Találatok a következő kifejezésre: Most kezdtem 7 (46 db)

Most kezdtem a tablettát 1 honapja most fogy el az első levél de gye az a menszesztől számitott 21. nap még csak és akkor most mikor fog megjönni? most a 7 nap szünetben? vagy a 28. nap körül? :S

Legjobb válasz: A hétnapos szünetben fog megjönni, 2-4 nappal az után, hogy abbahagytad a gyógyszert. A következõ levelet a 7 nap szünet letelte után kezdd el szedni, azaz a 8. napon akkor is, ha még nem múlt el a menstruációd! A ciklusod ezentúl úgy fog kinézni, hogy 21 nap gyógyszer, és 7 nap szünet, ami alatt megjön és el is múlik a menzeszed, és így ki is jön a 28 nap :)

A hétnapos szünetben fog megjönni, 2-4 nappal az után, hogy abbahagytad a gyógyszert. A következõ levelet a 7 nap szünet letelte után kezdd el szedni, azaz a 8. napon akkor is, ha még nem múlt el a menstruációd! A ciklusod ezentúl úgy fog kinézni, hogy 21 nap gyógyszer, és 7 nap szünet, ami alatt megjön és el is múlik a menzeszed, és így ki is jön a 28 nap :)
Igen, a 7 napos szünetben fog megjönni kb.3-4 napon A 8. napon akkor is el kell kezdened szedni a köv. levéllel, ha még nem múlt el a vérzésed!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! és még 1 kérdés:$ hogy nekem ez volt az elsõ és valszin a gyogyszer miatt 2 hétig volt mensim de a 2. héten márc sak ilyen pecsétlõ szerû valami... és ettõl ugyanugy most fog megjöni?
pecsételõ vérzés még természetes az elsõ hónapokban mikor elkezded szedni a tabit mert még nem állt be.valószínû hogy az 1. dobozzal ha végeztél beáll ha nem akkor menj orvoshoz és mond el neki mi van.valószínû hogy újat ír ki vagy kivizsgál.sok szerencsét:) (am én is most kezdtem el tabit szedni:) )
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:)
A kérdező hozzászólása: itt van ahol néztem [link]
Ezt úgy hívják, hogy tabulatúra, vagy csak tab. Tuképpen a gitár nyaka van lerajzolva, vízszintesen. Baloldalt a húrok nevei vagyis hangjai (vigyázz, nem szokványos hangolás!), a megfelelõ helyen pedig annak a bundnak a száma, ahol le kell fogni azt a húrt. Balról jobbra kell olvasni. Tehát pl. az elsõ hang úgy szólal meg, hogy a DAF húrokat nem fogod le, A CGC húrokat pedig a 7. bundnál fogod le. Ez hétszer, aztán "felcsúszol" a 10. bundra. Kis segítség: [link] De szerintem szerezd meg inkább a Muszty-Dobay féle gitáriskola könyvet, ott nem lesznek ilyen gondok.
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm
Kezdõként szerintem nem a Drop C hangolással kellene kezdened.
Én is nemrég kezdtem gitározni, én inkább a videókból tanulást ajánlom, mert szerintem úgy egyszerübb ha valaki magyaráz, de ez az én véleményem. Ha beütöd a youtube-ba, hogy gitár lecke, kiad tök sok mindent.

EGYENLET Most kezdtük el pár napja tanulni, viszonylag jó matekos vagyok, de nem értem: 2x-7+5x=16-8x hogyan kell?

Legjobb válasz: Nos, elõször rendezned kell az egyenlete, úgy, hogy az egyik oldalt csak x-ek, a másik oldalt pedig csak számok legyenek: :) A bal oldalinál elõször összevonsz: 2x+5x=-7x Így bal oldalt ez lesz: -7+7x Jobb oldalt pedig marad ez: 16-8x Arra kell törekedni, hogy ne legen benne mínusz szám, már ha ez lehetséges. :) Így a bal oldalhoz hozzáadod a jobb oldali 8x-et, a jobb oldalhoz hozzáadod a bal oldali hetet. Ez marad: 15x=23 Most osztasz öttel, így: x=1,53 a megoldás :) :)

Nos, elõször rendezned kell az egyenlete, úgy, hogy az egyik oldalt csak x-ek, a másik oldalt pedig csak számok legyenek: :) A bal oldalinál elõször összevonsz: 2x+5x=-7x Így bal oldalt ez lesz: -7+7x Jobb oldalt pedig marad ez: 16-8x Arra kell törekedni, hogy ne legen benne mínusz szám, már ha ez lehetséges. :) Így a bal oldalhoz hozzáadod a jobb oldali 8x-et, a jobb oldalhoz hozzáadod a bal oldali hetet. Ez marad: 15x=23 Most osztasz öttel, így: x=1, 53 a megoldás :) :)
A kérdező hozzászólása: köszi

Most kezdtem el szedni a fog. gátló tabit, es a 20. szem utan lefeküdtem a párommal. Még nem jött meg, és ma bevettem a 21. szemet is (és ugye most jön a 7 nap szünet). Lesz vm baj?

Elvileg azt mondta h az elsö levél után már védett vagyok (de 1 szem maradt még)....

Legjobb válasz: Még nem is kellene, hogy megjöjjön, majd csak a 7 napos szünetben!Ha a mensid elsõ napjától szeded, akkor az elsõ szemtõl védett vagy! Tehát nem lehet baj!

Még nem is kellene, hogy megjöjjön, majd csak a 7 napos szünetben!Ha a mensid elsõ napjától szeded, akkor az elsõ szemtõl védett vagy! Tehát nem lehet baj!
Nem. Akkor 28 napos lesz a ciklusod. Megjön, 21+7 nap és megint megjön. 21+7 = 28...
vmikor a szünetben jön meg és lehet hogy még akkor is tart mikor beveszed következõ elsõt . változo
Majd számold ki egyszer: a ciklusod elsõ napja az a nap, amikor megjön a mensid, innentõl kezdve addig számolj, amí megint meg nem jön, ez bizony 28 napra jön ki!
és nem is hiszem h rögötn 22. napon megjön
21+7= 28 Így jön ki a 28 napos ciklus. a 7 nap vmelyikén jön majd meg, de akkor is el kell kezdened az új levelet a 8. napon, ha nem múlna el addigra.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem abban a 7 napban, hanem a 7. napon jön meg?vagyis a 28. napon?
A 7 napos szünet 3-4. napján jön meg általában. A picit rövidebb ciklus az elsõ levélnél igaz, de a dolognak nincs különösebb jelentõsége. Gyógyszer nélküli ciklusnál is lehet ilyen.
A kérdező hozzászólása: Körülbelül egy ember értette meg a kérdést.

Naptár szerint most kezdtem a 7. hetet, de nagyon fáj a hasam, éjjel nagyon rosszul alszom. Már kétszer voltam uh-on: petezsákot, ill. kezdődő szikhólyagot lehetett látni. Ha méhen kívüli lenne, azt már látták volna? (2 dokinál voltam)

Még nem voltam állapotos, így nem tudom mi a normális, de a dokit nem akarom zaklatni. Múltkor írt fel sárgatesthormont, a pici barnázásom miatt. Egész nap fáj, éjjel a köldököm körül keményebb volt, nyomásérzékeny. A köldököm felett meg pulzálás, gyomorégés. Ha fekvés közben kinyújtottam a lábam az alhasam feszült, összekuporodva görcsölgetés. Jelenleg nyomásérzékenység és hányinger. Sajna nem tudok otthon maradni, mert a f?nököm kinyírna. Szerintetek?

Legjobb válasz: A méhen kívülit már kiszúrták volna. Én is így kezdtem,bár nálam nem volt barnázás. Az elsõ 12 hetet végig kellett feküdnöm,mert félõ volt,hogy elmegy a baba. Szerintem ha akarod a picit,menj el dokihoz,és mondd el hogy rosszul vagy. Szedj magnéziumot,és feküdj minél többet

A méhen kívülit már kiszúrták volna. Én is így kezdtem, bár nálam nem volt barnázás. Az elsõ 12 hetet végig kellett feküdnöm, mert félõ volt, hogy elmegy a baba. Szerintem ha akarod a picit, menj el dokihoz, és mondd el hogy rosszul vagy. Szedj magnéziumot, és feküdj minél többet
Szia! Ilyen esetben jobb otthon feküdni legalább az elsõ 12 hétig.Menj el a dokidhoz, hogy vegyen táppénzre, ha nagyon szeretnéd a babát!Kit érdekel ilyenkor a fõnöke, már bocsánat!
Szia! A méhen kívülit már látniuk kellett volna. Viszont akárhogyan is, de próbáld megoldani, hogy otthon tudj maradni és pihenni, ne a fõnököddel törõdj most. Tudom, sok helyen nem tolerálják az ilyesmit, de ha vészhelyzet van, mérlegelni kell neked is. Amúgy milyen jellegû munkát végzel? És szerintem mindenképp menj el a dokidhoz, ha kétségeid és pláne fájdalmaid vannak, ha midnen rendben talál az uh-n, akkor úgyis megnyugtat, de sosem lehet tudni, így inkább jobb az elõvigyázatosság. Remélem azért minden rendben veletek!
Nekem ugyanez volt/van.Már nem fáj minden nap, de még mindig megijedek, ha elkezdi.Engem veszélyeztetett terhesnek kiírtak táppénzre.Most vagyok 11+2 hetes, de megvárom, míg betöltöm a 12. hetet, aztán valószínûleg megyek dolgozni.Nagyon sokat kell pihennem, semmi nehezet emelni, semmi házasélet :(. De remélem már nemsokára elmúlik. Ne törõdj a fõnököddel, te vagy a legfontosabb és a pici.Emiatt nem rúghatnak ki, ezen ne aggódj.

Hány alkalom kell majd a Dévény tornából? kisfiam 7 hónapos most kezdtük kombinált az izomzata végtagok feszesek, a kezek azok iszonyatosan alig bírja mozgatni, a törzse nyaka laza.

kb mennyi id? kell még a látványos javuláshoz? eddig 3zor voltunk, nagy változás még nincs csak az hogy már jobban emelgeti a kezeit és ki tudja nyitni a tenyerét, de még így is nehezen tud fogni

Legjobb válasz: A kislányom hyoptón (laza izomtónust jelent). Egész testét érinti a hypotónia. 10 hetes korától hordom, most 20 hónapos. Már látványos javulást vettünk észre a 2. foglalkozás után, ugyanis addig a fejét sem tartotta, utána pedig egyedül hasra fordult. A mozgásfejlõdésében -a tornának köszönhetõen- semmi lemaradása nem volt. Szerintem pár hónapig legyél türelemmel és utána látványos javulás lesz biztosan. Miért nem elõbb vittétek egyébként? (Most ezt nem rosszindulatú, számon kérõ hangsúllyal kérdezem.)

A kislányom hyoptón (laza izomtónust jelent). Egész testét érinti a hypotónia. 10 hetes korától hordom, most 20 hónapos. Már látványos javulást vettünk észre a 2. foglalkozás után, ugyanis addig a fejét sem tartotta, utána pedig egyedül hasra fordult. A mozgásfejlõdésében -a tornának köszönhetõen- semmi lemaradása nem volt. Szerintem pár hónapig legyél türelemmel és utána látványos javulás lesz biztosan. Miért nem elõbb vittétek egyébként? (Most ezt nem rosszindulatú, számon kérõ hangsúllyal kérdezem.)
A kérdező hozzászólása: köszi eddig egy szakember sem mondta volna hogy baj van...magamtól vittem el és láss csodát nem hiába :(
miért nem kérdezted ezt meg a dévényestõl, akihez jártok, hogy mire számítsatok? én csak sima gytornász vagyok, dévénnyel kapcsolatban nem tudok segíteni, mennyi idõ/kezeléd kell kb., mire javulás, változás lesz. viszont kérdezd meg azt, akihez jártok a következõ alkalommal, hogy mégis mire számítsatok. bocsánat az offért, de nem tudom szó nélkül hagyni, hogy ccsodás gyerekorvosotok meg védõnõtök lehet!!! :(((( kitartást és jobbulást a picikédnek!!!

A múlt hónapban kezdtem el a gyógyszer szedését és most a 7 napos szünet 5. napján tartok de még nem jött meg. Lehetséges a terhesség?

A gyógyszer 15. napján voltam együtt a párommal el?sz?r hogy nem védekeztünk.Görcsölget a hasam és ma reggel volt valami kis rózsaszínes a papiron mikor pisilni mentem de azóta semmi.Azt hozzá teszem hogy 3 hónapja szültem.Lehetséges hogy csak a hormonok zavarnak be,vagy érdemes lenne tesztet vennem?

Legjobb válasz: Vannak, akiknek a 7 napos szünet végén jön meg, szóval ez különösebben nem számít. Ami fontos, hogy a gyógyszert a menstruáció elsõ napján vetted-e be, mert akkor elvileg az elsõ szemtõl kezdve véd. Várd ki a szünet végét, hátha megjön, ha mégsem, akkor érdemes tesztet venni.

Vannak, akiknek a 7 napos szünet végén jön meg, szóval ez különösebben nem számít. Ami fontos, hogy a gyógyszert a menstruáció elsõ napján vetted-e be, mert akkor elvileg az elsõ szemtõl kezdve véd. Várd ki a szünet végét, hátha megjön, ha mégsem, akkor érdemes tesztet venni.
A kérdező hozzászólása: igen az 1 napon kezdtem el szedni.megvárom a péntek reggelt az nap este kellene elkezdenem a második levéllel.ha akkor sincs semmi teszt aztán orvos.
Nem gond! Elõfordult már nekem is, hogy nem jött meg 7 nap alatt.
Persze, hogy van ilyen. elsõre nekem is kb 5-6 nap után jött meg. Van ilyen, fõleg, ha most kezdted el. Mindenesetre 7 nap után, a 8. napon akkoris kezd el szedni a következõ levelet.
A kérdező hozzászólása: oké elkezdem! de ha nem jön meg a 7dik napon se akor a 8-dikon elis kezdem szedni! hát remélem nem nagyobb a gond :s
NEKEM IS EZVOLT ADTAK EGY GYÓGYSZER VALAMI N-NEL KEZDÖDIK ANEVE, ÉS ATTOL MEGJÖTT MÉG AZNAP MIKOR BEVETTEM, IGY JÖTT RENDBE, DE LEHET MAGÁTOL IS ELMÚLIK
Windows 7 új operációs rendszer teljesen független a Vistától.
A kérdező hozzászólása: Az szép... dobták ki a Vistat és máris egy újjal rukkoltak elõ...
Nekem ez a Windows 7 operációs rendszer van, szerintem nagyon jó és modern.
A Vista bebukott, gyakorlatilag önállóan eladhatatlan. Egy nagyon elsietett kiadású rendszer volt, amin az általános frissítések, szervizcsomagok se tudtak jóformán segíteni. Amikor erre rájöttek, alapjaiban kezdték el javítani, foltozni, és idén októberben kiadták új néven, ez lett a Windows 7. Sokak szerint egyébként a javítás olyan jól sikerült, hogy a Microsoftnak ez lett az egyik legjobb rendszere.
3 éve jelent meg a Vista. Régebben is kb. ennyi idõ telt el az új verziók közt, csak az XP és a Vista esetében volt 5-6 év.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!