Találatok a következő kifejezésre: Most lesz hónapos a (138 db)

A hozzátáplálással kapcsolatosan egyeztetni kell a gyermekorvossal? Nekem most 4 hónapos a kisfiam, és én megkóstoltattam vele a baba desszertet, és ízlett neki. Nem lesz baja tőle?

Legjobb válasz: Tápszeres a babád? én a védõnõvel konzultáltam. Nem hinném hogy baja lenne tõle,bár úgy javasolják hogy az almával kell kezdeni,annak is a levével.de az én kisfiam nem itta a levét,az almát viszont ette.A bébi desszertben több gyümölcs is volt?Csak azért mert ha valami kijön rajta(kiütés) akkor nehéz lesz megállapítani hogy melyik gyümölcsre érzékeny.Minden újdonságtól lehet bármi,még 9 hónapos korában is.Gondolom 4 hónaposoknak való bébi desszertet adtál neki...!?

Tápszeres a babád? én a védõnõvel konzultáltam. Nem hinném hogy baja lenne tõle, bár úgy javasolják hogy az almával kell kezdeni, annak is a levével.de az én kisfiam nem itta a levét, az almát viszont ette.A bébi desszertben több gyümölcs is volt?Csak azért mert ha valami kijön rajta(kiütés) akkor nehéz lesz megállapítani hogy melyik gyümölcsre érzékeny.Minden újdonságtól lehet bármi, még 9 hónapos korában is.Gondolom 4 hónaposoknak való bébi desszertet adtál neki...!?
anyatejes vagy tápszeres a babád? ha tápszeres, akkor elkezdheted a kóstoltatást. ha anyatejes, akkor még várhatsz vele egy kicsit. az almával kezd, elõször csak néhány kiskanállal, majd fokozatosan többet. aztán jöhetnek az elsõ zöldségek: krumpli, répa, sütõtök, cékla a mi gyerekdokink adott egy nagyon jó útmutatót, hogymikor mit és hogyan adhatok a babámnak. de a felicitas kiadványokban is van jó táblázat. és igen, nyugodtan kérdezz rá a gyerekorvosnál, hogy elkezdheted-e. ha kevés neki a tej/tápszer, akkor ad tanácsot, hogy mit adhatsz neki. ált. a tejpépet is szokták javasolni.
A kérdező hozzászólása: tápszeres baba. az almát már megkóstoltattam vele, az ízlett neki. és baja sem volt tõle. csak a keresztanyukája hozott neki, és megkóstoltattam vele, tetszett neki. szíve szerint 4kanálnál többet evett volna.

Újra lesz TGYES és egyszeri anyasági a 2. babánál? Vagy egyből GYED? Most 10 hónapos a babám, és ismét terhes vagyok. (jelenleg gyeden)

Terhesség el?tt 4 év munkaviszonyom volt.

Legjobb válasz: Újra lesz mindkettõ. AZ egyszeri anyaságihoz ugyanazok a feltételek kellenek (4 pecsét:D). A tgyás-ra, gyed-re meg automatikusan jogosult vagy, ha nem szûnt meg közben a munkaviszonyod. A gyed összege kb. annyi lesz, mint az elsõ babával (ha nem a maximumot kaptad, és volt közben általános béremelés, akkor valamivel több is lehet, de kevesebb biztosan nem). A tgyás akkor lesz ugyanannyi, ha a minimálbér kétszeresénél nem kerestél többet egy hónapban (147000 bruttó). Ha többet kerestél, akkor kevesebb lesz, a tgyás mint az elsõ babával, mert ilyen esetben a maximuma megegyezik a gyed maximumával (102900).

Újra lesz mindkettõ. AZ egyszeri anyaságihoz ugyanazok a feltételek kellenek (4 pecsét:D). A tgyás-ra, gyed-re meg automatikusan jogosult vagy, ha nem szûnt meg közben a munkaviszonyod. A gyed összege kb. annyi lesz, mint az elsõ babával (ha nem a maximumot kaptad, és volt közben általános béremelés, akkor valamivel több is lehet, de kevesebb biztosan nem). A tgyás akkor lesz ugyanannyi, ha a minimálbér kétszeresénél nem kerestél többet egy hónapban (147000 bruttó). Ha többet kerestél, akkor kevesebb lesz, a tgyás mint az elsõ babával, mert ilyen esetben a maximuma megegyezik a gyed maximumával (102900).
A kérdező hozzászólása: Bocsi, elütöttem... TGYÁS..
A kérdező hozzászólása: Értem. Nagyon szépen köszönöm a választ!

Ha gyermekem apjának óvodás korában volt egy agyvérzése, (de felépült belőle) akkor mennyi esély van, hogy az én babámnak is lesz? Vagy ez nem örökletes? Most 6 hónapos a babám.

Legjobb válasz: Attól függ, hogy mi volt az agyvérzés oka. Az én családomban is volt ilyen, szintén felépült belõle (ilyen kis korban történt sérüléseknél csodákra képes az emberi szervezet), de nem tudták megmondani a kiváltó okot. Vagyis valamilyen magyarázatot adtak rá, ha gondolod privátban bõvebben írok róla. A lényeg, hogy orvosok szerint gyógyult, tehát mos õ is és a gyerekei is ugyanolyan eséllyel kapnak ilyen betegséget, mint bárki más. Nincs növelt kockázat

Attól függ, hogy mi volt az agyvérzés oka. Az én családomban is volt ilyen, szintén felépült belõle (ilyen kis korban történt sérüléseknél csodákra képes az emberi szervezet), de nem tudták megmondani a kiváltó okot. Vagyis valamilyen magyarázatot adtak rá, ha gondolod privátban bõvebben írok róla. A lényeg, hogy orvosok szerint gyógyult, tehát mos õ is és a gyerekei is ugyanolyan eséllyel kapnak ilyen betegséget, mint bárki más. Nincs növelt kockázat
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen érdekelne privátban, hogy mi történt. Megköszönném.
Írtam, még jelezz ott vissza, hogy sikerült-e megkapnod, aztán írom a többit
A kérdező hozzászólása: Írtam. :D
Van rá esély, de szerintem minimális - bár nem vagyok orvos. Viszont a keringési megbetegedéseket, mint pl. az agyvérzést is, okozhatja C vitamin hiány. Úgyhogy azt mindenképpen adj neki! Pár száz mg-ot naponta.

Szoptatás alatt egyből rendszeres lesz a menstruáció? Úgy értem, hogy egyszer már megjött, akkor innentől kezdve számíthatok rá úgy, mint régen? Most 8 hónapos a babám, és még napi 4 x szopizik.

Legjobb válasz: Nem, teljesen kiszámíthatatlan. Nekem egyszer 26 napra egyszer meg 32 napra jött meg. Úgyhogy csak tippelhetünk... :) De az biztos hogy megfog jönni! :)

Nem, teljesen kiszámíthatatlan. Nekem egyszer 26 napra egyszer meg 32 napra jött meg. Úgyhogy csak tippelhetünk... :) De az biztos hogy megfog jönni! :)

Mennyi lesz a gyed? Most 3 hónapos a kisbabám. Még mielőtt betölti a két évet szeretnénk neki kistesót.

Most a max gyedet fogom kapni (mert még TEGYÁS-t kapot). A második gyereknél, hogy lesz mib?l számolják a gyedet? Kevesebbet fogok kapni?

Legjobb válasz: Bruttó 101.000.- Forint, nettóban max 85.000.-

Bruttó 101.000.- Forint, nettóban max 85.000.-
Van már sok ilyen kérdés olvass vissza egy picit, pontosabban keress rá, hátha van benne vmi okos info neked is. Egyébként attól függ az egész van-e foly munkaviszonyod, vagy közben lejár-e a szerzõdésed...
Egy éves a lányom, mi is most tervezzük a tesót hogy gyedrõl gyedre mehessek. Most mondták a munkahelyemen, hogy kevesebb lesz a gyedem a másodikkal mint elõször hittük, mert a tgyás is beleszámít áprilistól, de pontosat még nem mondtak, majd hívnak ha tudják elvileg.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Mikorra alakulhat ki kancsalság? Sajnos én gyermekkoromban kancsal voltam, úgy tudom, ez örökletes dolog. Félek, hogy a kisfiam is kancsal lesz. Mikor nyugodhatok meg? Most 10 hónapos a kicsi.

Legjobb válasz: Hasonló okból én is körüljártam ezt a témát annak idején. Azt a tanácsot kaptam, hogy egy éves kora körül akkor is érdemes szemészhez vinni a babát, ha semmi különöset nem látok rajta. Ha nem látta még szemész,akkor vidd el, már csak saját magad megnyugtatására is.

Hasonló okból én is körüljártam ezt a témát annak idején. Azt a tanácsot kaptam, hogy egy éves kora körül akkor is érdemes szemészhez vinni a babát, ha semmi különöset nem látok rajta. Ha nem látta még szemész, akkor vidd el, már csak saját magad megnyugtatására is.
Szia! Hasonló cipõben járunk csak nálunk mind a ketten kancsalok voltunk. Én úgy tudom elsõsorban két generációnként öröklõdik. ÉS én is úgy tudom mint az elõzõ hozzászóló, de szerintem már látszódna 10 hónaposan. Rajtam legalábbis látszódott annak idején álitólag. A Spock könyven az van hogy fél év ha jól emlékszem. Szia
Szia. Nálunk Én vagyok kancsal, de a fiamon még szerencsére nem vettük észre, csak nagyon ritkán.(5 hónapos) Viszont én 1 éves korom után lettem az, így én is konzultáltam dokival, aki azt javasolta egy évesen szemészet, aztán majd elválik.Nagyon örülnék ha nem örökölné, szinte rettegek tõle, nem szeretném ha átélné mindaz amit annak idején Én. De ne aggódj, ha pici korba korigálni tudják, nem lesz semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem dõl össze a világ, de én sem szeretném, ha azt a tortúrát kéne átélnie, mint nekem. Letakart szemüveget viseltem, csúfoltak. Kétszer mûtöttek, de túlkorrigálták, most is kifelé áll egy kicsit az egyik szemem, fõleg, ha fárdt vagyok. Ráadásul arra a szememre olyan rosszul látok, hogy gyakorlatilag nem is használom, ha mindkét szemmel nézek.
Szia. Utolsó vagyok. Én is úgy gondolom, hogy NEM dõl össze a világ de mégis. Nekem is takarva volt, plusz szemüveg, és tudom mit éltél át hisz Én is.Mára annyival jobb a szemem, hogy nehéz észrevenni (kerülöm a szemkontaktust)és így igazán akkor venni észre ha fáradt vagyok, vagy a fejem vacakol. Bízom benne, hogy a picik ezt megússzák, de ha mégse sem gond, majd segítjük a javulást.

Mire számíthatok, ha már érezhető a pici (1. ) fogacskájának a hegye? Ma elég nyűgös volt, pedig amúgy nagyon nyugodt kicsi, 6 hónapos. Mi várható ezután? Most lesz csak a nehezebb része?

Legjobb válasz: Minden babánál más, hogy mennyire veszi igénybe! Az én picim az elsõ fogakkal szinte észrevétlenül küzdött meg, de a rágófogakkal meggyûlt a bajunk. Ha nagyon nyûgös és fáj neki, ajánlom a Dentinox-N gél-t, nekünk tökéletesen bevállt.

Minden babánál más, hogy mennyire veszi igénybe! Az én picim az elsõ fogakkal szinte észrevétlenül küzdött meg, de a rágófogakkal meggyûlt a bajunk. Ha nagyon nyûgös és fáj neki, ajánlom a Dentinox-N gél-t, nekünk tökéletesen bevállt.
Az 1. fogával 2 napot szenvedtünk, a 2. rá egy hétre jött, 9 nappal ezelõtt. Azzal 1 nap volt borzasztó, én már a hajamat téptem! :D Várom a többit (ma is nyûgös a kicsim)! Ja, és 5, 5 hónapos.

Tenyleg lelassul a babak hosszanak növekedese egy idö utan? Ha a most 8 honapos kislanyom 75cm hosszu, akkor varhato, hogy felnött koraban is magas lesz?

Legjobb válasz: Ha logikusan gondolkozol, mar meg is kapod 1. kerdesedre a valaszt. Persze, hogy lelassul. 1 eves korukig nagyon gyorsan nonek. Lanyom 10 honapos koraig 1cm-t nott havonta. Mi alacsonyak vagyunk megis 54 cm-rel szuletett. Most ott tartunk, hogy 3-6 honap alatt no egy cm-t. Jovo honapban lesz 2 eves es most 82cm. Igazabol 1.5 eves korara erte el ezt a magassagot majdnem, mert akkor volt 80cm. Szoval masfel ev alatt 26cm:D Ha magasak vagytok ti is, eleg valoszinu, hogy o is az lesz, lehet, hogy ugyanannyi ido alatt a tied tobbet fog noni, mint az enyem. Ismerek egy kislanyt, 4 honappal idosebb az enyemnel, ot folyton 3-3,5-nek nezik.

Ha logikusan gondolkozol, mar meg is kapod 1. kerdesedre a valaszt. Persze, hogy lelassul. 1 eves korukig nagyon gyorsan nonek. Lanyom 10 honapos koraig 1cm-t nott havonta. Mi alacsonyak vagyunk megis 54 cm-rel szuletett. Most ott tartunk, hogy 3-6 honap alatt no egy cm-t. Jovo honapban lesz 2 eves es most 82cm. Igazabol 1.5 eves korara erte el ezt a magassagot majdnem, mert akkor volt 80cm. Szoval masfel ev alatt 26cm:D Ha magasak vagytok ti is, eleg valoszinu, hogy o is az lesz, lehet, hogy ugyanannyi ido alatt a tied tobbet fog noni, mint az enyem. Ismerek egy kislanyt, 4 honappal idosebb az enyemnel, ot folyton 3-3, 5-nek nezik.
Ja, az lemaradt, hogy azert nezik annyinak mert olyan magas.
Nekem azt mondta a doki, hogy számítsunk rá, hogy magas lesz a lányunk. Egy éves korára nõtt 30 centit. Most lesz 16 hónapos, 82 centi magas. Mindenki idõsebbnek nézi. :) Neki volt olyan hónap, hogy nõtt 6 centit. :)
Ti milyen magasak vagytok? A gyermek is azt fogja örökölni, bár tapasztalat szerint minden nemzedék egy kicsivel magasabb a szüleinél. A lányom 4 évesen 110 cm, a kiscsoportban õ a legnagyobb, de én is így voltam ezzel, szóval nincs min meglepõdni. De valóban 1 éves kor felett lelassul a növekedés.
A kérdező hozzászólása: Akkor kb. 1 éves koráig fog ilyen ütemben nõni. 50 cm-rel született, úgyhogy 8 hónap alatt nõtt 25 centit. Én 177vm magas, férjem 180 körül van.

A kisfiam most egy hónapos, de már most azon agyalok, hogy ha nagyobb lesz elmondjam e neki, hogy az apukája évekkel ezelőtt börtönben ült. Nem szeretném, ha emiatt lenézné majd az apját. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Inkább Ti mondjátok el majd neki, minthogy mástól tudja meg. Egy hónapos a kisgyermek, ez azért még odébb lesz, hogy leülj vele, és fel is fogja mit közölsz vele. Egyébként az sem mindegy miért ült börtönben az apa. Nekem is van olyan ismerõsöm, sõt mondhatni barátom, aki börtönben ült, de ott teljesen megváltozott, jó ember lett. 10 éve ismerem, kevés normálisabb fickót ismerek, mint õt.

Inkább Ti mondjátok el majd neki, minthogy mástól tudja meg. Egy hónapos a kisgyermek, ez azért még odébb lesz, hogy leülj vele, és fel is fogja mit közölsz vele. Egyébként az sem mindegy miért ült börtönben az apa. Nekem is van olyan ismerõsöm, sõt mondhatni barátom, aki börtönben ült, de ott teljesen megváltozott, jó ember lett. 10 éve ismerem, kevés normálisabb fickót ismerek, mint õt.
Hát nem mindegy miért zárták be.
Szerintem ne itt kérj tanácsot, hanem keress fel egy gyermekpszichológust tanácsért.
Valószínûleg ezt tudják a rokonok is. Inkább tõled tudják meg, mint a jóindulatú nagynéniktõl.
Most ne rágódj ezen. Majd ha eljön az ideje, akkor elmondjátok. De mindig csak annyit szabad majd mondani, amennyit meg is tud emészteni.
Szerintem ne mond el neki. Vagy szegyellni fogja, vagy felnez ra, es o maga is ilyen sorsra jut.
Itt azzal van a baj hogy amikor kezd felnõni majd, az iskolában és óvodában rá dumálják a gyereknek a börtön rossz megítélését, ezáltal persze hogy utálni fogja Egy fiatalkorú gyereket igen nehéz meggyõzni az általa hallottak ellentétérõl Érdemes hallgatni errõl szerintem, nem attól jó vagy rossz ember valaki hogy elkövetett valamit és felelt is érte
Szerintem sem kell elmondani. Ha régen történt akkor úgysem fog rá emlékezni senki mire iskolába megy.
Miért kéne elmondani??? Szerintem nem kéne ezzel traktálni, megmérgezné a mindennapjait. Amirõl nem tud, az nem fáj és egyáltalá nem biztos hogy ki fog derülni.
Kérdezõ! Mondd el neki de azt, hogy miért ült azt szépítsd egy kicsit. Ha valaki más elmondja neki az igazat, tagadd le.
Nekem is furcsa, hogy még egy abszolút anonim oldalon is szégyelled, hogy mit követett el.
A fiadnak márpedig a rendes erkölcsi nevelést kap, akkor fontos lesz, hogy mi miatt ült az apja. Ha embert ölt, nõket erõszakolt, bankot rabolt... és mégis úgy nevelitek, hogy "de leülte, már nem számít", az régen rossz. Attól még, hogy valaki leülte a büntetését és "õ megváltozott" a halottakba nem tér vissza a lélek, a bûn nem változik nem megtörténté, a sebek nem múlnak el nyomtalanul. NAGYON nem mindegy, hogy mit követ el valaki!
Rendben, de akkor miért gondolod, hogy ha megtudná ezt a gyereked, akkor lenézné emiatt az apját? Szerintem ha azt látja a gyereked, hogy szereted az apját, õ viszontszeret téged, akkor baromian nem fogja érdekelni, hogy x évvel ezelõtt milyen törvényt szegett meg az apja. Az a fontos, hogy jól szeresse a gyerekét, akkor nem hiszem, hogy megutálná vagy lenézné ha megtudná, hogy mit tett.
Gondolom jó nagy fekete folt lehet amit tett, ha még egy anonim oldalon sem mered leírni, hogy mi volt az. Jól írják többen is, egyáltalán nem mindegy, miért volt a hûsön. Ehhez mérten mondanám el a gyereknek is, ha majd nagyobb lesz.
A kérdező hozzászólása: Mikor a párom börtönben ült még nem éltünk együtt és mindegy mit tett én így fogadom el és a múltja ellenére szeretem.
11-esnek igaza van, nem mindegy azért miért kapta azt a büntetést. Az én párom is volt börtönben fél évet, azért, mert egy osztálytársnál füvet találtak, elkapták a rendõrök és beköpte a 18 éves barátomat, hogy nála is van. A srácot elengedték mert köpött, a barátom pedig fél évet kapott. Ez például számomra nem bûn, nem is szégyellem, a gyerekem elõtt se szégyellném. Viszont ha bántott valakit, ha erõszakos volt, akkor az nagyon más. Szerintem ne haragudj meg, de ez Neked okoz problémát, hogy a párod börtönben volt, te nem tudsz elszámolni a lelkiismereteddel és már most azon agyalsz, , hogy a gyereked vajon mit fog szólni hozzá. Ha megbocsátottál volna a gyerek apjának, akkor miért aggódnál annyira, hogy a gyereked nem így fog tenni?
Oka van annak, ha valaki börtönbe kerül! Persze, megváltozott. Mint a faszi akit 18 év után kiengedtek, 1 hét után meg megerõszakolt egy kislányt. Õ is nagy-nagyon megváltozott!
Abban egyetértünk, hogy tényleg nem mindegy. Gyilkosság, vagy pedofilizmus, sorozatos rablás vagy egy be nem fizetett adó miatt leülte inkább a pénzt.
Én nem fogom elmondani azt, hogy az apukája javítóintézetben volt. Ha megtalálja majd a bizonyítványát, akkor azt mondom, hogy az apja mindenképpen 1 bizonyos szakmát akart tanulni, ami ritka, és azért kellett Aszódon tanulnia. És ezt az apuka kérte, azóta meghalt, de ezt így mondom majd.
A kérdező hozzászólása: Az te vagy..... Szégyelhetnéd magad! Gondolom te tökéletesnek hiszed magad..
Hát azért nem mindegy. Mert a sikkasztást még elnézném apámnak, de a súlyos testi sértést NEM! Kutyából nem lesz szalonna, ez mindig így van!
A kérdező hozzászólása: Az, hogy miért zárták be az teljesen mindegy. Õ azért megkapta a büntetését.
A kérdező hozzászólása: 3. A párom is teljesen megváltozott, jobb ember lett, kedvesebb, közvetlenebb addig meg egy arogáns fickó volt.
Attól függ miért ült börtönben. Ha autóbaleset miatt akkor elmondhatod de ha megölt valakit vagy lopott az már gáz.

Az a fajta tápszer amit szeretnék adni a gyermekemnek 4 hónapos kortól adható.5 nap múlva lesz a gyermek 4 hónapos és lenne e bármi baja a picurkának, ha most adnék neki a bébiételből?

Legjobb válasz: Nem hinném, hogy lenne baja, de van értelme kísérletet folytatni, ha 5 nap múlva egyébként is 4 hónapos? Mondjuk én még 4 hónaposan sem adnék, hanem várnék 5-ig. Mert ez az átlag, de ki tudja egyénileg lesz e baja. Én mindig 1 hónappal késõbb adtam neki a bébiételeket, mint ami rá volt írva.

Nem hinném, hogy lenne baja, de van értelme kísérletet folytatni, ha 5 nap múlva egyébként is 4 hónapos? Mondjuk én még 4 hónaposan sem adnék, hanem várnék 5-ig. Mert ez az átlag, de ki tudja egyénileg lesz e baja. Én mindig 1 hónappal késõbb adtam neki a bébiételeket, mint ami rá volt írva.
Bébiétel vagy tápszer? Oka van annak, hogy adnod kell neki, vagy csak te szeretnéd?
A kérdező hozzászólása: Valójában ez egy tejpép amit 4 hónapos kortól lehet adni (az van ráírva):) Csak szeretném tudni, hogy lehet -emeg, mert nem igazán értem, hogy egyik nap nem lehet a másik nap meg már igen??
Nincs ennyire kötve, legalábbis tápszernél tuti nincs. De pépet én nem adnék 4 hósnak még, elõbb inkább gyümölcsöt, zöldséget, és ha ezeket megszokta a gyomra, utána pépet. Én ezek elõtt adtam pépet, és nagyon megviselte a gyomrát a néhány kanál is, úgyhogy abba is hagytam egy darabig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)
Én péppel kezdtem, de kizárólag azért, mert nem hízik rendesen és a gyümölcs erre nem lenne megoldás. Ha nem lett volna muszáj, akkor 6 hónapos koráig nem adtam volna neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!