Találatok a következő kifejezésre: Most lesz hónapos a kicsi (7 db)

Mikorra alakulhat ki kancsalság? Sajnos én gyermekkoromban kancsal voltam, úgy tudom, ez örökletes dolog. Félek, hogy a kisfiam is kancsal lesz. Mikor nyugodhatok meg? Most 10 hónapos a kicsi.

Legjobb válasz: Hasonló okból én is körüljártam ezt a témát annak idején. Azt a tanácsot kaptam, hogy egy éves kora körül akkor is érdemes szemészhez vinni a babát, ha semmi különöset nem látok rajta. Ha nem látta még szemész,akkor vidd el, már csak saját magad megnyugtatására is.

Hasonló okból én is körüljártam ezt a témát annak idején. Azt a tanácsot kaptam, hogy egy éves kora körül akkor is érdemes szemészhez vinni a babát, ha semmi különöset nem látok rajta. Ha nem látta még szemész, akkor vidd el, már csak saját magad megnyugtatására is.
Szia! Hasonló cipõben járunk csak nálunk mind a ketten kancsalok voltunk. Én úgy tudom elsõsorban két generációnként öröklõdik. ÉS én is úgy tudom mint az elõzõ hozzászóló, de szerintem már látszódna 10 hónaposan. Rajtam legalábbis látszódott annak idején álitólag. A Spock könyven az van hogy fél év ha jól emlékszem. Szia
Szia. Nálunk Én vagyok kancsal, de a fiamon még szerencsére nem vettük észre, csak nagyon ritkán.(5 hónapos) Viszont én 1 éves korom után lettem az, így én is konzultáltam dokival, aki azt javasolta egy évesen szemészet, aztán majd elválik.Nagyon örülnék ha nem örökölné, szinte rettegek tõle, nem szeretném ha átélné mindaz amit annak idején Én. De ne aggódj, ha pici korba korigálni tudják, nem lesz semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem dõl össze a világ, de én sem szeretném, ha azt a tortúrát kéne átélnie, mint nekem. Letakart szemüveget viseltem, csúfoltak. Kétszer mûtöttek, de túlkorrigálták, most is kifelé áll egy kicsit az egyik szemem, fõleg, ha fárdt vagyok. Ráadásul arra a szememre olyan rosszul látok, hogy gyakorlatilag nem is használom, ha mindkét szemmel nézek.
Szia. Utolsó vagyok. Én is úgy gondolom, hogy NEM dõl össze a világ de mégis. Nekem is takarva volt, plusz szemüveg, és tudom mit éltél át hisz Én is.Mára annyival jobb a szemem, hogy nehéz észrevenni (kerülöm a szemkontaktust)és így igazán akkor venni észre ha fáradt vagyok, vagy a fejem vacakol. Bízom benne, hogy a picik ezt megússzák, de ha mégse sem gond, majd segítjük a javulást.
Adj neki nyugodtan többet! Ha már nem fogja esetleg kérni úgysem eszi meg mind.
A kérdező hozzászólása: Csajok, nagyon szépen köszi nektek!!Most már akkor nyugodtan fogok neki többet adni holnaptól!!
Én adnám neki a többet. Az enyém is ilyet evett. 3 hónaposan maximum 140 ml-t volt hajlandó megenni belõle. Én nagyon kevesellettem, mert a barátnõm kislánya már ekkor 180 ml-t simán elfogadott. Az enyémnek nem volt nagy súlya, 3 hónaposan volt 4900 g. (3000 g-mal született, 2890g-ra esett vissza a súlya sárgaság miatt)
Minden baba más õ ennyit igényel nyugodtan adj neki akkor annyit õ ugy tudja mennyit akar enni.Nem árthatsz neki.
Szia! Adhatod neki nyugodtan a többet! Ami a dobozokon van írva az csak iránymutatás.Az én kisfiam 3 hónaposan 190-230ml-t evett, 5hónapos korától pedig csak 150-t van hogy annyit sem:) .
Szia Mindkét fiam Milupán nõtt fel. sosem azt ette, ami a dobozon volt, hanem amit a doki kiszámolt neki a súlya alapján! Esetleg próbáld meg úgy etetni! Nálunk sosem volt sírás ha kiürült az üveg, és el sem híztak a fiúk!

Most lesz 1 hónapos a kicsi fiam és első perctől tápszert kap eddig nem volt hasfájós kell tartanom tőlle hogy ezután az lesz?

Legjobb válasz: hogy-hogy nem tudsz szopiztatni? Ált egyébként a tápszeres babák nem lesznek hasfájósak. Fõleg azért mert õket nem befolyásolja, hogy anyuka mit eszik, mert ugye nekik nem választódik ki a tejcsibe. Az elsõ kérdésem ne értsd félre, nem akarlak bántani vele. Sajnos én a második kisfiam csak 7 hetes koráig tudtam szopiztatni, tehát tudom milyen az ha tápszert eszik.:)))

hogy-hogy nem tudsz szopiztatni? Ált egyébként a tápszeres babák nem lesznek hasfájósak. Fõleg azért mert õket nem befolyásolja, hogy anyuka mit eszik, mert ugye nekik nem választódik ki a tejcsibe. Az elsõ kérdésem ne értsd félre, nem akarlak bántani vele. Sajnos én a második kisfiam csak 7 hetes koráig tudtam szopiztatni, tehát tudom milyen az ha tápszert eszik.:) ))
Szia! A 6. hét körül még elõfordulhat, hogy elkezdõdik, de nem valószínû. A tápszeres babák tényleg kevésbé hasfájósak! Ha eddig nem volt, az után sem hiszem! Én azért mindig féltem tõle...! :) Most 17 hetes a kisfiam és soha nem fájt a pocija! Jó babázást!


Mire számíthatok, ha már érezhető a pici (1. ) fogacskájának a hegye? Ma elég nyűgös volt, pedig amúgy nagyon nyugodt kicsi, 6 hónapos. Mi várható ezután? Most lesz csak a nehezebb része?

Legjobb válasz: Minden babánál más, hogy mennyire veszi igénybe! Az én picim az elsõ fogakkal szinte észrevétlenül küzdött meg, de a rágófogakkal meggyûlt a bajunk. Ha nagyon nyûgös és fáj neki, ajánlom a Dentinox-N gél-t, nekünk tökéletesen bevállt.

Minden babánál más, hogy mennyire veszi igénybe! Az én picim az elsõ fogakkal szinte észrevétlenül küzdött meg, de a rágófogakkal meggyûlt a bajunk. Ha nagyon nyûgös és fáj neki, ajánlom a Dentinox-N gél-t, nekünk tökéletesen bevállt.
Az 1. fogával 2 napot szenvedtünk, a 2. rá egy hétre jött, 9 nappal ezelõtt. Azzal 1 nap volt borzasztó, én már a hajamat téptem! :D Várom a többit (ma is nyûgös a kicsim)! Ja, és 5, 5 hónapos.

3, 5 hónapos a babám és valószínüleg megint lesz egy kicsi. Most ilyenkor két gyes és két családi jár az utobbi biztos de a gyes ilyenkor hogy van?

Legjobb válasz: Szia! Ha megszületik a másik baba,akkor utána is jár családi pótlék.Gyes viszont nem jár kettõ. Most te a picivel elméletileg még a t-gyást veszed igénybe ha megvolt a hozzá szükséges munkaviszonyod. Mire a tesó érkezik arra már gyeden leszel. Nos,az õ születésénél is ugyanazokat a juttatásokat veheted igénybe amiket most. Lemondasz a gyed-rõl,és kapod újra a t-gyást. Ha esetleg nem volt meg a munkaviszonyod,akkor nem változik semmi,de egyszeri juttatást kapsz az esetben is. Üdv,boldog babavárást,és babázást.

Szia! Ha megszületik a másik baba, akkor utána is jár családi pótlék.Gyes viszont nem jár kettõ. Most te a picivel elméletileg még a t-gyást veszed igénybe ha megvolt a hozzá szükséges munkaviszonyod. Mire a tesó érkezik arra már gyeden leszel. Nos, az õ születésénél is ugyanazokat a juttatásokat veheted igénybe amiket most. Lemondasz a gyed-rõl, és kapod újra a t-gyást. Ha esetleg nem volt meg a munkaviszonyod, akkor nem változik semmi, de egyszeri juttatást kapsz az esetben is. Üdv, boldog babavárást, és babázást.
Szia. Nem a kérdésre válaszolnék, csak szeretném megkérdezni, hogy jön e a kicsi, és nem félsz e.Csak mert egy cipõbe járunk, és Én RETTEGEK!

A babám 6 hónapos lesz, most megmértem a hőjét mert kicsit bágyadtabbnak láttam, 35, 8 ha levonom a fél fokot. Nem alacsony ez?

Legjobb válasz: Lehetne több is! Keze, lába, orra, füle nem hideg ha megfogod? Takard be egy kicsit, vedd fentebb a fûtés 1-2 fokkal. Lehet hogy csak az idõjárás miatt bágyadtab és nem mozog annyit és ezért hidegebb a pici.

Lehetne több is! Keze, lába, orra, füle nem hideg ha megfogod? Takard be egy kicsit, vedd fentebb a fûtés 1-2 fokkal. Lehet hogy csak az idõjárás miatt bágyadtab és nem mozog annyit és ezért hidegebb a pici.
A kérdező hozzászólása: nem hideg semmije, inkább melege van mert izzad a kis buksija.de nem vetkõztetem le.a fûtést fentebb vettem 22-re.mindig 21-re van állítva.Nem tudom mi baja lehet.:(remélem semmi
Mérd meg többször, mert ez nagyon alacsony! Hasmenése nem volt? Folyadék? Szopis baba vagy tápszeres? Étvágya? Mivel jön a hétvége, én elvinném orvoshoz. De elõtte szerezz egy másik hõmérõt is és azzal is mérd meg 2-3x, nekem is volt ilyen a mai napig nem tudom, mi volt a lázmérõvel.
A kérdező hozzászólása: anyatejes baba, rendesen eszik, állandóan cicin lóg 2 hete:) Hasmenése???egy hónapja nem tudunk neki kakit varázsolni, pedig mindent kipróbáltunk, voltunk orvosnál kapott kúpot, hashajtót, sajnos semmi:(Jól van õ ezen kívül semmi baja nincs.majd megnézem kicsit késõbb is a hõjét.
Digitális lázmérõvel mérted? Mert azok sajnos sokszor ilyen fals eredményeket mérnek. Nekünk már volt/van sok fajta, de mindegyik ilyen rossz volt, mindig ilyen alacsony hõket mutatott. Mondjuk azt nem tudom, hogy nem digitálissal hogy lehet megmérni egy ficergõ kisbaba lázát, fõleg, hogy azok általában minimum 5, de inkább 10 percesek, szóval szerintem az meg sajnos lehetetlen küldetés :(.

11 hónapos kisfiam ma négyszer kakilt, kicsit hígabb a szokásosnál. Mire kell figyelnem? Akkor most beteg lesz, elkapott valamit? Vagy a fogától is lehet?

Két foga van, de meg van duzzadva az Ínye. Amúgy jókedv?, semmi mást (eltér?t) nem tapasztalok rajta. Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: simán lehet a foga miatt

simán lehet a foga miatt


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!