Találatok a következő kifejezésre: Most szedem első levél (15 db)

Fogamzásgátlót szedek, 2 hét után lefeküdtem a barátommal az első levél beszedése elött, most az utolsó bogyót szedem a levélből de már most barnás kicsit véres folyásom van, ugye nemvagyok terhes? ,

Legjobb válasz: Nyugi, nem vagy terhes! A mai tabletták már az elsõ szemtõl védettséget adnak! Az elsõ szemtõl kezdve megakadályozzák a peteérést! A doki csak azért mondta az egy hónapot, mert a régiek valóban csak egy hónap után védtek!

Nyugi, nem vagy terhes! A mai tabletták már az elsõ szemtõl védettséget adnak! Az elsõ szemtõl kezdve megakadályozzák a peteérést! A doki csak azért mondta az egy hónapot, mert a régiek valóban csak egy hónap után védtek!
Ha az orvosod 1 hónapot mondott, akkor miért nem voltál képes egy rohadt gumit felhúzni??? Na akkor menj vegyél tesztet és ne csodálkozz, ha pozitív lesz. Basszus...nem értelek. Direkt mondta a dokid és mégis...Hihetetlen vagy, komolyan...
Összefoglalva, tehát már az elsõ szemtõl véd, csak nem merik bevállalni az emberek! Én nem vártam vele, hisz egyértelmûen le volt írva a tájékoztatójában, hogy az elsõ szemtõl véd, nem is lettem terhes, és 5 éve szedem!
A kérdező hozzászólása: szóval összefoglalva, 2 hét után már hat a fog.gátló.
Most erre csak annyit tudok mondani, hogy nem hiszem, hogy a doki ismeri az összes gyógyszer betegtájékoztatóját, nem hiszem, hogy kívülrõl fújja az egészet, ezért mondja a biztosat, hogy 1 hónap után véd!!!
Mit gondolsz, ha mindenki azt mondta, van esélye a terhességnek, akkor annak az 1etlen 1-nek van igaza, aki az ellenkezõjét állította??? Különben meg inkább hinnék egy orvosnak, mint egy idegennek, aki nem orvos...De te tudod. Amúgy átlagban 2 hét után már van védelem (a dokik is ennyit szoktak javasolni várakozási idõként, de ez gyógyszerfüggõ egyébként és hogy melyik napon kezdted el szedni), de aki biztosra akar menni, az vár 1 hónapot is akár. Aki hamarabb (2 héten belül) is bevállalja és baj lesz, az viselje a következményeit, ha annyi esze volt, pláne, ha még az orvosa is azt mondja, min. 2 hét... Én Lindynettet szedek, a dokim 2 hetet mondott, de én biztosra megyek, ezért várok 1 hónapot. Nem dõl össze a világ, ha még pár alkalommal gumit használunk. Inkább az a kis kellemetlenség, mint egy baba. Attól, hogy vérzel, még lehetsz terhes, mert egyeseknél elõfordul, hogy az 1. hónapokban még menstruálnak.
A kérdező hozzászólása: Jajjj nagyon szépen köszönöm, most megnyugodtam, mindenki más szinte már belém beszélte a terhességet. Ha most megjön a mensim akkor biztos nemlehetek terhes, nem?
Azért barnázol, mert még most szokja a szervezeted a bogyót. Hogy terhes vagy-e? Ha rendesen szedted és az orvos által mondott hatóidõt kivártad, elméletileg nem.
A kérdező hozzászólása: hallottam olyant is h akkor is szokott folyás lenni ha pete beágyazódás van.....ez igaz?
Bocsi 2 hetet akartam írni.
Rizikós, mert pont 2 két után szokott a peteérés lenni. De remélhetõen a mai fogamzóásgátlók már megbírhatóak 2 két után is.
A kérdező hozzászólása: sajnos itt az a baj hogy az orvos azt mondta h az 1 levél után hat, de a mensim elsõ napján kezdtem el szedni és sokan azt mondták hogy már 2 hét után is hat
A kérdező hozzászólása: szerencsére ma megjött (2napot késett csak), de azért vettem 1 tesztet, énis rájöttem hogy kár filóznom ezen mert véd, és tényleg levan írva feketén fehéren, csak normálisan kell szedni.

Most szedem az első levél fogamzásgátlót, még 2 szem van belőle hátra. Gyomorfertőzésem lett és az orvos Smecta-t írt ki, ami befolyásolja a gyógyszerek felszívódását. Hány órával később vegyem be a fogamzásgátló után, hogy a tabi kifejtse a hatását?

vagy ha tényleg megsz?nteti a tabi hatását, akkor a következ? levél alatt kiegészít? védekezés kell?vagy csak a 7 napos szünet alatt? Smecta-t csak 3-4 napig kell szednem.

Legjobb válasz: Ha betartod a két tabletta (a fogamzásgátló és a Smecta) közti idõket, akkor nem lehet bajod! Úgy csináld, hogy a második tabletta bevétele kb. 5-6 órával az elsõ után történjen! Nem kell kiegészítõ védekezést alkalmaznod! A tablettamentes szünetben szeded majd a másikat!

Ha betartod a két tabletta (a fogamzásgátló és a Smecta) közti idõket, akkor nem lehet bajod! Úgy csináld, hogy a második tabletta bevétele kb. 5-6 órával az elsõ után történjen! Nem kell kiegészítõ védekezést alkalmaznod! A tablettamentes szünetben szeded majd a másikat!
Érdemes mindig minden orvosnak szólni, hogy fogamzásgátlót szedsz, akkor lehet úgy írnak fel valamit, hogy nem befolyásolják egymást. De ha a 4 órát betartod, akkor nem lehet gond. Én elõbb bevenném a fogibogyót, az 4 óra alatt felszívódik, utána a másikat, akkor nem lesz gond.-)
Mivel nem kell szünetet tartani a levelek között, természetesen beveheted a maradék 3 db-ot. Így mindig csütörtökkel kezded az új levelet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megerõsítést.
Kedves kérdezõ, megkérdezhetem, hogy szoptatsz-e esetleg, vagy trombózis hajlam miatt, vagy miért ezt a gyógyszert kaptad? És mi a tapasztalatod vele? teljesen elmúlt a menzeszed? egyszer sem jött meg, mióta szeded? Ne haragudj, de nem sok kielégítõ választ találtam, amikor rákerestem, mert mindenki vagy most kezdte el, vagy szoptat. Nekem trombózis hajlam miatt írták ezt. A válaszodat elõre is köszönöm.

Ha az első levél fogamzásgátlót most hagytam abba és végig pecsételő vérzésem volt akkor a hét napos szünetben meg fog jönni? Ez a második nap és még mindig csak pecsételő amúgy stodettét szedek

Legjobb válasz: nekem is pecsételõ vérzésem volt és igen meg fog jönni. nekem elég durván megvolt.. foyltam szinte. és én jangee-t szedek

nekem is pecsételõ vérzésem volt és igen meg fog jönni. nekem elég durván megvolt.. foyltam szinte. és én jangee-t szedek
A kérdező hozzászólása: uh az durva és körülbelül hányadik napon jött meg és meddig tartott? vagy még utána is volt pecsételõ vérzésed?

Yasminelle fogamzásgátlót szedek, az első levéllel beszedtem, és 1 nap kihagyással folytattam a következővel, mert késleltetni akartam. Most az 5. tablettát szedtem be és barna folyásom volt. Görcsöl a hasam is. Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Semelyik védekezés nem 100%-os, szóval a válasz igen. Ha nemi életet élsz, akkor lehetsz terhes. Az már más kérdés, hogy vszínûleg nem vagy az. De most végül is a 7 napos szünet helyett csak 1-et tartottál? Vagy 8 napos szünetet csináltál? Nem teljesen érthetõ. De egyik sem túl "szabályos". Le van írvva a gyógyszer tájékoztatójában, hogy hogy lehet eltolni a menzeszt. Szerintem egyik megoldás sem felel meg a leírásnak, bár nem olvastam minden gyógyszer tájékoztatóját, lehet a tiédnél tényleg így van. Mit szedsz? Amúgy ha nem hagysz szünetet, vagy keveset hagysz, akkor az ilyen megesik. Máskor inkább ne szórakozz.

Semelyik védekezés nem 100%-os, szóval a válasz igen. Ha nemi életet élsz, akkor lehetsz terhes. Az már más kérdés, hogy vszínûleg nem vagy az. De most végül is a 7 napos szünet helyett csak 1-et tartottál? Vagy 8 napos szünetet csináltál? Nem teljesen érthetõ. De egyik sem túl "szabályos". Le van írvva a gyógyszer tájékoztatójában, hogy hogy lehet eltolni a menzeszt. Szerintem egyik megoldás sem felel meg a leírásnak, bár nem olvastam minden gyógyszer tájékoztatóját, lehet a tiédnél tényleg így van. Mit szedsz? Amúgy ha nem hagysz szünetet, vagy keveset hagysz, akkor az ilyen megesik. Máskor inkább ne szórakozz.
Én is azt szedek, de a késleltetés az nem 1 napos, hanem akkor szeded tovább.Nem csoda , ha teljesen összezavarodtak a dolgok benned Még ha nem is javasolt, a menstruációs ciklus (a megvonásos vérzés) késleltetése lehetséges, ha a tablettamentes periódus helyett egy új csomag Yasminelle szedésével folytatja a második csomag végéig. Szóval elég butuska voltál.Legközelebb olvasd el a betegtájékoztatót. Terhesség nem túl valószínû, de csinálj tesztet.
Elsõ vagyok. De béna vagyok, oda van írva, h Yasminellet szd, én meg megkérdeztem:D Nah mindegy, a többi azért stimmel:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget! Végül is az volt a lényeg, hogy késleltetni akartam a menzeszemet és elfelejtettem rögtön bevenni az elsõt és csak másnap jutott eszembe. Ezért kezdtem el aggódni.

Barátnőm(17) most szed elösször fogamzásgátlót egy hónapja. Végzett az első levéllel és elkezdte a szünetet. Ez 3 napja volt és azóta sem jött meg neki. Miért nem jött meg neki?

Beteg volt (hányt is de nem kellett uj tabit bevennie), és szedett más gyógyszereket is a betegségére, ami már elmúlt, de egyik sem antibiotikum. Elvileg a gyógyszernek már védenie kell, 3.héten próbáltuk kiegészít? védekezés nélkül. Lehetséges, hogy nem a szünet els? napján jön meg neki?

Legjobb válasz: Én is Meliane-t szedek és a 4-5. napon jön meg mindig. De ha 3 órával a hányás elött vette be a gyógyszert, akkor lehet, hogy terhes, de ha nem, akkor szerintem kizárt mivel nem is antibiotikumot szedett, ami gyengítheti.

Én is Meliane-t szedek és a 4-5. napon jön meg mindig. De ha 3 órával a hányás elött vette be a gyógyszert, akkor lehet, hogy terhes, de ha nem, akkor szerintem kizárt mivel nem is antibiotikumot szedett, ami gyengítheti.
A betegtájékoztatóban annyi van, hogy a hét napos gyógyszer szünetben jön meg valamikor. Az ilyenkor megjövõ vérzés nem igazi menstruáció hanem úgynevezett megvonásos vérzés, ami azért keletkezik mert csökken a szervezet hormon szintje. Egyáltalán nem törvényszerû, hogy már egy nap alatt olyan hormon szintesés legyen, hogy megjöjjön a vérzés, általában a 3-4. gyógyszer mentes napon szokott csak.
Bõven belefér, sõt még az is, hogy az elsõ levél után meg sem jön a menstruáció. Nem kell aggódni, ha letelt a szünet folytassa nyugodtan a gyógyszer szedését.
Nekem is 4. 5. nap. Tablettával csak 3 napig tart, az utolsó napon telik le a szünet és kezdem az újat.
Ha emésztõrendszeri rendellenesség jelentkezik (pl. hányás, súlyos hasmenés): A Meliane drazsé bevétele után 3-4 óra múlva jelentkezõ hányás vagy súlyos hasmenés esetén nem biztosított a készítmény hatóanyagainak teljes felszívódása. Amennyiben a tabletta bevételét követõ 3-4 órában hány, ez olyan, mintha elfelejtett volna bevenni egy tablettát. Így ebben az esetben kövese az elfelejtett tabletta bevételre vonatkozó útmutatást. Ha súlyos hasmenése van, keresse fel orvosát. Ha elmaradt egy havi vérzés: Ha pontosan az útmutatásoknak megfelelõen szedte a készítményt, nem hányt, és nem szedett más gyógyszereket, szinte kizárt a terhesség lehetõsége. Szedje tovább a Meliane-t a megszokott módon. Ha egymás után kétszer is kimaradt a havi vérzés, Lehetséges, hogy teherbe esett. Haladéktalanul forduljon orvoshoz. Kizárólag a terhességi próbák elvégzése után, orvosa javaslatára folytassa a Meliane szedését. Ált. a 3-4. napon szokott megjönni. Az elõírt szünetet kell betartani és folytatni a szedést. A terhességet teszttel tudod kizárni. Ha nem jönne meg, én mindenképp csinálnék tesztet. Nekem a dokim azt mondta, bármilyen gyógyszert is veszek be, utána 1 hét kieg. védekezés a célszerû. Bizonyára meglehetõsen óvatos... http://www.medimix.hu/cikk.php?cid=144 Szünetet tartottam, de nem jött meg a vérzésem. Lehet, hogy terhes vagyok? Lehet - nõgyógyászhoz kell fordulnod. De elõfordul a post pill amenorhoea, azaz kimarad a vérzésed 1-2 hónapra is. Az ok az, hogy a kívülrõl bevitt hormon a petefészek hormontermelését visszaszorítja. A tabletta szedésének abbahagyása után a petefészek eredeti hormontermelése nem tér vissza azonnal, s ez nem mindig elég a menstruációs vérzés létrehozásához. Mi a teendõ hasmenés esetén? A tabletta bevétele után 10 órán belül jelentkezõ hasmenés miatt a fogamzásgátló tabletta nem, vagy rosszul tudott csak felszívódni, így a tabletta bevételét meg kell ismételni. Azért érdemes a kb. 10 órás határidõt betartani, mert ugyan a felszívódás elvben hamarabb megtörténik, de ha pang a gyomor bennék, tehát valamiért nem ürül a gyomortartalom a belek felé órákig, akkor nem tud felszívódni a gyomortartalom a fogamzásgátló hormonmennyiséggel együtt. Mi a teendõ hányás, hányinger esetén? A tabletta bevételét követõ 5-6 órán belüli hányás a tabletta felszívódását gátolja. Meg kell ismételni a tabletta bevételét. Ezért is célszerû a tablettát alvás elõtt bevenni. A hányinger nem befolyásolja a tabletta felszívódását. Mi a teendõ epilepszia elleni gyógyszer együttes szedése esetén? A régebbi epilepsia elleni gyógyszerek befolyásolják a tabletta szedését, a jelenlegi korszerû tablettákra ez már nem igaz. A régebbiek felgyorsítják a májenzim mûködését, hamarabb lebomlik a fogamzásgátló tabletta, így hatása bizonytalanná válik. Ebben az esetben más védekezési mód a biztonságos. A régi epilepsia elleni gyógyszerek mellett, az epilepszia gondozást végzõ orvos adhat ebben tanácsot. Nagy adag C vitamin (1000 mg/nap) szedése esetén mi a teendõ? A májenzim mûködés felgyorsulása miatt bizonytalanná teszi a fogamzásgátló tabletta hatását (influenza idõszak). Mellé kell védekezni. Kevés vérzés elõfordulhat. Antibiotikumokkal szedhetõk együtt? (influenza idõszak) Antibiotikumot gyakran szedünk, sajnos. A májenzim mûködésének felgyorsítása miatt a fogamzásgátló tabletta hatása nem biztonságos. Kevés vérezgetés lehet, mellé kell védekezni. Az antibiotikum szedése elõtt érdemes érdeklõdni a gyógyszert felíró orvostól. Fogyasztó tabletták szedése lehetséges a fogamzásgátló tablettákkal együtt? Bizonytalan a védekezés, kevés vérzés elõfordulhat, fõleg a kisebb hormontartalmú tablettáknál. Hirtelen fogyás esetén a ciklus felborulhat, a peteérés kimaradhat, a peteérés napja eltolódhat. Drogok, Extasy, Speed, szedése fogamzásgátló tablettával együtt biztonságos védelmet ad? Felgyorsítja az enzimmûködést, megnõ a terhesség veszélye, vérezgetés fordulhat elõ. A felgyorsult májenzimek gyorsabban átalakítják-lebontják a fogamzásgátló tabletták hormon mennyiségét, a védekezés bizonytalanná válik. A drogok használata alatt rendszeresen elfelejtik, hogy bevették-e a tablettát, így a szedés össze-vissza történik, így a drog általános veszélyei mellett, - hozzászokás, leépülés, halál, AIDS, - mellett a teherbeesés is reális veszéllyé válik. A fogamzásgátló tabletta hatását csökkenti-e a kávé fogyasztás? Nem. A kávé fogyasztása hatással van a máj mûködésére, de a fogamzásgátló tabletta hormon lebontására alapvetõen nem hat. A tabletta használata biztonságos marad. A tabletta viszont fokozza a kávé hatását, rendkívül szapora pulzust, szívverést, magas vérnyomást, rosszullétet okozhat. A fogamzásgátló tabletta hatását az alkoholfogyasztás befolyásolja-e? Az alkohol ugyan hat a májmûködésre, fogyasztása alapvetõen nem befolyásolja a tabletta hormon lebontását, a tabletta hatása biztonságos marad. Alkoholizmus mellett a máj átépülése és hibás mûködése miatt azonban a fogamzásgátló tabletta használata már nem biztonságos, egyébként is az alkoholosan súlyosan beteg máj mellett fogamzásgátló tabletta használata lehetetlen. A dohányzás befolyásolja-e a fogamzásgátló tabletta hatását? Befolyásolja a máj mûködését, de alapvetõen nem változtatja meg a tabletta hatását. A tabletta hatása biztonságos marad. A kettõ használata együtt viszont mindenképpen kerülendõ a megnövekedett thrombosis veszély miatt. Erõs fûszerek fogyasztása befolyásolja-e a fogamzásgátló tabletta hatását? Abszolút nem befolyásolják a tabletta hatását.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm szépen a válaszokat, megnyugodtam! Mellesleg gyógyszert este 8kor vette be mindig és olyan dél körül hányt, ez a tájékoztató szerint nem zavarja a hatást, és a hányás a betegsége miatt volt, mert anyukája is elkapta nála is ezek a tünetek voltak :) .
Szerintem senkinek nem jön meg a szünet elsõ napján, hisz legalább 2 nap, mire "észbekap" a szervezeted, hogy most nem kapja a megszokott hormonokat! Az a lényeg, hogy a 7 napba megjöjjön neki, de most mivel az elsõvel szedte be, az sem baj, ha nem jön meg neki! Majd beáll neki rendesen!
nállam is msot ugyanez van elõzõ hónapban hüvelygyûrûrt hazsnáltam e nekm nem volt jó kicsúszott és 1 hónapon keresztül vérezgettem tõle ...miután "újra megjött23 vagyis megerõsödött abban az idõszaklban amikor megkellett volna jönnie elkezdtem mercilont szedni 5 nap múlva el is múlt...rendesen bezsdtem idõben az összes tablettát hétfõn bevettem az utolsót és még mding nem jött meg pedig már szombat este van...a teherbe esés esélye midnimális mivel védekztünk óvezsrrel is mert midneképp megakartam várni amíg bezsdem az elsõ havi gyógyszert...most mive4l mercilont nem lehet kapni a dokim lindynettet írt fel...ha msot esetleg kimaard ebben a hónapban a mensim attól még védve vagyok??köszi a segítséget:)
szerintem lehet jobb lenne abbahagyni. de surgosen keresd fel az orvost aki felirta, o majd mond biztosat.
A núgyógyászt kéne megkérdezni aki felírta!Az elsõ hónapban nekem is több lett a pattanásom, sõt még az 5. levél elsõ 4 szemjénél is hányingerem volt a bevétel után.

Tegnap szeretkeztünk a barátnömmel, gumi nélkül és elmentem benne, fogamzásgátlod szed, és nem vártuk meg az 1 honapot, elsö levél utolso szemét ma veszi be. Kell most akkor félnünk?

gyogyszer meg lindinette 20 és a mensi 5. napján kezdte...

Legjobb válasz: Készülj fel a fikázásra, hogy milyen felelõtlenek vagytok, satöbbi... Meg fogod kapni, bár nem tõlem, velem is volt már ilyen ugyanis... Olvassátok el a fogamzásgátló papírján, hogy hogy hat a gyógyszer, ha a mensi végén kezdte szedni. (A legtöbb gyógyszer "azonnal" hat ha az elsõ napon kezdik, de gyógyszerfüggõen késõbb ha csak a 3. ill. utolsó napon) Én drukkolok nektek hogy ne legyen baj, és szerintem ha rendesen szedte nem is lesz, de félni ilyenkor lehet, persze csak neked, õt inkább nyugtasd meg, mert ha ideges, attól fog neki késni, és állni fog a bál. Ha probléma merül fel, a teszttel is vigyázzatok, olyat vegyetek amit hormonkezelés nem befolyásol.

Készülj fel a fikázásra, hogy milyen felelõtlenek vagytok, satöbbi... Meg fogod kapni, bár nem tõlem, velem is volt már ilyen ugyanis... Olvassátok el a fogamzásgátló papírján, hogy hogy hat a gyógyszer, ha a mensi végén kezdte szedni. (A legtöbb gyógyszer "azonnal" hat ha az elsõ napon kezdik, de gyógyszerfüggõen késõbb ha csak a 3. ill. utolsó napon) Én drukkolok nektek hogy ne legyen baj, és szerintem ha rendesen szedte nem is lesz, de félni ilyenkor lehet, persze csak neked, õt inkább nyugtasd meg, mert ha ideges, attól fog neki késni, és állni fog a bál. Ha probléma merül fel, a teszttel is vigyázzatok, olyat vegyetek amit hormonkezelés nem befolyásol.
vegyetek esemény utáni tabit. még van 1 napotok rá. az a legbiztosabb
Szerintem nem kell félnetek, hiszen már majdnem befejezte az 1.havi adagot. Ez a fogamzásgátló úgy tudom, már 1hét után véd, nem? Nincs ok az aggodalomra, borzasztó kicsi esélye a teherbeesésnek így, szóval nyugi, de egy hét múlva úgyis kiderül. A dokik is csak a biztonság kedvéért javasolják az 1.hónapban a kiegészítõ fogamzásgátlást, szóval no para! :)
pff... remélem a gyereketek nemlesz ilyen fogyatékos:D
Semmi okod nincs félni. De azt pl nem értem h mért kell ilyet kérdezni, mikor ottvan a gyógyszer betegtájékoztatója.... Azon meg világosan rajta van h 7 napig kell kiegészítõ fogamzásgátlás, utána mér véd.
És nem értem azt, aki ezt felelõtlenségnek mondja... Fölösleges hónapokat várni, mikor csak 7 nap kell.
A kérdező hozzászólása: pont ezaz hogy én akárhogy olvastam a lindynette tályékoztatoját nincs benne..vagy nemtom

Most ért véget az első levél, most jön a 7 nap szünet, mikor várhatom a menzeszem? Ma már nem szedek be

Legjobb válasz: Én nekem úgy van, hogy vasárnap veszem be az utolsó szemet és rá szerdán szokott megjönni a menzeszem. Utána újra hétfõn kezdem el szedni.

Én nekem úgy van, hogy vasárnap veszem be az utolsó szemet és rá szerdán szokott megjönni a menzeszem. Utána újra hétfõn kezdem el szedni.
Igazából a következõ 7 napban bármikor.:)
Mindenkinél más...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!