Találatok a következő kifejezésre: Most tervezzük babát a (14 db)

Mennyivel más az életetek hogy 3 gyereketek van? Sokkal megterhelőbb mint 2-vel? Most tervezzük a 3. babát.

Legjobb válasz: Mivel nincs segítségem és anyagilag is épp kijövünk (azaz nem tudok fizetett segítséget alkalmazni néha legalább pár órára míg kialszom magam) ezért én nagyon nehéznek érzem. Mondjuk babától is függ, a második babámat észre se vettem annyira jó alvó jó evõ volt. Most a harmadik hasfájós és nyûgöske. Éjszakáink 10 hónapja 3-4 részletbõl állnak mivel mindig van valami amire fogni lehet miért nem alszik. Késõbb se hiszem hogy egyszerûbb lesz mikor 3at 3 felé kell majd vinni összeszedni stb.

Mivel nincs segítségem és anyagilag is épp kijövünk (azaz nem tudok fizetett segítséget alkalmazni néha legalább pár órára míg kialszom magam) ezért én nagyon nehéznek érzem. Mondjuk babától is függ, a második babámat észre se vettem annyira jó alvó jó evõ volt. Most a harmadik hasfájós és nyûgöske. Éjszakáink 10 hónapja 3-4 részletbõl állnak mivel mindig van valami amire fogni lehet miért nem alszik. Késõbb se hiszem hogy egyszerûbb lesz mikor 3at 3 felé kell majd vinni összeszedni stb.
Sokkal, legalábbis nálunk :) A két nagyobbik gyermekünk már nem pici baba, 5 és 7 évesek. A kicsi 3 hónapos. Nagyon gáz, hogy nem tudok annyit és akkor foglalkozni a nagyokkal amikor szükség lenne rá, illetve ha szeretném :( Amig ketten voltak, megosztottuk a párommal "te rá figyelsz, én rá", most három felé kéne szakadnunk! Arról nem is beszélve, hogy a páromra sincs semmi idõm, ahogyan neki se rám ...néhány lopott perc :) Remélem idõvel rendezõdnek a dolgok... Nálatok mennyi idõsek a gyerkõcök?
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos nekünk sincs segítségünk:(A nagy 4 éves a pici 2 és fél.Mostanra tervezzük hogy ne legyen nagyon nagy a korkülönbség de közben vacillálok is.Elõbb egy kis munka megint vagy most a baba.Már négy és fél éve itthon vagyok és vágynék egy újabb babára is de közben hiányzik a munka is.Anyagilag mi a helyzet?
Nálunk 4, lassan 3 és egy 1 éves van. Az elsõ kettõ úgy ment mint a karikacsapás. A harmadiknál valahogy nehezebb lett. Nem hiába hívják szerintem a nagycsaládot, nagycsaládnak. Nagyobb házimunka, nagyobb figyelem, nagyobb pénztárca kell. Viszont: nagyobb a szerethetõ lények száma, több szeretet kapsz. Én nem bántam meg, nekem megéri...
Elsõ vagyok. Én is 4 éve voltam már otthon mikor nem tervezetten jött a harmadik. Megtartottuk természetesen, de már nagyon vágytam volna vissza emberek közé. Nekem agyamra megy már a tök egyforma napok sokasága a rengeteg házimunka aminek a végét sose látom, fél óráig tart kb. ha rendet teszek, mosás tekintetében olyan NINCS hogy kiürül a szennyestartó. Na de nem panaszkodni akarok, csak szerintem ha ezt érzed (amit én is) hogy sok volt ez a 4.5 év otthon, jó lenne kicsit mást csinálni, akkor inkább menj vissza dolgozni és majd pár év múlva még mindig lehet harmadik (én eredetileg így is terveztem ráadásul egy tök jó állás várt rám amit persze azóta betöltöttek és nem fogok ilyen jót kapni az tuti.) Én is imádom amikor összebújnak vagy véletlenül szépen eljátszanak vagy szeretgetik egymást, szép is a nagy család, nekem inkább a kis korkülönbséggel van bajom.
2. vagyok...igen, nincs segítségünk nekünk sem, ha neked van, az nagyon sokat számít! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat.Hát vagy most elmegyek 2-3 évet melózni vagy apa marad itthon a picivel:DÉn belebolondúlnék mé 2 év itthon létbe.Attól félek hogy 4-5 korkülönbségel már nem lesznek annyira jó testvérek.Naggyon kilógna a pici a nagyoktól.Butaság???

Még csak most tervezzük a babát, de már most elhatároztuk, ha megszületik köldökzsinórból őssejtet vetetünk le. Ti hogy vélekedtek az őssejtlevételről?

Legjobb válasz: Szia, szerintem jó dolog, ha lenne pénzünk rá, biztosan levetetném én is. De nem tudjuk kifizetni, még részletekben sem, mert ki mer a lakáshitel mellé ilyen gazdasági helyzetben még plusz 14-15 ezret bevállalni havonta?Én bizony nem... De az is igaz, hogy még annyira gyerekcipõben jár a dolog, mi van akkor, ha a mostani technológiával fagyasztott õssejtet 15 év múlva nem tudják majd arra felhasználni, amire a gyerekemnek kéne? Én már több tájékoztatót végighallgattam, de engem nem gyõztek meg 100%ig, így nem áldozok rá 400ezer forintot. De ha olcsóbb lenne, megcsináltatnám, mert az ember nyilván mindent meg akar tenni a gyermekéért.

Szia, szerintem jó dolog, ha lenne pénzünk rá, biztosan levetetném én is. De nem tudjuk kifizetni, még részletekben sem, mert ki mer a lakáshitel mellé ilyen gazdasági helyzetben még plusz 14-15 ezret bevállalni havonta?Én bizony nem... De az is igaz, hogy még annyira gyerekcipõben jár a dolog, mi van akkor, ha a mostani technológiával fagyasztott õssejtet 15 év múlva nem tudják majd arra felhasználni, amire a gyerekemnek kéne? Én már több tájékoztatót végighallgattam, de engem nem gyõztek meg 100%ig, így nem áldozok rá 400ezer forintot. De ha olcsóbb lenne, megcsináltatnám, mert az ember nyilván mindent meg akar tenni a gyermekéért.
Szia! Én õssejtpárti VOLTAM! De mielõtt megszületett volna a lányunk, utánaolvastam kicsit a technológiának. Az egyik elõzõ válaszolóval maximálisan egyetértek abban, hogy néhány év múlva nem fogják tudni felhasználni arra, amire kellene. Plusz olvastam olyasmit is (tudományos dolog volt, így pontosan idézni már nem tudom - bocs), hogy többféle õssejt van. Tehát amit levesznek, azt nem biztos, hogy fel tudják az adott betegségre használni. Az egésznek annyi volt a lényege, hogy egy nagy lehúzás pillanatnyilag az egész. Ja, és mi a garancia arra, hogy nem csõdöl be a cég idõ elõtt? Ahhoz túl drága. Szerintem egy-két év és lesz konkurenciájuk. Akkor olcsóbban lehet ehhez a "luxushoz" hozzájutni. Üdv

Milyen anyaságra "felkészítő" könyvet tudnátok ajánlani? Most tervezzük a babát.

Olyan kellene, ami mindent leír, végigkíséri a terhességet, a baba növekedését. Segít. Többet is írhattok :-)

Legjobb válasz: Én a bába válaszolt javaslom.

Én a bába válaszolt javaslom.
Anya leszek, Kismamák és kisbabák új egészségkönyve, Nem sokára hárman leszünk! Nekem ezek vannak meg, sok jó dolog van bennük

Most tervezzük a babát a párommal! Elötte érdemes elmenni orvoshoz hogy minden rendben van-e vagy nem szükséges?

Legjobb válasz: érdemes,deha nem volt komolyabb gondotok (mensi, fetõzés...) akkor nem feltétlen szükséges, csak ha nem sikerülne. Azért minimum cytológiád legyen-nõgyógyászati.

érdemes, deha nem volt komolyabb gondotok (mensi, fetõzés...) akkor nem feltétlen szükséges, csak ha nem sikerülne. Azért minimum cytológiád legyen-nõgyógyászati.
Szia! Mi is most tervezzük a babót. Voltam nõgyógyásznál, nekem is azt mondta, semi akadálya nincs, hogy összejöjjön. Legalább is nálam. A páromnak meg már van egy gyereke. Nekem is a folsavat mondta, hogy szedjem, meg elevitet. Mivel az elevitrõl sok rosszat hallottam, azt nem szedem, de a folavat elkezdtem szedni, napi egyet és mellé szedek még C-vitamint. Meg persze próbálok változatosan étkezni. Sok sikert! Remélem mihamarabb összejön a babó!!! Mindkettõnknek!
A folsav a legfontosabb az elején, persze a többi is fontos, de az kell ahhoz, hogy ne legyen nyitott gerince
A kérdező hozzászólása: A nögyógyász csak ezt a kettöt mondta! Akkor szedjem a folvasat is? Köszi hogy irtatok nagyon aranyosak vagytok! Annyi kérdés és " félelem" van bennem! De megnyugodtam most picit:DD!
Szia! Nõgyógyász elég, fõleg ha õ azt mondta minden ok! Szerintem szedjed az elevitet abban megvan minden ami neked és a leendõ kicsinek kell.. Ha azt nem akarod, mert drága akkor is legalább folsavat mindenképp, mert az már szükséges a fogantatáskor... Sok sikert
egyenlõre teljesen jó. e vitamin naponte egy szem, a c vitamint pedig mivel vízben oldodó, nem tudod túladagolni!!
A kérdező hozzászólása: Kaptam " c " és " e " vitamint! Neki állok szedni az elég?
Szia! Ha voltal nogyogyasznal szerintem hajra!!Ha valami gond lenne azt ugyis jelzi a tested!!!! Szedjel vitamint ami folkeszit a terhessegre, egyel egeszsegesen...... Sok sikert!!!!!
megin én! De aggódtam és csak két év után sikerült. Másfél év után végre a 4. doki kiderítette a bajomat és adott gyógyszertés most 12 hetes múltam.. Ezért érdemes egy uh, mert az nekem sose volt és csupa ciszta voltam, de azt jelzi a nagyon renszertelen mensi is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Csak nögyógyásznál voltam de azt mondta hogy õ nem látja akadályát hogy ne jöjjön össze a baba! Én mégis aggodok hogy mi van ha nem jön majd össze! Ti nem voltatok igy?
érdemes elmenni egy családtervezõbe.Az esetleges fertõzéseket kideríteni ha van(nõgyogyi)És a kandúrt is megvizsgálni(spermatogram).Nálunk is totál véletlenül derült ki, hogy a páromnak alig van kiskatonája.Vitaminokkal most rásegítünk, már javult a helyzet(bár a tökéletestõl még messze van).

30 an kellett volna megjonnie, de sehol semmi a mai napig. Ma reggel teszteltem de - lett, tervezzuk a babat, a mensim mindig pontos, most mert kesik vajon?

Lehetek terhes csak meg a teszt nem mutassa?

Legjobb válasz: Akkor biztos babás vagy! Várj még 3-4 napot, és akkor tutira kimutatja a teszt! drukkolok, de ha nem szokott késni,akkor biztos baba van a dologban!

Akkor biztos babás vagy! Várj még 3-4 napot, és akkor tutira kimutatja a teszt! drukkolok, de ha nem szokott késni, akkor biztos baba van a dologban!
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de én is már annyira akartam, hogy az addig óramû pontosságú ciklusom, elkezdett ingadozni, és 1-2 napos késésnél már teljesen megörültem, de aztán jött a csalódás. A leghosszabb késésem 4 napos volt. Viszont azóta babásodom (22.hétben vagyunk), szóval fel a fejjel! Szorítok, hogy sikerüljön!!!
óh, ezen ne aggódj, néha a gyógyszertárban is olyan "okosak"... :) Szinte mindegyik teszt 20as vagy 25ös, ha a tied Acon volt, vagy Qupido, akkor azok 10esek, de az sem jelenti, hogy már kimutatta volna, ilyenkor 2 naponta duplázódik a hcg, pár nap múlva meg fogod tudni az igazat! :) drukkolok, majd írd meg!!! elsõ válaszoló
Elõfordul, hogy teszt csak egy hétnyi késés után mutatja ki, de olvastam olyat is, hogy ki sem mutatta, pedig volt baba!!!!
A kérdező hozzászólása: jajj annyira orulnek neki, csak az agaszt hogy a legerzekenyebb tesztett vettem a gyogyszertarban es negativ lett
tesztelj, szerintem már ki fogja mutatni, hogy terhes vagy. :)

Fürdés a Balatonban? Most tervezzük a babát és mi van ha már megfogant csak még nem tudok róla. Ártok neki, ha fürdök a Balatonba a kisfiammal?

köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Én fürdenék a helyedben, de én még terhesen (nagy pocakkal) is fürödtem a Balatonban. Ha kijössz a vízbõl, cseréld le a vizes bugyit szárazra, nehogy gombás legyél.

Én fürdenék a helyedben, de én még terhesen (nagy pocakkal) is fürödtem a Balatonban. Ha kijössz a vízbõl, cseréld le a vizes bugyit szárazra, nehogy gombás legyél.
Én is egész nyáron fürödtem nagy pocakkal. A Balatonban kicsi az esélye annak, hogy fertõzést kapj. Az uszodákkal kell vigyázni.
Semmi gond nem lesz belõle, a Balaton tiszta, én is most megyek fürdeni.

Tervezzük a párommal kb.2 honapja a babát. Nekem most megjött a menstruáciom és előtte fájt 4-ja de még mindig fáj a mellem oldalt, most terhes vagyok-e vagy sem? Menstruáció alatt is lehetek terhes?

Mindenkinek megköszöném hogy erre válaszolnátok akki ilyen helyzetekben vagy hasonloan voltatok.

Legjobb válasz: Elõfordulhat, hogy terhes vagy, bár ha megvolt, nem jellemzõ. A nagymamám az ellen példa, aki mind 3 gyermekét úgy hordta ki, hogy a 4. hónapig menstruált, tünetei nem voltak és mégis terhes volt, de ez ritka. Szerintem nézz 1 tesztet, nekem is voltak ilyen tüneteim és a teszt negatív volt, nem is nõtt meg a hasam azóta sem. Ha így van lehet, hogy a hormonod szórakozik, igyál cickafark teát pe-ig aztán palástfûteát mensiig, remélem összejött a baba, vagy összefog jönni.

Elõfordulhat, hogy terhes vagy, bár ha megvolt, nem jellemzõ. A nagymamám az ellen példa, aki mind 3 gyermekét úgy hordta ki, hogy a 4. hónapig menstruált, tünetei nem voltak és mégis terhes volt, de ez ritka. Szerintem nézz 1 tesztet, nekem is voltak ilyen tüneteim és a teszt negatív volt, nem is nõtt meg a hasam azóta sem. Ha így van lehet, hogy a hormonod szórakozik, igyál cickafark teát pe-ig aztán palástfûteát mensiig, remélem összejött a baba, vagy összefog jönni.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszönöm hogy vissza irtál a kérdéseimre. Remélem és szeretnénk hogy sikerüljön egy közös babánk, bizom benne hogy sikerül, probálkozzunk hátha.Olvastam egy pár dolgot itt fennt, és elõfordulhat a terhesség, de ritka ebben igazad van.
Én kihúznám ha a melo biztos...lenne hová visszamenni és még akkor is ráérsz nézelõdni más munka után.
Anno én is így voltam. A baba volt az elsõ helyen. Kihúztam és most van egy gyönyörû fél éves kislányom. Megérte!
Én kicsit megszívtam. Maradtam az utált munkahelyemen, de 2 évig nem jött a baba.
Szerintem is inkább maradj, az a biztos gyed szempontjából!
Szerintem is maradj. Utána hátha jönne a 2. baba is, aztán ha váltasz gyes után, könnyebben felvesznek egy olyat, aki már szült, mint egy olyat, akinek még nincs gyereke.
A kérdező hozzászólása: Köszi Lányok/anyukák ;-) Én is ezt gondolnám jobbnak. Igazából tényleg utálom a munkám, de azt meg mégjobban utálnám, ha 1-2 évig azért kellene várnom a babával, hogy biztos helyrõl mehessek el szülni...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!