Találatok a következő kifejezésre: Most szeretnék halat (16 db)

Én most szeretnék venni egy 63L-es akváriumot és már ki is néztem pár halat magamnak: 6 páncélos harcsa, 2 sziámi harcoshal (hím/nőstény) és 2 mézgurámit. Ezek a halak megférnek-e egymás mellett vagy kell vmi változtatás?

Legjobb válasz: A két sziámi harcos hal nem jó választás mert kinyírják egymást, de ezt a boltban elmondják ha egy kicsit is értenek a halakhoz. A többi hal fajtát nem ismerem.

A két sziámi harcos hal nem jó választás mert kinyírják egymást, de ezt a boltban elmondják ha egy kicsit is értenek a halakhoz. A többi hal fajtát nem ismerem.
Igen, sziámiból max. egyet tarts egy akváriumban (nõsténybõl többet is lehet, de azok nem olyan szépek). A páncélosharcsák és a gurámik jól kijönnek majd, már csak azért is, mert a víznek teljesen más rétegeiben élnek. Arra ügyelj, hogy ha valamivel helyettesíteni szeretnéd a sziámikat, csak nagyon békés halakat vegyél, mert ha kicsit is csipkelõdõsek lesznek, a gurámik szép, vékony tapogatóit nagyon hamar leharapdálják... A páncélosharcsáknak pedig fontos, hogy az aljzatot aljzatporszívóval vagy gumicsõre erõsített tölcsérrel rendszeresen tisztítsd, mert elfertõzõdhet és elrothadhat a bajszuk. Egyébként ügyesen összeválogattad a halakat, nem is sok egy ekkora aksiba, és kezdõknek is megfelel mind. Sok sikert az akvarisztikához!
Hogyha engem kérdezel a két sziámit tényleg ne tedd össze, mert összeverekednek.Inkább fiút vegyél. A páncélos harcsákkal nem lesz semmi gond. Nálam a gurámik nem igazán jöttek be mert elég csipkedõsek voltak, és minden halamat zavarták.A gurámik helyett én mollyt vagy plattit vagy neonhalat (nagyobbat) vennék. Mert nagyon békés halak plattiból , mollyból 1 hím és két nõstény is elég. Neonhalból több is lehet. Ami még fontos, hogy ezek a halak bírják és szeretik is a melegebb vizet min. 24-max.28 fok.
Nekem volt így együtt mind - nem lesz velük semmi baj. Azonban nagyon fontos, hogy a Betták (sziámi harcoshal)esetében dús növényt telepíts, hogy a Betta-lány el tudjon bújni a fiú elõl. Ugyanis úgy szokta a fiú, hogy ha meglátja a lányt, megkergeti egy kicsit. Ha nem akarsz sok növényt, akkor csak egyedül vegyél Betta-fiút. A mézgurámi tökéletes: szép, békés halacska. A páncélos harcsából többet is vehetnél (legalább még 4-et hozzájuk): ezek kimondottan csapathalak. Ja... talajnak finomszemcsés sötét homokot tegyél, mert a harcsák nagyon szeretnek túrkálni benne. Meglátod, milyen aranyos lesz a kis csapat!
Én tenyésztõ vagyok és nekem sok sziámi harcos hal volt és néhány eltürte egymást néhány nem énis kb ekkora akváriumba tettem öket. Probáld ki, ha osze vesznek rakd a lányt külön egy befötes üvegbe és sok sikert.

Most szeretnék akváriumot.4 halat szeretnék! Mind a négy hideg édesvizi. Mekkora akváriumot vegyek és kell-e bele szűrő? És ha kell összesen kb mennyibe fog ez kerülni nekem?

Legjobb válasz: természetesen kell bele szûrõ! hacsak nem vmi hatalmas de hatalmas nagyot nem akarsz (mint pl 1 hatalmas tó:D). Komolyra a szót: mindenképpen kell bele, én a helyedbe egy szép nagyot rendeznék be. Ezt nem csak azért mondom mert ugye nagyobb víztömeg- kisebb ingadozás a vízértékekbe, hanem azért mert ugysem fog tudni leállni 4 hallal:D tapasztalat. kb 25 ezerböl sztem egész pofásat össze lehet állítani jó cuccokból. A szûrõ az legyen vmi jó minõségû mert késõbb is tudod majd használni több halnál. Méret: hát rajtad áll, sztem 100l alatt azért ne nagyon kezdj bele. És akkor elmondhatod hogy van 1 szép akváriumod. Nekem a jövõhéten áll össze a tengerim, és már nagyon izgatott vagyok:D

természetesen kell bele szûrõ! hacsak nem vmi hatalmas de hatalmas nagyot nem akarsz (mint pl 1 hatalmas tó:D). Komolyra a szót: mindenképpen kell bele, én a helyedbe egy szép nagyot rendeznék be. Ezt nem csak azért mondom mert ugye nagyobb víztömeg- kisebb ingadozás a vízértékekbe, hanem azért mert ugysem fog tudni leállni 4 hallal:D tapasztalat. kb 25 ezerböl sztem egész pofásat össze lehet állítani jó cuccokból. A szûrõ az legyen vmi jó minõségû mert késõbb is tudod majd használni több halnál. Méret: hát rajtad áll, sztem 100l alatt azért ne nagyon kezdj bele. És akkor elmondhatod hogy van 1 szép akváriumod. Nekem a jövõhéten áll össze a tengerim, és már nagyon izgatott vagyok:D
Akvárium mérete az attól függ hogy a hal amit szeretnél mekkorára nõlnek meg.Ha kicsi halak a kissebb akvárium is jó lesz és különbözõ akváriumokba áriulnak szûrõt.Az akvárium méretétõl függ hogy hány literes vízbe való szûrõ legyen. ÉS ajánlom még a Sera gyógyszereket hogy a halak ne legyenek betegek.
Kérdezlek benneteket, miért kell folyon gyógyszerezni a vizet? Attól jobb lesz a halaknak? Te se gyógyszereken élsz. (remélem) csak akkor szedsz ha beteg vagy. Értem én, hogy szennyezett a vizünk de lehet azt is szellöztetni. Állandóan gyógyszerezzük a halakat attól csak csökken az ellenálló képességük, és jön vmi betegség és jaj nekik.
ha csak 4 halat szeretnél 50l bõven elég. kül menj be 1 akvarisztikai boltba, ott több okosságot fogsz hallani mint itt

Most szeretnék vásárolni egy kompletten berendezett 160 literes akváriumot. Sajnos nem tudom, hogy kell ilyenkor eljárni, hogy a halak ne sérüljenek. Le kell-e engedni teljesen a vizet és itthon újra tölteni?

Legjobb válasz: A baktériumkultúrára kell vigyázni. A halakat minél kevesebb stressz érje, letakarva szállítsd és tárold, és figyelj rá, ne fázzanak meg. A víznek legalább a felét meg kéne tartani. Ha elköltöztetted õket, 2-3 napig koplaltathatod õket, (természetesen járó szûrõ mellett) az ezt követõ 1-2 hétben is kicsit kevesebb kaját adj nekik.

A baktériumkultúrára kell vigyázni. A halakat minél kevesebb stressz érje, letakarva szállítsd és tárold, és figyelj rá, ne fázzanak meg. A víznek legalább a felét meg kéne tartani. Ha elköltöztetted õket, 2-3 napig koplaltathatod õket, (természetesen járó szûrõ mellett) az ezt követõ 1-2 hétben is kicsit kevesebb kaját adj nekik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítséget :-)
A kérdező hozzászólása: Miért van szükség a koplaltatásra?


Most vettem egy 66 literes akváriumot (nagyobb sajnos nem fér el). Szeretnék bele egy betta párt. Milyen halakat rakhatok még melléjük, és kb. mennyit?

Legjobb válasz: Ami a Bettákat illeti: Labirinthalak. Számíts arra - és ez nagyon fontos - hogy a lánynak sok búvóhely kell, amit dús növényzettel (hozzá esetleg barlanggal) kell megoldani. Másképp a fiú bánthatja a lányt. Ha sok a növényed, akkor 2-3 lányt is vehetsz bele, de fiút csak 1-et. Különben a Betta a középkemény, kemény vizet szereti, 7 pH körüli értékkel. Nagyon melegigényes, a kedvelt hõfok: 26 foktól felfelé, kb. 30 fokig. Mindenképp kell neki fûtõ, és légpumpa azért, hogy a meleg egyenletesen oszlasson el a vízben. Ez fontos, mert ha eltérõek az egyes vízrétegek közti különbségek, akkor könnyen megfázhat. Kell neki tetõ is (a hõmérséklet megtartásához). Ami a többi halat illeti: nagyon fontos, hogy figyelj a helyes össznépességre, ami általánosságban így néz ki: 1 cm-es hal/ 1 liter víz. Ez persze eltérhet attól függõen, hogy mennyire mozgákony az adott hal. Tehát gondolni kell az úszótérre is. Különben akkor jó a választás, ha - azontúl, hogy betartod a fent írtakat - lehetõleg azonos, vagy nagyon hasonló igényû halakat veszel. Így pl. ajánlom figyelmedbe a kistestû gurámi fajokat - nagyon szépek, a 26-30 fokos vízen kívül más igényük nincs, jó étvágyúak, békések, kedves természetûek. Nagyon jól passzolnak a Bettákhoz. Ha mégsem akarsz ilyeneket, persze mást is választhatsz. Azonban vedd figyelembe: 1. Mekkora lesz a hal kifejlett mérete 2. Milyen a viselkedése (csapathal-e vagy sem. Amennyiben csapathalról van szó /ilyenek a pontylazacok, a dániók, a razbórák, a díszmárnák/, viszonylag sokat kell venned belõlük: nem tarthatsz ezekbõl 2-3 darabot. Az elfogadható darabszám ezekbõl: legalább 8-10 darab). A páncélosharcsa, az elevenszülõ fajok (pl. guppi, xifó, stb.) szintén szeretik a társakat, bár - pl. a pontylazacokhoz képest - nem olyan kifejezett ez a magatartásuk. Úgyhogy ezekbõl minimum 6 darab kell. 3. Mennyire békés (Betta mellé ne vegyél Szumátrai díszmárnát és Black mollyt, mert ezek tönkretehetik a Betta úszóit). 4. Vízigény: Ne vegyél Bettához Aranyhalat - a Betta melegvízi (26-30 fok) hal, az Aranyhal viszont a 22-23 fokos vizet kedveli. 5. Nyugodt, vagy inkább élénk halakat szeretnél? A Betta nyugodt, éppen ezért hasonlóan nyugodt halakat célszerû venned hozzá: pl. Platti. Gondolj a növényzetre is. Inkább növényekbõl legyen jó sok, halból pedig kevesebb. Nem fordítva! Ezáltal könnyebb is lesz az akvárium ápolása is. Persze a növényeknek a világítás mellett táp is kell.

Ami a Bettákat illeti: Labirinthalak. Számíts arra - és ez nagyon fontos - hogy a lánynak sok búvóhely kell, amit dús növényzettel (hozzá esetleg barlanggal) kell megoldani. Másképp a fiú bánthatja a lányt. Ha sok a növényed, akkor 2-3 lányt is vehetsz bele, de fiút csak 1-et. Különben a Betta a középkemény, kemény vizet szereti, 7 pH körüli értékkel. Nagyon melegigényes, a kedvelt hõfok: 26 foktól felfelé, kb. 30 fokig. Mindenképp kell neki fûtõ, és légpumpa azért, hogy a meleg egyenletesen oszlasson el a vízben. Ez fontos, mert ha eltérõek az egyes vízrétegek közti különbségek, akkor könnyen megfázhat. Kell neki tetõ is (a hõmérséklet megtartásához). Ami a többi halat illeti: nagyon fontos, hogy figyelj a helyes össznépességre, ami általánosságban így néz ki: 1 cm-es hal/ 1 liter víz. Ez persze eltérhet attól függõen, hogy mennyire mozgákony az adott hal. Tehát gondolni kell az úszótérre is. Különben akkor jó a választás, ha - azontúl, hogy betartod a fent írtakat - lehetõleg azonos, vagy nagyon hasonló igényû halakat veszel. Így pl. ajánlom figyelmedbe a kistestû gurámi fajokat - nagyon szépek, a 26-30 fokos vízen kívül más igényük nincs, jó étvágyúak, békések, kedves természetûek. Nagyon jól passzolnak a Bettákhoz. Ha mégsem akarsz ilyeneket, persze mást is választhatsz. Azonban vedd figyelembe: 1. Mekkora lesz a hal kifejlett mérete 2. Milyen a viselkedése (csapathal-e vagy sem. Amennyiben csapathalról van szó /ilyenek a pontylazacok, a dániók, a razbórák, a díszmárnák/, viszonylag sokat kell venned belõlük: nem tarthatsz ezekbõl 2-3 darabot. Az elfogadható darabszám ezekbõl: legalább 8-10 darab). A páncélosharcsa, az elevenszülõ fajok (pl. guppi, xifó, stb.) szintén szeretik a társakat, bár - pl. a pontylazacokhoz képest - nem olyan kifejezett ez a magatartásuk. Úgyhogy ezekbõl minimum 6 darab kell. 3. Mennyire békés (Betta mellé ne vegyél Szumátrai díszmárnát és Black mollyt, mert ezek tönkretehetik a Betta úszóit). 4. Vízigény: Ne vegyél Bettához Aranyhalat - a Betta melegvízi (26-30 fok) hal, az Aranyhal viszont a 22-23 fokos vizet kedveli. 5. Nyugodt, vagy inkább élénk halakat szeretnél? A Betta nyugodt, éppen ezért hasonlóan nyugodt halakat célszerû venned hozzá: pl. Platti. Gondolj a növényzetre is. Inkább növényekbõl legyen jó sok, halból pedig kevesebb. Nem fordítva! Ezáltal könnyebb is lesz az akvárium ápolása is. Persze a növényeknek a világítás mellett táp is kell.
/Az elõbbi válasszal kapcsolatban/ Higyjétek el, nyugodtabb, békésebb halakkal szépen el van a Betta - csak olyan halakkal nem kell tartani, amik túl élénkek, és csipkelõdõsek (pl. Szumátrai díszmárna) Az viszont végképp nem jó, ha csak Betta van az akváriumban. Ugyanis a fiú - ha a lányt meglátja, megkergeti, és ha kevés a növény (vagyis a búvóhely), akkor a lány nem tud elrejtõzni, amiért is a fiú agyonhajszolhatja. Ez végzetes is lehet a lány számára. Pontosan ennek elkerülése végett szükséges alkalmazni - ívatás elõtt - az ivásképesség-próbát. És caak akkor van el a fiú a lánnyal, ha a lány ívásra érett!
Ha ez az elsõ akváriumod, akkor en a bettákról is lebeszélnélek. Próbálkozz inkább guppikkal, mollykkal, xifókkal, tetrákkal, neonokkal, lazacokkal. Ezeket nem túl bonyolult tartani és ha szereztél már egy kis tapasztalatot, jöhetnek az igényesebb halak is. Ha nincs a környezetedben akvarista, a neten találsz csomo hasznos oldalt ahol sok mindent tanulhatsz és legfõképp a halak kompatibilitására figyelj oda. Sok sikert!
/az elõbbi válaszadó vagyok/ Most, hogy olvasom az elsõ válaszadót, fogalmam sincs, miért kifogásolja kezdõk számára a Bettákat. Azért nem értem, mert ha odafigyelsz az általam írt dolgokra (amiket az elõzõ válaszomban írtam), nem lesz gondod velük.
Szerintem nem kéne melléjük más halakat rakni, és én ugy tudom h a fiut bántják , nem alányt..és ha más halakat raksz be akkor a fiut fogják támadni , mert ingerli õket h ilyen szép és élénk színû...

Az Euro ára most felfelé vagy lefelé halad? Szeretnék a neten egy shopban vásárolni, ahol az árak az euro változásától függnek. Most vásároljak vagy várjak még? Egy hét alatt az általam kinézett dolog majd 10Ft-al nőtt.

Legjobb válasz: GYENGÜL AZ EURÓ? Ne beszéljünk már hülyeséget!!! A FORINT gyengül. Mivel most egy eurót több forintért kapunk meg, magyarul az euró erõsebb a forintnál. És most ez várható, a forint újabb gyengülése. Ha euróban akarunk vásárolni, akkor az a jó, ha a forint ERÕS az euróhoz képest, azaz kevesebb forintért kapunk egy eurót. De most az a helyzet, hogy az euró egyre "drágább". Tehát ha most vársz, akkor vélhetõen még drágább lesz. Hiszen most 240 Ft felett jár az EUR, a csúcsa az 230 Ft körüli volt, de a másik véglet meg 290 Ft volt két éve kb. Tehát NE várj tovább a vásárlással, hiszen az EUR 230 Ft alatt még nem igazán járt. Viszont 285 Ft már volt :)

GYENGÜL AZ EURÓ? Ne beszéljünk már hülyeséget!!! A FORINT gyengül. Mivel most egy eurót több forintért kapunk meg, magyarul az euró erõsebb a forintnál. És most ez várható, a forint újabb gyengülése. Ha euróban akarunk vásárolni, akkor az a jó, ha a forint ERÕS az euróhoz képest, azaz kevesebb forintért kapunk egy eurót. De most az a helyzet, hogy az euró egyre "drágább". Tehát ha most vársz, akkor vélhetõen még drágább lesz. Hiszen most 240 Ft felett jár az EUR, a csúcsa az 230 Ft körüli volt, de a másik véglet meg 290 Ft volt két éve kb. Tehát NE várj tovább a vásárlással, hiszen az EUR 230 Ft alatt még nem igazán járt. Viszont 285 Ft már volt :)
2. válaszoló: Mea culpa! Igazad van. Én is gyengülõ Ft-ot akartam írni, csak nem úgy sikerült....:( (1. válaszoló)
Szvsz ha nem túl nagy értékû a cucc, amit venni akarsz, (nálam ez kb 20-25 khuf-ot jelent) akkor nem érdemes várni amiatt a max néhány 10-100 Ft miatt. (Mint írtad, nálad 10 Ft a különbség.) Lehet, hogy most nem veszed meg, és jövõ héten még drágább lesz. Egyébként mostanában megint gyengülõben van az € (kezd visszaállni 242 környékére), bár ma (idáig) erõsödött 1%-ot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!
2vel elöttem: volt idén 330is 1 euró :D
vitorlás hal min 150l be való
Nem lehet, így is eléggé túl van telepítve az akváriumod, ha mindenbõl annyi van, amennyi kellene. Azt sem értem, hogy a neonhalat meg a mollit hogy hangoltad össze, eléggé hiányosnak tartom az akvarisztikai tudásodat.
nekem neonhalakkal algevõvel guppival és páncélos harcsákkal van 2 vitorlásom 60 literesbe és nem bántják a kicsiket
Hány literes az akvárium?
Túltelepített akvárium --> rossz vízminõség --> beteg/halott halak. Én is azt javaslom, hogy inkább szabadulj néhány haladtól és ne vegyél újat. Elõször is a moszatevõ márnától: csak kicsi korában algázik, felnõtt korára mindenevõ, gyakran rákap a halak nyálkarétegének eszegetésére, emellett 20 cm nagy lesz és piszok agresszív, még a betonba is beleköt. Mollit is 120 literben érdemes tartani, mert 8-9 cm-re megnõhet. Sokkal keményebb, lúgosabb vizet szeret, mint a neonhal. A neonhal picurka létére elég aktív, 80 cm-s kiúszótér kellene neki. Az algaevõ meg attól függ. Ha ancistrus, akkor neki is kicsi az 50-60 liter. Összességében ebbõl az összeállításból tényleg csak a páncélosharcsák meg a guppik jó választás az akváriumodba.
Vagyis a te felsorolásodból, amúgy sok más szép halat lehetne ekkorában tartani. Amúgy miért haltak meg? Milyen szûrõd van?
A harcsán és a guppin kívül más nem nagyon való ekkora akiba. Szerintem a páncélosokból legyen 6, a guppiból meg mondjuk 8-10 (jobb lenne, ha csak hímek lennének, az aki már nem bír szaporulatot)
A kérdező hozzászólása: Sajnos egy-két halam van mindenbõl, mostanában sok elpusztult.
Utolsó neked csak gratulálni tudok!
A guppi és neonhal kicsiket fel fogja zabálni. De ha ez nem gond, bele teheted...egyébként a felnõtteket is terrorizálni szokta, nekünk ki is kellett venni az akváriumból õket.
A kérdező hozzászólása: 50-60L csak egy párat szeretnék
ugye ez csak egy rossz vicc, hogy moszatevõ márnát tartasz ekkora helyen? :O szerencsétlen halacska...

Most készülők egy 1 év után nagy takarítást végezni az akváriumomban. Tanácsokat szeretnék kérni ez ügyben, hogyan csináljam víz leszívás, növény ültetés, stb. Halak nem fogják megsinyleni ezt a műveletet?

Legjobb válasz: A vizet óvatosan szívd le, ne zavard fel. Legalább a felét rakd el! A halakat lassan fogd ki, ne hajkurászd, meg stresszeld õket feleslegesen. Amíg takarítod az akváriumot, addig takard le õket. A szûrõt közben is járasd egy vödörben. A szivacsát ugyanúgy, mint rendesen, csak egy kicsit nyomkodd ki leszívott akváriumvízben.

A vizet óvatosan szívd le, ne zavard fel. Legalább a felét rakd el! A halakat lassan fogd ki, ne hajkurászd, meg stresszeld õket feleslegesen. Amíg takarítod az akváriumot, addig takard le õket. A szûrõt közben is járasd egy vödörben. A szivacsát ugyanúgy, mint rendesen, csak egy kicsit nyomkodd ki leszívott akváriumvízben.
Nem sínylik meg ha a vizükben nincs nagy változás. Ha nincs elég vödröd/vized, akkor nem kötelezõ egybõl teletölteni, inkább több nap alatt, minthogy túl sok friss vizet kapjanak.

Akvárium költöztetés? Van egy 80literes akváriumunk, most csak kb.20hal van benne.70km-re fogunk költözködni, és szeretnék tanácsot kérni, hogy hogy a legcélszerűbb, és legegyszerűbb elvinni, hogy a halak is túléljék?

Legjobb válasz: szerintem pedig a zacskós módszer a legjobb:$ valamejötök fogja a kezében a halakkal teli zacskót és vigyáz a halacskákra:) az akvárium meg elfér a csomagtartóban..

szerintem pedig a zacskós módszer a legjobb:$ valamejötök fogja a kezében a halakkal teli zacskót és vigyáz a halacskákra:) az akvárium meg elfér a csomagtartóban..
erõs falú zacskót kéne szerezni, esetleg kérdezd meg kisállatkereskedés boltban, hátha nekik van, vagy meg tudják mondani hol veszik és milyent. A lényeg, hogy azt félig feltölteni az aksivízzel, bele pár halat ( úgy 5ösével), felfújni, és jóól betekerni-begumizni a tetejét, majd még újságpapírba becsomagolni, hogy kevésbé hûljön a víz.Így adják nálunk a boltban is. De ezt közvetlen az indulás elõtt kéne, majd mikor odaértetek, bármilyen melegvízbe állítani, hogy ne hûljön a víz, és berendezni az aksit.
Díszállat kereskedésben lehet kapni oxigéntablettát, talán még az is hasznos lehet egy hosszabb úton!
Oxigéntabletta igen hasznos lehet ahogy írták is. Egyébként én 5-6 literes zárható vödörben szoktam a halakat szállítani. Azért a 80 liter víz legalább felét meg kéne mentenetek, és azzal indítani újra az akváriumot az új helyén.
én is a vödröt ajánlom, az aksivízzel.a lényeg, hogy zárható fedele legyen!a zacskózás kockázatosabb kicsit.

Nem szeretem az állatokat bocsi. Azt mondják, az rossz ember. Most halt meg a kutyusom, de bennem semmi sajnálat érzés nincs. De kezdem magam rossz embernek érezni. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Ne tarts állatot. Mégis miért tartottál? Mert divatos? Vagy mert házban laksz, és ahoz passzol a kutya? Semmi értelme nincs így. Ha nem szereted szívbõl-lélekbõl azt az állatot, akkor nem lesz jó sora, akármilyen jól tartod is. Nem vagy ettõl még rossz ember, feltételezem, nem kegyetlenkedsz az állatokkal, csak simán nem érzel irántuk semmi vonzódást. Ez van, te vedd körbe magad még több emberrel.

Ne tarts állatot. Mégis miért tartottál? Mert divatos? Vagy mert házban laksz, és ahoz passzol a kutya? Semmi értelme nincs így. Ha nem szereted szívbõl-lélekbõl azt az állatot, akkor nem lesz jó sora, akármilyen jól tartod is. Nem vagy ettõl még rossz ember, feltételezem, nem kegyetlenkedsz az állatokkal, csak simán nem érzel irántuk semmi vonzódást. Ez van, te vedd körbe magad még több emberrel.
Igen, rossz ember vagy, mert önzõségbõl vettél kutyát, s nem szeretted. Minek vettél akkor???? Fúj.
Egyet értek!! Jó ok nem vagy állatmániás, de ha van egy SAJÁT KUTYÁD úgy hogy PASID" miatt, divatból" meg minden, és meghal neked az semleges! Gondold már végig logikusan!!!! Akkor te egy SZÍVTELEN ÖNZÕ , ALJAS BUNKÓ EMBER VAGY!!!!!! Mert az tényleg egy dolog hogy nem szereted õket, de az meg már egy másik, hogy így van kutyád hogy nem is szereted, és hogy számodra semleges!!! Kívánom teljes szívembõl, hogy élj boldogan ezek után, és ezt a bunkóságot 2014-Ben a sors majd adja vissza neked!!!!!!
Nem tudom, hogy rossz ember vagy-e, de az én szememben nagyon. Már ha a kérdés igaz, és nem kamu csak.
Szivtelen!! Tudod mit csinalj? Old meg magad!!!!-.-
6 válaszoló:te elég hülye vagy.De amugy komolan, egy kicsi sajnálatot sem éreztél?lehet h tényleg rossz ember vagy, de azt igy én nem tom megmondani.
Ha nem szereted az állatokat, az egy dolog, de hogy a saját kutyád halála is teljesen közömbös neked, az azért nem normális.
Ha együtt éltél vele, és mégsem érzed veszteségnek a halálát, akkor igen, te bizony egy rossz ember vagy barátom. És itt nem az a lényeg, hogy õ egy kutya, te pedig egy magát felsõbbrendûnek képzelõ ember. Hanem mint lény a lényt... Hiszen õ a te kutyád volt, hozzád tartozott. Gondolom a szüleid, a szerelmed, vagy a gyereked halála sem érintene meg. Az ilyet úgy hívják, szociopata. Fordulj szakemberhez, hátha segít.
Én sem szeretem az állatokat olyan értelemben, ahogy az elsõ válaszoló írta, szóval nem érzek vonzódást irántuk, de persze nem is bántom õket. Viszont nekem éppen ezért nem is volt soha semmilyen állatom, nem vágytam rá, és most sem vágyom.
A kérdező hozzászólása: azért volt kutyám, mert vettem egyet 2éve. mert nem volt pasim, és valakit szeretgetni akartam és azt gondoltam törõdni fogok vele... :(
Minek volt kutyád, ha nem szeretted?
Hát izé. Vettél egy kutyát 2 éve és már el is pusztult. Ez akkor is ok kéne hogy legyen a lelkifurkára, ha történetesen szeretted volna. 2 év gyalázatosan rövid élet egy kutyának. Szeretni nem kötelezõ, de felelõs voltál érte.

én le szeretnék fogyni hasrol és csipöröl mit csinál jak? én most csak zöldségeket és halat meg rizst és egy kevés gyümölcsöt eszem és reggel is a kávéba csak 1kanál cukrot teszek meg felüléseket csinálok és láb emeléseket meg biciglizem

Szerintetek mit kellene még csinálnom hogy minél hamarabb le fogyak?

Legjobb válasz: Ez pont jó, csak így tovább! Ha kevesebbet ennél, vagy nagyon sokat tornáznál, akkor legyengülnél és hamarabb feladnád a fogyókúrát!

Ez pont jó, csak így tovább! Ha kevesebbet ennél, vagy nagyon sokat tornáznál, akkor legyengülnél és hamarabb feladnád a fogyókúrát!
A kérdező hozzászólása: És Szerinted Mijen tornàkat csináljak még? és mit ne egyek vagy mit egyek hamarab le tudjak fogyni nekem Nincs nagyon nagy hasam csak egy kicsi alul, meg csipöm az van ase anyira nagy a Kis fam. Most 7 hónapos ahoz képest szépek Visza huzodot a hasam Mijen tornàkal tudnám ezeket eltüntetni ?
Mit csinálj? Vedd elõ a nyelvtankönyvet.
A kérdező hozzászólása: Te meg tanuld az ilemet mert ara szükséged van nagyon


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!