor.
Nekem is azt mondta a dokim, hogyha meglesz az afp eredménye, menjek uh-beutalóért. 16 hetesen van ugye az afp, azt mondták kb. 2 hét mire megjön az eredmény, szóval én is 18-19 hetesen tudok majd uh-ra menni.
Én ma kértem idõpontot az Istenhegyi Géndiagnosztikára, nekem azt mondták a legideálisabb a 19. hét.
Én is az Istenhegyire megyek, 18+6 hetes leszek aznap(õk számolták ki, hogy mikorra kell, hogy adják az idõpontot).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megpróbálok korábbi idõpontot kérni, hátha.
Ezt az UH-t 18-22 hetes korban csinálják. A védõnõm azt mondta, hogy a dokik szokták is kérni tõlük, hogy a testesebb kismamákat inkább 21-22 hetesen küldjék, ne 18, mert náluk 18 hetesen nem biztos, hogy mindent pontosan meg tudnának nézni.
Én Görögországban élek és itt a második genetikai ultrahang a 23.héten történik. Hamarabb semmiféleképpen sem lehet azt mondták mert ekkortól látszanak a baba veséi is amit itt vizsgálnak. úgyhogy szerintem nem kell aggódni ha valaki késõbbi idõpontot kap. Ja és itt az elsõ genetikai ultrahangon mérik a nyaki tarkóredõt meg a vérvétel is ekkor történik Down-szûrés végett. Az eredményt még aznap kézhez kaptam..

En sehogy sem ertem most h van? 40 hetbol all a terhesseg, de visszont 9 honap de 40 het az 10 honapnak felel meg, en most 20 hetes terhess vagyok akkor az 5 honapos vagy hogy van?

Legjobb válasz: Hetekben számold. 9 hónap a terhesség tényének nyilvánvalóvá válásától, egyébként 10 holdhónap. Senki nem számolja amúgy hónapokban.

Hetekben számold. 9 hónap a terhesség tényének nyilvánvalóvá válásától, egyébként 10 holdhónap. Senki nem számolja amúgy hónapokban.
Terhesség idejét az utolsó menstruáció kezdõ dátumától számolják. Ezért jön még a 36 hét 9 hónaphoz 4 hét, így lesz 40 hét a terhesség teljes hossza.
9 HOLDHÓNAP! a terhességet holdhónapban mérik.
Alap matematika: 40 hét az NEM 10 hónapnak felel meg, ugyanis a februáron kívül egyik hónap sem 4 hétbõl áll, hanem 4 és fél hétbõl. Sima számítás: 9 hónap nagyjából 273 nap. 40 hét meg pontosan 280 nap. A hónapokat meg számold utolsó mensi szerint: ha január 1-én volt az utolsó akkor február 1-én vagy 1 hónapos, április 1-én 3 hónapos, június elsején 5 hónapos, stb.
Jóég, elsõ vagyok, 9 holdhónapot akartam írni. :D Újszülött baba a mentségem.
Vegyél már elõ egy naptárt.... Örök hiba, nem érte miért nem értitek. Nálatok egy hónap 4 hét? Mert nálunk kicsit több... (kivéve a februárt, ami pont 28 nap, ha nem épp 29) Szóval a terhesség 9 hónap, nem 10!!! Nem számolják már el évezredek óta, ne izgulj....
Akkor számoljunk eszerint: 10 hónap = 40 hét, akkor 12 hónap 48 hét, nem igaz? Akkor vajon miért áll egy év 52 hétbõl? Vagy idén szilveszter hamarabb lesz, mint télapó? Én tudom, hogy kö[email protected] vagyok, de muszáj megkérdeznem, miért nem gondolkodtok egy kicsit? Minden nap legalább 3-4 ember megkérdezi, és biztos vagyok benne, hogy ezek a kismamák PONTOSAN tudják, hogy ha 12 hónap 52 hétbõl áll, akkor nyilván nem az utolsó két hónap sikerül 6 hetesre, hanem a hónapok állnak többõl, mint 4 hét. És mégis megkérdezik. MIért?
Nekem egész terhesség alatt volt!Nyugi már nincs sok!CSak ne erõlködj!!!
Nekem ugyan így az utolsó hetekben volt ilyen problémám és a dokim a Laveolac szirupot ajánlotta hogy igyam reggelente.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:D ezt a Laveolac szirupot hol lehet beszerezni?patikában?
Igen, patikában és recept nélkül.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, ha még pár napig nem rendezõdök beszerzek egyett.

Hanyadik hettol kezdodik az 5. honap? Szerdan fogom tolteni a 21. hetet, most 20+1 vagyok. Leirna valaki a tobbi honapot is? a legtobben arra kerdeznek ra hogy hanyadik honap, en meg kicsit hadilabon allok ezekkel a honapban torteno szamolassal

Legjobb válasz: Ha nagyon precíz akarsz lenne akkor nagyjából 4 és fél hét felel meg egy hónapnak. Szerintem a gyakorlatban ez a számolgatás bonyolult és felesleges is. A fogamzás dátumát biztos nem tudod pontosan, de nagyjából sejted, hogy mikor lehet. Ha ehhez az idõszakhoz számolod a hónapokat akkor nagyjából kijön a 9 hónap. (a kérdezõt meg nem igazán fogja az érdekelni, ha ettõl ténylegesen egy héttel több vagy kevesebb vagy.)

Ha nagyon precíz akarsz lenne akkor nagyjából 4 és fél hét felel meg egy hónapnak. Szerintem a gyakorlatban ez a számolgatás bonyolult és felesleges is. A fogamzás dátumát biztos nem tudod pontosan, de nagyjából sejted, hogy mikor lehet. Ha ehhez az idõszakhoz számolod a hónapokat akkor nagyjából kijön a 9 hónap. (a kérdezõt meg nem igazán fogja az érdekelni, ha ettõl ténylegesen egy héttel több vagy kevesebb vagy.)
A kérdező hozzászólása: sajnos bonyolult, en csak egyszeruen azt mondom hogy az otodik honap.koszonom a valaszt

Nem tudom h kisfiunk lesz e vagy kislányunk. A 16. héten dimenziós uh-on 99%ban azt mondták h fiú, a 20. on is ugy nézett ki, és most nem tudják megmondani, teljesen el vok bizonytalanodva, most mi lesz?

Kisfiút szeretnénk- már majdnem mindene megvan, és már annyira beleéltük magunkat! úgy bánt most ez.olyan kellemetelnül érzem magam

Legjobb válasz: Valószínû fiú lesz, de 100% csak akkor, ha kibújt. Most azért nem mondták meg mert valószínû nem látszott, esetleg eltakarhatta, vagy ott volt a zsinór stb. Ne érezd magad kellemetlenül most még én sem hiszem el pont ezért, kétszer mondták, hogy fiú és örülnénk is, de ha lány lesz amikor kibújik ugyanúgy fogod szeretni-hidd el.

Valószínû fiú lesz, de 100% csak akkor, ha kibújt. Most azért nem mondták meg mert valószínû nem látszott, esetleg eltakarhatta, vagy ott volt a zsinór stb. Ne érezd magad kellemetlenül most még én sem hiszem el pont ezért, kétszer mondták, hogy fiú és örülnénk is, de ha lány lesz amikor kibújik ugyanúgy fogod szeretni-hidd el.
Ha ez vígasztal mindenkinek megvan a vágya, csak az álszentebb része nem ismeri be.Persze ha nem az lesz nem baj...de azért vágyaink csak lehetnek!Nekem 16 hetesen megmondta az orvosom hogy lány lesz!(mi azt is szerettünk volna), csak hagyományos uh-n voltunk de valahol belül éreztem hogy lány is lesz..és igen lány lett!Nagyon szurkolok Nektek, hogy teljesüljön a Ti vágyatok is!
Nekem fiút mondtak a 16.héten 4D-n, nálunk pont fordítva van mi lányt szerettünk volna, de nálunk elég egyértelmûen látszott a kis "kukac" sajnos.Most már úgysem lehet rajta változtatni, örülönk a fiúnak is :)
Szia! Nálunk mindenki meg volt gyõzõdve arról, hogy kislányunk lesz. Nevet nem választottunk. A 18. héten kiderült, hogy kisfiú. Kezdjük megszokni és minnél több édi ruhát találunk neki annál jobban örülünk neki. Nevet még midig nem választottunk neki. Most csak bogyókának, bébibogyónak vagy mikor hogy becézgetjük. 21 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: remélem igy lesz!
Naná, én is nyugodtabb lennék, ha tudnám biztosra, meret a megérzés simán csalhat, de ha egyszer a babám nem akarja mutatni...! Engem leginkább a vásárlás miatt idegesített a bizonytalanság, de már kezdek beletörõdni, mást úgysem tehetek. De ha olyan magas százalékban mondták, ráadásul 2-szer is, akkor fiúcska. Késõbb már azért nem tudták mondani, mert egyre kisebb a helye, akaratlanul is takarja magát, mert már össze kell húznia magát. Ne érezd magad kellemetlenül! Nyugi, gyönyörû, egészséges kisfiatok lesz! Ugye??!!
A kérdező hozzászólása: hát igen, van ilyenis én mégis nyugodtabbnak érezném magam ha tudnám kisfiú vagy kislány, és úgy készül a dolgokra.
Szia! Én csak vígaszképpen írok neked, mi ugyanis egyáltalán nem tudjuk, fiúcska vagy kislány van-e a pocakomban, pedig már a 34. hetet töltöm. Nekem sajnos a kezdetektõl csücsül a babám, eddig úgy tûnik, nem is akar másképp helyezkedni, a pici lábacskája pedig mindig útban van. Már most simán sportot ûz abból, hogy a végletekig felcsigázza a szülei, nagyszülei kíváncsiságát:) ) Valahogy mégis én úgy érzem, kislány lesz, max szülés után meglepõdök a zacsin+fütyin:) )
A kérdező hozzászólása: hát az jó lenne nagyon, mert akkor megnyugodnánk, persze az is fontos h minden rendben legyen és egészségesen szülessen meg! csak most emiatt egy kicsit el vagyok szomorodva, mert tudom h a párom fiút szeretne, és persze én is
Drukkolok Nektek, hogy teljesüljön a vágyatok, de ha mégis kislány lenne, annak ugyanúgy fogtok örülni! Mi már a 12-ik heti 4D-n láttuk a bizonyítékot, majd utána is :) Persze én "tudtam" mindig, hogy kisfiú lesz, söt a férjem is.De az a lényeg, hogy egészséges legyen! Lehet, hogy a köv. uh-n már úgy fordul, hogy megmutatja mindenét! Szorítok!
A kérdező hozzászólása: reméljük. kööszönöm.
Elõször a 21. heti UH-n nekünk i fiút mondtak(bár én már a 9. héten megéreztem), utánna 1 hónap múlva a saját orvosom lányt mondott.Meg is lepõdtem, mondtam hogy a múltkor fiút mondtak. Azt mondta háttal van a baba, és nem látszik rendesen. Aztán a vége felé már õ is biztosra fiút mondott, és az is lett. Azóta 8 hónapos, és örültem hogy így alakult, mert van már egy lányunk is(bár a férjem lány szeretett volna megint). Szóval nem mindíg látszik rendesen, de ha elsõre fiút mondtak, akkor szerintem az is. Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a megnyugtató válaszokat.
Szia.Szerintem ha 99%ba azt mondták, hogy fiú akkor az is lesz:) Ha azt mondták volna, hogy lány ás utána fiu azt jobban el tudnám hinni:) Szerintem nyugi:) Minden jót, boldog babavárást 33hetes kismama
A kérdező hozzászólása: hát az jó lenne ha igy lenne, de most nem jó ez a bizonytalanság. eddig Balázsnak szólítottuk, mióta tudtuk h kisfiú valószinüleg, de most nem tudom h mit mondjak neki. és ha lány mi meg végig Balázsnak szólítottuk?!
A kérdező hozzászólása: persze ez biztos, de annyira fiút szerettünk volna, és arra is készültünk, mivel az elején megmondták 99%ban h az lesz. most meg azt mondta a doki, h a fenekénél nem látja kilógni a zacsiját, valószinû lány, ha ennyire nem akarja magát megmutatni. dühös vagyok ezekre az uh-osokra
Szia! Saját tapasztalatból mondom, hogy nem jó bele élni magát az embernek egyikbe se. Nekem mindenki azt fújta fiad lesz, még meg is jósolták, én is azt szerettem volna, hétfõn voltunk 4d-n, a nõ egyértelmûen 2-szer is azt mondta, hogy kislány, el sem akartam hinni, úgy meglepõdtem. Férjem amúgy is kislányra vágyott, de most már én sem bánom, valóban mindegy, egészséges legyen. Egyébként nekünk is vannak kék ruháink, de az még mindig jobb kislányra, mint rózsaszín a kisfiúra. Kívánom, hogy teljesüljön a vágyatok! 23 hetes kismama
szerintem ne aggodj ez nalam is igy volt.amig egeszseges semmi baj
Nincs semmi gond, ha nyugodt, kiegyensúlyozott a kislányod. Kicsit lassult a fejlõdése, de ez még elég, amit írsz. A heti 12-25 deka közti hízás megfelelõ. Az én kislányom is csak 70 deka körüliket hízott havonta az elsõ 3 hónapban, a védõnõ és az orvos szerint is bõven eleget.

180cm magas vagyok és 83 kg. sulyzós tömegelős edzés után a kardio az alap ugyebár. Na most tegyük fel van 1 futogép 1 és 20 közötti sebességhez. Melyik sebesség szerintetek a legmegfelelőbb heti 2 vagy 3 x 15 perc kardiohoz?

na most tegyük fel van 1 futogép 1 és 20 közötti sebességhez. Melyik sebesség szerintetek a legmegfelelőbb heti 2 vagy 3 x 15 perc kardiohoz?

Legjobb válasz: Nem alap a kardio edzés tömegnövelésnél, de lehet akkor is végezni. Szálkásításnál már inkább. Neked kellene megtalálni a megfelelõ futósebességet, kb 9-11 között nézd meg. Csinálhatsz intervallum kardiot is, hogy 1 perc kemény fokozat, majd másfél perc lazább.

Nem alap a kardio edzés tömegnövelésnél, de lehet akkor is végezni. Szálkásításnál már inkább. Neked kellene megtalálni a megfelelõ futósebességet, kb 9-11 között nézd meg. Csinálhatsz intervallum kardiot is, hogy 1 perc kemény fokozat, majd másfél perc lazább.

Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy lehetséges-e a menstruáció terhesség alatt. Most lennék 19-20 hónapos, még nem tudom, hogy az vagyok-e. Gyakori pisilési inger, hányás, hányinger, szédülés van úgy jó 2 hete körülbelül. Ha jobban be

Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy lehetséges-e a menstruáció terhesség alatt. Most lennék 19-20 hónapos, még nem tudom, hogy az vagyok-e. Gyakori pisilési inger, hányás, hányinger, szédülés van úgy jó 2 hete körülbelül. Ha jobban belegondolok eddigi menstruációim 7-8 naposak voltak, mostanában illetve eddig 3x volt, mindig 3 napos volt esetleg utána volt még kevés barna színű. Lehetséges-e a terhesség vagy nem? Az együttlét után 2 héttel vettem tesztet (2db van benne), lett egy olyanom, amin a második csíkot lehet látni de nem erős, és a másikon is, de az nagyon halvány. Megijedtem, hisz nem tervezett baba volt, vettem még egy tesztet később, azon negatív volt. Aztán lassan elfelejtettem a gondolatot ugyanis megjött a havim, nem foglalkoztam vele, csak a rosszullétemre mondták páran, hogy nem lehet-e hogy terhes vagyok. Önnek mi a véleménye? Megbarátkoztam a gondolattal, nem lenne rossz, ha az lennék. Üdvözlettel: Edina

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Vérzés a várandósság alatt is előfordulhat. Mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot javaslok ennek tisztázására. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Vérzés a várandósság alatt is előfordulhat. Mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot javaslok ennek tisztázására. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy lehetséges-e a menstruáció terhesség alatt. Most lennék 19-20 hónapos, még nem tudom, hogy az vagyok-e. Gyakori pisilési inger, hányás, hányinger, szédülés van úgy jó 2 hete körülbelül. Ha jobban be

Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy lehetséges-e a menstruáció terhesség alatt. Most lennék 19-20 hónapos, még nem tudom, hogy az vagyok-e. Gyakori pisilési inger, hányás, hányinger, szédülés van úgy jó 2 hete körülbelül. Ha jobban belegondolok eddigi menstruációim 7-8 naposak voltak, mostanában illetve eddig 3x volt, mindig 3 napos volt esetleg utána volt még kevés barna színű. Lehetséges-e a terhesség vagy nem? Az együttlét után 2 héttel vettem tesztet (2db van benne), lett egy olyanom, amin a második csíkot lehet látni de nem erős, és a másikon is, de az nagyon halvány. Megijedtem, hisz nem tervezett baba volt, vettem még egy tesztet később, azon negatív volt. Aztán lassan elfelejtettem a gondolatot ugyanis megjött a havim, nem foglalkoztam vele, csak a rosszullétemre mondták páran, hogy nem lehet-e hogy terhes vagyok. Önnek mi a véleménye? Megbarátkoztam a gondolattal, nem lenne rossz, ha az lennék. Üdvözlettel: Edina

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Vérzés a várandósság alatt is előfordulhat. Mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot javaslok ennek tisztázására. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Vérzés a várandósság alatt is előfordulhat. Mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot javaslok ennek tisztázására. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!