Találatok a következő kifejezésre: Most kezdtem a (807 db)

A kisfiam 5 hónapos most kezdtük a hozzátáplálást! Almalével kezdtük azt ette pár napig utána reszelt almát egy hétig mit adhatok neki utána? A védőnő tanácsára kezdtük el mert nem hízik jól

Legjobb válasz: bármilyen üveges bébiétel 4-5hónapos kortól, õszibarack, sárgabarack, szilva, meggy, krumpli, sütõtök, gesztenye, répa, cékla, jól átfõzött csirkemell,

bármilyen üveges bébiétel 4-5hónapos kortól, õszibarack, sárgabarack, szilva, meggy, krumpli, sütõtök, gesztenye, répa, cékla, jól átfõzött csirkemell,
Elsõ vagyok A banánt kifelejtettem. 4 hónapos kortól azt is lehet adni.
Barackot és meggy szokták még az elsõk között adni, illetve a sütõtököt. Sütõtök levet is lehet kapni, az én babámnak tetszett is :-) illetve a burgonya is lehet a következõ :-)
Lehet megkövetnek érte, de szerintem a banán is mehet. Finom, édes, úgyhogy biztos ízleni fog neki. Sõt, 6 hónaposan kezdtük és a 6.5 hós fiamnak a védõnõ kivit tanácsolt (csak a húsát, magok nélkül) a banánhoz, így nem fogja meg annyira a pociját. És ezt is szereti a fiam, pedig az almát nem.

Most kezdtem a 19-dik hetemet a terhesseggel. Hamar van meg valami babaruhat venni a babanak?

Legjobb válasz: Ha ellenállhatatlan vágyat érzel rá, akkor elkezdheted. Ettõl bajotok nem lesz. De tény és való, hogy én a helyedben még várnék vele, mert baromi sok még az a 21 hét, ami hátra van. Nem tudom, hogy meddig szeretnél dolgozni, de nagy eséllyel az utolsó hetekben nem fogsz és akkor már más dolgod sem lesz, mint a baba dolgait rendezgetni. Én legalábbis így voltam vele: 32-33 hetesen kezdtük meg a vásárolgatás az addig erre a célra félretett pénzbõl. Még mielõtt jönne az a szöveg a többiek részérõl, hogy az utolsó hetekben nagyon nehéz a boltokat járni, szólok, hogy szerintem nem az. Fõleg, hogy célirányosan mentünk, amit tudtunk egy helyen vettünk meg. És egyébként meg egészségügyi gondom nem volt, a szülés napjáig vígan végigsétálgattam a terhességet, szerintem elég sokan vannak így. Jah, és hozzáteszem, hogy így is készen volt minden a 34. hét végére, össze volt rakva a kiságy, kimostam és kivasaltam a ruhákat. Szóval nem maradtam le semmirõl. Ezt csak azért írom, mert ha nem örömbõl, hanem kötelességbõl szeretnéd már most elkezdeni a vásárolgatást (én annak éreztem, mert nem szeretek vásárolni), akkor bõven van még idõd rá. Ha neked ez pozitív élmény lenne, akkor nyugodtan vágj bele, de minden ruhát ne vegyél meg szerintem, mert szülésig bõven fogsz még olyat látni, ami nem tudsz otthagyni, kapni is fogsz már akkortájt a barátoktól, rokonoktól és a végén 2-3 gyerekre való ruhád lesz, ami jó, de értelme nem sok van. Tényleg nagyon hamar kinövik. A fiam még csak három hetes és a héten már ki kellett szedni néhány olyan rugit, ami nagyon aranyos, egyszer volt rajta, de többször már nem is lesz, mert már most kinõtte...

Ha ellenállhatatlan vágyat érzel rá, akkor elkezdheted. Ettõl bajotok nem lesz. De tény és való, hogy én a helyedben még várnék vele, mert baromi sok még az a 21 hét, ami hátra van. Nem tudom, hogy meddig szeretnél dolgozni, de nagy eséllyel az utolsó hetekben nem fogsz és akkor már más dolgod sem lesz, mint a baba dolgait rendezgetni. Én legalábbis így voltam vele: 32-33 hetesen kezdtük meg a vásárolgatás az addig erre a célra félretett pénzbõl. Még mielõtt jönne az a szöveg a többiek részérõl, hogy az utolsó hetekben nagyon nehéz a boltokat járni, szólok, hogy szerintem nem az. Fõleg, hogy célirányosan mentünk, amit tudtunk egy helyen vettünk meg. És egyébként meg egészségügyi gondom nem volt, a szülés napjáig vígan végigsétálgattam a terhességet, szerintem elég sokan vannak így. Jah, és hozzáteszem, hogy így is készen volt minden a 34. hét végére, össze volt rakva a kiságy, kimostam és kivasaltam a ruhákat. Szóval nem maradtam le semmirõl. Ezt csak azért írom, mert ha nem örömbõl, hanem kötelességbõl szeretnéd már most elkezdeni a vásárolgatást (én annak éreztem, mert nem szeretek vásárolni), akkor bõven van még idõd rá. Ha neked ez pozitív élmény lenne, akkor nyugodtan vágj bele, de minden ruhát ne vegyél meg szerintem, mert szülésig bõven fogsz még olyat látni, ami nem tudsz otthagyni, kapni is fogsz már akkortájt a barátoktól, rokonoktól és a végén 2-3 gyerekre való ruhád lesz, ami jó, de értelme nem sok van. Tényleg nagyon hamar kinövik. A fiam még csak három hetes és a héten már ki kellett szedni néhány olyan rugit, ami nagyon aranyos, egyszer volt rajta, de többször már nem is lesz, mert már most kinõtte...
Én a 16. héttõl vásárolok ruhákat, nagyon kevés van még, de ami jó áron volt vagy aranyos volt, megvettem.Egyenlõre semleges színûeket vettem, bár most már tudjuk, hogy kislány.Elõttem szólóval ellentétben, nekem sincs eü-s gondom, de nem bírok hosszú ideig vásárolgatni, pedig a karácsonyi nagybevásárlást is a férjemmel együtt célirányosan jól megtervezetten tettük, mégis minden bajom volt a végén.Ezért januártól apránként megveszünk mindent és csak a nagyobb dolgok maradnak a végére.Én nagyon szeretek vásárolgatni amúgy is, és jó érzéssel tölt el a picuromnak venni ruhákat meg més egyebet.Jó vásárlást és boldog babavárást, 22 hetes kismama
Dehogy! Énmàr mikor megtudtam, hogy babàt vàrok, azonnal kényszert éreztem rà. Igaz, én nem egyszerre vettem meg mindent, hanem aprajàval, de igy nem tünt fel hogy milyen sokba került.) Most vagyok 30. hetes, màr csak az àgynemü huzat hiànyzik:) Ha kedved van, àllj neki nyugodtan!
Szia! Én mikor 18 hetsen megtudtam hogy lány, elkezdtem neki vásárolni a rózsaszín ruhácskákat, most 30 hetes vagyok, s már megvan mindene, csak mózes, s autósülés kell. Így szépen lassan vettünk meg mindent, nem éreztük akkora tehernek mintha egyszerre kellett volna, szépen beosztottuk mikor mit. Szerintem jobb ha már most elkezded te is szépen lassan, mert a vége felé, már sem kedved, sem erõd nem lesz utánna mászkálni, nézelõdni, vásárolni. Sokkal hamarabb elfáradok, 1 óra séta után már fáj a hátam, a lábam.
Ha nem vagy babonás, minden rendben, nyugodtan vásárolgathatsz.Egyébként is nehéz egyszerre mindent megvenni.
Ha a menstruáció elsõ napján kezdted el szedni, akkor teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: A harmadikon.
Bármelyik napon kezdted is, ez egy gyakori mellékhatás, nem a megfázással van összefüggésben.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Most kezdtem a 2. levél (trinordiolt) de megvolt és ugy feküdtünk le! Terhes lehetek?

Legjobb válasz: Nem. A fogamzásgátló már az elsõ hét után védettséget ad, de ha a menstruáció elsõ napjától kezdted szedni, akkor már akkortól fogva véd.

Nem. A fogamzásgátló már az elsõ hét után védettséget ad, de ha a menstruáció elsõ napjától kezdted szedni, akkor már akkortól fogva véd.

Ez lehetséges? Most kezdtem a gimit, 9. es vok, de nem nagMost kezdtem a gimit, 9. es vok, de nem nagyon jött be az osztály, szoval nem igazán az én világom. Yon jött be az osztály, szoval nem igazán az én világom.

Én ilyen rockeres vagyok inkább az osztályban meg egy ilyen gyerek sincs. Eddig kb két gyerekkel beszélgettem ugy bövebben, az egyik ilyen full stréber a másik se sokkal jobb. Szeretnék átiratkozni abba a gimibe, ahova az egyik barinöm jár, lehetöleg abba az osztályba. Ezt igy év elején meglehet csinálni azzal az indokkal hogy nem tetszik az osztályom?

Legjobb válasz: Bocsi látom kicsit hülyén irta ki: szal a lényeg hogy 9.es vok és nem jön be az osztály :D

A kérdező hozzászólása: Bocsi látom kicsit hülyén irta ki: szal a lényeg hogy 9.es vok és nem jön be az osztály :D
szia!megértem a helyzeted, én is ilyen cipõben járok, csak már végzõs vagyok, tele az osztály plázacicákka, meg sznobokkal, de én maradtam, és már bánom, h maradtam, szerintem kérdezz után, mert szenvedés lesz nekes is a 4 év , mint nekem, és nagyon rossz így barátok nélkül suliban, tudom
A kérdező hozzászólása: Itt is vagy stréberekkel vagy ilyen feltünési viszketegségben szenvedõ cicákkal van tele az osztály (vagy épp nagyképû srácokkal), és egész nap csak ülök a padban és kb nem csinálok semmit, mert értek senkivel se szot.
amint írtam, én is így vagyok, már negyedik éve, hogy csak ülök a padban egyedül, mert nem járok márkás cucccokban, lenéznek, mert nem ülök a pázában, meg nem járok olyan disco.ba, ahol 13 évesewk vannak, mi meg már 18 évesek vagyunk
Én a gimit tanulás miatt választottam, nem érdekelt h ki milyen....ez nem arrol szol h bejön vagy sem.az a lényeg h tanulj.azt meg lehet ugy is ha nem jönnek be a többiek.
igen, lehet úgy is, hogy figyelembe se veszed a többieket, de az meg olyan, hogy csak egész nap ülsz a padban egyedül, az meg nem a legjobb, tapasztalat
Elsõ nap én is így voltam, ahogy te, és utána egész délután sírdogáltam. :/ De rá kellett jönnöm, hogy biztos van valami közös témánk, és ezért próbáltam kezdeményezni beszélgetéseket. Így ma már sokkal elfogadhatóbb volt a napom. (:
Ezzel az indokkal nem hinném, mert mindenki körberöhögne, hogy mi nem tetszik rajtuk mikor még egy hete sem ismered õket. Az új osztályodban meg ha ez kiderül, akkor ott sem jósolok neked nagy jövõt, mert mindenki azt gondolja majd, hogy milyen nagyképû vagy. Ettõl a barátnõd sem tud megmenteni. A többi osztályban sincs egy hozzád hasonló sem, akivel barátkozni tudnál? Ha ez egy erõsebb gimi vagy tagozatos osztály, akkor én a helyedben nem hagynám. Nekem sem voltak álom osztálytársaim, 3-4-gyel mozogtam, de volt mindenféle sulin kívüli elfoglaltságom, ott jobban éreztem magam meg közelebb is álltak hozzám. Túlélhetõ.
A kérdező hozzászólása: a gimi erös azért választttam mert utána orvosi egyetemre szeretnék tovább menni, csak igy elég uncsi hogy nincs nagyon senkim. mondjuk ma már több gyerekkel is cseverésztem, ugyhogy remélem jövöhéten már jobb lesz a hangulat.

Naptár szerint most kezdtem a 7. hetet, de nagyon fáj a hasam, éjjel nagyon rosszul alszom. Már kétszer voltam uh-on: petezsákot, ill. kezdődő szikhólyagot lehetett látni. Ha méhen kívüli lenne, azt már látták volna? (2 dokinál voltam)

Még nem voltam állapotos, így nem tudom mi a normális, de a dokit nem akarom zaklatni. Múltkor írt fel sárgatesthormont, a pici barnázásom miatt. Egész nap fáj, éjjel a köldököm körül keményebb volt, nyomásérzékeny. A köldököm felett meg pulzálás, gyomorégés. Ha fekvés közben kinyújtottam a lábam az alhasam feszült, összekuporodva görcsölgetés. Jelenleg nyomásérzékenység és hányinger. Sajna nem tudok otthon maradni, mert a f?nököm kinyírna. Szerintetek?

Legjobb válasz: A méhen kívülit már kiszúrták volna. Én is így kezdtem,bár nálam nem volt barnázás. Az elsõ 12 hetet végig kellett feküdnöm,mert félõ volt,hogy elmegy a baba. Szerintem ha akarod a picit,menj el dokihoz,és mondd el hogy rosszul vagy. Szedj magnéziumot,és feküdj minél többet

A méhen kívülit már kiszúrták volna. Én is így kezdtem, bár nálam nem volt barnázás. Az elsõ 12 hetet végig kellett feküdnöm, mert félõ volt, hogy elmegy a baba. Szerintem ha akarod a picit, menj el dokihoz, és mondd el hogy rosszul vagy. Szedj magnéziumot, és feküdj minél többet
Szia! Ilyen esetben jobb otthon feküdni legalább az elsõ 12 hétig.Menj el a dokidhoz, hogy vegyen táppénzre, ha nagyon szeretnéd a babát!Kit érdekel ilyenkor a fõnöke, már bocsánat!
Szia! A méhen kívülit már látniuk kellett volna. Viszont akárhogyan is, de próbáld megoldani, hogy otthon tudj maradni és pihenni, ne a fõnököddel törõdj most. Tudom, sok helyen nem tolerálják az ilyesmit, de ha vészhelyzet van, mérlegelni kell neked is. Amúgy milyen jellegû munkát végzel? És szerintem mindenképp menj el a dokidhoz, ha kétségeid és pláne fájdalmaid vannak, ha midnen rendben talál az uh-n, akkor úgyis megnyugtat, de sosem lehet tudni, így inkább jobb az elõvigyázatosság. Remélem azért minden rendben veletek!
Nekem ugyanez volt/van.Már nem fáj minden nap, de még mindig megijedek, ha elkezdi.Engem veszélyeztetett terhesnek kiírtak táppénzre.Most vagyok 11+2 hetes, de megvárom, míg betöltöm a 12. hetet, aztán valószínûleg megyek dolgozni.Nagyon sokat kell pihennem, semmi nehezet emelni, semmi házasélet :(. De remélem már nemsokára elmúlik. Ne törõdj a fõnököddel, te vagy a legfontosabb és a pici.Emiatt nem rúghatnak ki, ezen ne aggódj.

Mit tegyek? 15 éves lány vagyok. Most kezdtem a középsulit.

3éve folyton minden apróságért büntit kapok..anyum egy idegbeteg állandóan kiabál ha olyat csinálok üt. Nagyon szoros a "póráz" elegem van..sorra vesztem el a bará.taim..ez miatt,a fürdőszobába is benyitnak kopogás nélkül. Ki akarok törni..valamit valamiért elven élnek én pedig csak azért se Tanulásra kényszeritenek igy megugyse erdekel az egész Szobám az ő szobájukbó nyílik..és mindent ők akarnak elintézni.

Legjobb válasz: probalj meg veluk beszelni! mond hogy 15 vagyok most mar kene magan terulet...

probalj meg veluk beszelni! mond hogy 15 vagyok most mar kene magan terulet...
Kolesz?

Most kezdtem a sulit, hogyan ismerkedjek az osztálytársaimmal?

Most vagyok gimis els?s és senkit sem ismerek az osztályból, mindenki úgy jött, hogy valakivel és akkor mindig együtt lógnak meg minden. Próbáltam beszélgetni, de mindig csak olyan témák jöttek el?, hogy ki honnan jött meg ilyesmik. Milyen kérdésekkel szólíthatnám le ?ket?

Legjobb válasz: köszi, ettõl most sokkal jobban érzem magam.

köszi, ettõl most sokkal jobban érzem magam.
Hát, ami adott, pl. a leckékrõl. Attól függ, melyik a kedvenc tárgyad. Arról pl. mindig lehet. Mi a lecke? Megcsináltad? Hogyan? Hozzá olvastál? Stb. Aztán vannak szakkörök. Ha valaki ügyes valamiben, gratulálj neki, hogy ügyesen felelt, vagy megoldotta, vagy akármi. De ne vidd túlzásba. És hát, adott. Ha fiú vagy, a lányokról, ha lány vagy, a fiúkról.
ez engem is érdekelne. velem ugyan ez van. én már félek is hogy az egész 6 évet (igen, ha érettségihez szakmát is akarok, + 2 év gyakorlat..) egyedül fogom tölteni. :(
utolsónak:hát sajnos nekem sem sikerült barátokra lelnem gimi alatt, ezért szenvedés volt ott minden egyes nap nekem
ebben a kérdésben mintha rólam írnának, én is egyedüli voltam az osztályban, akinek ott semmilyen ismerõse nem volt, nem voltak barátaim úgy igazán a 4 év alatt, mert gimis osztályom már összeszokott csapat volt 4 év alatt, 3-ban jött egy csaj, akivel jóban voltam, de érettségi óta nem is beszéltünk de Te azért próbálj meg valahogy beilleszkedni, mert jobban fognak telni a gimis évek barátokkal, mint egyedül.téma:régi suli, zene, ha lány vagy, pasik

Most kezdtem a gimnáziumot, és nem tudok beilleszkedni. Már kialakultak a "csoportok", és én senkire sem szeretnék ráakaszkodni. Hogy lehetne ezt a helyzetet kezelni? Mit tesznek ilyenkor azok az emberek, akik hasonló cipőben járnak?

Gimnazista lány vagyok, most kezdtem a középsulit. Gyakori helyzet: Nem tudok beilleszkedni. Az egyik oszttársam évfolyamtársam volt általánosban, és akkor nagyon jóban voltunk, de most ? a többiek után "lohol", és én nagyon nem érdeklem. A többiekkel nem tudok mit kezdeni, már kialakultak a "csoportok", "párok", és én egyedül vagyok. Olvastam itt válaszokat hasonló kérdésekre, írták, h próbáljak beszélgetni, pl dicsérjem meg, h "jó a föls?d", stb. Ez nálam alapból megvan, de az ilyenek miatt nem h rám nem mosolyognak, inkább mérgesen néznek, h miért szólsz hozzájuk. Pedig én azt hittem, a kedvesség mindenkinek jólesik. Ha megpróbálok "hozzácsapódni" egy- egy csoporthoz, feleslegesnek érzem magam, olyan mintha rájuk akaszkodnék, és zavarnám ?ket, ezt pedig nem szeretném. Gondolkodom a magántanuláson, de nem tudnám megindokolni a kérvényt, úgyhogy azt hiszem, ez esélytelen. Pedig nagyon jó lenne, mert nagyon stresszelek az iskola miatt, de a problémáim el?l hiába lenne egyszer?bb elfutni, kés?bb- gondolom- csak rosszabb lenne.

Legjobb válasz: Segáz, nekem az egész 9. azzal telt, hogy alig-alig beszélgettem, a padtársammal voltam jóban. Aztán eljött a 10. és már lényegesen könnyebben kezdtem az évet, mint tavaly. Nem azt mondom, hogy én vagyok a legnépszerûbb(nem is akarok az lenni), de már nem félek odamenni valakihez. Bírd ki, csak az elsõ 1-2 hónap a nehéz, tapasztalat. Ha ez megnyugtat, volt, hogy sírva jöttem haza, hasonló okok miatt. Szóval nem vagy/voltál egyedül. 15/l

Segáz, nekem az egész 9. azzal telt, hogy alig-alig beszélgettem, a padtársammal voltam jóban. Aztán eljött a 10. és már lényegesen könnyebben kezdtem az évet, mint tavaly. Nem azt mondom, hogy én vagyok a legnépszerûbb(nem is akarok az lenni), de már nem félek odamenni valakihez. Bírd ki, csak az elsõ 1-2 hónap a nehéz, tapasztalat. Ha ez megnyugtat, volt, hogy sírva jöttem haza, hasonló okok miatt. Szóval nem vagy/voltál egyedül. 15/l
Vigasztaljon, hogy NEM VAGY EGYEDÜL :D pont mintha a saját történetemet olvasnám. énmár valahogy beletörõdtem :((
Ha tényleg tanulsz japánul, akkor miért ne villanthatnál a tudományodból? -Teszel egy-egy "elejtett" megjegyzést az idegen nyelven... -Lesz, aki meg fogja kérdezni, hogy "Mit hablatyolsz?", - és amikor elmondod, akkor fog nézni, hogy nem is gondolta volna Rólad... Ezután sokszor fognak viccbõl megkérdezni, hogy ezt meg ezt hogyan mondják japánul... Innen már nem az a lényeg, hogy tudsz-e válaszolni a bugyuta kérdésekre, hanem az, hogy RENDSZERES beszélõ viszony alakult ki Közted és olyan emberek között, akik addig szóba sem álltak Veled valamilyen okból. Mindettõl függetlenül, olyan ismerete(ke)t érdemes csak "megvillantani", ami létezik, - nem beégetni kell magadat...
A kérdező hozzászólása: Mire gondolsz? :) Dobjam be, hogy japánul tanulok? :) Így érted?
Ez még a puhatolózás idõszaka, nincs miért aggódnod. -Nekem is bele telt pár napba, mire sikerült összeverekednem valakivel... (-42 éves férfi vagyok, - de én is voltam "jómadár"... :) ) Alul maradtam, - de elõrébb jutottam a "rangsor" tisztázásának területén... :DDD Korai még az aggodalmad! Ha nagyon elviselhetetlen a helyzet, esetleg megpróbálhatod azt, hogy egy - szimpatikusabb embernek - megvillantod egy olyan tulajdonságodat, ami az erõsséged, és más nem igen foglalkozik ilyesmivel az osztályban, - hátha el kezd érdeklõdni a dolog iránt. Ez már nyit egy, a kommunikációra alkalmas csatornát mindenki felé, - mert nehogy azt hidd, hogy titok marad, amit mutattál...
A kérdező hozzászólása: Nagyon rendesek vagytok, köszönöm :)
Ne erõlködj. Nem kell minden áron megfelelned. Legyél normális, és majd jön minden magától. Csak ne erõltesd, és ne kezdj el máshogy viselkedni, csak azért, hogy úgy érezd, hogy befogadnak. Nekem is volt ilyen, de pl érettségire az egész osztály egy egész lett, megszûntek a klikkek :)
A kérdező hozzászólása: Hogy- hogy? Mennyi idõs vagy?
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek:) Azt hiszem, igazatok van, próbálkozom... Köszi szépen :)
Én is nagyon nehezen tudtam annak idején beilleszkedni. Például vettem a büfében egy pohár kólát letettem az asztalra és miután visszamentem megitták, szóval nagyon rosszul esett de aztán "megszoktuk" egymást. Majd belerázódsz ne aggódj.
Szerintem is úgy van ez, hogy az elején mindenki magába (vagy a klikkjébe) bújva méregeti a többieket. Késõbb, hetek-hónapok alatt fokozatosan feloldódnak a görcsök, és kicsit simább lesz az osztályszerkezet, mert sokan helyet változtatnak a csoportok közt, stb. és a csoportok tagjai egymás felé is nyitnak. Ez a kezdet szorongásokkal teli, hiszen ti is és a szituáció is idegen egy kicsit. De össze fogtok csiszolódni, kevésbé lesznek jellemzõek a klikkek, vagy te is végül odacsapódsz valakikhez. Megoldódik. Személy szerint a "jó a felsõd" címû nyalást csak azért, hogy valaki észrevegyen, hatalmas ostobaságnak tartom. Átlátszó és primitív, csak ki fognak röhögni. Sokkal jobbnak tartom a természetesebb szituációk megteremtését: kérj segítséget valakitõl a tanuláshoz, aki nem ellenszenves, stb. Szóval ne erõlködj, mert csak rosszabb lesz, légy laza és nyugodt, megoldódik a helyzet hamarosan. Én egy 39 fõs osztályba jártam, ahol 2 fiú volt, a csajok pedig állatira klikkesedtek. De elsõ félév végére megenyhült a légkör, és én is megtaláltam a helyme, pedig úgy kezdtem, mint te. :) 25/L
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez tök jó!!! Egyébként, csak zárójelben, tényleg tanulok :) Kösz mindenkinek :)

A szokatás meddig tart? úgy értem, hogy most kezdtem a babámnak adni narancsnak a levét, mgeg almának a levét egy-egy kanállal. Ezt meddig kell így folytatni a kanalazást, mikor ihat belőle nagyobb adagot, mondjuk cumisüvegből?

Legjobb válasz: Szia Bocsi,hogy off-olok,de a narancs levét már lehet adni? Én nem tudom,mert én még nem kezdtem el a hozzátáplálást,de a narancsról még nem olvastam senkinél sem,max az almáról.

Szia Bocsi, hogy off-olok, de a narancs levét már lehet adni? Én nem tudom, mert én még nem kezdtem el a hozzátáplálást, de a narancsról még nem olvastam senkinél sem, max az almáról.
Citrusféléket nem ajánlott adni 1 éves kor alatt.
Narancs levét jobb ha nem adod neki, allergizálhat és valóban citrusféle egy éves kor alatt nem ajánlott. Minden nap kapjon egy két kanállal többet és így fogja elérni majd az egy adagot( ez kb. 80-100ml), utána kezdhetitek a pépet, azt is elõször csak pár kanállal , ez akár 1 hét is lehet mire megeszik egy adagot. amikor már egész adagot eszik akkor 2-3 hétig csak ezt az egyfélét kapja, utána kezdhetitek a következõ gyümölcsöt vagy zöldséget kóstolni azt is fokozatosan. eüs
ebben az országban nem lehet adni narancsot, de a spanyoloknál pl. elsõnek adható étel. õket biztos nem allergizálja...
2-4-6-8 kanál, így mondta a védõnõ nekem. Naná, hogy másképp csináltam: Egy új ételbõl elsõnek csak 1-2 kanál, hogy mit csinál a pocakkal. Másnap több, aztán fél adag, majd egész adag. De nekem jó evõ a lányom. Levet csak eleinte adtam, amikor kezdtünk pár napig, aztán minden újdonságot hígabb formában adtam, de nem lé formában. Én leveket eleve nem adok cumisüvegbõl, mert 1.nem iszik csak pohárból, a cumisüveget hetek óta nem fogadja el. 2. csak a vizet hajlandó meginni. Segítettem? Minden jót! OFF-ra: A citrusféléket én is így tudtam, aztán a gyerekem most 7 hós, 2 hete kapja filézve a mandarint, és szinte az elsõ perctõl a narancs ill. mandarinlevet, mert megfogta a kaja a hasát és a dokinénink így tanácsolta, mert ezek székletlazítók.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!