Találatok a következő kifejezésre: Most kezdtem használni a (15 db)

Doki.
Menj el orvoshoz mert az egyik barátnõm is így volt!
A kérdező hozzászólása: Mi történt vele? Írt fel másik gyógyszert a doki?

Két héten át tartó pozitív OVU teszt? Volt már ilyen valakinek? Igazából csak most kezdtem el ovu tesztet használni, azaz 3. -án, hogy biztosabbak lehessünk a pé. -ben. Első negatív, aztán egyre erősődő pozitív csík.

18-19.-re NEM kellene megjönnie... Persze folyton reménykedem, hogy nem is fog. Érzek én már mindenféle terhességi tüneteket( bimbó érzékeny, enyhe balo.-i petefészek szurkálás, köldök melletti szurkálás, alhasi feszülés,görcsölgetés nehezedett, feszül? cicik-már vagy két hete- de félek, hogy csak képzel?döm...Segítsetek, mik az egyértelm? jelek? HCG teszt 12.-én negatív:( DE reménykedem...

Legjobb válasz: Szia! Na, mi újság veled, lett + terhességi teszted? Most olvastam a kérdésed, és találtam egy-két hasonló problémával foglalkozó kérdést is a keresõben. Akiknek tartósan + volt az ovu tesztjük, azoknál késõbb kiderült, hogy terhesek!:D Remélem nálad is ez van, nem pedig más probléma, írj, ha olvastad! Puszi!

Szia! Na, mi újság veled, lett + terhességi teszted? Most olvastam a kérdésed, és találtam egy-két hasonló problémával foglalkozó kérdést is a keresõben. Akiknek tartósan + volt az ovu tesztjük, azoknál késõbb kiderült, hogy terhesek!:D Remélem nálad is ez van, nem pedig más probléma, írj, ha olvastad! Puszi!

Most kezdtem el használni az ovu-tesztet, együtt voltunk a pozitív és a negatív napon is, akkor miért nem sikerült?

Már ez a második ilyen hónap.

Legjobb válasz: Mi is így csináluk ahogy Ti, mi 8hónapnál tartunk, vki évegig csinálja s semmi...ez most nem garacia h lesz baba, ha vou teszt meg minden van...inkább csak spontán kéne együttlennetek-mondom én tudom milyen nehéz::)fel a fejjel, de jó h mégy dokihoz.Én is mentem, nekem van egy cisztám, amit laparral kell mûteni

Mi is így csináluk ahogy Ti, mi 8hónapnál tartunk, vki évegig csinálja s semmi...ez most nem garacia h lesz baba, ha vou teszt meg minden van...inkább csak spontán kéne együttlennetek-mondom én tudom milyen nehéz::) fel a fejjel, de jó h mégy dokihoz.Én is mentem, nekem van egy cisztám, amit laparral kell mûteni
Szia!Mi is használtuk az ovu tesztet, akkor semmi.És most mindenféle nélkül összejött.Ne görcsölj rá!2 hónap még semmi, mások évekig küzdenek egy babáért.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást, igazából tavaly nyár óta próbálkozunk, de már elõtte sem védekeztünk, az ovu-tesztet is azért vettem, hátha segít, de idáig semmi! Köszönöm!
utolsó válaszoló mire mûtöttek? és mibõl jöttek rá, hogy kell a mûtét?
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, hogy csak most küldtek el téged erre a vizsgálatra. Remélem hamar túl leszel rajta! Én is azt gondolom, hogy jót tesz a vizsgálat, de orvosa válogatja, van, aki megvizsgál, ha elmondod, hogy babát szeretnél, más meg azt mondja, gyere vissza, ha nem jön a baba. Sajnos most elutazom, de remélem jövõ hónapban megnyugszom, ha elmegyek dokihoz.
a miértre nincs válasz, majd jön
Endometriózissal. Egy véletlen folytán. A mensi után megmaradtak a nagyon erõs petefészek fájdalmaim. Már gyógyszer nélkül lépni sem tudtam. Az uh mutatta ki hogy egy nagy vérömleny van a petefészkemben. És valószínû eddig minden tünet nélkül volt bennem ez a nyavaja és azért nem jött a baba. Bár orvosa válogatja, hogy mit gondol.:( Állítólag sok tünete van. Van akinél meg tünetmentes. Pl. erõs vérzés, erõs görcsölés, erõs derékfájdalom mensikor, hosszú barnázgatás(akár 1-2 hét is, nem az 1-2 napos mensi elõtti stb.) A gáz az hogy nem tudják mitõl alakul ki nincs rá gyógymód. Kezelés van, de ha annak vége akkorújra elõjöhet bármikor. A legjobb gyógyír a baba, mert ha nincs ciklusod az megóv a betegségtõl. Mivel a folyamatos mensi fokozza a betegséget.
sejtettem, hogy endo a fene esne belé, csak nem tudtam, hogy ezt sima uhuval is ki tudják mutatni. de neked azt mondod eddig minden rendben volt, akkor mégis kiderült egy uhu alkalmával? vagy hogyan? szedsz rá valami gyógyszert?
Biztos hamar lesz baba mindenkinél. Nagyon szorítok Nektek. Nekem nem uh alkalmával derült ki a dolog. A mûtét során jöttek rá. Meg a cisztám is endos ciszta volt. Állítólag uh-n nem látszik. Van aki azt mondja látszik. Változó. Tüneteim tényleg abszolút nem voltak. Nem vállaltam a gyógyszeres kezelést. Nem mertem nagyon sok rosszat hallottam róla. És féltettem a ciklusomat.

Most kezdtem el fogamzásgátló (symicia) tablettát használni és ma este fogom beszedni a 7. tablettát . Szerintetek együtt lehetek már éjszaka a barátommal? Vagy használjunk még óvszert? Állítólag az első naptól védve vagyok

Szerettem volna megvárni a 15 napot... de jó lenne vele lenni már :) kibírom ha nagyon muszáj, de szerintetek?

Legjobb válasz: Ha az elsö naptól véd, akkor nem kell más védekezés.

Ha az elsö naptól véd, akkor nem kell más védekezés.
Nekem az ilyen kérdésekkel az a bajom, hogy én pl. úgy jártam, hogy a második levélnél volt pecsételõ vérzésem, a középidõtõl egészen a végéig és utána is. Kiderült, hogy gyenge a gyógyszer. Szóval honnan tudod az elsõ levél 7. napjánál, hogy ér is a gyógyszer valamit. Én nem tenném a helyedben, csak óvszerrel. 3 hónap az az idõ, amíg teljesen beépül a gyógyszer és ha van tünet, akkor az kijön.
én is most kezdtem el, 14.-nél járok, remélem már véd, mert ha nem akkor bajok lesznek!! de szerintem te még várj legalább egy hetet!!
Én is Symiciát szedek, mi kivártuk az 1 hónapot. Sztem használjatok még óvszert mindenképp, jobb az mint idegeskedni hogy meg fog-e jönni..
Ha az van a papírján, hogy 1. naptól véd, akkor 1. naptól véd. Az enyémen is ez volt - én hittem neki.

Most kezdtem el kontaktlencsét használni. Az orvos valami 1 hónapról beszélt. Elég csak a folyadékot cserélnem, vagy az egész lencsét is újat kell kérnem?

Legjobb válasz: Gondolom havi lencsét kaptál. Azt kell havonta cserélned. A folyadékot mindenféleképpen gyakrabban, naponta, ha nem hordod mindennap, akkor betevés-kivevés elõtt. A tenyeredben is átmoshatod behelyezés elõtt folyadékkal, de semmiképpen se hord ha szúr!

Gondolom havi lencsét kaptál. Azt kell havonta cserélned. A folyadékot mindenféleképpen gyakrabban, naponta, ha nem hordod mindennap, akkor betevés-kivevés elõtt. A tenyeredben is átmoshatod behelyezés elõtt folyadékkal, de semmiképpen se hord ha szúr!
Gondolom az orvos elmondta. Havi lencsét egy hónap után ki kell dobni és újat kell venni. A folyadékot naponta kell cserélni.
Jesszus, ha havi lencséd van, persze hogy csere egy hónap után. Ennyire nem mondtak semmit el neked? XD A folyadékot pedig legalább napi egyszer cseréld, akkor is, ha nem volt rajtad a lencse. De két hét után legkésõbb kell egy kontroll megint, kérdezz rá akkor legkésõbb a dolgokra. :)
A rendszeres arctisztítás egy kis kefével, heti 1-szeri arcradír segít tisztán tartani a bõrt.
Acty Patch mitesszer eltávolító tapasz kb. 1600 Ft. 6 db van egy dobozban. Szerintem nagyon jó. Érdemes kipróbálnod.
Szia! Én már végigjártam ezt a kálváriát, minden csodaszert kipróbáltam, jártam kozmetikusnál, voltam bõrgyógyásznál (gyógyszert is szedtem hónapokig), nekem semmi nem segített! Én azt szoktam, hogy kéthetente egyszer kamillával gõzölöm az arcom (forró kamillatea fölé hajolok, törölközõvel a fejemen és az edényen, hogy ne menjen ki a gõz), egy negyed óra elteltével kinyomkodom a mitesszereket és a pattikat. Vigyázz ezzel, mert utána 2-3 napig szép vörös pöttyök vannak a fejeden! 3-4 naponta pedig fogok egy edényt, amibe cukrot teszek egy kevés vízzel elkeverve, azzal leradírozom az arcom. Ami még bevált a balea-s arcmaszk. Az gyönyörû, egészségesen fénylõ bõrt varázsol. Én már többé-kevésbé elfogadtam így magam, sajnos ez alkati tulajdonság, amivel semmit nem tudsz hosszútávon csinálni! Egy dologgal vigasztalom magam, hogy anyunak is ilyen bõre van, és mivel zsíros, így 52 évesen alig van ránca. Majd 20 év múlva jól fogok kinézni:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!:)
Nekem nagyon zsíros, fekete mitesszeres volt az arcom. Ha kinyomkodtam õket, akkor pár napig piros volt az arcom, majd elkezdett hámlani, a baj csak az volt, hogy 4 nap múlva visszatelt és kezdhettem elölrõl, habár könnyebben kijött. Kozmetikusnál csupán néhányszor voltam, akkor rendesen leizzadt, mire kész lett a nagy kezeléssel. Sokat keresgéltem, hogy mivel tudnám enyhíteni az arcom fokozott faggyútermelését, aztán 3 hónapja úgy döntöttem, hogy felhagyok a TEJ ivással, pedig imádtam, reggel délben este azt ittam. Méregtelenítõ teakeveréket ittam, ezzel gõzöltem az arcomat(nem mindig!), majd megittam :) hétfõtõl péntekig, hétvégén szünet, ezt 3 hétig. Most, 3 hónap elteltével látszódik a javulás, a pórusaimból alig jön vmi ha megnyomom és sokkal zártabbak. Már csak az zavar egy kicsit, hogy a pórusok bemélyedései valamennyire megmaradtak, bár inkább ez, mint amilyen elõtte volt... Sokkal jobb belenézni a tükörbe és persze mások szemébe is, mert tudom, hogy sokkal szebb, egységesebb arcbõrt látnak :) Szóval semmi tej, kevesebb cukor és méregtelenítés!!! (fogytam 2 kg-ot is, pedig nem akartam, most vagyok 163cm/50kg)Ez a saját tapasztalatom volt, tehát nem tudom garantálni, hogy ez mindenkinél mûködik, minden szervezet más és más.

Ha most kezdtem el szedni a 3. levél Lindynette 20 fogamzásgátlót, akkor már nem kell kiegészítő védekezést használni?

Mert eddig még nem mertük kipróbálni óvszer nélkül, szerintetek mostmár nem lehet baj?

Legjobb válasz: Ha jól értem 3hónapja szeded a gyógyszert.Akkor már teljesen nyugodtan szeretkezhettek védekezés nélkül.Elvileg a gyógyszerek már két hét után hatnak,de rajta kell lennie a betegtájékoztatóján.

Ha jól értem 3hónapja szeded a gyógyszert.Akkor már teljesen nyugodtan szeretkezhettek védekezés nélkül.Elvileg a gyógyszerek már két hét után hatnak, de rajta kell lennie a betegtájékoztatóján.
Ha amikor elkezdted szedni, a mensid elsõ napjától szedted, akkor már 2 hét után védettséget ad! Nyugodtan szexelhettek már óvszer nélkül!
persze, én ugy tudtam, h 1hónap után véd!de 3hónap után már 1000000százalék!
én az elsõ szem tabinál nekiestem a barátnõmnek nagyügy nemlett semmi nem véletlen v vicc ami a papíron mellékelve van hozzá bá én nem olvastam megnézem most neten hihi
atyám hónapokig szedni az elsõ nagy nap elõtt elõtt akkor idézek mondjuk lehet a többi gyócer máshogy mûködik meg ha nem szedheti egyéb okokból pont ezt a fajtát akkor értem. Mikor kezdheti el az elsõ csomag szedését? Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót az elõzõ hónapban. A Yadine szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Yadine szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia.

Linux-ot most kezdtem el használni és kéne némi segítség. A gedit nem volt képes megállapítani a karakterkódolást. Ellenõrizze, hogy nem egy bináris fájlt próbált megnyitni. Válasszon egy karakterkódolást a menübõl, és próbálja újra. Mi a teendõ?

A napokban telepítettem fel a Linux Mint 16 (Petra) verzióját és fut rendesen. Viszont fel szerettem volna tenni a VMware Playert és erre azt a választ kapom, hogy:

Legjobb válasz: Minek kell gedit ahhoz, hogy telepítsd a VMware Playert?

Minek kell gedit ahhoz, hogy telepítsd a VMware Playert?
Csak így tovább! :) Bele fogsz még majd futni egy rakás problémába, de igazából így tanul az ember: tapasztalás útján. Így lehet megtnaulni jól egy oprendszer használatát, nem tankönyvekbõl, és felszínes leírásokból. További sok sikert kívánok a Linux használatához! Remélem, nem adod fel, és profi Linux-felhasználó leszel! :)
A kérdező hozzászólása: waow, köszönök minden segítséget, találtam egy oylan opciót, ha be szeretnék lépni egy mappába, hogy belépés root felhasználóként és miután beléptem így a letöltés mappába probléma mentesen feltelepült :) a "man" parancsal pedig már elkezdtem barátkozni a terminallal is. köszönöm minden segítségét, szép estét/napot
A kérdező hozzászólása: a fájl kiterjesztése pedig .bundle
A kérdező hozzászólása: haladok szépen lassa :D most épp az a probláma lépet fel, miután a tulajdonságokban beállítottam a jogosultságokat és a fájl végrehajtásának engedélyezése programként elindítottam viszont nincs "root access" amit gondolom terminalban a sudo sh parancsal ki lehetne küszöbölni, de a terminalban meg nem tudom, hogyan megyek el a "letöltések" mappáig, vagy úgy egyébként bárhová.
"rákattintottam a letöltött fáljra" Mi a kiterjesztése, ha van neki? (A nevének a vége.)
Valószínüleg egy bináris fájlt próbálsz megnyitni, és mivel nincs futási joga, alapértelmezetten szövegszerkesztõvel próbálja megnyitni. Adj neki futási jogot. Jobb kattintás -> tulajdonságoknál megtalálod, vagy terminálból a "chmod +x <fájl>" parancs. Érdemes alapszinten megismerni a terminál használatát linux rendszereken amúgy, legalább olyan szinten hogy tudd hogy kell futtatni valamit.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, rákattintottam a letöltött fáljra és ezt az ablakot dobja be egybõl. (ahogy írtam néhány napja van fent a linux és egyenlõre nem értek hozzá túlságosan)
Hogyan szeretnéd telepíteni? Próbáld szoftverközpontból, ha fent van, az a legegyszerûbb kezdõknek.
A kérdező hozzászólása: nah...e miatt nem nyitok új kérdést hátha itt is észre veszi valaki. melyik programot ajálnjátok ahhoz, hogy megtanuljak C-ben programozni Linuxon? Most találtam pl.: g++, de mivel nagyon nem értek még hozzá örömmel elfogadok tanácsokat. ( a szokásos Hello World gyakorló feladatot akartam szövegszerkesztõben megírni, szépen ki is emeli a különbözõ részeit a "programnak", de nem tudom elindítani, vagyis futtatni, de lehet, hogy csak tudatlanságom miatt van)

A Listerine szájvízről mi a véleményetek? Most kezdtem el használni gondoltam kipróbálom.

Ki használt már ilyet,van pozitív tulajdonsága.Pl.ha kicsit gyulladt az íny ,segít valamit rajta??

Legjobb válasz: Ínygyulladásra a Corsodyl a leghatásosabb, esetleg a Meridol. De negatív hatása egyik szájvíznek sincs, nem fognak széttörni tõle a fogaid. :)

Ínygyulladásra a Corsodyl a leghatásosabb, esetleg a Meridol. De negatív hatása egyik szájvíznek sincs, nem fognak széttörni tõle a fogaid. :)
Én is használtam listerint, semmi extra, és drága is 820 ft.Most oral b-t szájvizet vettem a tescoba ugyanaz és sokkal olcsobb csak 470 ft.Szerintem nincs nagy különbség egyes szájvizek között.
2 hete használom rendszeresen. Egy kicsit mûíze van, de elmegy. Csak finoman öblögesd vele az ínyedet, mert könnyen irritálja.
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdezem mert sok hülyeséget is hallottam róla hogy széttörik töle a fogad, meg hogy romlik....stb.mi igaz ebbõl?

HOnnan tudjam hogy belső vagy külső aranyerem van? Mert a végbelemnél van egy kis kitüremkedés. Nagyon pici. De sokszor vérzik, bár nem fáj. Most kezdtem el használni a Mastu S krémet. Aki használta annak bevált?

Légyszi segítsetek mert tökre megvagyok t?le ilyedve...mert dokihoz nem akarok menni:S

Legjobb válasz: Az aranyér és a polip (rákmegelõzõ állapotnak is felfogható) nem áll messze egymástól. Anélkül, hogy huhogni szeretnék, én azt javaslom, menjetek orvoshoz, nem éri meg az öngyógyítás... A dokinak is van feneke, igazán nem gondolom, hogy megbotránkozna a Tiéteken. Elnézést a stílusért, nem bántásnak szántam.

Az aranyér és a polip (rákmegelõzõ állapotnak is felfogható) nem áll messze egymástól. Anélkül, hogy huhogni szeretnék, én azt javaslom, menjetek orvoshoz, nem éri meg az öngyógyítás... A dokinak is van feneke, igazán nem gondolom, hogy megbotránkozna a Tiéteken. Elnézést a stílusért, nem bántásnak szántam.
Ha kívül is látszik vagy érzed, akkor külsõ, ami nem zárja ki, hogy emellett belsõ is van. Én is Mastut használok, valamit javított a helyzeten.
Szia!Nem akarlak elkeseriteni, de ha ez elõjött, többé nem szabadulsz meg tõle.Én is igy kezdtem úgy 15éve, aztán azóta már 3x volt gyûrûzésem.A Mastut már 3 éve használom legalább nem vérzik.Nekem az aranyeremet már III.fokúnak állapitották meg, de nem mûttetem, mert van ismerõsöm, kés alá feküdt és 1 év múlva kiújult neki.Ne használd sokáig, csak amig vérzik, mert megszokja az aranyér és késõbb nem fog használni.Aztán, ha panaszod elõjön, akkor pár napig újra használd.A két idõ közöttre vegyél Reparont!
A kérdező hozzászólása: Hát jó az igaz...de..áh mindegy...már 2 napja használom..és mondhatom hogy használt..mert már nem is vérzik..de a vérzéset nem ugy kell elképzelni hogy nagyon..csak ilyen pár csepp...és az is ritkán, kb 1 héten max 2szer...de sztem ez javított...szerintetek meddig kell használni a mastut hogy elmuljon?
Komolyan... Aki nem akar/mer proktológushoz menni, az ennyi erõvel a nõgyógyászati rákszûrést, prosztataszûrést is elsinkófálja, mert a kényes részeinkrõl van szó? :S Nem lehet nagyobb a szégyenérzet, mint az egészségvágy, hát basszus, senki nem jókedvébõl megy egyik ilyen orvoshoz sem. Most nem azt mondom a fenekünkben túrásra, hogy ettõl mindenki kapjon röhögõgörcsöt, de még mindig jobb, mint egy tovább fajuló betegség...
2. vagyok. Én már meg is ijedtem miután olvastam, hogy mit írtatok!!! Ezt találtam: http://www.aranyeresseg.hu/borelv.htm
Szia!Ha vérzik, elõször mindenképp menj el sebészhez, ha kell akkor maszekon.Ott megállapitják, hogy tényleg aranyér-e vagy valami más.Ha aranyér, akkor kikisérletezheted, hogy melyik kenõcs válik be.Én maszekon mentem, nem kért sokat.A vérzõ aranyereimet legyûrûzte.Egyáltalán nem fáj és nem kellemetlen.Csak az ember restelli, de ez is hozzánk tartozik.A gyûrûzéstõl elmúlt a vérzés, csak néha kellemetlenek a csomók.Mastu s-et használok, nekem bevállt.A kúp azért nem javallt, mert amikor bemegy felsérti mégjobban az elvékonyodott hártyát!Kitartás, életünk végéig se szabadulunk meg ettõl!
Egyetértek az elõttem szólóval. Neked nem kell tudni, hogy mid van, azért van az orvos. Inkább most menj el, mint 2 év múlva sokkal nagyobb bajjal, amit már nem is lehet teljesen gyógyítani.
Szia! Én is bajban vagyok ezzel a kérdéssel...próbáltam a Mastut, de nekem nem használt. Nagyon bevállt viszont a Sperti kúp, amit terhesség alatt és most utána is használok. Bár van krém formájában is, de a kúpot jobbnak gondoltam az esetleges belsõ aranyér miatt is.
A kérdező hozzászólása: Mi az hogy soha nem múlik el? hát én még ilyenrõl nem is hallottam, én akárhány embert kérdeztem, mindenki használt vagy kúpot, vagy kenõcsõt...és elmúlt neki...a legtöbbnek..és ha kis is jött...nagyon sokat kellet rá várni..Bár nekem talán I. fokú aranyerem lehet, mert nagyon pici az a kitüremkedés, nem is vérzik nagyon..mostmár egyáltalán nem, és nem is fáj, ...Sztem a MAstu használ mert nem is fáj már..és kezd kicsit visszahúzódni is...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!