Találatok a következő kifejezésre: Most vagyok 20. hétben (30 db)

Most vagyok 20 hetes, hányadik héten van a következő "kötelező" ultrahang?

Legjobb válasz: Nekem a 18. héten és a 28. héten volt. A 22. héten csak méhszájviszgálat volt.

Nekem a 18. héten és a 28. héten volt. A 22. héten csak méhszájviszgálat volt.
Nekem 30.on volt, de ezt beírták a kiskönyvbe.Méhszáj vizsgálat meg a 28.hét környékén.
Ultrahang vizsgálat még a 32 és a 38 héten van.
Szia! Én is 20 hetes vagyok, tegnap voltam a genetikai uh-n és legközelebb csak 32. héten lesz kötelezõ uh. Én addig úgy sem birom ki, és elmegyek magánrendelésre is.

Mikor kell szülésznőt választani? Most a 20. hétben vagyok, időszerű lenne? Vagy még ráérek? Szegedi vagyok!

Legjobb válasz: Nekem nem volt szülésznõm, a dokit, akinél szültem az utolsó hóban ismertem meg. Nem kell választanod egyiket sem, viszont van, akit megnyugtat.

Nekem nem volt szülésznõm, a dokit, akinél szültem az utolsó hóban ismertem meg. Nem kell választanod egyiket sem, viszont van, akit megnyugtat.
Én a 32. héten választottam.
én a 28. hétben szóltam neki.
En 28 hetesen szoltam. Ha nagyon felkapott szulesznot szeretnel, akkor szerintem a 30. hetig kell szolni, mert ha kesobb szolsz, akkor lehet, hogy mar sok vallalasa lesz arra a honapra es elutasit.
Én a 33. héten szóltam, de érdemesebb elõbb. Szerencsére elvállalt, de azért célszerûbb a 30. hét elõtt.
Én nem választok szülésznõt...nem muszáj , ha nem akarsz. 37h terhes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
jogos a kérdés, nekem a 20. héten csinálják, jövõ héten.
Nálunk csak a 18. héten csinálják. Én 18+4 voltam akkor.
Nekem is azt mondta a dokim, hogyha meglesz az afp eredménye, menjek uh-beutalóért. 16 hetesen van ugye az afp, azt mondták kb. 2 hét mire megjön az eredmény, szóval én is 18-19 hetesen tudok majd uh-ra menni.
Én ma kértem idõpontot az Istenhegyi Géndiagnosztikára, nekem azt mondták a legideálisabb a 19. hét.
Én is az Istenhegyire megyek, 18+6 hetes leszek aznap(õk számolták ki, hogy mikorra kell, hogy adják az idõpontot).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megpróbálok korábbi idõpontot kérni, hátha.
Ezt az UH-t 18-22 hetes korban csinálják. A védõnõm azt mondta, hogy a dokik szokták is kérni tõlük, hogy a testesebb kismamákat inkább 21-22 hetesen küldjék, ne 18, mert náluk 18 hetesen nem biztos, hogy mindent pontosan meg tudnának nézni.
Én Görögországban élek és itt a második genetikai ultrahang a 23.héten történik. Hamarabb semmiféleképpen sem lehet azt mondták mert ekkortól látszanak a baba veséi is amit itt vizsgálnak. úgyhogy szerintem nem kell aggódni ha valaki késõbbi idõpontot kap. Ja és itt az elsõ genetikai ultrahangon mérik a nyaki tarkóredõt meg a vérvétel is ekkor történik Down-szûrés végett. Az eredményt még aznap kézhez kaptam..


Terhességi depresszionak számit ha állandóan sirhatnékom van? Igazábol nem tudom h miért csak rámjön a sirás! már egyszer volt ilyen ugy a 20 hét körül most megint igy ébredtem 34 hetes vagyok!

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy ez depresszió, szerintem a hormonok játszanak velünk kismamákkal, na meg ez a fránya idõjárás sem a legjobb nekünk és a pocaklakóknak. Velem is elõfordul a sírhanék, ha rám már valki is egy kicsit csúnyábban néz vagy nem úgy szól elsírom magam, pedig senki nem akar megbántani, csak most sokkal érzékenyebb vagyok. Nyugodj meg, pihenjés, menj ki a friss levegõre és sokkal jobb lesz, Boldog babavárást, 20 hetes kismama:9

Nem hiszem, hogy ez depresszió, szerintem a hormonok játszanak velünk kismamákkal, na meg ez a fránya idõjárás sem a legjobb nekünk és a pocaklakóknak. Velem is elõfordul a sírhanék, ha rám már valki is egy kicsit csúnyábban néz vagy nem úgy szól elsírom magam, pedig senki nem akar megbántani, csak most sokkal érzékenyebb vagyok. Nyugodj meg, pihenjés, menj ki a friss levegõre és sokkal jobb lesz, Boldog babavárást, 20 hetes kismama:9
Nem gondolnám, hogy depresszió, de szörnyû! 19 hetes vagyok, de már saját magamat is idegesítem, nemhogy a környezetemet!
Szerintem sem depresszió :o) Nálam is ez van, még csak 8 hetes múltam... De nálam ez a mensi elõtt 2 héttel is így volt mindig. Megláttam egy koldust az utcán bõgtem, meglátok egy beteg állatot bõgök, hiányzik az anyukám bõgök, soha még csak anyukám nyomába sem fogok érni, mert nála jobb anya a világon nincs és nem is lesz bõgök... és most abba is hagyom a felsorolást, mert bõgök.... Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a nyugtatást!!! :)

Most vagyok a 20. hétben. Az normalis, h naponta többször, sokszor belenyilal az alhasamba a fájdalom?

Az elején volt ilyen, aztán megszünt.

Legjobb válasz: Szerintem normális, hiszen most kezd el igazán nõni majd a pocid, most kezd el kipárnázódni husival a baba, vagyis tempósabban tágul a méhed is. Ha ezek a fájdalmak nem erõsek és görcsölõek, akkor természetes velejárói a terhességnek.

Szerintem normális, hiszen most kezd el igazán nõni majd a pocid, most kezd el kipárnázódni husival a baba, vagyis tempósabban tágul a méhed is. Ha ezek a fájdalmak nem erõsek és görcsölõek, akkor természetes velejárói a terhességnek.
Szia!Én a 21.hétben vagyok és nekem is vannak (voltak) ilyenek. Ne aggódj, beindul a növekedés és attól van. Ne is gondolj arra, hogy valami baj lehet, pihenj kicsit többet.Üdv.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Szia ! Nekem 20hét 2 naposan volt a becsült súlya 390gr +-10% , 20-23cm kb.Kicsit nagynak tünt nekem a picikém súlya.
A fiam súlya 19hetesen és 3 naposan volt 460g +-10%. Azt mondták, hogy ez nagy babára utal. A többi mérésen is tartotta arányosan a nagyságot, 4 kg-mal született.
Szia! http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=20 Ezen az oldalon nyomon tudod követni hétrõl-hétre hogy körülbelül hol tartotok. Minden jót! :) 18 hetes
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Azért remélem nem lesz óriás bébi :) Sok boldogságot! :)
Nekem egész terhesség alatt volt!Nyugi már nincs sok!CSak ne erõlködj!!!
Nekem ugyan így az utolsó hetekben volt ilyen problémám és a dokim a Laveolac szirupot ajánlotta hogy igyam reggelente.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:D ezt a Laveolac szirupot hol lehet beszerezni?patikában?
Igen, patikában és recept nélkül.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, ha még pár napig nem rendezõdök beszerzek egyett.

Mennyit fogok még hízni a terhesség alatt ha most vagyok a 20. hétben és eddig kb.5kg-ot híztam?

Kb. 54,5 - 55 kg-ról indultam és most vagyok 60 kg. Én nem látom magam kövérnek, csak a mellem lett hatalmas, és persze a pocim is szépen gömbölyödik. Nem szeretnék 9-10kg -nál többet hízni.

Legjobb válasz: szerintem ez alkat függõ.Én 72kg indultam most 78.4-nél tartok.A mellemre és pocira híztam csak.Mérem magamat cm-ben azért tudom hogy mennyi jött fel.Üdv 28.hetes kismama

szerintem ez alkat függõ.Én 72kg indultam most 78.4-nél tartok.A mellemre és pocira híztam csak.Mérem magamat cm-ben azért tudom hogy mennyi jött fel.Üdv 28.hetes kismama
Szia!Én 59kg-ról kezdtem, aztán vissza estem 57-re, most 19 hetesen vagyok 60-61kg.Mindent megeszek, ha éhes vagyok egybõl eszem, nem kell annyira oda figyelni, nekem a védõnõ mondta h a legjobb ha 12-15 kg jön fel, most + - 1-2kg nem gond.Szép bababárást!!!!
Szerintem nem sok, de azt megjegyezném, hogy nem mindegy hogy mi a hízás oka, víz vagy zsír. Nálam az elsõ terhességnél 5 kg. már az elsõ 3 hónapban feljött. 15 kg.-ot híztam összesen, abból 10 lement szülés után víz formájában. Most eddig 7 kg-ot híztam, 54-rõl indultam (27 hetes vagyok) Kismamatornázom, mert jólesik a mozgás és kevésbé is vizesedik eddig, mint az elsõ terhességnél. Úgyhogy szerintem a jó közérzet fontosabb, mint a kg.-ok számolgatása, ne aggódj ezen csak érezd jól magad ill. magatokat.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez az 5kg nem sok eddig, ugye?
Szia!Én 64-röl indultam és 7kg van eddig pluszba.24hetes vagyok
szia, én 55 kg-al kezdtem most olyan 65-66 kg vagyok és 34 hetes.
Sziasztok! Szerintem ez elõre nem lehet kiszámolni, nem mindig ugyanúgy hízunk. Én pl 57-rõl kezdtem, 9 hetesen 58, 5 voltam, majd 17 hetesen 60kg. Ezután kezdtek el igazán feljönni a kilók: 22 hetesen 62kg, 28 hetesen 64 kg, majd a 30 héten 66 kg. Ennyi vagyok most, ami eddig össz 9kg. A védõnõm szerint sok, szerintem ez még belefér és nem idegesítem magam néhány kg miatt, ami még jön/jöhet. Mindenkinek boldog babavárást! Érezzétek jól magatokat - eza alegfontosabb!
Én 20 hetesen 2 kg-ot szedtem fel, most töltöm a 30. hetet és 8 kg-nál tartok.58 kg-ról indultam.A végét még nem tudom, de remélem 12-nél nem lesz több.Nõvérem hasonló alkat, de õ 20 hetesen már 7 kg-nál járt és 18 kilóval fejezte be.
Én is 55 kg-al kezdtem a terhességem. 20 hetesen 60 kg voltam (milyen véletlen :) )Nekem is a mellem meg a pocim nõtt csak. A 39. héten szûltem és akkor voltam 68, 5 kg. Valószínûnek tartom, hogy havonta kb 1, 5-2 kg-ot híztál idáig, persze kb a 12. héttõl számolva. Ezért nagy valószínûséggel nem is kell többre számítanod havonta ezután sem.Hogyha nem vizesedsz. Még annyit, hogy mikor hazamentem a kórházból 10 kg-al voltam kevesebb, tehát maradt 3 kg felesleg, ami nem látványos. Boldog babavárást!
Engem azzal riogatott a vádõnõ, hogy amennyit az ember a 20. hétig felhízik azt meg kell szorozni 3-al és kb annyi lesz a többlet.Neked az még mindig csak 15 kg amibõl szülésnél a gyerek méretétõl függõen kb 8-9 kilótól szabadulsz meg.Ebbe benne van a baba a magzatvíz a méh stb a vértöbblet...Nekem így 18 kilóra jönne ki :o( Most tartok 7-8 kg-nál és 24 hetes vagyok.
En is kicsit aggódom, én sem látom magam kövérnek, én 18 hetes vagyok, es 4 kgt hiztam.3 kgt hiztam a 10 hétig, azóta csak 1 kg jött rám.Szerintem ez normális.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom hogy alkatfüggõ, de azért szeretném tudni, hogy mégis mire számítsak. Írjatok, hogy ti hogy álltok. Köszönöm!
Nekem elõzõ terhességemnél bejött a 3x-osszorzás. a 20. héig 7 kh jött fel, a végére pedig 2-21. Most 16 hetes vagyok és 1 kg-ot híztam.

20. hétben vagyok és pár napja egyik pillanatról a másikra elkap a sírás. Akartam ezt a gyereket nagyon, most mégis megijedtem. Normális vagyok?

Legjobb válasz: Szerintem az. Az elsõ babánknál én is pánikba estem néha. Ilyen apróságok is képesek voltak megijeszteni, hogy, hogy fogom én fürdetni, hisz olyan pici, és törékeny egy kisbaba. Ma már csak mosolygok, de akkor, abban az állapotban ez tényleg óriási dolognak tûnt. Aztán minden jött magától! Az ember, ha belegondol hatalmas felelõsséget vállal egy babával, ez is ijesztõ tud lenni, plusz dolgoznak a hormonok... minden adott egy kiadós síráshoz! de ne félj, nem lesz baj! :)

Szerintem az. Az elsõ babánknál én is pánikba estem néha. Ilyen apróságok is képesek voltak megijeszteni, hogy, hogy fogom én fürdetni, hisz olyan pici, és törékeny egy kisbaba. Ma már csak mosolygok, de akkor, abban az állapotban ez tényleg óriási dolognak tûnt. Aztán minden jött magától! Az ember, ha belegondol hatalmas felelõsséget vállal egy babával, ez is ijesztõ tud lenni, plusz dolgoznak a hormonok... minden adott egy kiadós síráshoz! de ne félj, nem lesz baj! :)
Van, aki a tv relkámon sírja el magát. Szerintem teljesen beleférsz még a normális kategóriába. Viszont teljesen felesleges aggódni, menni fog, nyugi.
ne aggódj nem lesz semmi gond!majd meg látod odáig leszel a piciért! boldog babavárást!
Engem is megrémiszt néha a változás gondolata, olyankor kitör a sírás, de aztán elmúlik:-) nyugi 34hkm
Teljesen normális:) nem kis változás vár rátok ha meglesz a baba. Én konkrétan ültem a kocsiban hátul a babával, amikor szülés után párom hozott minket haza, és mélyen azon gondolkodtam, hogy mit fogon én ezzel a pici babával kezdeni?? Kicsi volt, elsõ volt, sírt, nem tudtam mi a gondja, 5 napja született meg, és hát na..párom sem volt okosab :D Ma már másfél éves, jön a kistesó! Ne aggódj, nem lesz semmi gond. biztosan lesz segítságed, vagy akitõl kérdezhetsz. ráérsz még egyébként ezeken gondolkodni. és hidd el, abban a pillanatban amikor elõször a kezedbe adják, minden félelmed, aggodalmad elmúlik. :)

Ugye akkor nincs gond? 20 hét 5 napos vagyok. Kb 4 napja alig mozgott valamit a babám, és nem úgy mint eddig. Nagyon megijedtem. De most 2 akkorát rúgott hogy a hasam mozgott. Ugye Õ volt?

Remélem minden rendben van és csak az id?t?l nem mozog annyit és úgy mint eddig. Vagy lehet másképp fekszik?

Legjobb válasz: Szia! VAn ilyen! Én 28 hetes vagyok de mai napik pánikolok ha van olyan nap hogy alig mozog! Igen mozog Õ csak piciket és nem érezzük fõleg ha te is mozogsz és õ közben rúg azt nem is bizti hogy érzed! NA meg a hõség.Ma nekem sem aktív bezzeg hétvégén :)!

Szia! VAn ilyen! Én 28 hetes vagyok de mai napik pánikolok ha van olyan nap hogy alig mozog! Igen mozog Õ csak piciket és nem érezzük fõleg ha te is mozogsz és õ közben rúg azt nem is bizti hogy érzed! NA meg a hõség.Ma nekem sem aktív bezzeg hétvégén :) !
Szia.nyugodj meg....én 20 hetesen pl.még nem is éreztem a babót:(( úgy tudom ilyenkor még nem rendszeresek a mozgások amit te is érzel, õ mozog csak te nem minden esetben érzed még...de majd késõbb jönnek azok a határozott rúgások amit most is éreztél:) ))Tuti õ volt Boldog babavárást 28 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, így nyugodtabb vagyok, csak olyan fura hogy 17.héttõl érzem a kis rúgásokat és most pár napja nem olyan. De biztos másképp fekszik hisz van még helye. Meg megnyugtatott ez a két nagy rúgás, ami akkor Õ volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!