Találatok a következő kifejezésre: Most megyek uh-ra (28 db)

23 hetes vagyok, ma megyek uh-ra! Ha a 18. heti genetikai uh-on nem látott a doki semmi bajt, akkor ugye már most sem fog elváltozásokat, rendellenességet találni? Kitudják ezt szűrni 18 hét körül, vagy később is jellemző?

Kicsit aggódom, mert ennyi hét alatt szinte semmit nem növekedett a pocim, félek, hogy nem fejl?dik rendesen!

Legjobb válasz: Nyugi! Nem szabad bevonzani a negatív dolgokat! Alkati adottság, hogy nem nõt a hasad! Biztosan minden rendben van. Beszélgessél sokat a Picihez, mondd el neki, hogy nagyon várjátok, és neki annyi a dolga hogy ügyesen nõvögessen, fejlõdjön. Én is így csináltam. Hidd el ugrás szerûen fog nõni a hasad!

Nyugi! Nem szabad bevonzani a negatív dolgokat! Alkati adottság, hogy nem nõt a hasad! Biztosan minden rendben van. Beszélgessél sokat a Picihez, mondd el neki, hogy nagyon várjátok, és neki annyi a dolga hogy ügyesen nõvögessen, fejlõdjön. Én is így csináltam. Hidd el ugrás szerûen fog nõni a hasad!
A kérdező hozzászólása: :) Köszi a jótanácsot!
bocsi: született:)
A 12 hetes baba még nagyon pici, nem is értem igazán, hogy mondhatta meg a doki a nemét. Nem lehet biztonsággal megállapítani, mondjuk ha egy annyira egyértelmû pozíciót kapott el... hát talán. 19 hetesen már sokkal biztosabb. És minden rendben lesz, ne aggódj:-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. :) 12 hetesen 4D-n voltunk és széttette a lábát a pici. Persze nem éljük bele magunkat, meg igazából soha nem volt az hogy kislányt vagy kisfiút szeretnénk, mindegy, csak végre legyen kisbabánk és egészséges legyen. De azért a kíváncsiság ott van. Én is abban bízom hogy ha eddig minden rendben volt akkor most is az lesz. :)
Szia, akkor a legbiztosabb a neme, ha majd látod élõben! :) Nekem végig azt mondták, hogy fiam lesz, de én éreztem, hogy nem. most pedig egy gyönyörû 4 hós kislány édesanyja vagyok! Boldog babavárást, könnyû szülést kívánok!
Szia, Nekem 19hetesen két nagy golyó volt a lába között, mégis úgy vagyok vele, hogy egy lánynév nem fog ártani. Érkezési oldalon kiderül az igazi neme. Láttunk már tévedéseket:D Ha 12hetesen jól volt, most már annyira irinyó pirinyó az esélye, hogy baj legyen, hogy már már nincs. Sajna elõ szokott fordulni, de ezzel ne is foglalkozz, nem lesz gond, sõt! Sajna a terhesség végéig fent áll, baj lesz, de jobb nem belegondolni. (én még 5hétig aggódok minden oks legyen) Jó pocakosodást:)
Szia! Nekem az orvosom azt mondta, hogy 12 hetesen nem lehet 100%-ig megállapítani a nemét. 19 hetesen már szépen lehet látni:) Nekem 20 hetesen mutatta meg magát a kislányom:) Most 1 éves:) A sogórnõm volt 12 hetesen 4D-n, azt mondták neki, hogy kislány, gyönyörû fia szüleztett:) Boldog babavárást:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek is Lányok! Csak pozitívan gondolkodok! És már érzem a mozgását, így könnyebb. Bár nem mindíg, de tegnap elõször 2 jókorát rúgott a hasfalamba:) Kíváncsi leszek mit mondanak a nemét illetõen, és hogy mi lesz :) Izgi ez a várakozás, és inkább ezen gondolkodom mint az egészségen parázzak (mert tudom hogy minden rendben lesz) :)
Sziasztok, szerintem ez dokitól függ. Az én dokim korán megmondta, hogy kislányunk lesz anno, és igy is lett. Most 14 hetes vagyok, és a genetikus is, és a saját dokim is megmondta, hogy kisfiú lesz. Egyértelmûen látszik a kukija.:) Ha valaki ért hozzá, és már látott 50000 babucit, akkor megtudja mondani.
A kérdező hozzászólása: :) Köszönöm, Neked Gratulálok a kislányhoz! :)
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam 4d-n nem bírtam tovább és kisfiú! Egyértelmûen látszott a kuki :)

Ha nem magánrendelőbe megyek uh-ra hanem a kórházba és most szeretném megfogadni az orvost akkor most adjak pénzt neki és mennyit? Ez lesz az első ultrahang.

Legjobb válasz: Ha nem a magánrendelõjébe mész,akkor szerintem ne adj pénzt neki.Ezentúl,ha odajársz,úgyis lesz elég kiadásod és még akkor a szülésrõl ne is beszéljünk.Én annak idején,amikor elõször kerestem fel a dokimat a kórházban,nem adtam pénzt,a következõ vizsgálat már a magánrendelõjében történt,ott meg úgyis van tarifa.

Ha nem a magánrendelõjébe mész, akkor szerintem ne adj pénzt neki.Ezentúl, ha odajársz, úgyis lesz elég kiadásod és még akkor a szülésrõl ne is beszéljünk.Én annak idején, amikor elõször kerestem fel a dokimat a kórházban, nem adtam pénzt, a következõ vizsgálat már a magánrendelõjében történt, ott meg úgyis van tarifa.


99%
a closti majdnem mindenkinel pe-t okoz. metforminnal együtt tuti nyerö päros. Nälam bevält. Baba ugyan nem lett, de normalizalodott a ciklusom, es a peteeresem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Szia!Elõször is én is gratulálok :) Én 5 hetes 6 naposan mentem elõször, akkor még csak a szabályos petezsákot láttuk benne a szikhólyaggal, aztán utána 7 hetesen 2 naposan mentünk vissza akkor már láttuk a babát és hallottuk a szívhangot is :) Most majd kedden megyünk újból, akkor már 8hetesek, és 6 naposak leszünk, kíváncsian várom h mennyit nõtt a picurkánk :)
Szia! elõször is gratulálok a babához! :) nekem elõször 4+3 hetesen csak a megvastagodott nyálka hártyát láttál. 5+3 hetesen pedig már a pete zsákot! legközelebb 8+3 hetesen kell mennem akkor már remélem szívhangot hallunk! 7hks!
Gratulálok! Szerintem még nem fog oly sok mindent látni de a terhességet megtudja állapítani. Én mielõtt elmentem megkérdeztem egy online nõgyógyászt és ezt volt rá a válasza: A terhességet korát az utolsó menzesz elsõ napjától számítják. Ha tehát az utolsó menzesz július 3-án kezdõdött, az azt jelenti, hogy ma (augusztus 14-én) 6 hetes a terhesség. 6 hetesen az ultrahangon a megnagyobbodott méhet, a megvastagodott méhnyálkahártyát és a kb. 20 mm-es petezsákot lehet látni. Ha semmi panasza nincs, ráér az elsõ vizsgálat kb. 10-11 hetesen is. 22ére kaptam idõpontot ahol megállapították hogy akkor voltam 7hetes 3napos. Ma már a 8hét elején vagyok. :) Szerintem sõt biztos hogy vissza fog rendelni.
Szia!Gratula a picihez.:) 5 hetesen nekem is csak petezsák volt. 7 hetesen mentem vissza akkor már 5mm volt a kislányom..:) 30hkm
Nekem 5+1 naposan ez volt a papíromon: petezsák látható és szikhólyag sejthetõ. Pont 6 hetesen voltam megint, akkor volt már szivpulzálás is. Szerintem petezsékot minimum fog látni, de terhességet csak szivhang után jelent ki.
maximum petezsákot láthatsz. korai még szerintem ilyenkor menni

19 hetes vagyok. Holnap megyek genetikai uh-ra. Ilyenkor már biztos, hogy csak hasi uh van, ugye? Ha másfél hete voltam vizsgálaton, akkor most csak uh van, vizsgálat nem lesz?

Magánrendelésre járok, ott fizetek minden vizsgálatért, akkor most az uh-on , amit kórházban csinál meg, kellesz szerintetek fizetnem?

Legjobb válasz: A kórházban nem kell fizetni a dokinak. Csak hasi lesz. Szerintem méhszáj vizsgálat nem lesz, ha most volt. Mindenre válaszoltam? :) Üdv

A kórházban nem kell fizetni a dokinak. Csak hasi lesz. Szerintem méhszáj vizsgálat nem lesz, ha most volt. Mindenre válaszoltam? :) Üdv
nem kéne ugyanis ez kötelezõ genetikai vizsgálat
A kérdező hozzászólása: Igen:) Köszönöm!Csütörtökön volt egy hete, hogy nézte a méhszájam. Akkor szerinted? Amúgy havonta szoktam látogatni:)
Szia!Biztos hogy már csak hasi lesz és nem lesz lesz vizsgálat ha másfél hete volt.Jó babavárást!

Jövő héten megyünk 4D-s UH-ra, izgulok, meg várom, ugyanakkor félek, mi van, ha valami nincs rendben? Mennyi lehet az esélye, hogyha idáig minden oké volt, akkor most találnak valamit?

Legjobb válasz: Jaj, emiatt végképp ne izgulj! Ha jó volt eddig az UH-s orvosod, 2 dimenzióban is gyönyörûen látja, ha valami nincs rendben. A 4D-sen persze szebben látja, de pici a valószínûsége, hogy most valami újat fog felfedezni. Inkább örülj annak, hogy látni fogod a pofiját is, s hogy milyen formás a kis teste. Sokan egyébként csak babamozinak használják a 4D-t. Most biztosan kiderül, kisfiú-e vagy kislány. Szóval,inkább erre koncentrálj! :)

Jaj, emiatt végképp ne izgulj! Ha jó volt eddig az UH-s orvosod, 2 dimenzióban is gyönyörûen látja, ha valami nincs rendben. A 4D-sen persze szebben látja, de pici a valószínûsége, hogy most valami újat fog felfedezni. Inkább örülj annak, hogy látni fogod a pofiját is, s hogy milyen formás a kis teste. Sokan egyébként csak babamozinak használják a 4D-t. Most biztosan kiderül, kisfiú-e vagy kislány. Szóval, inkább erre koncentrálj! :)
Ha eddig minden rendben volt nincs miért aggódnod.Én is voltam 4d-n és tény hogy megnyugodtam amikor láttam minden rendben van nála.Csodálatos élmény megpillantani!Ne aggodalmaskodj!Minden jót!31.-hetes kismami
Én is így voltam. Bejelentkeztem, aztán nagyon vártam, hogy mehessünk végre, de elõtte való nap már nagyon izgultam, aztán mikor kijöttünk a dokitól mindig felhõtlenül boldog lettem. Ne izgulj, mert a baba mindent megérez, persze könnyû ezt mondani, akkor nyugszunk meg, amikor a kezünkbe adják, és mosolyogva ennyit mondanak: "Gratulálok anyuka az egészséges babájához!" Aztán meg más miatt kezdünk el aggódni (evett e eleget, miért fáj a hasa stb.), ez így természetes szerintem
Egy barátnõmnek viszont a 20. héten derült ki 4D-s UH-n, hogy beteg a baba. 2D-ben meg azt mondta a dokija, hogy minden rendben. Sajnos kiderült, hogy a 4D-s UH-nak volt igaza, meg is kellett szakítani a terhességet. Hanyadik hétben vagy? Persze, persze, ne izgulj, de elõfordul, hogy valamit csak 4D-sen vesznek észre, 2D-sen nem. Ezért nem mindegy hány hetes vagy most. 23 hetes kismama
Én is mostanában megyek a férjemmel, de absz. nem izgulok. Biztos minden okés lesz nektek is és a könnyek max. a meghatódás miatt fognak végigcsorogni az arcotokon. Ne izgulj, ha eddig minden oké volt akkor már biztos nem lesz baj. 23 heteskék
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors és kedves válaszokat!!
Szia! Nem kell izgulni, ha a terhességed alatt minden rendben volt és a vérvételeredményeknél sem találtak semmi szokatlant akkor nem lesz semmi baj. tymy

Most megyek első uh-ra kb. 6-7 hetes terhes lehetek. Ha nem lehet még hallani a baba szívhangját attól még kap az ember kiskönyvet? Mitől függ, hogy hüvelyi v. hasi uh lesz?

Legjobb válasz: Általában az 12. hétig hüvelyivel nézik,mert úgy sokkal jobban látszik a babóca és utána jöhet a hasi UH. 6-7 hetesen majdnem biztos,hogy lehet majd látni,hogy pulzál a kis szíve.:) A kiskönyvet a védõnénitõl kapod,akihez viszel a várandósságodról igazoló papírt,amit az orvostól kérj,ha nem ad magától,különben nem adhat. Boldog babavárást!

Általában az 12. hétig hüvelyivel nézik, mert úgy sokkal jobban látszik a babóca és utána jöhet a hasi UH. 6-7 hetesen majdnem biztos, hogy lehet majd látni, hogy pulzál a kis szíve.:) A kiskönyvet a védõnénitõl kapod, akihez viszel a várandósságodról igazoló papírt, amit az orvostól kérj, ha nem ad magától, különben nem adhat. Boldog babavárást!
Szerintem hüvelyi uh lesz. Nekem 6 hetesen és 2 naposan már kalapált a kis szíve. Errõl ad papírt az orvos, és mivel a szívmûködés jelzi legbiztosabban az élõ terhességet, a védõnõ ezután állíthat ki kiskönyvet. Ha még nincs szívdobogás, akkor szerintem vissza fognak hívni pár nap múlva, kiskönyvet is aztán kapsz. Sok sikert, és legalább akkora élményt, mint nekem, amikor elõször láttam a kis manót.
Én 5 hetesen voltam, és még nem volt szívhang, de szó nélkül kiállította a védõnõ a kiskönyvet. 12 hétig hüvelyi uh van, utána hasi.
Ennyi idõsen már dobog a kis szive de szívhangot nem néznek még egy jó ideig... Valószínû hüvelyi lesz, de nem biztos, nekem nem az volt. Kiskönyvet biztosan kapsz már Gratulálok!
Hüvelyi uh. lesz és nekem néztek 6 hetesen szívhangot. Megkaptam a leletet amin az állt, hogy az uh. -n élõ magzat látható, illetve kaptam az orvostól a védõnõhöz egy beutalót és ezután kaptam meg a védõnõtõl a kiskönyvet. Remélem, segítettem. Gratulálok a babádhoz. 21hetes kismama

Februárban volt missed AB-m. Most újra babát várok. De szinte minden nap eszembe jut, hogy mi van, ha ismét megtörténik a baj? ! Aug.23-án megyek a 12. heti uh-ra, addig semmilyen vizsgálet nem lesz már.

Volt valaki hasonló helyzetben? Mi csinljak, hogy ne mindig ezen járjon az agyam?

Legjobb válasz: nekem méhen kívülim volt, és most újra terhes vagyok. Sokszor jár az agyam, hogy ne legyen baj, meg mi lesz a következõ uh-on. Nem tudom mivel lehet elterelni a gondolatokat, csak annyit teszek, hogy erre gondolok, akkor azonnal mondom magamban, hogy minden rendben lesz. De kikerülni nem tudom, hogy aggódjak.

nekem méhen kívülim volt, és most újra terhes vagyok. Sokszor jár az agyam, hogy ne legyen baj, meg mi lesz a következõ uh-on. Nem tudom mivel lehet elterelni a gondolatokat, csak annyit teszek, hogy erre gondolok, akkor azonnal mondom magamban, hogy minden rendben lesz. De kikerülni nem tudom, hogy aggódjak.
Nekem is volt missed ab.-om, 11 hónap múlva lettem terhes újra. Nekem is sokat járt a fejemben, hogy mi lesz ha újra megismétlõdik, egészen a 12. hétig féltem. Úgyhogy megértem az aggodalmad, de próbálj meg nem gondolni a rosszra. Nálam sem volt gond, a fiam azóta 3 éves:) Sok sikert!
Nekem 2009 márciusában volt missed-em, 20 hetesen. 2 menzesz után lettem újra kismama.Rettegve mentem a dokihoz, mi lesz most, hiszen 3 hónap sem telt el. De rendben ment minden, az elején sûrûbben kellett mennem.Édesanyámat szinte sokkolta az újabb terhesség híre, nagyon féltett, elõször nem is örült. Teltek a hetek és egyre jobban megnyugodtunk.Mikor már mocorgott, jobb lett.Elmúlt a 20 hét, és egyre ritkábban jutott eszembe, hogy baj lehet.A kisördög azért ott volt, de arra gondoltam, hogy MINDEN RENDBEN LESZ! Végül az én kis drágám ki sem akart bújni, szóval az utsó 2 hét megint nem volt fáklyás menet.40+2-re született, egészségesen. Idõvel jobb lesz, de csak ha megszületik, akkor nyugszol meg igazán. De élvezd ki a kismamaság minden percét, nagyon jó dolog! Jó egészséget kívánok!
Nem lesz baj, meglátod! (Ilyenkor nem bírom mondjuk felfogni, hogy embereke tízezer számra ezt szándékosan teszik...) A lényeg, hogy ne stesszelj!
Szia ... Bizony vagyunk itt páran , akik sajnos átmentünk ezen. Tavaly márciusban veszítettem el a babámat....és rá az 5.hónapban már megint sikerült teherbe esnem..addig nyugtatóval aludtam ...és nem sorolom mennyire megviselt. Szóval amikor 2 csíkos lett a tesztem:) boldog is voltam és féltem is, h mi van ha újra megtörténik. Orvost váltottam, kaptam a terhességet támogató gyógyszert..most a kiságyában szuszog a 4 hónapos kicsicsajom:) )) A mindennapokban nem aggódtam annyit, csak mikor az uh.-okra mentem...de ezzel te is igy leszel biztos, mert teljesen én sem tudtam kizárni a gondolataimból és nem is lehet! Bíznod kell, hogy minden jól alakul most és megtenni minden tõled telhetõt...és hidd el, hogy sikerülni fog! Próbáld lekötni magad.. én sokat voltam ezen az oldalon, beszélgettem kismamikkal stb.nagyon gyorsan repül az idõ:) Pihenj sokat, szedd a vitaminokat, tervezgess:) Én igy éltem meg...de a mai napig gondolok "RÁ". Neked is nagyon friss még ez az "élmény" nem csoda, hogy ott vab a gondolataidban..vigasztaljon, hogy valami oka volt annak, h nem születhetett meg....sajnos. Most ez a kicsi élet kell , hogy foglalkoztasson. Minden jót kivánok Neked, tiszta szívembõl! Majd írj néha, hogy vagytok!!!
bocsánat "vab" helyett "van"
Én is februárban veszitettem el egy 12 hetes babát ami nekem már az ötödik volt, most 9 hetes terhes vagyok és minden nap rettegek hogy mi van az én kis babámmal.Már elõre félek a holnapi naptól mert megyek uh-ra de a szivem mélyén azt érzem hogy most minden oké lesz.

Megy valaki holnap 12 hetes uh-ra? én holnap megyek és nagyon ideges vagyok eddig minden redben volt de rettegek, hogy most valami baj van már van két szép egészséges kislányom velük nem rettegtem ennyire. Nagyon izgulok . és ti hogy vagytok?

Legjobb válasz: Szia! Én is így voltam, nekem is van 2 szép lányom, és amikor jött a 3. baba az én fejemben is minden megfordult.... A korom miatt genetikára is elküldtek, de mindent rendben találtak, én nem engedtem, hogy hasbaszúrjanak. Most fél éves a kicsim, és makk egészséges.. Egyáltalán van alapja a félelmednek?

Szia! Én is így voltam, nekem is van 2 szép lányom, és amikor jött a 3. baba az én fejemben is minden megfordult.... A korom miatt genetikára is elküldtek, de mindent rendben találtak, én nem engedtem, hogy hasbaszúrjanak. Most fél éves a kicsim, és makk egészséges.. Egyáltalán van alapja a félelmednek?
Nyugi!!Nem lesz semmi baj.Van 2 szép egészséges gyermeked, a harmadikkal sem lesz semmi gond :) Õ is egészséges!! Én is holnap megyek a 12 hetes Uh-ra, és én is félek egy kicsit, pedig tuti, hogy tök feleslegesen, mert eddig minden rendben volt a picimmel.Csak pozitívan gondolkodj, és meglátod, nem lesz semmi baj.Arra még csak gondolni sem szabad, hogy valami baja van.NINCS!!!Inkább ahelyett, hogy arra gondolsz hogy vajon beteg-e vagy sem inkább arra gondolj, hogy holnap újra láthatod és hallhatod õt :) A babád tudja, hogy szereted és hogy nagyon várod, és õ pedig meghálálja neked azzal, hogy egészségesen fejlõdik :) Csak nyugi. 12 hkm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!