Találatok a következő kifejezésre: Most kezdtem szedni. 2 (25 db)

Most kezdtem el legelőször tablettát szedni. A tájékoztatóban az van hogy a 2. ill 3. napon jelentkezik megvonásos vérzés. Most vagyok a 3. napomon. Előfordulhat hogy ma vagy hnap vagy akár az 5. napon fog megjönni?

Gondolom még új a szervezetemnek a tabletta és ezért nem jött meg úgy els?re ahogy a tájékoztatóban le van írva?

Legjobb válasz: Szia! Én Diane 35öt szedek. Most kezdtem el, és nekem sem a szünet 2. vagy 3. napján jött meg. Már kezdtem idegeskedni, de a 6. napon megjött. Olyan 4 napig tartott. Azt mondta egy barátnõm, hogy ez nem baj, még meg kell szoknia a szervezetemnek. Szóval, szerintem nem gáz, ha késõbb jön meg. :)

Szia! Én Diane 35öt szedek. Most kezdtem el, és nekem sem a szünet 2. vagy 3. napján jött meg. Már kezdtem idegeskedni, de a 6. napon megjött. Olyan 4 napig tartott. Azt mondta egy barátnõm, hogy ez nem baj, még meg kell szoknia a szervezetemnek. Szóval, szerintem nem gáz, ha késõbb jön meg. :)
Én úgy tudom, hogy 3 hónap kell, amíg teljesen hozzászokik a szervezet, szóval lehet, hogy egyáltalán nem jön meg, de akkor sincs semmi baj. Sõt az is lehet, hogy majd idõközben jön meg. Az orvos errõl nem beszélt?!
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy a szünet 2. vagy 3. napján jön meg
A kérdező hozzászólása: Meg kicsit keménynek érzem a hasamat a küldököm alatt és kicsit puffadtnak érzem magam :S Mitõl?
A kérdező hozzászólása: értem. és ezek amiket érzek (puffadás stb) ezek mellékhatásai lehetnek a mensinek? vagyis jelzi h nemsokára megjön? vagy ezek a tünetek másra utalnak?
valószínûleg a menszire utalnak, nem kell pánikolni

Most kezdtem el szedni a Xanax-ot (0, 25mg) 3x1 és a Cipralexet (10mg) 1x1/2. Szedi valaki ezt a két gyógyszert? Megosztanátok a tapasztalataitokat, véleményeiteket, esetleg mellékhatásaitokat?

Kinek mikor kezdett el hatni?

Legjobb válasz: Együtt tudok veled érezni most... én is most kezdtem el a gyógyszer szedést, csak én citalopramot és frontint szedek másfél hete. Hol elvagyok, hol meg végem van...Kitartás Nekünk!!!;)

Együtt tudok veled érezni most... én is most kezdtem el a gyógyszer szedést, csak én citalopramot és frontint szedek másfél hete. Hol elvagyok, hol meg végem van...Kitartás Nekünk!!!;)
Én szedtem ezt a párosítást, elõtte ugyanennyi Xanaxot szedtem 20 mg Paroxat-tal, de attól híztam. A Cipralextõl jól voltam lelkileg, de nem híztam tovább. Azt mondják kell 2-3 hét az antidepinek amíg beáll, ha elõtte nem szedtél semmi ilyesmit, és cipralexbõl a terápiás dózis napi 10 mg, azt nem lehet mindjárt az elején beállítani
Látom most nem csak én szenvedek a hozzászokástól! Én még csak kedd óta szedem, de én is elég érdekesen érzem magam tõle!Én rexetint szedek meg xanax sr-t (0, 5) Az jó jelnek számít, ha felerõsödik a tünet, mert ez azt jelenti hatni fog!
A kérdező hozzászólása: Én nem értem mért vagyunk szarul, meg hogy miért ugyanaz a mellékhatás, mint amire szedjük a gyógyszert. Kitartás Neked is!
A kérdező hozzászólása: A Cipralexet csak 5 napig kell szednem fél szemmel, utánna egészet kell. De a Xanax az tényleg kiüt nemsokra rá, hogy beveszem. Úgy érzem nagy kitartás kell az eredmény eléréséhez. Pedig most nagyon rossz!!! :(
Ez egy jó összeállítás. Amíg a dokiddal nem beszéltél, ne változtass semmin. Ez az elsõ idõszak arra kell, hogy beállíthassa a tartós szedés dózisát. Elmondod majd a tapasztalataidat, és aszerint fog változtatni. Ahogy olvaslak, sokallom a xanaxot, és keveslem a Cipralexet. De ezt csak orvos változtathatja meg. És ne ijedj meg, az elsõ két hétban az antidepi inkább kicsit felerõsíti a pánik tüneteit. Ez természetes hatás. Ahogy a szervezeted megszokja, jó lesz.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok változtatni az adagoláson, még csak csütörtök óta szedem õket. Estére meg nekem az egy xanax bõven elég, így is úgy alszok tõle, mint akit fejbe vertek, még wc-re se megyek ki, olyan kómás vagyok tõle. Jövõ héten beszélek az orvosommal, és majd megmondja mi legyen. Szerencse, hogy neked nem voltak mellékhatások a Cipralextõl, olyan sokat olvasok itt, hogy mennyinek van/volt.
Hát ezek inkább a Xanaxtól lehetnek szerintem, eleinte nem a szorongásoldó hatás érvényesül, hanem az álmosító mellékhatása. Szerintem csoportosítsd át reggel 1, este 2 tablettára (én így szedem). Aztán a szorongások, pánikrohamok a Cipralextõl csökkennek, de ugye annak tényleg kell egy pár hét. A Paroxattól volt a hízásos mellékhatás, nekem a Cipralex nem okozott bajt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod! Még soha nem szedtem ilyeneket, de sajnos most már muszáj. Neked nem voltak mellékhatások? Én olyan nyomott vagyok, ásítozok egész nap és néha ugyanúgy rám tör a pánik. Lehet most ez az idõjárás is rátesz, de olyan rossz közérzetem van, csak kóválygok, mint egy lecsapott légy :( semmihez nincs kedvem, hangulatom. Étvágyam se sok van.
Cipralex xanax-al nagyon megy, az biztos. Dupla Cipralexet adnék, fele ennyi xanax-al, de remélem már nincs szuksége rá :)

Most kezdtem el szedni a Tri-regolt. Mivel 21 tabletta van 1 levélben, és 7 napig nem kell szedni, az akkor is csak 28 nap. A másik 2-3 napon mit kell tenni?

A doki nem adott vmi b? tájékoztatót. és nem értem hogy kell szedni.

Legjobb válasz: Szia tehát ha mondjuk elsején kezded szedni akkor szeded 21 napig ez ugye 21.-e akkor 7 napig nem szeded azaz: 22 23 24 25 26 27 28 -án nem és 29. én megint kezded. És az alatt ameddig nem szedtem meg kell hogy jöjjön nem baj ha nem múlt el akkor is is el kell kezdeni szedni a 29. napon. remélem azért érthetõ volt.

Szia tehát ha mondjuk elsején kezded szedni akkor szeded 21 napig ez ugye 21.-e akkor 7 napig nem szeded azaz: 22 23 24 25 26 27 28 -án nem és 29. én megint kezded. És az alatt ameddig nem szedtem meg kell hogy jöjjön nem baj ha nem múlt el akkor is is el kell kezdeni szedni a 29. napon. remélem azért érthetõ volt.
igen mert egy ciklus 28 napbol áll nem a honap ugyanazon napján kell megjönnie hanem 28 naponta kell h megjöjön a mensid és az a 7 napos szünet amikor menstruálsz ha és ha letelt a 7 nap akkor kezdheted elõrõl és megint 28 napig szeded a gyogyszert
Ha ennyire tájékozatlan vagy, hogy nem tudod, hogy a menstruációs ciklus 28 és nem 30 vagy 31 napos, addig szerintem ne is szedj fogamzásgátlót!

Clostysok ciklusotok hányadik napján volt peteérésetek? Én most a 12. napon vagyok, a clostyt a ciklusom 2. napján kezdtem szedni 5 napig.

Legjobb válasz: Én is a 2. napon kezdtem, napi 1-et, ma van a 14. napon, és ma van peteérésem. Drukk neked!

Én is a 2. napon kezdtem, napi 1-et, ma van a 14. napon, és ma van peteérésem. Drukk neked!
nekem az 5. napon kellett elkezdenem szedni 10 napig 2x1-et, ésa 15.napon vool pé-m N
A kérdező hozzászólása: én 5 napig szedtem 2*1-et elõtte pedig norcolutot ugyanígy
Nem csak minden nap egyet vegyél be. az mindegy hogy mi van rajta hétfõ vagy kedd a tabletta ugyanaz.

Normális h már több mint 2 hete menstruálok? ( nem nagyon ahogy az első napokban, de azért van egy kicsi) most kezdtem el szedni a tablettát mikor megjött.

Legjobb válasz: Igen normális. Volt olyan ismerõsöm aki 1 hónapig menstruált mikor elkezdte szedni. Mindenki máshogy reagál rá, az elsõ három hónap lehet zûrös, ha az után is vannak gondok akkor vissza kell menni a dokihoz.

Igen normális. Volt olyan ismerõsöm aki 1 hónapig menstruált mikor elkezdte szedni. Mindenki máshogy reagál rá, az elsõ három hónap lehet zûrös, ha az után is vannak gondok akkor vissza kell menni a dokihoz.
Ha tablettát kezdtél szedni teljesen normális!!! Az egyik barátnõm szinte egész hónapban vérzett tõle..mikor szedni kezdte, a doki azt mondta neki, hogy ha 2-3 hónapon belül nincs javulás, akkor ír fel neki másik gyógyszert. De nem volt gond, mert legközelebbi hónapban már nem menstruált sokat.. Szóval ne aggódj! Ez csak a gyógyszer mellékhetása.
Nem, nem igazán normális. Nekem is volt hasonló, nekem 1 hónapig. Anyuval elmentünk orvoshoz, 3 orvos vizsgált meg, nyulkált fel. Volt amelyik kiakart kaparni(mármint a vért). Szerencsére az egyik normális fõorvos nem engedte, írtak fel gyógyszert, és elmúlt!Azóta minden rendben van!:) Bár én nem szedtem, és most sem szedek tablettát!!!
ha voltál palival és nem védekeztetek akkor igen mert volt 1 olyan csaj aki terhes lett és pont akkor vetélt el amikor meg kellett neki jönnie és ezért kb 1 hónapig vérzett :D
A kérdező hozzászólása: és ha nem voltam? akk nem normális?
Normális! Én szeptemberben kezdtem el szedni, egész hónapba megvolt, nem is kicsit. Már dokihoz is elmentem, hogy én ezt nem bírom tovább, de õ is azt mondta, hogy sajnos ez elõfordul, aztán elkezdtem szedni a 2. levelet és egybõl elmúlt, azóta se volt semmi vérzés, csak szünetbe! Úgyhogy kitartás és türelem!

Most kezdtem megint szedni a fogamzásgátló tablettát 2 hónap kihagyás után. Egy hónapja szedem megjött de nagyon kevés volt az előző hónapban kimaradt teljesen. Lehet hogy a megborúlt hormonok miatt? Vagy más dolog van a háttérben?

Legjobb válasz: Tudott az orvos a kihagyásról? A kihagyás és rövid idõn belüli újrakezdés jobban megterheli a szervezetet, mintha folyamatosan szednéd évekig. Kétszer kell rövid idõn belül átállnia. Menj el a dokidhoz, hogy kizárja a gyulladást, cisztát.

Tudott az orvos a kihagyásról? A kihagyás és rövid idõn belüli újrakezdés jobban megterheli a szervezetet, mintha folyamatosan szednéd évekig. Kétszer kell rövid idõn belül átállnia. Menj el a dokidhoz, hogy kizárja a gyulladást, cisztát.
A kérdező hozzászólása: nem nem tudott rólla. Köszönöm a választ.
Szia! ne aggódj nekem sem jött meg mikor abbahagytam a fogamzásgátló szedését, és én 3 hónapig nem menstruáltam... Megijedtem, hogy terhes vagyok-e! Elmentem az orvoshoz és nekem azt mondta, hogy természetes hogy az abbahagyás után bizonyos ideig nem jön meg ez a hormonok összezavarodása miatt van csak!! De ettõl függetlenül menj el orvoshoz hogy tudjon arról, hogy abbahagytad a gyógyszer szedését!!!!
Nem kezdtál el túl szörösödni?
Fogalmam sincs, hogy lehet ennyi esze vkinek, h nem szól a dokinak a kórelõzményrõl...Számomra teljesen magától értetõdõ, hogy elmondom, mi volt... Eleve önkényesen nem szabad abbahagyni...Nem cukorka ez, hogy össze-vissza kapkodod be. Vagy szeded normálisan, vagy több hónapot (legalább fél év) szüneteltetsz (amire semmi szükség, max. 10 év után). Többet ártott, mint használt, hogy abbahagytad. Ne csodálkozz, hogy össze-vissza vérezgetsz.

Mi van a havimmal? Múlt hónapban kezdtem el fogamzásgátlót szedni. Tudom, hogy ilyenkor megváltozik az egész. De most nekem negyed-ötöd annyi, mint régebben. Még ez is belefér? Kicsit fura, hogy most az 1-2. nap olyan, mint máskor az 5-6. nap.

Még érdemes tudni, hogy elég sokat stresszeltem/stresszelek, két okból is. El?tte volt gombás fert?zésem is nem sokkal, amire igen er?s gyógyszert kaptam (van egy enyhe gyógyszerfóbiám, nem tehetek róla). Másodszor pedig csak nagy sokára akart megjönni, és ezt is csak er?s jóindulattal tudom 8 év tapasztalata után havivérnek nevezni. Ez nem mensi. Ez maszat.

Legjobb válasz: A tabletta úgy hat, hogy egyrészt akadályozza a peteérést, másrészt a nyálkahártya sem vastagszik meg eléggé. Ezért tart kevesebb ideig, és ezért kevesebb a vér mennyisége. De ha úgy érzed, hogy ez már tényleg nem normális, tényleg tanácsos tesztet csinálni és orvoshoz fordulni. De én a helyedben keresnék mást, teljesen egyértelmû, hogynem bízol meg az orvosodban. Ennek így nincs értelme:) Keress olyat, akiben tényleg meg tudsz bízni.

A tabletta úgy hat, hogy egyrészt akadályozza a peteérést, másrészt a nyálkahártya sem vastagszik meg eléggé. Ezért tart kevesebb ideig, és ezért kevesebb a vér mennyisége. De ha úgy érzed, hogy ez már tényleg nem normális, tényleg tanácsos tesztet csinálni és orvoshoz fordulni. De én a helyedben keresnék mást, teljesen egyértelmû, hogynem bízol meg az orvosodban. Ennek így nincs értelme:) Keress olyat, akiben tényleg meg tudsz bízni.
Anno mielõtt én is elkezdtem szedni a fogamzásgátlót elég rendszertelen volt a menzeszem és aránylag elég sok volt a mennyisége is. Aztán elkezdtem szedni és 4 napra lecsökkent, amik közül csak 2 volt olyan, hogy tényleg erõs volt, a másik kettõ nap pedig alig volt valami.
A kérdező hozzászólása: Elsõ: Az orvosváltás nem olyan egyszerû dolog olyan családban, ahol van, aki ez egészségügyben dolgozik, és van aki 30 évig tanító volt, és kb. mindenkik ismer, vagy legalábbis egy közeli rokonát. Ha nem félnék az össznépi sértõdéstõl, eleve nem is ehhez az orvoshoz jelentkeztem volna... Második: Nos nekem már az elsõ nap sem erõs... Azelõtt kb. másfél óránként jártam cserélni, éjszaka is ki kellett mennem, most viszont reggel óta nem volt ilyesmire szükségem... Azért kérdezem, mert van, aki szerint ez normális, de azért van egy kis rossz érzésem. Majdnem úgy érzem magam, mintha nem is lenne mensim...
Megjött vagy csak vérezgetsz?
Mert nem a vérzésed elsõ napján kell elkezdeni szedni, hanem az ötödik napjától, tudom így van a tájékoztatóban, de nekem mindig elmondja az orvosom, hogy az nem jó, és ezért nem menstruáltam még soha össze-vissza, pedig már két éve szedem és én is váltottam már egyszer.
Azt, hogy rosszul kezdted el szedni. kombinált tablettáról másik kombinált tablettára úgy váltunk, mindtha mi sem történt volna. Vagyis ugyanúgy megtartod az utolsó Diane után a 7 nap szünetet és a 8.-on elkezded szedni a Lindynettet. Én is váltottam már tabit, ezzel a módszerrel semmiféle fennakadást nem okozott a váltás. Amúgy ha jól kezded el szedni, akkor is elõfordulhat köztivérzés, mivel ez egy más összetételû tabi, ezt is meg kell szoknia a szervezetednek.
A kérdező hozzászólása: És akkor mikor leszek védett?

Most kezdtem fogamzásgátlót szedni (gestomix) és a menstruációm lecsökkent 2 napra. Ez normális?

Olvastam, hogy volt aki els? hónapban a szokásosnál több napig vérzett, de nálam ez pont fordítva van. Lehet hülyeség, de mivel most kezdtem, még minden miatt parázok, és folyamatosan a mellékhatásokat fürkészem magamon. :)

Legjobb válasz: Nekem is lecsökkent a vérzésem. Igaz nem 2 napra hanem csak a mennyisége.

Nekem is lecsökkent a vérzésem. Igaz nem 2 napra hanem csak a mennyisége.
Én hat napja szedem, a menstruáció második napján kezdtem el szedni, ergo 7 napja van meg és nem úgy néz ki, mint ami abba akarnamaradni. De akkor úgy tûnik én a nagyobb százalékba tartozom. Egyébként normális ha csak két napos. Sokaknak lesz tõle kevesebb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Azért ez megnyugtató. És végül is nem bánom, hogy kevesebb ideig tart, csak furi az eddigi 5 napokhoz képest :) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!