Találatok a következő kifejezésre: Most lett a kapcsolatomnak nagy (6 db)

Most lett vége a kapcsolatomnak nagy vita árán. Tettem feljelentést de mivel gyógyszer behatása alatt voltam a tárgyaláson visszavontam. Tehetek e mégegyszer feljelentést ha nem fellebbezhetek-e?

Legjobb válasz: Miért akarsz feljelentést tenni? Egyébként újból kell majd feljelentést tenned, mert a gyógyszer/alkohol/megtévesztés/fenyegetés/tévedésben tartés ezek megtámadási okok, szóval semmis az ilyen feljelentés.

Miért akarsz feljelentést tenni? Egyébként újból kell majd feljelentést tenned, mert a gyógyszer/alkohol/megtévesztés/fenyegetés/tévedésben tartés ezek megtámadási okok, szóval semmis az ilyen feljelentés.
Elfelejtettem odaírni, hogy mikor a tárgyaláosn visszavontad, és ott voltál begyógyszerezve, az volt semmis, nem is értem, hogy a képviselõd meg a bíróság ezt hogy fogadhatta el. Keress ügyvédet, aki majd eligazít, mert utólag ezt nagyon macera bizonyítani.
A kérdező hozzászólása: A volt barátom titokba készétette rolam aktképeket és felrakta chat.hu-ra engedélyem nélkül.Ezért voltam kiborulva amikor kitette a netre és akkor tudtam meg, hogy ilyet tett velem.
A kérdező hozzászólása: Szoval nem is tudom, hogy mi lesz a következménye a volt barimnak, mert miért kéri az én ügyvédet nevét?De én semilyen adatokat nem adtam ki neki semmit, csak annyit mondtam neki, hogy keres személyesen, ha valamit akar és ne írjon többet nekem, mert semmi köze hozzá a saját ügyvédemmel tárgyalni. õ megfog e keresni engem, mert nem kereset meg eddig 2 hét, csak megörizte a leveleimet?Vagy a bíroság után megkeres e engem? Milyen büntetést fog kapni?Én milyen kártérítésben fogok részesülni?
A kérdező hozzászólása: ja és még valamit, hogy 6 honap eltelt ujra lehet feljelenteni? Szoval korházban voltam és nem voltam beszámítható, mert kábult voltam a sok nyugtató gyogyszer miatt és nem értettem a tárgyaláson semmit.

Nagy divat lett most ez a szülj 4-5-6 gyereket, hogy gyarapítsd a nemzetet, de lehet-e ennyi gyereknek megadni azt a törődést, mély szülő-gyermek kapcsolatot, mint 2, max 3 gyerek esetén?

Legjobb válasz: jó kérdés. Akiknek van, azok azt mondják, igen. Én a 2.-nál is azt éreztem, hogy tudom-e úgy szeretni, mint az elsõt. Nagyon szeretem, de másképp. Most egy ikerpár jön, tök véletlenül... Tehát 4-en lesznek. Most is ezen agyalok. De ha meglesznek, biztos majd azt mondom, hogy igen.

jó kérdés. Akiknek van, azok azt mondják, igen. Én a 2.-nál is azt éreztem, hogy tudom-e úgy szeretni, mint az elsõt. Nagyon szeretem, de másképp. Most egy ikerpár jön, tök véletlenül... Tehát 4-en lesznek. Most is ezen agyalok. De ha meglesznek, biztos majd azt mondom, hogy igen.
12 vagyok. Sejtettem, hogy saját tapasztalatból írtad. :) Nekem is nagyon hiányzik ez a kapcsolat a mai napig, pedig már 25 vagyok, de nem ítélem el érte. Mindenesetre tanultunk ebbõl és én is úgy látom, hogy mindent megteszek, hogy ha lesz gyerekem, ez ne történjen majd meg!
Most volt a hírekben szó a 3as ikrekrõl, összesen már 5en vannak testvérek. Pedig csak egy harmadik gyereket akartak. DE MÉGIS HOVA??? A fal nincs levakolva, padló sincs a házban, VÍZ sincs. Inkább legyen 1 gyerek de annak az életszínvonala ne a béka segge alatt legyen. Tényleg jó 5 gyerekkel éhezni? Tudom, a szeretet meg minden, de az édeskevés ezekben a helyzetekben. Szerintem nem lett divat, max beszélni róla divat. Remélem a többség még el tudja dönteni hogy hány gyereket tud vállalni arra a vagyonra amivel rendelkezik.
Érdekes felvetés. Fõleg, ha azt vesszük, mennyi a válás vagy az otthonról a "friss húsért" lelépõ "apuka". Akkor mi lesz a 4-5 gyerekkel?
11. az én gyerekkorom nagy része is így telt ahogyan leírtad, de tudom, hogy miért. Anyukám rengeteget dolgozott, hogy el tudjon tartani, mellette itthon a házimunkák, fáradt volt és életunt. De nem hibáztatom ezért, mert mellette felnevelt tisztességesen, anyagilag megadott mindent, persze e miatt nem kaptam annyi törõdést, beszélgetést, figyelmet, de nem hibáztatom érte. Ebbõl tanulva, igyekszem majd e mellett a rohanó világ mellett nem elkövetni ezt a hibát az én gyerekemmel. Ezért is nem fogok 4 gyereket szülni!
Szerintem a "Miért nem tudnak a szülõk elég idõt fordítani az egy szál gyermekükre?" egy kicsit összetettebb kérdést. Nem olyan rég voltam én még tizenéves és persze, aláírom, sok szeretõ család van, ahol a szülõket a munka akadályozza abban, hogy sok idõt legyenek együtt, de amennyit együtt vannak azt értékesen töltik el. De egyre inkább azt látom - és láttam 14 éves koromtól kezdve -, hogy mikor ment a gyerek pár családi percért, akkor apu/anyu nyomot egy tízezrest a zsebébe, hogy "jól van, eredjél, hagyjál békén, persze szeretlek, itt a pénz" vagy "most hagyjál, fáradt vagyok", aztán csodálkoznak, hogyha kiderül, hogy a fiúk 16 évesen szétdrogozza az agyát és a lányukat már 2 város is elhasználta. Ez azért szomorú. Szóval, ez a "mély szülõ-gyermek kapcsolat" nagyon sok családban nincs meg és az ilyen emberek azért ne vállaljanak még egy gyereket se, mert ezt várják el tõlük, hát még ötöt.
Én is nagyon max 2 gyereket szülök majd a jövõben, ha megértem arra, hogy szüljek (nem testileg, hanem lelkileg). De az is biztos, hogy ebbe az országba egyetlen egyet se óhajtok világra hozni. (Huh, ezért de alul fogok szállni százalékban, de ez van.) Egyébként én is agyalok azon, hogyha anya leszek, jó anya leszek-e, illetve két gyerek esetén nem leszek-e részrehajló, nem bánok-e velük másképp? De ez még távolabbi jövõ, de néha-néha már ma is elgondolkodok ilyeneken.
tegnap 21:58 vagyok. Egyet még én is szeretnék, mert utolsóval egyet értek (csak az anyagi helyzetet elõbb stabilizálni szeretnénk, gyesre nem vállalnék még egyet.) Viszont én nem bántam volna, ha nincs testvérem (nem az osztozkodás megúszása meg a szülõk kisajátítása stb miatt. Egyszerûen nagyon [email protected] kapcsolatunk van, féltestvér csak, és nem 100%-os. Idegbeteg, agresszív, és ingyenélõ.)
kettesnek: mi bajod azzal, aki bár állami segítséggel, de fel tudja tisztességesen nevelni a gyermekét? Vajon a te nyugdíjadért ki fog dolgozni? Azért tessék belegondolni, hogy mennyit kell majd dolgoznia 30-40 év múlva a munkaképeseknek, hogy a nyugdíjasokat eltartsák- azokat, akiknek legtöbbjüknek nincs, vagy csak 1 gyermekük van. Off: Ha ügyes vagy, és tényleg akarod, hogy megkapják az elegendõ törõdést, megfogják. Sok pozitív példák láttam. És annál több egykét, kivel alig foglalkoztak. A fontos, hogy tartalmasan töltsétek el az idõt..Amúgy én is nagy családban nõttem fel és büszke vagyok a szüleimre, hogy bevállalták. Voltak nehéz helyzetek, de elvileg annál több örömük..Nekik nincs ilyen "gyarapítsd a nemzetet" elvük, csak nagy családot akartak- úgy ahogy én is.
Érdekes kérdés Szerintem 4 már durva, maximum 3 és akkor mindenkire jut idõ De szerintem a legideálisabb ha 2-en vannak testvérek, mert 3 gyerek esetén a 2 összefoghat az 1 ellen stb 1 gyerek meg szerintem nem az igazi, egy testvér mindenféleképpen kell.Legalábbis az én gyerekkorom nagyon szürke lett volna testvér nélkül
Nem is a törõdés és a szeretet a gond, hanem a pénz. 5-6 gyerek esetében minimum hét számjegyû fizetésre van szükség.
12-es: Én is így nõttem fel, egyke gyerek vagyok, egyedülálló anyám rengeteget gürcölt, hogy megéljünk. Sok van a sztoriban, lényeg, hogy nem hibáztatom érte, õ nevelt fel, még ha nagyon sok mindennel nem is értek egyet és õ is tudja, hogy nem volt szuperjó anya (és nem azért, mert tényleg alig láttam). Mélyen tisztelem, mert simán eldobhatott volna (volt rá példa a családban), de nem, õ végigcsinálta, de nem volt és már sosem lesz meg a az tipikus anya - lánya kapcsolat köztünk és ez nekem nagyon hiányzik. Mikor nekem lesz/lesznek gyerekem/gyerekeim én nagyon szeretnék arra törekedni, hogy együtt legyek velük lélekben is, ez szerintem nagyon fontos.
Ez annyira hülyeség nem is divat a 4-5-6 gyerek. Én egyetlen egy párt sem ismerek ahol ennyi gyerek van. Második: ne ítélkezik, lehet dolgozott már egy csomó évet a gyerekek ellõtt, és a fizetése 1/3-át elvivõ adóknál nem kérdezed meg az állam bácsit, hogy az adóm nélkül mit tenne.
Senkit nem érdekel, mert õk nem gyerekeket látnak, hanem jövõbeni adófizetõket.
mi négyen vagyunk testvérek, és azt tapasztalom, hogy egyáltalán nem foglalkoznak mindnyájunkkal a szüleink, leg csak panaszkodnak (pont hogy így év eleje van) hogy ennek ez kell ennek az, mindenhova mindent be kell fizetni, én idén érettségizek, és nem hogy tanácsot adnának a továbbtanulásomhoz, de ha elkezdek beszélni róla, kikérem a véleményüket velem ordibálnak hogy van elég dolguk és nézzem meg a neten :/ És sajnos ez volt egész gyerekkoromban. Pl a táncvizsgámra nem jött el anyukám, azzal a kifogással, hogy a tánc nem az õ világa és még sorolhatnám. Egy nagyon jó barátnõmnek2 éve született a legkisebb testvére, így már 5-en vannak testvérek, és amiket mesél, náluk is hasonló a helyzet. Drága ennyi embernek elmenni akár hova, így nem csinálnak együtt semmit, csak a veszekedések és a problémák maradnak. Ezzel nem arra célzok hogy lehetetlen megadni 4+ gyereknek a törõdést, ezek csak az én tapasztalataim, amiket kevésbé látok keesebb gyerekes családokban. Én pl eldöntöttem hogy max 2 gyereket szeretnék, akikkel törõdni is fogok majd, nem csak úgy egy házban lakok velük és annyi...
A kérdező hozzászólása: jó, a divat szót ne abban az értelemben vegyétek most, hogy versengés lett abból, ki szül 5-6 gyereket. csak furcsának találom, hogy pont a konzervatív oldal erõlteti ezt a meghitt családdal együtt, miközben nekem már ez is furcsa, hogy miképp lehet ennyi gyermekkel olyan mély, meghitt, bizalmas kapcsolatot ápolni, mintha csak pl. ketten lennének. egyszerûen maga az idõ korlátozza ezt, hiszen egy nap csak 24 órából áll...
Na de vajon miért nem tudnak manapság még egy gyerekre se annyi idõt, türelmet, szeretet, gondoskodást fordítani a szülõk? Mert leköti õket a munka, annak a kevés pénznek a hajszolása. Ma már más világ van mint régen, mikor a nõk 18-20 évesen már férjhez mentek szültek. Érdekes, hogy ezt a dumát lökik, mert eddig az volt a fontos, hogy tanuljál, egyetemre járjál, diplomát, nyelvvizsgát szerezzél. Ezek mellett hogy szüljenek a nõk, 4-5 gyereket, és ki fogja õket eltartani? A fõiskolás férjük? Vicc!
én ismerek olyan családot, ahol öten vannak testvérek, és igen, az összes gyerek megkapta a szeretetet, törõdést, útnak indítást az életbe... Náluk is vannak problémák, de nálunk is voltak, úgy, hogy mi csak ketten vagyunk testvérek...Szóval szerintem ez maximálisan szülõ függõ...aki ordibál, az valószínûleg eggyel is ordítana, és van, aki 5-tel is elbír és szépen felneveli õket..

Most lett vége egy hosszú kapcsolatomnak. A barátaim már akkor elfordultak tőlem amikor összejöttem a sráccal. Most pedig nagyon elkeseredett és szomorú vagyok, nem megyek sehova. Mégis mit tudnék csinálni így egyedül?

Nem szeretem a magányt! De nagyon rosszul esik, hogy mindenki így elhagyott. Ezért jelenleg nem túl nagy az önbizalmam sem. :(

Legjobb válasz: Bár nem tudom miért hagytak el ,de akkor õk nem is igazi barátok,ha nem a te hibádból akkor ne fuss utánuk. Gondold át mi voolt az oka és ha tehetsz ellene beszélj velük. Emelett valahogy probáld emg elterelni a figyelmed. Tudom hogy rossz,de gondolj bele pasi nélkül mennyi mindent tudsz csinálni. Esetleg sportolj,menj el fodrászhoz stb ,vásárolgass,sétálj,látogasd meg a szeretteidet ,ha van valami ismerösöd aki szimpatikus hivd el bulizni,ismerkedj másokkal,fözöcskézz otthon..:)

Bár nem tudom miért hagytak el , de akkor õk nem is igazi barátok, ha nem a te hibádból akkor ne fuss utánuk. Gondold át mi voolt az oka és ha tehetsz ellene beszélj velük. Emelett valahogy probáld emg elterelni a figyelmed. Tudom hogy rossz, de gondolj bele pasi nélkül mennyi mindent tudsz csinálni. Esetleg sportolj, menj el fodrászhoz stb , vásárolgass, sétálj, látogasd meg a szeretteidet , ha van valami ismerösöd aki szimpatikus hivd el bulizni, ismerkedj másokkal, fözöcskézz otthon..:)
A barátok valószínûleg azért fordultak el tõled, mert a hosszú kapcsolatod alatt elhanyagoltad õket, kevés idõt szenteltél rájuk, tovább léptek õk is, új barátok, új kapcsolatok. Valójában nem is lenne korrekt tõled most megkeresni õket a bánatoddal, mert úgy jönne le, hogy csak a bajban van rájuk szükséged. Mikor én padlót fogtam, elkezdtem chat-elni. Egyre viszont vigyázni kell, hogy ne add ki magad idegeneknek. (telefon, cím, név- azt semmiképp se!), csak beszélgess, érezd jól magad, idõvel majd úgyis kiszûröd kivel érdemes igazán is barátkozni, és kit kell szelektálni.


Most lett vége a 14 hónapos kapcsolatomnak. Nagyon fáj. De nem akarom újból kezdeni. Mit csináljak h könnyebb legyen?

Legjobb válasz: egy kérdés:te szakítottál? Én amikor szakítottam a barátommal 3 év után,nagyon rosszul éreztem magam.De el fog múlni.max.1 hónap,bár nekem kevesebb idõbe telt.Legyél sokat a barátnõiddel,menjetek bulizgatni,moziba(de en romantikus filmet nézzetek meg),és nézegess pasik után.Hidd el,jobb lesz!Fel a fejjel:)

egy kérdés:te szakítottál? Én amikor szakítottam a barátommal 3 év után, nagyon rosszul éreztem magam.De el fog múlni.max.1 hónap, bár nekem kevesebb idõbe telt.Legyél sokat a barátnõiddel, menjetek bulizgatni, moziba(de en romantikus filmet nézzetek meg), és nézegess pasik után.Hidd el, jobb lesz!Fel a fejjel:)
A kérdező hozzászólása: köszös megeggyezés... megromlott
Értem.Akkor azokat, amiket mondtam.Legyél a barátaiddal többet, családoddal, bulizz, ilyenek.:)
és változtas az életeden.. uj külsõ, uj ruhatár= uj asi:)

Középkorú nõ vagyok. A 4 éves élettársi kapcsolatomnak most lett vége. Nagyon csúnyán és gyáva módon tette ezt. Hogyan tudta ezt tenni?

Van egy lányom is aki rengeteget segít.Édesanyám meghalt,bátyám a börtönben ül,van egy beteg édesapám,és most teljesen magamra maradtam.Együtt élésünk alatt nem volt veszekedés,az utolsó 1 évben romlott el a kapcsolat.Hirtelen költözött el,szünetet kért,és hítegetet.7hónap után haza jött,1hétre mert kiderült,hogy van nõje.Lecserélt minket egy másik családra ,becsapoTt.Annyira gyáva,hogy azóta nem is jelentkezett,nem beszéltünk.A cuccai még itt vannak,bár már a másik nõnél lakik.Nem tudom miért tette ezt velünk?Miért jött akkor haza?Most nagyon fáj,és tudom,hogy el kell engednem.

Legjobb válasz: Cuccait kipakolni. Emlékeidbõl törölni. Fiatal vagy várnak rád a normális férfiak. Fel a fejjel!

Cuccait kipakolni. Emlékeidbõl törölni. Fiatal vagy várnak rád a normális férfiak. Fel a fejjel!
A kérdező hozzászólása: Nem ez a gond, ha nem ahogyan tette.
Hol itt a gyávaság? Csak jólesik ráfröcskölni valamit. A szerelem nem így mûködik, hogy kegyelem, meg szánalom - te ezeket próbálod felhozni utólagosan is, nekünk. Szánalomból nem él meg egy kapcsolat. Jól írta egy elõzõ, mást szeret.
Azért most ne dõljön össze a világod, kérdezõ, mert ha elég volt neki annyi a csajozáshoz, hogy te éjszakás voltál, akkor elõbb-utóbb így is cserben hagyott volna. Legalább elõbb tette, mint utóbb. Persze ez most nem vigasz neked, de próbáld kicsit pozitívan látni a dolgot, és ne menekülj az önromboló életmódba.
Nézd, akárhogy rinyálsz, nem te voltál élete szerelme, talált mást, aki érdekes. Van egy szar hírem, megteheti, nincs hozzád láncolva, azt tesz, amit akar. Próbáld kicsit összeszedni magad, nem tart minden kapcsolat örökké. Más nem, legalább felnõtt fejjel ezt megtnaulod majd. gyáva volt. Na és? Ha õt nem érdekli, rajtad kívül mást se fog. Nem tartozik amúgy elszámolással, nem az õ védelmében mondom, de ha egyszer egy gerinctelen alak, akkor ez van, hiába problémázol ezen. Lépj tovább.
A kérdező hozzászólása: Sajnos õ sem volt régen ilyen .Az utolsó évben távolodtunk el, mivel én állandó éjszakás voltam.A baráti társaságába ismerte meg ezt a nõt.
5 és 6: gyûlnek a megkeseredett nõk? Nem minden fickó sz r alak, ahogy nem minden nõ hisztis rib nc.
Ez nem igaz, utolsó kettõ, vannak normálisak is. Ezt nõként mondom.
Egyik kutya másik eb.
Azért tette mert férfi, miért vagy így kiakadva? Már bocsi de nem lehetsz ennyire naiv hogy megbízol egy pasiba.
Pontosan így tudta tenni hogy egy sz.r alak.. és azért ment haza mert akkor neki épp úgy volt a jobb bizonyára, kényelmi szempontból, valami miatt. Vannak ilyenek, nehéz lesz, de utólag már áldani fogod az eget, hogy nem egy ilyen emberrel vagy, és hogy nem 20 év után történt, hanem így, hogy még könnyebben lehet esélyed újrakezdeni.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok vele beszélni, csak nem értem miért és hogyan tudta ezt tenni?Nem tudom, hogyan töröljem ki az életembõl.Még itt vannak az emlékek.
Mit akarsz ezzel a jellemtelen emberrel beszélni. Tedd azt amit 1-es javasolt.
Ne bánkódj! Hitvány alak! Próbáld meg elfelejteni. Amikor elgyengülsz az emlékektõl, akkor szándékosan emlékeztesd magad arra, amikor szemét volt, amikor becsapott, kihasznált. Fiatal vagy még, elõtted az élet. Ennél az alaknál már csak jobb lehet.

Nagyon fontos! Hogy beszéljem meg anyukámmal ezt a dolgot? Vagy egyáltalán mondjak-e neki valamit! Nem rég let vége egy komoly kapcsolatomnak, de most van egy új a 2 kapcsolat teljesen más!

Szóval a baj hogy a régi kapcsolatomban elég ritkán 2-3 havonta mentünk el valamerre elég otthon ülös volta kapcsi!Most viszont az új kapcsolatomban a barátom minden héten pénteken és szombaton is elmegy bulizni meg haverokkal szórakozni stb meg még azonkiv?l hétköznap is esténként elmenek a haverjaival sétálgatni, kocsikázni!És hívnak engem is!!Anya viszont nagyon em szereti a csavargást, hiába kisérnek haza!Mit tehetnék! 18éves lány vagyok!

Legjobb válasz: Kérdés, neked lenne-e igényed ilyen mértékû csavargásra, bulizásra, megbízhatónak tartod-e a barátodat (nem vezet ittasan stb) és marad-e idõd mellette még tanulásra, vagyis a jövõd alakítására? Hétközben én sem engedném a lányaimat csavarogni, mert azt látom, hogy annyi tanulnivalójuk van, hogy így is sokszor 11-kor fekszenek le és reggel hulla fáradtak. Beszélgess anyuddal, nyilván õ is megérti, hogy néha szórakoznod kell, inkább most, mint amikor már gyerekeid lesznek.

Kérdés, neked lenne-e igényed ilyen mértékû csavargásra, bulizásra, megbízhatónak tartod-e a barátodat (nem vezet ittasan stb) és marad-e idõd mellette még tanulásra, vagyis a jövõd alakítására? Hétközben én sem engedném a lányaimat csavarogni, mert azt látom, hogy annyi tanulnivalójuk van, hogy így is sokszor 11-kor fekszenek le és reggel hulla fáradtak. Beszélgess anyuddal, nyilván õ is megérti, hogy néha szórakoznod kell, inkább most, mint amikor már gyerekeid lesznek.
Meg kérdés az, hogy miért nem vagy az érettségin, ha 18 éves vagy. Ott lenne a helyed, nem a gyakorikérdéseken.
igen, látszik a színvonaladon, h nem is nagyon menne az az érettségi. menj csak a barátoddal csavarogni, más értelmes programot amúgysem venne be az agyad...
Jaj utolsó, én is érettségiztem, mégis itt vagyok. Egyébként meg az is lehet, hogy nyelvi elõkészítõs osztályba jár, tehát 1 év múlva érettségizik.Neked ez nem tökmindegy? Elnézést, szóval ettõl függetlenül egyetértek az elõzõ válaszolóval.
A kérdező hozzászólása: Szakmunkásképzõbe járok mondjuk!
18 éves vagy azaz nagykorú, túl sok közük nincs hozzá, abba semmi rossz nincs, ha kimész, állj a sarkadra és legyén önállóbb. Nehogymár egy ennyi idõs embernek megszabják mikor mehet el otthonról.
"Kedves" elõttem szóló, ezzel aztán most meg is mutattad, te mennyire "intelligens" vagy... Szerintem sok kamaszban benne van a csavargás utáni vágy, az természetes, hogy a szülõk ettõl féltik és nem engedik el.Most még az a dolgod, hogy tanulj, persze kell a szórakozásra is idõ, de az legyen inkább hétvégén. Ha valóban komoly dologról van szó köztetek, a fiú is áldozni fog az idejébõl a csavargás helyett arra, hogy veled, kettesben értelmesebb programokkal töltsétek el az idõt, amit a szülõk is jó szemmel néznek :) Szerintem beszéld meg a barátoddal is és anyukáddal is, hogy mi lenne az ideális megoldás.
Én rengeteget buliztam, pasi nélkül is.Kb.18 éves koromtól kezdve.Péntek, szombat, néha vasárnap is!És ma már bánom, de nagyon!Visszatekintve, üres volt az életem és hasznosabb dologgal is foglalkozhattam volna.35éves anyuka


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!