Találatok a következő kifejezésre: Most kezdtem használni (19 db)

Most kezdtem el használni az irrigátort. Mivel fertőtlenítsem? Vettem neomangol tablettát, de nagyon drága és nekem minden aktus után ajánlották és már igy is annyit költök gyógyszerekre, hogy ez már nem fér bele.

Lehet valami más hagyományos módon tisztítani? Hallottam a hipós vizet a gyógyszerész ismondta de nekem bizar. Hallottam már ecetes vizet is. Sima szappanos vízzel vagy a intim mosakodó gélemmel nem jó? Ti hogy csináljátok?

Legjobb válasz: Ez elég hosszú, de érdemes elolvasni. Ha fogyamatosan fertõzõdsz, akkor mindenképp ki kell hypos vízzel fertõtleníteni. Logikus, hisz visszafertõzhet. Azt is írja, hogy nem szabad túl sokszor használni, mert ezzel is fertõzést idézhetsz elõ. Olvasd el, hasznos! http://www.webbeteg.hu/orvos_valaszol_orvos_valasz/nogyogyas..

Ez elég hosszú, de érdemes elolvasni. Ha fogyamatosan fertõzõdsz, akkor mindenképp ki kell hypos vízzel fertõtleníteni. Logikus, hisz visszafertõzhet. Azt is írja, hogy nem szabad túl sokszor használni, mert ezzel is fertõzést idézhetsz elõ. Olvasd el, hasznos! http://www.webbeteg.hu/orvos_valaszol_orvos_valasz/nogyogyas..
Sima meleg víz, nem forró, olyan 60-70 'C-os.
A kérdező hozzászólása: Kenettenyésztésen nem voltam, mindig csak kúpokat adnak, 3 dokinál voltam eddig az utolsó már fizetõs volt õ adott tablettát is és kenõcsöt is a kúp mellé, sztem ez használt igazából. 2 hónapja egyáltalán semmi szexuális élet. Fehérnemûket, törölközõket folyamatosan mosom, vasalom, külön törölközõ van odalentre is. Most még kipróbálom a héten a cickafarkos ülõfürdõt, mert már tényleg nem tudom mit csináljak, minden héten nõgyógyászhoz járok. Ennél többet már nem tudom mit tehetnék. Annyira figyelek mindenre, hogy már rögeszmémmé vált a tisztaság, és mégsincs eredménye, de talán most majdd tüntetmentes leszek. Hüvelyhelyreállító kúpot nem akarok használni mert az is 10 napos nekem meg már elegem van a kúpokból a bugyiból és a betétbõl. 2 hónapja nem alszom bugyi és betété nélkül, nagyon kellemetelen már, ezért is kezdtem el irrigálni. Orvos mondta, nem magamtól találtam ki.
Ja és a hípo után át kell öblíteni tiszta vízzel az irrigátort természetesen. Hypo ne kerüljön a hüvelyedbe!
Hypo, vagy domestosos víz. Ha nem fertõtleníted, akkor saját magadat fertõzöd vissza. Egyébként van olyan irrigátor, amit ki lehet fõzni! Nekem is olyan van, patikában vettem. Ha 2 hónapja nem sikerült kikezelni, akkor egy alapos kenettenyésztés és hosszabb kúra kell. Inkább használj döderlein flórát visszaállító hüvelykúpot (pl génia 92), mint irrigátort, mert a vizes irrigálás a hüvelyben lévõ mikroflórát károsítja. Egyáltalán nem éltél nemi életet 2 hónap alatt? A törülközõket, fehérnemûket is ki kell fertõtleníteni.
A kérdező hozzászólása: De a hypós víztõl nem lesz bajom? Gondolom nem kell annyira nagyon hypós víz. De én ettõl a módszertõl eléggé tartok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a linket, igenhasznos, ezt már én is olvastam, mint írtam 2 hónapja szenvedek ettõl, így már sztem minden ezzel kapcsolatos cikket elolvastam.
Egyébként a joghurtot sem ajánlanám, hisz nem olyan baktériumok vannak benne, amik megtalálhatóak a hüvelyben. Ez egy tévhit, hogy az is megteszi...
A kérdező hozzászólása: Nem a párom fertõz vissza, 2 hónapja nem voltunk együtt, esélytelen.
VAlõszínûleg a párod fertõz folyamatosan vissza. Egyébként nehogy hypos vízzel mosd ki! Sima meleg víz megfelel erre a célra. A joghurt csodálatos módon helyre állítja a hüvely flórát. Próbáld ki!
A kérdező hozzászólása: Több mint két hónapja bakteriális fertõzéssel szenvedek 3szor kezeltek 10 db-os kúppal ezalatt, így a hüvelyflórámat szeretném helyreállítani. A doki mondta, hogy nem tudja mitõl kapom ilyen sûrûn el, így hetente egyszer használjam tejsavas oldattal, plusz aktus után kiöblíteni a hüvleyt
Miért használod? Hacsak nem orvos javasolta, kifejezetten tilos ilyesmit használni.
Heti 1x irrigálj max! (elõzõ voltam) Imádom, amikor a dokik a vaktában kezelgetik az embert, nem néznek a dolgok mögé. Ha bakteriális a fertõzésed, akkor lehet, hogy kell antibiotikum is, ha gomba okozza, akkor szintén van rá szájon át szedhetõ készítmény, ami segít. Olyan van, hogy kiújul a gombád, ekkor kell a Diflucan (szájon át szedhetõ) és eközben a hüvelyflórát visszaállítod. Én még mindig a probiotikumos kúpot pártolom az irrigálással szemben, ahol magadat is könnyen visszafertõzheted.

Két héten át tartó pozitív OVU teszt? Volt már ilyen valakinek? Igazából csak most kezdtem el ovu tesztet használni, azaz 3. -án, hogy biztosabbak lehessünk a pé. -ben. Első negatív, aztán egyre erősődő pozitív csík.

18-19.-re NEM kellene megjönnie... Persze folyton reménykedem, hogy nem is fog. Érzek én már mindenféle terhességi tüneteket( bimbó érzékeny, enyhe balo.-i petefészek szurkálás, köldök melletti szurkálás, alhasi feszülés,görcsölgetés nehezedett, feszül? cicik-már vagy két hete- de félek, hogy csak képzel?döm...Segítsetek, mik az egyértelm? jelek? HCG teszt 12.-én negatív:( DE reménykedem...

Legjobb válasz: Szia! Na, mi újság veled, lett + terhességi teszted? Most olvastam a kérdésed, és találtam egy-két hasonló problémával foglalkozó kérdést is a keresõben. Akiknek tartósan + volt az ovu tesztjük, azoknál késõbb kiderült, hogy terhesek!:D Remélem nálad is ez van, nem pedig más probléma, írj, ha olvastad! Puszi!

Szia! Na, mi újság veled, lett + terhességi teszted? Most olvastam a kérdésed, és találtam egy-két hasonló problémával foglalkozó kérdést is a keresõben. Akiknek tartósan + volt az ovu tesztjük, azoknál késõbb kiderült, hogy terhesek!:D Remélem nálad is ez van, nem pedig más probléma, írj, ha olvastad! Puszi!

Most kezdtem el használni az ovu-tesztet, együtt voltunk a pozitív és a negatív napon is, akkor miért nem sikerült?

Már ez a második ilyen hónap.

Legjobb válasz: Mi is így csináluk ahogy Ti, mi 8hónapnál tartunk, vki évegig csinálja s semmi...ez most nem garacia h lesz baba, ha vou teszt meg minden van...inkább csak spontán kéne együttlennetek-mondom én tudom milyen nehéz::)fel a fejjel, de jó h mégy dokihoz.Én is mentem, nekem van egy cisztám, amit laparral kell mûteni

Mi is így csináluk ahogy Ti, mi 8hónapnál tartunk, vki évegig csinálja s semmi...ez most nem garacia h lesz baba, ha vou teszt meg minden van...inkább csak spontán kéne együttlennetek-mondom én tudom milyen nehéz::) fel a fejjel, de jó h mégy dokihoz.Én is mentem, nekem van egy cisztám, amit laparral kell mûteni
Szia!Mi is használtuk az ovu tesztet, akkor semmi.És most mindenféle nélkül összejött.Ne görcsölj rá!2 hónap még semmi, mások évekig küzdenek egy babáért.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást, igazából tavaly nyár óta próbálkozunk, de már elõtte sem védekeztünk, az ovu-tesztet is azért vettem, hátha segít, de idáig semmi! Köszönöm!
utolsó válaszoló mire mûtöttek? és mibõl jöttek rá, hogy kell a mûtét?
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, hogy csak most küldtek el téged erre a vizsgálatra. Remélem hamar túl leszel rajta! Én is azt gondolom, hogy jót tesz a vizsgálat, de orvosa válogatja, van, aki megvizsgál, ha elmondod, hogy babát szeretnél, más meg azt mondja, gyere vissza, ha nem jön a baba. Sajnos most elutazom, de remélem jövõ hónapban megnyugszom, ha elmegyek dokihoz.
a miértre nincs válasz, majd jön
Endometriózissal. Egy véletlen folytán. A mensi után megmaradtak a nagyon erõs petefészek fájdalmaim. Már gyógyszer nélkül lépni sem tudtam. Az uh mutatta ki hogy egy nagy vérömleny van a petefészkemben. És valószínû eddig minden tünet nélkül volt bennem ez a nyavaja és azért nem jött a baba. Bár orvosa válogatja, hogy mit gondol.:( Állítólag sok tünete van. Van akinél meg tünetmentes. Pl. erõs vérzés, erõs görcsölés, erõs derékfájdalom mensikor, hosszú barnázgatás(akár 1-2 hét is, nem az 1-2 napos mensi elõtti stb.) A gáz az hogy nem tudják mitõl alakul ki nincs rá gyógymód. Kezelés van, de ha annak vége akkorújra elõjöhet bármikor. A legjobb gyógyír a baba, mert ha nincs ciklusod az megóv a betegségtõl. Mivel a folyamatos mensi fokozza a betegséget.
sejtettem, hogy endo a fene esne belé, csak nem tudtam, hogy ezt sima uhuval is ki tudják mutatni. de neked azt mondod eddig minden rendben volt, akkor mégis kiderült egy uhu alkalmával? vagy hogyan? szedsz rá valami gyógyszert?
Biztos hamar lesz baba mindenkinél. Nagyon szorítok Nektek. Nekem nem uh alkalmával derült ki a dolog. A mûtét során jöttek rá. Meg a cisztám is endos ciszta volt. Állítólag uh-n nem látszik. Van aki azt mondja látszik. Változó. Tüneteim tényleg abszolút nem voltak. Nem vállaltam a gyógyszeres kezelést. Nem mertem nagyon sok rosszat hallottam róla. És féltettem a ciklusomat.

Linux-ot most kezdtem el használni és kéne némi segítség. A gedit nem volt képes megállapítani a karakterkódolást. Ellenõrizze, hogy nem egy bináris fájlt próbált megnyitni. Válasszon egy karakterkódolást a menübõl, és próbálja újra. Mi a teendõ?

A napokban telepítettem fel a Linux Mint 16 (Petra) verzióját és fut rendesen. Viszont fel szerettem volna tenni a VMware Playert és erre azt a választ kapom, hogy:

Legjobb válasz: Minek kell gedit ahhoz, hogy telepítsd a VMware Playert?

Minek kell gedit ahhoz, hogy telepítsd a VMware Playert?
Csak így tovább! :) Bele fogsz még majd futni egy rakás problémába, de igazából így tanul az ember: tapasztalás útján. Így lehet megtnaulni jól egy oprendszer használatát, nem tankönyvekbõl, és felszínes leírásokból. További sok sikert kívánok a Linux használatához! Remélem, nem adod fel, és profi Linux-felhasználó leszel! :)
A kérdező hozzászólása: waow, köszönök minden segítséget, találtam egy oylan opciót, ha be szeretnék lépni egy mappába, hogy belépés root felhasználóként és miután beléptem így a letöltés mappába probléma mentesen feltelepült :) a "man" parancsal pedig már elkezdtem barátkozni a terminallal is. köszönöm minden segítségét, szép estét/napot
A kérdező hozzászólása: a fájl kiterjesztése pedig .bundle
A kérdező hozzászólása: haladok szépen lassa :D most épp az a probláma lépet fel, miután a tulajdonságokban beállítottam a jogosultságokat és a fájl végrehajtásának engedélyezése programként elindítottam viszont nincs "root access" amit gondolom terminalban a sudo sh parancsal ki lehetne küszöbölni, de a terminalban meg nem tudom, hogyan megyek el a "letöltések" mappáig, vagy úgy egyébként bárhová.
"rákattintottam a letöltött fáljra" Mi a kiterjesztése, ha van neki? (A nevének a vége.)
Valószínüleg egy bináris fájlt próbálsz megnyitni, és mivel nincs futási joga, alapértelmezetten szövegszerkesztõvel próbálja megnyitni. Adj neki futási jogot. Jobb kattintás -> tulajdonságoknál megtalálod, vagy terminálból a "chmod +x <fájl>" parancs. Érdemes alapszinten megismerni a terminál használatát linux rendszereken amúgy, legalább olyan szinten hogy tudd hogy kell futtatni valamit.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, rákattintottam a letöltött fáljra és ezt az ablakot dobja be egybõl. (ahogy írtam néhány napja van fent a linux és egyenlõre nem értek hozzá túlságosan)
Hogyan szeretnéd telepíteni? Próbáld szoftverközpontból, ha fent van, az a legegyszerûbb kezdõknek.
A kérdező hozzászólása: nah...e miatt nem nyitok új kérdést hátha itt is észre veszi valaki. melyik programot ajálnjátok ahhoz, hogy megtanuljak C-ben programozni Linuxon? Most találtam pl.: g++, de mivel nagyon nem értek még hozzá örömmel elfogadok tanácsokat. ( a szokásos Hello World gyakorló feladatot akartam szövegszerkesztõben megírni, szépen ki is emeli a különbözõ részeit a "programnak", de nem tudom elindítani, vagyis futtatni, de lehet, hogy csak tudatlanságom miatt van)

Most kezdtem el használni a Cikatridinát, és kicsit csípő érzést érzek. Ez elmúlik majd?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ez a panasz általában csak átmeneti, néhány nap alatt teljesen el szokott múlni! A panasz oka, hogy a nagyon elvékonyodott hüvelyhám időnként a kúpban található hialuronsavra is érzékeny kissé. A Cikatridina hüvelykúpban található természetes összetevők azonban teljes mértékben regenerálják a hüvelyhámot, ehhez kb. 4-5 hét szükséges, azonban a kezelést ilyenkor sem szabad abbahagyni, mert a kellemetlen …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! Ez a panasz általában csak átmeneti, néhány nap alatt teljesen el szokott múlni! A panasz oka, hogy a nagyon elvékonyodott hüvelyhám időnként a kúpban található hialuronsavra is érzékeny kissé. A Cikatridina hüvelykúpban található természetes összetevők azonban teljes mértékben regenerálják a hüvelyhámot, ehhez kb. 4-5 hét szükséges, azonban a kezelést ilyenkor sem szabad abbahagyni, mert a kellemetlen … Olvass tovább »

Most kezdtem el kontaktlencsét használni. Az orvos valami 1 hónapról beszélt. Elég csak a folyadékot cserélnem, vagy az egész lencsét is újat kell kérnem?

Legjobb válasz: Gondolom havi lencsét kaptál. Azt kell havonta cserélned. A folyadékot mindenféleképpen gyakrabban, naponta, ha nem hordod mindennap, akkor betevés-kivevés elõtt. A tenyeredben is átmoshatod behelyezés elõtt folyadékkal, de semmiképpen se hord ha szúr!

Gondolom havi lencsét kaptál. Azt kell havonta cserélned. A folyadékot mindenféleképpen gyakrabban, naponta, ha nem hordod mindennap, akkor betevés-kivevés elõtt. A tenyeredben is átmoshatod behelyezés elõtt folyadékkal, de semmiképpen se hord ha szúr!
Gondolom az orvos elmondta. Havi lencsét egy hónap után ki kell dobni és újat kell venni. A folyadékot naponta kell cserélni.
Jesszus, ha havi lencséd van, persze hogy csere egy hónap után. Ennyire nem mondtak semmit el neked? XD A folyadékot pedig legalább napi egyszer cseréld, akkor is, ha nem volt rajtad a lencse. De két hét után legkésõbb kell egy kontroll megint, kérdezz rá akkor legkésõbb a dolgokra. :)

Hirtelen nagyon sok pattanásom lett. Amikor csak menszesz előtt szokott, de annak még nincs ideje. Most kezdtem elintenzívebben használni egy arclemosót, lehet hogy emiatt?

Legjobb válasz: lehet nem a te bortípusodnak megfelelõ lemosót használsz,vagy az ünnepi evés,szotyola ,mogyoró, kakaó,csoki lehet igyál zöld teát 2 szer egy nap

lehet nem a te bortípusodnak megfelelõ lemosót használsz, vagy az ünnepi evés, szotyola , mogyoró, kakaó, csoki lehet igyál zöld teát 2 szer egy nap
A stressz is kiválthatja.Vagy a lemosó amit nem szokott meg a bõr.
Doki.
Menj el orvoshoz mert az egyik barátnõm is így volt!
A kérdező hozzászólása: Mi történt vele? Írt fel másik gyógyszert a doki?
A rendszeres arctisztítás egy kis kefével, heti 1-szeri arcradír segít tisztán tartani a bõrt.
Acty Patch mitesszer eltávolító tapasz kb. 1600 Ft. 6 db van egy dobozban. Szerintem nagyon jó. Érdemes kipróbálnod.
Szia! Én már végigjártam ezt a kálváriát, minden csodaszert kipróbáltam, jártam kozmetikusnál, voltam bõrgyógyásznál (gyógyszert is szedtem hónapokig), nekem semmi nem segített! Én azt szoktam, hogy kéthetente egyszer kamillával gõzölöm az arcom (forró kamillatea fölé hajolok, törölközõvel a fejemen és az edényen, hogy ne menjen ki a gõz), egy negyed óra elteltével kinyomkodom a mitesszereket és a pattikat. Vigyázz ezzel, mert utána 2-3 napig szép vörös pöttyök vannak a fejeden! 3-4 naponta pedig fogok egy edényt, amibe cukrot teszek egy kevés vízzel elkeverve, azzal leradírozom az arcom. Ami még bevált a balea-s arcmaszk. Az gyönyörû, egészségesen fénylõ bõrt varázsol. Én már többé-kevésbé elfogadtam így magam, sajnos ez alkati tulajdonság, amivel semmit nem tudsz hosszútávon csinálni! Egy dologgal vigasztalom magam, hogy anyunak is ilyen bõre van, és mivel zsíros, így 52 évesen alig van ránca. Majd 20 év múlva jól fogok kinézni:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!:)
Nekem nagyon zsíros, fekete mitesszeres volt az arcom. Ha kinyomkodtam õket, akkor pár napig piros volt az arcom, majd elkezdett hámlani, a baj csak az volt, hogy 4 nap múlva visszatelt és kezdhettem elölrõl, habár könnyebben kijött. Kozmetikusnál csupán néhányszor voltam, akkor rendesen leizzadt, mire kész lett a nagy kezeléssel. Sokat keresgéltem, hogy mivel tudnám enyhíteni az arcom fokozott faggyútermelését, aztán 3 hónapja úgy döntöttem, hogy felhagyok a TEJ ivással, pedig imádtam, reggel délben este azt ittam. Méregtelenítõ teakeveréket ittam, ezzel gõzöltem az arcomat(nem mindig!), majd megittam :) hétfõtõl péntekig, hétvégén szünet, ezt 3 hétig. Most, 3 hónap elteltével látszódik a javulás, a pórusaimból alig jön vmi ha megnyomom és sokkal zártabbak. Már csak az zavar egy kicsit, hogy a pórusok bemélyedései valamennyire megmaradtak, bár inkább ez, mint amilyen elõtte volt... Sokkal jobb belenézni a tükörbe és persze mások szemébe is, mert tudom, hogy sokkal szebb, egységesebb arcbõrt látnak :) Szóval semmi tej, kevesebb cukor és méregtelenítés!!! (fogytam 2 kg-ot is, pedig nem akartam, most vagyok 163cm/50kg)Ez a saját tapasztalatom volt, tehát nem tudom garantálni, hogy ez mindenkinél mûködik, minden szervezet más és más.

Most kezdtem el fogamzásgátló (symicia) tablettát használni és ma este fogom beszedni a 7. tablettát . Szerintetek együtt lehetek már éjszaka a barátommal? Vagy használjunk még óvszert? Állítólag az első naptól védve vagyok

Szerettem volna megvárni a 15 napot... de jó lenne vele lenni már :) kibírom ha nagyon muszáj, de szerintetek?

Legjobb válasz: Ha az elsö naptól véd, akkor nem kell más védekezés.

Ha az elsö naptól véd, akkor nem kell más védekezés.
Nekem az ilyen kérdésekkel az a bajom, hogy én pl. úgy jártam, hogy a második levélnél volt pecsételõ vérzésem, a középidõtõl egészen a végéig és utána is. Kiderült, hogy gyenge a gyógyszer. Szóval honnan tudod az elsõ levél 7. napjánál, hogy ér is a gyógyszer valamit. Én nem tenném a helyedben, csak óvszerrel. 3 hónap az az idõ, amíg teljesen beépül a gyógyszer és ha van tünet, akkor az kijön.
én is most kezdtem el, 14.-nél járok, remélem már véd, mert ha nem akkor bajok lesznek!! de szerintem te még várj legalább egy hetet!!
Én is Symiciát szedek, mi kivártuk az 1 hónapot. Sztem használjatok még óvszert mindenképp, jobb az mint idegeskedni hogy meg fog-e jönni..
Ha az van a papírján, hogy 1. naptól véd, akkor 1. naptól véd. Az enyémen is ez volt - én hittem neki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!