Találatok a következő kifejezésre: Most tervezzük babát (15 db)

Mennyivel más az életetek hogy 3 gyereketek van? Sokkal megterhelőbb mint 2-vel? Most tervezzük a 3. babát.

Legjobb válasz: Mivel nincs segítségem és anyagilag is épp kijövünk (azaz nem tudok fizetett segítséget alkalmazni néha legalább pár órára míg kialszom magam) ezért én nagyon nehéznek érzem. Mondjuk babától is függ, a második babámat észre se vettem annyira jó alvó jó evõ volt. Most a harmadik hasfájós és nyûgöske. Éjszakáink 10 hónapja 3-4 részletbõl állnak mivel mindig van valami amire fogni lehet miért nem alszik. Késõbb se hiszem hogy egyszerûbb lesz mikor 3at 3 felé kell majd vinni összeszedni stb.

Mivel nincs segítségem és anyagilag is épp kijövünk (azaz nem tudok fizetett segítséget alkalmazni néha legalább pár órára míg kialszom magam) ezért én nagyon nehéznek érzem. Mondjuk babától is függ, a második babámat észre se vettem annyira jó alvó jó evõ volt. Most a harmadik hasfájós és nyûgöske. Éjszakáink 10 hónapja 3-4 részletbõl állnak mivel mindig van valami amire fogni lehet miért nem alszik. Késõbb se hiszem hogy egyszerûbb lesz mikor 3at 3 felé kell majd vinni összeszedni stb.
Sokkal, legalábbis nálunk :) A két nagyobbik gyermekünk már nem pici baba, 5 és 7 évesek. A kicsi 3 hónapos. Nagyon gáz, hogy nem tudok annyit és akkor foglalkozni a nagyokkal amikor szükség lenne rá, illetve ha szeretném :( Amig ketten voltak, megosztottuk a párommal "te rá figyelsz, én rá", most három felé kéne szakadnunk! Arról nem is beszélve, hogy a páromra sincs semmi idõm, ahogyan neki se rám ...néhány lopott perc :) Remélem idõvel rendezõdnek a dolgok... Nálatok mennyi idõsek a gyerkõcök?
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos nekünk sincs segítségünk:(A nagy 4 éves a pici 2 és fél.Mostanra tervezzük hogy ne legyen nagyon nagy a korkülönbség de közben vacillálok is.Elõbb egy kis munka megint vagy most a baba.Már négy és fél éve itthon vagyok és vágynék egy újabb babára is de közben hiányzik a munka is.Anyagilag mi a helyzet?
Nálunk 4, lassan 3 és egy 1 éves van. Az elsõ kettõ úgy ment mint a karikacsapás. A harmadiknál valahogy nehezebb lett. Nem hiába hívják szerintem a nagycsaládot, nagycsaládnak. Nagyobb házimunka, nagyobb figyelem, nagyobb pénztárca kell. Viszont: nagyobb a szerethetõ lények száma, több szeretet kapsz. Én nem bántam meg, nekem megéri...
Elsõ vagyok. Én is 4 éve voltam már otthon mikor nem tervezetten jött a harmadik. Megtartottuk természetesen, de már nagyon vágytam volna vissza emberek közé. Nekem agyamra megy már a tök egyforma napok sokasága a rengeteg házimunka aminek a végét sose látom, fél óráig tart kb. ha rendet teszek, mosás tekintetében olyan NINCS hogy kiürül a szennyestartó. Na de nem panaszkodni akarok, csak szerintem ha ezt érzed (amit én is) hogy sok volt ez a 4.5 év otthon, jó lenne kicsit mást csinálni, akkor inkább menj vissza dolgozni és majd pár év múlva még mindig lehet harmadik (én eredetileg így is terveztem ráadásul egy tök jó állás várt rám amit persze azóta betöltöttek és nem fogok ilyen jót kapni az tuti.) Én is imádom amikor összebújnak vagy véletlenül szépen eljátszanak vagy szeretgetik egymást, szép is a nagy család, nekem inkább a kis korkülönbséggel van bajom.
2. vagyok...igen, nincs segítségünk nekünk sem, ha neked van, az nagyon sokat számít! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat.Hát vagy most elmegyek 2-3 évet melózni vagy apa marad itthon a picivel:DÉn belebolondúlnék mé 2 év itthon létbe.Attól félek hogy 4-5 korkülönbségel már nem lesznek annyira jó testvérek.Naggyon kilógna a pici a nagyoktól.Butaság???

Még csak most tervezzük a babát, de már most elhatároztuk, ha megszületik köldökzsinórból őssejtet vetetünk le. Ti hogy vélekedtek az őssejtlevételről?

Legjobb válasz: Szia, szerintem jó dolog, ha lenne pénzünk rá, biztosan levetetném én is. De nem tudjuk kifizetni, még részletekben sem, mert ki mer a lakáshitel mellé ilyen gazdasági helyzetben még plusz 14-15 ezret bevállalni havonta?Én bizony nem... De az is igaz, hogy még annyira gyerekcipõben jár a dolog, mi van akkor, ha a mostani technológiával fagyasztott õssejtet 15 év múlva nem tudják majd arra felhasználni, amire a gyerekemnek kéne? Én már több tájékoztatót végighallgattam, de engem nem gyõztek meg 100%ig, így nem áldozok rá 400ezer forintot. De ha olcsóbb lenne, megcsináltatnám, mert az ember nyilván mindent meg akar tenni a gyermekéért.

Szia, szerintem jó dolog, ha lenne pénzünk rá, biztosan levetetném én is. De nem tudjuk kifizetni, még részletekben sem, mert ki mer a lakáshitel mellé ilyen gazdasági helyzetben még plusz 14-15 ezret bevállalni havonta?Én bizony nem... De az is igaz, hogy még annyira gyerekcipõben jár a dolog, mi van akkor, ha a mostani technológiával fagyasztott õssejtet 15 év múlva nem tudják majd arra felhasználni, amire a gyerekemnek kéne? Én már több tájékoztatót végighallgattam, de engem nem gyõztek meg 100%ig, így nem áldozok rá 400ezer forintot. De ha olcsóbb lenne, megcsináltatnám, mert az ember nyilván mindent meg akar tenni a gyermekéért.
Szia! Én õssejtpárti VOLTAM! De mielõtt megszületett volna a lányunk, utánaolvastam kicsit a technológiának. Az egyik elõzõ válaszolóval maximálisan egyetértek abban, hogy néhány év múlva nem fogják tudni felhasználni arra, amire kellene. Plusz olvastam olyasmit is (tudományos dolog volt, így pontosan idézni már nem tudom - bocs), hogy többféle õssejt van. Tehát amit levesznek, azt nem biztos, hogy fel tudják az adott betegségre használni. Az egésznek annyi volt a lényege, hogy egy nagy lehúzás pillanatnyilag az egész. Ja, és mi a garancia arra, hogy nem csõdöl be a cég idõ elõtt? Ahhoz túl drága. Szerintem egy-két év és lesz konkurenciájuk. Akkor olcsóbban lehet ehhez a "luxushoz" hozzájutni. Üdv

Milyen anyaságra "felkészítő" könyvet tudnátok ajánlani? Most tervezzük a babát.

Olyan kellene, ami mindent leír, végigkíséri a terhességet, a baba növekedését. Segít. Többet is írhattok :-)

Legjobb válasz: Én a bába válaszolt javaslom.

Én a bába válaszolt javaslom.
Anya leszek, Kismamák és kisbabák új egészségkönyve, Nem sokára hárman leszünk! Nekem ezek vannak meg, sok jó dolog van bennük

Fürdés a Balatonban? Most tervezzük a babát és mi van ha már megfogant csak még nem tudok róla. Ártok neki, ha fürdök a Balatonba a kisfiammal?

köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Én fürdenék a helyedben, de én még terhesen (nagy pocakkal) is fürödtem a Balatonban. Ha kijössz a vízbõl, cseréld le a vizes bugyit szárazra, nehogy gombás legyél.

Én fürdenék a helyedben, de én még terhesen (nagy pocakkal) is fürödtem a Balatonban. Ha kijössz a vízbõl, cseréld le a vizes bugyit szárazra, nehogy gombás legyél.
Én is egész nyáron fürödtem nagy pocakkal. A Balatonban kicsi az esélye annak, hogy fertõzést kapj. Az uszodákkal kell vigyázni.
Semmi gond nem lesz belõle, a Balaton tiszta, én is most megyek fürdeni.

Most tervezzük a babát a párommal! Elötte érdemes elmenni orvoshoz hogy minden rendben van-e vagy nem szükséges?

Legjobb válasz: érdemes,deha nem volt komolyabb gondotok (mensi, fetõzés...) akkor nem feltétlen szükséges, csak ha nem sikerülne. Azért minimum cytológiád legyen-nõgyógyászati.

érdemes, deha nem volt komolyabb gondotok (mensi, fetõzés...) akkor nem feltétlen szükséges, csak ha nem sikerülne. Azért minimum cytológiád legyen-nõgyógyászati.
Szia! Mi is most tervezzük a babót. Voltam nõgyógyásznál, nekem is azt mondta, semi akadálya nincs, hogy összejöjjön. Legalább is nálam. A páromnak meg már van egy gyereke. Nekem is a folsavat mondta, hogy szedjem, meg elevitet. Mivel az elevitrõl sok rosszat hallottam, azt nem szedem, de a folavat elkezdtem szedni, napi egyet és mellé szedek még C-vitamint. Meg persze próbálok változatosan étkezni. Sok sikert! Remélem mihamarabb összejön a babó!!! Mindkettõnknek!
A folsav a legfontosabb az elején, persze a többi is fontos, de az kell ahhoz, hogy ne legyen nyitott gerince
A kérdező hozzászólása: A nögyógyász csak ezt a kettöt mondta! Akkor szedjem a folvasat is? Köszi hogy irtatok nagyon aranyosak vagytok! Annyi kérdés és " félelem" van bennem! De megnyugodtam most picit:DD!
Szia! Nõgyógyász elég, fõleg ha õ azt mondta minden ok! Szerintem szedjed az elevitet abban megvan minden ami neked és a leendõ kicsinek kell.. Ha azt nem akarod, mert drága akkor is legalább folsavat mindenképp, mert az már szükséges a fogantatáskor... Sok sikert
egyenlõre teljesen jó. e vitamin naponte egy szem, a c vitamint pedig mivel vízben oldodó, nem tudod túladagolni!!
A kérdező hozzászólása: Kaptam " c " és " e " vitamint! Neki állok szedni az elég?
Szia! Ha voltal nogyogyasznal szerintem hajra!!Ha valami gond lenne azt ugyis jelzi a tested!!!! Szedjel vitamint ami folkeszit a terhessegre, egyel egeszsegesen...... Sok sikert!!!!!
megin én! De aggódtam és csak két év után sikerült. Másfél év után végre a 4. doki kiderítette a bajomat és adott gyógyszertés most 12 hetes múltam.. Ezért érdemes egy uh, mert az nekem sose volt és csupa ciszta voltam, de azt jelzi a nagyon renszertelen mensi is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Csak nögyógyásznál voltam de azt mondta hogy õ nem látja akadályát hogy ne jöjjön össze a baba! Én mégis aggodok hogy mi van ha nem jön majd össze! Ti nem voltatok igy?
érdemes elmenni egy családtervezõbe.Az esetleges fertõzéseket kideríteni ha van(nõgyogyi)És a kandúrt is megvizsgálni(spermatogram).Nálunk is totál véletlenül derült ki, hogy a páromnak alig van kiskatonája.Vitaminokkal most rásegítünk, már javult a helyzet(bár a tökéletestõl még messze van).
Szerintem még várjatok a babával, ha most nem lettél terhes.
Bennem is kavarogtak ilyen gondolatok, mikor már voltak jelek. Mi is terveztük. Hirtelen rájöttem, hogy mekkora felelõsség egy gyerek. De pár nap alatt elmúlt. Mentem dokihoz láttam a picit uh-on és már mindennél jobban akartam. Nálad is el fog múlni ez az érzés, most természetes, hogy tartasz az ismeretlentõl.
Én akkor ijjedtem meg, mikor pozitiv lett a tesztem, pedig nagyon vágytam erre a babára.2 napig tiszta feszült ideges voltam, de elmúlt, és már imádom pedig még csak 12 hetesek vagyunk.Szerintem ez természetes reakció, hirtelen ránk tör a nagy felelõsség:-))))
Ez természetes.Ugyanígy voltam én is vele.Sõt most, 22 hetesen is sokat bizonytalanodok, de belül tudom, ha bármi történne a babámmal én belehalnák...
Szerintem természetes, hogy az ember bepánikol, amikor megtudja, hogy terhes még akkor is ha nagyon akarta. Én 37 vagyok és most jön az elsõ babánk, így gondolhatod, hogy mennyire akartuk, de ennek ellenére még most is (25.hét) eszembe jut, hogy "Te jó Ég, mi is fog történni, megváltozik az életünk, hogyan bírjuk anyagilag..stb". Valaki írta, hogy a kétségek elmúlnak, ha meglátod az ultrahangon a babád szívverését. VAlóban fantasztikus élmény, és tényleg ezek után nincs kétség, hogy akarjuk, hogy jöjjön. Persze, azért aggódok a fenti dolgokért, de többet aggódok azért, hogy minden rendben legyen vele. Szóval majd megtudod, hogy milyen érzés, ha nem most, akkor máskor, de az biztos, hogy az ember életében a legfontosabb esemény ez:-))) Ezért ne is félj tõle. Minden jót!
Én "csak" 10 évet vártam Rá. Aztán amikor kijött a 2 csík valósággal sokkot kaptam. Zokogtam, mert rájöttem, hogy most már nincs visszaút. Addig csak akartam, hogy legyen babám, de nem mértem fel, hogy ez mekkora felelõsséggel jár. Ne értsetek félre, tanult, dolgozó nõ vagyok, elmúltam már 30. Felkészülten vártuk a babát, mert rengeteget olvastam, barátnõkkel és orvosokkal beszélgettem. Hát volt rá idõm a 10 év alatt. De a hirtelen jött felelõsségtõl nagyon megijedtem. Kb. 2 napig tartott, míg magamhoz tértem. Most nagyon várom és nagyon szeretem, élvezem a "terhesség" minden percét. 22 heteskék vagyunk és mozgolódunk. Hidd el, hogy el fog múlni ez az érzés. Csak szerintem ez egy teljesen új helyzet, amit meg kell emészteni, el kell fogadni, és meg kell engedni. És remélem Te is legalább annyira örülsz majd áldott állapotodnak, mint én.
Én még nem voltam ilyen helyzetben, de már jó volna ha lehetne. Viszont ha belegondolok, akkor szerintem én is valami hasonlót éreznék, hisz elég nagy felelõség, és elsõ babával meg sok ismeretlen dolog vár egy kismamára. Nem tudja még milyen kihordani egy babát, szülni, szoptatni stb. Szerintem hamarosan eljutsz oda, hogy alig várod, hogy a 9. hónap végén magadhoz öleld a kis csöpséget. Sok örömöt Hozzá!

Tervezzük a párommal kb.2 honapja a babát. Nekem most megjött a menstruáciom és előtte fájt 4-ja de még mindig fáj a mellem oldalt, most terhes vagyok-e vagy sem? Menstruáció alatt is lehetek terhes?

Mindenkinek megköszöném hogy erre válaszolnátok akki ilyen helyzetekben vagy hasonloan voltatok.

Legjobb válasz: Elõfordulhat, hogy terhes vagy, bár ha megvolt, nem jellemzõ. A nagymamám az ellen példa, aki mind 3 gyermekét úgy hordta ki, hogy a 4. hónapig menstruált, tünetei nem voltak és mégis terhes volt, de ez ritka. Szerintem nézz 1 tesztet, nekem is voltak ilyen tüneteim és a teszt negatív volt, nem is nõtt meg a hasam azóta sem. Ha így van lehet, hogy a hormonod szórakozik, igyál cickafark teát pe-ig aztán palástfûteát mensiig, remélem összejött a baba, vagy összefog jönni.

Elõfordulhat, hogy terhes vagy, bár ha megvolt, nem jellemzõ. A nagymamám az ellen példa, aki mind 3 gyermekét úgy hordta ki, hogy a 4. hónapig menstruált, tünetei nem voltak és mégis terhes volt, de ez ritka. Szerintem nézz 1 tesztet, nekem is voltak ilyen tüneteim és a teszt negatív volt, nem is nõtt meg a hasam azóta sem. Ha így van lehet, hogy a hormonod szórakozik, igyál cickafark teát pe-ig aztán palástfûteát mensiig, remélem összejött a baba, vagy összefog jönni.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszönöm hogy vissza irtál a kérdéseimre. Remélem és szeretnénk hogy sikerüljön egy közös babánk, bizom benne hogy sikerül, probálkozzunk hátha.Olvastam egy pár dolgot itt fennt, és elõfordulhat a terhesség, de ritka ebben igazad van.

A pecsételő vérzés mennyire intenzív, már olyan értelemben, h nekem most valami barna szerűm van de nem vér, mégis látszik a nacimon. Tervezzük a babát, akkor lehet hogy sikerült?

Legjobb válasz: hát a nadrágodon? azért az egy kicsit undi, vegyél bugyit :O a beágyazódási vérzés 1-2 csepp, és a peteérés után 7-12 nappal lehetséges.

hát a nadrágodon? azért az egy kicsit undi, vegyél bugyit :O a beágyazódási vérzés 1-2 csepp, és a peteérés után 7-12 nappal lehetséges.
A kérdező hozzászólása: Hordok bugyit, csak ez még azon is át ütött.
Szia! No mi lett? Terhes vagy?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!