Találatok a következő kifejezésre: Most kezdtem szedni. 2 hét (8 db)

Most kezdtem Yasminelle-t szedni. 2 hét után már véd-e?

a tájékoztatón az van ha a mensim 1. napján beveszem akkor már azonnal véd de mi van ha még sem?úgy döntöttünk a barátommal h 2 hetet várunk vele h minden oké legyen.2 hét elég hozzá?el?re is köszönöm a válaszokat:)

Legjobb válasz: Ha a tájékoztatóban az van írva, hogy azonnal, akkor azonnal.. mondjuk én nem ezt szedem. Ha félsz, akkor inkább várjatok két hétig. Jobb a lelkednek is, akkor már tutira biztos véd.

Ha a tájékoztatóban az van írva, hogy azonnal, akkor azonnal.. mondjuk én nem ezt szedem. Ha félsz, akkor inkább várjatok két hétig. Jobb a lelkednek is, akkor már tutira biztos véd.
hát én ugy tudom 1hónap után 100%biztos én is Yasmillet szedek 1hete de az orvosom aztm.várjak vele1 honapot:)
Nyugodj meg, ha az van a tájékoztatóban, hogy az elsõ szemtõl véd, akkor az úgy is van! Nemhiába írják le! Csak fontos, hogy a mensid 1. napján vedd be! Ha a 2-5. napon veszed be, akkor is 7 nap után véd! Szóval felesleges várni 1 hónapot!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:) 2 hetet várok vele és akkor sztem már tuti hatásos lesz a gyógyszer:)
az én orvosom is aztmondta h.1hónap után véd szoval:Sén1honapot várok vele
Nem csak minden nap egyet vegyél be. az mindegy hogy mi van rajta hétfõ vagy kedd a tabletta ugyanaz.

Normális h már több mint 2 hete menstruálok? ( nem nagyon ahogy az első napokban, de azért van egy kicsi) most kezdtem el szedni a tablettát mikor megjött.

Legjobb válasz: Igen normális. Volt olyan ismerõsöm aki 1 hónapig menstruált mikor elkezdte szedni. Mindenki máshogy reagál rá, az elsõ három hónap lehet zûrös, ha az után is vannak gondok akkor vissza kell menni a dokihoz.

Igen normális. Volt olyan ismerõsöm aki 1 hónapig menstruált mikor elkezdte szedni. Mindenki máshogy reagál rá, az elsõ három hónap lehet zûrös, ha az után is vannak gondok akkor vissza kell menni a dokihoz.
Ha tablettát kezdtél szedni teljesen normális!!! Az egyik barátnõm szinte egész hónapban vérzett tõle..mikor szedni kezdte, a doki azt mondta neki, hogy ha 2-3 hónapon belül nincs javulás, akkor ír fel neki másik gyógyszert. De nem volt gond, mert legközelebbi hónapban már nem menstruált sokat.. Szóval ne aggódj! Ez csak a gyógyszer mellékhetása.
Nem, nem igazán normális. Nekem is volt hasonló, nekem 1 hónapig. Anyuval elmentünk orvoshoz, 3 orvos vizsgált meg, nyulkált fel. Volt amelyik kiakart kaparni(mármint a vért). Szerencsére az egyik normális fõorvos nem engedte, írtak fel gyógyszert, és elmúlt!Azóta minden rendben van!:) Bár én nem szedtem, és most sem szedek tablettát!!!
ha voltál palival és nem védekeztetek akkor igen mert volt 1 olyan csaj aki terhes lett és pont akkor vetélt el amikor meg kellett neki jönnie és ezért kb 1 hónapig vérzett :D
A kérdező hozzászólása: és ha nem voltam? akk nem normális?
Normális! Én szeptemberben kezdtem el szedni, egész hónapba megvolt, nem is kicsit. Már dokihoz is elmentem, hogy én ezt nem bírom tovább, de õ is azt mondta, hogy sajnos ez elõfordul, aztán elkezdtem szedni a 2. levelet és egybõl elmúlt, azóta se volt semmi vérzés, csak szünetbe! Úgyhogy kitartás és türelem!
Megjött vagy csak vérezgetsz?
Mert nem a vérzésed elsõ napján kell elkezdeni szedni, hanem az ötödik napjától, tudom így van a tájékoztatóban, de nekem mindig elmondja az orvosom, hogy az nem jó, és ezért nem menstruáltam még soha össze-vissza, pedig már két éve szedem és én is váltottam már egyszer.
Azt, hogy rosszul kezdted el szedni. kombinált tablettáról másik kombinált tablettára úgy váltunk, mindtha mi sem történt volna. Vagyis ugyanúgy megtartod az utolsó Diane után a 7 nap szünetet és a 8.-on elkezded szedni a Lindynettet. Én is váltottam már tabit, ezzel a módszerrel semmiféle fennakadást nem okozott a váltás. Amúgy ha jól kezded el szedni, akkor is elõfordulhat köztivérzés, mivel ez egy más összetételû tabi, ezt is meg kell szoknia a szervezetednek.
A kérdező hozzászólása: És akkor mikor leszek védett?

Most kezdtem el szedni fogamzásgátlót, Az orvos 2 hetet mondott, hatóidönek, 10 nap után lefeküdtem a barátommal. Nemtudom rossz ötlet volt e, és lehet e "bajom" belölle. Ja és a mell érzékenységre van valami praktika?

a menzeszem elsö napjától szedem elég pontosan.meliane-t szedek,most elösször, mindennap hozzávetöleg ugyanabban az idöben, egyet sem hagytam még ki.

Legjobb válasz: 2 hét = 14 nap. Ha szerencséd van, a fog.gátló már ebben a hónapban megakadályozta a peteérést. Ha ez nem történt meg, akkor gratulálok, a 10. nap már elég kockázatos.

2 hét = 14 nap. Ha szerencséd van, a fog.gátló már ebben a hónapban megakadályozta a peteérést. Ha ez nem történt meg, akkor gratulálok, a 10. nap már elég kockázatos.
izgulj csak, megérdemled. nembírtad kivárni azt a 4 napot? az ilyenek meglérdmelik h szarrá parázzák magukat. óvszer is létezik amúgy. és amúgy lehetsz terhes, jah.
Nekem is 2hetet mondott a doki, de mi sem tudtuk kivárni:) Következõ adag fogamzásgátló felírásakor megkérdeztem a dokit errõl, és azt mondta 2hetet javasolnak általában, de meg lehet nyugodni igazából egy hét után már teljes védelmet nyújt(nekem se lett semmi bajom:) ) Az meg, hogy az elsõ szem bevétele után már véd, ez egy nagyon nagy butaság...de a Te esetedben nincs ok az aggodalomra:)
Nem 2 hét, ne félj. Én is melianet szedtem. A fogamzásgátlók, ha a menstruáció elsõ napján vesszük be akkor már az adott hónapban is védelmet nyújtanak, mivel leállítják a peteérést. Nekem anno megvolt a meliane betegtájékoztatója, egyszer kíváncsiságból elolvastam, és ezen is az állt. Egyébként orvosa válogatja, hogy mit mondanak a fogamzásgátlókról, melyik mennyi idõ hat. Semmi baj sem lesz, nyugodj meg már bõven védett voltál :)
Én sem kioktatni akartalak, de ha nem volt kapható az a gyógyszer, vissza kellett volna menned a dokihoz, h írjon fel másikat. Oké h a gyógyszerész mondta h ez is jó, de mégiscsak kell vizsgálat ahhoz h szedhess fogamzásgátlót.
A kérdező hozzászólása: mert egy ojan gyógyszert irt fel amit lehetetlen volt kspni... ezt a gyógyszerész ajánlotta h ez is jo, jobb... na meg nem is doki irta fel hnem aszisztens...ö mondott 2 hetet, a papiron meg az van h az elsö naptol véd... tudom jo nagy balf*sz dolog volt... gondolkozhattam volna... de ez most sajna nem segit:S
Ha 2 hetet mondott a doki miért nem vártátok ki? Nem azért de jobb az h stresszelsz amíg meg nem jön, mint hogy azon a 4 napon óvszerrel védekeztetek volna? Nagy felelõtlenség.Azt sem értem h ha a doki felírt egy gyógyszert neked, vizsgálat után, miért nem azt szeded amit kell?
az egy nagy hülyeség hogy az elsõ naptól véd... legalább két hét, de én még az elsõ hónap végét is kivárnám. szerintem tesztelj a cinkes alkalom után 2-3 héttel, veszteni nem fogsz vele max megnyugszol.
A kérdező hozzászólása: a doki 2 hetet mondott, de nem erre a gyógyszerre... ez egy másik, mert csak egy havi adagot akartam elsöre kiváltani(megnemmondom miért) a meliane után utánnanéztem, és rengetegen irták már az elsö héttöl(elsö naptól) hat. azért még jöhetnek a tanácsok, mert nagyon hasznosak... :) a legtöbb... és köszönöm öket.
Mivel a menstruációd elsõ napjától szeded ezért már védett voltál, elsõ nap kifejti hatását. Szerintem megnyugodhatsz.
Amit a doki mond, arra hallgatni kell. Nem véletlenül mondta, hogy 14 nap. De talán nem lesz baj...
A kérdező hozzászólása: aki elöször kommentelt az bekaphatja. már nem azért de tanácsot kértem nem egy csicska nyomorult kis... véleményét. a másikat pedig értékelem, az legalább normális volt...
A kérdező hozzászólása: köszi az utolso hozzászolást:D mondhatni megnyugodtam:D és én is ezt szürtem le a tájékoztatórol, mert hát sztem ott se konkrétan irták le... na de tök jóóóóó:D :D:D

Most kezdtem el fogamzásgátlót szedni (ZOELY) a 15. bogyómat bevettem, és a barátommal lefeküdtünk és belém élvezett! Lehetek terhes, vagy már védve vagyok? ! Előtte 3-4 nappal menstruáltam majdnem 2 hétig! 18/L

Legjobb válasz: És mit mondott a doki aki felírta? (egy hónapig még használjanak gumit!) Vagy esetleg ha elolvastad volna a mellékelt kis cetlit, amire rá van írva, hogy 1 hónapig más védekezés is ajánlott! Na? szerinted lehetsz terhes ezek után? Kisebb az esélye, de még mindig nagyobb mint ha már eltelt volna az elsõ hónap. Ki lehetett volna bírni még két hétig nem? :)

És mit mondott a doki aki felírta? (egy hónapig még használjanak gumit!) Vagy esetleg ha elolvastad volna a mellékelt kis cetlit, amire rá van írva, hogy 1 hónapig más védekezés is ajánlott! Na? szerinted lehetsz terhes ezek után? Kisebb az esélye, de még mindig nagyobb mint ha már eltelt volna az elsõ hónap. Ki lehetett volna bírni még két hétig nem? :)
Szia! Szerintem nem kell aggódnod, nekem is 2 hetet mondott az orvos, meg hogy ez a legjobb fogamzásgátló, szóval ha bevetted rendszeresen, akkor nem lesz semmi gond! :)
Nekem is azt mondta, hogy az 1. tablettától véd. Mi vártunk 5 napot
Szia! nekem azt mondta a dokim, hogyha a menzesz elsõ napján kezdtem el szedni, akkor egybõl védve vagyok... és ez van a betegtájékoztatóban is, szóval megnyugodhatsz :)
Én is megkérdeztem a dokit és nekem azt mondta ezek már 10 nap után védenek. Én a tájékoztatóban nem találtam olyat hogy 1 hónapot várni kéne. Még kis füzetet is kaptam. És mindenhol az volt csak ha 1 hónapig nem szedtél elõtte mást akkor már 7 nap vagy 10 nap után használ. Szóval szerintem nem kell félned ha rendesen szedted, mert nekem is azt mondták hogy 10 nap után véd, és másik ismerõsömnek meg 2 hetet mondtak, és abban is benne vagy. Mondjuk nekem egy csepp vérzésem nem volt amióta szedem (1 hónapja).
A kérdező hozzászólása: csak hogy másnap van-e tapasztalata.. -.-
Akkor miertvkerdezed meg a pornepet?
A kérdező hozzászólása: azt mondta a doki, hogy a 15-16. bogyótól véd, de ha úgy van várjam meg míg az elsõ levél el nem fogy.
Olvasd el azt a huelye tájékoztatót. http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gyogyszer/zoely-25-mg-1..
Vicc, hogy ez a legjobb fogamzásgátló. Az orvosom tegnap mondta, hogy kb mindenki lecseréli a mellékhatásai miatt, annyira durvák.

1 hónapja szedek fogamzásgátlót, azóta elõjött pár mellékhatása, de most kezdtem el szedni a 2. havi adagot és kb 1 hete néha hányingerem van, ez is vele jár?

Eddig nem hánytam, de a menstruációm is rendesen megjött. De észrevettem h nedves vagyok ott lent. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Ha gond adódik vele vagy mellékhatásokat észlelsz akkor vissza kell menni az orvoshoz.(A tájékoztatón is szerepel. :)) Majd õ megállapítja,hogy szedheted-e tovább vagy másikat ír fel.

Ha gond adódik vele vagy mellékhatásokat észlelsz akkor vissza kell menni az orvoshoz.(A tájékoztatón is szerepel. :) ) Majd õ megállapítja, hogy szedheted-e tovább vagy másikat ír fel.
A kérdező hozzászólása: de a hányinger ugye nem lehet terhesség jele?? mert mindiig vigyáztunk, és mikor az elsõ levél gyóhgyszer végéhez értünk csak akkor történ meg, h belém ment.(bocs a kifejezésért)
Szintén fel van tüntetve a használati utasításban a mellékhatás részében, h hányást, hasmenést, lázasodást és hányingert is okozhat...
Igen, a hányinger lehet a mellékhatás, és a folyás is. Nekem pl. az étvágyam nõtt meg nagyon, de csak a 3. levél után. De olvasd át a tájékoztatót :)
Nekem is volt problémám fele az elsõ levélnél, de amint hozzászokott a szervezetem, már nincs baj. :)
Többféle foggátló van, ne azt válaszd ami nem jó.Késõbb problémáid lehetnek belõle... és hormonzavarod.
A kérdező hozzászólása: ma csináltam tesztet és negatiiv lett, d emégis 37, 1° es lázam van, és hányingerem... akk ez tuti nem tehesség?
ha negatív lett, akkor nem hiszem. Lehet összeszedtél valami betegséget

4 és fél éves kisfiamról kiderült, hogy vérszegény. Most kezdtem neki adni maltofer folt és folsavat. Közben 2 hete elkezdtem neki a béres cseppet adni c vitaminnal. Lehet ezeket együtt szedni?

Doktorn?t megkérdeztem, ? azt mondta, hogy lehet, de most vettem észre, hogy a béres cseppben is van vas.

Legjobb válasz: Nagyon sajnálom a lányodat!!Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!!

A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom a lányodat!!Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!!
Mi is szedtük. Nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy a Maltofer adása alatt függesszük fel a Béres csepp adását. Mi étvágytalanság miatt szedtünk és egy picit vashiányos is volt. Nekünk használt.
Az én kisfiam is 4, 5 éves, szintén Maltofert szed, C vitaminnal és a Béres Actival Kidet. Nem tudom, hogy a vérszegénység miatt van e, de folyton beteg, nagyon be tud lázasodni, ilyenkor a szája tele lesz aftás fekélyekkel...elképzelésem sincs mivel tudnék segíteni neki, hogy az immunrendszere jobban mûködjön. Mennyire rossz a TE kisfiad vérképe?
A kérdező hozzászólása: Végül is nem tudom mennyire rossz a vérképe nem értek hozzá , de õ decemberben végig beteg volt ma kezdte az ovit dec.3.-a óta.Fülgyulladással kezdõdött utána bárányhimlõ, a bárányhimlõbõl kifolyólag kapott valamilyen baktériumot.Magas láza volt és hányt is kiszáradt, a vért levették neki nagyon magas fehérvérsejt száma volt ezért kellett megint vért venni akkor jó lett, csak vérszegény lett.2napig infúzión volt plusz kapott vénásan antibiotikumot ezek után lett vérszegény.
Én írtam már elsõként : A kisfiamnál is így szokott lenni, elõfordult már 33.000 -es fehérvérsejtszám is. Tehetetlennek érzem magam sokszor, az immunológus az influenzaoltást sem engedi megadni neki. Ti hogy oldjátok meg, ha sokat fog hiányozni közösségbõl?Nekem már azt mondta a körzeti gyermekorvos, hogy menjek vissza vele GYES-re 10 éves koráig, mert így nem lehet igazán dolgozni, hogy folyton táppénzre mész. Jártok immunológushoz?Õ mit mond?
Az elõbb írtam és elnéztem, tegnap másodikként írtam, bocsánat!
A kérdező hozzászólása: Mi asztmásak vagyunk és van poratka és parlagfû allergiája is.Én gyesen vok vele.Õ IgA hiánnyal született immunhiánnyal , de már neki nincs de mégis beteg, hogy mi lesz majd az iskolában nem tudom.A nagyobbik is ugyan ilyen õ is IgA HIÁNYOS VOLT KEVESET JÁRT OVIBA, Õ NEKI IS ELMÚLT , DE HELYETTE MOST DERÜLT KI NEKI A PORATKA ALLERGIA.Mióta suliba jár kevesebbet beteg de inkább az oviban hiányozzon , mint az iskolában ott nehéz bepótolni a tanultakat.Amúgy béres cseppezem mind a kettõt szerintem valamennyire jó de hát mindig van valami.....
A kérdező hozzászólása: Immun hiányos a tied?Akkor lehetsz vele gyesen nem ?
Nekem a lányom annyira vérszegény hogy a legutóbbi vérvétel alkalmával nem tudták kimutatni a vasat a vérében. Nekem is eszi a maltofert és a folsavat (persze csak akkor ha antibiotikumot nem eszik) plussz béres csepp és c vitamint is kap. Nekem azt mondta a doki hogy nyugodtan lehet neki adni mind a kettõt, mert a béres csepp nem tartalmaz sok vasat, még a maltoferrel együtt sem lépi túl a napi ajánlott mennyiséget.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!