Találatok a következő kifejezésre: Most mertem a (122 db)

Nyelv alatt most mértem a hőmet, sajnos nem tudtam egyből ébredés után mérni ezért csak most. Nyelv alatt most 37 fok. Jelenthet ez babát? Vagy ez a hő most nem ér semmit, mert nem ébredéskor mértem? Ma nem kellene megjönnie.

Legjobb válasz: Mennyiket mértél eddig? Mert vonj ki belõle kb 2 tizedet. Az ébredési hõ számít de hallottunk már olyat hogy valakinek az esti jött be. Nekem is este mindíg kb uannyi mig a reggeli hol felmegy hol leesik. Szerintem hagyd a hõmérõzést mert sok esetben megbízhatatlan, vegyél egy tesztet és csináld meg! Ha nega és nem jön meg, tesztej pár nap múlva. Szorítok! Aztán majd írd meg!

Mennyiket mértél eddig? Mert vonj ki belõle kb 2 tizedet. Az ébredési hõ számít de hallottunk már olyat hogy valakinek az esti jött be. Nekem is este mindíg kb uannyi mig a reggeli hol felmegy hol leesik. Szerintem hagyd a hõmérõzést mert sok esetben megbízhatatlan, vegyél egy tesztet és csináld meg! Ha nega és nem jön meg, tesztej pár nap múlva. Szorítok! Aztán majd írd meg!
A reggeli a mérvadó. De ez a hõmérõsdi nekem sem jött be, viszont a nem várt mensi napján pozitív eredményt kaptam.
csinálj egy tesztet, az már kell, hogy mutasson valamit! Ha egy kicsit le is vonsz belõle, még mindig jó a hõd, bár az is igaz, hogy van úgy, hogy csak miután megjött, azután megy le, vagy aznap reggel, hogy megjön! A legjobb talán az lenne, ha vennél tesztet, és ha esetleg negatív, de még pár nap múlva sincs meg, megismétled!

Ha halvany barnas folyasom van az mit jelent? Most Vasarnap kellett volna megjonnie a menzeszemnek, de csak vilagos barna folyasom van! Most mertem a homet digitalis homerovel kb.3-percig 36, 7c-volt! Mennyi az eselyem hogy en most terhes vagyok?

Legjobb válasz: van rá esély!mert ha valaki terhes elõfordul,hogy menses helyett csak barnázása van.a hõmérsékletre nem tudok mit mondani mert tudni kellene mennyi az alaphõd.de barnás folyás mensi elõjele is lehet.egyéb tüneteid nincsenek?

van rá esély!mert ha valaki terhes elõfordul, hogy menses helyett csak barnázása van.a hõmérsékletre nem tudok mit mondani mert tudni kellene mennyi az alaphõd.de barnás folyás mensi elõjele is lehet.egyéb tüneteid nincsenek?
Szia.A terhesség oka lehet hogy az elsõ kimaradt menzi helyett csak kevés barnás folyás jön.Nálam is így volt.
Tesztet csináltál? Az választ adna a kérdésedre!
Bizony, tesztelj!
Jézusom, most nézem, hogy a sok hülyének külön kategóriát kellett csinálni :| Istenem már...
Másrészt, meg mindenki itt jó pofozik, de szerinted mi beléd látunk?? 37 fokos hõemelkedésed van, biztos iker lesz... Olyan ostobák az emberek, a vélhetõen érett emberek is, hogy hihetetlen
Ha ennyire félsz a teherbeeséstõl, miért nem védekezel? A napközbeni hõmérésbõl semmit nem lehet megállapítani. Legalább annyi eszed lehetett volna, hogy elmés esemény utániért, ha már olyan felelõtlen voltál, hogy nem védekeztél. Egyébként ha 29.-én kellene megjönnie, akkor telibe trafáltátok a peteérésed, azaz ennél rosszabb idõpontban nem is lehetettek volna együtt. Ha beléd is élvezett, akkor kb. 20% esélyed van a terhességre. Ha nem, akkor vmivel kevesebb.
Utolsó vagyok. Amúgy van 120 órás tabi is (EllaOne), nem ártana MOST AZONNAL elmenned dokihoz kiíratni és bevenni, akkor még van egy hangyányi remény, hogy megúszod.
Négy nap után nem lehet megmondani terhes vagy-e vagy sem. 29-én vegyél egy tesztet. Attól hogy nem ment el igen, lehetsz terhes az úgynevezett "elõváladék"-tól.
ha nem megy el benned, simán lehetsz terhes, már csak az elõnedvtõl is, ezt ugye mondanom sem kell.. de nem nagy a valószínûsége amúgy! még rengeteg idõd van a vérzésig, csak nyugalom, ha nagyon rágörcsölsz, akkor még késni is fog! és akkor csak még jobban megijedsz. nyugi nyugi nyugiii. tudom, hogy nehéz, de akkor is. ne okozz magadnak plusz kellemetlenségeket.... (: próbálj meg lehiggadni.
Ilyenkor még a sima sürgõsségi tabi is segíthet, mert ha esetleg mégis megtermékenyültél, akkor se hagyja beágyazódni. Amúgy meg miért pont peteéréskor szerencsétlenkedtek? Hülye vagy teljesen?
persze, mert más nem követ el hibákat, ugye... hagyjátok már szegényt. tegnapelõtt 18:41-es vagyok.
38 fok alatt nem kell lázat csillapítani.
A kérdező hozzászólása: na hat, reggel negyed 9-ig aludt, laz nelkül ebredt.
Éjjel többször fogd meg a tarkóját, nyakát, ott tudod legjobban ellenõrizni a hõjét. Emellett, ha lázas, gyorsabban is fogja venni a levegõt. Csillapítani csak tényleg 38 fok fölött kell, addig hasznos a láz...
Bocs, most olvasom, hogy már elaludt. Szerintem se kell felkelteni, ha úgy érzed a kezeddel, hogy nagyon meleg, alvás közben is megmérheted.
Szerintem éjszakára adj neki kúpot!Napközben pedig csak 38felett csillapítsd!
Mi sosem csillapítottuk 38 fok alatt. Szerintem mérd még meg fél óra múlva, miután megszabadítottad a ruháitól és ha nem megy fentebb, semmiképp ne adj gyógyszert. Amíg csak hõemelkedése van, az jó hatással van a szervezetére, leküzdi az esetleges vírusokat, baktériumokat. Magától a fogzástól pedig nem lesz lázas, attól max. hõemelkedése lehet. Amennyiben mégis 38 fölé menne, akkor valamit elkapott (leggyakrabban vírust), ami könnyen megeshet, mert fogzáskor jelentõsen gyengébb az ellenállóképeségük.
Nem, ne keltsd õt fel. Hadd aludjon. Lehet, hogy segíteni is fog. Ha beteg vagyok, nekem is jót tesz az alvás. Ha meg nem betegségtõl magasabb a hõje, akkor pláne nincs miért aggódni. Hagyd aludni, majd ha felkelt, mérd meg a lázát, ha nem ment feljebb, semmi gond.
Ne ébreszd fel azért! A kezeddel is érzed, ha gond van. Jobb ha a tarkójánál nézed mennyire meleg. Reálisabb mint a homlokán.
A kérdező hozzászólása: vegre szepen elaludt az ölemben, most keltsem fel?leteszem aludni vajon nem baj.most 1 oraja mertem neki
Ne idegeskedj!Figyelgesd éjszaka is, hogy ne ment e feljebb a hõje.Ha valami nem stimmel a babádnál úgyis jelezni fogja.Most még ne csillapítsd neki.Kb.1 hónapja én is megmértem akkor 5 hónapos babám lázát, mert melegnek találtam, 37, 5 volt levonva én is megijedtem akkor.De utána néztem és vannak babák akiknek eleve magasabb a hõjük és sokaknak estére még feljebb megy.Akkor egy pár napig minden este mértem a hõjét és mindig 37fok felett volt.Õ nála ez a normál, azt mondta a doki.Nem beteg és neki még a foga sem jön.
Persze, ez érthetõ :) Én is ilyen voltam, mamár nem aggódok annyira. Próbáld amit írtam és késõbb mérd neki újra. Ajánlom, hogy éjszaka is nézegesd neki, nehogy gond legyen. Nekem a legtöbbször segített, ha levetkõztettem.
A kérdező hozzászólása: igen en is korainak tartom a gyogyszert, de annyira ijedt vagyok hogy felek nem teszem jol amit teszek, egyedül vagyok
Nem akarok vitatkozni, de magas lázról akkor beszélünk ha 39 fölé megy. Feleslegesen nem szabad a babába lázcsillapítót tömködni, mert hozzászokik. Hagyni kell, hogy a szervezet tegye a dolgát. A hõemelkedés ami most van neki egyébként is gyakran elõfordul a babáknál. Nem kell megijedni és egybõl gyógyszerek után nyúlni. Vannak más lázcsillapító praktikák is, mint példálul a "vetkõztetés".
a magas láz nem jó a szívnek, megterheli, fõleg egy kisbabáét. én továbbra is azt mondom, csillapítsd.
Nekem azt mondta a doki és a védõnõ is, hogy csak akkor kezdjem csillapítani ha levonás nélkül 38, 6-tól magasabb. Ilyenkor azt teheted, hogy 15-20percre body-ra vetkõzteted a babád. Ha nem betegség miatt van hõemelkedése, akkor csillapodni fog magától.
én csillapítanám. ez csak magasabb lesz éjszaka. nem is biztos, hogy a fogzászól van.
Szia! Örülök, hogy jól vagytok. Ezek szerint a hõemelkedés lehetett a fáradtságtól is :)
Várj mg pár napot, aztán teszteljj! Remélem sikerült!
Szia! Én azonnal tesztelnék a helyedben, nekem is négy napja késett, amikor a tesztet csináltam és akkor már kimutatta, mivel ezek a mai tesztek már nagyon érzékenyek.Akkor legalább nem kell várnod tovább az eredményre, mert a bizonytalanság a legrosszabb!Szóval hajrá és sok sikert a babóhoz!

Most mérték a vércukorszintet, 5.9 volt. Ez mennyire jó?

Nem ettem ma édeset,kb.4-kor ettem utoljára.

Legjobb válasz: 5.5-6-ig okés.

5.5-6-ig okés.
Ha kb 6-ig oké, akkor szerinted ez miért cukorbetegség? Komolyan... A cukorszint ingadozik makkegészséges emberekben is- ez normális. Étkezéstõl, mozgástól és még úgy ötezer dologtól függ.
Szívesen a választ.
A kérdező hozzászólása: És van olyan valami, ami befolyásolhatta volna? Ez most cukorbetegség? Amúgy holnap megyek orvoshoz, szóval ott majd megmérik még egyszer.
A kérdező hozzászólása: jaj, elnézést, hogy feltette egy kérdést...komolyan.

S, O. S.! Kislänyom ma reggel kapott szurit este alväs elött kapott kupot es most mertem a läzät a popsiban 39! Mit tegyek? Amugy alszik csak az elöbb megebredt mert kakilt es teljesen jo kedvü nevet!

Legjobb válasz: Adj neki lázcsillapítót meg sok folyadékot és pár óra múlva megint ellenõrizd a hõmérsékletet. Oltás után elõfordul, hogy a kicsik belázasodnak. Gyerekorvos nem hívta fel a figyelmed erre ?

Adj neki lázcsillapítót meg sok folyadékot és pár óra múlva megint ellenõrizd a hõmérsékletet. Oltás után elõfordul, hogy a kicsik belázasodnak. Gyerekorvos nem hívta fel a figyelmed erre ?
Azért az nem baj, ha haladunk a korral... lásd hozzátáplálás 20 éve és ma. Plusz még egy szavazat a nem jéghideg hûtõfürdõre.
ma 06:48 Ugyan már! Több millió gyerek nõtt fel úgy hogy a csuklójára, bokájára vizes borogatást kapott, és ma egészséges emberek. Anno annak idején nekem az orvosom mondta, sõt amikor kint volt õ mutatta meg.A gyerekeim azóta felnõttek, és egészségesek.Anno annak idején nálam is alkalmazta anyukám, és én is egészséges vagyok.. Az a baj, hogy minden korban elutasítanak dolgokat ami régen jó volt, mert mindig kell valami új amit kitalálnak.. Semmi baja nem lesz a kicsinek ha leviszik a lázát...Attól nem fog ízületei gyulladást kapni, mert egyszer-kétszer így húzza le a lázát. 44/N
csuklóra bokára TILOS, vizes kendõt tenni.Ez egy tévhit!! Begyulladnak a kis izületei. Neeee.Egészségügyis vagyok...
Csinálhatod a következõt is.Hideg vizes textilzsebkendõt tekersz a két kis csuklójára, és bokájára.Ez is leviszi a lázat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a välaszokat!
Szokták még azt, hogy ilyenkor hívd fel az ügyeletet, hogy õk mit javasolnak. Általában rendesek szoktak lenni, és inkább elmagyarázzák, mint hogy ki kelljen menniük. Õk mégiscsak jobban értenek hozzá.
Hogy egy kicsit pontosítsak, az elõbb nem olvastam elég figyelmesen, ne haragudj! Tartsd be mindenképp, hogy milyen idõközönként lehet adni a kúpot. Hûtõfürdõ segíthet ilyenkor. Ne legyen jéghideg, csak amiben kellemesen érzi magát a baba. Igyon sokat.
A kérdező hozzászólása: De igen!Adtam is neki kupot elalväs elött pedig akkor meg läza sem volt es most fel ment a läza!Azert nem tudom mit tegyek mert kupot csak egyet kaphat!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a välaszokat!Hütö fürdöt kapott este es az segitett!
A kérdező hozzászólása: Jah, és 7 hónapos...
Semmi baja nem lesz.
Nem lesz semmi baj, nem olyan régi még az a gyógyszer! Max nem olyan erõsek a hatóanyagok, de meg nem mérgezted vele, nyugi! Jobbulást!
Nyugi , nem lesz semmi baja :)
Nem lesz semmi baja tõle, általában ezek a lejárati idõpontok a valódi lejáratnál elõrébb vannak hozva (én olyan plusz fél évet mondanék), hogy biztosítsák a gyártót / termelõt. Ne aggódj!!! :)
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, köszi! Kicsit megnyugodtam...

Most mértem a hőmet hüvelyben 37, 3C tudom nem a reggeli hőm. Ma reggel teszteltem negatívat, holnapra nem várom! Van még esélyem? Volt r valaki hasonló helyzetben és utána pozitivat tesztelt?

Legjobb válasz: 3hétig méregettem igy mint te,nem reggel és végig joval 37 fölött volt a höm,majd megjött,Az ébredés utáni a beszámithato adat,mert éjszaka a hormonok uralkodnak,nem pedig az izmaid mint napközben.

3hétig méregettem igy mint te, nem reggel és végig joval 37 fölött volt a höm, majd megjött, Az ébredés utáni a beszámithato adat, mert éjszaka a hormonok uralkodnak, nem pedig az izmaid mint napközben.
én anti hõ párti vagyok, szerintem még nagyon korán csináltad a tesztet, még csak 40% az esély rá, hogy pozitív legyen a teszt, akkor is ha babás vagy, szorítok, hogy pozitív legyen a teszt.

Most mértem a lázam, 37, 6 °C volt. Ha nem megyek orvoshoz, és továbbra is járok suliba, mennyi idő alatt gyógyulok meg?

Kicsit fáj a fejem és köhögök,ahogy az osztályban mindenki.Csak senki nem akar hiányozni,mert nagyon nehéz pótolni mindent..

Legjobb válasz: ismerõs a helyzet mind suli,mint hõemelkedés ügyileg...:P Hát ha le van ygengülve a szervezeted, nagyobb esély van arra,hogy így "magadtól" inkább csak betegebb leszel,mintsem javulnál. Én azt ajánlom hogy igyál jó meleg mézes citromos teát,mig otthon vagy,addig pedig takarózz be nyakig.Ha túl gyenge vagy a tanuláshoz,akkor menj el a dokihoz, igazoltasd le ezt a pár napot, és mondd meg a tanároknak, hogy ne feleltessenek,mert te hivatalosan itt se vagy, csak azért jöttél be hogy le ne maradj. Ha tudsz tanulni, akkor nem is kell az az igazolás, de sztem a tesitanárral beszéld meg,hogy had lehess felmentett,mert ha valami gyulladás van a szervezetedben,és rámozogsz,csak jól belázasodsz... jobbulást!!:)

ismerõs a helyzet mind suli, mint hõemelkedés ügyileg...:P Hát ha le van ygengülve a szervezeted, nagyobb esély van arra, hogy így "magadtól" inkább csak betegebb leszel, mintsem javulnál. Én azt ajánlom hogy igyál jó meleg mézes citromos teát, mig otthon vagy, addig pedig takarózz be nyakig.Ha túl gyenge vagy a tanuláshoz, akkor menj el a dokihoz, igazoltasd le ezt a pár napot, és mondd meg a tanároknak, hogy ne feleltessenek, mert te hivatalosan itt se vagy, csak azért jöttél be hogy le ne maradj. Ha tudsz tanulni, akkor nem is kell az az igazolás, de sztem a tesitanárral beszéld meg, hogy had lehess felmentett, mert ha valami gyulladás van a szervezetedben, és rámozogsz, csak jól belázasodsz... jobbulást!!:)
2ik válaszoló... nem azt írta hogy annyi a "láza", hanem hogy lázat mért...mit írt volna??, hogy hõemelekdés mért..?
ha nem pihened ki a betegséget, egyrészt mindenkit továbbfertõzöl, másrészt sokkal lassabban fogsz meggyógyulni. szövõdményeid lehetnek, úgy mint tüdõgyulladás, stb. szóval érdemes pár napot rászánni, különben nagyobb bajod is lehet.
37, 6 heeh ez nem laz!!ettol meg mehetsz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Tudom, régi a kérdés, de hátha valakinek a hasznára lesz... Én is így voltam vele, csak egy kis hõemelkedés, köhögés, fejfájás. Jártam továbbra is, közben egyre pocsékabbul voltam, de mivel a lázam nem mértem, fel sem tûnt, hogy felment 39 fölé. A suliban összeestem, hazavittek, nyomás az orvoshoz, akkor már be volt gyulladva a fülem, az arcüregem (ezek a szövõdmények), meg úgy mindenem. Három hétig feküdtem otthon, pedig megúszhattam volna pár nap pihenéssel. Szóval így gondoljátok át. :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!