Találatok a következő kifejezésre: Most kezdtem hömérözni, (5 db)

Most kezdtem hőmérőzni. Peteérés akkor van, amikor leesik a hőd a grafikonon?

Peteérés = ovuláció

Legjobb válasz: A peteérés nem egyenlõ az ovulációval. A peteérés mikor érik a petesejt.Az ovuláció mikor a már érett petesejt megreped és leválik a petefészekrõl. Igen,a "nagykönyv" szerint leesik a hõ majd felmegy és minimum 10 napig fent is marad.Ekkor beszélhetünk ovulációról. Viszont nem minden nõnek esik le a hõje,hanem csak szimplán felmegy. Ezért kell 3 ciklust végig vezetni hogy lásd,a te hõd hogy alakul,mikor van peteérésed stb. Fontos a luteális fázis(ovu utáni fázis) hossza.A normális hossz 12-16 nap közötti.Ha csak 8-9 napos az kevés mert nincs ideje rendesen beágyazódni a babának. A lényeg:Mindig egy idõben próbálj mérni,ébredés után,mozdulatlanul 5 percig.(+/- 20 perc eltérés nem a világ vége) Sok sikert.

A peteérés nem egyenlõ az ovulációval. A peteérés mikor érik a petesejt.Az ovuláció mikor a már érett petesejt megreped és leválik a petefészekrõl. Igen, a "nagykönyv" szerint leesik a hõ majd felmegy és minimum 10 napig fent is marad.Ekkor beszélhetünk ovulációról. Viszont nem minden nõnek esik le a hõje, hanem csak szimplán felmegy. Ezért kell 3 ciklust végig vezetni hogy lásd, a te hõd hogy alakul, mikor van peteérésed stb. Fontos a luteális fázis(ovu utáni fázis) hossza.A normális hossz 12-16 nap közötti.Ha csak 8-9 napos az kevés mert nincs ideje rendesen beágyazódni a babának. A lényeg:Mindig egy idõben próbálj mérni, ébredés után, mozdulatlanul 5 percig.(+/- 20 perc eltérés nem a világ vége) Sok sikert.
Szia hirtelen leesik a hõd és felmegy pl 37, 0 re nah akkor van ovud...
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen picit kezdõ vagyok még :) szóval, akkor peteérés amikor hirtelen felmegy a hõm, igaz? csak mert olvasom a szokásos szóveget "peteérés elõtt, napján és utána kell együtt lenni" ha értitek.
A kérdező hozzászólása: a luteális fázist is nézni fogom
A kérdező hozzászólása: köszönöm, most már kezdem érteni. Az ovulációt is. de még mindig nem tiszta, hogy peteérést mikor jelzi a hõgörbém. :)
A peteérés egy folyamat, ami egészen az ovuig tart. Nem jelzi semmi a görbén. Magát az ovulációt jelzi a görbe! Ami az ovu elõtt van, az a peteérés szakasza.
Ahogy az utolsó mondja. A peteérés az az elsõ fázis, majd ovuláció, majd a luteális fázis és végül újra a menstruáció. A peteérést nem jelzi semmi, nincs is mit jelezni. Érted már? :)
A kérdező hozzászólása: érte már, persze. Itt az ovuláció a fontos. csak itt a neten sok oldalon olvastam, hogy "peteérés, vagy más néven ovuláció" típusó mondatokat cikkekben. szóval mások azonosnak veszik a két fogalmat. de érte már.
http://babatervezok.otthona.net/ Itt minden ezzel kapcsolatos tudni valót megtalálsz.
Szia! A görbérõl onnan látod, hogy a peteérés elõtt 24 órával leesik a hõmérséklet, majd emelkedni kezd, ált. hirtelen 2-3 tizedet majd lassan megy felfelé és fenn is marad. VAn aki azt mondja, hogy a leeséskor van peteérés, van aki szerint (mint az én dokim) amikor elkezd emelkedni. Nekem a 14. napon esik le és a 15. napon kezd emelkedni a hõm. Úgyhogy már tudom, hogy azért a 12. naptól a 18. napig igyekszünk 2 naponta együtt lenni, biztos ami biztos, mert azért pontosan nem tudhatjuk meg így a peteérés idõpontját, csak idõszakot. Figyeld meg ebben a hónapban, hogy mikor kezd el emelkedni. Hány napos a ciklusod? mert akkor kb. be tudod lõni, hogy mikor kell elkezdenie emelkedni a hõdnek. A hõmérsékletet nyelv alatt, mindíg ugyanabban az idõpontban ébredés után mérd digitális hõmérõl kb. 5 percig.(tehát a csipogás után még mérd tovább) Az ovutesztben 5 csík van délután kell felfogni a vizeletet és belelógatni. Akkor pozitív ha mindkét csík egyforma. Ha a megjelenõ csík halványabb mint a kontrolcsík akkor negatív. Van rajta táblázat, ahol látod, hogy milyen hosszúságú csík esetén mikor kell kezdeni. Szerintem azért ezt úgy határozták meg hogy lehetõleg 2 dobozzal kelljen venni. Nekem 28 napos a ciklusom a dobozon az volt, hogy a 9. naptól kezdjem. A 13. napra elfogyott és negatívat jelzett. Most már tudom, hogy a 15. napon kezd el emelkedni a hõm, tehát a 12. naptól elég elkezdeni a tesztelést.
Szia! Ha 30 napos a ciklusod akkor a 15 és 18 nap közötti idõszakban lehet a peteérésed. (a sárgatest élettartalma 12-14 nap. Amikor elsorvad megjön a mensi. Ha a 12-14 levonod a 30-ból ha pontos a mensid! akkor megkapod a kb idõszakot amikor a peteérést várhatod) Elõtte és ebben az idõszakban igyekezettek együtt lenni. Nekünk még nem sikerült a baba. Ez lesz a 10 hónapunk, bár a mensim óramû pontosságú 28 napos, és a doki szerint minden hónapban van peteérésem is 1 hónapban szedtem clostyt akkor 2 tüszõm is megérett, PCOS-on van a férjem eredményei jók mégsincs baba. Jövõ héten megyek vissza a dokihoz és a ciklus végén és elején hormonvizsgálatot fogok kérni. Bár nem értem ezeket miért nekem kell kérnem és találgatni hogy milyen vizsgálatok kellenek, miért nem az orvos mondja, ha látja hogy látszólag minden rendben mégsem sikerül a baba. Pedig magánrendelésre járok. Még gondolkodom, hogy meddõségi klinikára kellene mennem mert lehet hogy a PCOS zavar be. Neked pedig jobbulást!
bocsi nem hosszúságú csík hanem hosszúságú ciklus
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy részletesen leírtad. Nekem 30 naposak a ciklusaim, tehát úgy gondoltam, hogy a 15 nap környékén van peteérésem. Azt hiszem az Ovu tesztet is ki fogom próbálni. Ez a hónap sajnos csak a megfigyelésekre lesz elég, mert van egy gombás fertõzésem, amire most fogom a bogyót beszedni ill. a hüvelykúpot használni. Mégegyszer köszi! Te már kismama vagy? Vagy ti is szeretnétek babát?

Még csak most kezdtem életemben először hőmérőzni, és nem nagyon értem az egészet?

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/5db834dd59b0ada6839b17..

Legjobb válasz: Nos, ha a hõd továbbra is így fenn marad és nem esik le, nem cikkcakkol, akkor bizony most korán volt ovulációd, a 9. napon. De a görbébõl mindig csak UTÓLAG látni, hogy mikor VOLT, amit most mondok, még nem biztos. Még egy fontos adalék: menszesztõl ovulációig a hõ bármit csinálhat, szó szerint bármit. Nem számít, és nem is fontos, nem érdekes, nem lehet rá építeni. Ami biztos, hogy bármit is csinált a hõd ovu elõtt, az ovu napján elkezd felfelé kúszni, és fenn is marad egészen a vérzésig vagy a pozitív tesztig. A 8 napnál régebbi görbéket nem tudod megnyitni sehogyse, mert már nem léteznek a ciklus.hu szerverén. Jártál már itt? http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml

Nos, ha a hõd továbbra is így fenn marad és nem esik le, nem cikkcakkol, akkor bizony most korán volt ovulációd, a 9. napon. De a görbébõl mindig csak UTÓLAG látni, hogy mikor VOLT, amit most mondok, még nem biztos. Még egy fontos adalék: menszesztõl ovulációig a hõ bármit csinálhat, szó szerint bármit. Nem számít, és nem is fontos, nem érdekes, nem lehet rá építeni. Ami biztos, hogy bármit is csinált a hõd ovu elõtt, az ovu napján elkezd felfelé kúszni, és fenn is marad egészen a vérzésig vagy a pozitív tesztig. A 8 napnál régebbi görbéket nem tudod megnyitni sehogyse, mert már nem léteznek a ciklus.hu szerverén. Jártál már itt? http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml
Második vagyok. Persze, hogy nem az) tegnap elött együtt voltatok, pont mikor leesett a hõ, ha tudtok ma is legyetek. Ha netán nem akkor is a kiskatonák elvannak 2-4 napig, de van olyan ismerõsöm, akinek 5 napig ott maradt:) És most van egy kislánya:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólást! Ezt az oldalt is nézegettem már. De az az érzésem minél többet nézegetem ezeket a hõgörbéket annál bizonytalanabb vagyok. De akkor ebben a hónapban már késõ? Amikor peteérésem van fáj a petefészkem van a nyákos vizes váladék stb de ebben a hónapban még nem volt
A görbéden nem láttam, hogy mikor szoktad mérni a hõdet. Ugyhogy azért szólok, hogy fontos, hogy mindig ugyanabban az idõpontban mérd, rögtön felkelés után még az ágyban a szádban a nyelved alatt vagy hüvelyben. Mindenképp 5 percig mérd, akkor is ha digitális és csipog, mert csipogás után is szokott még feljebb menni. És ha nincs meg a 6 óra alvás, akkor az is bekavarhat.
A kérdező hozzászólása: Ezeket mind betartom szinte minden reggel max 10-15 perces különbséggel mérem hüvelyben 5 percig. Azért köszönöm, hogy szólsz. Ugye azért nem veszet fejsze ez a hónap?
A kérdező hozzászólása: itt a görbém : http://www.ciklus.hu/images/diagramok/b29f66b5ae70fb67bc305b..
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Ráérünk még, szóval nem fogok kétségbe esni! :)
Szia! Most visszanéztem az enyémet. Tavaly márciusban hagytam abba a gyógyszert, rá 56 napra jött meg, és a görbém szerint nem volt ovulációm. Utána következõ hónapom már 40 napos, és így csökkent, de a mai napig nem szabályos a ciklusom (31-35 napos). Viszont ismerek olyan nõt, aki rögtön teherbeesett a fogamzásgátló abbahagyása után. Úgyhogy bármi elõfordulhat. Sok sikert kívánok!
ez eddig még semmi. A következõ napokban kellene egy kisebb "drasztikusabb" változás a görbédben, hirtelen felugrani, vagy le, aztán fel és ott maradni. Akkor már meg lehet mondani (a ciklus végé) milyen volt a hónap.
Errõl is olvastam sok mindent, hogy akár több ovuláció is lehet a tabi letétele utáni 2-3 hónapban, vagy az is lehet, hogy az elején még nincs. Lehet, hogy nálad késõbb indul be a dolog.
Egyelõre tényleg nem volt peteérésed. Nem akarlak elkeseríteni, nekem a tabletta után 60 napig nem volt ciklusom, utána is elõször 40-36-35 stb napra jött meg. Másfél éve hagytam abba, most már kb. visszaállt a régi 28 napos ciklusomra, de sajnos a barnázás nem múlt el, baba sehol :( Remélem te nem jársz így, de elõfordul, hogy még pár hónapig nem lesz peteérésed! A hormonrendszernek idõ kell, mire felébred a mesterséges kómából, amit a tabletta okozott...
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy fogamzásgátló elõtt általában 28-32 napos ciklusaim voltak; volt, hogy napra pontosan megjött, volt, hogy 1-2 nappal korábban vagy késõbb.
A kérdező hozzászólása: Hát még jó lenne kivárni a 3 hónapot, biztos ami biztos. Egyelõre csak figyelem, hogy hány naposak lesznek a ciklusaim, mikor lesz peteérésem meg ilyenek.
Én ezt nem tudom értelmezni sajnos. Azért hagytad abba mert babát szeretnél? Sok helyen olvastam, hogy tabi letétele után egybõl teherbe estek és, hogy könnyebb is teherbe esni (viszont sok helyen meg 3 hónap szünetet ajánlanak). Egyébként én is egy hónapja hagytam abba.
A kérdező hozzászólása: Azt még leírnátok, hogy hány év után hagytátok abba a fogamzásgátló szedését? Én csak 1 évig szedtem. Remélem annyira nem borult fel így minden a rendszerben. :D

Most kezdtem el hömérözni, akkor pé-elött visszaesik a hő vagy hogyis van ez?

Legjobb válasz: Pé elõtt és annak napján alacsony, utána pedig magas lesz. Ezért ajánlott a hõmérõzés több hónapon át, mert így csak utólag tudod meg, hogy valójában mikor is volt pé-d. Sok sikert!

Pé elõtt és annak napján alacsony, utána pedig magas lesz. Ezért ajánlott a hõmérõzés több hónapon át, mert így csak utólag tudod meg, hogy valójában mikor is volt pé-d. Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!