Találatok a következő kifejezésre: Most várjuk első (67 db)

Mit fogok kapni? 22 éves vagyok, még nem dolgoztam bejelentve, most várom első babámat, fogok e kapni támogatást szülés után?

Legjobb válasz: gyest fogsz kapni, mert az alanyi jogon jár, meg a baba családi pótlékot....ill. egyszeri valami 60 -ezret, ha eljársz a tanácsadásra....GYED és TGYÁS akkor járt volna, ha bejelentve dolgozol

gyest fogsz kapni, mert az alanyi jogon jár, meg a baba családi pótlékot....ill. egyszeri valami 60 -ezret, ha eljársz a tanácsadásra....GYED és TGYÁS akkor járt volna, ha bejelentve dolgozol
A kérdező hozzászólása: köszi

Én 17 hetes vagyok . Most várom az első babámat. Sajnos még nem érzem a mozgásokat és csak 3 hét múlva kell vissza mennem a nőgyógyászhoz. Mikorra meglesz az Afp eredményem. Kicsit aggódom . Szerintetek ez normális vagy van valami gond?

Legjobb válasz: Szia!Ne aggódj többet mozog Õ mint gondolnád csak még nagy helye van és nem érzed.Én is az elsõ babómat várom igaz már 38 hetes vagyok.Elõször 21 hetesen éreztem mozogni de mi 19 hetesen voltunk 4d-n és ott láttam,hogy mennyit ficánkol!Boldog babavárást!

Szia!Ne aggódj többet mozog Õ mint gondolnád csak még nagy helye van és nem érzed.Én is az elsõ babómat várom igaz már 38 hetes vagyok.Elõször 21 hetesen éreztem mozogni de mi 19 hetesen voltunk 4d-n és ott láttam, hogy mennyit ficánkol!Boldog babavárást!
nyugi 19-22 hét! de ha baj lenne az már jelentkezett volna!
Szia. Nyugi, semmi baj!! Az elsõt mindig késõbb érzi az ember. É 19+1hetesen éreztem elõször az elsõt. Nem kell sok idõ és te is meg fogod érezni ezt a csodás érzést! 15hkm.
Tök para ez az idõszak, nem érzed még a mozgást, és meg sem tudsz róla gyõzõdni, hogy jól van-e. Ha nagyon aggódsz menj el szerintem egy UH-ra. Nekem kellett 19 hetesen menni, meg majd 30 hetesen, de ki nem bírom az tuti, szóval a köztes idõben elmegyek egy 4D-re :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat ! Kicsit megnyugodtam .Remélem minden okés lesz várok türelmesen :) )))

Tavaly vettünk egy használt lakást, első lakásunk. Most várom az első babát. Van rá valami esélyem, hogy igénybe tudjam venni a szocpolt?

Van rá más mód, mint az, hogy eladjuk és újat veszünk?

Legjobb válasz: Ha akkor nem tudtad igénybe venni sajnos a félszocpolt, amit csak a köznyelv hív így,mert valójában elsõ lakáshoz jutók állami támogatása vagy mi a neve. Szóval sajnos nem tudod utólag félév múlva igénybe venni. Nekünk is ez volt a bajunk. hiába voltam terhes a másodikkal, nem tudtuk igénybe venni két gyerekre.

Ha akkor nem tudtad igénybe venni sajnos a félszocpolt, amit csak a köznyelv hív így, mert valójában elsõ lakáshoz jutók állami támogatása vagy mi a neve. Szóval sajnos nem tudod utólag félév múlva igénybe venni. Nekünk is ez volt a bajunk. hiába voltam terhes a másodikkal, nem tudtuk igénybe venni két gyerekre.
Én úgy tudom, hogy igényelheted, ha 35 év alatti vagy és még nem vetted igénybe.Az önkormányzat igzolását kell csatolni és a bnk felé benyújtni kérelmet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a részletes válaszokat! ha ennyi macerával jár, akkor így babavárás közepén nem merek belefogni a lakáscserének, talán pár év múlva újragondoljuk, ha meglesz a második baba is..


Most várom a második babám, és nagyon érdekelne, hogy a második szülés mennyivel másabb mint az első! Az első babám 2 óra alatt született meg, fájni fájt, de alapjáraton nem volt vészes! Mennyivel nehezebb vagy könnyebb?

Az els? szülésnél nem volt ott a férjem,most ott lesz! Mennyivel lesz így jobb,vagy rosszabb a szülés?

Legjobb válasz: Woooow, had kérdezzem meg, hogy minek köszönheted, hogy csak 2 órát kellett vajúdnod? Tettél érte valamit, vagy pusztán genetika?Széles a csípõd, vagy van valami extrém amit kiemelnél magaddal kapcsolatban? Az elsõ babák általában 10-12 óra alatt vannak meg a 2. gyerek a fele.Lehet, hogy te bemész és észre sem veszed már meg is lessz.A férjeddel biztosan még könnyebb lessz :oD 18 hetes kismami

Woooow, had kérdezzem meg, hogy minek köszönheted, hogy csak 2 órát kellett vajúdnod? Tettél érte valamit, vagy pusztán genetika?Széles a csípõd, vagy van valami extrém amit kiemelnél magaddal kapcsolatban? Az elsõ babák általában 10-12 óra alatt vannak meg a 2. gyerek a fele.Lehet, hogy te bemész és észre sem veszed már meg is lessz.A férjeddel biztosan még könnyebb lessz :oD 18 hetes kismami
Én is most várom a második babám. Az elsõnél hajnali fél háromig szundikáltam az ágyban, aztán hirtelen elfojt a magzatvíz, 4.20-kor már a karomban tartottam. Nagyon sokat sétáltam, és szinte mindent megcsináltam otthon.Most sajna nagyon keveset tudok sétálni, dolgozom, állandóan rohanok (autóval). Érzem, hogy most nehezebb lesz a szülésem! A fizikai állapot nagyon sokat jelent! :) Szép baba várást!
Szia!!!!Én is a második babámat várom, és kicsit félek is a szüléstõl, mert az elsõvel nem voltam valami szerencsés mint te, hogy 2 óra alatt megszületett.Én csütörtök hajnali 5 órától, péntek dálután 5-re lett meg.Szoritok neked hogy a másodikkal se legyen hosszabb szülésed mint 2 óra.Remélem nekem is a második babucival könnyebb lessz. Üdv:27 hetes kismama.
Minden szülés más és más, erre nem tudsz alapozni. De a férjed jelenléte biztos nagyon jó lesz!!:-)
Elsõ lányomat 5 óra alatt szültem meg. Másodikat aki 4 hetes fiu, 3.5 óra alatt lett meg. De õszinte leszek, sokkal fájdalmasabb fájásaim voltak mint lányommal, de gyorsabban lett meg.Mind a kettõt fájdalomcsillapito nélkül szültem.

Most varom a masodik gyermekemet es azt szeretnem megtudni hogy mennyire igaz az hogy a masodik baba hamarabb megszuletik mint az elso? Es igaz hogy sokkal fajdalmasabb?

Legjobb válasz: Szia! nálam igaz volt.Az elsö lányom burokrepesztés után 4, a második szintén burokrepesztés után 2 órával született.én nem vajúdtam sokáig,mert mind a kétszer folydogált a magzatvíz és ezért volt a burokrepesztés.A nagyobbik születése után azt mondtam,oké, jöhet a második bébi, a második után meg azt, hogy soha többet nem szülök.A második szülés gyorsabb volt ugyan,de sokkal jobban fájt a szülésznõ azt mondta,hogy ááááá az idõ megszépítette az emléket. Hát nem az idõ volt.

Szia! nálam igaz volt.Az elsö lányom burokrepesztés után 4, a második szintén burokrepesztés után 2 órával született.én nem vajúdtam sokáig, mert mind a kétszer folydogált a magzatvíz és ezért volt a burokrepesztés.A nagyobbik születése után azt mondtam, oké, jöhet a második bébi, a második után meg azt, hogy soha többet nem szülök.A második szülés gyorsabb volt ugyan, de sokkal jobban fájt a szülésznõ azt mondta, hogy ááááá az idõ megszépítette az emléket. Hát nem az idõ volt.
Szia! Az elsõ 12 óra alatt lett meg, a második 5-6 óra alatt.Igaz, erõsebbek voltak a fájások, de teljesen máshogy éltem meg az egészet.Jobban tudtam figyelni a babára, egyfolytában arra gondoltam, mindjárt megszületik, a fájásnak is át tudtam adni magam, nem küzdöttem ellene, nem azt néztem , hogy legyen már vége.Meglátod, könnyebb lesz, tudni fogod mikor mi következik, felkészültebb leszel, a légzés is sokat segít majd, jobban tudod használni.
Lehet, hogy azért mert sok idõ (9 év) telt el a két szülés közöztt, de mind a kettõ nagyjából ugyanannyi ideig tartott (kb. 10 óra) a kitolás mind a kétszer viszonylag rövid volt(indították, lassan tágultam és eda-val szültem). A szülésznõ mondta, hogy ennyi idõ után olyan, mintha elsõ szülés lenne.
A kérdező hozzászólása: mert en az elsovel rengeteget vajudtam nagyon sokaig tartott mire kibujt a dragam:)
Az elsõ fiamat kb 4 óra alatt, a másodikat nagyjából 25 perc alatt szültem (ebbõl 10 percet töltöttem a szülõágyon, a többi az utazás volt) És igen, sokkal intenzívebbek voltak a fájások...de nagyon gyorsan ment!
A kérdező hozzászólása: nagyon nagyon koszonom a valaszokat nagyjabol en is ugyan ezeket az informaciokat hallotam mindenkitol aki mar szult tobb gyereket is hogy a masodik sokkal hamarabb megszuletik de erosebb fajasokkal!koszi lanyok:)
Anno nekem is azt mondták, hogy a második "kipottyan".A fiammal hétfõn reggel 6 kor kezdõdtek a 2 perces fájások-kedd délután 4 óra elött lett meg. A második babával szinte lekéstem a szülést.éjjel 11 elött ébredtem fel, hogy megyek pisilni, , , de egészen a szülõszobáig mentem, éjjel 3/4 1 -re megszületett. Én most arra lennék kiváncsi a harmadik baba is ilyen gyors lesz-e , , nem bánnám.:)

Szerintetek nagy gond ha valaki fiatalon lesz anya? (19 éves vagyok és most várom az első babámat, de egyáltalán nem bántam meg)

Legjobb válasz: Szia! Én mindig attól paráztam mikor mentem a vizsgálatokra, hogy lenéznek milyen fiatal vagyok. Nem bántam meg, hogy fiatalon vállaltam babát, legalább nem leszek 50éves mire érettségizik. 22évesen szültem, és most is itt fekszik a 3hónapos kisfiam mellettem. Imádom!!! Sok sikert, és kitartást!

Szia! Én mindig attól paráztam mikor mentem a vizsgálatokra, hogy lenéznek milyen fiatal vagyok. Nem bántam meg, hogy fiatalon vállaltam babát, legalább nem leszek 50éves mire érettségizik. 22évesen szültem, és most is itt fekszik a 3hónapos kisfiam mellettem. Imádom!!! Sok sikert, és kitartást!
Szia! Tök jóóó!!! :D Bocsi a lelkesedésért csak olyan kevesen merik bevállalni fiatalon a picit. Mert azért ez nem kis felelõsség és sokmindennek passzolnia kell. Hány hetes vagy?:) 22 éves 22+4 hetes
Szia! Mindennek megvan az elõnye és a hátránya is. Kinek mi jött be az életben, van aki fiatalon is nagyon boldog és teljes életet él egy gyerekkel, de az ellenkezõje is igaz. Ami nagyon sokat segít az a háttér, mert támogatás nélkül, egyedül ilyen fiatalon nem lehet a gödörbõl kilábalni, mert most már csak levelezõn mehet a tanulás és ahhoz bizony pénz kell, mellette pedig dolgozni valamit, mert a gyereket el is kell tartani. Egyébként ha becsúszott az már nem választás kérdése, és már kár ezen gondolkodnod, mostmár az adódó helyzetet kell megoldani, ami reméljük jól megy majd. 30 hetes km
Szia!Egyáltalán nem gond!Sõt!Gratulálok!Én 17 évesen szültem az elsõ babám és egyáltalán nem bántam meg!Férjemmel azóta is együtt vaygunk és június végére várjuk a kistesót!:) :) Megvan mindenünk, remek anyagi hátterünk!Semmibõl se maradtam ki csak azért, mert fiatalon szültem!Imádok anya lenni!Majd meglátod milyen csodálatos érzés anyának lenni!Mégegyszer gratulálok és sok boldogságot a picihez!24 éves és 33 hetes kismama
Én ennyi idõsen még alkalmatlan lettem volna, így még 10 évet vártam, de ez nem azt jelenti, hogy mindenki ilyen késõn érõ típus :)
Én 24 vagyok és még csak most érzem azt igazán, hogy kinyílik számomra a világ és tele vagyok tervekkel-egyelõre gyerek nélkülikkel. Végzõs vagyok az egyetemen, világot akarok látni, stabil munkát találni, tapasztalni, tapasztalni... én nem vagyok egyelõre kész arra, hogy ilyen változást éljek meg mint egy gyerek születése, nevelése. nem vagyunk egyformák, ha te nem érzed bajnak, hogy ilyen fiatalon gyereket vállaltál, akkor nem is az.
szerintem gond, 19 évesen még nemez a dolgod.mindennek megvan az ideje.megtapasztaltad milyen a világ? az önálló élet? az önellátás? egy jó munka? élvezni a jó munka gyümölcsét és utazgatni? persze most sokan mondják, hogy majd gyerek után ráérsz dolgozni, de sajnos addigra már idõsebb leszel, tapasztalatok nélkül ráadásul gyerekkel. nehezen fognak alkalmazni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a véleményt!! És 25 hetes vagyok!
A kérdező hozzászólása: Igazából nem terveztük elõre csak összejött, de ha már így alakult nem tudnék most már máshogyan cselekedni! A szüleim és a párom is támogat akkor nagy gond csak nem lehet ugye?? Persze félek az anyaságtól h valamit "elrontok" vagy nem úgy teszek ahogy kellene, de ugye bele lehet rázódni??
gratulálok:) tök jó:) szerintem a terhesség és a gyerekvállalás egyáltalán nem korfüggõ én így gondolom.mindenki tudja hogy mikor érett meg és azt is hogy kinek szül..én 22 éves vagyok párom 26..9 hét és jön a picur..tervezett volt segítségünk nincs 5 éve vagyunk együtt elég sok problémát megoldottunk már...úgyhogy...:)
szia elõször is gratulálok a babához.Én egy 21 éves 20 hetes kismama vagyok.Nekünk sem tervezett volt de ha már így alakult hát jöjjön.Engem anyukám 17 évesen szült és nagyon jó hogy nincs sok korkülönbség köztünk.Hidd el jó lesz!Mindenkinek boldog babavárást és jó egészséget.
nem baj én is szeretném ha az én csajom 18-19 évesen lenn terhes mire öregek lennék idõs gyerekeink lenének

Aki most várja a második babáját, de még az első is 2 év alatti az emelgeti? Nem féltek hogy baj lesz belőle?

Legjobb válasz: Szia!Mikor a második gyerkõc született a fiam 18 hónapos volt és végig emelgettem a terhesség alatt,most született a harmadik a lányo 3 éves és õt is elég sokszor emeltem bár inkább az elején.a két utolsó terhességemnél sokáig szoptattam,és szerencsére semmi gond nem volt.Azért amikor fájt a pocak akkor próbáltam visszább venni az emelgetésbõl.De pl a második terhességemnél a 17-18 hónapos fiam a karomban aludt el ugy hgoy közben állva ringatni kellett....nem volt egy kellemes dolog.:)de túl vagyunk rajta és minden oké.:) ne aggódj a szervezeted ugyis jelez ha valami már sok neki.:) üdv 3 gyerekes anyuka

Szia!Mikor a második gyerkõc született a fiam 18 hónapos volt és végig emelgettem a terhesség alatt, most született a harmadik a lányo 3 éves és õt is elég sokszor emeltem bár inkább az elején.a két utolsó terhességemnél sokáig szoptattam, és szerencsére semmi gond nem volt.Azért amikor fájt a pocak akkor próbáltam visszább venni az emelgetésbõl.De pl a második terhességemnél a 17-18 hónapos fiam a karomban aludt el ugy hgoy közben állva ringatni kellett....nem volt egy kellemes dolog.:) de túl vagyunk rajta és minden oké.:) ne aggódj a szervezeted ugyis jelez ha valami már sok neki.:) üdv 3 gyerekes anyuka
Nekem 17 hónapos a lányom és 22 hetes vagyok. Sokat emelgetem, de amikor csak lehet a lábán jön. Nem hiszem hogy baj lenne belõle ha felemelem. Ha valami kellemetlen akkor nem csinálom. Még a mai napig a hasamon alszik el.
Lányom 15 hós, és 15 hetes vagyok. Próbálom minél kevesebbet emelni és tartogatni, elvégre van lába, és tud szaladni. De a ksiágyába nem tud egyedül bemászni, az etetõszékbe sem, és a bicikliben sem-kontra nekem kell emelgetnem, mert más nem teszi meg helyettem. De, én sokat félek, hogy baj lesz, sokszor fáj is a hasam, ezért igyekszem kerülni, ahol tudom, és pihenni, ha érzem, hogy fáj a hasam. De mi vállaltuk, és ez ezzel jár. És én is hason alszom:) (elsõvel 32 hétig sikerülti s félhason)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Minden jót nektek!!
Az én fiam 22 hós és most vagyok 30 hetes terhes. Végig emelgettem, eleinte a 16.héttõl keményedett is a hasam rendesen, görcsölt fájt, de most ha egyedül vagyok otthon mint mondjak neki, hogy sajnálom te csak nézzél messzirõl?? kivitelezhetetlen...orvosnál is mikor voltam mondta a feltett lábbal pihenést meg nyugtatót a görcsökre..aha mondom inkább fel se írja azt úgyse szedem be. Egy másfél-2 éves mellett nem aludhatok be. Szóval én emelgettem és most is emelem, mert vhogy nálunk most jött el ez a felkéretzkedés, eddig jól elvolt egyedül is, most egy 2-3 hónapja folyton rajtam lógna.. És senkinél se nyugszik meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Minden jót nektek is!

Ha most szerzem első diplomámat, és még nincs munkahelyem kapok Gyest, vagy valami juttatást, ha egyből babát várok, és nem tudok még dolgozni sehol?

Ha jól tudom a gyeshez, vagy ilyesféle támogatáshoz egy évet kell dolgoznom, vagyis az el?z? év átlagának valahány százalékát kapom meg, ha megszületett a baba. De nekem lehet, hogy nem lesz ilyenem. Hol kell ezt igényelni? És kit?l? Mik az erre vonatkozó szabályok?

Legjobb válasz: Az elõzõ év átlagát a GYED-hez számolják. Ha volt már munkahelyed, érdemes ezt választani a GYES helyett, mert ez a munkabéred 70 %-át jelenti a baba 2 éves koráig, és további egy évig GYESt. Mivel neked még nem volt munkaviszonoyd, automatikusan az lép érvénybe, hogy GYES-t fogsz kapni 3 évig, mivel nincs egy átlag, amit százalékolhatnak. Ez alanyi jogon jár, jelen pillanatban 25 ezer Ft körül van. És ott van persze az egyszeri anyasági támogatás, ez most olyan 60ezer Ft körüli összeg. Egyébként pontosabb választ a www.magyarorszag.hu honlapon találhatsz a témával kapcsolatban.

Az elõzõ év átlagát a GYED-hez számolják. Ha volt már munkahelyed, érdemes ezt választani a GYES helyett, mert ez a munkabéred 70 %-át jelenti a baba 2 éves koráig, és további egy évig GYESt. Mivel neked még nem volt munkaviszonoyd, automatikusan az lép érvénybe, hogy GYES-t fogsz kapni 3 évig, mivel nincs egy átlag, amit százalékolhatnak. Ez alanyi jogon jár, jelen pillanatban 25 ezer Ft körül van. És ott van persze az egyszeri anyasági támogatás, ez most olyan 60ezer Ft körüli összeg. Egyébként pontosabb választ a http://www.magyarorszag.hu honlapon találhatsz a témával kapcsolatban.
GYES-t kapsz, meg családi pótlékot. Amire te gondolsz, az a GYED, ahhoz kell dolgozni, az a fizetés 70%-a. A GYES viszont mindenkinek jár, csak az kevesebb. Az ha jól tudom, havi 28 ezer forint, plusz a családi pótlék, ami havi 12700 forint. És még kapsz egy egyszeri anyasági támogatást, ami idén 64 ezer. A GYES-t és a családit a TB-tõl vagy a MÁK-tól tudod igényelni, az anyasági támogatást pedig akkor kapod, ha a terhesség alatt legalább 4-szer voltál terhesgondozáson, azt a kiskönyvbe szokták pecsételni, és a kórházban kiállítanak róla egy igazolást. Ezt nem tudom, hogy neked hová kell leadni, mert én a munkahelyemre adtam le, de ha a helyi TB-seket megkérdezed, akkor mindent el fognak mondani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Csak azért érdekelt ennyire, mert tavaly volt egy tanáromnak egy epés megjegyzése ezzel kapcsolatban. Õ azt állította, hogy mivel diplománk lesz ezért úgy veszik, mintha el tudtunk volna helyezkedni rögtön olyan munkakörben, ahol ezzel egyenértékû fizetést kapunk, de nem értettem, mert természetesen csak a végén figyeltem fel arra, amit mond. És érdekelt, hogy akkor hogy megy ez. De mégse aktuális..

A párommal most várjuk az első közös babánkat. Nem vagyunk házasok, sem élettársak, de együtt élünk. Bejelentett munkahelyen dolgozom. Ha a párom 91 napos terhes lesz, kaphatok-e családi adókedvezményt? A párom regisztrált munkanélküli.

Családi adókedvezmény

Legjobb válasz: Munkanélküliként nem jár adókedvezmény. (Eleve a munkáltatódnál kell leadnod a nyilatkozatot! Õk továbbítják...) Egyébként persze jár, alapból az anyának, terhesség alatt, házasság esetén az apának is, születés után pedig megigényelheti az apa. És mivel nincs róla hivatalos papír, ezért az állam élettársaknak sem tekinti a Kérdezõket. Van rá lehetõség, hogy hivatalosan bejegyeztethessétek, hogy élettársak vagytok. De úgy tudom, drágább az eljárás, mint maga a házasság. (Házasodni egyes helyeken úgy is lehet, hogy nem kell fizetned az anyakönyvvezetõnél...)

Munkanélküliként nem jár adókedvezmény. (Eleve a munkáltatódnál kell leadnod a nyilatkozatot! Õk továbbítják...) Egyébként persze jár, alapból az anyának, terhesség alatt, házasság esetén az apának is, születés után pedig megigényelheti az apa. És mivel nincs róla hivatalos papír, ezért az állam élettársaknak sem tekinti a Kérdezõket. Van rá lehetõség, hogy hivatalosan bejegyeztethessétek, hogy élettársak vagytok. De úgy tudom, drágább az eljárás, mint maga a házasság. (Házasodni egyes helyeken úgy is lehet, hogy nem kell fizetned az anyakönyvvezetõnél...)
Nem, sajna. Csak akkor kaphatsz Te adókedvezményt, ha megszületett a baba és van apasági nyilatkozat, illetve ha házasok vagytok. Addig a törvény nem ismer el téged apaként. Mi szintén hasonlóképpen jártunk, nem vagyunk házasok, együtt élünk ugyan, de papíron más a bejelentett lakcímünk. Nekem kellett a fizetésem után igényelni a kedvezmény, ami után nekem kevesebb összeg jár, de a párom keresete után a maximális adókedvezményt, 10 000 Ft-ot kaphatnánk. De mivel a törvény szerint egyelõre õ még nem apa, így nem jár. A párom munka- és bérügyis, onnét tudjuk.
Nem. Mi is igy jártunk sajnos. Csak ha házasok vagytok, de ha meg születik akkor vissza lehet igényelni következõ évben.
Ha együtt éltek, miért nem vagytok élettársak?
Miért ne lehetne!!!! Mi is így vagyunk, ráadásul különbözõ a lakcímünk is és jár a családi adókedvezmény!!!!
3. vagyok Nekünk már van egy közös kicsink, most jön a következõ, így lehet azért jár. De menjetek be regisztráljátok magatokat mint élettársak és akkor le van tudva! :D
A kérdező hozzászólása: 21 hónap a különbség
nyugi! a heg csak vajúdáskor válik szét-HA szétválik egyáltalán, amire azért kevés az esély. mennyi lesz a két szülés között? ha nincs 1, 5-2 év akkor császározni fognak most is.
akkor majd doki megmondja nekem 20 hóval nem engedte, más doki másnak 18-al igen. remélem neked sikerül a sima!! de ilyenkor általában az van, h nézik majd a végén a heget, vajúdáskor jobban kell sietned a kórházba és ott is jobban figyelnek, és ha gáz van hamarabb lesz mûtét mint alapból.
Nekem is azt mondta az orvosom, hogy fájások hatására válhat szét a heg. Bár a sok keményedés sem tesz jót neki.
Végig nézni fogja a doki a heget uh-gal. Ha baj lenne, már annyira feszülne a heg, akkor úgyse engedne simán szülni. De a legjobb, ha ezt a kérdést felteszed az orvosnak is.
A kérdező hozzászólása: Nincs fogadott dokim, szóval ügyeletesnél fogok szülni a Margitban, és már 2x voltunk ott CTG vizsgálaton, de doki szóba sem állt velem, a szülésznõ meg csak annyit mondott, hogy majd nézik a heget, aztán majd kiderül.. Tegnap óta szúró fájdalom van a hasam jobb oldalán a köldököm magasságában, egy ideig tart, addig menni sem tudok, aztán abba marad.. még élek, de az éjszakát szinte 1 pozícióban töltöttem, jól el is gémberedtem, nem mertem fordulni miközben aludtam..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!