Találatok a következő kifejezésre: Most várom második (50 db)

Most varom a masodik gyermekemet es azt szeretnem megtudni hogy mennyire igaz az hogy a masodik baba hamarabb megszuletik mint az elso? Es igaz hogy sokkal fajdalmasabb?

Legjobb válasz: Szia! nálam igaz volt.Az elsö lányom burokrepesztés után 4, a második szintén burokrepesztés után 2 órával született.én nem vajúdtam sokáig,mert mind a kétszer folydogált a magzatvíz és ezért volt a burokrepesztés.A nagyobbik születése után azt mondtam,oké, jöhet a második bébi, a második után meg azt, hogy soha többet nem szülök.A második szülés gyorsabb volt ugyan,de sokkal jobban fájt a szülésznõ azt mondta,hogy ááááá az idõ megszépítette az emléket. Hát nem az idõ volt.

Szia! nálam igaz volt.Az elsö lányom burokrepesztés után 4, a második szintén burokrepesztés után 2 órával született.én nem vajúdtam sokáig, mert mind a kétszer folydogált a magzatvíz és ezért volt a burokrepesztés.A nagyobbik születése után azt mondtam, oké, jöhet a második bébi, a második után meg azt, hogy soha többet nem szülök.A második szülés gyorsabb volt ugyan, de sokkal jobban fájt a szülésznõ azt mondta, hogy ááááá az idõ megszépítette az emléket. Hát nem az idõ volt.
Szia! Az elsõ 12 óra alatt lett meg, a második 5-6 óra alatt.Igaz, erõsebbek voltak a fájások, de teljesen máshogy éltem meg az egészet.Jobban tudtam figyelni a babára, egyfolytában arra gondoltam, mindjárt megszületik, a fájásnak is át tudtam adni magam, nem küzdöttem ellene, nem azt néztem , hogy legyen már vége.Meglátod, könnyebb lesz, tudni fogod mikor mi következik, felkészültebb leszel, a légzés is sokat segít majd, jobban tudod használni.
Lehet, hogy azért mert sok idõ (9 év) telt el a két szülés közöztt, de mind a kettõ nagyjából ugyanannyi ideig tartott (kb. 10 óra) a kitolás mind a kétszer viszonylag rövid volt(indították, lassan tágultam és eda-val szültem). A szülésznõ mondta, hogy ennyi idõ után olyan, mintha elsõ szülés lenne.
A kérdező hozzászólása: mert en az elsovel rengeteget vajudtam nagyon sokaig tartott mire kibujt a dragam:)
Az elsõ fiamat kb 4 óra alatt, a másodikat nagyjából 25 perc alatt szültem (ebbõl 10 percet töltöttem a szülõágyon, a többi az utazás volt) És igen, sokkal intenzívebbek voltak a fájások...de nagyon gyorsan ment!
A kérdező hozzászólása: nagyon nagyon koszonom a valaszokat nagyjabol en is ugyan ezeket az informaciokat hallotam mindenkitol aki mar szult tobb gyereket is hogy a masodik sokkal hamarabb megszuletik de erosebb fajasokkal!koszi lanyok:)
Anno nekem is azt mondták, hogy a második "kipottyan".A fiammal hétfõn reggel 6 kor kezdõdtek a 2 perces fájások-kedd délután 4 óra elött lett meg. A második babával szinte lekéstem a szülést.éjjel 11 elött ébredtem fel, hogy megyek pisilni, , , de egészen a szülõszobáig mentem, éjjel 3/4 1 -re megszületett. Én most arra lennék kiváncsi a harmadik baba is ilyen gyors lesz-e , , nem bánnám.:)

Aki most várja a második babáját, de még az első is 2 év alatti az emelgeti? Nem féltek hogy baj lesz belőle?

Legjobb válasz: Szia!Mikor a második gyerkõc született a fiam 18 hónapos volt és végig emelgettem a terhesség alatt,most született a harmadik a lányo 3 éves és õt is elég sokszor emeltem bár inkább az elején.a két utolsó terhességemnél sokáig szoptattam,és szerencsére semmi gond nem volt.Azért amikor fájt a pocak akkor próbáltam visszább venni az emelgetésbõl.De pl a második terhességemnél a 17-18 hónapos fiam a karomban aludt el ugy hgoy közben állva ringatni kellett....nem volt egy kellemes dolog.:)de túl vagyunk rajta és minden oké.:) ne aggódj a szervezeted ugyis jelez ha valami már sok neki.:) üdv 3 gyerekes anyuka

Szia!Mikor a második gyerkõc született a fiam 18 hónapos volt és végig emelgettem a terhesség alatt, most született a harmadik a lányo 3 éves és õt is elég sokszor emeltem bár inkább az elején.a két utolsó terhességemnél sokáig szoptattam, és szerencsére semmi gond nem volt.Azért amikor fájt a pocak akkor próbáltam visszább venni az emelgetésbõl.De pl a második terhességemnél a 17-18 hónapos fiam a karomban aludt el ugy hgoy közben állva ringatni kellett....nem volt egy kellemes dolog.:) de túl vagyunk rajta és minden oké.:) ne aggódj a szervezeted ugyis jelez ha valami már sok neki.:) üdv 3 gyerekes anyuka
Nekem 17 hónapos a lányom és 22 hetes vagyok. Sokat emelgetem, de amikor csak lehet a lábán jön. Nem hiszem hogy baj lenne belõle ha felemelem. Ha valami kellemetlen akkor nem csinálom. Még a mai napig a hasamon alszik el.
Lányom 15 hós, és 15 hetes vagyok. Próbálom minél kevesebbet emelni és tartogatni, elvégre van lába, és tud szaladni. De a ksiágyába nem tud egyedül bemászni, az etetõszékbe sem, és a bicikliben sem-kontra nekem kell emelgetnem, mert más nem teszi meg helyettem. De, én sokat félek, hogy baj lesz, sokszor fáj is a hasam, ezért igyekszem kerülni, ahol tudom, és pihenni, ha érzem, hogy fáj a hasam. De mi vállaltuk, és ez ezzel jár. És én is hason alszom:) (elsõvel 32 hétig sikerülti s félhason)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Minden jót nektek!!
Az én fiam 22 hós és most vagyok 30 hetes terhes. Végig emelgettem, eleinte a 16.héttõl keményedett is a hasam rendesen, görcsölt fájt, de most ha egyedül vagyok otthon mint mondjak neki, hogy sajnálom te csak nézzél messzirõl?? kivitelezhetetlen...orvosnál is mikor voltam mondta a feltett lábbal pihenést meg nyugtatót a görcsökre..aha mondom inkább fel se írja azt úgyse szedem be. Egy másfél-2 éves mellett nem aludhatok be. Szóval én emelgettem és most is emelem, mert vhogy nálunk most jött el ez a felkéretzkedés, eddig jól elvolt egyedül is, most egy 2-3 hónapja folyton rajtam lógna.. És senkinél se nyugszik meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Minden jót nektek is!

Második babámat várom, most vagyok a 6. hétben. Az elsőnél néhány kisebb émelygést leszámítva semmi problémám nem volt. Most már második hete szinte egész nap rosszul vagyok. Normális ez?

Hányingerem van, és borzasztóan fáradt vagyok, alig bírok magammal, pedig egy örökmozgó 22 hónapos mellett nem tudok pihenni. Néha már azt gonolom hogy beteg vagyok. Remélem nem! Más is volt így?

Legjobb válasz: Szia. Hasonló cipõben járok, 18 hetes várandós vagyok, és egy 13 hónapos kislány anyukája. Nekem az elsõ három hónap volt kritikus (eddig!), úgy éltem túl, hogy mindig aludtam, mikor õ is, és apa is sokat segített. Most kicsit könnyebb, de kicsit tartok az utolsó trimesztertõl. :S

Szia. Hasonló cipõben járok, 18 hetes várandós vagyok, és egy 13 hónapos kislány anyukája. Nekem az elsõ három hónap volt kritikus (eddig!), úgy éltem túl, hogy mindig aludtam, mikor õ is, és apa is sokat segített. Most kicsit könnyebb, de kicsit tartok az utolsó trimesztertõl. :S
Szia! Én ma léptem a 16. hétbe a 2. babámmal, a nagyobbik nyáron lesz 3 éves. Az elsõ pár hétben olyan voltam, mint egy holdkóros. Álmos voltam, hányingerem volt, a cicim meg majd leszakadt.:) Most már csak ez utóbbi maradt, kitartás.:)
Szia! Ne aggódj, nincs két egyforma terhesség :) Én a kisfiammal mikor terhes voltam, semmi tünetem nem volt, ha nem tudtam volna, észre se vettem volna, hogy terhes vagyok.Most a második babámat várom, 21hetes vagyok, de a 18. hétig folyamatosan hánytam, sokat fáj a fejem, amikor front van , sokszor azt se tudom, hogy merre van elõre :) ))Ez teljesen normális, másképp reagál a szervezet .Úgyhogy ne aggódj, biztos nincs semmi baj! :) Nagyon boldog babavárást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!


Mit gondoltok korai lenne elkötetni magam? 22 vagyok és most várom a második babát.

Biztos hogy nem akarunk többet a férjemmel, vagy ha mégis akkor örökbe fogadnánk. Első császár volt úgy néz ki ez is az lesz. Félek egy harmadik terhességtől, és igazából utána szeretnék karriert építeni, amit eddig nem tettem meg. Így gondolkodom az elköttetésen, de sokan úgy vélik megbánnám mert fiatal vagyok meg hogy még biztos meggondolom magam. Szerintem visszont pont elég két gyerek nem kell több. Mi a véleményetek erről?

Legjobb válasz: 27 évesen én is ezen elmélkedtem,mikor megszületett a második baba 7 hónappal ezelõtt. de azóta rájöttem hogy hülye volnék,nem tudom mit tartogat az élet,még akár 7 év múlva is csak 34 éves leszek,lehet úgy hozza a sors hogy lehetne majd még egy kisbabánk,bár most nem úgy gondolom nem akarok én sem több gyereket ráadásul nekünk egy fiúnk,egy lányunk van szóval nem kell azért hajtani hátha lesz egy ellenkezõ nemû de korai lenne valóban :)

27 évesen én is ezen elmélkedtem, mikor megszületett a második baba 7 hónappal ezelõtt. de azóta rájöttem hogy hülye volnék, nem tudom mit tartogat az élet, még akár 7 év múlva is csak 34 éves leszek, lehet úgy hozza a sors hogy lehetne majd még egy kisbabánk, bár most nem úgy gondolom nem akarok én sem több gyereket ráadásul nekünk egy fiúnk, egy lányunk van szóval nem kell azért hajtani hátha lesz egy ellenkezõ nemû de korai lenne valóban :)
Szerintem se tedd. Nem tudhatod, mit hoz a jövõ. Bõven van még idõd, akár 15 éved is még egy babára. És azt sem lehet tudni, hogy a férjeddel hogy lesztek néhány év múlva. Lehet õ is szeretne majd babát. Vagy kívánom, hogy õ legyen életed párja, és ne veszítsétek el egymást, de sose tudni sajnos, mi történhet. Szerintem ne tedd, én biztosan nem tenném.
Én a helyedben nem köttetném el magam. Túl fiatal vagy, és lehet, hogy (akár 10 év múlva) szeretnétek majd mégis még több gyermeket. Én 36 éves múltam, volt már 1 nagy méhmûtétem, és most lesz a 3. császárom. Én is nagyon sokat gondolkodtam az elköttetésen, és meg is csináltatom. De a Te helyedben még nem vállalnám be.
Nem gondolom, hogy 22 évesen egy életre szóló döntést kellene hoznod. A jövõt nem ismerheted. Nagyon korai.
Unokatesóm is megtette neki is 2 gyereke van.2 apától.Ki tudja mit hoz még az élet nagyon fiatal vagy.És ha 15 év múlva vágytok egy picire akkor örökbe fogadjátok más gyerekét mint inkább sajátot szülhetnél?!
A kérdező hozzászólása: Igérem hogy nem hozok elhamarkodot döntést, és nagyon nagyon alaposan át fogom gondolni illetve beszélni a férjemmel.
A kérdező hozzászólása: Rendben van meggyõztetek, nem teszem meg. Teljesen igazatok van.
igen kkorai. AZ hogy a férjeddel nem akarsz egy dolog. A mai világban egyáltaéán nem biztos hogy együtt maradtok még akkor sem ha most minden ok közetek. persze ne elgyen igy de ezt is számitásba kell venni hogy mi van ha. Ha igy alakulna és jönne egy uj szerelem mondjuk amikro 31 vagy akkor még simán szülhetsz sõt még késöbb is és bánnád ha annak a férfinak is akarnál szülni de nem tudsz vagy csak drága kezelések árán. Ezek nem is veszélytelenek. Szóval semmiképp ne tedd. Amugy meg az sem 100%-os védettség sokan estek már elküötés után si teherbe. Inkább tetess fel spirált azzal semmi gondod pár évre.
Ne adja az ég de a férjed meghal akkor hiába leszel újra szerelmes egy új párnak elfogadni, hogy a közös gyerekre esély sincs nem egyszerû fõleg ha neki nincs is gyereke. Biztos, hogy nem lenne jó döntés.
semmiképpen ne tegyél ilyet!

Az első szülésemet nem lehetett könnyűnek mondani, nagyon hosszú volt és nehéz. Most várom a második babámat. Még nagyon az elején vagyok, de már azon gondolkodom, mennyire fogok rettegni szülés előtt.Hogy kezeljem ezt a helyzetet?

Aki hasonló helyzetben volt, írjon, mennyire félt, hogy kezelte ezt a dolgot, s milyen volt a második szülés!

Legjobb válasz: Szerintem nincs 2 egyforma szülés. Anyukámnak pl. a második volt a nehezebb, és én jöttem könnyen, lehet, hogy neked a második lesz könnyebb.

Szerintem nincs 2 egyforma szülés. Anyukámnak pl. a második volt a nehezebb, és én jöttem könnyen, lehet, hogy neked a második lesz könnyebb.
Igen ! Én már a 3-at várom és az elsõ nekem nagyon hoszzú volt. A másodikkal az elején én is rettegtem de érdekes módon a szülés ahogy egyre közeledett egyre kevésbé volt bennem hogy mennyire lesz fájdalmas. A 2. programozott szülés volt 40. héten megbeszéltük a dokimmal, hogy be fogja indítani a szülést, mert már borzalmasan éreztem magam és már a méhszáj is 2 ujjnyi volt. A vajúdás órákkal rövidebb volt de a szülés nem volt valami egyszerû. A kisfiam 4500 g lett. Most várom a 3. at és most már egyáltalán nem tartok tõle, hanem minél hamarabb túl lennék rajta. Tehát szerintem mire halad lelõre az idõ meglátod mintha ezek a gondolatok kiszállnának a fejedbõl. Gratula a 2. babához! Vigyázzatok magatokra!
elõször érjél el odáig! Ha már most ezen idegeskedsz képeld azt a szegény babát belül.. mit érezhet. ugyan nem szültem még másodikat de szerintem most ne foglalkozz ezzel a kérdéssel.
Szia! Én pár hét múlva szülöm 2. gyermekemet. Az 1. szülésnél abszolút nem aggódtam, nem is gondoltam arra, mi lesz, hogy lesz a szülésnél. Most viszont már tudom, mi áll/hat/ elõttem, emiatt picit más a helyzet. Szép szülés kívánok neked!
Én is tettem már fel hasonló választ, és nekem is rosszul esett, amikor egybõl letámadtak, hogy mi a fenének foglalkozom ezzel. Persze, hogy foglalkozom. Én õszintén leírtam, hogy a vajúdás számomra pokol volt, pedig nem is tartott olyan sokáig, mint egyeseknél. Mi egyébként amint lehetett bevállaltuk a második babát. A két baba között épp, hogy egy év korkülönbség lesz. Most vagyok a 30. héten, és engem is foglakoztat ez a kérdés. De az is igaz, hogy ahogy telik az idõ, már nem is rettegek úgy, mint az elején. Inkább kezdek türelmetlen lenni, szeretném már a másodikat is a kezemben tartani. Én azzal vígasztalom magam, hogy többnyire a második szülés könnyebb szokott lenni, és bízom benne, hogy én is a szerencsésebbek közé tartozom majd ilyen szempontból. Persze eszembe jutnak a kellemetlen élmények is, de ezeket igyekszem elhesegetni, és felidézni a történéseket onnantól, hogy a kisfiamat a hasamra tették. Sose felejtem el a tekintetét. És a gondolattól én már máris jobban érzem magam. Próbálj meg Te is ilyen pozitív dolgokat elõtérbe helyezni, enyhíteni fog a félelmeden!!! Február végén fogok szülni, ha nem felejtem el megírom, hogy hogyan alakult. :-)
jóindulattal irtam amit irtam és senki nem mondta hogy idegbeteg vagy. hogy felkapod a vizet arrol te tehetsz.
A kérdező hozzászólása: A babának semmi baja! Nem vagyok idegbeteg. Foglalkoztat a gondolat. Azt kértem, aki hasonló helyzetben volt már, az írjon. Köszi!
elõzõ vagyok, egy kis korrekció, hasonló kérdést tettem fel, és nem választ... Csak már elõre gondolkodtam.
Szia!Én 3.babám várom, és nagyon rettegek!!38hetes vagyok most.Az elsõ fiammal fájt nagyon a vajúdás, 8 óra alatt lett meg.Második fiam 5 óra alatt lett meg, de duplán úgy fájt a vajúdás mint az elsõvel.Talán most nem triplázok rá. :-))) Beszéltem a dokimmal a fájdalomcsillapításról /EDA/, azt mondta, hogy õ szokta ajánlani a kismamáknak.Ez nyugtat egy picit.

Van itt esetleg akinek első terhességnél idő előtt kinyílt a méhszáj, és most a második babáját várja?

Azért kérdeznék t?le, mert nekem 32. héten els? terhességénl észrevették hogy 2 ujjnyira kinyílt a méhszájam,és két hétig kórházban voltam emiatt, injekciókat kaptam, hogy ne induljon el a szülés. Most a második babámat várom,és már a legelején rákérdeztem erre a dokinál, 2x is, de azt mondta ez a téma még korai, mert ha probléma lesz akkor is talán kés?bb, de nem biztos. Nem vagyok nyugodt viszont, mert el??leg sem vettem észre a kinyílást... Tapasztalatokra lenne szükségem.

Legjobb válasz: Szia! Ne izgulj! Nem törvényszerû, hogy megint kinyílik idõ elõtt! Nekem az elsõ terhességemnél félidõben nyílt ki, elvesztettem az ikreimet emiatt.:-( A második terhességemnél, csak 38 hetesen kezdett el nyílogatni, de ez ilyenkor már teljesen normális.

Szia! Ne izgulj! Nem törvényszerû, hogy megint kinyílik idõ elõtt! Nekem az elsõ terhességemnél félidõben nyílt ki, elvesztettem az ikreimet emiatt.:-( A második terhességemnél, csak 38 hetesen kezdett el nyílogatni, de ez ilyenkor már teljesen normális.
Szia! Mi is most tervezzük a másodikat (talán már siikerült is:) ) És nekem is a 31. héten elvékonyodott és 2 ujjnyira ki is nyílt!Én is aggódom emiatt, de a doki bíztat, hogy minden terhesség más, és úgy tekintsek erre a második babára, mindtha nme lett volna az elsõnél annyi zûr! Én már az 5. héttõl veszélyeztetett voltam, és most nme szeretném végig feküdni egy 19 hós kismanó mellett!De engem biztatott a dokim! :) Remélem neked is jól alakul! Es neked mikor született így az elsõ?kihúztátok végig? Én csak egy hetet voltam a kórházban annó, de itthon feküdtem a 35. hétig!Végül 39+4-re született spontán, gyorsan! Próbálj nem gondolni erre, én is ezt teszem majd, és hátha sokkal jobban alakul! :)
anyum velem már a 31. héttõl korházban volt, végül a 36. héten születtem meg. öcsémmel viszont semmi ilyen problémája nem volt, ráadásul akkor - miattam - pihenni sem tudott. én az elsõ babámmal már a 32. héttõl pihenésre voltam itélve, mert már felpuhult a méhszáj, majd 38. héttõl nyitva voltam, mégis úgy indították meg a szülést. most másodikkal 1 hét múlvára vagyok kiírva, és semmi jele a szülésnek. ja, és zárt vagyok még.
14:58-as vagyok. anyum azért volt kh-bna velem, mert nyitva volt a méhszája. és én is, az elsõ babámmal úgy nyíltam ki 4 centisre, hogy észre sem vettem. és most minden okés :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen válaszaitokat. Akkor ezek szerint nem törvényszerû, hogy megismétlõdik. 2 hétig kaptam Brycanil-t injekcióban, elõször pár napig napi 6x!!! Elképesztõen nehéz 2 hét volt. Így végül 40+2 született a lányom, fájásokkal indult. Dokim szerint azért húzódott eddig mert volt ez a két hetes kezelés, amúgy már hamarabb is jött volna...
Szia! Elsõ babámmal 34 hetesen már meg volt rövidülve a méhnyak. 37 hetesen zárt voltam, 38+2 naposan 2 ujjnyira nyitva, 39+2 naposan 4 cm-es méhszájnál, burokrepesztéssel programszültem (4 kilós babát, könnyen). Semmit nem éreztem én sem abból, hogy nyílt a méhszájam. Most várom a második babát. Pont emiatt, hogy ne nyíljon ki véletlenül se a méhszáj idõ elõtt, a 3 hete nem néztek meg. Ma, 39+1 naposan szûk 1 ujjnyira vagyok nyitva! És most nem pihenek, hiszen van már egy gyerkõcöm, ráadásul napi 1 órát gyalogolok, lépcsõzöm, emelgetem a nagyot. Szóval ne aggódj! :) Boldog babavárást!

A fiam most tölti majd a 3évet dec. -ben. Most várjuk a második babát, tesót ugy nagyából már elfogadta hogy lesz. De nagyon apáslett és rám már nem akkar hallgatni. Mit tegyek?

Az a probléma,hogy a terhességem nem probléma mentes.Nagyon sokat kell feküdnöm,pihenem igy a páromra hárul sokminden amit eddig én csináltam.

Legjobb válasz: Ne okold magad,nem biztos,hogy a fiad a kistesó miatt nem hallgat rád.Most kezdõdik az a korszaka amikor rájön,hogy tudja irányítani a szüleit,és erre minden alkalmat megragad.Meg hát én is így voltam a fiammal,hogy rám sosem hallgatott,mert én egész nap vele voltam,és tõlem gyakorlatilag megszokta a nevelést, és elengedte a füle mellett amit mondtam.Az apjának meg elég volt egyszer szólnia,rá hallgatott,pedig mindíg õ volt az engedékenyebb.De készülj fel,mert ha megszületik a kicsi ez a helyzet rosszabb lesz!Nagyon oda kell figyelned,és rá is sok idõt kell fordítanod majd!És még azt is keveselni fogja!Nekünk kb 1 évbe telt amíg elmúlt a féltékenység,pedig tudatosan készültünk rá!Most már nagyon szépen bánik a hugával,semmi féltékenység nincs benne,pedig a kezdeti tapasztalatok utánn ezt nem gondoltam volna!!Jó egészséget és kitartást kívánok Neked!!!

Ne okold magad, nem biztos, hogy a fiad a kistesó miatt nem hallgat rád.Most kezdõdik az a korszaka amikor rájön, hogy tudja irányítani a szüleit, és erre minden alkalmat megragad.Meg hát én is így voltam a fiammal, hogy rám sosem hallgatott, mert én egész nap vele voltam, és tõlem gyakorlatilag megszokta a nevelést, és elengedte a füle mellett amit mondtam.Az apjának meg elég volt egyszer szólnia, rá hallgatott, pedig mindíg õ volt az engedékenyebb.De készülj fel, mert ha megszületik a kicsi ez a helyzet rosszabb lesz!Nagyon oda kell figyelned, és rá is sok idõt kell fordítanod majd!És még azt is keveselni fogja!Nekünk kb 1 évbe telt amíg elmúlt a féltékenység, pedig tudatosan készültünk rá!Most már nagyon szépen bánik a hugával, semmi féltékenység nincs benne, pedig a kezdeti tapasztalatok utánn ezt nem gondoltam volna!!Jó egészséget és kitartást kívánok Neked!!!

Most várom a második babám, és nagyon érdekelne, hogy a második szülés mennyivel másabb mint az első! Az első babám 2 óra alatt született meg, fájni fájt, de alapjáraton nem volt vészes! Mennyivel nehezebb vagy könnyebb?

Az els? szülésnél nem volt ott a férjem,most ott lesz! Mennyivel lesz így jobb,vagy rosszabb a szülés?

Legjobb válasz: Woooow, had kérdezzem meg, hogy minek köszönheted, hogy csak 2 órát kellett vajúdnod? Tettél érte valamit, vagy pusztán genetika?Széles a csípõd, vagy van valami extrém amit kiemelnél magaddal kapcsolatban? Az elsõ babák általában 10-12 óra alatt vannak meg a 2. gyerek a fele.Lehet, hogy te bemész és észre sem veszed már meg is lessz.A férjeddel biztosan még könnyebb lessz :oD 18 hetes kismami

Woooow, had kérdezzem meg, hogy minek köszönheted, hogy csak 2 órát kellett vajúdnod? Tettél érte valamit, vagy pusztán genetika?Széles a csípõd, vagy van valami extrém amit kiemelnél magaddal kapcsolatban? Az elsõ babák általában 10-12 óra alatt vannak meg a 2. gyerek a fele.Lehet, hogy te bemész és észre sem veszed már meg is lessz.A férjeddel biztosan még könnyebb lessz :oD 18 hetes kismami
Én is most várom a második babám. Az elsõnél hajnali fél háromig szundikáltam az ágyban, aztán hirtelen elfojt a magzatvíz, 4.20-kor már a karomban tartottam. Nagyon sokat sétáltam, és szinte mindent megcsináltam otthon.Most sajna nagyon keveset tudok sétálni, dolgozom, állandóan rohanok (autóval). Érzem, hogy most nehezebb lesz a szülésem! A fizikai állapot nagyon sokat jelent! :) Szép baba várást!
Szia!!!!Én is a második babámat várom, és kicsit félek is a szüléstõl, mert az elsõvel nem voltam valami szerencsés mint te, hogy 2 óra alatt megszületett.Én csütörtök hajnali 5 órától, péntek dálután 5-re lett meg.Szoritok neked hogy a másodikkal se legyen hosszabb szülésed mint 2 óra.Remélem nekem is a második babucival könnyebb lessz. Üdv:27 hetes kismama.
Minden szülés más és más, erre nem tudsz alapozni. De a férjed jelenléte biztos nagyon jó lesz!!:-)
Elsõ lányomat 5 óra alatt szültem meg. Másodikat aki 4 hetes fiu, 3.5 óra alatt lett meg. De õszinte leszek, sokkal fájdalmasabb fájásaim voltak mint lányommal, de gyorsabban lett meg.Mind a kettõt fájdalomcsillapito nélkül szültem.

Két kérdésem van? Aki most várja a második babát hogy tud pihenni? Milyen ételeket kívántál és lány v fiú lett?

Az els? kérdésemhez: 1.5 éves a kislányom olyan mint a búgócsiga, mint akit reggrl felhúznak és estig meg sem áll!Keveset pihenek pedig olyan fáradt vagyok.

Legjobb válasz: Nálunk is ekkora a nagyobb és nagyon nehéz, mindenhova felmászik és semmi veszélyérzete nincs, ráadásul én félig fekvõ üzemmódban vagyok elvileg, dehát nem mûködik. Nagyon sokat segít most a 2 nagymama! Elsõ baba fiú és a savanyúságot + az édességet kívántam vele, most pedig a kenyeret, ropit, tésztát és a fõzeléket.

Nálunk is ekkora a nagyobb és nagyon nehéz, mindenhova felmászik és semmi veszélyérzete nincs, ráadásul én félig fekvõ üzemmódban vagyok elvileg, dehát nem mûködik. Nagyon sokat segít most a 2 nagymama! Elsõ baba fiú és a savanyúságot + az édességet kívántam vele, most pedig a kenyeret, ropit, tésztát és a fõzeléket.
26hetes vagyok, és a hó végén lesz 16hónapos a fiam.Aki szintén nem a nyugodtságáról híres, ráadásul az apa csak 7végente van itthon.Azt csinálom, hogy én ülök, fekszem a kanapén és amíg elvan egyedül, hagyom kibontakozni.Amikor már látom, hogy unatkozik, és nem elég ha beszélgetek vele, akkor vagy odaülök(ami elég kényelmetlen, mert hatalmas a hasam) vagy felöltözünk, és sétálunk egy nagyot.Vagyis kicsit, csak sokáig tart :-)Fõleg mióta lelassultam.És szigorúan alszom, vagy legalább is fekszem mellette délutánonként, mikor õ is alszik.Ez van hogy csak 1-1, 5, de elõfordul, hogy 2-2, 5óra.Ezt ajánlom.Mivel õ max reggel fél 8kor kel, így estére olyan 6-7körül már lehet fürdetni, vacsi és alvás.Most is már durmol.Amellett ahol tudom NEM cipelem.pl a 2lépcsõfokon is üresen leviszem a babkocsit, és utána lesétálunk a fiammal.Vagy a fürdõig és vissza is saját lábán megy, és csak a kádba be ki emelem. vele az 1.3hónapban csak a kivit ettem volna.Utána napközben a sósat estére az édeset
19:57 vagyok, csak lemaradt most is hasonlóan kívánok mindent, csak a kivi helyett a paradicsom ment, és inkább az édeset.És úgy néz ki öcsi lesz. ami az érdekes, hogy a nagy fiammal abszolút nem volt se émelygés, se hányinger, most viszont kb a 16hétre múlt el a hányinger, émelygés....én reménykedtem hogy lány, de mindegy csak jól legyen :-)))
szia a fiam 13 hónapos, és én 21 hetes vagyok... néha nehéz de nem vészes. általában Õ eljátszik egyedül sokat addig én pihenek mellette, de ez nem mindig sikerül, eddig jól birtuk bár az elején nagyon fáradt voltam a 2 terhesség teljesen más az elsõnél nem kívántam semmit. most meg a süteményeket de ezerrel... pedig alapban nem is szeretem. Még nem tudjuk mi lesz, de reméljük lány, ha nem az az sem baj csak egészséges legyen..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!:-)Az én lánykám az éjszakát nem aludja végig, napközben max 1 óra.Nem fáradt tiszta hihetetlen!
Nálunk azért nagyon nehéz, mert egyáltalán nem játszik el magában, tehát nincs olyan, hogy én csak ülök/fekszem valahol és õ 2 méterre játszik tõlem valahol :S Egyébként én is arra esküszöm, hogy aludni kell az õ délutáni alvási ideje alatt! 1. voltam.

Hogy tudnam ezen tul tenni magam? Most varom a masodik gyermekemet, minden nagyon jo, csak egy dolog megekeseriti most az aldott allapotomat hogy magas a vernyomasom, mit csinaljak hogy ne ezzel foglalkozzak?

Legjobb válasz: Ha az orvosodnak jelezted és õ felírta a megfelelõ gyógyszereket, akkor Te már megtetted a legfontosabbat. Ezen kívül nézz utána, hogy mik azok az ételek és italok, amik emelik a vérnyomást és azokat kerüld. Ilyen például a só, ezt próbáld lecsökkenteni minél jobban. Illetve van pár olyan is, ami csökkenti a vérnyomást. EZen kívül ne hajolgass és pihenj sokat. Ha ezt mind megtetted, akkor nyugodtabb lehetsz.

Ha az orvosodnak jelezted és õ felírta a megfelelõ gyógyszereket, akkor Te már megtetted a legfontosabbat. Ezen kívül nézz utána, hogy mik azok az ételek és italok, amik emelik a vérnyomást és azokat kerüld. Ilyen például a só, ezt próbáld lecsökkenteni minél jobban. Illetve van pár olyan is, ami csökkenti a vérnyomást. EZen kívül ne hajolgass és pihenj sokat. Ha ezt mind megtetted, akkor nyugodtabb lehetsz.
Szia! Én mindkét terhességemben az elejétõl kezdve gyógyszert szedtem magas vérnyomásra. Az elsõ sajnos koraszülés is lett emiatt súlyos toxémiával. Ha te is, a védõnõ is és a dokid is nagyon odafigyel rád, akkor semmi baj nem lesz! A legtöbb, amit megtehetsz, hogy veszel otthonra egy vérnyomásmérõt és méred magadnak. Nekem fel is kellett írni. Ha otthon 140 felett van, akkor csörögj rá a dokidra! És ne félj tõle, ha be akarnak fektetni, mert a legjobb helyen akkor leszel! Ezt nekem elhiheted!!!!
Ja, és ahogy az elsõ válaszoló is írta: sószegény életmód! Ezt a védõnõd és dokid már biztosan elmondta. Szedsz már gyógyszert a vérnyomásodra? Mit mondott a dokid? Mitõl ment fel a vérnyomásod, lehet tudni?
2 dolog!!! citromfutea minden nap es friss fokhagyma rendszeresen...3 nap alatt lemegy (nekem segitett, ugy megremitettek h a magas vernyomas iszonyu a babanak mert nem kap eleg oxigent, hogy alternativ gyogymodok utan neztem) probald ki, megeri, eppen ma merte a vedono es beallt normalisra a hihetetlen magas utan ami terhesseg kezdete ota volt (erzelmi trauma okozta)...most igy nyugisabb...
A kérdező hozzászólása: ma vettem en is vernyomasmerot itthon a vernyomasom teljesen normalis 118 es 114 kozott van!voltam ma a specialistanal is o mondta hogy stersz miatt ment fel meg gondolom attol hogy terhes vagyok
Szia.Akár én is írhattam volna ezt a kérdést.Én is ezzel küzdök, 16 hetes volt elõször 160/80.A védõnõ mérte.Másnap 24órás vérnyomásmérés, aminek nagyon jó lett az eredménye, nem kaptam rá gyógyszert. Eddig itthon magamnak mindig alacsony volt, most meg ilyen 140 ket mérek, ami a 100 hoz nagyon sok. Már tiszta ideg vagyok ez miatt, lehet már azért is megy föl. De ha többször mérek magamnak ilyen magasat, beszélek dokival.Féltem a babám, inkább írjanak ki rá gyógyszert.Majd írd meg mi lett veletek, kaptál gyógyszert?
23:12-es vagyok. Figyeljetek! Itthon én is mindig jót mértem, de aztán itthon nekem is feljebb ment. Mérjétek, és ha otthon feljebb megy, akkor nincs habozás, azonnal hívni a dokit, mert tényleg nagyon rosszul lehet vele járni. A védõnõnél a mérés engem is mindig kikészített, már remegett a kezem is tõle, amit a védõnõ mindig meg is jegyzett, dehát már elõre stresszeltem rajta, és ahogy haza értem már mértem is és jó volt! Szóval a lényeg, hogy ahogy otthon 140 fölé megy, akkor dokit hívni, hogy mi legyen! Ami még segíthet, hogy lehet kapni a patikában fehérjevizelést figyelõ oldatot, a védõnõtõktõl is lehet utána érdeklõdni vagy a patikában! Igaz nem olcsó, de nem kell megvárni a két hetet, míg a védõnõ ismét megnézi a pisit. Ha magas a vérnyomás és dagad a lábatok, kezetek, akkor az már figyelmeztetõ jel. A fehérje vizelésig ne jussatok el!!!
A kérdező hozzászólása: sziasztok! ja szedek gyogyszert ra!en kulfoldon vagyok nem magyarorszagon, az elso terhesegemmel is ez miatt specialistahoz kuldtek akkor magyarorszagon


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!