Találatok a következő kifejezésre: Most leszek 11 (65 db)

Van itt olyan, aki most lesz 11. -es és középsuli után a BME-re menne?

A környezetemben kevés az ilyen ember, de jó lenne addigra pár ismerõs :)

Legjobb válasz: pl. én :D

pl. én :D
Én is :)

Most leszek 11-es. Valakinek van vmi jó tanácsa?

Azt hallottam h a 11. a legnehezebb a gimiben.

Legjobb válasz: “A világ egy iskola, és az élet az egyetlen valódi tanító. Számtalan tapasztalatot kínál, és ha a tapasztalatok egyedül bölcsebbé tehetnének, az idõs emberek mind boldog, megvilágosodott mesterek lennének. De a tapasztalatban el van rejtve a lecke.” (Dan Millman – A békés harcos útja) Tehát: tanulj,tanulj,tanulj!!!!

“A világ egy iskola, és az élet az egyetlen valódi tanító. Számtalan tapasztalatot kínál, és ha a tapasztalatok egyedül bölcsebbé tehetnének, az idõs emberek mind boldog, megvilágosodott mesterek lennének. De a tapasztalatban el van rejtve a lecke.” (Dan Millman – A békés harcos útja) Tehát: tanulj, tanulj, tanulj!!!!
A 11. osztály ugyan olyan nehéz mint tavaly a 10. volt, sõt talán egy súlycsoportban van a 2 évvel ezelõtti 9. osztályoddal is :D Nincs olyan, hogy legnehezebb. Még a 12. osztály se nehéz, mert hiába ott az érettségi abban az évben már az órák többségén arról is van szó nem pedig új tananyagról. (persze ha rendes ütemben haladtak az osztályok)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! utolsó: köszi, majd meglátjuk hogy fog menni :)

Most lesz 11 hetes a görim baj hogy elcsúsztam az oltásaival?

Legjobb válasz: Kövezettek meg, de mi az a göri?

Kövezettek meg, de mi az a göri?
Ó, az enyém is rossz -folyamatosan- már több mint 5 éve !!!
A kérdező hozzászólása: nem beteg :) csak rossz:P köszi hogy megnyugtattatok:D
Folyamatos kezelés? Beteg? Nem lesz gond az oltásokkal, csak ne vidd sétálni addig, amíg nincs meg mind :)
A kérdező hozzászólása: én is arra számitok hogy a doki majd mond v mit... de még nem jutottam el odáig:/ péntekig el szeretném vinni és akkor fojamatos kezelést adni szegénykének:)
Az elsõ 3 oltás a szopornyica elleni, 3 hetente adják be. Szerintem fontos a megfelelõ idõ a védettség kialakulása miatt. A 4. oltás a veszettség elleni. Ha ezután letelik a 2 hét utána ajánlatos csak kivinni. De a doki tud pontosat mondani.
A kérdező hozzászólása: aha... de neki most kéne elkezdeni adogatni és ismételni az oltásokat... akkor max meglesz az egész csúszva. ugye pár hetet v hónapot kell várni az oltásokkal. ha ez többre sikerül az baj? mert kimennek ilyenek a fejembõl...:/
*kutyánk
Vadászgörény seggdugó... amugy meg nembaj a kutyák sincs évente beoltva kb 2-2.5 évente igen!
A kérdező hozzászólása: vadászgörény de akinek van valószínû tudja.
A kérdező hozzászólása: akkor nem várom hogy megjavuljon:P akkor jó amikor alszik:) majd ha megkapja az oltásokat megyünk ki rosszalkodni:) remélem lesz hó és megismeri a havat:D

Kell-e keringő ruha? A gondom az, hogy most leszek 11. -es, és nem tudom, hogy nekünk is kell-e keringőruha? Vagy csak majd 12. -ben? Hogy szokás ez? Sajna tanácstalan vagyok.

El?re is kösze:)

Legjobb válasz: Nekem idén volt a szalagavatóm, leírom, hogyan mûködik :) Elõször megvárod, hogy felkérjen valaki keringõzni, mivel ugye azt csak párokban lehet, vagy akár te is kérhetsz fel srácokat (ez vérmérséklettõl függ) Miután van párod, elkezdhetsz ruhát keresni. Ajánlom a körutat, ott kb minden kapualjban van szalon. Akkor ott bemész felpróbálhatod õket és amelyik tetszik azt kibéreled arra a napra. A ruhák olyan 15000-tõl 60000ig vannak, szóval na hagyd hogy rádsózzanak vmit nagyon drágán. ja és a legtöbb szalonban, ha beadod, hogy még elmész keresgélni és megnézed máshol is, akkor adnak olyan 2000 Ft kedvezményt ha aznap visszamész lefoglalni.

Nekem idén volt a szalagavatóm, leírom, hogyan mûködik :) Elõször megvárod, hogy felkérjen valaki keringõzni, mivel ugye azt csak párokban lehet, vagy akár te is kérhetsz fel srácokat (ez vérmérséklettõl függ) Miután van párod, elkezdhetsz ruhát keresni. Ajánlom a körutat, ott kb minden kapualjban van szalon. Akkor ott bemész felpróbálhatod õket és amelyik tetszik azt kibéreled arra a napra. A ruhák olyan 15000-tõl 60000ig vannak, szóval na hagyd hogy rádsózzanak vmit nagyon drágán. ja és a legtöbb szalonban, ha beadod, hogy még elmész keresgélni és megnézed máshol is, akkor adnak olyan 2000 Ft kedvezményt ha aznap visszamész lefoglalni.
Nálunk 12-ben kellett, viszont alsóbb osztályokból meghívhatóak voltak lányok, ill. fiúk. Az 12es osztályok állták az õ ruháik költségét. Mi nem vettünk, csak kölcsönöztünk, de a legtöbb helyrõl úgy hallottam így megy ez, mmint a kölcsönzés. Semmiképp se adj ki rengeteg pénzt egy keringõ ruhára, mert gondolom nem jársz sokat estélyekre. Na meg azért sem érdemes venni, mert úgyis csak az utsó pillanatokban derül ki, hogy milyen lesz, és ugyanolyat kell hordania az adott oszt.nak. :)
A kérdező hozzászólása: Köszike a gyors válaszokat.Az igazság az hogy azért kérdeztem mert én idén szeptemberben kezdem a 11-et szalag tûzõ meg úgy december felé szokott leni.Idáig egyen sem voltam hogy lássam hogy a 11.eseken is van-e keringõ ruha vagy csak a 12.eseken.Mert úgye akkor idõben el kell kezdeni nézelõdni.De akkor ezek szerint úgy van hogy a 12.-es meghívhatja a 11.-est s akkor aki meghívott az fizeti a ruhát.bocsi ha kicsit döcög de remélem érhetõ a lényege:)
Én most érettségiztem, és nálunk csak a 12. keringõzött, és pár fiú a 11.-bõl, mert a mi osztályunkban több volt a lány és ezért kellettek külsõsök. Szerintem ráérsz jövõre azzal a ruhával, ha nem lennének elegen a 12.-ben és kellenél külsõsnek, arról szerintem már tudnál. :)

Nincs meg a 8-általánosom csak 7-de viszont a 9-meg van és a 11-is most lesz meg eddig nem érdekelt deee?

most leakarom tenni a jogsit kocsira és azt kérdezném nem e tudja tudja valaki hogy hogy tudnám letenni azt a nyolcadik osztály minél hamarabb??? csak értékelhet? válaszokat kérek a többiek le vannak sza...!!

Legjobb válasz: hogy a francban van meg a kilencedik, ha nincs meg az általánosod? nekem ez most magas.

hogy a francban van meg a kilencedik, ha nincs meg az általánosod? nekem ez most magas.
Úristen! Te ne vezess!
Szerintem neked a 3 osztály sincs meg, ha nem tudsz rendesen 10-ig elszámolni.
A kérdező hozzászólása: úgy volt hogy ha leteszem kilencediket akkor meg lesz a nyolc is de nem és ki hagytam a 10-et és mentem egybõl szakmára és ha lesz szakmám akkor nem kel állítólag a nyolcadik de most jogsizni akarok szóval kéne...
A kérdező hozzászólása: ööö jó tudsz válaszolni a kérdésre vagy nem ???
Hogy tanulhattál szakmát, ha nincs meg a nyolc általánosod? Nem tudom hol laksz, de ebben a suliban felnõttként befejezheted a félbemaradt általános iskolát. Biztos Bp.-en kívül is van ilyen. Vagy veszel egy bizit. (Utóbbi csak vicc volt.) http://www.semperstudio.hu/?file=kop1.php

Lehetséges, hogy HSG miatt elcsúszik a peteérés néhány nappal, illetve a ciklus is megnyúlik? A 11. napon volt a HSG, ma a 18. napom van. Úgy érzem, hogy még csak most lesz. A ciklusaim 28-29 naposak és a 14-15. napon szokott lenni pé.

Legjobb válasz: Jó kérdés, én is agyaltam már rajta, de nem hiszem. Nekem két hónapja volt, a következõ ciklusban két nappal korábban jött meg. Most (azóta a második ciklus) meg a 14. napon vagyok, de semmi jele a peteérésnek... Bár nagyon-nagyon nem hiszem, hogy egy ilyen vizsgálat be tud zavarni a hormonok mûködésébe, én inkább arra tippelek, hogy a palástfû-cickafark tea kicsit megzavarta a szervezetem. Neked nem lehet más a háttérben?

Jó kérdés, én is agyaltam már rajta, de nem hiszem. Nekem két hónapja volt, a következõ ciklusban két nappal korábban jött meg. Most (azóta a második ciklus) meg a 14. napon vagyok, de semmi jele a peteérésnek... Bár nagyon-nagyon nem hiszem, hogy egy ilyen vizsgálat be tud zavarni a hormonok mûködésébe, én inkább arra tippelek, hogy a palástfû-cickafark tea kicsit megzavarta a szervezetem. Neked nem lehet más a háttérben?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Én csak erre gyanakszok.
Ha megkérdezhetem, nagyon kellemetlen volt a vizsgálat?
ha megengeded én is válaszolok a kérdésedre: nem volt életem legjobb élménye, az eleje kellemetlen, amikor a kontrasztanyagot fecskendezik be, az nagyon rossz, feszítõ érzés, de nem tart sokáig, és utána nekem már semmi bajom nem volt.
A kérdező hozzászólása: Nekem eléggé fájdalmas volt, de én nem is bírom az ilyesmit. Feszít rettentõen, pedig átjárható vagyok. Adnak valami fájdalomcsillapítót elõtte, ami szerintem nem nagyon ér semmit. Na, de azért ne izgulj, ki lehet bírni. :-))
A kérdező hozzászólása: Ja, és másfél napig véreztem utána.
A kérdező hozzászólása: Az már biztos, hogy 4 nappal késõbb volt ovum.

Van két macskánk az orvos azt mondta h kerüljem az állatokat! De én nem simogatom csak oda ül mellém vagy a lábamhoz! Attól nem lesz semmi baja a babának? Most vagyok 11 hetes terhes!

Legjobb válasz: Fertõzéseket csak az ürülék terjeszt!!!!! Nekem is van cicám, nem kell ebbõl olyan nagy ügyet csinálni ... Ha már régóta megvan a cica, akkor úgyis átestél a toxon, ha meg eddig nem, akkor most sem fogsz már, mert tiszta a cicád! Úgyis rendszeresen van szûrés. Én is mondtam még az elején a dokinak, hogy cica van, baj? Azt mondta, hogy dehogy baj, csak ne én takarítsam az almot! Simogatom, etetem, beszélgetünk, odabújik, melegíti a pocim (amit a babám nagyon szeret), s semmi bajunk nincs! 34 hetes kismama

Fertõzéseket csak az ürülék terjeszt!!!!! Nekem is van cicám, nem kell ebbõl olyan nagy ügyet csinálni ... Ha már régóta megvan a cica, akkor úgyis átestél a toxon, ha meg eddig nem, akkor most sem fogsz már, mert tiszta a cicád! Úgyis rendszeresen van szûrés. Én is mondtam még az elején a dokinak, hogy cica van, baj? Azt mondta, hogy dehogy baj, csak ne én takarítsam az almot! Simogatom, etetem, beszélgetünk, odabújik, melegíti a pocim (amit a babám nagyon szeret), s semmi bajunk nincs! 34 hetes kismama
nekem is van kettõ és mióta az eszemet tudom mindig volt cicánk...ha van akkor attól nem valószínû hogy pont a terhességed alatt lesz toxo.-d hacsak nem szeretgetsz idegen cicát... tény hogy az ürülék a forrás ezért azt most ne te takarítsad! de ezen kívül minden mást csinálhatsz ugyan úgy mint eddig ... azok akik azt mondják kerüld el vagy passzold a saját cicádat azok eleve korlátoltak a témában! az én Pici-vacakom most is itt dorombol a lábam mellett és ezt már 13 éve teszi...ha most kitenném a szûrét akkor egy szemétláda lennék!
Én csak "messzirõl" találkoztam a cicáinkkal, mégis kimutatták a véremben a toxoplazmózist. Szerintem kérj tesztet, én is kértem így derült ki!!! 34 hetes km.
Én azt mondom, jobb félni, mint megijedni. Ha csak a lábadhoz dörgölõzik, nem lehet baj, de inkább kerüld, véletlenül is odakaphat, szeretetbõl. Velem számtalanszor fordult elõ. Csináltass tesztet. Én is macskapárti vagyok, de nem éri meg kockáztatni a babit. Egy ideig kórházban voltam, és ott volt ilyen baba, akit ez a baj ért. Szóval egy állatpárti sem tudhatja, hogy az õ macskája mit hordoz, nem igaz hogy nem lehet baj. És a gyümölcsöket is jól mosd meg. :)
En ugy hallottam, hogy a macskak a legveszelyesebbek a terhes nokre, tehat en nagy ivben kerulnem oket(foleg, hogy nem is vagyok oda a cicakert).Szerintem ne nagyon simogasd oket. Boldog babavarast! :)
Hát én is messze elkerültem õket! Az almot ne te takarítsd! Sõt naponta kell takarítani.
Szerintem attól, hogy odaül melléd, nem lesz semmi bajod.De az nem igaz, hogy ha régóta van macskád, tuti átestél a fertõzésen.Tesómnak van régóta, és szó szerint tesóm mosta ki a kakiból, pisibõl egy mûtét után amikor még az altatás hatása alatt volt.Mégis negatív lett a tesztje!Azóta havonta nézik nála, hogy terhes.Tehát folyamatosan figyelik, ami azért jó.Neki azt tanácsolta az orvosa, hogy ha nem akarja addig elajándékozni, akkor a cica ne menjen be a házba, vagy ha bennt van, ne engedjék ki.Mert ezt kintrõl szedik össze!Jól teszed, hogy nem simogatod.Mert bár a széklete fertõz, de azt nem tudhatod, hogy nem maradt -e a szõrén valami, ami a te kezedre kerül.Én szeretem a macskákat, de terhesen nem nyúlok hozzájuk.Nem kockázatnék semmi pénzért.A gyerekemrõl van szó, aki 100 milliószor fontosabb.
Én valahol azt olvastam, hogy aki cicát tart terhessége elõtt az úgyis átesik ezen a betegségen és védettséget élvez, így a babát elvileg nem veszélyezteti. De ettõl függetlenül inkább kerüld a cicót. Nekem is van, néha azért megsimogatom, ha nagyon könyörög. :S De kerti cica, így a kaksijával abszolút nem érintkezem.
Ha helyesen kezeled semmi gondod nem lesz tõle. Nekünk is volt amikor terhes voltam, 10 hónapos volt a babám, amikor a cicát elütötte az autó :( Õ benti cica volt, az almot a párom takarította. Én simogattam is. A toxoplazma vizsgálat jó lett, többször is nézték, Semmi gondunk nem volt tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek!!! Nekünk kint vannak ugyhogy nem kell almot takarítani meg ilyenek!!! De kicsi koromtól kezdve mindig volt macskánk!!!!!! Még egyszer köszi a segítséget!!!
Ha szobacicák és nem nyershúson és egeren élnek, akkor túl nagy gáz nincs.
Habár mikor én terhes voltam, nem volt cicánk, de egy barátnõmnek ugyanúgy be járt a házba a cicája, mint régen, simogatta, etette stb, még sem lett semmi baja a picinek, egészségesen született.
Ahhoz, hogy meg is fertõzõdj a bacival a szájadhoz kell kerülnie, és nem csak macskáktól lehet megkapni, illetve macskaürüléktõl, hanem nyers hústól, mosatlan gyümölcstõl vagy földdel való érintkezéssel is, úgymint kapálás, virágültetés, etc. Ha mindig kezet mosol utána, nem valószínû, hogy megkapod. Egyébként a macskák sokat tisztítják magukat, úgyhogy kicsi a valószínüsége, hogy a hátáról vagy a fejérõl macskaürüléket szedsz össze. Kézmosás és tesztelni a toxot terhesség alatt, ennyi. Nem kell parázni és nem kell kidobni a cicákat. Az enyém is megvan :-)

Mikor kezd átlagosan nőni egy átlagos embernek a melle? 11 éves vagyok most leszek 12 és ég nincs mellem mikor fog elkezdeni nőni?

11 éves vagyok most leszek 12 és ég nincs mellem mikor fog elkezdeni n?ni?

Legjobb válasz: 13-14 éves korban kezdenek kifejlõdni az elsõdleges nemi jellegek - kb. akkor tájt. de nõni még akár 20 évesen is tud. (ha meg majd gyereked lesz, akkor még jobban megdagad a tej miatt).

13-14 éves korban kezdenek kifejlõdni az elsõdleges nemi jellegek - kb. akkor tájt. de nõni még akár 20 évesen is tud. (ha meg majd gyereked lesz, akkor még jobban megdagad a tej miatt).
Nincs olyan, hogy átlagos ember, mindenki már ütemben fejlódik. Van akinek csak késõbb, 14-15 éves korában kezd el láthatóan gömbölyödni. Anyukádat kérdezd meg, mert ez általában genetikai dolog, és ha pl anyukád kismellû, akkor te se nagyon számíthatsz csodákra... Egyébként pedig annak, aki leszólja: a kérdés jogos, mert a lányok 12-13 évesen kezdenek menstruálni, és addigra a legtöbbjüknek már rendesen fejlõdik a melle. Semmi baj nincs ezzel a kérdéssel, normális, hogy valaki kb 12 évesen feltesz egy ilyet, amikor azt látja, hogy az osztálytársainak már nõ a melle...
nem baj drágám, 20 éves korig nõ, és nem is a nagy mell számít hanem inkább az arc majd a fiúknáál f18
szia 12 éves vagyok.nekem már 2 éve nõ a mellem.már szõrösödik a hónaljam és a puncim is.de ez a testalkattól is függ. mindenkinek máskor. 12/L
Lili , Fruzsi ti vagytok azok? :O kicsit többet kéne enni hogy ne látszódjon a bordád! és akkor megy a zsír a melledre is hidd el ;)12/L

Tisztelt doktor úr! 11 hónapja szültem. 6 hétig vérzésem volt. Utána megjött a menzeszem, rendszerint 1 hónapra. Azután 3 hónapig semmi, majd újra megjött. Most lesz május végén 4 hónapja, hogy megint nincs menzeszem. Rendszertelen a nemi életem, tehát ne

Tisztelt doktor úr! 11 hónapja szültem. 6 hétig vérzésem volt. Utána megjött a menzeszem, rendszerint 1 hónapra. Azután 3 hónapig semmi, majd újra megjött. Most lesz május végén 4 hónapja, hogy megint nincs menzeszem. Rendszertelen a nemi életem, tehát nem hiszem, hogy terhes lennék. A terhességem előtt is ilyen gondjaim voltak. Mitől lehet ez a probléma? köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy részletes endokrinológiai kivizsgálást. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy részletes endokrinológiai kivizsgálást. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt doktor úr! 11 hónapja szültem. 6 hétig vérzésem volt. Utána megjött a menzeszem, rendszerint 1 hónapra. Azután 3 hónapig semmi, majd újra megjött. Most lesz május végén 4 hónapja, hogy megint nincs menzeszem. Rendszertelen a nemi életem, tehát ne

Tisztelt doktor úr! 11 hónapja szültem. 6 hétig vérzésem volt. Utána megjött a menzeszem, rendszerint 1 hónapra. Azután 3 hónapig semmi, majd újra megjött. Most lesz május végén 4 hónapja, hogy megint nincs menzeszem. Rendszertelen a nemi életem, tehát nem hiszem, hogy terhes lennék. A terhességem előtt is ilyen gondjaim voltak. Mitől lehet ez a probléma? köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy részletes endokrinológiai kivizsgálást. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy részletes endokrinológiai kivizsgálást. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!