Találatok a következő kifejezésre: Most szedem első (81 db)

Clostit szedek a menzim 2. napján kell elkezdeni és 5 napig szedni. Majd a 11-14. -ig sex. Na most az elsö hónapon túl vagyok de sajna megjött. Másképp mint szokott. Miért?

Semmi görcs, és nyulós váladék átlátszos váladék volt a betétemen.A sex utáni napokon nygyon fel voltam pufadva és fáj a hasam,nem lehet hogy nem hozza meg arra a napokra hanem után volt peteérésem mikor voltak a fájdalmaim?

Legjobb válasz: Szia! Én ugyanígy szedem a Clostit,2.hónapon vagyok túl. az elsõnél semmit nem tapasztaltam a vérzésem nem volt más. 3 tüszõm is lett,szép nagyok,és 36 feletti progeszteronom,ami a dr.szerint nagyon jó. Te is voltál közben uh-n ,és vérvételen? azon az orvos látja,hogy mikor lehet tüszõrepedés. a 2.Closti után rövidült a ciklusom,és kevés volt a mensim.Mára (nem)várom,de két napja görcsölök és most barnázok:(félek,megint nem jött össze. Régóta próbálkoztok?

Szia! Én ugyanígy szedem a Clostit, 2.hónapon vagyok túl. az elsõnél semmit nem tapasztaltam a vérzésem nem volt más. 3 tüszõm is lett, szép nagyok, és 36 feletti progeszteronom, ami a dr.szerint nagyon jó. Te is voltál közben uh-n , és vérvételen? azon az orvos látja, hogy mikor lehet tüszõrepedés. a 2.Closti után rövidült a ciklusom, és kevés volt a mensim.Mára (nem)várom, de két napja görcsölök és most barnázok:(félek, megint nem jött össze. Régóta próbálkoztok?
Szia! Nekem is így volt, sõt amikor lekezdtem szedni a 3. napon, még aznap elmúlt a mensim, pedig általában 6-7 napos szokott lenni!Én most járok a 2. hónapnál a Closti kúrában, de ebben a hónapban még peteérésem sem volt tõle! Úgy tûnik, sikertelen lesz a hónap, majd a következõ talán....
Szia.Én is clostit szedtem, mikor elkezdtem úgy mint te nekem is furán volt meg ás 2napig tartott, nem értettem, kiszámoltam a várható peteérést, és valahogy jól számoltam nagyon :) A következõre meg sem jött.Hamar éreztem, rosszul léteket de azt hittem a clostitol, de nem jött meg és teszteltem a 2.dik napon pozítivat :) Alig akartam elhinni :) Kívánom, hogy neked is hamar sikerüljön .... 38hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm ránk férne már egy kis szerencse.
A kérdező hozzászólása: 1 éve és 2 hónapja.az elsö kúra közben nem voltam ellenörzésen de most megyek majd.Kiváncsi leszek!!Nekem például nem az "sexes"napjaimon hanem utána volt szörnyü görcsöm és has puffadásom.Lehet hogy nem a megadott idöpontban volt peteérésem?

Én most szednék először gyógyszert és 1héttel előbb jött meg mint kellet volna, Az nagy gond ha nem a menszesz első napján kezdem el szedni a gyógyszert? Igy ha elkezdem fog még hatni?

Legjobb válasz: A legtöbb fogamzásgátló tablettára rá van írva hogy mikor lehet elkezdeni. Több olyan tabletta is van amit az elsõ a második és az 5. napon lehet elkezdeni. Nekem pl ilyenem van és Mercilont szedek és én is most kezdtem! cukorfalat

A legtöbb fogamzásgátló tablettára rá van írva hogy mikor lehet elkezdeni. Több olyan tabletta is van amit az elsõ a második és az 5. napon lehet elkezdeni. Nekem pl ilyenem van és Mercilont szedek és én is most kezdtem! cukorfalat
Te irtad le a választ: A nõgyógyász azt mondta, hogy a menstruációd elsõ napján kell kezdened, tehát értelemszerûen akkor kezdd szedni.
Igen, gond. Felborulhat az egész hormonháztartásod, ha nem akkor kezded szedni, amikor kell
Olvasd el a tájékoztatót, ha nincs benne hogy a 2. / 3. / 5. napon / a ciklus elsõ x napjában lehet elkezdeni, várj egy hónapot. A tájékoztatóban azt is leírják hogy hanyadik napon kezdve mennyi idõ után hat.
Gondolom, hogy a fogamzasgatlot nogyogyasz irta fel neked es nem csak ugy vetted. Ha igen akkor biztos elmondta, hogy hogyan kell szedned es ha igy sehogysem egyezik varj a meg egy honapot.
A kérdező hozzászólása: Igen nõgyogyász irta fel és azt mondta hogy a menszesz elõs napján kell elkezdeni.Ennyit mondott:S szóval akkor várjak inkább 1hónapot?!
szerintem akkor elkezdheted szedni.
A kérdező hozzászólása: nekem cypromix-et irtak fel... nemtudom h ezt mikor lehet elkezdeni ha tudja vki lécci irjon!!

Pénteken este olyan 8körül jött meg a mensim és szombaton délben 12kor vettem be az első tabit! Ez még a mensi első napjának számít ugye? Most szedek először tablettát. Tri-regolt szedek

Legjobb válasz: Gondolom szombaton úgyse volt sok. Mi vvan ha alszol és észre sem veszed, sztem nem gáz. Amugy ellehet kedzeni szedni a gyógyszereket, a menzesz közben is ( 2-5. nap) , csak akkor máskortól véd. nNEm tudom melyik érdekelt, az nem baj h másnap kezted....ha azt nézzük.

Gondolom szombaton úgyse volt sok. Mi vvan ha alszol és észre sem veszed, sztem nem gáz. Amugy ellehet kedzeni szedni a gyógyszereket, a menzesz közben is ( 2-5. nap) , csak akkor máskortól véd. nNEm tudom melyik érdekelt, az nem baj h másnap kezted....ha azt nézzük.
vagyis péntek este nem lehetett sok.

Most szedem az első levél fogamzásgátlót, még 2 szem van belőle hátra. Gyomorfertőzésem lett és az orvos Smecta-t írt ki, ami befolyásolja a gyógyszerek felszívódását. Hány órával később vegyem be a fogamzásgátló után, hogy a tabi kifejtse a hatását?

vagy ha tényleg megsz?nteti a tabi hatását, akkor a következ? levél alatt kiegészít? védekezés kell?vagy csak a 7 napos szünet alatt? Smecta-t csak 3-4 napig kell szednem.

Legjobb válasz: Ha betartod a két tabletta (a fogamzásgátló és a Smecta) közti idõket, akkor nem lehet bajod! Úgy csináld, hogy a második tabletta bevétele kb. 5-6 órával az elsõ után történjen! Nem kell kiegészítõ védekezést alkalmaznod! A tablettamentes szünetben szeded majd a másikat!

Ha betartod a két tabletta (a fogamzásgátló és a Smecta) közti idõket, akkor nem lehet bajod! Úgy csináld, hogy a második tabletta bevétele kb. 5-6 órával az elsõ után történjen! Nem kell kiegészítõ védekezést alkalmaznod! A tablettamentes szünetben szeded majd a másikat!
Érdemes mindig minden orvosnak szólni, hogy fogamzásgátlót szedsz, akkor lehet úgy írnak fel valamit, hogy nem befolyásolják egymást. De ha a 4 órát betartod, akkor nem lehet gond. Én elõbb bevenném a fogibogyót, az 4 óra alatt felszívódik, utána a másikat, akkor nem lesz gond.-)

Lindynette fogamzásgátló mikortól véd? Menstruáció első napján vettem be, tegnap. Most szedem először.

A betegtájékoztatóban csak ez van: Első alkalommal történő szedés Várjon a menstruációs ciklus kezdetéig, addig ajánlatos más fogamzásgátló módszer használata (óvszer, vagy pesszárium, és spermicid)! Az első tablettát a menstruációs vérzés első napján kell bevenni. Megengedett a 2-5. napon való szedéskezdet is, ez esetben a fogamzásgátló szedésének első hét napján nem hormonális kiegészítő fogamzásgátlás (óvszer, vagy pesszárium, és spermicid) alkalmazása javasolt.

Legjobb válasz: "Megengedett a 2-5. napon való szedéskezdet is, ez esetben a fogamzásgátló szedésének elsõ hét napján nem hormonális kiegészítõ fogamzásgátlás (...) alkalmazása javasolt." Ebbõl következik, hogy ha nem a 2-5. napon, hanem az elsõ napon kezded el szedni, akkor akkor nem kell kiegészítõ fogamzásgátlást alkalmazni, tehát az elejétõl véd. Szövegértés, általános iskola 4. osztály. Egyébként ha mégsem vagy biztos benne, nyugodtan gumizhattok az elsõ héten (vagy ha olyan vagy, mint én, és mensi közben nem szeretsz szexelni, akkor a probléma meg is van oldva).

"Megengedett a 2-5. napon való szedéskezdet is, ez esetben a fogamzásgátló szedésének elsõ hét napján nem hormonális kiegészítõ fogamzásgátlás (...) alkalmazása javasolt." Ebbõl következik, hogy ha nem a 2-5. napon, hanem az elsõ napon kezded el szedni, akkor akkor nem kell kiegészítõ fogamzásgátlást alkalmazni, tehát az elejétõl véd. Szövegértés, általános iskola 4. osztály. Egyébként ha mégsem vagy biztos benne, nyugodtan gumizhattok az elsõ héten (vagy ha olyan vagy, mint én, és mensi közben nem szeretsz szexelni, akkor a probléma meg is van oldva).
És ha tovább olvasnád? vagy ha megkérdeznéd az orvosod? egyébként az elsõ naptól, de érdemes megvárni az elsõ levél végét, az a tuti. akkor derül ki, hogy megfelel-e neked a bogyó, stb...

Reziát szedek a 11-es szem bevétele után egy órára hánytam, és mivel csak egy levelem volt kiváltva mert most szedem elõször (elsõ levelem is) ezért a 12. szemet vettem be, majd folyamatosan szedtem és nem volt semmi baj, lehetek terhes?

Köszönöm a válaszokat! Ha valakivel fordult már elõ ilyen vagy tud valamit az kérem írjon fontos lenne! 22/L

Legjobb válasz: Ha 12 órán belül pótoltad akkor nem lesz baj, csak annyi, hogy nem 21 napos lesz a ciklusod hanem 20 napos, ill. a megvonásos vérzésed is egy nappal elõbb fog megjönni.

Ha 12 órán belül pótoltad akkor nem lesz baj, csak annyi, hogy nem 21 napos lesz a ciklusod hanem 20 napos, ill. a megvonásos vérzésed is egy nappal elõbb fog megjönni.
A kérdező hozzászólása: Igen, hányás után kb 2 órával bevettem! köszönöm szépen!

Barátnőm(17) most szed elösször fogamzásgátlót egy hónapja. Végzett az első levéllel és elkezdte a szünetet. Ez 3 napja volt és azóta sem jött meg neki. Miért nem jött meg neki?

Beteg volt (hányt is de nem kellett uj tabit bevennie), és szedett más gyógyszereket is a betegségére, ami már elmúlt, de egyik sem antibiotikum. Elvileg a gyógyszernek már védenie kell, 3.héten próbáltuk kiegészít? védekezés nélkül. Lehetséges, hogy nem a szünet els? napján jön meg neki?

Legjobb válasz: Én is Meliane-t szedek és a 4-5. napon jön meg mindig. De ha 3 órával a hányás elött vette be a gyógyszert, akkor lehet, hogy terhes, de ha nem, akkor szerintem kizárt mivel nem is antibiotikumot szedett, ami gyengítheti.

Én is Meliane-t szedek és a 4-5. napon jön meg mindig. De ha 3 órával a hányás elött vette be a gyógyszert, akkor lehet, hogy terhes, de ha nem, akkor szerintem kizárt mivel nem is antibiotikumot szedett, ami gyengítheti.
A betegtájékoztatóban annyi van, hogy a hét napos gyógyszer szünetben jön meg valamikor. Az ilyenkor megjövõ vérzés nem igazi menstruáció hanem úgynevezett megvonásos vérzés, ami azért keletkezik mert csökken a szervezet hormon szintje. Egyáltalán nem törvényszerû, hogy már egy nap alatt olyan hormon szintesés legyen, hogy megjöjjön a vérzés, általában a 3-4. gyógyszer mentes napon szokott csak.
Bõven belefér, sõt még az is, hogy az elsõ levél után meg sem jön a menstruáció. Nem kell aggódni, ha letelt a szünet folytassa nyugodtan a gyógyszer szedését.
Nekem is 4. 5. nap. Tablettával csak 3 napig tart, az utolsó napon telik le a szünet és kezdem az újat.
Ha emésztõrendszeri rendellenesség jelentkezik (pl. hányás, súlyos hasmenés): A Meliane drazsé bevétele után 3-4 óra múlva jelentkezõ hányás vagy súlyos hasmenés esetén nem biztosított a készítmény hatóanyagainak teljes felszívódása. Amennyiben a tabletta bevételét követõ 3-4 órában hány, ez olyan, mintha elfelejtett volna bevenni egy tablettát. Így ebben az esetben kövese az elfelejtett tabletta bevételre vonatkozó útmutatást. Ha súlyos hasmenése van, keresse fel orvosát. Ha elmaradt egy havi vérzés: Ha pontosan az útmutatásoknak megfelelõen szedte a készítményt, nem hányt, és nem szedett más gyógyszereket, szinte kizárt a terhesség lehetõsége. Szedje tovább a Meliane-t a megszokott módon. Ha egymás után kétszer is kimaradt a havi vérzés, Lehetséges, hogy teherbe esett. Haladéktalanul forduljon orvoshoz. Kizárólag a terhességi próbák elvégzése után, orvosa javaslatára folytassa a Meliane szedését. Ált. a 3-4. napon szokott megjönni. Az elõírt szünetet kell betartani és folytatni a szedést. A terhességet teszttel tudod kizárni. Ha nem jönne meg, én mindenképp csinálnék tesztet. Nekem a dokim azt mondta, bármilyen gyógyszert is veszek be, utána 1 hét kieg. védekezés a célszerû. Bizonyára meglehetõsen óvatos... http://www.medimix.hu/cikk.php?cid=144 Szünetet tartottam, de nem jött meg a vérzésem. Lehet, hogy terhes vagyok? Lehet - nõgyógyászhoz kell fordulnod. De elõfordul a post pill amenorhoea, azaz kimarad a vérzésed 1-2 hónapra is. Az ok az, hogy a kívülrõl bevitt hormon a petefészek hormontermelését visszaszorítja. A tabletta szedésének abbahagyása után a petefészek eredeti hormontermelése nem tér vissza azonnal, s ez nem mindig elég a menstruációs vérzés létrehozásához. Mi a teendõ hasmenés esetén? A tabletta bevétele után 10 órán belül jelentkezõ hasmenés miatt a fogamzásgátló tabletta nem, vagy rosszul tudott csak felszívódni, így a tabletta bevételét meg kell ismételni. Azért érdemes a kb. 10 órás határidõt betartani, mert ugyan a felszívódás elvben hamarabb megtörténik, de ha pang a gyomor bennék, tehát valamiért nem ürül a gyomortartalom a belek felé órákig, akkor nem tud felszívódni a gyomortartalom a fogamzásgátló hormonmennyiséggel együtt. Mi a teendõ hányás, hányinger esetén? A tabletta bevételét követõ 5-6 órán belüli hányás a tabletta felszívódását gátolja. Meg kell ismételni a tabletta bevételét. Ezért is célszerû a tablettát alvás elõtt bevenni. A hányinger nem befolyásolja a tabletta felszívódását. Mi a teendõ epilepszia elleni gyógyszer együttes szedése esetén? A régebbi epilepsia elleni gyógyszerek befolyásolják a tabletta szedését, a jelenlegi korszerû tablettákra ez már nem igaz. A régebbiek felgyorsítják a májenzim mûködését, hamarabb lebomlik a fogamzásgátló tabletta, így hatása bizonytalanná válik. Ebben az esetben más védekezési mód a biztonságos. A régi epilepsia elleni gyógyszerek mellett, az epilepszia gondozást végzõ orvos adhat ebben tanácsot. Nagy adag C vitamin (1000 mg/nap) szedése esetén mi a teendõ? A májenzim mûködés felgyorsulása miatt bizonytalanná teszi a fogamzásgátló tabletta hatását (influenza idõszak). Mellé kell védekezni. Kevés vérzés elõfordulhat. Antibiotikumokkal szedhetõk együtt? (influenza idõszak) Antibiotikumot gyakran szedünk, sajnos. A májenzim mûködésének felgyorsítása miatt a fogamzásgátló tabletta hatása nem biztonságos. Kevés vérezgetés lehet, mellé kell védekezni. Az antibiotikum szedése elõtt érdemes érdeklõdni a gyógyszert felíró orvostól. Fogyasztó tabletták szedése lehetséges a fogamzásgátló tablettákkal együtt? Bizonytalan a védekezés, kevés vérzés elõfordulhat, fõleg a kisebb hormontartalmú tablettáknál. Hirtelen fogyás esetén a ciklus felborulhat, a peteérés kimaradhat, a peteérés napja eltolódhat. Drogok, Extasy, Speed, szedése fogamzásgátló tablettával együtt biztonságos védelmet ad? Felgyorsítja az enzimmûködést, megnõ a terhesség veszélye, vérezgetés fordulhat elõ. A felgyorsult májenzimek gyorsabban átalakítják-lebontják a fogamzásgátló tabletták hormon mennyiségét, a védekezés bizonytalanná válik. A drogok használata alatt rendszeresen elfelejtik, hogy bevették-e a tablettát, így a szedés össze-vissza történik, így a drog általános veszélyei mellett, - hozzászokás, leépülés, halál, AIDS, - mellett a teherbeesés is reális veszéllyé válik. A fogamzásgátló tabletta hatását csökkenti-e a kávé fogyasztás? Nem. A kávé fogyasztása hatással van a máj mûködésére, de a fogamzásgátló tabletta hormon lebontására alapvetõen nem hat. A tabletta használata biztonságos marad. A tabletta viszont fokozza a kávé hatását, rendkívül szapora pulzust, szívverést, magas vérnyomást, rosszullétet okozhat. A fogamzásgátló tabletta hatását az alkoholfogyasztás befolyásolja-e? Az alkohol ugyan hat a májmûködésre, fogyasztása alapvetõen nem befolyásolja a tabletta hormon lebontását, a tabletta hatása biztonságos marad. Alkoholizmus mellett a máj átépülése és hibás mûködése miatt azonban a fogamzásgátló tabletta használata már nem biztonságos, egyébként is az alkoholosan súlyosan beteg máj mellett fogamzásgátló tabletta használata lehetetlen. A dohányzás befolyásolja-e a fogamzásgátló tabletta hatását? Befolyásolja a máj mûködését, de alapvetõen nem változtatja meg a tabletta hatását. A tabletta hatása biztonságos marad. A kettõ használata együtt viszont mindenképpen kerülendõ a megnövekedett thrombosis veszély miatt. Erõs fûszerek fogyasztása befolyásolja-e a fogamzásgátló tabletta hatását? Abszolút nem befolyásolják a tabletta hatását.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm szépen a válaszokat, megnyugodtam! Mellesleg gyógyszert este 8kor vette be mindig és olyan dél körül hányt, ez a tájékoztató szerint nem zavarja a hatást, és a hányás a betegsége miatt volt, mert anyukája is elkapta nála is ezek a tünetek voltak :) .
Szerintem senkinek nem jön meg a szünet elsõ napján, hisz legalább 2 nap, mire "észbekap" a szervezeted, hogy most nem kapja a megszokott hormonokat! Az a lényeg, hogy a 7 napba megjöjjön neki, de most mivel az elsõvel szedte be, az sem baj, ha nem jön meg neki! Majd beáll neki rendesen!
nállam is msot ugyanez van elõzõ hónapban hüvelygyûrûrt hazsnáltam e nekm nem volt jó kicsúszott és 1 hónapon keresztül vérezgettem tõle ...miután "újra megjött23 vagyis megerõsödött abban az idõszaklban amikor megkellett volna jönnie elkezdtem mercilont szedni 5 nap múlva el is múlt...rendesen bezsdtem idõben az összes tablettát hétfõn bevettem az utolsót és még mding nem jött meg pedig már szombat este van...a teherbe esés esélye midnimális mivel védekztünk óvezsrrel is mert midneképp megakartam várni amíg bezsdem az elsõ havi gyógyszert...most mive4l mercilont nem lehet kapni a dokim lindynettet írt fel...ha msot esetleg kimaard ebben a hónapban a mensim attól még védve vagyok??köszi a segítséget:)

Most 4. hónapja h fogamzásgátlót szedek első 3 hónapban a 21nap eltelte után jött meg normálisan, most viszont a 19napra gyógyszerszedés ideje alatt! Viszont Én ugyan úgy bevettem még a másik két nap a gyógyszert! Ez nagy gond?

Legjobb válasz: Nem baj, sõt, be kell venni mind a 21-et. A baj az, hogy 21 nap után jött meg, most meg 19. A tabletta szünetben, a 2-5 napon kellene megjönnie. A szervezet nem tud számolni, nem tudja, hogy hány tabit vettél be és még hányat fogsz. Nem tudja, hogy a 21 tabletta az utolsó. Megvonásos vérzés van, amikor megvonják a hormont, vagyis nem veszed be a tablettát. Tabi mellett szabályos 28(!) napos ciklusok vannak, nem 21. Összegezve: nagyon sürgõsen vissza kell menni a dokihoz, ez a tabi nagyon nem jó neked.

Nem baj, sõt, be kell venni mind a 21-et. A baj az, hogy 21 nap után jött meg, most meg 19. A tabletta szünetben, a 2-5 napon kellene megjönnie. A szervezet nem tud számolni, nem tudja, hogy hány tabit vettél be és még hányat fogsz. Nem tudja, hogy a 21 tabletta az utolsó. Megvonásos vérzés van, amikor megvonják a hormont, vagyis nem veszed be a tablettát. Tabi mellett szabályos 28(!) napos ciklusok vannak, nem 21. Összegezve: nagyon sürgõsen vissza kell menni a dokihoz, ez a tabi nagyon nem jó neked.

Symicia fogamzásgátlót szedek elsőnek 5 napja, és lefeküdtem egy sráccal, aki sajnos nem szólt és belémélvezett. Most akkor terhes lehetek?

Legjobb válasz: Mikor kezdted el a fogamzasgatlot, a menstruaciod elso napján? Akkor védett vagy. De ha késõbb kezdted, vagy nagyon aggodsz, akkor nõgyógyászat, sürgõsségi fogamzasgatlas

Mikor kezdted el a fogamzasgatlot, a menstruaciod elso napján? Akkor védett vagy. De ha késõbb kezdted, vagy nagyon aggodsz, akkor nõgyógyászat, sürgõsségi fogamzasgatlas
A tabletta védett, ha elsõ nap kezdted el. De csak úgy "egy sráccal" koton nélkül...sok eszed van. Vannak ám a gyereknél nagyobb gondok is.
hát 5 nap még nem nyujthat nagy védettséget az tuti. Nem csak a terhesség lehet a következmény. Mivel csak úgy egy sráccal feküdtél le nem ártana óvszerrel is védekezned. Rengeteg féle komolyabb és kevésbé komolyabb betegséget is össze szedhetsz ami gondolom nem hinányzik. Nagyon felelõtlen vagy, mindkét szempontból.
A legtöbb fogamzásgátló teljes védelmet csak a második levél megkezdésétõl nyújt.
Általában a beágyazódás utáni 10. napon már biztosan, de valamelyik 3 nappal utána is.
A kérdező hozzászólása: szerintem az lesz :S a terhességi teszt az amúgy mennyi idõ mulva mutatja ki?
50% Vagy terhes vagy, vagy nem. Miért nem kérdezed meg az orvosodat, aki felírta neked a gyógyszert?
A kérdező hozzászólása: vagyis a mensim utolsó napján kezdtem el szedni. basszus komolyan? :O mennyi az esély rá ? :O
Akkor lehetsz terhes.
A kérdező hozzászólása: elõzõleg novynettet szedtem, ami nem volt jó. azt a menstruáció elsõ napján kezdtem, ezt akkor mikor elmult. nos? :S betegtájékoztatót olvastam deigy nemtudom
Betegtájékoztatót nem árt elolvasni: http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gyogyszer/symicia-3-mg0.. A rád vonatkozó rész: "Ha a Symicia szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia."
Mondjuk. Abetegtajekoztatot se viccbõl teszik a dobozba.... - Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót az elõzõ hónapban A Symicia szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Symicia szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia.
Eléggé le vannak maradva azok, akik azt hiszik, hogy a második levélbõl véd a fogamzásgátló. Ha a menstruacio elso napján kezdi szedni a tablettát, attól a naptól mar védve van. A fogamzásgátló ugyanis a peteerest gátolja. A menstruacio alatt nincs peteeres, igy ha az elso nap kezdi el szedni valaki, esélytelen, hogy terhes legyen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Mennyi az esélye %-ban kifejezve hogy az elsö 3 honapos Closti kúrával sikerül teherbe esnem? Most szedem a 2 havit.

Legjobb válasz: Hát ez nehéz, mivel mindenkinél más és másképp reagál! Ez egy olyan dolog, hogy hiába van petéd, ha pl. sperma nem tudja megtermékenyíteni, ez csak egy példa a sok közül, erre nagyon nehéz a magyarázat! Én is kaptam clostit, elsõ kúra nekem sem sikerült! Ugy hogy nehéz!

Hát ez nehéz, mivel mindenkinél más és másképp reagál! Ez egy olyan dolog, hogy hiába van petéd, ha pl. sperma nem tudja megtermékenyíteni, ez csak egy példa a sok közül, erre nagyon nehéz a magyarázat! Én is kaptam clostit, elsõ kúra nekem sem sikerült! Ugy hogy nehéz!
A kérdező hozzászólása: tudom.De mégis nagy részt teherbe esnek töle a nök többsége vajon?
nekem elsõ clostis hónapban sikerült. tényleg sokmindentõl függ, talan az itteni valaszokból, hogy kinek mikor sikerult ki tudsz szurni vmit, de az nem fix.
Én valahol 40%-ot olvastam egyszer... Ami majdnem minden 2. nõ.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz.Ezt nem lehet százalékban kifejezni, mert nagyon sok minden befolyásolja. Miért, érzel esetleg valamit?Mikor kell megjönnie?
A kérdező hozzászólása: nem érzek semmit még csak most jönnek az önmegtartoztatos napok.
A lányom a 6.havi clostival sikerült!Már egy éve kistesót szeretnénk, beszedtem megint a 6 havi clostit és nem lett baba belõle csak 2 ciszta!
A kérdező hozzászólása: huha sajnálom.ez szörnyü!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!