Találatok a következő kifejezésre: Most szedtem a (451 db)

nem lesz, ne izgulj, a babára koncentrálj! :-)
A kérdező hozzászólása: amugy szerintem nem kell görcsölni mert 2 honap még semmi idõ.nézz meg engem 15 honap. és még csak most mentem el dokihoz. és bocs elirtam:a kérédsedre én is sok választ irtam
A kérdező hozzászólása: akkor veled levelezgetek mert minden válaszodat én irtam.
Nincs sajnos és épp most írtam ki a kérdést, pecsételgetek. Úgy néz ki van peteérés, de valami mensi eéõtt nem ok. 2 hónapja próbálunk babát összehozni. :-)
A kérdező hozzászólása: nekem meg nem volt vagy nagyon ritkán volt peteérésem. és ti miota probálkoztok? vagy neked már van?
neki úgy tudom azonnal. Volt peteérése csak valami nem stimmelt.
A kérdező hozzászólása: köszi. és a kolláganõdnek hanyadik honapra sikerült clostival?nekem ez az elsõ. de eléggé izgulok mert mi már 15 honapja probálkozunk.
Nem, de kolléganõm úgy lett babás. Ne izgulj, ha lesz is mellékhatás elmúlik ha abbahagyod és jön helyette a baba!
A kérdező hozzászólása: köszi. te már szedtél clostit?
:-)

10 évig szedtem a frontint most abbahagytam mennyi időt kell várnom hogy vállalhassak babát és hogy nem lesz beteg?

Legjobb válasz: Én még a terhesség elsõ 4 hónapjában is szedtem szedtem napi felet reggelente. Genetikusnál 4x voltam, több orvossal konzultáltam errõl. Én azt javaslom, hogy kérdezz egy nõgyógyászt, mielõtt babát vállalsz.

Én még a terhesség elsõ 4 hónapjában is szedtem szedtem napi felet reggelente. Genetikusnál 4x voltam, több orvossal konzultáltam errõl. Én azt javaslom, hogy kérdezz egy nõgyógyászt, mielõtt babát vállalsz.
Én is szedtem, míg meg nem tudtam, hogy jön a baba. A dokim azt mondta, hogy nem gond, hogy terhesség alatt hagytam abba, mert fokozatosan ürült a szervezetembõl, így mire a baba meglett, nem volt sem az én szervezetemben, sem az övébe nem jutott. Mindenképpen beszélj a dokiddal, hogy ne legyen gáz.
Én is kb.2 hónapos lehettem mikor abba hagytam de én xanax.-ot szedetem abbol is a 0.5mg at.. meg a Betaloc.kot szedtem.. de szerecsére semmi gondd nem volt.."kop-kop.":) 35khm

Egy évig szedtem a fogamzásgátlót, nemrég abbahagytam de csak 1 hónap maradt ki, most kellett volna megjönnie 3napja de semmi. Hétfõn kezdeném a gyógyszert újra. Akkor addig ne is kezdjem?

várjam meg mig megjön?aztán kezdjem el ujra? és menyit várjak? mikor menjek dokihoz...? :o

Legjobb válasz: Ha most telt le az hogy nem szedted, akkor van ilyen hogy késik. Szerintem dokitól kérdezd meg mikor lenne érdemes beszedned az elsõt.

Ha most telt le az hogy nem szedted, akkor van ilyen hogy késik. Szerintem dokitól kérdezd meg mikor lenne érdemes beszedned az elsõt.
A kérdező hozzászólása: az a baj hogy nemtudom mikor hagytam abba..nem irtam :S de ahogy számoltam vagy most kellett volna vagy j.héten :s
ha elkezded minek hagytad abba? Most megint tönkretennéd azt, ami mint látod, nem is rendezõdött. Megmondom õszintén, a kérdésedbõl nem derül ki, h már szedtél valaha..

Ha csak 4 hónapig szedtem a Lindynette 20 tabit és most abbahagyom, az okozhat kárt a szervezetemben? Hogy csak ilyen rövid ideig szedtem?

Sajnos most ért véget a kapcsolatom 6 hónap után..De amúgy is váltanom kellett volna tabit, mert ett?l mindig fájt a fejem!

Legjobb válasz: Ha nem akarsz leálni a tabikról akkor ne fejezd be menj el dokihoz és felír másikat! Amugy ha abbahgyod nem lesz baj szerintem! ismertem olyan csajt aki kb2 hónapig szedte

Ha nem akarsz leálni a tabikról akkor ne fejezd be menj el dokihoz és felír másikat! Amugy ha abbahgyod nem lesz baj szerintem! ismertem olyan csajt aki kb2 hónapig szedte
Szerintem nem kell abbahagynod a tablettaszedést, menj el dokihoz és írass fel másikat, ha ez nem volt neked jó (mielõtt még elfogyna ez a levél)! Szerintem ne hagyd abba azért mert most szakítottál, hamarosan úgyis lesz majd új barátod, és sokkal többet ártassz azzal, ha abbahagyod, majd pár hónap múlva megint elkezded szedni!
Próbálj ugy elmenni orvoshoz, hogy a 7 napos szünet után a másik gyógyszert tudd folytatni.

Én 2 évig szedtem a Lindinette gyógyszert és most nagyon meg betegedtem antibiotikumot kaptam 2 héten keresztül és úgy döntöttem nem eszem a gyógyszert ebbe a hónapba hisz úgy se hat az antibiotikum mellett igaz?

Most el szeretném újra kezdeni de már egy hete késik a terhesség teljesen kizárt más módon védekeztünk, így hogy kezdjem el ha meg se jön? Ez normális hogy késik ennyit?

Legjobb válasz: Gratulálok... a teljes tudatlanság megint. NEM LEHET egy hónapot kihagyni. Vagy kihagysz min. fél évet, amíg normalizálódik a helyzet, vagy szeded folyamatosan, még ha feleslegesnek tûnik is. Azért nem jött meg, mert idõ kell, míg rendezõdik a természetes ciklus. Ez akár hónapokat is igénybe vehet. És az sem igaz, hogy nem hat az antibiotikum mellet. Hat, csak csökken a hatás. (Nem követendõ példa, mert nekem férjem van, tehát nem lenne tragédia a becsúszott baba, neked meg nincs, de én sose védekeztem másképp, ha szedtem az antibiotikumot, és soha nem volt probléma. Mindössze annyirõl van szó, hogy "lehet" probléma. De nem biztos, hogy "lesz".) Viszont fontos folyamatosan szedni, hogy ne kavard össze a hormonjaidat, és a mesterséges ciklust fenntartsd. Írt olyasmit a betegtájékoztató, hogy antibiotikumnál abba kell hagyni? Nem!! Akkor minek variálsz? Szépen elbattyogsz a nõdokihoz, és megkérdezed, hogy most mit csinálj, hány hónap múlva kezdheted el szedni újra. De arra készülj, hogy lehet, hogy nem csak 1 hetet fog késni. Amikor én 10 éve abbahagytam a gyógyszert (most újra szedem), nekem 1 menzesz ki is maradt, az elsõ 60 nap után jött meg. Közben viszont óvszert kell használni, mert bármikor lehet érett petéd. Mivel nem tudod, mikor fog megjönni, még a félidõt sem tudod kiszámolni.

Gratulálok... a teljes tudatlanság megint. NEM LEHET egy hónapot kihagyni. Vagy kihagysz min. fél évet, amíg normalizálódik a helyzet, vagy szeded folyamatosan, még ha feleslegesnek tûnik is. Azért nem jött meg, mert idõ kell, míg rendezõdik a természetes ciklus. Ez akár hónapokat is igénybe vehet. És az sem igaz, hogy nem hat az antibiotikum mellet. Hat, csak csökken a hatás. (Nem követendõ példa, mert nekem férjem van, tehát nem lenne tragédia a becsúszott baba, neked meg nincs, de én sose védekeztem másképp, ha szedtem az antibiotikumot, és soha nem volt probléma. Mindössze annyirõl van szó, hogy "lehet" probléma. De nem biztos, hogy "lesz".) Viszont fontos folyamatosan szedni, hogy ne kavard össze a hormonjaidat, és a mesterséges ciklust fenntartsd. Írt olyasmit a betegtájékoztató, hogy antibiotikumnál abba kell hagyni? Nem!! Akkor minek variálsz? Szépen elbattyogsz a nõdokihoz, és megkérdezed, hogy most mit csinálj, hány hónap múlva kezdheted el szedni újra. De arra készülj, hogy lehet, hogy nem csak 1 hetet fog késni. Amikor én 10 éve abbahagytam a gyógyszert (most újra szedem), nekem 1 menzesz ki is maradt, az elsõ 60 nap után jött meg. Közben viszont óvszert kell használni, mert bármikor lehet érett petéd. Mivel nem tudod, mikor fog megjönni, még a félidõt sem tudod kiszámolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségedet! Én ezeket a dolgokat hallottam az orvosom mondta amikor felírta az antibiotikumot hogy nem fog hatni mellette a fogamzásgátló mert egy nagyon erõs dózist kaptam...te biztos már jóval tapasztaltabb vagy e téren és köszönöm a válaszodat!

Most szedtem ki egy kullancsot a kutyából. Milyen tünetekre figyeljek?

Első kutya, első kullancs. Kullancs elleni nyakörvet használunk és szerintem pár perccel azelőtt mászhatott bele, mielőtt kivettük. A feje szerintem nem szakadt bele, mert egyrészt nem úgy nézett ki, mint amelyiknek leszakadt, másrészt még vígan mászott tovább. De szeretném elkerülni a babéziát, szóval mikre figyeljek oda? Csak az étvágytalanság, a levertség és az elszíneződött vizelet a tünete?

Legjobb válasz: Attól függ honnan szedted ki?

Attól függ honnan szedted ki?
A kérdező hozzászólása: A hátából, közelebb a farkához. Ez is számít?:O
Figylej arra nagyon hogy a pisije milyen színû. Ha barnás akkor azonnal vidd dokihoz! Ezenkívül figyeld hogy milyen kedve van, bágyadt-e, van-e étvágya stb.
A kullancs akkor fertõz, ha fertõzött, ha már befúródott és kezdi magát megszívni. Milyen nyakörv van rajta? A jó minõségû nyakörveknél is belemehet a kullancs a kutyába, csak, amikor befúródik, a nyakörv méreganyaga megöli. Így lehet találni befúródott, de döglött kullancsot is a kutyában. Viszont annak nem volt ideje fertõzni. Fertõzésre akkor kell gyanakodni, ha már megszívta magát a kullancs, amikor megtaláljuk.
A kérdező hozzászólása: És ha megszívja magát, akkor ugye vér jött volna ki belõle, mikor széttapostuk? Mert elég nagy volt, úgyhogy nem tudtam eldönteni, hogy megszívta-e magát, mert igazából most elõször láttam kullancsot. De mikor széttapostuk, akkor nem volt véres. Duoband 2in1 nyakörvet használunk, de még két hete sincs rajta, úgyhogy lehet, hogy még nem kezdett el hatni.:S Ez a kullancs még nagyon is élt, úgyhogy valószínûleg nem hatott a nyakörv.
Mivel mászkált, nem is fúródott még be. Egy ideig a kullancs mászkál a kutyán. Keresi a megfelelõ helyet.
A kérdező hozzászólása: De belefúródott, csak azután mászkált, miután kiszedtük és letettük a földre, hogy eltapossuk. Bocsi, ha félreérthetõ voltam!
Értem. Akkor, ha megszívta már egy kicsit is magát, valóban vér jön ki a potrohából. A nyakörvnek már ennyi idõ után hatni kellene, tehát elpusztítani a befúródott kullancsot. Végül így marad az, hogy figyeled a kutyádat, ahogy leírták itt.

Clostit szedtem. Mennyi az esélye annak, hogy ikreim lesznek? 6 hónapig szedtem a clostit. Most 8 hetes 4 napos pocis vagyok, Ma voltam doknál, de majd csak 1 hét mulva uh-z meg, nehogy baj legyen.

Nagyon kíváncsi vagyok, h ikreim lesznek e... Van akinek ett?l ikrei lettek? Ismertek olyat?

Legjobb válasz: Nekem is úgy lett baba, hoyg elõtt Clostyt kellett szednem több hónapig. Ez az iker kérdés bennem is felmerült, mert volt olyan, hogy egyszerre két pete érett meg. Aztán végülis egy babám lesz, akinek nagyon örülök, mert õ volt minden álmunk! Egyik rokonom is Clostyt szedett, neki sem lettek ikrei. Amúgy persze minden esélyed megvan rá, ha szeretnéd is, akkor meg drukkolok, hogy azok legyenek! (20 hetes)

Nekem is úgy lett baba, hoyg elõtt Clostyt kellett szednem több hónapig. Ez az iker kérdés bennem is felmerült, mert volt olyan, hogy egyszerre két pete érett meg. Aztán végülis egy babám lesz, akinek nagyon örülök, mert õ volt minden álmunk! Egyik rokonom is Clostyt szedett, neki sem lettek ikrei. Amúgy persze minden esélyed megvan rá, ha szeretnéd is, akkor meg drukkolok, hogy azok legyenek! (20 hetes)
Szia, én csak 2 hónapig szedtem clostyt, nekem amúgy nem lett tõle több tüszõm úgyhogy egy babám lett, én csak lombikosokat ismerek akiknek gyógyszeres kezeléstõl lettek ikreik.(de ettõl még lehetnek ikreid:) Boldog Babavárást! 20 hetes kismami
Nyilván van valamennyi esély, de nem hiszem, hogy ezt számszerûsíteni lehetne. Az elsõ ultrahangnál ezt nagy valószínûséggel látni fogja a doki.

2 évig szedtem fogamzásgátlot és most szuneteltetem a szuneteltetés miatt késhet?

Legjobb válasz: Természetsen elõfordulhat. Én 3 évig szedtem fogamzásgátló tablettát, s miután szedését felfüggesztettem, fél éven keresztül nem volt menstruációm. Ilyenkor TANÁCSOS már szakemberhez fordulni, ha sokat késik nem természetes

Természetsen elõfordulhat. Én 3 évig szedtem fogamzásgátló tablettát, s miután szedését felfüggesztettem, fél éven keresztül nem volt menstruációm. Ilyenkor TANÁCSOS már szakemberhez fordulni, ha sokat késik nem természetes
Persze, nekem mikor abbahagytam, elõször majdnem 45 napra jött meg!
Igen, a szünetelés miatt késik. Ne aggódj, még nem szokott hozzá a szervezeted, hogy nem szeded a tabit.

9 hónapig szedtem a Yadine fogamzásgátló tablettát. Aztán 1 hónapig szedtem a Belara-t és mivel nem vált be, most visszaváltottam a Yadine-ra. Mikortól leszek ismét védett?

A Belara-ra váltáskor a doki azt mondta 12-14 napig védekezzünk mellette. Most rövid id?n belül 2X váltottam, félek hogy felborult a hormonháztartásom és nem véd, ma veszem be a 12. szemet.

Legjobb válasz: Nem igazán értem, szedted a Yadine-t, de ha jó volt, akkor miért váltottál a Belara-ra, ha meg nem volt jó, akkor miért tértél vissza hozzá??? Kérdés, hogy mikor kezdted el szedni a Yadine-t megint? Tartottál szünetet a Belara utolsó levele és a Yadine elsõ levele között? Ha nem, akkor védett vagy, ha igen, akkor 2 hétig a biztonság kedvéért védekezzetek gumival is!

Nem igazán értem, szedted a Yadine-t, de ha jó volt, akkor miért váltottál a Belara-ra, ha meg nem volt jó, akkor miért tértél vissza hozzá??? Kérdés, hogy mikor kezdted el szedni a Yadine-t megint? Tartottál szünetet a Belara utolsó levele és a Yadine elsõ levele között? Ha nem, akkor védett vagy, ha igen, akkor 2 hétig a biztonság kedvéért védekezzetek gumival is!
A kérdező hozzászólása: Szia! Igazad van, hülyeség volt váltani. Kezdetben volt vele libidó-probléma, de aztán elmúlt és minden ok volt vele. Féltem, hogy visszajön a probléma ezért váltottam, de hülyeség volt és a belara mellett elromlott a szex is meg egyéb bajom is volt vele. Tartottam szünetet és ma veszem be a 12. szemet. Akkor már nem kell sokáig várnom. :) Köszönöm a válaszod!

Tömegelni akarok és most szedtem el egy 100%whey pro (3kg) fehérjét mellete szedtem ch de inkébb formásodtam mint tömegelödtem volna, melyik fehérjét válaszam? Kinek mi a véleménye/tapasztalata?

95 kiló vagyok 2 éve edzek. Jó mert diétáztam és jól le pucoltam magam ezzel a fehérjével úgy mond. Mielőtt kérdeznétek rendben van a kajázásom 60 kilóval kezdtem a sportot. ez amit szedtem:

Legjobb válasz: a kajával nem stimmelt valami azért nem sikerült az izom tömegnövelés.

a kajával nem stimmelt valami azért nem sikerült az izom tömegnövelés.
Hogy értve 2 x 50 g? Neked edzés után kell a protein tápkiegbõl 50g mert abban lesz kb 40g fehérje. De neked egész napra kell 200g fehérje, aminek max a fele menjen tápkiegbõl. Ha úgy érted, hogy lenne még tápkiegbõl még egy 50g beviteled akkor okés, de a többi 100g ami neked még kell az legyen szilárd kajából. Vagy úgy értetted, hogy edzés után 50g protein és 50g gyors ch? Mert az is okés.
A kérdező hozzászólása: nekem azt mondták hogy 2 adagot nyomjak el reggel és edzés után eddig ugy csináltam hogy 40g reggel edzés után 40 g és ch 50 g
Úgy okés, de csak edzés után legyen gyors ch!
A kérdező hozzászólása: persze tudom akkor 2x lesz 50 g fehérje edzés után meg gyors ch. Még egy kérdésem lenne mi a külömbség és mi a jó tejsavó vagy Kombinált (izolátum+koncentrátum) tejsavók ?
Az izolátum az tisztább protein, mert kevesebb benne a tejcukor, jobban ki van szûrve. Tehát amiben van izolátum is az elvileg jobb protein, de legtöbbször nem sokat tesznek belõle, csak hogy ráírhassák a termékre. Ha a felsorolás az izolátummal kezdõdik és utána van a koncentrátum, akkor az izolátumból van több.
A kérdező hozzászólása: szerinted melyik lenne jobb akkor?
Mármint a kérdésedben jelölt két termék esetében? Egyértelmû, hogy az MHN whey a jobb, mivel nem cukrozott fOs, magasabb a fehérjetartalma is.
A kérdező hozzászólása: Igen erre voltam kiváncsi akkor az lesz köszönöm a segitséged most már mindig ezt a terméket használom vagyis egy jó ideig
A kérdező hozzászólása: akor 2x 50g elég? mert 98 kiló vagyok most mértem magam
Nálad 50g fehérjetápkieg is kellene, mert abban van kb 40g fehérje és a te testtömegedre kellene vagy 42-43g edzés után egybõl.
A kérdező hozzászólása: azzal nem sokat érek :D amugy hogy szedjem a 100% whey prot ugyan ugy 2 adag 40g?
A kérdező hozzászólása: Most érettségizek szóval késön érek haza kajáázom a suliba olyan 5 étezés van egy nap de akkor mindegy hogy milyen fehérjét veszek? Mert eddig mindig tömegnövelött vettem ezért nem nagyon vagyok még benne ebbe a témba jártas
mindegynek nem mindegy de ha veszünk két tejsavót akkor nincs olyan hogy egyik szálkásít másik tömegel. az étrenden múlik a dolog nem a kiegészítõn. tömegnövelõt ne vegyél vagy ha veszel akkor minõségit vegyél magas fehérje tartalommal. egyébként jobb külön venni fehérjét és gyors ch-t esetleg még kreatint. így magadnak kevered az arányt valamint kreatint is tudod kúra szerûen szedni. az étrended tápanyag tartalmát pedig ki kéne számolod hogy tudd mibõl van kevesebb mert ha fogytál és közben meg nem akartál akkor valami kevés.
Ha nem jön a heti 0, 3-0, 5 kg tömeg, akkor nem jó az étrended. Nem vagy kalória pluszban, több kaja kell. És ez nem egy proteinen múlik.
A kérdező hozzászólása: Jó jó rendbe vágoma étrendet akkor mindegy melyik fehérje? a kettõ közül? veszek egy ch-t meg kreatin monohidrátot tömegnöveléshez jó nem?
ezt a basic wheyt nem is merem, a fehérje %a sem valami magas.
Két hasonlónál mindegy, de a basic wheyben sok a cukor, alacsony a fehérjetartalma is. Én inkább az MHN wheyt javaslom. Mehet mellé gyors ch és kreatin. Gyors ch csak edzés után menjen mellé. Reggel teheted a proteint pl a zabpehelyre.
A kérdező hozzászólása: okés akkor maradok annál
a basic whey elvileg nagyon finom
oks, szívesen.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!