Találatok a következő kifejezésre: Most mit hova menjek (16 db)

Most 7. -es vagyok és el kéne döntenem hogy mi legyek és hogy hová menjek! RENDEZVÉNYSZERVEZÕ szeretnék lenni de már csak azt nem tudom hogy hol lehetnek ilyen iskolák? ! Már kerestem vagyis próbáltam de nem jártam sok sikerrel! Tudnátok segíteni?

Legjobb válasz: nem most kell eldöntened, hogy mi akarsz menni...menj egy gimibe, vagy szakközépbe, és utána mehetsz szakképzésre vagy fõsuli/egyetemre.egyébként sok helyen vannak ilyen iskolák, csak nem 14 éveseknek.

nem most kell eldöntened, hogy mi akarsz menni...menj egy gimibe, vagy szakközépbe, és utána mehetsz szakképzésre vagy fõsuli/egyetemre.egyébként sok helyen vannak ilyen iskolák, csak nem 14 éveseknek.
Konkrét ilyen középiskola nincs, ami ezzel foglalkozik. A legközelebb hozzá álló szakmai ágazat, az a vendéglátás-idegenforgalom, tehát max ilyen középsuliba tudsz elmenni, de elmehetsz gimibe is... max lesz egy kis tapasztalatod a vendéglátási pályán. Rendezvényszervezõnek csak érettségi után tudsz tanulni, egy tanfolyamon, például OKJ-sen ami max 1-2 év.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Lányom most kezdi a 8. osztályt, már 2éve gondolkodunk hova menjen tovább tanulni. Erős 4es tanuló. Becsúszott az évvégén töriböl és magyarból a 3as. Szakközépbe szeretném, ha menne, de még ő sem tudja mihez lenne kedve. Hol tudnak ebben segíteni?

Legjobb válasz: Szedjétek össze hogy milyen szakközépiskolák jöhetnek szóba. Ezek közül nézzétek meg hogy melyik szakirány érdekli kevésbé és melyik jobban. Ez alapján valószínûleg kialakul egy sorrendetek. Az alapján elmentek a legérdekeltebb sulik nyílt napjára. És azután már kialakul a kép a fejetekben :) Megjegyzem, hogy a jelentkezési lap beadása elõtti napon dõlt el hogy hová is megyek.Addig kb 5 suli volt ami tetszett...csak a sorrend nem volt biztos.

Szedjétek össze hogy milyen szakközépiskolák jöhetnek szóba. Ezek közül nézzétek meg hogy melyik szakirány érdekli kevésbé és melyik jobban. Ez alapján valószínûleg kialakul egy sorrendetek. Az alapján elmentek a legérdekeltebb sulik nyílt napjára. És azután már kialakul a kép a fejetekben :) Megjegyzem, hogy a jelentkezési lap beadása elõtti napon dõlt el hogy hová is megyek.Addig kb 5 suli volt ami tetszett...csak a sorrend nem volt biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!
Utolsónak üzenem , hogy egyetemre megyek mindenképpen nem pedig érettségivel állok neki munkát keresni.
Hogyha nem tudja hogy mihez van kedve, GIMNÁZIUMba menjen, ugyanis a szakközép annak való aki pl tudja hogy szobafestõ akar lenni. A gimnáziumban bármi megtetszet neki, és elég 18 évesen eldönteni hogy mi akar lenni.
Elsõ hozzászólónak üzenem, hogy azér egy gimnáziumban 2 nyelvet tanulnak meg jobban megállják késõbb a helyüket az egyetemen.Te gondolom szakközépet végeztél.Egyik ismerõsõm szakközépbe jár és talán 12. évvégén le teszi a nyelvvizsgát.Én gimibe és 10. végén tettem le a németet és jövõre az angolt fogom.Gimibe lehet faktot választani felkészítenek az emelt szintû érettségire.
második vagyok... hát én pl 3 nyelvet tanulok, és szakközépbe járok... ja és emelt szintû érettségit teszek 4 tárgyból.. angolból és németbõl már elsõbe megvolt a középfokú nyelvvizsgám... illetve az osztályom nagyrészének... szóval ennyit errõl... magyarul azért ne nézzük le a szakközépeket, illetve nem kell a hülye 2 nyelv miatt isteníteni a gimiket...
Az lehet, hogy te egyetemre mész, de a kérdezõ lánya lehet hogy nem megy oda, 14 évesen még nem lehet ezt eldönteni! Nem tudjuk milyen tanuló, bár az sem jelent semmit, mert lehet attól még hogy rossz tanuló lesz a középiskolában, mertnem bírja esetleg, és lehet úgy fog dönteni, nem akar továbbtanulni hanem dolgozik inkább! Egyik középiskolai volt osztálytársam kitûnõ volt 4 éven át, kitûnõre érettségizett, megcsinálta a szakmát és nem ment továbbtanulni mert nem akart, ennyi! De a szakmájával 3 hónapon belül eltudott helyezkedni! Aki nem akar diplomát, vagy nem tudja akar-e majd, annak "öngyilkosság" a gimnázium. Aki meg tovább akar tanulni, annak meg a szakképzõ az "öngyilkosság". A szakközép a középút szó szerint.
16:08-asnak üzenem hogy nagyon szép és jó hogy tud nyelvet és már 10.ben letette a nyelvvizsgát csak éppen semmit nem tud vele kezdeni :) szakmát nem ad a kezedbe a gimnázium :) gimnáziumi végzettséggel nem tudsz elmenni könyvelõnek, nemzeti parkba, vagy ügyvezetõnek, hiába mondod hogy jaj de én már 10.ben letettem a nyelvvizsgát csak kifognak nevetni :D mert semmit nem tudsz felmutatni csak egy érettségit :) ennyi
4 tárgyból emeltszintû érettségit tenni a legnagyobb butaság a világon :) maximum 2-ért kaphatsz plusz pontot... jól kiszúrtál magaddal.
Azért, az érettségi és a 10.ben letett nyelvvizsga többet ér egy szakmánál, ugyanis nyelvvizsga nélkül nem kapsz diplomát. de ha ilyen buta vagy gondolom nem is akarsz, akkor neked jobb volt a szakközép.
A gimnázium azoknak való, akik BIZTOS, hogy egyetemen vagy fõiskolán akarják folytatni a tanulmányaikat. Mellesleg a gimnáziumokban a tantárgyakat magasabb színvonalon oktatják, onnan van a legnagyobb esély bejutni a felsõoktatásba (de szakközépbõl is be lehet, ne értsetek félre). A szakközép azoknak való, akik vagy nem akarnak tovább tanulni, vagy már célirányosan tudják, hogy hol szeretnének (pl. közgazdasági szakközép után, a hasonnevû egyetemi karon), de nem minden karnak van "megfelelõ" szakközép (pl. orvos, történész stb).
A barátnõm elment gimibe tanulni.Azért mert õ orvos akart lenni. Ehhez azért kell a gimis érettségi. Eltelt a 4 év és úgy megutáltatták vele a tanulást hogy érettségi után nem ment egyetemre.azt mondta ó már nem akar magolni és tanulni még egy jó pár évet.Ült otthon és írta az önéletrajzokat de sehová nem vették fel mert csak egy érettségije van. Elment gyorstalpalón elvégezte az eladói szakmát és láss csodát kapott munkát. Én is azt mondom hogy középiskola sokkal jobb választás hisz annyi minden történhet addig de a szakmát nem veszik el tõle. Sõt lassan ott tartunk, hogy a diplomásokkal Dunát lehet rekeszteni, de egy jó szobafestõt nem lehet találni. Ja és még onnan is mehet egyetemre, fõiskolára.
Miért akarod, hogy szakközépbe menjen? Azért, hogy miután leérettségizett azt mondja: "Na jó, nekem már megvan a szakmám, nem s kell tovább tanulnom, jó lesz nekem a minimálbér is" EZT AKAROD? A gimnázium igaz, hogy nem szakirányú, (ami nem feltétlen igaz, van mûvészeti, nyelvi gimi is), de a gyerek SOKKAl jobb képzést kap itt, megtanul tanulni.. nem biztos, hogy egy 14-15éves gyerek el tudja dönteni már most, hogy mi is akar lenni, és nagy hiba lenne erre rákényszeríteni.
Az elõzõ válaszoló idióta, mivel akinek szakmája van és nem atomfizikusi diplomája az még nem azt jelenti, hogy minimálbéren fog tengõdni, nézzetek meg egy jó karosszériajavítást vagy festést mennyibe kerül, de még lehetne sorolni mûszaki cikk javítást meg egyebeket. Neked annyit szeretnék mondani anyu, hogyha esetleg egyetem lenne a cél (orvosi meg egyéb kaliberû) akkor mindenféleképpen olyan gimit jelöljetek meg ahol csak gimnáziumi oktatás van mert ott maximálisan a gimnáziumi képzésre koncentrálnak, nem úgy mint ahol futtatnak még a gimi mellett x meg y szakot is érettségi után. A szakközépsuli nem hülyeség mint már írtam, nemcsak azért mert az egyetemet elég nehéz meg költséges elvégezni, de most komolyan felmerül a kérdés, hogy biztosan egy X Diplomával többet ér a lányod amibõl Dunát lehet rekeszteni vagy egy ügyes szakmával? Tény, hogy az értelmesebbek egyetemre mennek és sok hülye van a szakközepekben is, de aki hülye az nem is fogja olyan szinten elsajátítani a szakmát. Sok szerencsét: B.
Én szakközepet végeztem, majd 2 technikusit. S most egyetemre járok. Nem muszáj rögtön éretttségi után elhelyezkedni! Vannak ilyen pályaalkalmassági központok ott tudnak segiteni szakirány meghatározásban. Pesten VAs utca azt tudom. De holnap reggel megkérdem anyumat s megirom!(Én kémia, biosz párti voltam környezetvédelemre mentem, majd labor technikusit csináltam)Ja és egy FONTOS! Az egyik válaszadó irta, hogy érettségi után lehet OkJ s szakmát/vizsgát letenni.Nem lehet. Ha szakirányon tanult akkor 1 év alatt technikusizhat, ha nem akkor 2 év.(OKJ bizivel zárult) S a nyelvvizsga tényleg fontos :-) Évi
Mentetek nyílt napokra?Mostmár azért a felvételit is megírtuk, és kellene tudnia a lánynak, hogy hová menjen..ha már tudja, akk csak gratulálni tudok, sok sikert:D

14 éves vagyok és most fogok először randizni de igazából fogalmam nincs mit kell a randikon csinálni. Miről beszéljünk és hova menjünk?

Legjobb válasz: Hát, attól függ. Amennyiben leányzó vagy, szerencsésebb a helyzeted, mert a pasi majd elkezdi a dolgot, és neked csak reagálni kell rá. Pasiként nehezebb, de gondolom már valahonnan csak ismeredazt, akivel találkozol, tehát ott sem kell azért megijedni. Persze az iwiw vagy más közösségi portál egész jó arra, hogy egy kicsit jobban megismerd a partnert és már könnyen találsz témát. Hogy hova menjetek? 14 éves korban a város szebb helyein kívül csak a cukrászdákat javallom. Egyébként érdemes lenne e kérdésben szülõi segítséget kérdned, Õk is elkezdték valahogy :-)

Hát, attól függ. Amennyiben leányzó vagy, szerencsésebb a helyzeted, mert a pasi majd elkezdi a dolgot, és neked csak reagálni kell rá. Pasiként nehezebb, de gondolom már valahonnan csak ismeredazt, akivel találkozol, tehát ott sem kell azért megijedni. Persze az iwiw vagy más közösségi portál egész jó arra, hogy egy kicsit jobban megismerd a partnert és már könnyen találsz témát. Hogy hova menjetek? 14 éves korban a város szebb helyein kívül csak a cukrászdákat javallom. Egyébként érdemes lenne e kérdésben szülõi segítséget kérdned, Õk is elkezdték valahogy :-)
Elmehettek moziba, vagy cukrászdába, esetleg pizzázni vagy hamburgerezni, sétálni, meg hasonlók. Ezt a fiú találja ki. És ne izgulj, a beszélgetés miatt:) Mondd azt, ami eszedbe jut, és hidd el, nem fogsz leblokkolni (legalábbis kínosan hossz ideig tuti nem...:) ) És sok sikert.


Most hova menjek, mit csináljak?

Teljesen ki vagyok borulva. konkrétan azt sem tudom hol fogom tölteni az éjszakát. Eddig anyósomékkal éltünk egy házba, de délelőtt összevesztünk és közölte, költözzem el, a párom nem állt ki mellettem a vitában. Így azt hiszem teljesen magamra maradtam. A szüleim innen 200 km-re laknak, a munkahelyem itt van. Teljesen tanácstalan vagyok. Menjek haza, és vegyek ki szabadságot? Ilyenkor hol találok magamnak albérletet, szállodára meg nincs pénzem.

Legjobb válasz: Vegyél ki szabadságot és menj haza a szüleidhez. Ott higgadtabban át tudod majd gondolni a dolgokat, és talán lelkileg is segítenek.

Vegyél ki szabadságot és menj haza a szüleidhez. Ott higgadtabban át tudod majd gondolni a dolgokat, és talán lelkileg is segítenek.
Munkatárs, barát, ismerõs, akinél pár napot eltölthetsz, amíg nem szerzel albérletet?
A 2. jól írta. Pár napig egy munkatárs, barátnõ biztos befogad
Ha a veszekedés az anyósoddal úgy történt, ahogy leírtad (hazugságokat állított), akkor eszedbe ne jusson visszamenni. Tényleg a legjobb az lenne, ha kivennél szabit erre a hétre, hazamennél és ott majd át tudod gondolni, lenne idõd megoldást találnod. Kérdezz meg minden ismerõsödet, hogy tud-e ott albérletet, kérd meg õket, hogy õk is szóljanak az õ ismerõseiknek stbstb. A "párodat" pedig felejtsd el. Már csak a kedves anyuka miatt is, mert õ sajnos "vele jár"...
Ha panzióra nincs pénzed, akkor albérletet találni is nehéz lesz. Ott 2-3 hónap kauciót szoktak kérni. Legjobb lesz a szabi, és lehiggadva végig gondolni mindent. Szép kis párod lehet.
Hazamennék, többet abba a házba nem tenném be a lábam, és otthon keresnék munkát.Nem alázkodnék meg elõttük.
Én is azt tudom neked tanácsolni, hogy vegyél ki pár nap szabit ha tudsz, és utazz haza a szüleidhez. A párod mindenesetre nagyon érdekes, hogy nem állt ki melletted.....de akkor lesz a legérdekesebb, ha végignézi, hogy visszamész a szüleidhez. Akkor talán el kellene gondolkodnod a kapcsolatotokon.
Szerintem ilyenkor hasznosabb egy kicsit félretenni a büszkeséget, és bocsánatot kérni az anyósodtól, még akkor is, ha nincs igaza! Ez nagyon nehéz, de magaddal szúrsz ki, ha még nehezebb helyzetbe sodrod magad. próbáld megbeszélni vele, hogy addig maradhass, amíg megoldod a helyzetet. magadban meg gondolj, amit akarsz! De ne te szenvedj még jobban.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy olyan dolgokat vágott a fejemhez, ami hazugság. És én nem tudok megalázkodni ilyen esetben. Az biztos, hogy nem megyek oda vissza. Nagyot csalódtam most a barátomba is. Bezzeg azóta folyamatosan hívogat.
A kérdező hozzászólása: A munkatársaimmal nem vagyok olyan jóban, a barátnõim meg mind otthon vannak. Ide nem sikerült beilleszkednem. Ezért is vagyok annyira tanácstalan, meg leginkább kétségbeesett.
MIlyen könnyû nagy mellényû tanácsokat adni. Menj haza, vegyél ki EGY HÉT szabit, persze. Azt csak úgy lehet mindenütt, és 200 km-rõl keressen albérletet, vagy mi lesz egy hét múlva. Az már nem a ti gondotok. Persze légy büszke égess fel magad mögött mindent, majd egy hét múlva visszajössz és minden ok. Emberek! Az más kérdés, hogy ha váltasz, és hazaköltözöl, ott keresel munkát.
mivan??????
A kérdező hozzászólása: A jatek 50 % ba van befejezve de mar nincsen hova menjek csak a terkepen vannak kissebb missziok
a föküldetéseknek vége. innentöl nemfog adni több küldetés. de van sok más amit tudsz csinálni. sajnos nagyon rövid.
"msnen jöttünk össze" "de szeretjük egymást ez biztos." LOL. nagyon jót röhögtem, köszi.
ne is haragudj, de hogy a fenébe lehet összejönni msn-en? -.-" nem is láttad, azt sem tudod kicsoda..jááj ne már..
hát elég szar idõ van , inkább valami fedettre menjetek :)
Állatkert, Pláza+étterem+mozi, vidámpark fedett részei, esetleg gyógyfürdõ, múzemum,
A kérdező hozzászólása: ez meg hagy legyen az én dolgom, a kérdésnek nem ez a lényege
Szobára
gyere el velem valamerre :D

Most mit tegyek, hova menjek vizsgálatra?

Pest megyei vagyok.A Rókusból van kirendelt orvos a településen, akihez 7 éve járok már. Nagyon meg vagyok vele elégedve, bízom benne. Viszont a korházreform miatt a Rókusban már nem lehet szülést levezetni. De minden vizsgálatot elvégeznek a 9 hónap alatt, csak szülni nem lehet ott.A család egyik fele azt mondja járjak nyugodtan oda, a másik viszont azt, hogy oda járjak vizsgálatra ahol szülni is fogok. Én el?bbi felé hajlok, hisz orvost nem akarok fogadni, benne viszont megbízom. De most mit tegyek, várom ?szinte véleményeteket.

Legjobb válasz: Én is ugyanebben a helyzetben vagyok..Kis városban lakom ahol már nem lehet szülni de minden vizsgálatot megcsinálnak és terhesgondozás is van.Legelöször mikor megállapitották a terhességet akkor a helyiben voltam.A doktorok hanyagsága és módora nem tetszett különben maradtam volna.Ezért átmentem a nagyvárosba ahol szülni is fogok.Ott ajánlottak egy dokit és ahhoz járok az ambulánciára/nem magánrendelés/.100%-osan megvagyok vele elégedve!! Viszont terhesgondozáson maradtam helyben mert itt a védönök nagyon normálisak és nincs tömeg sem jobban oda tudnak ránk figyelni...stb.Én a helyedben maradnék az ismert dokinál mert az sokat számit! Én szülni is az éppen ügyeletes dokinál fogok.Csak saját megérzésedre hallgass!! SOk sikert!!

Én is ugyanebben a helyzetben vagyok..Kis városban lakom ahol már nem lehet szülni de minden vizsgálatot megcsinálnak és terhesgondozás is van.Legelöször mikor megállapitották a terhességet akkor a helyiben voltam.A doktorok hanyagsága és módora nem tetszett különben maradtam volna.Ezért átmentem a nagyvárosba ahol szülni is fogok.Ott ajánlottak egy dokit és ahhoz járok az ambulánciára/nem magánrendelés/.100%-osan megvagyok vele elégedve!! Viszont terhesgondozáson maradtam helyben mert itt a védönök nagyon normálisak és nincs tömeg sem jobban oda tudnak ránk figyelni...stb.Én a helyedben maradnék az ismert dokinál mert az sokat számit! Én szülni is az éppen ügyeletes dokinál fogok.Csak saját megérzésedre hallgass!! SOk sikert!!
Inkább menj másik kórházba, mert akkor az adataid benne vannak a kórházi gépben nem lessz még ezzel is kavar, h ogy lótnak futnak eggyáltalán mi van veled.Jobb, hogyha ismered a kórház folyosóit stb...
Szerintem is jobb, ha inkább azt a környezetet és személyzetet ismered meg, ahol szülni fogsz. Bármennyire meg vagy elégedve a mostani orvosoddal sokat számít, hogy majd szülésnél, akinek odakerülsz a kezei alá ismer-e téged. Egy idgen nem fogja tudni, hogy volt-e valami problémád a terhességed alatt, hogy mire kell nálad figyelni, ráadásul az ügyeletei szüléseken nem a szülész-fõorvosokat küldik szüleszteni, hanem kisorvosokat, akik éppen ráérnek. Nem lenne jobb tudni, hogy megbízhatsz majd a szülészedben, mert megismerted és õ is téged? Hogy nem egy ki tudja milyen dokit küldenek majd, aki lehet, hogy unszimpatikus lesz és nem is választanád õt, ha válszthatnál? Szerintem sokkal fontosabb, hogy biztonságban érezd magad és a babád bármi másnál még, ha új orvost is kell keresned. Érdeklõdj a környezetedben vagy a védõnõdnél, hogy kit ajánlanak abból a kórházból, ahol szülnöd kell majd.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Sokat segítettetek, de egyuttal nem is. Még mindig nem tudtam 100%-osan eldönteni. Az utolsó válaszadó válaszát igazán értem. Ugyanis az viszont 100%, hogy nem fogok orvost fogadni(itt most nem tudom kifejteni, hogy miért). Ha fogadni akarnék akkor neki van a legnagyobb igaza. Ha esetleg még visszanéz ide. Akkor kiváncsi lennék a véleményére arra az esetre is: hogy nem lesz fogadott orvosom, tehát nem fog ismerni a szülészorvos.

Most mit csinaljak? Hova menjek?

Mar eleg regota lassan egy eve faj a hatam felso resze a 8-9 csigolyak kornyeken. Eszrevettem hogyha kiroppantom akkor kevesbe faj. Mostmar azonban egesz nap fennall a problemam. Voltam vele orvosnal ott gerincrontgennel a derektajon lattak gerincferdulest. Ezalapjan azt mondtak hogy ezert fajhat ott fent is. Viszont voltam masik dokinal is o mar meg sem nezte csak a papir alapjan o is azt mondta hogy azert van. Na de akkor miert lenne jobb a ropogtatas utan? Illetve fajhat tenyleg ennyire ettol? Mit kene vele csinalnom? A gyogytorna nem eppen hasznal...

Legjobb válasz:
Alapvetõ esetben majd' minden típusú "roppantás" ill. "ropogtatás" az izületi felszínek egymástól erõhatással való eltávolítása, ami után a kisérõ hang az izületi tokon belül történõ helyzetváltoztatást jelzi. Ez már akár gyermekkorban is jelentkezhet (nyílván a születés folyamán kialakult vagy éppen kialakulóban lévõ) csontrendszer degenerációjára (is) utalhat. Egyértelmûen a kora gyerekkori helyetelen táplálkozás (nem elégséges természetes kálcium, ásványianyag bevitel stb.) vagy krónikus gyulladási gócok (is) hozzájárulhatnak. Másik oldalról túlzott igénybevétel sportolás közben stb. Ha egyszer-egyszer "kiroppan" az még nem kell, hogy szükségszerûen káros legyen. Persze már más a helyzet ha ugyanarra a mozdulatra (is) mindig meg-megroppan a kérdéses testrész, esetedben a 8-9. csigolyaköz. Elsõ körben a felvett szokás elhagyása sokat javíthat a majdani késõbbi státuszon, hiszen a kérdezõ még csak 20 esztendõs. A fájdalom jelezheti, hogy a porckorong degenerálódott, vesztett a vastagságából, így a csigolya közti ízfelszínek "csúsznak" egymáson mozgás közben. Vigyázni kell rá, hogy a mozgás ne legyen soha erõltetett és direktív mozgás jellegû - rendellenes mozgáskoordinációjú. Javasolnék egy csontsûrûség vizsgálatot, vérképelemzést ásványi anyagokra, a kérdéses területrõl CT vagy UH vizsgálatot/vizsgálatokat. Mindenképp' célszerû a végére járni a késõbbi problémák elkerülésére. Az életkor miatt még javulni fog a státusz, de a kímélõ életmóddal - ropogtatás helyett inkább dekompresszív tornagyakorlatok, javasoltak valamint úszás, jóga, gyógymasszõr stb. Életmódváltás és NEM ROPOGTATNI!!! Üdv, Lukács Ferenc

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Alapvetõ esetben majd' minden típusú "roppantás" ill. "ropogtatás" az izületi felszínek egymástól erõhatással való eltávolítása, ami után a kisérõ hang az izületi tokon belül történõ helyzetváltoztatást jelzi. Ez már akár gyermekkorban is jelentkezhet (nyílván a születés folyamán kialakult vagy éppen kialakulóban lévõ) csontrendszer degenerációjára (is) utalhat. Egyértelmûen a kora gyerekkori helyetelen táplálkozás (nem elégséges természetes kálcium, ásványianyag bevitel stb.) vagy krónikus gyulladási gócok (is) hozzájárulhatnak. Másik oldalról túlzott igénybevétel sportolás közben stb. Ha egyszer-egyszer "kiroppan" az még nem kell, hogy szükségszerûen káros legyen. Persze már más a helyzet ha ugyanarra a mozdulatra (is) mindig meg-megroppan a kérdéses testrész, esetedben a 8-9. csigolyaköz. Elsõ körben a felvett szokás elhagyása sokat javíthat a majdani késõbbi státuszon, hiszen a kérdezõ még csak 20 esztendõs. A fájdalom jelezheti, hogy a porckorong degenerálódott, vesztett a vastagságából, így a csigolya közti ízfelszínek "csúsznak" egymáson mozgás közben. Vigyázni kell rá, hogy a mozgás ne legyen soha erõltetett és direktív mozgás jellegû - rendellenes mozgáskoordinációjú. Javasolnék egy csontsûrûség vizsgálatot, vérképelemzést ásványi anyagokra, a kérdéses területrõl CT vagy UH vizsgálatot/vizsgálatokat. Mindenképp' célszerû a végére járni a késõbbi problémák elkerülésére. Az életkor miatt még javulni fog a státusz, de a kímélõ életmóddal - ropogtatás helyett inkább dekompresszív tornagyakorlatok, javasoltak valamint úszás, jóga, gyógymasszõr stb. Életmódváltás és NEM ROPOGTATNI!!! Üdv, Lukács Ferenc
Csontkovács segíthet!
Én elõször a háziorvoshoz mennék, utána pedigsebészet lesz a vége.
A kérdező hozzászólása: köszi
Szerintem mehetsz a XIV.kerbe.Nekem vidéki címem van, és a X.kerbe járok védõnöhöz.
A X kerületbe menj most, ott kiállítják a kiskönyvedet, felveszik az adataidat...amikor átköltöztök, át kell kérni a kartonodat a XIV. kerületbe. (Ezt majd elintézik egymás között, csak jelezni kell hogy elköltözöl.) A baba szempontjából mindegy hogy hová vagy bejelentve, mindig azt tartsd szem elõtt, hogy hová viszitek "haza" a babát.
Szerintem keresd meg ott a védõnõt, ahol most épp laksz.Fõleg ha nincs még kis könyved.Azt tuti megcsinálja.Aztán havonta kell menni, úgy, hogy utána van idõd meg keresni a másikat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! :)
Ugy van ahogy a 21:31-es irta. Most a 10.be menj, majd késöbb a 14-be. Én is 2 hete nézztem utána, nekem 2 lakcimem van ugyanazon (10.) kerületben és mondták, hogy a tartózkodási hely szerint kell menni. De siess, mert egy kicsit el vagy csúszva...
A kérdező hozzászólása: Tegnap felhívtam õket és azt mondták, hogy ne bonyolítsuk, kiállítják már egybõl a XIV. kerületben, max. az elsõ "háztûznézõt" késõbb ejtik meg, amikor már beköltöztünk. Nem hiszem, hogy el lennék csúszva, mert a nõdokim mondta, hogy a 11. hét elõtt ne is gondolkodjak védõnõben, mert addig "bármi lehet"...
Ez érdekes. Nekem a védõnõ is azt mondta, hogy 10-11.héten Max már illene átesni az elsõ védõnõi beszélgetésen, valamint ezen a héten voltam dokinál 9 hetesen, aki azt mondta "jó lenne ha megejteném már a védõnõi tanácsadást"... De végülis mindegy, a lényeg, hogy nem kell majd 2 védõnõ után is szaladgálnod a költözés miatt. AMúgy ha minden jól megy, én is a 10-bõl költözök majd a 14.be, mondjuk késöbb. A 14.kerületben az Uzsoki kórház van, ugye?
A kérdező hozzászólása: Igen, az Uzsoki. Hehe, lehet, hogy szomszédunk vagyunk, vagy épp leszünk :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!