Találatok a következő kifejezésre: Most leszek 12 hetes (18 db)

Most voltam 12 hetes uh-n, szerintetek jók az értékeim? CRL:81mm, BPD:23mm, NT:1, 5mm aztán azt írták a kiskönyvembe hogy 13 hetes. Kicsit nagyobb mint 12 hetes. Remélem AFP-nél nem lesz ebből gond, hogy 1 héttel többet írtak, szerintetek?

Legjobb válasz: Szia! Természetesen nem lesz gond, mert ennek alapján küldenek majd az AFP-s vérvételre. A tarkóredõje is tökéletes értéket mutat, szerintem nincs miért aggódnod! :) Jó egészséget!

Szia! Természetesen nem lesz gond, mert ennek alapján küldenek majd az AFP-s vérvételre. A tarkóredõje is tökéletes értéket mutat, szerintem nincs miért aggódnod! :) Jó egészséget!
Nem lesz gond. Az AFP-t a 16. héten nézik, hivatalosan 16-18. hét az optimális idõpont rá.
A kérdező hozzászólása: Kérdezõ:Csak mert elvileg most vagyok 12 hetes 3 napos és 3 hét múlva kell mennem AFP-re, szóval még nem töltöm be a 16 hetet. csak a kiskönyvembe 13 hetet írtak. lehet az értékek miatt? (bizti csak tul aggodalaskodó vagyok:)
a ciklus kimaradásod 12 hét de a babád 13 hetesnek felel meg nekem pont fordítva van mi kisebbek vagyunk 1 héttel most kaptam meg a 12 hetes vérvizsgálat eredményét és van egy kis emelkedett kockázat benne én is arra gondolok hogy az is befolyásolhatta hogy a méretünk nem egyezik a korunkkal de hát nekem nem is egyezhet mert elhúzódó ciklusaim voltak

Most vagyok 12 hetes kismama. Nekem 1 héttel elötte azaz a 11 hétben vettek genetikai vérvizsgálatot. és most voltam az eredményért, és nem mondta pontosan az orvos, de magas a kockázat a betegségre. Ez mit jelent? Beteg lesz?

azt mondta,hogy csütörtökön visszakell mennem,hogy megismételje a vérvételt.nem birom ki addig,már most sirogörcsöm van.mit csináljak?ha korábban lett csinálva,igy mutathat az eredmény tévesen rosszat?

Legjobb válasz: Utolsó vagyok.Ez kombinált tesz volt,ugye?

A kombinált teszt eredményét 1:150 vagy ennél kisebb arány esetén tekintik pozitívnak. Ez csak egy kockázat becslés, a mi nem jelenti azt, hogy biztosan gond van. Ha jól tudom száz nagy kockázatú eset közül kb. egy amikor tényleg gond van.
Szia! Nekem is viszonylag magas lett a Down kockázata a kombinál teszten. (Nekem is 11 hetesen vették le, de elvileg a erhességi korhoz korrigálják mindig az eredményt, tehát ha a papírodra 11 hetes kor volt írva, akkor õk annyival számoltak) Én végig stresszeltem 2 hónapon keresztül, mert bár az UH-n semmi probléma nem mutatkozott (kétszer elmentünk fizetõs genetikai szûrésre) de a különbözõ vérmarkerjeim mindig a kockázatos tartományban voltunk. Én végül megcsináltattam az amniocentézist, és kiderült semmi baja a kicsinek. Egyszerûen van olyan, hogy az anyának alkatilag eltérõek a vérmarkerei (nekem több mint kétszeres volt a HCG és a normális fele a PaPP). Ezt nem reklámozzák mostanában, de a dokimnak mindig van épp 1-2 érintett kismamája, akinek kihozzák a pozitív eredményt, e de eddig (másfél éve csinálják a kórházban rutinszerûen a vizsgálatot) még senkinél nem igazolódott be a gyanú, vagyis nem volt beteg egy baba sem!!!! Saját véleményem, hogy ezek a vizsgálatok semmivel sem pontosabbak, mint a sokat szidott AFP. Csak most még új, és divatos.
Utolsó vagyok.Ez kombinált tesz volt, ugye?
Szia, én ugyanigy jártam mint te. A 12 heti genetikai vérvétel (kombinált teszt) nekem is rossz lett. Vissza kellett volna mennem, de én inkább beszéltem a genetikussal, és a magzatvízvételt választottam.Azóta megjött az eredmény, és minden rendben van. Tudom min mész keresztül, én is sokat sírtam, nagyon nehéz volt. De hidd el, annak hogy valami baj lesz, nagyon kicsi az esélye.Azt tudom, hogy ez a vizsgálat a 11.héttõl a 13hétig pontos. Én is abban reménykedtem, hogy talán az idõpont nem volt jó, és azért lett rossz az eredmény. Viszont az AFP-m tökéletes lett. Sok nyugit, és boldog babavárást kivánok. 22 hetes kismama.
elsõ vagyok... nekem a hcg-t már 5 hetesen levették, meg az egész vérképet, mást nem néztek 16. hétig. szerintem se aggódj, mert biztos, hogy minden rendben van veletek! gondolom uh-ot csinált a doki, és ott minden rendben volt
Ne keseredj el, nem lesz semmi gond.Az a helyzet a kismamákat sokszor paráztatják feleslegesen.Pl.nem idöben végzett vérvétel, sokat számít, és sok kismama jár így, mint te most.98%, hogy minden rendben lesz.Nyugodj meg.20hetes
Szia! Próbálj megnyugodni, amit most(12 het)Fognak levenni az lesza pontos!Neked is volt uh meg utána vérvétel? Nekem a dokim azt mondta, h itt az idõpont a legfontosabb!csak betöltött 12 hét után lehet a 13-ig!Várd meg azt az eredményt és reméljük utána teljesen megnyugszol!Amúgy ez csak egy becsült érték, és ha nem tetszik nekik akkor elõbb további vizsgálatokra küldenek, ami pontosabb eredményeket ad!Tudom ezt a nyugi dolgot könnyû mondani, nekem is mondhatta bárki, én csak az orvos magyarázata után nyugodtam meg! Minden jót nektek!16+1 km
milyen genetikai vérvétel van 11-12 hetesen? nekem 1x sem volt, csak az AFP 16 hetesen 12. héten van a genetikai uh.
A kérdező hozzászólása: biztos?azért köszönöm, remélem, igazad van.
A kérdező hozzászólása: nemtudom, valami papp teszt, meg hcg mérés vérbe.többit nem tudom.
bocsi, hogy ide kérdezek... de ha ennyire nagy annak a veszélye, vagy hogy is írjam...szóval nagy %-ban nem mutat jó eredményt ez a teszt, akkor minek csinálják? hogy stresszeljék a kismamákat :S :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm a nyugtatásokat, már kicsit jobban vagyok, már nem sirok, mert azzal is csak ártanák a babának
Utolsó hozzászólónak!Én is úgy érzem, hogy a kismamákat íjesztegetik(a legtöbb esetben), mert az orvosok még a legcsekélyebb kockázatot sem vállalják a babákért.Még úgy "emberileg"sem mernek olyan tanácsot adni, ami esetleg megnyugtatóbb lenne a kismamáknak.Pedig ezer UH-ot végeznek, amin azért sok minden látszik.

Hányadik héten tudják megmondani, hogy fiú, vagy lány lesz-e a baba? Most vagyok 12 hetes.

Legjobb válasz: Nekem kb a 22.héten derült ki, mert addig nem mutatta magát.

Nekem kb a 22.héten derült ki, mert addig nem mutatta magát.
Szia, nekem 15 hetesen megmondták, hogy kislány :)
Nekünk a múlt héten (18. hét) a 2d uh-gon mondta a doki, hogy 90%, h. kislány. A jövõ héten megyek genetikai uh-ra, azt mondta, hogy az nagyobb felbontású, mint az õ gépe, ezért biztosat csak ott tud mondani. 19. hetes km
16 héten mondták azt, hogy fiú
Nekem már 12 hetesen 4D-n megmondták hogy kislány (bár akkor ezt nem szabad kézpénznek venni) és azóta is kislány. 34 hetes kisdömper :)
SZia! Mi még a mai napig nem tudjuk és már 29 hetes vagyok.Jövõhéten megyünk megint és remélem akkor már megtudjuk, de ha mégsem akkor már nem is fogom eröltetni a dolgot mert akkor majd megtudjuk ha világra jött.
30 hetes uh-on tudták csak megmondani, mert addig háttal mutatta magát :)
18 héttõl már biztosabban tudnak találgatni:)
A nemi szervek a 12. hétig egyformán fejlõdnek és csak utána kezdenek el különbözni. A fentiek miatt nincs túl nagy realitása, hogy a 12. héten ez ügyben bármit is pláne biztosat tudjon mondani a doki. Elõször a 16-18. hét között van reális esély arra, hogy nagy valószínûséggel biztosat tud mondani a doki. Vannak "szégyenlõs" babák akik képesek a vizsgálat alatt úgy helyezkedni, hogy ne legyen egyértelmû a dolog, így akár 30. hét tájáig is titok maradhat a dolog.
Hát én elég szkeptikusan fogadom ezeket a válaszokat. Jól emlékeztek? Én azt olvastam, hogy a 20. hétnél elõbb nem valószínû, hogy látszik. A 12. héten kifejlõdnek ugyan nagyjából a nemi szervek, de még olyan kicsi a magzat, hogy nem látszhat. A 20. héten megkérdeztem a dokit, és kinevetett, hogy ilyen korán mit akarok. Nekem a 23. héten mutatta meg. 4D-sen esetleg látszhat elõbb.
16 hét után, ha megmutatja magát. Nálunk a 18 hetes uhon mondják meg, ha látszik. Sokan mondják, hogy már a 12 hetes uhon megmondták, én rákérdzetem, a doki azt mondta, hogy ilyenkor már alakulnak a külsõ nemi szervek, de még nem mondják meg. Úgyhogy baba fejlettségi fokától függõen már látható, de még bizonytalan, ezért nem mondják, csak késõbb.
Nekem 18. héten mondták, hogy fiú. És az is lett. :)
Nekem is 18 hetesen mondták meg, hogy kisfiú és az is lett.

Angliai kismamák, nektek a 12. Heti uh-n mar meg tudtak mondani a baba nemét? Most leszek hetfon 10 hetes es mar nem birok magammal az elso ultfahangos vizsbalatig.

Legjobb válasz: Nem mondjak itt meg a 12 hetesen..Mivel tul korai..:) De en,ahogy vizsgaltak a babamat a 13.heten (verzes miatt extra uh..) akkor lattam a 3 csikot,en akkor mar tudtam hogy kislany!:) (persze senki nem hitt nekem...).A 21.heten a 20 hetes genetikain mondtak meg a nemet. 26hkm

Nem mondjak itt meg a 12 hetesen..Mivel tul korai..:) De en, ahogy vizsgaltak a babamat a 13.heten (verzes miatt extra uh..) akkor lattam a 3 csikot, en akkor mar tudtam hogy kislany!:) (persze senki nem hitt nekem...).A 21.heten a 20 hetes genetikain mondtak meg a nemet. 26hkm
Nem mondják meg. Angliában a 20 hetes UH-on nézik csak.
Lehet, h szabin lesz, ezért csúsztatott egy hetet.
A kérdező hozzászólása: Igen, szabin lesz. Nem gond, hogy csak akkor lesznek meg a vizsgálatok? Azt mondta, addig védõnõhöz sem kell mennem. Ez azért is furcsa, mert még kiskönyvem sincs és két UH kívûl más vizsgálat még nem is volt.
Én is most vagyok 10 hetes, nekem is még csak 2 uh volt, se kiskönyv, se védõnõvel való találkozás, se egy vérvétel... és nekem is azt mondta az orvos, hogy majd a 13-14. héten lesznek ezek mind, mert hogy õ nem rossz szándékból mondja, de bármi történhet... Hát nem nyugodtam meg tõle, de mondjuk látszott rajta, hogy tényleg nem rosszindulatból mondta...
Nekem is a 13. hetemben lesz uh vizsgálat, peddig az én dokim nem szabizik!Amugy meg nyugodtan csináltasd meg a kiskönyvedet a védönõnél, ha minden igaz akkor vérvételre is el kellenne, hogy küldjön!ha még nem volt!
Én úgy tudom, hogy a 12. hét elõtt el kell menni a védõnõhöz és kiállítatni a kiskönyvet, mert különben nem kap a kismama majd juttatásokat, Gyed-et meg ilyeneket! De lehet hogy rossz az infóm, akkor bocsi! Egyébként én 10 hetesen voltam elõször védõnõnél, kaptam kiskönyvet, megcsinálták a vezelet és vérvizsgálatot is és a 12. hét elsõ napján kell mennem ultrahangra! Utána lévõ héten vissza dokihoz és a védõnõhöz és akkor már meglesz a vérvétel eredménye is! Szerintem nem érdemes várogatni, 10 hetesen azért már legalább egy kiskönyv meg pár vizsgálat nem árt!
bocsi: született:)
A 12 hetes baba még nagyon pici, nem is értem igazán, hogy mondhatta meg a doki a nemét. Nem lehet biztonsággal megállapítani, mondjuk ha egy annyira egyértelmû pozíciót kapott el... hát talán. 19 hetesen már sokkal biztosabb. És minden rendben lesz, ne aggódj:-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. :) 12 hetesen 4D-n voltunk és széttette a lábát a pici. Persze nem éljük bele magunkat, meg igazából soha nem volt az hogy kislányt vagy kisfiút szeretnénk, mindegy, csak végre legyen kisbabánk és egészséges legyen. De azért a kíváncsiság ott van. Én is abban bízom hogy ha eddig minden rendben volt akkor most is az lesz. :)
Szia, akkor a legbiztosabb a neme, ha majd látod élõben! :) Nekem végig azt mondták, hogy fiam lesz, de én éreztem, hogy nem. most pedig egy gyönyörû 4 hós kislány édesanyja vagyok! Boldog babavárást, könnyû szülést kívánok!
Szia, Nekem 19hetesen két nagy golyó volt a lába között, mégis úgy vagyok vele, hogy egy lánynév nem fog ártani. Érkezési oldalon kiderül az igazi neme. Láttunk már tévedéseket:D Ha 12hetesen jól volt, most már annyira irinyó pirinyó az esélye, hogy baj legyen, hogy már már nincs. Sajna elõ szokott fordulni, de ezzel ne is foglalkozz, nem lesz gond, sõt! Sajna a terhesség végéig fent áll, baj lesz, de jobb nem belegondolni. (én még 5hétig aggódok minden oks legyen) Jó pocakosodást:)
Szia! Nekem az orvosom azt mondta, hogy 12 hetesen nem lehet 100%-ig megállapítani a nemét. 19 hetesen már szépen lehet látni:) Nekem 20 hetesen mutatta meg magát a kislányom:) Most 1 éves:) A sogórnõm volt 12 hetesen 4D-n, azt mondták neki, hogy kislány, gyönyörû fia szüleztett:) Boldog babavárást:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek is Lányok! Csak pozitívan gondolkodok! És már érzem a mozgását, így könnyebb. Bár nem mindíg, de tegnap elõször 2 jókorát rúgott a hasfalamba:) Kíváncsi leszek mit mondanak a nemét illetõen, és hogy mi lesz :) Izgi ez a várakozás, és inkább ezen gondolkodom mint az egészségen parázzak (mert tudom hogy minden rendben lesz) :)
Sziasztok, szerintem ez dokitól függ. Az én dokim korán megmondta, hogy kislányunk lesz anno, és igy is lett. Most 14 hetes vagyok, és a genetikus is, és a saját dokim is megmondta, hogy kisfiú lesz. Egyértelmûen látszik a kukija.:) Ha valaki ért hozzá, és már látott 50000 babucit, akkor megtudja mondani.
A kérdező hozzászólása: :) Köszönöm, Neked Gratulálok a kislányhoz! :)
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam 4d-n nem bírtam tovább és kisfiú! Egyértelmûen látszott a kuki :)

A reggeli hőmérsékletem 36, 3-36, 4-ről 35, 9-re csökkent. Mi lehet az oka? Most lesz a 12 hetes ultrahangom. Kell aggódnom ez miatt? Lehet valami nincs rendben?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj csak hagyd abba a hõmérõzést... Minek méred még 12 hetesen is? Csak arra jó hogy bepánikolj. Én a pozi tesztek után 1-2 napig még mértem aztán abba is hagytam. 21hkm

Szia! Ne aggódj csak hagyd abba a hõmérõzést... Minek méred még 12 hetesen is? Csak arra jó hogy bepánikolj. Én a pozi tesztek után 1-2 napig még mértem aztán abba is hagytam. 21hkm
Szia! Lenne egy kérdésem. Mennyi volt a hõd ott akörül mikor nem vártad? Bocsi, h nem a kérdésre válaszolok, arra sajnos nem tudom a választ.
A kérdező hozzászólása: 35, 6-35, 7 volt a hõm elõtte. Amúgy 3 nap múlva megyek dokihoz, csak kíváncsiságból mértem és megilyedtem hogy ilyen alacsonyra lement a 36, 4-rõl
Köszi a választ. Remélem minden rendben lesz nálad.
Szia 12 hetesen ne mérd csak bepánikolsz ha 1 2 tizedet csökken..nyugi minden rendben lesz!!!!!!
Meg eletbe nem hallottam!!!mi miatt is kell merni a homersekletet?35hkm

Segítséget kérek! Az utolsó ultrahangos papírom szerínt holnap leszek 9 hetes. Hétfőn vizsgált meg a doki aki azt mondta, hogy 9 hét 4 nap de a kis könyvembe 9 hetet irt. Akkor most mikor menjek 12 hetes ultrahangra? Honnan számoljam?

Legjobb válasz: Szia! Valószínûleg pár nappal nagyobb a babád, de szerintem akkor menj amikor a mensi szerint a 12. hétben vagy, tehát 11+vmennyi naposan. Nálatok nem adnak pontos idõpontot a vizsgálatra? Nálunk elõjegyzett idõpont nélkül szóba sem állnak az emberrel...

Szia! Valószínûleg pár nappal nagyobb a babád, de szerintem akkor menj amikor a mensi szerint a 12. hétben vagy, tehát 11+vmennyi naposan. Nálatok nem adnak pontos idõpontot a vizsgálatra? Nálunk elõjegyzett idõpont nélkül szóba sem állnak az emberrel...
Az uh-adatok alapján menj.
3. válaszoló vagyok. Igaz fontos a 12. heti UH, de nyugodj meg nem lesz semmi baj.Én 11+2 hetesen voltam és nem lett rossz az eredmény.Ha késõbb mész pár nappal abból sem lesz gond.Ha tudod pontosan, hogy mikor fogant a babád akkor kitudod számolni, hogy mikor vagy 12 hetes.
elsõ vok: 11. vagy a 12. hétben kell megcsinálni, de nem naphoz kötött mint pl az AFP, mert az uh-n fizikai valójában vizsgálják meg a babát fejétõl a talpáig minden szervét megvan-e, nyakiredõ vastagság jó-e, hasfal zárt-e stb, mindegy az a néhány nap! Minden jót!
Szia!A kiskönyvbe mindig a betöltött hetet írják.Én 12+2 hetesen voltam az ultrahangon.Az jó volt, nem volt gond.
A kérdező hozzászólása: Nyakiredö érték mikor jo?és rossz? Mi van olyankor ha rossz?
Akkor úgy menj ahogy a dokid mondta.Nem kell pont a 12. hetet betöltött napon nyakiredõre menni.Én is pl. 12+5 hetesen voltam és teljesen ok minden és nem szóltak hogy fú nem pont kerek 12.hetesen mentem.
A kérdező hozzászólása: Úgy tudom h a 12 hete uh nagyon fontos.Nem baj ha késõn megyek vagy korán?
A kérdező hozzászólása: Nem kell idõ pont!Azt mondta a doki h találkozunk 3 hét mulva zz uh és õ a 9 héttel számolta.
Szia! A terhességi heted még sokszor változhat.A kis könyvben beírt hetek száma szerint számold a dolgokat.Nekem 3 héttel nagyobb a babám, de nem foglalkoznak vele. Boldog Babavárást! 34 hetes
Nekem 11 hetesen és 1 nposan csinálták meg a 12. heti UH-ot, mivel akkor más miatt (haematóma) úgyis mennem kellet.

Most 12 hetes terhes vagyok. Hányadik héten tudják megmondani, hogy fiam vagy lányom lesz-e?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 18 hetesen megmondták,hogy fiam lesz,azóta már többször megerõsítették ezt a tényt.De volt,aki csak a szülés után tudta meg,hogy milye lett,mert az ultrahangon egyszer sem fordult úgy,hogy látszódjon a micsodája.Ha szerencséd van,akkor hamar megmutatja,hogy mit rejteget a lába között.:-) 34 hetes kismama

Szia! Nekem 18 hetesen megmondták, hogy fiam lesz, azóta már többször megerõsítették ezt a tényt.De volt, aki csak a szülés után tudta meg, hogy milye lett, mert az ultrahangon egyszer sem fordult úgy, hogy látszódjon a micsodája.Ha szerencséd van, akkor hamar megmutatja, hogy mit rejteget a lába között.:-) 34 hetes kismama
Tudtommal 16 hét után látszik, de sokan beszámoltak arról, hogy a 12 hetesen már megmondták (amit én személy szerint kétlek)Nekem a 18 heti uhon mondták, bejött:-))
Szió! A 13. heti ultrahangon meg tudjak mondani, hogy pl félig van a hólyagja, meg ilyenek, de azt, h fiú vagy lány csak a 16. hét után (holnap megyek terheleses cukorra, 23.an ultrahangra, alig birok magammal, hogy megtudjam, hogy fiu e vagy lany :) ) Turelem :D egy hónap leghamarabb, és kiderul!
Szia Nekem eddig nem tudták megmondani.A 4D-nis csak annyitmondott a nõ, hogy õ lányra tippelne.Nem mutatta meg magát tutira.(ez a 19.héten volt) Jó babavárást 20 hetes kismama
Szia.Az én babám 14 hetesen mutatta meg a kukiját , képünk is van róla.Ha úgy fekszik ennyi idõsen már látják.28hetes kismami

10 hetes 6 napos vagyok most.12 hetes 4 napos leszek az elso UH-m alkalmaval, eddig semmit nem vizsgaltak rajtam (igen, Nagybritannia). Mekkora az esely, hogy nem is lesz elo baba az uh-n?

Tunetek vannak, voltak, a melltartomat le kellett cserelni 80A-rol 85C-re, allandoan faradt es almos vagyok. egyfolytaban fel vagyok puffadva, ami reggelre kisebb lesz, de reggel is van gombolyu pocim.

Legjobb válasz: Ne gondolj semmi rosszra, minden rendben lesz!! Általában, ha elhal a magzat, akkor vérzik és görcsöl az anya. Persze elõfordul, hogy nem, de az a ritkább. Ne gondolkodj ilyesmin, koncentrálj a babára!!!

Ne gondolj semmi rosszra, minden rendben lesz!! Általában, ha elhal a magzat, akkor vérzik és görcsöl az anya. Persze elõfordul, hogy nem, de az a ritkább. Ne gondolkodj ilyesmin, koncentrálj a babára!!!
Én kedden kellett volna mennyek 12hetes ultrahangra, de sajnos már nemkell.Melleim nagyon érzékenyek voltak amit csak a tegnap neméreztem, 2napja nagyon erös görcseim vannak, és minimális vérzés is jelenkezet.Sajnos ma a doki megvizsgált és közölte hogy elhalt a baba.Szerintem ahogy a görcsök kezdöttek akkor kezdödött a baj is, és akkor megszünt a melleim érzékenysége is. De ne aggodj amig nincs ilyen panaszod, és sok szerencsét.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom!!!
Én úgy tudom, hogy a tünetek még pár napig megmaradhatnak akkor is ha tragédia történik, de ne gondolj ilyenekre. Az is igaz, hogy általában erõs görcsök és vérzés jelentkezik. Próbálj pozitív maradni, nem lesz semmi baj! A második válaszolót nagyon sajnálom! Kívánom neki, hogy minél hamarabb újra sikerüljön teherbe esnie és egészséges kisbabája szülessen!!! Minden jót!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!