Találatok a következő kifejezésre: Most lesznek kiskutyáink (12 db)

Mire figyeljek oda? Most lesz kiskutyám.

El?ször lesz kutyám. Mire készüljek fel? 2 hónapos miket kell vele csinálni, féregtelenítés, oltás meg ilyen dolgok? Arról már olvastam, hogy nem lehet addig levinni, ameddig nincs meg az összes oltása, de akkor a lakásban végezze el a dolgát? Mindent írjatok le légyszi, hogy mire figyeljek oda a kutyával kapcsolatban. Milyen tápot vegyek neki?

Legjobb válasz: igen oltások és féregtelenítés bár amikor viszed oltani a kicsit akkor a doki mindent elmond és bármit megtudsz tõle kérdezni.. mi a 3. oltás után 4 nappal levittük egyedül a veszettség hiányzott de mivel M.o-n nincs jelen a veszettség így nincs mitõl tartani..azért kobór kutyákhoz ne enged oda.. és addig a lakásba fogja elvégezni a dolgát igen , érdemes kutyapelenkát venni (a patikába betétalátétként kéred és sokkal olcsóbb mint a kutyapelus amúgy ugyan az) tápból pedig olyat vegyél ami ennyi idõs kutyának való mindegyikre rá van írva.. azt nem tudom hogy mennyit szánnál tápra..mi 4 hónapos koráig eukanuba puppy-t vettük aztán már pro plant mert a eukanuba az drága.. amúgy jobban jársz ha veszel egy kutyás könyvet ott mindent leírnak..de mielõtt kutyát veszel elõtte nem ártana ezeknek a dolgoknak utána járni..

igen oltások és féregtelenítés bár amikor viszed oltani a kicsit akkor a doki mindent elmond és bármit megtudsz tõle kérdezni.. mi a 3. oltás után 4 nappal levittük egyedül a veszettség hiányzott de mivel M.o-n nincs jelen a veszettség így nincs mitõl tartani..azért kobór kutyákhoz ne enged oda.. és addig a lakásba fogja elvégezni a dolgát igen , érdemes kutyapelenkát venni (a patikába betétalátétként kéred és sokkal olcsóbb mint a kutyapelus amúgy ugyan az) tápból pedig olyat vegyél ami ennyi idõs kutyának való mindegyikre rá van írva.. azt nem tudom hogy mennyit szánnál tápra..mi 4 hónapos koráig eukanuba puppy-t vettük aztán már pro plant mert a eukanuba az drága.. amúgy jobban jársz ha veszel egy kutyás könyvet ott mindent leírnak..de mielõtt kutyát veszel elõtte nem ártana ezeknek a dolgoknak utána járni..
Milyen fajta, és honnan veszitek?
8 hetesen elhozod, két oltása már van. Azzal nyugodtan leviheted és nem szokik hozzá, hogy a lakásban piszkítson. Ne vidd még kutyatársaságba a következõ oltásig, de nyugis helyen már sétálhat.
Most???! Kilenckor?
Én amikor mentünk érte, akkor simán kézbe hoztam el, hátra ültem, és el is aludt a kezemben. Bár az út csak 10 perces volt, szóval nem volt nagy gond... De szerintem hordozótáskában (mi abba vittük dokihoz).
Teríts az ülésre egy pokrócot. Néha álljatok meg, nehogy rosszul legyen a kutyus, meg tudjon pisilni is.
Kartondobozt bélelj ki újságpapírral, és tegyél be egy kicsike labdát amit nem tud lenyelni, e tud vele játszani.Útközben álj meg párszor és pisiltesd meg.
Ha egyedül mész érte, mindenképp olyasmibe tedd be, amibõl nem tud kimászni, mert vezetés közben veszélyes is lehet, ha elkezd kolbászolni rajtad vagy a pedálok körül. Majd otthon megnyugszik. Én a mi kutyánkat a macska mûanyag hordozójában hoztam el.
Kartondoboz jó lesz. Mi is abban hoztuk el a kutyát de nekünk 4 órás volt az út.

Na szóval most lesz egy keverék kiskutyám. Puli és uszkár. Hogyan nyírjam? És olyan uszkár fazonra szeretném. Vagy egyáltalán hogyan ápoljam? Mivel keverék. Ha van valakinek ilyen kutyusa akkor szívesen fogadom a válaszait és tanácsait.

Hogyan nyírjam a puli-uszkár keverék kiskutyámat?

Legjobb válasz: Nem ilyen kutyám van, de tanácsot adnék: vidd el kutyakozmetikushoz. Nézegess körül a neten, ma már a legtöbbnek van weboldala, vagy facebook oldala, ahova feltöltik az eddigi nyírásaikat, így könnyebben tudsz választani. A keverék egyébként elég zsákbamacska. Ha eléri a felnõttkort, akkor tudod meg milyen a szõre, és hogy érdemes ápolni.

Nem ilyen kutyám van, de tanácsot adnék: vidd el kutyakozmetikushoz. Nézegess körül a neten, ma már a legtöbbnek van weboldala, vagy facebook oldala, ahova feltöltik az eddigi nyírásaikat, így könnyebben tudsz választani. A keverék egyébként elég zsákbamacska. Ha eléri a felnõttkort, akkor tudod meg milyen a szõre, és hogy érdemes ápolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. :)


Hogyan tudnám leszoktatni a kutyámat, hogy átjárjon a kőkerítésünkön? Kutyakiképző tud ebben segíteni, vagy építsünk magasabb kerítést? Most vannak kiskutyái, azt hittem, hogy legalább őket őrízve leszokik erről, de ma is kint csámborgott.

Legjobb válasz: Tanítsd meg neki, hogy engedély nélkül ne menjen ki semmilyen ajtón, és csinálj nagyobb kerítést. Neki nem féltétlenül addig vana határ ameddig a kerítés tart. Nem értheti hogy miért ne menne ha simán át tud menni rajta.

Tanítsd meg neki, hogy engedély nélkül ne menjen ki semmilyen ajtón, és csinálj nagyobb kerítést. Neki nem féltétlenül addig vana határ ameddig a kerítés tart. Nem értheti hogy miért ne menne ha simán át tud menni rajta.
Nem túl barátságos, tudom, de talán, ha megkötnétek. Vagy csak akkor, mikor észreveszitek, h kiszökött, vagy vhogy megbüntetni, hangosan rászólni, elõbb-utóbb szerintem hozzászokna, h azt nem szabad csinálni.
A kérdező hozzászólása: Nem azért fogadtam be, hogy láncon legyen, amúgy hatalmas területe van futni. Ajtón nem megy át engedély nélkûl, azt már megtanítottam neki. A kõkerítés 40 méter hosszú. Imádja az embereket, de csapnivaló házörzõ. Csak azt látommindíg, amikor befelé mászik a falon, de ha akkor szidom meg, azt hiszi azért kapja, mert bejött, -kivagyok tõle, pedig annyi mindent megtanult már, de ez kimászkálás! Nem hiszem, hogy bántana valakit is, de hát törvények vannak, meg félõs emberek.
A mi huskynk is ilyen..és nem is tudunk mit kezdeni vele.. mellette van egy kis németjuhászunk, aki nélkülünk két lépést nem tenne, de ezelõtt még õt is magával vitte, amikor kiszökött. Csak õk voltak kint. Nem tudom mit lehetne tenni, már egy csomó mindennel próbálkoztam, sétáltatjuk is, de úgy tûnik neki az egy hatalmas élvezet, ha kint, szabadon futkározhat. Mindenesetre így már 2 kutya lógott meg..igaz lehet a kicsi többet nem fog, mert õ úgy tûnt annyira nem élvezte csak ment a nagy kutya után.
Hajtsátok vissza a kerítést ("tyúkháló" behegesztése úgy, hogy befelé dõljön). Mivel kõbõl van a kerítés, hiába magasítjátok, fel fog tudni rajta mászni. A kerítés visszahajtás nem is olyan drága, és ha van egy ügyes férfi ember a háznál, meg is tudja csinálni saját kezûleg. Segítséget nyújthat a minden napi séta, kutyaiskolába hordás, minél több feladat adása (trükkök tanítása, dog-dancing, agility), hogy le fáradjon szellemileg, ne legyen igénye máshol kielégíteni a kíváncsiságát. A szökés egyrészt ösztön, másrészt az unatkozás jele. És bár szukáknál kevésbé ajánlják szökési problémára, de az ivartalanítás is elõsegítheti a szökés elmulasztását. Azért is elõny, mert nem lesznek kölykei minden tüzelésénél...

Most lesznek a kiskutyáink 3 hetesek és azt vettem észre, hogy bolhásodnak. Van valami szer ami veszélytelen a kicsikre, de a bolhákat elpusztítja?

Tisztán tartom a helyüket és az Anyukát is megfürdettem,de még így is sok a bolha.Azt hallottam,hogy ilyen kicsi kutyáknál nem lehet használni bolhaírtót, mert veszélyes.Õk kinti kutyusok,de nem szeretném ha tele lennének él?sköd?kkel! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Az anyukát nem elég megfürdetni, hanem bolhairtót (-taszítót) kell rátenni a bõrére. Menj el állatorvoshoz, és õk adnak megfelelõt. A Frontline-t tartják a legjobbnak de nem tudom 3 hetesnek lehet-e olyat... Szóval kérdezd meg az állatorvostól, amúgy is kell õket hozzá vinned oltásra féregtelenítésre stb!

Az anyukát nem elég megfürdetni, hanem bolhairtót (-taszítót) kell rátenni a bõrére. Menj el állatorvoshoz, és õk adnak megfelelõt. A Frontline-t tartják a legjobbnak de nem tudom 3 hetesnek lehet-e olyat... Szóval kérdezd meg az állatorvostól, amúgy is kell õket hozzá vinned oltásra féregtelenítésre stb!
Orvostol vagy állatpatikában kérj szert, mert az sem jó ha az anyárol lenyalják a szert.

Van egy fajtatiszta palotapincsi kiskutyám, most tüzel, és rámászott egy másik kutya, összeragadtak de nem sokáig mert széthúztam őket, vízszerű váladék folyt ki belőle. Mennyi az esélye hogy terhes lesz? Mert én fajtatiszta kiskutyákat szeretnék.

Legjobb válasz: Örülhetsz, ha nem sérült meg a kutyád, amikor széthúztad õket, a lehetõ legnagyobb butaságot csináltad...és akkor már úgyis mindegy volt. Nagy valószínûséggel vemhesült.

Örülhetsz, ha nem sérült meg a kutyád, amikor széthúztad õket, a lehetõ legnagyobb butaságot csináltad...és akkor már úgyis mindegy volt. Nagy valószínûséggel vemhesült.
Na jó én a szaporítós monológomat olyan sokszor írtam már le, hogy most nem teszem mert ez kb falra hányt borsó. Közelítsük meg máshonnan: 1. A pincsik nagyon nagyon gyakran szülnek császárral. Ha most vemhes lett és egy nála nagyobb kutya fedezte ekkor a császármetszés esélye kb 100% bár lehet mázlitok. Bár attól még késõbb is lehet simán császározni kell a szukát mondjuk a következõ alomnál 2. fajtatiszta az a kutya akinek törzskönyve van.. a menhelyek tele vannak pincsikkel ha valakinek a falúból ilyen kell jelképes összegért akkor nyugodtan menjen be egy menhelyre mert szinte biztos, hogy lesz belõle 1-2 3. Ha a hormoninjekciót válasszátok akkor 98% os valószínûséggel lesz méhdaganata a kutyának Az, hogy a pincsik mennyi örökletes betegséget hordoznak az más kérdés és asszem most bele se megyek...
Minek? Láncra, házat õrizni? Senkinek nem kell már kutya .. ha kell akkor is csak kertdísznek, falun meg semmibe sem veszik õket. 1, 5 millió gazdátlan kutya van az országban, a mi menhelyünkön is mindig van 2-3 pincsi. Ha nem törzskönyves, jó szülõktõl való kutya, akkor ivartalanítsd ki ... semmi szükség újabb adag keverékekre, még akkor se ha te fajtatisztának gondolod ... tk. nélkül soha nem lesz az.
A két válaszadó mindent leírt. Arról nem is beszélve, hogy a palotapincsikbõl dunát lehetne rekeszteni, felesleges tovább szaporítani õket.
24 nap múlva az UH.-n sajnos attól, hogy széthúztad õket simán szerezhetett hüvelyi sérülést a kutyád ami elfertõzõdhet. Van esemény utáni injekció asszem olyan 12 ezer forint és az esetek 3/4 ében okoz méhgyulladást. sajna az összeragadás már nagyon a vége fedezésnek és abból a szempontból, hogy lesz e kölyök már nem sokat számít. Legjobb lenne ha gyorsan ivartalanítanátok.
A kérdező hozzászólása: nem szeretnénk ivartalanítani mert szeretnénk neki fajtatiszta kiskutyákat.
A kérdező hozzászólása: Nem szaporítani szeretnénk de kis faluba élünk és nagy rá az igény
A kérdező hozzászólása: Olvastam a neten hogy a kutyáknál a párzásnak 3 fázisa van, elsõben vannak a párzási mozdulatok, és elõkészítés a megtermékenyítésre másodikba kerül bele a spermium a 3.ba meg a leghosszabb mert akkor meg valami prosztata valami meg bele, honnan tudhatom meg hogy terhes?
A kérdező hozzászólása: az anyja és az apja is törzskönyves, a mi kutyánknak is van törzskönyve.
Mennyibe került a kutyusod? Csak érdeklõdöm. Nekem is pekingim van csak azért. Egyébként már nem sokat tehetsz, simán lehet vemhes a kutyád így is. Majd az ultrahanggal ki tudod deríteni, ha ivartalanítani semmiképpen sem akarod.
A kérdező hozzászólása: 55 ezer forintért vettük törzskönyvel együtt, de remélem nem lesz terhes még.
A kutya vemhes. Az ember terhes, de inkább várandós.
Bocsi, hogy ennyit kérdezgetek, de megkérdezhetem még azt, hogy melyik kennelben vetted? Vagy hogy honnan? :)

A kutyám sérves és most lehet, hogy kiskutyái lesznek. Abból lehet valami baja?

Legjobb válasz: b.sszus. Igen, nem is kicsi baja lehet belõle! Azonnal (de tényleg) vidd el állatorvoshoz, a vemhesség 40. napjáig ivartalaníttathatod a kutyád.Vagy még ezen belül, vagy utána pedig szépen visszapakolják a sérvét. Különben bazi nagy lesz a sérve, és iszonyatos fájdalmai lesznek.:( Ne ess kétségbe, csak 2 napon belül legyen meg a mûtét, hogy tuti ne csússzatok túl a 40. napon!!

b.sszus. Igen, nem is kicsi baja lehet belõle! Azonnal (de tényleg) vidd el állatorvoshoz, a vemhesség 40. napjáig ivartalaníttathatod a kutyád.Vagy még ezen belül, vagy utána pedig szépen visszapakolják a sérvét. Különben bazi nagy lesz a sérve, és iszonyatos fájdalmai lesznek.:( Ne ess kétségbe, csak 2 napon belül legyen meg a mûtét, hogy tuti ne csússzatok túl a 40. napon!!
Nagyon felelõtlen vagy! Sosem értettem az ilyen gazdikat. Ha tudod hogy sérves, akkor ivartalaníthattad volna, hogy még véletlenül sem legyen ekkora baj.
vigyázni kell, sokszor az ilyen kistestû kutyáknak a szíve nem bírja ki az egyszerû sérvmûtétet, de mindenképpen kérd ki szakember véleményét

Megtarthatom? Magára hagyott amstaff kiskutyát találtam. Kb.3 hónapos, fekete-fehér tündéri. Nekem már vam egy beagle kutyám 9 éves. Nem vagyok túl fiatal, de most kisértésbe estem, hogy megtartom. Viszont félek a fajtától, mi lesz ha megnő.

Legjobb válasz: Jó lenne elõször keresni a gazdát...lehet hogy nagyon várja haza. Nézz chippet, hirdetéseket. Úgy etikus. A fajtával nincs gond, ha tudsz vezér lenni, tökéletes kutya. Ha megnõ, akkor csak annyi változik, hogy nagyobb lesz:)))

Jó lenne elõször keresni a gazdát...lehet hogy nagyon várja haza. Nézz chippet, hirdetéseket. Úgy etikus. A fajtával nincs gond, ha tudsz vezér lenni, tökéletes kutya. Ha megnõ, akkor csak annyi változik, hogy nagyobb lesz:) ))
Elõttem szólónak igaza van. Lehet, hogy valaki nagyon várja haza! Vidd el orvoshoz, nézesd meg, van-e benne chip. Ha van rá lehetõséged, tegyél ki plakátot stb. Egyszer mi is fogadtunk be talált kutyust. Kb. két hétig volt nálunk, nagyon megszerettük. Végül elõkerült a gazda. Akkora boldogságot ritkán lát az ember, mint amikor újra találkoztak!
A kérdező hozzászólása: Az állatorvoson túl vagyok, a gazdi keresésen is, meghírdettem több helyen is de semmi , de egyébként megtatálás körülményei is arra utaltak, hogy nem eltévedt, elveszett kutyáról van szó. Minden esetre tényleg furcsa, hogy egy ilyen faj kutya, hogy kerül ilyen helyzetbe. Egy hónapja már velem van.. a szívemhez nõtt, de tudom ez nem elég.Ez egy karakteres fajta.
Légy vele határozott és következetes már a kezdetektõl, és nem lehet gond. Jan Fennell könyvei is segítséget nyújthatnak a neveléssel kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Jan Fennel a csodálatos kutya doki úgye? Biztos, hogy minden infot megpróbálok beszerezni a fajtával kapcsolatba nagy szükségem lesz rá, épp úgy mint a tapasztalatokra, tanácsokra.
Hát, az inkább Cesar Millan, de mindkettõjüktõl lehet hasznos dolgokat tanulni.
Kétlem hogy fajtatiszta amstaff kiskutyák kódorogjanak az utcán. Lehet, hasonlít a talált a fajtára. de bõven benne van, hogy keverék.Ha úgy neveled, mint bármely más kutyával tennéd, semmivel sem lesz több gondod vele. Viszont, ha nem tudsz a fajtától való félelmedtõl szabadulni, most keress neki másik gazdát. Úgy nem lehet kutyát tartani és nevelni, hogy félelem van benned vele szemben.
A kérdező hozzászólása: Szívesen átlinkelnék egy képet róla a meggyõzés érdekében, (csak nem tudom, hogy lehet)Az állatorvos szerint is fajtiszta.Tudom, hogy fura eset én sem értem.Abban nagyon igazad van, hogy úgy nem lehet kutyát nevelni, hogy eleve félek a fajtától.Ismerkedünk és feszívom magam..
Egy régi kutyás könyvben azt olvastam (dr. Kováts Zsolt – Kutyaiskola), hogy a hozott és szerzett dolgok 50-50%ban vannak. Bár ezt a fajtát nem ismerem, de úgy gondolom, hogy jó neveléssel ellensúlyozhatók a fajtából adódó nehézségek. Legyél te a domináns – határozott fellépés és semmi félelem – és akkor nem lesz gond. Ha õ lesz az úr a háznál, sírva fogsz zokogni. Bár ez minden kutyafajtánál igaz.

Lesz egy yorkie kiskutyám és már most látogatjuk a kicsit, hogy szokjon minket kb minden 2. nap, és észrevetem, h a kis yorkienek magátol felállt a füle, senki nem ragasztotta fel. Ez gondolom nem baj, vagy igen?

Legjobb válasz: Az a normális, hogy magától felállt a füle. Viszont ne lepõdjetek majd meg, hogy mikor váltja a fogát, valószínûleg lekonyulhat neki. Magától vissza is kell állnia.

Az a normális, hogy magától felállt a füle. Viszont ne lepõdjetek majd meg, hogy mikor váltja a fogát, valószínûleg lekonyulhat neki. Magától vissza is kell állnia.
A kérdező hozzászólása: rendben van köszönöm :)
Az a normális. Az én kutyámnak ragasztani kellett, hogy állva maradjon. Örülj neki :) A szõrt majd mindig le kell vágni/vágatni róla (1-2 havonta) hogy a súlya ne húzza le.

A havanese kiskutyáknak hány hetes korukra lesz teljesen fekete pigmentált az orra? Most kaptam egy fotót 7, 5 hetes kölyökről ( fehér szőrű), de rózsaszín foltos az orra teteje.

Legjobb válasz: Az enyámnek már 6 hetesen teljesen fekete volt. Szerintem valami nem oké, ha foltos, bár nem tudom biztosan.

Az enyámnek már 6 hetesen teljesen fekete volt. Szerintem valami nem oké, ha foltos, bár nem tudom biztosan.
Szia! Ez szerintem is hibának számít. Az enyémnek is mindig fekete volt. Én sem vagyok teljesen biztos benne!
Szerintem az pigmenthiba és maradni fog.
Pigmenthiba, nem fog elmúlni. Ha kiállításra akartad vinni a kutyát, akkor arról lemondhatsz, de ettõl még ugyanolyan szerethetõ marad. (Már ha meg akartad venni az egyik kicsit)
Ha tenyésztõtõl vásárolnád a kiskutyát, akkor elvileg csak hobby célra adhatja el, a rendes ár töredékéért. Ha meg nem tenyésztõ, akkor meg semmiképp ne vegyél, se fekete orrut, sem rózsaszint. Szerintem.
Igen pigmenthibás, de van rá esély, hogy befeketedik.Az enyémet is emiatt csak hobby célra vehettem meg, mert kiállításon kizárják érte.Most 10 hónapos és a nagy foltokból már egy nagyon vékony pici rózsaszín csík maradt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!