Találatok a következő kifejezésre: Most leszek 11 hetes (12 db)

Most lesz 11 hetes a görim baj hogy elcsúsztam az oltásaival?

Legjobb válasz: Kövezettek meg, de mi az a göri?

Kövezettek meg, de mi az a göri?
Ó, az enyém is rossz -folyamatosan- már több mint 5 éve !!!
A kérdező hozzászólása: nem beteg :) csak rossz:P köszi hogy megnyugtattatok:D
Folyamatos kezelés? Beteg? Nem lesz gond az oltásokkal, csak ne vidd sétálni addig, amíg nincs meg mind :)
A kérdező hozzászólása: én is arra számitok hogy a doki majd mond v mit... de még nem jutottam el odáig:/ péntekig el szeretném vinni és akkor fojamatos kezelést adni szegénykének:)
Az elsõ 3 oltás a szopornyica elleni, 3 hetente adják be. Szerintem fontos a megfelelõ idõ a védettség kialakulása miatt. A 4. oltás a veszettség elleni. Ha ezután letelik a 2 hét utána ajánlatos csak kivinni. De a doki tud pontosat mondani.
A kérdező hozzászólása: aha... de neki most kéne elkezdeni adogatni és ismételni az oltásokat... akkor max meglesz az egész csúszva. ugye pár hetet v hónapot kell várni az oltásokkal. ha ez többre sikerül az baj? mert kimennek ilyenek a fejembõl...:/
*kutyánk
Vadászgörény seggdugó... amugy meg nembaj a kutyák sincs évente beoltva kb 2-2.5 évente igen!
A kérdező hozzászólása: vadászgörény de akinek van valószínû tudja.
A kérdező hozzászólása: akkor nem várom hogy megjavuljon:P akkor jó amikor alszik:) majd ha megkapja az oltásokat megyünk ki rosszalkodni:) remélem lesz hó és megismeri a havat:D

Van két macskánk az orvos azt mondta h kerüljem az állatokat! De én nem simogatom csak oda ül mellém vagy a lábamhoz! Attól nem lesz semmi baja a babának? Most vagyok 11 hetes terhes!

Legjobb válasz: Fertõzéseket csak az ürülék terjeszt!!!!! Nekem is van cicám, nem kell ebbõl olyan nagy ügyet csinálni ... Ha már régóta megvan a cica, akkor úgyis átestél a toxon, ha meg eddig nem, akkor most sem fogsz már, mert tiszta a cicád! Úgyis rendszeresen van szûrés. Én is mondtam még az elején a dokinak, hogy cica van, baj? Azt mondta, hogy dehogy baj, csak ne én takarítsam az almot! Simogatom, etetem, beszélgetünk, odabújik, melegíti a pocim (amit a babám nagyon szeret), s semmi bajunk nincs! 34 hetes kismama

Fertõzéseket csak az ürülék terjeszt!!!!! Nekem is van cicám, nem kell ebbõl olyan nagy ügyet csinálni ... Ha már régóta megvan a cica, akkor úgyis átestél a toxon, ha meg eddig nem, akkor most sem fogsz már, mert tiszta a cicád! Úgyis rendszeresen van szûrés. Én is mondtam még az elején a dokinak, hogy cica van, baj? Azt mondta, hogy dehogy baj, csak ne én takarítsam az almot! Simogatom, etetem, beszélgetünk, odabújik, melegíti a pocim (amit a babám nagyon szeret), s semmi bajunk nincs! 34 hetes kismama
nekem is van kettõ és mióta az eszemet tudom mindig volt cicánk...ha van akkor attól nem valószínû hogy pont a terhességed alatt lesz toxo.-d hacsak nem szeretgetsz idegen cicát... tény hogy az ürülék a forrás ezért azt most ne te takarítsad! de ezen kívül minden mást csinálhatsz ugyan úgy mint eddig ... azok akik azt mondják kerüld el vagy passzold a saját cicádat azok eleve korlátoltak a témában! az én Pici-vacakom most is itt dorombol a lábam mellett és ezt már 13 éve teszi...ha most kitenném a szûrét akkor egy szemétláda lennék!
Én csak "messzirõl" találkoztam a cicáinkkal, mégis kimutatták a véremben a toxoplazmózist. Szerintem kérj tesztet, én is kértem így derült ki!!! 34 hetes km.
Én azt mondom, jobb félni, mint megijedni. Ha csak a lábadhoz dörgölõzik, nem lehet baj, de inkább kerüld, véletlenül is odakaphat, szeretetbõl. Velem számtalanszor fordult elõ. Csináltass tesztet. Én is macskapárti vagyok, de nem éri meg kockáztatni a babit. Egy ideig kórházban voltam, és ott volt ilyen baba, akit ez a baj ért. Szóval egy állatpárti sem tudhatja, hogy az õ macskája mit hordoz, nem igaz hogy nem lehet baj. És a gyümölcsöket is jól mosd meg. :)
En ugy hallottam, hogy a macskak a legveszelyesebbek a terhes nokre, tehat en nagy ivben kerulnem oket(foleg, hogy nem is vagyok oda a cicakert).Szerintem ne nagyon simogasd oket. Boldog babavarast! :)
Hát én is messze elkerültem õket! Az almot ne te takarítsd! Sõt naponta kell takarítani.
Szerintem attól, hogy odaül melléd, nem lesz semmi bajod.De az nem igaz, hogy ha régóta van macskád, tuti átestél a fertõzésen.Tesómnak van régóta, és szó szerint tesóm mosta ki a kakiból, pisibõl egy mûtét után amikor még az altatás hatása alatt volt.Mégis negatív lett a tesztje!Azóta havonta nézik nála, hogy terhes.Tehát folyamatosan figyelik, ami azért jó.Neki azt tanácsolta az orvosa, hogy ha nem akarja addig elajándékozni, akkor a cica ne menjen be a házba, vagy ha bennt van, ne engedjék ki.Mert ezt kintrõl szedik össze!Jól teszed, hogy nem simogatod.Mert bár a széklete fertõz, de azt nem tudhatod, hogy nem maradt -e a szõrén valami, ami a te kezedre kerül.Én szeretem a macskákat, de terhesen nem nyúlok hozzájuk.Nem kockázatnék semmi pénzért.A gyerekemrõl van szó, aki 100 milliószor fontosabb.
Én valahol azt olvastam, hogy aki cicát tart terhessége elõtt az úgyis átesik ezen a betegségen és védettséget élvez, így a babát elvileg nem veszélyezteti. De ettõl függetlenül inkább kerüld a cicót. Nekem is van, néha azért megsimogatom, ha nagyon könyörög. :S De kerti cica, így a kaksijával abszolút nem érintkezem.
Ha helyesen kezeled semmi gondod nem lesz tõle. Nekünk is volt amikor terhes voltam, 10 hónapos volt a babám, amikor a cicát elütötte az autó :( Õ benti cica volt, az almot a párom takarította. Én simogattam is. A toxoplazma vizsgálat jó lett, többször is nézték, Semmi gondunk nem volt tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek!!! Nekünk kint vannak ugyhogy nem kell almot takarítani meg ilyenek!!! De kicsi koromtól kezdve mindig volt macskánk!!!!!! Még egyszer köszi a segítséget!!!
Ha szobacicák és nem nyershúson és egeren élnek, akkor túl nagy gáz nincs.
Habár mikor én terhes voltam, nem volt cicánk, de egy barátnõmnek ugyanúgy be járt a házba a cicája, mint régen, simogatta, etette stb, még sem lett semmi baja a picinek, egészségesen született.
Ahhoz, hogy meg is fertõzõdj a bacival a szájadhoz kell kerülnie, és nem csak macskáktól lehet megkapni, illetve macskaürüléktõl, hanem nyers hústól, mosatlan gyümölcstõl vagy földdel való érintkezéssel is, úgymint kapálás, virágültetés, etc. Ha mindig kezet mosol utána, nem valószínû, hogy megkapod. Egyébként a macskák sokat tisztítják magukat, úgyhogy kicsi a valószínüsége, hogy a hátáról vagy a fejérõl macskaürüléket szedsz össze. Kézmosás és tesztelni a toxot terhesség alatt, ennyi. Nem kell parázni és nem kell kidobni a cicákat. Az enyém is megvan :-)
Szerintem mehetsz a XIV.kerbe.Nekem vidéki címem van, és a X.kerbe járok védõnöhöz.
A X kerületbe menj most, ott kiállítják a kiskönyvedet, felveszik az adataidat...amikor átköltöztök, át kell kérni a kartonodat a XIV. kerületbe. (Ezt majd elintézik egymás között, csak jelezni kell hogy elköltözöl.) A baba szempontjából mindegy hogy hová vagy bejelentve, mindig azt tartsd szem elõtt, hogy hová viszitek "haza" a babát.
Szerintem keresd meg ott a védõnõt, ahol most épp laksz.Fõleg ha nincs még kis könyved.Azt tuti megcsinálja.Aztán havonta kell menni, úgy, hogy utána van idõd meg keresni a másikat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! :)
Ugy van ahogy a 21:31-es irta. Most a 10.be menj, majd késöbb a 14-be. Én is 2 hete nézztem utána, nekem 2 lakcimem van ugyanazon (10.) kerületben és mondták, hogy a tartózkodási hely szerint kell menni. De siess, mert egy kicsit el vagy csúszva...
A kérdező hozzászólása: Tegnap felhívtam õket és azt mondták, hogy ne bonyolítsuk, kiállítják már egybõl a XIV. kerületben, max. az elsõ "háztûznézõt" késõbb ejtik meg, amikor már beköltöztünk. Nem hiszem, hogy el lennék csúszva, mert a nõdokim mondta, hogy a 11. hét elõtt ne is gondolkodjak védõnõben, mert addig "bármi lehet"...
Ez érdekes. Nekem a védõnõ is azt mondta, hogy 10-11.héten Max már illene átesni az elsõ védõnõi beszélgetésen, valamint ezen a héten voltam dokinál 9 hetesen, aki azt mondta "jó lenne ha megejteném már a védõnõi tanácsadást"... De végülis mindegy, a lényeg, hogy nem kell majd 2 védõnõ után is szaladgálnod a költözés miatt. AMúgy ha minden jól megy, én is a 10-bõl költözök majd a 14.be, mondjuk késöbb. A 14.kerületben az Uzsoki kórház van, ugye?
A kérdező hozzászólása: Igen, az Uzsoki. Hehe, lehet, hogy szomszédunk vagyunk, vagy épp leszünk :)

Most 11 hetes vagyok, de azinte már a legelejétől van pocim. Tudom hogy ez csak a puffadás, de zavar. Sokan írjátok, hogy szinte még homorú a hasatok. Végig lesz puffadás?

Mikor fog látszódni a baba? Mit lehet tenni puffadás ellen?

Legjobb válasz: Nekem csak a 16-ik héttõl látszódott a babapoci, de nekem is nagyon puffadt a hasam. Fõleg estére nõtt meg, reggelre "leengedett" :). Espumisant néha vettem be, de nem igazán hatott. Próbálj nem puffasztó kajákat enni, bár én ezt nem tudtam betartani. Én bõ felsõket hordtam és nem volt olyan feltûnõ. :) Amúgy a puffadás még néha most is jelentkezik 28 hetesen, de már nem látszik a hasamon, csak én érzem.

Nekem csak a 16-ik héttõl látszódott a babapoci, de nekem is nagyon puffadt a hasam. Fõleg estére nõtt meg, reggelre "leengedett" :) . Espumisant néha vettem be, de nem igazán hatott. Próbálj nem puffasztó kajákat enni, bár én ezt nem tudtam betartani. Én bõ felsõket hordtam és nem volt olyan feltûnõ. :) Amúgy a puffadás még néha most is jelentkezik 28 hetesen, de már nem látszik a hasamon, csak én érzem.
A puffadás ellen semmit sem tehetsz, magától fog elmúlni:(.Nekem a 13. hét körül kezdett látszani, hogy bébi van odabenn és ezzel egyidõben szünt meg a lufi érzés is.
Hát én még a puffadásnak is örültem, kinyomtam a hasamat és arra gondoltam ez a baba, persze tudtam, hogy nem csak jó volt erre gondolni, 14. héten vettem kismamnacit mert már nem volt jó a többi gatyóm na akkortól már baba növekedett.Szépen kerekedik most vagyok majdnem félidõben.
Nem nagyon tudsz mit tenni.Engem is zavart de azért, mert mindig megkérdezték mennyi idõs vagyok és nagyot néztek, mikor megmondtam.Kb ugy a 16.héttõl kezdett változni.Nem mondom, hogy nõt inkább formája más.A kolléganõm ugyanannyi idõs terhes, és még most is alig látszik rajta.22hetes km
en is 11hetes vagyok behorpado pocakkal...a többiek szerint värnunk kell, bär en is eleg türelmetlen vagyok.9hetesen azt hittem, hogy mär kezd nöni a hasam, de csak puffadäs volt sajna, mert ugye olyan nincs, hogy 1nap nagy a has, mäsnap meg semmi...en amugy bärmit eszem, rögtön lufi leszek, ugyhogy nem tudok ellene tenni semmit.värok, hogy elmuljon...neked kemeny mär az ägyekodnäl a hasad?nekem igen!remelem hamarosan lätszani fog valami!minden jot neked!!

11-hetes leszek. Nem jók a fogaim, és sajnos el sem merek menni, mert mindig rosszul lettem a rendelöben. Most akkor koraszülött gyermekem lesz? Ez tényleg így van?

Legjobb válasz: Jaj dehogy! Ne aggódj! Ha komoly gyulladás van a fogadban, akkor konzultálj tényleg dokival, de egy-két szuvas fog miatt nem lesz semmi, de semmi bajod. Ha túl nagy stressz neked a fogdoki, akkor kihagyhatod nyugodtan, szerintem. A túl nagy stressz a babának is nagyon rossz érzés. Viszont akkor nagyon vigyázz a fogaidra. Moss sûrûn fogat és esetleg vegyél Corsodyl szájöblítõt, hogy ne gyulladjon be az ínyed, és a bacik elkerljenek. Ez persze csak az én véleményem.

Jaj dehogy! Ne aggódj! Ha komoly gyulladás van a fogadban, akkor konzultálj tényleg dokival, de egy-két szuvas fog miatt nem lesz semmi, de semmi bajod. Ha túl nagy stressz neked a fogdoki, akkor kihagyhatod nyugodtan, szerintem. A túl nagy stressz a babának is nagyon rossz érzés. Viszont akkor nagyon vigyázz a fogaidra. Moss sûrûn fogat és esetleg vegyél Corsodyl szájöblítõt, hogy ne gyulladjon be az ínyed, és a bacik elkerljenek. Ez persze csak az én véleményem.
Szia! Én azt javaslom mindenképp rakasd rendbe a fogaidat, mert a szuvas fog fõleg ha több van, valóban árthat a babának. Én is így jártam volt rossz fogam, és addig húztam halasztottam, míg elkezdett nagyon fájni...persze gyógyszert nem vehettem be, mert azt sem nagyon ajánlják a tehesség alatt na és nem is megoldás fájdalomcsillapítón élni.Szóval elmentem 2 fogamat húztak (de az egyiket egy kisebb mûtéttel távolították el) 4-et tömtek.És egyáltalán nem fájt, pedig ha valaki én nagyon utálom a fogorvost.Még a kismûtét se fájt, pedig attól féltem a legjobban.Komolyan mondom azóta nagyon büszke vagyok magamra...kibírtam, végigcsináltam.Neked is ezt javaslom ess túl rajta, keress egy jó fogdokit.Nem lesz semmi baj. Boldog babavárást 32 hetes pocakos
Ez egyáltalán nem biztos, de sajnos növeli a koraszülés esélyeit a rossz fog. Én pont terhesség elõtt fejeztem be a fogászatra járást, és nagyon büszke voltam magamra. Így most 28 hetesen nincs egy rossz fogam sem, pedig az összes hátsót újra kellett építeni, meg hátul vannak koronák is a fogaimon. Szóval két évig jártam és hidd el az elején én is mindig rosszul voltam, injekció után majdnem elájultam, nagyon féltem, de az idõ elõrehaladtával megszoktam és már nem voltam rosszul. Lényeg, hogy jó fogorvost kell választani, aki még a nagyon rossz fogakat is meg tudja menteni és normális injekciót ad, ami tényleg elzsibbasztja a fogat. Hidd el, ha rászánod magad, utána nagy sikerélményed lesz és engem meg is keményített, olyan téren, hogy elõtte egy vérvételtõl is nagyon féltem, most meg nyugodtan megyek oda is. Nagyon bíztatlak, hogy kezdj el járni, mert megéri!!! Minden jót neked és kitartást!!!

Ugy érzem mintha menne el a tejcsim, vagy ez normális? Most 11 hetes a babám és már nem mindig van ugy bedurranva mint volt, normális hogy ahogy ö nö ugy nekem kevesebb lesz a tejem?

Legjobb válasz: Az nem jelenti azt, hogy kevesebb, hanem beállt a kereslet -kínálat. Nekem 14 hetes a babám és csak éjjel durran be amikor kimarad egy etetés, akkor én mindig kelek és lefejem, hogy mire ébred újra tele legyen. Ha nem sír, hogy éhes lenne akkor, nem kell izgulnod. Ha annyira aggaszt akkor két kajcsi közt tedd mellre ha nem alszik, vagy fejjél belõle.

Az nem jelenti azt, hogy kevesebb, hanem beállt a kereslet -kínálat. Nekem 14 hetes a babám és csak éjjel durran be amikor kimarad egy etetés, akkor én mindig kelek és lefejem, hogy mire ébred újra tele legyen. Ha nem sír, hogy éhes lenne akkor, nem kell izgulnod. Ha annyira aggaszt akkor két kajcsi közt tedd mellre ha nem alszik, vagy fejjél belõle.
áááááá, nálam is uez a helyzet...nincs bedurranva és mégis elég. Jól írják elõttem: kereslet - kínálat beállt :)

Most leszek szombaton 11 hetes terhes. Van- valaki igy mind én? Már nem fájnak, vagy is nem annyira érzékenyek a melleim, mind a terhesség elején, és nincs se hasszúrka, se fájdalom semmi. Jó igy? Vagy szúrkálást kellene érzenem?

Eleinte hányigerem volt minden nap,most már pár napja csak akkor van ha nem eszek reggel.

Legjobb válasz: Semmi gond,ne izgulj,nekem is elmúlt idõvel a mell feszülés és a szúrkálás. Boldog babavárást! 36 hetes kismama

Semmi gond, ne izgulj, nekem is elmúlt idõvel a mell feszülés és a szúrkálás. Boldog babavárást! 36 hetes kismama
Ne aggódj, akkor lenne baj, ha véreznél vagy görcsölnél. Az csak jó, ha minél elõbb túlvagy a hányingeres szakaszon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Nagyon aranyosak vagytok!Gratulálok pocak lakóhoz, és könnyû szülést kivánok nektek.
Ugyan ezt a kerdest feltettem anno En is, mert olvastam itt, ha a tunetek megszunnek akkor vmi baj is lehet.DE NEM, nekem is elmult minden ami addig volt ugy kb 10 hetesen /iszonyu mellfajas, a mindjart megjon erzes/ es semmi baj sincsen azota sem. Kerdeztem az orvost, h nem baj e, es O mondta, h csak oruljek neki, h az addig kellemetlen tunetek elmultak, es hidd el, lesz amikor megint fogod erezni, jh feazul a melled, vagy fajdogal a pocakod kicsit. Hidd el minden rendben van, es nem torvenyszeru, h a 9 honap alatt vegig szenvedjunk. Nagyon boldog babavarast kivanok neked. 17 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a nyugtató szavakat!Én is itt olvastam, hogy ha meg szünek a tüntek akkor baj van:(De hát akkor még sem:) Holnap délután megyek orvoshoz ultrahang stb.Akkor már többet tudok.Amúgy is nagyon jól viselem, hogy meg babásodtam, mindenki mondta nagyon szerencsés vagyok, hogy nem hányok stb.Köszönöm még egyszer, és kivánom neked, és pócaklakó babádnak a legjobbakat!!!!
Szia! Nekem nem volt tünetem semmi, csak mellfeszülés (kicsit), és ugye a terebélyesedés. Viszon most kezd szurkálni a hasam, és fájni a csípõm. pedig 16 hetes vagyok. Nyugodj meg semmi baj, ahogy a többiek irták, akkor lenne baj, ha erõsen görcsölnél, és véreznél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ, boldog pócaklakó várást!Nagyon sokat segitetettek!

Második babámmal vagyok terhes, 11 hetes. Az elsőnél semmi bajom sem volt, most minden bajom van. Mindenki váltig állítja, hogy fiú lesz (az első csajszi). Nálatok hogy volt? Valóban más nemű lett?

Tudom, hogy tudományosan nem megalapozott :), de kíváncsi vagyok. Egyáltalán nem hiszek a megérzésekben, de 100%-ig biztos voltam, hogy terhes vagyok akkor, amikor negatív volt még a tesztem, és most úgy érzem fiú lesz:)

Legjobb válasz: Szia, elsõ gyermekem fiú, nem hánytam egyszer sem, talán kétszer émelyegtem és kész, nem volt semmi bajom, könnyû terhességem volt. Második gyermekemmel ugyan ez , egyszer sem hánytam, nem voltam rosszul , könnyû terhesség és bizony lányom lesz, ja és mindkét gyereknél csak csípõset, fûszereset kívántam, kívánom.

Szia, elsõ gyermekem fiú, nem hánytam egyszer sem, talán kétszer émelyegtem és kész, nem volt semmi bajom, könnyû terhességem volt. Második gyermekemmel ugyan ez , egyszer sem hánytam, nem voltam rosszul , könnyû terhesség és bizony lányom lesz, ja és mindkét gyereknél csak csípõset, fûszereset kívántam, kívánom.
1.baba: 6-14.hét folyamatos hányinger, hányás. Édeset kívántam. A végére +21 kg jött fel. Kislány lett. 2.baba: most vagyok 11 hetes, aránylag jól viselem, esténként kicsit émelygek, de egyszer sem hánytam (még). Most inkább a sósat és savanyút enném. Nem tudjuk még a baba nemét, de egy jósnõ fiút jósolt (volt lehetõség elmenni s elmentem), és a Párom szerint is fiú lesz.
Az elsõnél semmi bajom nem volt, viszonylag egyszerû várandósággal.14kg + semmit nem "kívántam" meg. fiú lett.most várom a másodikat, 7 év után, mindenféle tünettel, rosszullét , hányinger, szédülés, 80/60-as vérnyomás...görcsök stb. kislány lesz. megõrültem a csokiért 33.hétre + 14kg.én elképzelhetõnek tartom, hogy ugyanazon anyának a két nem kihordása különbözõ. 35 hetes km.
Bocsi, kicsit értelmetlen lett a vége. Szóval én a rosszullét alapján azt tippeltem, hogy megint lányom lesz de fiú lesz már tuti. 30 hetes vagyok most.
Én majdnem ugyanolyan rosszul voltam azzal a különbséggel, hogy a fiammal hánytam is és a szagokra nagyon érzékeny voltam. A lányommal csak nagyon rosszul voltam úgy zuzammen de nem hánytam meg nem volt ez a kifejezett szagundor mindenre és mindenkire (még saját magamat is nehezen bírtam elviselni). :D Szóval...ebbõl nem lehet következtetni bár én is szerettem volna. Azt tippeltem, hogy ez Õ a második is lány lesz de nem...fiú.
A kérdező hozzászólása: A lányomnál 12 hetes UH-n megmondták, hogy csajszi. A sablonos válasz: Mindegy, csak egészséges legyen. Igazából azt hiszem, lányt szeretnék. Talán...
12:07-es vagyok, bár nyílván még nem látják csak késõbb a nemét, de nagyon várom.Egyébként mit szeretnél?
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek genetikai Uh-ra, nagyon kíváncsi vagyok, remélem, meglátjuk, hogy mi lesz...
Nálunk is ugyanez a helyzet, de még van egy hét az uh-ig, én is kíváncsi leszek, hogy milyen nemû lesz a bébi!!!!
Mivel tényleg nem megalapozott, ezért én is csak annyit tudok mondani, hogy vagy fiú lesz vagy lány. Én ugyanolyan tüneteket produkáltam mindkettõvel. :)
A kérdező hozzászólása: A doki csajt tippelt nekünk:)

Most vagyok 12 hetes kismama. Nekem 1 héttel elötte azaz a 11 hétben vettek genetikai vérvizsgálatot. és most voltam az eredményért, és nem mondta pontosan az orvos, de magas a kockázat a betegségre. Ez mit jelent? Beteg lesz?

azt mondta,hogy csütörtökön visszakell mennem,hogy megismételje a vérvételt.nem birom ki addig,már most sirogörcsöm van.mit csináljak?ha korábban lett csinálva,igy mutathat az eredmény tévesen rosszat?

Legjobb válasz: Utolsó vagyok.Ez kombinált tesz volt,ugye?

A kombinált teszt eredményét 1:150 vagy ennél kisebb arány esetén tekintik pozitívnak. Ez csak egy kockázat becslés, a mi nem jelenti azt, hogy biztosan gond van. Ha jól tudom száz nagy kockázatú eset közül kb. egy amikor tényleg gond van.
Szia! Nekem is viszonylag magas lett a Down kockázata a kombinál teszten. (Nekem is 11 hetesen vették le, de elvileg a erhességi korhoz korrigálják mindig az eredményt, tehát ha a papírodra 11 hetes kor volt írva, akkor õk annyival számoltak) Én végig stresszeltem 2 hónapon keresztül, mert bár az UH-n semmi probléma nem mutatkozott (kétszer elmentünk fizetõs genetikai szûrésre) de a különbözõ vérmarkerjeim mindig a kockázatos tartományban voltunk. Én végül megcsináltattam az amniocentézist, és kiderült semmi baja a kicsinek. Egyszerûen van olyan, hogy az anyának alkatilag eltérõek a vérmarkerei (nekem több mint kétszeres volt a HCG és a normális fele a PaPP). Ezt nem reklámozzák mostanában, de a dokimnak mindig van épp 1-2 érintett kismamája, akinek kihozzák a pozitív eredményt, e de eddig (másfél éve csinálják a kórházban rutinszerûen a vizsgálatot) még senkinél nem igazolódott be a gyanú, vagyis nem volt beteg egy baba sem!!!! Saját véleményem, hogy ezek a vizsgálatok semmivel sem pontosabbak, mint a sokat szidott AFP. Csak most még új, és divatos.
Utolsó vagyok.Ez kombinált tesz volt, ugye?
Szia, én ugyanigy jártam mint te. A 12 heti genetikai vérvétel (kombinált teszt) nekem is rossz lett. Vissza kellett volna mennem, de én inkább beszéltem a genetikussal, és a magzatvízvételt választottam.Azóta megjött az eredmény, és minden rendben van. Tudom min mész keresztül, én is sokat sírtam, nagyon nehéz volt. De hidd el, annak hogy valami baj lesz, nagyon kicsi az esélye.Azt tudom, hogy ez a vizsgálat a 11.héttõl a 13hétig pontos. Én is abban reménykedtem, hogy talán az idõpont nem volt jó, és azért lett rossz az eredmény. Viszont az AFP-m tökéletes lett. Sok nyugit, és boldog babavárást kivánok. 22 hetes kismama.
elsõ vagyok... nekem a hcg-t már 5 hetesen levették, meg az egész vérképet, mást nem néztek 16. hétig. szerintem se aggódj, mert biztos, hogy minden rendben van veletek! gondolom uh-ot csinált a doki, és ott minden rendben volt
Ne keseredj el, nem lesz semmi gond.Az a helyzet a kismamákat sokszor paráztatják feleslegesen.Pl.nem idöben végzett vérvétel, sokat számít, és sok kismama jár így, mint te most.98%, hogy minden rendben lesz.Nyugodj meg.20hetes
Szia! Próbálj megnyugodni, amit most(12 het)Fognak levenni az lesza pontos!Neked is volt uh meg utána vérvétel? Nekem a dokim azt mondta, h itt az idõpont a legfontosabb!csak betöltött 12 hét után lehet a 13-ig!Várd meg azt az eredményt és reméljük utána teljesen megnyugszol!Amúgy ez csak egy becsült érték, és ha nem tetszik nekik akkor elõbb további vizsgálatokra küldenek, ami pontosabb eredményeket ad!Tudom ezt a nyugi dolgot könnyû mondani, nekem is mondhatta bárki, én csak az orvos magyarázata után nyugodtam meg! Minden jót nektek!16+1 km
milyen genetikai vérvétel van 11-12 hetesen? nekem 1x sem volt, csak az AFP 16 hetesen 12. héten van a genetikai uh.
A kérdező hozzászólása: biztos?azért köszönöm, remélem, igazad van.
A kérdező hozzászólása: nemtudom, valami papp teszt, meg hcg mérés vérbe.többit nem tudom.
bocsi, hogy ide kérdezek... de ha ennyire nagy annak a veszélye, vagy hogy is írjam...szóval nagy %-ban nem mutat jó eredményt ez a teszt, akkor minek csinálják? hogy stresszeljék a kismamákat :S :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm a nyugtatásokat, már kicsit jobban vagyok, már nem sirok, mert azzal is csak ártanák a babának
Utolsó hozzászólónak!Én is úgy érzem, hogy a kismamákat íjesztegetik(a legtöbb esetben), mert az orvosok még a legcsekélyebb kockázatot sem vállalják a babákért.Még úgy "emberileg"sem mernek olyan tanácsot adni, ami esetleg megnyugtatóbb lenne a kismamáknak.Pedig ezer UH-ot végeznek, amin azért sok minden látszik.

Holnap fél nyolcra kell bemenjek missed abra mert elhalt a magzat.11 hetes volt. De ma ahogy hazajöttem a korházból elkezdtem vérezni. Akkor most mi lesz? Attól megcsinálják a beavatkozást? Mire számíthatok?

A hasam csak enyhén görcsöl és nem is olyan ér?s a vérzés.

Legjobb válasz: Szia! Nagyon sajnálom, hogy elvesztetted magzatod:-( Én már kétszer átestem rajta. Az elsõnél egy kicsit elkezdtem vérezni rohantam a kórházba. Majd megállapították, hogy nincs szívhang és holnap mûvi uton be kell fejeni. DE AZT MONDTA A DOKI HA ERÕSÕDIK A VÉRZÉS, akkor azonnal vissza a kórházba, mert magától beindult a vetélés....mondták, hogy ez komoly dolog, ne hogy elvérezzek. Szerintem menj most vissza a kórházba. Vigyázz magadra!

Szia! Nagyon sajnálom, hogy elvesztetted magzatod:-( Én már kétszer átestem rajta. Az elsõnél egy kicsit elkezdtem vérezni rohantam a kórházba. Majd megállapították, hogy nincs szívhang és holnap mûvi uton be kell fejeni. DE AZT MONDTA A DOKI HA ERÕSÕDIK A VÉRZÉS, akkor azonnal vissza a kórházba, mert magától beindult a vetélés....mondták, hogy ez komoly dolog, ne hogy elvérezzek. Szerintem menj most vissza a kórházba. Vigyázz magadra!
Persze, azonnal megmûtenek! Menj vissza mihamarbb a kórházba! Én is így voltam, 10 hetes voltam, másnap mentem volna mûtétre, de így egy nappal elõbb, az ügyeletre mentem, és meg is mûtöttek nyomban! A doki benézett, látta, hogy jön a méhlepénydarab, méhszûáj nyíitva, és már készítették is a mûtõt! Ne félj, hamar túl leszel rajta, de menj vissza, mert veszélyes, mindennek ki kell ürülnie!!! A lelkiehez több idõ kell, azért kitartást!!!
2. vagyok. Én a váróban összevéreztem a széket is, átázott a nadrágom, stb! Ez se tartson vissza, ha így járnál! Szóval, mûtét, mihamarabb!!
A kérdező hozzászólása: Lehet furcsán hangzik de lelkileg egész jól vagyok. Lehet hogy majd késõbb fog kijönni, de én már a következõt tervezgetem persze csak képzeletbe mert várni kell. Nem nagyon vérzek amúgy csak egy kicsit.
Szia! Sajnálom, ami Veled történt, én is átéltem ezt nemrég! Nekem is 11 hetesen derült ki, hogy már nem él a babám, felszívódott. :-( Mondták, hogy másnap mûtét, de még akkor este elkezdtem kicsit vérezni, majd éjszaka már nagyon bedurvult, nagyon fájt a hasam is, és hajnalra sokkal jobban kezdtem vérezni. De így is megmûtöttek, ilyenkor mindig csinálnak gyógykaparást. Végül is bementél este a kórházba, vagy csak ma reggel?
A kérdező hozzászólása: Mivel elállt a vérzés csak reggel mentem be anyukámmal. Aznap már haza is engedtek. Már jól vagyok. November közepétõl tervezzük az új jövevényt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!