Találatok a következő kifejezésre: Most kezdtem tablettát 1 (9 db)

Most kezdtem nem rég el szedni a Lindynette 20, tablettát a vérzésm 5 napjától, de annyi mindt olvastam itt pl a vérzés 1 napjától kell szedni, most akkor? Nem vagyok abban sem biztos hogy mikor-tól nyújt teljes biztonságot!?

Legjobb válasz: Én is ezt szedem! A vérzés elsõ napjától kell elkezdeni a tabletta szedését! Nem beszélted ezt meg a nõgyógyásszal?Nekem minden elmondott a gyógyszerrõl! 23v.ok

Én is ezt szedem! A vérzés elsõ napjától kell elkezdeni a tabletta szedését! Nem beszélted ezt meg a nõgyógyásszal?Nekem minden elmondott a gyógyszerrõl! 23v.ok
jaj ne beszélj már butaságokat elsõ! Ugyanúgy el lehet kezdeni az 5. napon mint az elsõn, csak akkor még 7 napig egyéb kiegészítõ védekezés is kell. Nem olvastad a papírját? Elsõ alkalommal történõ szedés Várjon a menstruációs ciklus kezdetéig, addig ajánlatos más fogamzásgátló módszer használata (óvszer, pesszárium, spermicid)! Az elsõ tablettát a menstruációs vérzés elsõ napján kell bevenni. Megengedett a 2-5. napon való szedéskezdet is, ez esetben a fogamzásgátló szedésének elsõ hét napján nem hormonális kiegészítõ fogamzásgátlás (óvszer, pesszárium, spermicid) alkalmazása javasolt.
Nem beszélek butaságokat!Nekem a dokim ezt mondta!
nekem a dokim azt mondta akár mi is van a tájékozttón az 5ik naptól szedjem. és õ nem valami laza doki nagyon jó hírneve van a városba alig kapni idõ pontot szval nyugi a lehetõ legjobban csináltad:)

Én a Belara tablettát szedem, és 1 nap kimaradt és kb.3nap adagja volt még meg és utána az 1 hetes szünet, most újra kezdtem és 1 hét után tényleg elkezd hatni? (lent)

És az 1-2 óra kihagyás az nem nagy baj?

Legjobb válasz: Az 1-2 óra kihagyás nem gond. Mivel 12órán belül pótoltad. Amúgy meg ha rendszeresen szedted véd akkor is mikor újra szeded a 7 napos szünet alatt és utána is. De olvasd el a betegtájékoztatót.

Az 1-2 óra kihagyás nem gond. Mivel 12órán belül pótoltad. Amúgy meg ha rendszeresen szedted véd akkor is mikor újra szeded a 7 napos szünet alatt és utána is. De olvasd el a betegtájékoztatót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Most kezdtem a tablettát 1 honapja most fogy el az első levél de gye az a menszesztől számitott 21. nap még csak és akkor most mikor fog megjönni? most a 7 nap szünetben? vagy a 28. nap körül? :S

Legjobb válasz: A hétnapos szünetben fog megjönni, 2-4 nappal az után, hogy abbahagytad a gyógyszert. A következõ levelet a 7 nap szünet letelte után kezdd el szedni, azaz a 8. napon akkor is, ha még nem múlt el a menstruációd! A ciklusod ezentúl úgy fog kinézni, hogy 21 nap gyógyszer, és 7 nap szünet, ami alatt megjön és el is múlik a menzeszed, és így ki is jön a 28 nap :)

A hétnapos szünetben fog megjönni, 2-4 nappal az után, hogy abbahagytad a gyógyszert. A következõ levelet a 7 nap szünet letelte után kezdd el szedni, azaz a 8. napon akkor is, ha még nem múlt el a menstruációd! A ciklusod ezentúl úgy fog kinézni, hogy 21 nap gyógyszer, és 7 nap szünet, ami alatt megjön és el is múlik a menzeszed, és így ki is jön a 28 nap :)
Igen, a 7 napos szünetben fog megjönni kb.3-4 napon A 8. napon akkor is el kell kezdened szedni a köv. levéllel, ha még nem múlt el a vérzésed!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! és még 1 kérdés:$ hogy nekem ez volt az elsõ és valszin a gyogyszer miatt 2 hétig volt mensim de a 2. héten márc sak ilyen pecsétlõ szerû valami... és ettõl ugyanugy most fog megjöni?
pecsételõ vérzés még természetes az elsõ hónapokban mikor elkezded szedni a tabit mert még nem állt be.valószínû hogy az 1. dobozzal ha végeztél beáll ha nem akkor menj orvoshoz és mond el neki mi van.valószínû hogy újat ír ki vagy kivizsgál.sok szerencsét:) (am én is most kezdtem el tabit szedni:) )
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:)

Most kezdtem el szedni a fogamzásgátló tabelettát. Általában 5 napig szokott tartani a menzeszem az 1. nap alig a 2-3-4. napon nagyon 5. nap alig vérzek és a 6. nap múlik el. Most a tablettával hány napos lesz?

Legjobb válasz: Hááát azt mi nem tudhatjuk elõre... Tény, hogy csökkentheti a vérzés idõtartamát és mennyiségét. Nekem nem csökkentette. :P Egyénfüggõ a dolog.

Hááát azt mi nem tudhatjuk elõre... Tény, hogy csökkentheti a vérzés idõtartamát és mennyiségét. Nekem nem csökkentette. :P Egyénfüggõ a dolog.
Hát majd elválik, ez mindenkinél máshogy van! Nekem 3-4 napig tart és nagyon keveset vérzek.

Most kezdtem el szedni a Tri-regolt. Mivel 21 tabletta van 1 levélben, és 7 napig nem kell szedni, az akkor is csak 28 nap. A másik 2-3 napon mit kell tenni?

A doki nem adott vmi b? tájékoztatót. és nem értem hogy kell szedni.

Legjobb válasz: Szia tehát ha mondjuk elsején kezded szedni akkor szeded 21 napig ez ugye 21.-e akkor 7 napig nem szeded azaz: 22 23 24 25 26 27 28 -án nem és 29. én megint kezded. És az alatt ameddig nem szedtem meg kell hogy jöjjön nem baj ha nem múlt el akkor is is el kell kezdeni szedni a 29. napon. remélem azért érthetõ volt.

Szia tehát ha mondjuk elsején kezded szedni akkor szeded 21 napig ez ugye 21.-e akkor 7 napig nem szeded azaz: 22 23 24 25 26 27 28 -án nem és 29. én megint kezded. És az alatt ameddig nem szedtem meg kell hogy jöjjön nem baj ha nem múlt el akkor is is el kell kezdeni szedni a 29. napon. remélem azért érthetõ volt.
igen mert egy ciklus 28 napbol áll nem a honap ugyanazon napján kell megjönnie hanem 28 naponta kell h megjöjön a mensid és az a 7 napos szünet amikor menstruálsz ha és ha letelt a 7 nap akkor kezdheted elõrõl és megint 28 napig szeded a gyogyszert
Ha ennyire tájékozatlan vagy, hogy nem tudod, hogy a menstruációs ciklus 28 és nem 30 vagy 31 napos, addig szerintem ne is szedj fogamzásgátlót!

Pár napja kezdtem el fogamzásgátló tabletta szedését. Nem olvastam el rendesen a tájékoztatót, most vettem észre, hogy az első tablettát a menstruáció első napján kell bevenni.A menstruációm pedig kb.1 hét múlva fog jelentkezni. Mi ilyenkor a teendő?

Legjobb válasz: Mostmár ne hagyd abba. De az elsõ hónapban kiegészítõ védekezésre van szükséged. Lehet, hogy pecsételõ vérzés jelentkezik közben, de lehet, hogy nem. A 7 napos szünetben fog jelentkezni a megvonásos vérzés utána szedd tovább a második levéllel. És máskor ha elkezdessz egy hosszabb ideig szedett gyógyszert, akkor egyrészt rendesen beszéld meg az orvosddal, másrészt gondosan olvasd el a tájékoztatót.

Mostmár ne hagyd abba. De az elsõ hónapban kiegészítõ védekezésre van szükséged. Lehet, hogy pecsételõ vérzés jelentkezik közben, de lehet, hogy nem. A 7 napos szünetben fog jelentkezni a megvonásos vérzés utána szedd tovább a második levéllel. És máskor ha elkezdessz egy hosszabb ideig szedett gyógyszert, akkor egyrészt rendesen beszéld meg az orvosddal, másrészt gondosan olvasd el a tájékoztatót.
Egyetértek az elõttem szólókkal. Az orvosod nem mondta el, hogy mit csinálj? Legalább megvizsgált rendesen? Laborvizsgálat volt? Májfunkció?
Hát pedig az orvos feladata egy pácienst felvilágosítani, fõleg tizenéves lányokat a fogamzásgátlóról. Akkor is, ha az adott páciens kiolvasta a teljes szakirodalmat, és kívülrõl fújja latinul a betegségeket. Az orvos NEM ráadás, könyörgöm. Neki kell kikérdeznie és megvizsgálnia a pácienst, elküldeni laborra, értékelni a labort, és annak alapján kiírni (vagy nem kiírni) a gyógyszert. Mert ugye egy átlagember nem tudhatja, hogy hajlamos-e mondjuk trombózisra. Magyarán: az az orvos, aki ránézésre, mindenféle vizsgálat nélkül felír egy gyógyszert (akár egy nyamvadt aszpirint is), elég felelõtlen fajta, ahhoz többet nem mennék. Mert a közönséges aszpirin is okozhat nagy kellemetlenségeket.
Gratulálok...Hajrá felelõsség, érettség, komolyság...Nem is tudom, miért lepõdök meg, hogy ennyien esnek teherbe tabi mellett, amikor az agyi színvonal még addig sem terjed ki, hogy legalább ezt az 1. legfontosabb dolgot megkérdezze a dokitól vagy elolvassa rendesen a betegtájékoztatót, amiben le van írva világosan.... Most elérted, hogy kidobtad az ablakon 1 levél fog.gátló árát, mivel nem leszel védett az 1. hónapban, emellett bekavartál a ciklusodba. Ha ilyen figyelmesen szeded a tabit a továbbiakban is, hamarosan várandós leszel. Erre készülj fel. Tovább kell szedned a tabit, de menj vissza a dokidhoz és kérdezd meg tõle, mit tettél a szervezeteddel, mire számíthatsz, mikor leszel védett. Köszi a lepontozást. Sajnálom, hogy fáj az igazság...
csak gratulálni tudok az eszedhez...én mikor kiváltottam a gyógyszerem az volt az elsõ h alaposan átrágtam a tájékoztatót (pedig csak rá 2 hétre kezdtem el szedni a gyógyszert)
De nem mindig csak az orvost kell hibáztatni h "nem mondta el" Mert valószínû ha valaki komolyan tablettát szeretne szedni az már elõre tudja h mit hogyan kell csinálni! És az orvos az meg már csak a ráadás.+Még a betegtájékoztató is. Szal innentõl egyéni szocproblem -.-

Premens tabletta nektek is összezavarta a ciklusotokat? Három hónapig szedtem, augusztusban kezdtem, azóta kétszer menstruáltam. Peteérésem sem volt, a nyálkahártyám 1, 7 mm, most a 66. ciklusnapomon.

Nagyon elvagyok keseredve, azt hittem segíteni fog a Premens, de én vagyok rá a példa, hogy nagy galibát tud okozni a barátcserje:(((((

Legjobb válasz: Én is szedtem igaz csak 1 hónapig,de tökéletes volt tõle a ciklusom.28nap,semmi barnázás és a menzi tüneteim is enyhültek.Elfogyott és elfelejtettem venni,ezért nem szedtem ebben a hónapban.Ja és peteérésem is volt. Szóval lehet hogy van akinek segít és van akinek nem.Több rosszat is olvastam már itt róla.Akkor én a helyedben nem szedném ezentúl.

Én is szedtem igaz csak 1 hónapig, de tökéletes volt tõle a ciklusom.28nap, semmi barnázás és a menzi tüneteim is enyhültek.Elfogyott és elfelejtettem venni, ezért nem szedtem ebben a hónapban.Ja és peteérésem is volt. Szóval lehet hogy van akinek segít és van akinek nem.Több rosszat is olvastam már itt róla.Akkor én a helyedben nem szedném ezentúl.
Én 2x próbáltam meg szedni hosszú ciklus miatt, de totál bekavart. Ami volt még kósza peteérésem az sem lett... Viszont én eljártam utána reflexológiás talpmasszázsra, és 3 hónap alatt fix peteéréses 40 napo ciklust csinált, és most már 13 hetes terhes vagyok :)

Eddig diane 35 fogamzásgátló tablettát szedtem ( 1 évig ) most váltottam egy új gyógyszerre. A menstruációm 2. napján kezdtem el szedni. Az első tabitól már véd ugye? Ma már szexszelhetek akkor?

Mert úgy tudom, hogy hosszú szünetek után érvényes az, hogy csak 14 nap múlva szabad szexszelni ( meg ha életed első levelét kezded el )

Legjobb válasz: ezt a nõgyógyásztól kérdezd meg.

ezt a nõgyógyásztól kérdezd meg.
Alapjáraton, a betegtájékoztatókon is az van, h az elsõ naptól véd, ha az ELSÕ napon veszed be... De az orvosok többsége két hetet, ha nem egy hónapot javasol.
A kérdező hozzászólása: Akkor sosem szexszelhetne senki a fogamzásgátlóval, ha kéne várni heteket ( semmi értelme nem lenne )
Az elõzõ gyógyszer utolsó szemének bevétele és a mostani gyógyszer elsõ szemének bevétele között 7 nap telt el? Mert ha igen, akkor hajrá, nem kell aggódni, ha 7 napnál több szünetet tartottál, akkor igenis kell várni heteket. Vagyis nem kell, csak nehogy becsússzon egy baba.
A kérdező hozzászólása: 7 napot hagytam csak ki , köszi a választ
Akkor minden oké!
A kérdező hozzászólása: Most beszéltem egy nõgyógyásszal, a helyzet az, hogy szerinte ha új fajta gyógyszert kezdünk el szedni , 1 hónapig vagy fél hónapig nem leszek védett

1 honapja egyutt voltunk a baratommal es elszakadt. 12 oran belul bevettem a 72 oras tablettat, aztan 12 ora mulva a masodikat. Par nap mulva verzni kezdtem, mintha megjott volna, de most kesik. Terhes vagyok?

terhessegi tuneteim nincsenek es tesztet is csinaltam ami negativ lett.

Legjobb válasz: nem vagy terhes csak ez a tabbletta elégé nagy hormontartalmu és kicsit felboritotta valoszinüleg a ciklusod de nem vagy terhes

nem vagy terhes csak ez a tabbletta elégé nagy hormontartalmu és kicsit felboritotta valoszinüleg a ciklusod de nem vagy terhes
tuti nem vagy terhes! A 72 órás tabletta teljesen felborítja a hormonháztartásodat, az is lehet, hogy ez a hónap kimarad. Idõ kell mire visszaáll minden a régi kerékvágásba! Nyugodj meg!
Csak csatlakozni tudok, tuti semmi baj nincs, csak a hormonok... REndbe fogsz jönni:-)
Nem vagy terhes csak felborult a hormonháztartásod. De azért csinálj egy tesztet. 1-2 hónapon belül visszaáll a hormonháztartásod.
Nem kell teszt. Minden ok. kis idõ kell még, míg rendezõdsz.
Tényleg nyugodj meg, csak a hormonok!
akkora hormon bombat vette hogy be hogy eselytelen hogy terhes legyel, de idore lehet szukseged amig visszaallnak a hormonjaid.ha a kov honapban is igy lesz ne erjen varatlanul.
A 72 órás tabletta után muszáj, hogy legyen vérzésed, de utána ne várd, hogy a rendes idõben megint legyen. Következõ hónapban lesz majd, nem kell félni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!