Találatok a következő kifejezésre: Most lesznek kiskutyáink 3 (3 db)

Most lesznek a kiskutyáink 3 hetesek és azt vettem észre, hogy bolhásodnak. Van valami szer ami veszélytelen a kicsikre, de a bolhákat elpusztítja?

Tisztán tartom a helyüket és az Anyukát is megfürdettem,de még így is sok a bolha.Azt hallottam,hogy ilyen kicsi kutyáknál nem lehet használni bolhaírtót, mert veszélyes.Õk kinti kutyusok,de nem szeretném ha tele lennének él?sköd?kkel! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Az anyukát nem elég megfürdetni, hanem bolhairtót (-taszítót) kell rátenni a bõrére. Menj el állatorvoshoz, és õk adnak megfelelõt. A Frontline-t tartják a legjobbnak de nem tudom 3 hetesnek lehet-e olyat... Szóval kérdezd meg az állatorvostól, amúgy is kell õket hozzá vinned oltásra féregtelenítésre stb!

Az anyukát nem elég megfürdetni, hanem bolhairtót (-taszítót) kell rátenni a bõrére. Menj el állatorvoshoz, és õk adnak megfelelõt. A Frontline-t tartják a legjobbnak de nem tudom 3 hetesnek lehet-e olyat... Szóval kérdezd meg az állatorvostól, amúgy is kell õket hozzá vinned oltásra féregtelenítésre stb!
Orvostol vagy állatpatikában kérj szert, mert az sem jó ha az anyárol lenyalják a szert.

Megtarthatom? Magára hagyott amstaff kiskutyát találtam. Kb.3 hónapos, fekete-fehér tündéri. Nekem már vam egy beagle kutyám 9 éves. Nem vagyok túl fiatal, de most kisértésbe estem, hogy megtartom. Viszont félek a fajtától, mi lesz ha megnő.

Legjobb válasz: Jó lenne elõször keresni a gazdát...lehet hogy nagyon várja haza. Nézz chippet, hirdetéseket. Úgy etikus. A fajtával nincs gond, ha tudsz vezér lenni, tökéletes kutya. Ha megnõ, akkor csak annyi változik, hogy nagyobb lesz:)))

Jó lenne elõször keresni a gazdát...lehet hogy nagyon várja haza. Nézz chippet, hirdetéseket. Úgy etikus. A fajtával nincs gond, ha tudsz vezér lenni, tökéletes kutya. Ha megnõ, akkor csak annyi változik, hogy nagyobb lesz:) ))
Elõttem szólónak igaza van. Lehet, hogy valaki nagyon várja haza! Vidd el orvoshoz, nézesd meg, van-e benne chip. Ha van rá lehetõséged, tegyél ki plakátot stb. Egyszer mi is fogadtunk be talált kutyust. Kb. két hétig volt nálunk, nagyon megszerettük. Végül elõkerült a gazda. Akkora boldogságot ritkán lát az ember, mint amikor újra találkoztak!
A kérdező hozzászólása: Az állatorvoson túl vagyok, a gazdi keresésen is, meghírdettem több helyen is de semmi , de egyébként megtatálás körülményei is arra utaltak, hogy nem eltévedt, elveszett kutyáról van szó. Minden esetre tényleg furcsa, hogy egy ilyen faj kutya, hogy kerül ilyen helyzetbe. Egy hónapja már velem van.. a szívemhez nõtt, de tudom ez nem elég.Ez egy karakteres fajta.
Légy vele határozott és következetes már a kezdetektõl, és nem lehet gond. Jan Fennell könyvei is segítséget nyújthatnak a neveléssel kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Jan Fennel a csodálatos kutya doki úgye? Biztos, hogy minden infot megpróbálok beszerezni a fajtával kapcsolatba nagy szükségem lesz rá, épp úgy mint a tapasztalatokra, tanácsokra.
Hát, az inkább Cesar Millan, de mindkettõjüktõl lehet hasznos dolgokat tanulni.
Kétlem hogy fajtatiszta amstaff kiskutyák kódorogjanak az utcán. Lehet, hasonlít a talált a fajtára. de bõven benne van, hogy keverék.Ha úgy neveled, mint bármely más kutyával tennéd, semmivel sem lesz több gondod vele. Viszont, ha nem tudsz a fajtától való félelmedtõl szabadulni, most keress neki másik gazdát. Úgy nem lehet kutyát tartani és nevelni, hogy félelem van benned vele szemben.
A kérdező hozzászólása: Szívesen átlinkelnék egy képet róla a meggyõzés érdekében, (csak nem tudom, hogy lehet)Az állatorvos szerint is fajtiszta.Tudom, hogy fura eset én sem értem.Abban nagyon igazad van, hogy úgy nem lehet kutyát nevelni, hogy eleve félek a fajtától.Ismerkedünk és feszívom magam..
Egy régi kutyás könyvben azt olvastam (dr. Kováts Zsolt – Kutyaiskola), hogy a hozott és szerzett dolgok 50-50%ban vannak. Bár ezt a fajtát nem ismerem, de úgy gondolom, hogy jó neveléssel ellensúlyozhatók a fajtából adódó nehézségek. Legyél te a domináns – határozott fellépés és semmi félelem – és akkor nem lesz gond. Ha õ lesz az úr a háznál, sírva fogsz zokogni. Bár ez minden kutyafajtánál igaz.

Hány kiló lesz kb. az a Bolognese kiskutya, amelyik most 3 és fél hónaposan 2, 8 kilógramm?

Legjobb válasz: Sajnálom, de akkor nem bolognese. Bolognese az, aki standard szerint az. (Ha lenne törzskönyve, akkor felülbélyegeznék, tehát érvénytelenítenék) Õ csak bolognese fajtajellegû kutyus. De attól még ugyanúgy szeretheted.

Sajnálom, de akkor nem bolognese. Bolognese az, aki standard szerint az. (Ha lenne törzskönyve, akkor felülbélyegeznék, tehát érvénytelenítenék) Õ csak bolognese fajtajellegû kutyus. De attól még ugyanúgy szeretheted.
Az jo kis súlyba va, nekünk a bolognese lány kutyánk elmult nemrég egy éves és igy 1, 5-2 kilo:) ) de atietek nagyobb termetû szoval kb olyan 4-5 kilo lesz
Sziasztok! Csak azért szólnék a témához, mert nem értek egyet azzal, hogy a törzskönyves kutyusok "jobbak" vagy esetleg nem lesznek látható hibáik, nem lesznek nagyobbak mint a fajtára jellemzõ nagyság. Az én kutyám egy 4 éves nagyon energikus, okos, Yorki kan kutyus. 8 hetesen vettem egy tenyésztõtõl, TK-val együtt. A szülei átlagos yorki méretûek kb 2 kg, az apa még kisebb is. Jó vérvonalú, kiállítási eredményekkel rendelkezõ kutyák. Ennek ellenére az én kis kutyám mégis 5kg-s lett. Nem kövér, pont jó húsban van, sokat szaladozik, minden fajta jellemzõ meg van benne, a méretén kívül semmi hibája nincs. Rettentõen szerethetõ, édes kis szõrcsomó. Nekem Õ a legszebb és legokosabb Yorki a világon és 100 "normális méretû" yorkiért sem adnám oda.
A kérdező hozzászólása: Végülis igazad van.Olyan mindegy milyen fajta.A lényeg, hogy imádom és õ imád engem:-)
Sajnos ez az eredménye annak, ha törzskönyv nélkül vásárol valaki kutyát. Valószínüleg a szülõk se törzskönyvesek, vagy nem szabadott volna velük tenyészteni, hiszen nem jól örökítenek. Valamelyikük valamelyik õsénél bekeverhetett egy másfajta kutyi.
A kérdező hozzászólása: A szülõket nem láttam, mert meglepetés volt a kis drága.Az ajándékozó mondta, hogy a legnagyobbat választotta ki az alomból.
A kérdező hozzászólása: Nincs törzskönyve, az állatorvost megkérdeztem és azt mondta, hogy biztos hogy bolognese. A méretén kívül minden külsõ jegye és belsõ tulajdonsága megegyezik a bolognese-vel.Az a lomban õ volt a legnagyobb.
Olyan 5 - 6 kiló közötti lesz. Láttad a szülõket?
Biztos vagy benne, hogy bolognese? Törzskönyve van? A bolognese standardja szerint 25-28 cm (szuka) súlya 2, 5-4 kilo. Õ tuti jóval nagyobb lesz.....
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem leírni, hogy kislány a kutyus.
Persze ilyen néha elõfordulhat. (Azért jelezned kéne a tenyésztõnek, hiszen ha több ilyen eset is elõfordul, akkor nem tenyészthet velük tovább, valami genetikai gond van.) A törzskönyvességnek akkor van értelme, ha felelõs tenyésztõrõl van szó, szûrt, oltott kutyákról, mert így nagyobb valószínüséggel elkerülhetõek az öröklött betegségek. Valamint a törzskönyben szerepelnek az õsök, tehát elkerülhetõ a beltenyészet is. Teljes biztonság soha nincs, betegség, akármi bárkivel elõfordulhat. De a tenyésztés lényege pont az, hogy a meghatározásnak megfelelõ fajtát tenyésszenek, tehát fenntartsák a fajtajelleget (fizikai és pszichikai) a kutyáknál. Mindettõl függetlenül, ha az ember megszeret egy kis állatot, nem tenyésztésre tartja, akkor végül is teljesen mindegy hogy milyenre sikerült.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!