Találatok a következő kifejezésre: Most kezdtem 7. hét (9 db)

A 12. hét után, milyen vizsgálat van és mikor? Úgy tudom, hogy van 1 lap, amin rajta van, hogy mikor milyen vizsgálat van, valaki elküldené. A védőnő jelentkezni fog, mert, eddig csak egyszer voltam a 7. h. , most kezdtem 15. hetet.

Legjobb válasz: Szia.én a kiskönyvhöz kaptam egy mappát annak a hátoldalán rajta van,neked most az afp fog jönni 16 hetesen,18 hetesen meg jön a genetikai uh. Boldog babavárást! 30 hetes km

Szia.én a kiskönyvhöz kaptam egy mappát annak a hátoldalán rajta van, neked most az afp fog jönni 16 hetesen, 18 hetesen meg jön a genetikai uh. Boldog babavárást! 30 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ

Naptár szerint most kezdtem a 7. hetet, de nagyon fáj a hasam, éjjel nagyon rosszul alszom. Már kétszer voltam uh-on: petezsákot, ill. kezdődő szikhólyagot lehetett látni. Ha méhen kívüli lenne, azt már látták volna? (2 dokinál voltam)

Még nem voltam állapotos, így nem tudom mi a normális, de a dokit nem akarom zaklatni. Múltkor írt fel sárgatesthormont, a pici barnázásom miatt. Egész nap fáj, éjjel a köldököm körül keményebb volt, nyomásérzékeny. A köldököm felett meg pulzálás, gyomorégés. Ha fekvés közben kinyújtottam a lábam az alhasam feszült, összekuporodva görcsölgetés. Jelenleg nyomásérzékenység és hányinger. Sajna nem tudok otthon maradni, mert a f?nököm kinyírna. Szerintetek?

Legjobb válasz: A méhen kívülit már kiszúrták volna. Én is így kezdtem,bár nálam nem volt barnázás. Az elsõ 12 hetet végig kellett feküdnöm,mert félõ volt,hogy elmegy a baba. Szerintem ha akarod a picit,menj el dokihoz,és mondd el hogy rosszul vagy. Szedj magnéziumot,és feküdj minél többet

A méhen kívülit már kiszúrták volna. Én is így kezdtem, bár nálam nem volt barnázás. Az elsõ 12 hetet végig kellett feküdnöm, mert félõ volt, hogy elmegy a baba. Szerintem ha akarod a picit, menj el dokihoz, és mondd el hogy rosszul vagy. Szedj magnéziumot, és feküdj minél többet
Szia! Ilyen esetben jobb otthon feküdni legalább az elsõ 12 hétig.Menj el a dokidhoz, hogy vegyen táppénzre, ha nagyon szeretnéd a babát!Kit érdekel ilyenkor a fõnöke, már bocsánat!
Szia! A méhen kívülit már látniuk kellett volna. Viszont akárhogyan is, de próbáld megoldani, hogy otthon tudj maradni és pihenni, ne a fõnököddel törõdj most. Tudom, sok helyen nem tolerálják az ilyesmit, de ha vészhelyzet van, mérlegelni kell neked is. Amúgy milyen jellegû munkát végzel? És szerintem mindenképp menj el a dokidhoz, ha kétségeid és pláne fájdalmaid vannak, ha midnen rendben talál az uh-n, akkor úgyis megnyugtat, de sosem lehet tudni, így inkább jobb az elõvigyázatosság. Remélem azért minden rendben veletek!
Nekem ugyanez volt/van.Már nem fáj minden nap, de még mindig megijedek, ha elkezdi.Engem veszélyeztetett terhesnek kiírtak táppénzre.Most vagyok 11+2 hetes, de megvárom, míg betöltöm a 12. hetet, aztán valószínûleg megyek dolgozni.Nagyon sokat kell pihennem, semmi nehezet emelni, semmi házasélet :(. De remélem már nemsokára elmúlik. Ne törõdj a fõnököddel, te vagy a legfontosabb és a pici.Emiatt nem rúghatnak ki, ezen ne aggódj.

Most kezdtem olvasni a tűz és a jég dala sorozat első kötetét. Olvastam wikin, hogy az író hét részt tervez, amiből eddig 5 jelent meg. Gondolom (remélem) már nem mai az a bejegyzés wikin. Megjelent mér mind a 7 rész magyarul?

Legjobb válasz: Szia! Nem, az ötödik nem olyan régen jelent meg :( Sajnálom, hogy kiábrándítalak, de a hatra még úgy három évet várni, az író "sorozatosan késik", tehát lesz az négy-öt is, ha nagyon rossz a helyzet. A hétre meg még bõ hét-nyolc évet szerintem minimum várhatunk!

Szia! Nem, az ötödik nem olyan régen jelent meg :( Sajnálom, hogy kiábrándítalak, de a hatra még úgy három évet várni, az író "sorozatosan késik", tehát lesz az négy-öt is, ha nagyon rossz a helyzet. A hétre meg még bõ hét-nyolc évet szerintem minimum várhatunk!
A kérdező hozzászólása: Akkor érdemes egyáltalán belemelegednem? Mert utálok várni arra, hogy megtudjam a végét és akkor még most abbahagynám, mielõtt odáig fajul a dolog, hogy már le sem tudom tenni.
Szia! Az elsõ válaszoló vagyok, és válaszok a második kérdésedre: Én elolvasnám, ha nem csak olvasol a napjaidon, akkor nem fogsz egyhamar túljutni rajta, mert apró betûk, sok oldal felállás van, ha viszont egy nyolcászoldalas 11-es betûméretû könyvet is felfalsz egy hét alatt, akkor nem javasolnám, hogy most kezdj neki. Nekem átlagosan egy könyv 5 és fél hétig tartott, a tanulás mag az egyéb elfoglaltságok miatt, tehát én is várok rendesen, mondjuk most fölgyorsultak a dolgok, hogy nyár van :)
A kérdező hozzászólása: Hát ez a könyv kb. egy hétig tartana nekem suliidõben, vagy inkább még annyi ideig sem. Eléggé gyors olvasó vagyok, de akkor ezzel még várok egy "kicsit". Talán elolvasom addig még néhányszor a gyûrûk urát, meg még keresek jókat. Pedig végre találtam egy rendes hosszúságú könyvet, mert már úgy untam ezeket a 300 oldalas-egy délutános könyveket. Azért köszi a választ! :)
Hát igen, én is várok, most eléggé ilyen elpusztul-a-világ hangulat uralkodik rajtam, szval Justin Cronin - A szabadulás fantasy-scifijét bújom, de egy a 850 oldal hamar elrepül. Egyébként Fantasy könyvek érdekelnének?
A kérdező hozzászólása: Igen, azokat szeretem.
Nekem a 3. napon, de van, akinek csak a 5-6. nap, úgyhogy ne aggódj. A szünet bármelyik napján megjöhet.
Én szerdán veszem be az utolsót és hétfõn jön meg, szóval az 5. napon.
vasárnap veszem be az utolsót, csütörtökön jön meg 21/L

Két éve szedem a Yadine fogamzásgátlót és és most kezdtem el egy hete a szünet utáni levél szedését. A 7. napon is abbahagyhatom a gyógyszert végleg? Babát szeretnék, ha abbahagyom bármikor teherbe eshetek már?

Legjobb válasz: Szerintem is szedd be még ezt a levelet, ha most abbahagyod, lehet, hogy nagyon összezavarodik a szervezeted! Nem kell 3 hónapot várni, hogy kitisztuljon a szervezeted, hisz ha nem szeded, akkor már nincs a szervezetedben! Úgy szokták mondani (én is nõgyógyásztól hallottam), hogy a köv. természetes menstruációig kell védekezni, és utána próbálkozni. De azt is csak azért, hogy könnyebben meg lehessen állapítani a szülés várható idõpontját!

Szerintem is szedd be még ezt a levelet, ha most abbahagyod, lehet, hogy nagyon összezavarodik a szervezeted! Nem kell 3 hónapot várni, hogy kitisztuljon a szervezeted, hisz ha nem szeded, akkor már nincs a szervezetedben! Úgy szokták mondani (én is nõgyógyásztól hallottam), hogy a köv. természetes menstruációig kell védekezni, és utána próbálkozni. De azt is csak azért, hogy könnyebben meg lehessen állapítani a szülés várható idõpontját!
Ha 2 éve szeded a tablettát, akkor az az 1 hónap már nem olyan sok. Gondolj bele, van akinek 1-2 évig kell próbálkoznia míg a baba összejön. Szerintem nem érdemes félbehagyni a levelet, mert ha babát akarsz, akkor most végképp nem hiányzik egy jó kis hormonzavar.
Abbahagyhatod, de az megzavarná nagyon a ciklusod. Inkább szedd be még azt a levelet, amit szedsz, és utána hagyd el. Sõt a dokik javasolnak 3 hónapig más védekezést, amíg a szervezet megtisztul a gyógyszertõl. Amúgy igen, bármikor teherbe eshetsz, de a tabi elhagyása megzavarhatja a ciklust.

Most kezdtem el (7. hét) Gravidát (napi 1*) ill. Magne B6-ot (napi 3*) szedni és piros kiütések lettek rajtam, amik nagyon viszketnek. Sok lehetett a B6-vitamin?

Legjobb válasz: Próbáld meg a Magne B6-t elhagyni arra most még nem sok szükség van. Én egyáltalán nem is szedtem.

Próbáld meg a Magne B6-t elhagyni arra most még nem sok szükség van. Én egyáltalán nem is szedtem.
A magneB6nem nagyon válthat ki alergiás reakciókat, de különösebb kísérletezés helyett beszélj azzal az orvossal, aki mindezt felíta!Én a gravidát okolnám a kiütésekért.
Minek ennyi méreggel teli vitamint szedni ilyen korai terhességben? A magne B6 nem is szívódik fel rendesen. Én sosem szedtem terhesvitamint, inkább egészségesen táplálkozom. Sok gyümi stb...
Allergiás reakció. Szerintem, mielõtt bármit is elhagyná, konzultálj az orvosoddal, lehet, hogy nem a magnézium a hibás, hanem egy másik vitamin, ásványi anyag.
Szia! Én a Gravidát nem okolnám, inkább szerintem a Magne B6 az amibõl sokat szedsz. Eleve van a gravidában is. Én napi 1 Gravidát, 2x1 Magne B6-ot és 2x fél 3mg Folsavat szedek. Jó lenne tudni azt is , hogy hány miligrammos Magne B6-ot irt fel neked az orvos. Szerintem mindenképp csökkentsd az adagot legalább napi 2-re és a legkisebb mg-osat szedd! De beszélj az orvosoddal is. Üdv.
Szia! Nem értem minek a magne B6? Csak nem görcsölsz? Még nem hiszem... Nekem az orvosom, most kisebb görcsöknél is azt mondta a 12.-ik héten, hogy még hagyjam, majd késõbb ha nagyobb gond lesz akkor szedjem, most még korai, és lehet, hogy mire kéne nem fog hatni... Próbáld meg azt abba hagyni, és ha még pöttyös vagy akkor a gravidát is, és ha elmúlnak próbálj másik terhes vitamint... Annyi van. De szerintem ha nem szedsz semmit, csak helyesebben étkezel az is sokat segít.
Szia! A terhességi vitaminok lényege, hogy benne van minden amire szükségetek van. Szerintem ez mellé már semmilyen más gyógyszert ne szedj, ha mégis úgy gondolnád, elõtte konzultálj az orvosoddal! Üdv
Úgy látszik teli vagyunk Dr-okkal! Ha rám hallgatsz, ne hallgass senkire:) csakis az orvosodra! Ha õ írta fel mind a Gravidát, mind a Magne B6-ot, akkor szólj neki, hogy valamelyikre nyilván allergiás vagy, de az is lehet, hogy nincs köze egyikhez sem, lehet, hogy valami más miatt lett kiütésed(pl. valami ételtõl, csak épp egybeesett a kettõ). Nem értek hozzá, de szerintem érdemes lenne elmenni bõrgyógyászhoz, hogy csináljon allergiatesztet(bár az orvosod biztos többet tud mondani, mint én). Nekem is kell szednem a Magne B6-ot(2*1), de terhesvitamint-amirõl amúgy is én sok rosszat hallottam(ez persze csak magánvélemény)- nem mondta, hogy szedjek. Eddig hála Istennek semmi gondom sincs(persze nem vagyunk egyformák)! Fõ a sok zöldség-gyümölcs, és amibe sok vas van(máj, cékla, stb.)! Sok sikert a bébihez:) 32.hetes Kismama

Normális, hogy most kezdtem az életem első levél fogamzásgátlóját, a menstruáció első napján, és a megszokott 7 nap helyett 4 napos a havim? (2 hete 72 órásat is be kellett vennem. )

Legjobb válasz: Normális, hogy errõl a nõgyógyászod nem tájékoztat? Nem a te hibád, de ezt nem mondta neked senki? Egyébként igen, normális. A tabletta felírása elõtt volt laborvizsgálatod, májfunkció stb?

Normális, hogy errõl a nõgyógyászod nem tájékoztat? Nem a te hibád, de ezt nem mondta neked senki? Egyébként igen, normális. A tabletta felírása elõtt volt laborvizsgálatod, májfunkció stb?
nem kell bunkó válaszokat adni! amúgy igen normális. ez a tabletta egyik mellékhatása! nincs mitõl félned!
Kérdezõnek: Nyuig legelõszõr nekem is ezek a tünetek voltak:) Bunkó válaszolónak...ha v.mi bajod van nem itt kell pattogni az interneten keresztül...Gyere ide kikaparom a szemed és közelebbrõl is megmutatom mi az a betegtájékoztató. :@ (Bocsi a bunkózásért de nem értem az ilyen embereket akik indok nélkül bunkóznak a kérdezõvel.) Ez az oldal azért van h kérdezzünk! És nem azért h bunkó válaszokat adjunk!
Szia, a laborvizsgálatos-májfunkciós dologra figyelj oda nagyon. Ha nem volt, gyorsan csináltass egyet. Nem vicc.
Nem bunkó válasz, hanem az igazság. Ott van a mellékhatásoknál felsorolva, hogy milyen hatással van a mensire a gyógyszer. Csak el is kéne olvasni... Legalább odaírnád, mit szedsz! Szívesen belinkelem neked, ha már nem akarod átrágni magad betûrõl betûre. Csak nem értem, miért másnak kell helyetted cselekedni, amikor neked pontosan addig tartana elolvasni, mint nekem. Köszi a lepontozást!
Hallottál a betegtájékoztatóról? Le van írva, mik lehetnek mellékhatások, mit tapasztalhatsz kezdetben...
A kérdező hozzászólása: Szívesen a lepontozást.Kedves válaszoló.Elolvastam pontról pontra.Olvastam, hallottam róla hogy van ilyen.A hangsúly ott van, hogy az ELSÕ szedésnél ez már lehet?Ezt nem írja a betegtájékoztató.
A kérdező hozzászólása: Több választ nem kérek köszönöm, azt hiszem mindenre megkaptam.Mennyibõl állt a többieknek normálisan írni.20 éves vagyok, egyetemista, lehet hogy te 50-es doktorandusz, akkor se kell senkit tanulatlan bunkónak nézni.Ennyi türelemmel ne is válaszolj senkinek.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, ez meg volt, rendesen kivizsgáltak.

Érdeklőnék, ki mennyit hízott a 23. hétig? Én kb.7-8 kg-ot! Kicsit soknak tartom, bár 174cm magas vagyok, 66-ról kezdtem, most 74 vagyok! Egyenlőre csaki a hasamon látszik, de félek, nehogy nagyon sok legíena végére!

Legjobb válasz: szia.én 150 centi vagyok 49 kg ról indultam,és most 53 vagyok és 20 hetes.szerintem alkat függõ de a tiéd sem tûnik soknak a magasságodhoz képest.a sógornõm 20 hetes korára hízott 10 kilót most 33 hetes és 15 kilónál van.az meg még normális.ne aggódj nem lesz az sok.boldog baba várást

szia.én 150 centi vagyok 49 kg ról indultam, és most 53 vagyok és 20 hetes.szerintem alkat függõ de a tiéd sem tûnik soknak a magasságodhoz képest.a sógornõm 20 hetes korára hízott 10 kilót most 33 hetes és 15 kilónál van.az meg még normális.ne aggódj nem lesz az sok.boldog baba várást
Szia:) 170 cm vagyok, szintén 66 kg-al indultam, és szintén a 23. héten vagyok. 10 kg-t híztam:) leginkább seggre és combra, a hasam óriásinak látom. Nem igazán tudok ellene tenni, mert egészségesen étkezem, a vizsgálati eredményeim mind jók, egyszerûen ugranak fel rám a kilók, bár nem olyan vadul, mint ahogy a védõnõ megjósolta. Hirtelen 3 kg, aztán hetekig semmi. Szerintem hiába aggódsz, hízni ígyis úgyis fogsz, de élvezzük már a terhességet, ne a súlyon parázzunk! Kitartás:)
Én még nem híztam egy kilót sem.24 hetes vagyok.
23 hetesen 4 kilo plusz volt rajtam, most vagyok 27 hetes és a 4 hét alatt feljött még 5 kilo.Azt hiszem nem sokat tudunk tenni ellene, de nem is kell, majd szépen lemegy.Csak egészséges legyen a babónk
167cm vagyok és 65-rõl indultam most vagyok 25+5 és eddig 5 kg plusz van rajtam. A 23. hétben 4-nél tartottam. Nekem csak a hasam és a mellem lett nagyobb, minden más maradt. Örülök is neki, pedig mindent megeszek amit megkívánok.
En a 20. hetig hiztam 2 kg-ot, utana "lodult" meg a novekedes, azota heti fel kg van meg fixen. Se tobb, se kevesebb. Tehat a 23. heten jartam 3, 5 kilonal, most a 28. hetben 6 kilonal. Egyebketn 178 cm magas vagyok es 63 kg-mal estem teherbe. Nem gondoltam volna, hogy 70 alatt leszek, amikor belepek a 3. trimeszterbe, ugyanis az elso babammal 65 kiloval estem teherbe es a 25. hetre mar kb 13 kilo volt rajtam, a vegere 25 lett. Lement minden kamatostol negy honap alatt, de akkor is sok volt.
22.hétig 6 kg, remélem az én mérlegem mutatója is megáll:) vagy lassít inkább:) 22 hetes
Szia 22 hétig 10 kg azota egy deka sem...most 27 hetes vagyok de megált a mérleg mutatoja..
27 hetes vagyok es 7 kilot hiztam. Lenne ez tobb is de sajnos az utolso hetben visszafogytam ket kilot. Nagyon beteg vagyok, influenzas es nem tudok belolle egyszeruen kilabalni, nincs etvagyam. En csak annyit tudok tanacsolni, hogy inkabb orulj es ne felj nem sok egyaltalan ez a 7-8 kilo!!
talán 2-3 kilót. Most 30 hetesen vagyok 7-8 kg-val több. 160 cm és 60 kg-ról kezdtem, most 68 kg vagyok, ha jól mértem tegnap
Lehet. Menj vissza a dokihoz. Én is ezt szedem, nekem semmi bajom vele.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy nem abban a városban vagyok ahol felírták. Meg már gyengült is azóta. Remélem elmúlik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!