Találatok a következő kifejezésre: Most tudtam hogy terhes (43 db)

Mit okozhat ha a terhességem 4. -5. hetéig szedtem fájdalomcsillapítókat? Nem tudtam, hogy terhes vagyok, de azóta semmi ilyesmit nem vettem be. Az orvos szerint rendbe van minden a babával most 19hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Azért gondolom nem levélszámra szedted õket.Ilyen fiatal terhességnél még nem okoz nagy bajt, hisz sokan nem is tudják még, hogy baba lesz, ahogy te sem tudtad. Nyugodj meg semmit nem ártottál a kicsidnek.

Szia! Azért gondolom nem levélszámra szedted õket.Ilyen fiatal terhességnél még nem okoz nagy bajt, hisz sokan nem is tudják még, hogy baba lesz, ahogy te sem tudtad. Nyugodj meg semmit nem ártottál a kicsidnek.
hogy mit okozhat? nem hiszem h most mindenfélét akarsz hallani, nem is tudnánk megmondani. Ha az orvos azt mondta h minden rendben van akkor nyugi!!! egyébként mire és milyen gyakran szedtél milyen gyógyszert?
A kérdező hozzászólása: Fejfájásra szedtem saridont, panadolt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nagyon kedves vagy!Minden jót.
1. óóóó ne aggódj, azt lehet terhesség alatt is......már azt hittem cataflant v hasolót szedtél.....extra nyugalom!!! jó szülést!!!!
Semmi bajt nem okoz, ez biztos.Valamelyik nap volt egy mûsor, amiben Dr. Czeizel azt nyilatkozta, hogy a terhesség elsõ hónapjában még szándékosan sem lehet kárt tenni az embrióban.Egyrészt: magához a beágyazódáshoz is 1 hét kell, és utána sem kerül azonnal kapcsolatba a keringéseddel.Így az általad fogyasztott dolgokból Õ nem kap, nyugi.+az elsõ 5-6 hétben még semmit nem ronthatsz el, mert az õssejtek korlátlan regenerációra képesek.Ha lenne is gond, azonnal kijavítják a hibát.Azt mondják, ha megmarad a terhesség, egészséges lesz.Nyugodtan hidd el az orvosodnak, hogy minden rendben!
semmit sem árthatott a magzatnak, még épp h megfogant, de szerintem neked kellett volna szólni, õk honnan tudhatták volna?
Én is voltam így, nekem nyaki rtg volt, nem tudtam hogy terhes vagyok.Engem nem küldtek genetikára.A lányom viszont fejlõdési rendellenességgel született, bár mindenki azt mondja semmi köze a röntgenhez, azt mondják öröklött dolog.Menj el genetikára, de ne parázd túl a dolgot, ott kiderül remélhetõleg hogy egészséges.
Sajnos a legnagyobb károsodást pont az elsõ pár hónapban szenvedheti el az embrió, ugyanis akkor fejlõdik ki szinte mindene. A röntgen nagyon káros ilyenkor, sajnos lehet baja tõle... :(
A kérdező hozzászólása: :( a genetika kimutatja ha bármi baj lenne?
Elvileg igen, hiszen azért küldenek el.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenkinek a választ!Remélem nem lesz semmi baj!Nagyon szeretném megtartani, bár most már kezdek aggódni!
De ha utánaolvasol a googleban azt írja hogy ha nem hasi részen röntgeneztek nagyon pici esélye van a károsodásnak.Elvileg annyi sugárártalom éri a babát mintha terhesen repülõn utaznál.Nyugodj meg biztos egészséges a baba.
Szerintem sem valószínû, hogy ártottál! Egyrészt ha 3 hetesen (azaz egy héttel a megtermékenyülés után) káros hatás éri a babát, az valószínûleg elhal, és be sem ágyazódik. (Czeizel mondja, hogy az elsõ pár hétben a minden vagy semmi elve mûködik.) Másrészt fejen végzett rtg szerintem nincs káros hatással a méhedben lévõ embrióra. Ha lenne, akkor szerintem megkérdezték volna, hogy nem vagy-e terhes, szerintem ilyen esetben nekik kellene rákérdezni az ólomköpenyre (legalábbis én mikor egyszer tüdõröntgenre mentem, megkérdezték). Szóval, reméljük, semmi baja nem lett! Szurkolok!
Dehogy kell elvetetni. Amikor engem röntgeneztek terhesen (muszáj volt), elmagyarázta az orvos, hogy kb naponta 20-szor kellene közvetlenül röntgenezni a hasamat ahhoz, hogy a baba emiatt károsodást szenvedjen. Ne aggódj.

A párommal azt beszéltük mikor meg tudtuk hogy terhes hogy ha szülni fog bemegyek vele a szülőszobába és most már meg azt mondja hogy ne mennyek be vele. Miért változott meg a döntése meg bánthattam e valamivel?

Legjobb válasz: Szerintem igen, meggondolhatja magát. Az egész vajúdás elég ijesztõ egy elsõ babás kismamának. Nagyon sokat fog jelenteni neki, hogy ott leszel vele. Mi is együtt szültünk a férjemmel, és bár õ nem érezte azt amit én, de maximálisan támogatott, fogta a kezem végig. Szóval nálunk nem csak én szültem, hanem együtt hoztuk világra a kisfiunkat! Sok boldogságot nektek!

Szerintem igen, meggondolhatja magát. Az egész vajúdás elég ijesztõ egy elsõ babás kismamának. Nagyon sokat fog jelenteni neki, hogy ott leszel vele. Mi is együtt szültünk a férjemmel, és bár õ nem érezte azt amit én, de maximálisan támogatott, fogta a kezem végig. Szóval nálunk nem csak én szültem, hanem együtt hoztuk világra a kisfiunkat! Sok boldogságot nektek!
Attól fél, hogy megundorodsz tõle. Ha megnyugtatod, hogy ez elõ nem fordulhat és osztozni szeretnél vele az élményben és mellette lenni támogatásul (megigéred, hogy csak a fejénél, ba-bla-bla), akkor egy boldog kismama lesz rögtön!!!
Kedves 23:11! Szerinted mitõl undorodik meg ilyenkor egy apuka? Valószínûleg nem attól, hogy a neje 10 órát jajgat majdnem egyfolytában, hanem inkább pont attól, ahogy kibújik a pici, vérrel és mindennel együtt onnan, ahová elõtte a teremtés koronája behatolt. :) Akkor meg miért segítene ezen, ha csak a kitoláshoz megy be? Szerintem szülésnél leginkább vajúdás alatt tud segíteni az apuka masszázzsal, támogatással. Kitolás alatt már sok mindent nem tud segíteni, nekem például abban a pár percben teljesen mindegy volt, ki van ott és ki nem, olyan más lelkiállapotban van az ember. Különben én még tényleg senkitõl sem hallottam, hogy megundorodott volna a párjától, miután látta, hogyan szüli meg közös gyermeküket. Sõt, csak olyanokat hallok az ismerõsöktõl, hogy az apukák utána még jobban tisztelik az édesanyákat, amiért ilyen fizikai megerõltetést képesek elviselni (sok férfit már egy nátha is ledönt a lábáról :) )) Szóval kedves kérdezõ, adj még idõt a kedvesednek, késõbb térj vissza a kérdésre. Neki most sokkal több változást kell feldolgoznia a testében, a lelkében, mint neked. De mindenképp tõle kérdezd ezt meg! :)
Az én párom ezzel gyõzött meg, hogy engedjem be: Együtt csináltuk, együtt vártuk, együtt örültünk neki, szeret engem, szereti a gyerekünket, miért akarom kizárni abból a csodából, hogy ott legyen az elsõ pillanatánál, hogy ott legyen amikor világra jön? Tudtam, hogy nem zárhatom ki:) Ott volt, és mindketten boldogok vagyunk, hogy így történt, mai napig meséli mindenkinek, hogy milyen csodálatos élményben volt része. Nem undorodott meg tõlem, sõt, a szex jobb, mint valaha. Nagyon sok anyuka ismerõsöm van, mindenkinél bent volt a párja, és egyik sem undorodik. Amelyik pasi undorodik, az nem érett az apaságra, és nem társ. Hiszen ha egy ilyen csodától iszonyodik, mit tenne, ha öreg, beteg és magatehetetlen lennék? Valószínû lelépne, ilyen társ meg kell a fenének.
Már miért undorodna el?ha akarja nem néz oda.az meg, h szenvedni nem akarja látni a párját, hát az hülyeség!pont, h ekkor kéne minden férfinak a szeren lennie, és támogatni a párját!aki meg elundorodik az nem szeret igazán!(ha megöregszik a nõ mi kesz?megundorodik és keres egy fiatalt?)Saját maguk elé kéne helyezni a szülni készülõ párja kérését!végülis a babához is két ember kell.persze a neheze az anyán van, de jó ha ott lehet az apuka!kérdezõ:mond el a párodnak, h szeretnéd ha benntlenne, mert neked az biztonságot ad!bizti beíjedt egy kicsit:) könnyû szülést! Senkit nem állt szándékomban megbántani az általam írotakkal, csak én így látom!remélem nem lesz ebbõl a szokásos veszekedés!
Tõle kérdezted már, miért mondja most ezt? Nem volt mostanában türelmetlen veled, nem lehet, hogy valami miatt elvesztette a bizalmát?
Sok boldogságot és egészséget Nektek! Örülök, hogy megoldódott :)
Gratulálok, és nagyon sok boldogságot nektek:)
A kérdező hozzászólása: tegnap reggel 6:25-kor megszületett a Kisfiam ÉS ÉN IS BENT VOLTAM A PÁROMMAL AMIKOR VILÁGRA HOZTA A FIUNKAT NAGYON BOLDOGOK VAGYUNK. köszönöm szépen mindenki válaszát.
tegnap 1751 vagyok. már bocsánat, de szülni a nõnek kell. az a minimum, ami megethetõ annak érdekében hogy ne legyen baj, hogy a zavaró körülményeket (hacsak lehetséges) kizárjuk. ha õ nem akarja, mit kell erõlködni? biztosan megvan rá az oka, ahogy nekem is. bár én szerencsés vagyok, mert az én férjem nem is akart bejönni. de annyira meg van tapintatos (hadnemondjam úriember), hogy ha akarna sem jönne be, ha én kérném, hogy maradjon kint. ennyi tapintatot, megértést sztem mindenki megérdemel (nemcsak szüléskor, általában).
NA ez ám a finom hozzáállás. Egy gyermek születésénél az apuka nem fontos, csak az anyuka. Gratulálok. Szerintem inkább a család a fontos, és a KÖZÖS gyermek. Ha szeretne bemenni, és jelen lenni, ahogy a gyermeke a világra jön, akkor butaság kizárni. Ha nem akar bemenni, akkor semmi gond, de ha szeretne ott lenni, miért kellene kizárni? SZámomra megdöbbentõ, hogy egyesek milyen kevésre tartják a párjukat, még azt sem feltételezik róla, hogy képes felnõttként kezelni egy csodálatos helyzetet:(
én sosem akartam, hogy bejöjjön a férjem, szóval megértem a párodat abszolút. nem valószínû, hogy megbántottad valamivel, az sem, hogy Veled bármi baja lenne. egész egyszerûen belegondolt a szituációba és kellemetlennek érezné, ahogy én is. fogadd el, ott õ a fontos, nem Te!
A kérdező hozzászólása: köszönöm remélem meg gondolja magát a párom.
szia.én 15 hetes terhes vagyok szóval még bõven van idõm a szülésig.nálunk pont fordítva van mert én szeretném hogy a párom bent legyen a szülésnél, de õ nem szeretné és tiszteletben tartom a döntését.mondjuk picit félek attól ha bent lenne megundorodna tõlem mert sok apuka megundorodik a párjától bent a szülõszobában.ne keseredj el.én arra gondoltam hogy ha nem akar bent lenni a párom megkérdezem tõle hogy bejönne e az utolsó percekben mikor már bujik kifele a pici.próbáld meg ezt te is.szerintem másabb ha az utolsó percekbe vagy bent mint végig.nem látod annyit szenvedni a párod mint az elejétõl fogva látnád.de ha a szülés végére mész be akkor láthatod te is a gyermeked elsõ perceit :)
A kérdező hozzászólása: van még esély hogy meg gondolja magát és bele egyezik hogy bemenenyek vele?
Én is Gratulálok, és Sok egészséget mindhármótoknak!majd mond a párodnak, ha lesz egy pici ideje írja le nekünk, hogy milyen volt a szülés!


Amikor még nem tudtam hogy terhes vagyok nittyforral kezeltem a kislányom haját. Sajnos belélegeztem a vegyszer gőzét és most nagyon félek, hogy fejlődési rendellenessége lesz a picinek. Van okom aggódni?

Csak egyszer érintkeztem a permetrin szerrel, de nem rövid ideig. Lehet ett?l baja?Ez már okozhat problémát?

Legjobb válasz: Szia!Nem kell félni,a babának semmi baja nem lesz!Nem folyamatosan,mindig használtad!Gratulálok a babóhoz,boldog babavárást!

Szia!Nem kell félni, a babának semmi baja nem lesz!Nem folyamatosan, mindig használtad!Gratulálok a babóhoz, boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ és a jókívánságot!!

Most tudtam meg hogy kb 4 hetes terhes vagyok, de 2 héttel ezelőtt voltam röntgenen és 4 napig antibiotikumot szedtem. Most nagyon aggódom hogy ez hatással volt a babára. Mikor tudom meg biztosan?

A jöv? héten megyek orvoshoz. Nagyon aggódom.

Legjobb válasz: Szia! Én is ugyanigy voltam a terhességem elején.Még nem tudtam hogy terhes vagyok és voltam röntgenen és még MR vizsgálaton is! Szedtem a gyógyszereimet/allergia stb./Rá egy hétre tudtam meg hogy terhes vagyok és egy kicsit bepánikoltam.Az orvosom hiába mondta hogy nem lesz semmi gond én csak a 18.heti genetikai ultrahang után nyugodtam meg.Minden rendben van!! Nálad is igy lesz! MInden jót! 27 hetes kismama

Szia! Én is ugyanigy voltam a terhességem elején.Még nem tudtam hogy terhes vagyok és voltam röntgenen és még MR vizsgálaton is! Szedtem a gyógyszereimet/allergia stb./Rá egy hétre tudtam meg hogy terhes vagyok és egy kicsit bepánikoltam.Az orvosom hiába mondta hogy nem lesz semmi gond én csak a 18.heti genetikai ultrahang után nyugodtam meg.Minden rendben van!! Nálad is igy lesz! MInden jót! 27 hetes kismama
Nem kell aggódnod.Sem az antibiotikum, sem a röntgen nem olyan veszélyes.A legtöbb nõnek terhesség alatt kell szednie valamilyen gyógyszert!Nem lesz baja a babának, nyugi!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszi a válaszokat.. Nagyon remélem hogy az én babócámmal is minden rendben lesz!!!
Én is szedtem antibiotikumot, amikor nem tudtam még, hogy laknak bent. Nem minden gyógyszer ártalmas. Jelentem a kisifam egészséges és gyönyörû!
A kérdező hozzászólása: Gratulálok! Csodálatos dolog anyának lenni! :)
én 4dbz antibiotikumot ettem meg 6 hét alatt, meg voltam tüdöszürön azt mondták lehet enni a gyogyszert, jövö héten megyek a 16hetes ultrahangra, izgulok nagyon én is remélem rendbe lesz minden mint a 12hetesen,

Most tudtam meg hogy terhes vagyok, de mennem kell állásinterjúra, meg akarnék is dolgozni! Szóljak hogy terhes vagyok? Vagy majd ha felvettek akkor szóljak, az meg szemétség nem? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Dehogyis szolsz, akkor tuti nem fognak felvenni! De figyelj, ha mondjuk 3 honap mulva majd bejelented, akkor mondod majd azt, hogy nem tudtad, hogy terhes vagy meg az allasinterjun. Ne foglalkozz senkivel, neked erre a munkara szukseged van, kesz. Ha olyan a munka hogy terhesen is lazan meglehet csinalni, akkor pedig dolgozz majd minel tovabb. Ne szolj, es sok sikert!!

Dehogyis szolsz, akkor tuti nem fognak felvenni! De figyelj, ha mondjuk 3 honap mulva majd bejelented, akkor mondod majd azt, hogy nem tudtad, hogy terhes vagy meg az allasinterjun. Ne foglalkozz senkivel, neked erre a munkara szukseged van, kesz. Ha olyan a munka hogy terhesen is lazan meglehet csinalni, akkor pedig dolgozz majd minel tovabb. Ne szolj, es sok sikert!!
NE!!!!
Szerintem elsõsorban magadra gondolj, és egyelõre ne szólj! Sajnos nagyon sok munkáltató szóba sem áll veled, ha terhes vagy, mégha ez teljesen illegális is. Szerencsére van azért az ellenkezõjére is példa, egy barátnõmet direkt azért vették fel egy céghez, hogy a szülés elõtt meglegyen a kellõ számú biztosított napja. De a jellemzõ nem ez.
Szerintem se szólj! Általában nem õszinték a munkáltatók sem, ráadásul manapság szívfájdalom nélkül kirúgnak bárkit egyik napról a másikra. A rizikó tényleg az, ha a próbaidõ alatt valahogy kiderül...remélem nem fog. De akkor tényleg még mindig mondhatod, hogy az interjú idején nem volt tudomásod róla. Minden jót kívánok!
"Fizesse az állam az ellátását a befizetett adóból, ne a kisvállalkozókat szopassák ezzel (is)." ....az állam semit nem fizet jóformán, ha a a munkáltató miminálra jelent be csak, de többet fizet és kivág az utcára, amint mesejti, hogy babát várok....nem mindenki olyan, mint az utolsó hozzászóló, h megtartja a régi dolgozó kismamát...a terhességi védettség meg csak kamu, barátnõmet egy közjegyzõ rúgta ki félidõsen .... csak azért jelentkeni munkára, h munka nélkül pénzhes jusson? látszik h fingod sincs a kismamás tb jogról!! mirõl beszélsz? Te vagy szeretted volt már hasonló helyzetben? Mért is kéne a munkavállalónak azon kívül, hogy átlássa a helyzetet a munkáltató érdekeit nézni? Mondj csak 1 munkáltatót, aki foglalkozik azzal, h a dolgozóinak hogyan jó!! Nálunk pld azt mondják sértõdve a kismamáknak, hogy ne is álmodjanak arról, h hozzánk visszajöhetnek! akkor én mit nézzem ezeknek az érdekeit ( azon túl, h tudjam, h hogyan tudom megvédeni magam és megkapjam ami megillet?)
Az õszinteség ebben a világban hátránynak számít. :o) saját tapasztalat....Ha nincs állásod, akkor jó lenne, ha sikerülne és akkor nem kellene róla beszélni, mert nem ismered azt, hogy vajh hogyan reagálnának....ha van állásod, akkor lehet, hogy ott biztosabb az, hogy meglesz a kellõ napod a gyed-hez is...tényleg, hogy van az nálad? Betegácsiba nem tudsz menni?
Érdekes, hogy a hazudozás a 100% hasznos tanács, ha meg valaki õszinte, az le van pontozva. Milyen országban élünk... :/
valószínûleg ki fognak kötni próbaidõt. Vélhetõen 3 hónapot, mert annyit lehet. Ez alatt neked menned kell majd orvoshoz, védõnõhöz és ultrahangra, ez legalább 5-6 nap nyi hiányzás. Szerintem úgyis ki fog derülni. Egyszerûbb megmondani, mert ha kiderül, akkor a próbaidõrõl úgyis minden ok/indok nélkül ki tudnak hajítani (ezért próbaidõ), szóval jobb ezt elõre tisztázni.
Szerintem nem ilyen egyszerû, hogy nem szólsz és fél évre van munkád. Utána meg 3 évre úgyse számíthat rád a munkáltató. Addig természetesen lesz más a helyedre. Ne is várd, hogy ugyanazt fogod tudni csinálni amikor visszamész GYES-rõl dolgozni.
Ja!-szerintem se szólj, mert kevesebb esélyed lesz-kicsit szemétség, de máshogy munka nélkül maradsz ...de azzal számolj, hogy nem leszel majd a szívük csücske...
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat, sokat segítettetek!
Munka nélkülin vagy most??Mert ha igen én nem is mennék állásinterjúra!Persze csak akkor ha min. 120 net.bejelentenek!Könyvelõvel beszéltem és mondta, hogy sokkal jobban jártam volna (sajnos én 80.ra voltam bejelentve) ha munkanélkülire mentem volna mert megadják a maximumot!!

Megtartsam? Most tudtam meg, hogy terhes vagyok, nem jó az időzítés, van már egy 2 éves gyermekem, most álltam vissza munkába GYES mellett.

A férjem sem rajong az ötletért, segítségem semmi, viszont a szívemmel szeretném ezt a babát. Mit csináljak?

Legjobb válasz: A gyerekek nem mindig a legjobb idõben jönnek. Én 3 hónapos gyerek mellett lettem terhes, az sem volt éppen optimális, pánikba is estem rendesen. Most már azt mondom, hogy a világ legjobb dolga, hogy Õ megszületett.

A gyerekek nem mindig a legjobb idõben jönnek. Én 3 hónapos gyerek mellett lettem terhes, az sem volt éppen optimális, pánikba is estem rendesen. Most már azt mondom, hogy a világ legjobb dolga, hogy Õ megszületett.
Gondold végig a dolgokat. Egy pici élet van már benned, igaz, váratlan ajándékként jött. Ne haragudj érte, de nagyon õszinte leszek veled. Ha elveteted, hogy fogod kilenc hónap múlva érezni magadat? Vagy õsszel, amikor látsz az utcán egy nagy pocakos várandós nõt? Te már átélted egyszer, milyen pocakosodni, pici babádat ölelgetni, látni az elsõ lépéseit... Mire õ megszületik, a nagyot akár már oviba is lehet adni. És nekem az a tapasztalatom, hogy az egy gyerekhez képest nem hoz nagy változást, hogy két gyerkõcöd van, minden sokkal olajozottabban megy már. Amúgy terveztétek, hogy késõbb vállaltok még gyereket? Ha igen, akkor lehet elõre hozott projektnek is tekinteni.
Tartsd meg! Szerintem nagyon megbánnád a másik esetet....
Én mindenképp mellette döntenék. Oka van, hogy teherbe estél vele, családtag akar lenni. Ha úgy gondoljátok, hogy van hova születnie, (márpedig ahol van már egy, ott elfér egy másik is) akkor tartsd meg! Valóban képes egy abortusz családokat tönkretenni. Sok sikert! :)
Egyértelmûen megtartani, hiszen él a pocakodban a gyereked!!! De ha nem akarsz gyereket mert épp nem optimális, akkor talán védekezni kéne, nem abortuszon gondolkodni.
Szerintem tartsd meg, addig tudsz dolgozni, amíg bírod, és utána mehetsz táppénzre. Nekem most volt méhen kívülim és mindent megadnék ha sikerülne teherbeesnem, pedig már nekem is van egy lányom, de szeretnénk kistesót. Egy baba ajándék és ha minden rendben van vele akkor ne vetesd el, mert megbánhatod késõbb. Fõleg, hogy már van egy gyereked tudod mit veszítettél el, milyen érzéseket és milyen örömöket. Férjeddel beszéljétek meg, az azért nagyon fontos, hogy Õt rávedd, hogy támogasson a döntésedben, akárhogy is döntöttél, ha nem támogat, akkor megint el kell gondolkozni mi a jó döntés. De együtt érdemes meghozni, fõleg a nõ akarta érvényesülése mellett. Vagyis, ha már tudod mit szeretnél próbáld úgy megbeszélni, hogy az legyen, amit Te szeretnél, mert hidd el az a legjobb megoldás. Lehet, hogy a férjed nem rajong most még a babáért, de nem Õ fogja végigcsinálni egyik varációt sem, hanem Te. Kitartás bárhogyan is döntöttél!!!
Kérdés, hogy egyáltalán te magadban fel tudnád-e dolgozni, hogy elveteted. Mert ha nem akkor nem csak neked, hanem a házasságodnak is annyi, nem is beszélve a 2 éves gyermeked lelkivilágáról. Ha viszont igen, akkor ez a te döntésed, én magam nem támogatom a dolgot, de nem vagyok a helyedben.
Minden okkal történik ahogy az is hogy az a pici élet megfogant. Tarsd meg hallgass a szívedre különben örökre bánni fogod.
A kérdező hozzászólása: Mindegyik választ nagyon köszönöm, átbeszéltük, és akarjuk a picit, most már egész nap csak ez jár a fejemben, aggódom is kicsit, féltem a "nagyot", hogy mi lesz vele, amikor szülni kell mennem, és amikor majd a kicsit rendzenem, és attól is nagyon tartok, hogy nehogy valamilyen probléma adódjon a babával, vagy szülés közben, mert akkor mi lesz a másik kicsikémmel.
Nagyon örülök neki! Ezek természetes aggodalmak, minden több gyerekes szülõ így van vele. :) Jó babavárást, kellemes pocakosodást!
Gratulálok a jó döntéshez! Nem lesz semmi gond, ne aggódj! :)
Holnap kérj idõpontot, és mondd el az orvosnak, hogy csak most tudtad meg, ezért nem jöttél idõben. Nyugi nem fogja leharapni a fejedet :)
ne aggódj, elõfordul az ilyesmi, ez nem jelenti azt, h a babád nem lesz egészséges vagy bmiben is hátrányt szenved. a nõdoki mindent elmond majd és együtt megoldjátok.
A kérdező hozzászólása: jaj dejó:) már megijedtem hogy nagyon nagy baj:)
Ne aggódj, valószínûleg nem veszítettél semmit! Én kétszer is "lemaradtam" a 12 hetes uh-ról (külföldi távollét miatt), a doki azt mondta akkor, ne izguljak ezen.
Csak a tarkóredõ mérésrõl és a kombitesztrõl maradtál le. Ezzel szûrik a Down szindrómás babákat. A korodat nem írtad. Megkérdezhetem, hogy hogyan nem derült ki, hogy terhes vagy? Csak azért mert itt már mindenki a nem várt elõtt tesztelget :-). És hát köztudott, hogy szoptatás alatt is simán teherbe lehet esni. Mesélj majd mi volt a dokinál!!!
A kérdező hozzászólása: Azért nem tudtam, hogy terhes vagyok mert nyáron is volt olyan, hogy 2hónapig nem jött meg a mensim.. és az orvosom azt mondta, hogy valószinüleg hormon zavar. Pedig tájékoztattam arról is, hogy van barátom és na szóval..... és most is azt gondoltam, hogy csak hormonzavar ahogy az orvos állította. Aztán gyanús volt nekem, hogy sok a rosszullét, hányinger, szédülés... és vettem tesztet akkor derült ki, hogy terhes vagyok. Azt meg, hogy hány hetes vagyok ilyen terhességi kalkulátoron számoltam ki.
A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok.. júniusban töltöm a 18at.
Gratulálok a babához! De jó neked, hogy be meritek vállalni ilyen fiatalon! Én 22 vagyok, de még nem merem :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm... hát igen én is megrémültem nem is kicsit.. de ha már így alakult nagyon örülök neki:)

Asztmás kismamák. Használtok Symbicort belégzőport terhesség alatt? Nem árt a babának? Csak most tudtam meg hogy terhes vagyok, és végig használtam.11hetes km

Legjobb válasz: Én mikor megtudtam hogy terhes vagyok,elmentem a tüdõgyógyászhoz,és azt mondta hogy nyugodtan használjam tovább a symbicortot.Végig lehet használni,és a ventolint is. 10 hetes kismama

Én mikor megtudtam hogy terhes vagyok, elmentem a tüdõgyógyászhoz, és azt mondta hogy nyugodtan használjam tovább a symbicortot.Végig lehet használni, és a ventolint is. 10 hetes kismama
Nekem ez már a második terhességem Symbicort-tal (amúgy a negyedik), és az elõzõ babának sem okozott semmi problémát. Akkor is és most is azt mondta a doki, hogy lehet használni. Szóval ne aggódj, nem ártottál neki!
Én csak az elsõ 14 hétben használtam a Symbicortot, mert aztán valamiért elmúlt az asztmám.Remélem már szülés után is így marad.:)

Most tudtam meg, hogy 12 hetes terhes vagyok. Hogyan mondjam meg a barátomnak? Van erre valami használható megoldás, amitől nem kap sokkot?

Legjobb válasz: Ezek szerint nem terveztétek a babát! Így elég nehéz lesz! Szerintem üljetek le otthon kettesben, vagy valahol ahol nyugodtan tudtok beszélni, és nincsenek körülöttetek emberek. Majd kertelés nélkül mond meg neki, hogy mi a helyzet. Biztosan nagyon meg lesz lepve, és lehet, hogy ki fog akadni, de magyarázd el neki a helyzetet, és beszéljétek meg hogyan tovább. Bár ha már 12 hetes vagy, akkor igazából csak az a kérdés, hogy felvállaja a babát, vagy neadjisten magadra maradsz vele. Menj minél elõbb el a vizsgálatokra, hogy kapj GYED-et!

Ezek szerint nem terveztétek a babát! Így elég nehéz lesz! Szerintem üljetek le otthon kettesben, vagy valahol ahol nyugodtan tudtok beszélni, és nincsenek körülöttetek emberek. Majd kertelés nélkül mond meg neki, hogy mi a helyzet. Biztosan nagyon meg lesz lepve, és lehet, hogy ki fog akadni, de magyarázd el neki a helyzetet, és beszéljétek meg hogyan tovább. Bár ha már 12 hetes vagy, akkor igazából csak az a kérdés, hogy felvállaja a babát, vagy neadjisten magadra maradsz vele. Menj minél elõbb el a vizsgálatokra, hogy kapj GYED-et!
Hú, ez nehéz helyzet... Szerintem az is megoldás lehet, ha finoman elkezdesz puhatolózni a terveirõl veled és a családdal kapcsolatban, a válaszból meg nyilván ki fog derülni az akkori reakciója, amikor megtudja a babát... Talán így nem ér téged majd olyan váratlanul, ha nem éppen poitívan reagál a helyzetre. Egyébként ne félj: ha biztos lábakon áll a kapcsolatotok, nem kell tartanod tõle, és örömmel fogja vállalni a közös gyereketeket! Kellemes babavárást kívánok mindkettõtöknek!
Szia! Nagyon nehéz helyzetben vagy. Mi is így voltunk párommal. Nem tervezett kisbaba volt, 1 év múlva szerettünk volna kicsit. Mégis becsúszott, ha lehet így mondani. MIndkettõnk hibája volt, nálunk azonnal úgy reagált hogy vetessem el - 8 hetesen derült ki. Kertelés nélkül közöltem vele, de láttam rajta, hogy megijedt. 2 napig sírtam, semmit nem aludtam, nem bírtam hozzá érni, ránézni, hiszen nélkülem döntött. Ekkor megkérdezte tõlem, hogy ha elvetetem a kicsit, akkor köztünk mindennek vége-e. Igent mondtam, és tényleg így is éreztem. Ezt követõen azt mondta, hogy nem akar elveszíteni, és vállaljuk be a kicsit a bonyodalmaink ellenére is. Szerintem bárhogy is közlöd vele, mindenképp sokkot fog kapni, ilyenek a férfiak. Elvetetni már nem tudod a kicsit a törvény szerint. KÉrdés mennyire szeret téged. Próbáld meg hogy mik a tervei veled és mennyire szeret téged, mert olyan dolog történt veled ami miatt lehet hogy elhagy. Úgyis megkérdezi, hogy mi a gond. Ekkor mond el neki, hogy most tudtad meg, hogy gyermeketek lesz és nincs mód az abortuszra. Szeret-e annyira, hogy vállalja veled a kicsit? Szorítok neked! Ha megmondtad neki, írj, hogy mi lett az eredmény. Arra készülj fel, hogy mindenképp sokkot kap és nem biztos hogy úgy reagál, ahogy szeretnéd. Nekem rettentõ szarul esett és szerintem soha nem fogom elfelejteni a reakcióját, de bizonyos szinten érthetõ volt. Tényleg írd meg, hogy mi lett az eredmény. SOk sikert, és bátorságot. email: [email protected] ha ide nem akarod megírni, de az emilemre írd meg légyszi.
én 17 hetesen tudtam meg(nem elitélni semmi nem mutatta jelét a terhességnek)és barátom hol szeretné hol nem.állj mellette akár mit is mond, ha nem vállaja, ne akadj ki, hagyd hogy átértékelje, hisz az életérõl van szó, és állj mellette, ha nem akarja akkor is.én is ezt tettem és tegnap nem akata felválalni ma már igen.fogadd meg!!!FONTOS!!!neki is fura helyzet, és ne itéld el ha nem akarja.de mondd meg neki okvetlen. sok sikert a babához, és szoritok neked, hogy a barátoddal minden rendben menjen!remélem tudtam segiteni, ha nem is sokat.ne hagyd magára.neki is fura!
ha kérhetem nekem is ird [email protected] köszike:D
most mar ket eves a kis baba :) sok boldogsagot megirhatnad ide is h mi lett


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!