Találatok a következő kifejezésre: Most már tanácstalan vagyok (15 db)

Voltatok már úgy, hogy teljesen összezavarodtatok a terhesség, szülés, gyereknevelés témában kapott rengeteg információtól? Én most nagyon tanácstalan vagyok.

Túl sok ellentétes információhoz lehet hozzájutni. Interneten is, de az jobban összezavar, hogy az orvosok is teljesen mást mondnanak. Pl. jó a málnalevél tea, mások szerint nem, mert vízhajtó, kell vitamint szedni, másik szerint nem kell és még sorolhatnám.

Legjobb válasz: Én nem szedtem utrogestant de mindenhol azt olvasom hogy 12 hetesig kell csak szedni és szép lassan abba hagyni. Én az elejétõl elkezdtem szedni elevitet de olyan rosszul voltam tõle hogy abba hagytam. Magneb6 ot szedek amikor nagyon hányingerem van vagy görcsölök.

Én nem szedtem utrogestant de mindenhol azt olvasom hogy 12 hetesig kell csak szedni és szép lassan abba hagyni. Én az elejétõl elkezdtem szedni elevitet de olyan rosszul voltam tõle hogy abba hagytam. Magneb6 ot szedek amikor nagyon hányingerem van vagy görcsölök.
Ezt tényleg csak te döntheted el hogy akkor meddig szeded, da ha felíratod sem kötelezõ kiváltani.
A kérdező hozzászólása: Nos, találtam egy hivatalos adatot egy külföldi oldalon: A lényege az, hogy az utrogestan nem csak a korai terhesség megtartásásban segít, hanem a koraszülés kockázatát is csökkenti, ezért bár legtöbbször csak az elsõ trimeszterben adják, bizonyos esetekben engedélyezett a használata a 32 hétig. Ezt írják. 32. hét. No, az akkor sem 35. hét... Úgy látszik, hogy a doki szerint én még a bizonyos esettõl is bizonyosabb eset vagyok. No, és ha úgy csinálnám, egyszer még hagyom, hogy a dokinõ felírjon egy adagot (úgyis ragaszakodni fog hozzá), de lehet, hogy nem napi kettõt, csak napi egyet használok, és akkor az kitart két hónapig (kb a 30. hétig, mert még az elõzõbõl is van), azután meg elfejeltek szólni neki, hogy elfogyott?
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Persze, hogy nem fogok feküdni. Hisz jól érzem magam, sétálok is, teszek-veszek a lakásban, persze odafigyelek, pihenek is sokat, de azért feküdni egész nap nem fogok mint egy ágyhoz kötött beteg. Van még itthon másfél üveg Hipp natal, azt biztos megiszom, a 20. hét környékén fogy el és majd átgondolom akkor, hogy a terhesvitamint akarom-e, hisz itt a zöldség és gyümölcsszezon, és tudom, hogy a hipp natal nem is igazi terhesvitamin, mert nincs benne annyi vitamin, mint a terhesvitaminokban, de a zöldség, gyümölcs, tejtermék, hús mellé szerintem pont elég kiegészítõ. Ennyit sikerült átgondolnom. De az utro... Hát azzal nem tudom mit csináljak. A genetikai vizsgálaton a genetikus már azon is csodálkozott, hogy a doktornõm (az elsõ volt még akkor) miért a 20. hétig szedeti velem, mert a genetikus szerint max a 16. héten el kéne hagyni. Erre most jön a 35. héttel az új orvos. Szóval az utroval kapcsolatban már hárman 3 félét mondtak. és nem tudom, hogy hagyjam -e abba és hazudjak a doktornõmnek, hogy még szedem? Mert hiába mondtam neki, hogy mit mondott az elõzõ orvosom és a genetikus is, õ csak a saját meggyõzõdését mondta, hogy ha abbahagyom fél, hogy megint elvetélek. Egy nõrõl tudok, hogy õ végig szedte, de másról tényleg nem hallottam ilyet. Az, hogy vitamint beveszek vagy nem, az nem olyan hú, de nagy horderejû dolog, abban döntésre jutok, de a hormongyógyszer azért más kategória. Abban nem tudom, hogy mi lenne a helyes döntés.
utrot 35. hétig??? ez bolod. kb 14. hétig szedi midnneki. feküdni egy probléma mentes terhességnél egy tavalyi vetéllés miatt??? ez is butaság. Ha ezt követed majd hizol 30 kg-ot és jókis cukorbetegség is kailakul a mozgáshiány miatt.
Èn csak terhesvitamint szedtem elejètõl a vègèog.Meg B6vitamint kb a 16.hèttöl vègig. 10 hetesen tudtam meg hogy baba lesz, így akkor kezdtem el a vitamint.Az orvos azt mondta hogy àrtani semmikèpp nem àrt, viszont màr a baba tervezèstöl jô ha szedjük, mert a 12hètre màr kifejlödik mindene a babànak, ès a abban sokat segít.ÈN szedtem ès jô is volt, mert kicsttantam az egèszsègtöl...Soha nem volt hànyingerem sem semmi.
Én sem szedtem egyiknél sem terhes vitamint, az én orvosom sem ajànlotta.Mind a 4 gyermek 3 kg felett volt bõven.Azt mondta ha jól vagyok és a vérkèpem leleteim jók, ne szedjjm mert felesleges.Változatos étrend stb.A folsav 12 hétig ajànlott.A magnèzium görcsöknèl ill kemènyedèsnél.Azért ne engedd hogy ez az ember beteget csináljon belõle.
A kérdező hozzászólása: Harmadikhoz nem mehetek, mert már nincs választási lehetõség. (államiban vagyok, itt van egy választott, aki végigkövet és kész. Nekem muszáj volt másik orvost kapnom, mert az elsõ felmondott, de harmadik orvoshoz már nem mehetek át) És attól meg csak még jobban félek, hogy a 3. még jobban összezavar...
A kérdező hozzászólása: Hát ez az, hogy akkor most hagyjam abba az Utrot, miközben az orvos a 35. hétig mondta, hogy szedni kell? Mégiscsak õ az orvos, hallgatnom kéne rá, viszont senkit se tudok, akivel végig szedették ezt a gyógyszert. Fõleg hogy nem is barnázok, nem is vérzek. Én hipp natalt iszok, nem szedek terhesvitamint, de az új orvos szerint az semmi, és egy dupla árú terhesvitamint ajánlott helyette. És csinálhatok mindent, persze óvatosan vagy tényleg feküdjek ágyban egész nap? Mindkét orvos elismert, mindkettõrõl jókat hallani, csakhát szöges ellentéte egymásnak amit mondanak és nem tudok okos lenni....
Menj egy 3. orvoshoz, mert úgy látszik 2 ellentétest sikerült találnod. A 3. hátha olyan tanácsokat ad mint valamelyik a kettõ közül és akkor megnyugodhatsz. Rossz esetben háromféle infót kapsz :/
Az utrogestant valóban ritkán szokták szedni a 12. hét után, de tényleg van szerepe a koraszülés megelõzésében, én a helyedben szedném, biztos nem véletlenül írta elõ az orvosod. Ártani biztosan nem fog, legrosszabb esetben felerõsíti valamennyire a terhességi tüneteidet. A magzatvédõ vitaminról pedig már rég bebizonyosodott, hogy megelõzhet súlyos fejlõdési rendellenességeket, szóval azt pláne szedném rendesen. És a magnéziummal is ugyanez a helyzet, ártani biztos nem fog, de megelõzhetõek vele a korai méhösszehúzódások, Szóval szerintem hallgass az orvosodra, semmi olyat nem javasolt, ami káros lehetne, esetleg kicsit túl elõvigyázatos volt, de ez nem baj (inkább egy ilyen orvos, mint egy felelõtlen).

Tanácstalan vagyok! Barátommal 2 és fél hónapja vagyunk együtt, de valamiért úgy érzem nem az igazi már ez a kapcsolat. Most mihez kezdjek? Lehetséges, hogy már most kiábrándultam belőle? !

Szeretném úgy rendezni a dolgokat, hogy ne bántsam meg annyira, hiszen elég érzékeny természetű. Szeretem őt tényleg, de már nem tudom eldönteni, hogy szerelemmel vagy baráti szeretettel. Anyukám már nem tud nekem segíteni, mivel vele sose volt ilyen. Nem szívesen vagyok vele egy légtérben, néha idegesít, ahogy viselkedik, amikor ír nekem vagy csak hív nem szívesen veszem fel a telefont.

Legjobb válasz: Hány éves vagy??

Hány éves vagy??
Nem hiszem, általában 3 év a vízválsztó egy párkapcsolatban, én ennyi ideje leszek együtt a párommal, sajnos csalódtam benne, nem az akinek megismertem, kissé kiábrándultam belõle, de szerintem a 2, 5 hónap az még nagyon friss egy kapcsolatban, annyi minden történhet még, én is voltam így régebben, de ez csak egy ideig tartott, van ilyen, én azt mondom agy esélyt magatoknak és ha semmiképp nem jó, csak akkor szakítsál, vagy tedd fel a kérdést magadnak:boldog vagyok mellette, amikor átõlel mit érzel, amikor sétáltok jól érzed magad vele, én is feltettem már magamnak ezeket, ezt mindenki maga érzi.Én sem akarnám megbántani a párom, de ittt meg én vagyok az érzékenyebb, õ meggondolatlan és azt hiszi .1 puszival minden le van rendezve, persze.Azt tanácsolnám ne hozd szóba semmiképp a szakítást, inkább szervezzetek v.mi romantikusat, talán akkor kiderül megvan -e még az a bizonyos tûz.Remélem v.mennyire segítettem.
A kérdező hozzászólása: 15 éves vagyok és az a helyzet 'szenvedélyes', hogy már nem érzem egyáltalán azt, hogy jó amikor átölel, vagy ha megfogja a kezem. egyszerûen nem tudom mi ütött belém. Lehet, hogy talán sose voltam belé annyira szerelmes, csak fellángolás volt??

Már teljesen tanácstalan vagyok! Akkor nekem most járni fog gyed, vagy sem? A fõnököm alám tud tenni? A gyed alatt szükség van munkaviszonyra?

Ha pl szülés után 1 héttel felmondok/eljövök (kozos megegyezéssel), attól még jár gyed? Nagyon összetett a dolog.. Egyetemre járok levelezõn, jövõre leszek végzõs, mellette pedig dolgozok. Jövõ tavasszal fogok szülni, és lesz bõven 365 biztosított napom, de nem folyamatos.. Én eddig úgy tudtam, h a szülést megelõzõ 2 évben kell 365 biztosított nap.. De egyik kolleganõm azt mondta, hogy szerinte folyamatosnak kell lennie annak 365 napnak. Ha nem folyamatos, akkor nem jár gyed? A másik dolog, hogy olyan munkát végzek, amit nem lehet csinálni majd nagy pocival. A fõnököm még nem tudja, h babát várok, de lassan el kell neki mondanom, mert kezd látszani a pocakom. Félek, hogy ha elmondom neki, h babát várok, akkor elküld. Õ is le fogja vágni, h sokáig már nem fogok tudni dolgozni, max 3-4 hónapig, utána pedig el kéne mennem táppénzre.. Amit neki esze ágában sincs fizetni. Semmit nem fizet nekünk, még az eü alkalmasságit sem. A munkaviszony viszont kell nekem legalább a szülésig, szintén a gyed miatt.. Mit tehetnék? Van valami megoldás? Hogy a fõnök se utáljon, de én is megkapjam a gyedet? Tudom, hogy ha írásban jelentem be a terhességem, akkor elvileg nem küldhet el, de azt sem akarom, hogy kiutáljon emiatt abban a néhány hónapban.. és gyomorideggel kelljen nap mint nap bemennem.. Az most nem tenne jót.. :( olyan tanácstalan vagyok!

Legjobb válasz: Szia! Én is hasonló cipõben jártam a sulit leszámítva... Ne mondj fel..se közös megyegyezéssel..sehogyan... ne tegyél magad alá..hisz az sem utolsó szempont hogy most mi a lényeg..neki legyen jó vagy majd anyagilag neked... Szerintem is járható út hogy beadod a papírt 1-2 mondatban..semmi esetre sem szóban!!!írásban csak is!!!Hogy ez úton tudatom a munkáltatóval,hogy jelenleg babát várok..kérem ennek figyelembe,ill tudomásul vételét!!2 példány..és egyet dátumozva aláiratni valamelyik fõnököddel...onnantól nem rúghat ki... a másik..ha úgy érzed e miatt útál meg mert anyagilag majd fizet utánad..és ellehetetleníti a minden napjaid..menj táppénzre,..de a dokid ki is ír 9es kóddal veszélyeztetettnek ha elmondod mit dolgozol emelsz..néha fáj a pocid emiatt... és akkor ennyi... nálunk is ilyen anyagias a fõnök..csak 4 órára jelentett be..valamint szívja a fogát hogy fizethet majd utánam..ez van..ha nem tud az ember örömében osztozni és belenyugodni..akkor nem kell egymást látnunk sem..ennyit nem ér meg..így lett táppénz..bár nálam elõzõ terhességbõl kifolyólag is indokolt volt.... Jó babavárást neked

Szia! Én is hasonló cipõben jártam a sulit leszámítva... Ne mondj fel..se közös megyegyezéssel..sehogyan... ne tegyél magad alá..hisz az sem utolsó szempont hogy most mi a lényeg..neki legyen jó vagy majd anyagilag neked... Szerintem is járható út hogy beadod a papírt 1-2 mondatban..semmi esetre sem szóban!!!írásban csak is!!!Hogy ez úton tudatom a munkáltatóval, hogy jelenleg babát várok..kérem ennek figyelembe, ill tudomásul vételét!!2 példány..és egyet dátumozva aláiratni valamelyik fõnököddel...onnantól nem rúghat ki... a másik..ha úgy érzed e miatt útál meg mert anyagilag majd fizet utánad..és ellehetetleníti a minden napjaid..menj táppénzre, ..de a dokid ki is ír 9es kóddal veszélyeztetettnek ha elmondod mit dolgozol emelsz..néha fáj a pocid emiatt... és akkor ennyi... nálunk is ilyen anyagias a fõnök..csak 4 órára jelentett be..valamint szívja a fogát hogy fizethet majd utánam..ez van..ha nem tud az ember örömében osztozni és belenyugodni..akkor nem kell egymást látnunk sem..ennyit nem ér meg..így lett táppénz..bár nálam elõzõ terhességbõl kifolyólag is indokolt volt.... Jó babavárást neked
Ja igen.. és 2 év a gyed..az idõ alatt van idõd másik munkát is keresni ha nem változik a hozzáállásuk a dologhoz..Én sem szándékozom ide visszamenni..ne stresszelj ezen ki mit mond..csak a babával és magaddal foglalkozz..hidd el nem éri meg én tudom...
Ha bejelented hogy terhes vagy nem küldhet el. Közöst SOHA ne írj alá csak akkor jár a gyed ha szüléskor munkaviszonyod van, lehetsz táppénzen
Szerintem probálj egy másik fajta tesztet.
Ha egy óra elteltável válik pozitívvá, akkor az már nem valós eredmény. Ha egy-két percre rá mutatja ki, az a biztos. Szerintem nem vagy terhes.
Nem a valós eredményt láttad. Mindenképp vegyél egy másik fajta tesztet (nekem a Clearblue) nagyon bevált és reggel az elsõ vizeletbõl tesztelj!
Vegyel el Clearbluet, es tesztelj reggeli pisibol! Errol a Gravirol sok rosszat hallottam eddig.
Nekem a Gabrielt javasolták. De az egy órás "késés" szerintem már nem értékelhetõ, legalábbis azt mondják.

Teljesen tanácstalan vagyok. Most szeret, vagy már nem? Miért változott meg egyik napról a másikra? Most mihez kezdjek?

Hogy tisztán lássatok elmesélem az egész történetek röviden: Van egy lány akivel 1 éve ismerkedtem meg és megtetszett. Nagyon jól összemelegedtünk és én bevallottam neki az érzéseimet de visszautasittást kaptam mer csak barát akart lenni. Aztán mikor már nagyon sza.ul voltam megmondtam neki hogy én nem tudom elfelejteni és akkor inkább ne találkozzunk.4 hónapig ment az hogy egyszer dumáltunk egyszer nem. De aztán nyáron megint nagyon jól megvoltunk és összejöttünk minden rendben ment amikor csak lehetett találkoztunk szinte tökéletes volt minden. 1 hónapja voltunk együtt és lefeküdtünk egymással nagyon jó volt neki is meg nekem is de megváltozott megbeszéltem vele és azt mondta, hogy bepánikolt mert eddig rossz kapcsolatai voltak mer nem tud alkalmazkodni és most nem tudja mi van és hogy kicsit kevesebbet találkozzunk mer át kell gondolni a dolgokat.

Legjobb válasz: azerintem hiába kérdezed ezt itt...ha a hleyedben lennék,én vele beszélném meg az egészet,belõle huznám ki a válaszokat...sztem csak tõle tudhatod meg az igazat

azerintem hiába kérdezed ezt itt...ha a hleyedben lennék, én vele beszélném meg az egészet, belõle huznám ki a válaszokat...sztem csak tõle tudhatod meg az igazat
A kérdező hozzászólása: Beszéltem vele msn-en és a fent irt válaszokat mondta meg, hogy nem olyan a kötõdése irántam mint ezelõtt de nem tudom miért. Sajnos személyesen nem tudok vele beszélni mert máshol él pedig el akartam menni de õ nem akarta. Valakinél nem volt valami hasonló, aki meg tudná nekem mondani hogy mi volt vele?
Arra kért, hogy adj neki egy kis idõt - elhiszem, hogy rosszul esik, de szerintem tégy eleget a kérésének és várj egy-két hetet; remélem, elõbb-utóbb õ fog keresni Téged. Csak van annyi esze, hogy ha a sok rossz tapasztalat után most egy ó kapcsolata lehet, nem hagyja veszni! De persze ha beszéltek, Te is légy nagyon meggyõzõ, hogy Te nem fogsz úgy bánni vele, mint az elõzõk, mert nagyon szereted! Nem lehet tudni, milyen rossz tapasztalatok érték korábban, arra is gondolni kell sajnos, hogy valami nagyon rossz alakkal akadt össze, pl. egy erõszakos emberrel, és emiatt fél egy új kapcsolattól. Ezt csak szeretettel, türelemmel lehet kiszedni belõle. Ha esetleg ismered egy barátnõjét, esetleg finoman nála megróbálhatnál informálódni. Sok szerencsét! Hypathia

Kimaradt a mensim, most már 10. napja és tanácstalan vagyok két - teszt után! Mi lehet a terhességen kívül még?

Szeretném megtudni, hogy volt már olyan valakinek, hogy több hétig - volt a tesztje, aztán kb. 5 hét után lett + ???

Legjobb válasz: Szia!Bár lehet,hogy már túl vagy az orvoson,de azért leírom ami nálam volt.Nagyon sokáig nem jött meg,két negatív teszt,egymástól függetlenül,totál ideges voltam;mi bajom van akkor.Doki elött 2-3 nappal elkezdett iszonyúan érzékeny lenni a mellem..semmi más tünetem nem volt.Ö pedig azonnal megállapította,hogy Babó van,egy hét múlva már lehetett is látni a petezsákot! :) Szóval nagyon sok sikert kívánok és ne idegeskedj!! Üdv;23 hetes kismama :)

A kérdező hozzászólása: Semmit nem mondott a doki, azt mondta elõfordul meg csinált rákszûrést, hogy kizárjuk a cisztát meg hasonlókat...
Én is kiváncsi vagyok , szerintem baba, és reméljük hogy rendben van:) Bia:)
ja igen, én is nagyon kíváncsi vagyok az eredményre! :)
Szia!Bár lehet, hogy már túl vagy az orvoson, de azért leírom ami nálam volt.Nagyon sokáig nem jött meg, két negatív teszt, egymástól függetlenül, totál ideges voltam;mi bajom van akkor.Doki elött 2-3 nappal elkezdett iszonyúan érzékeny lenni a mellem..semmi más tünetem nem volt.Ö pedig azonnal megállapította, hogy Babó van, egy hét múlva már lehetett is látni a petezsákot! :) Szóval nagyon sok sikert kívánok és ne idegeskedj!! Üdv;23 hetes kismama :)
szia valamilyen tüneted van ami terhességre is utalhat?
A kérdező hozzászólása: még nem voltam orvosnál, de ma megyek, mert már tiszta ideg vagyok
Orvosnál nem voltál? Maszatka(elõzõ válaszoló)
Velem pont ez történt, de mire a 6. héten látták a petezsákot (ekkor volt a test poz.), már össze volt esve, rá 1 hétre meg is jött.Elküldtek vérvételre, ott kiderült, hogy nagyon alacsony lett a hormontartalma a véremnek.Így megállapították, hogy felszívódott a petezsák.
A kérdező hozzászólása: vannak, de az lehet más is: néha kaja után hányinger, a hasam néha görcsöl, néha fáj, sokat pisilek, és sokat iszok, mellbimbóm szerintem kicsit duzzadtabb, körülötte fehér kis dudorok
Írd meg majd mit mondott az orvos. Maszatka

Miért nincs önbizalmam? 45 kg és fogytam 2 kg és kövérnek érzem magamat csúnyának. Pedig már sokan mondták hogy csinos vagyok és jó az alkatom.15 éves vagyok most lehet hogy ez, a kórhoz tartozik vagy nem tudom de tanácstalan vagyok!

Legjobb válasz: Mert buta vagy... Egy egészséges embernek saját magából fakad, azért ÖNbizalom. Te meg majd ha kapsz sok pozitív visszajelzést, érzed magad jobban, majd kapsz egy kritikát, és ugyanoda vissza esel. Az ilyen csajokból lesz a pózer a facebookon, meg a ri banc a bulikban. Ez mind a szeretethiányból fakad. De nem akarok itt lélekanalízist tartani, maradjunk annyiban, hogy ezt magadban kell lerendezned, hogy te lásd magad értékesnek-szépnek.

Mert buta vagy... Egy egészséges embernek saját magából fakad, azért ÖNbizalom. Te meg majd ha kapsz sok pozitív visszajelzést, érzed magad jobban, majd kapsz egy kritikát, és ugyanoda vissza esel. Az ilyen csajokból lesz a pózer a facebookon, meg a ri banc a bulikban. Ez mind a szeretethiányból fakad. De nem akarok itt lélekanalízist tartani, maradjunk annyiban, hogy ezt magadban kell lerendezned, hogy te lásd magad értékesnek-szépnek.
azért mert 45kilóval szinte csak csont van rajtad az meg nem vonzó ismerek 145cm magas lányt, õ is kb 45 kiló, minden csak nem vonzó szedj fel pár kilót, tornázzál hogy ne zsíros hanem formás legyél
mert nincs pasid, és feltehetõleg nem is otl még komoly. megfog változni mindez, ha nyitsz a srácok felé. adj jeleket, ismerkedj! de mindig várd meg míg a pasi lép!
43 kilóval még 150 centisen se néznél nagyon ki kövérnek csak talán egy kicsit teltebbnek de szerintem biztos magasabb vagy ennél szóval semmi probléma az alakoddal.
Nem kell modell alkat ahhoz hogy szép legyél Ha viszont nem tudod elfogadni magad, sportolj de semmiképp se fogyókúrázz
Igen, a kórhoz tartozik, aminek a neve önértékelési zavar.
A kérdező hozzászólása: van pasim és másfél éve vagyunk együtt szerintem ez egy kicsit komoly kapcsolat!! és nagyon sok fiú mondta hogy csinos az alkatom és hogy szép vagyok.. és 157 cm vagyok és 45 kg!! el írtam nem 43 vagyok hanem 45!!! itt megnézhetek és kommentelhetek hogy milyen.. jöhet a negatív is. ---> (nem sok mineden látható de valami igen) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=139457529549720&set=..
Egy bugyit és melltartót. Valami szexit. Azért a gyûrût nem kellett volna így elsietni.
A kérdező hozzászólása: Áhhhh! Vmi jó kis dolgot akarok de nem ilyen szexel kapcsolatosat! De azért kösz:D
csinálj neki vacsit és lepd meg valami apró ajándékkal, például fülbevaló.
Hát én pl hánynék a mécsesektõl meg a rózsáktól, de te ismered a barátnõdet. 26/n

Van egy srác aki a legjobb barátom már 4 éve mindent megbeszélünk egymással és most kezd kiderülni hogy az utóbbi időben mindketten többet érzünk egymás iránt.Mit csinálhatnék? Tanácstalan vagyok.

Én félek attól hogy ha esetleg nemm?ködne a dolog akkor a barátságunkra is hatással lesz és azt nemakarnám.De viszont szeretem nagyon és nemis tudok nagyon másra gondolni és ha rágondolok másé lesz :S:S áhh:(Segitsetek mittegyek.

Legjobb válasz: Hát igen, ha nem lépsz akkor valaki elhappolja elõled. De legalább örökre barátok maradtok... Már ha a barátnõje engedi. Barátként tehát szinte tuti, hogy elvesztetted, ez van. Szóval malmozz örökké ezzel a hülye dumával, hogy "jaj, de a barátságunk ne lássa kárát" és nem csak a barátságát bukod el, vagy legyél bátor és lehet, h megvan életed párja. Jaj, de nehéz választás...

Hát igen, ha nem lépsz akkor valaki elhappolja elõled. De legalább örökre barátok maradtok... Már ha a barátnõje engedi. Barátként tehát szinte tuti, hogy elvesztetted, ez van. Szóval malmozz örökké ezzel a hülye dumával, hogy "jaj, de a barátságunk ne lássa kárát" és nem csak a barátságát bukod el, vagy legyél bátor és lehet, h megvan életed párja. Jaj, de nehéz választás...
Ugyanígy voltam én is. És az utolsó félévben már közelebb kerültünk, mégis sokat gondolkodtam rajta hogy összejöjjünk e, majdnem túl sokat gondolkoztam és majdnem elveszítettem. De még idõben beszéltünk és össze is jöttünk. Több mint fél éve vagyunk együtt, és tudom hogyha valamikor mégis szakítunk barátok maradunk. Most a õ a pasim is akit szeretek és a legjobb barátom is. Én belevágnék a helyedben mielõtt késõ lenne, sztem megéri! Sok sikert!:)
Szia! Ha Õ is ugyanígy érez, ahogy Te, akkor próbáljátok meg! Persze barátságból nagyon ritkán lesz tartós szerelem, és tönkre is teszi a arátságot ez tuti. De hát barátot nagyon sokat lehet szerezni:P szerelmet sokkal ritkábban. Kockáztatni meg mindig kell. :) Sok sikert!
Szerintem mindenképp beszéljétek meg.. sose titkold el az érzéseidet .egyáltalán fennáll az jelenleg hogy másé lehet? ha igen akkor lépj azonnal mert elhappolják elõled ez biztos ha nemáll ez fent akkor még van egy kis levegõvételnyi idõd de akkor is mihelyt lehet mondd el neki az semmivel se jobb ha magadba tartod!
Nem rég kerültem én is ilyen szituációba. Egy hajszál választott el, hogy összejöjjünk...de nem beszéltük meg kellõ képpen, és egy ideig a barátságunk sem volt a régi. Szerencsére most kezd minden visszaállni a helyére. Mindenféleképpen BESZÉLD MEG vele, hogy mit érzel, és hogy õ mit érezd. Ha tényleg érzed azt a valamit(és már biztosan tudod, hogy azt szerelemnek hívják) ne hagyd hogy elmenjen!!!
Szia! Velem is volt hasonló szitú. A sráccal nagyon-nagyon jóban voltunk, mondhatni a legjobb barátok, mindent megbeszéltünk, éjszakékat tudtunk átdumálni. Egyszercsak rájöttem, hogy ez több, mint barátság. Finomam a tudtára adtam. Õ is ugyanígy érzett. De akkor abba is maradt a téma. Elutaztam 1 hónapra, addig nem nagyon tudtunk bezsélni. Ez nyáriszünetben volt. Augusztus végén beszéltünk újra, de csak annyit kérdezett, hogy mikor lesz az évnyitó? és lelépett. Aztán elkezdtünk szépen lassa újra egyre többet beszélgetni. De még mindig nem ugyanolyan a kapcsolat, mint az elején. Nagyon sajnálom ezt. Úgy érzem, hiba volt elmondani. De aztán rájöttem, hogy mit éreztem iránta. Nem volt az szerelem, semmi hasonló. Egyszerûen egy lelkitársra találtam :) Ez töb mint barátság. Szerintem ha nagyon jó a kapcsolat köztetek, nem érdemes kockáztatni. S.

Tehetetlen és tanácstalan vagyok. Nem mellesleg most már eléggé félek is. Szerintetek baj van?

Sziasztok! Olyan problémám van, hogy múlt hónapban 6 napot késett a menstruációm és a szokásos(nálam 7 nap) helyett 4 napot volt meg(elég csekély mennyiségű vérrel). Csináltam idő közben terhességi tesztet. Negatív lett. Aztán ebben a hónapban 5. -é kellett volna megjönnie a normális ciklust számolva,de nem jött. 6.-án védekezés nélkül voltunk együtt a párommal. 9.-én jött meg a menstruációm. 11.-én már szinte ismételten nem volt semmi jele annak, hogy még véreznék. A ma nap folyamán sötétbarna folyást vettem észre. Ilyen színű folyásom még sosem volt. Nagyon meg vagyok rémülve. Mi történhet velem? Köszönöm előre is a segítségeteket!!

Legjobb válasz: ha késik akkor is onnan számold az uj ciklust ne a régi rend szerint. Ha nem akartok babát mindenképp védekezzetek attól függetlenül hogy milyen épp a ciklusod. Ha marad ez az összevisszaság a menstruációdban menj rovoshoz, mert könnyen lehet szervi oka van.

ha késik akkor is onnan számold az uj ciklust ne a régi rend szerint. Ha nem akartok babát mindenképp védekezzetek attól függetlenül hogy milyen épp a ciklusod. Ha marad ez az összevisszaság a menstruációdban menj rovoshoz, mert könnyen lehet szervi oka van.
A kérdező hozzászólása: Szia! Az elõzõ hónapban 8.-án jött meg a 2.-a helyett. 8.-ával számoltam a nálam általában 28 napos ciklussal. Ha baba lenne, nem lenne óriási probléma, szóval így attól nem tartok, csak félek, hogy valami baj van velem. Sosem volt ilyen elõtte még velem.
nem vagyunk gépek, lehetnek eltérések akár különösebb ok nélkül is, ha több ciklus alatt is tart érdemes elmenni orvoshoz vele.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!