Találatok a következő kifejezésre: Most kezdeném előszőr a (5 db)

Igen. Ha az orvos azt mondta, hogy az elsõ nap, akkor az elsõ nap kell. Ne kockáztass!! Az az egy hónap nem oszt, nem szoroz...
A tájékoztatóban az van, hogy elsõ nap kell, de nekem pont az orvos mondta, hogy inkább a harmadik napon vegyem be. De szerintem annyira nem tragédia. Én mondjuk hamar abbahagytam, mert eszméletlen fejfájásokat okozott.
ha a 3 napon kezded el szedni akkor abban a hónapban kell kiegészítõ védekezés (GUmi)
Bajnak nem baj, ha várnááál a következõ menses elsõ napjáig akkor ugyanott lennél mintha most kezded el szedni és 1 hónap után hat.szal elkezdheted nyugodtan.

Most kezdeném el előszőr a fogamzásgátlót és a dokim azt mondta h a mensi 5. napján kezdjem el...de most a 6. napon vagyok. El kezdhetem igy is a 6. napon vagy megint 1 hónapot kell várnom?

(kedd este jött meg és ma vasárnap van)

Legjobb válasz: Elkezdheted szedni, de nem fog védeni! Inkább várd meg a köv. mensid-et és ha benne van a tájékoztatóban, hogy az 1. naptól is elkezdheted szedni, akkor inkább az elsõ napon kezd el, mert akkor rögtön védett leszel! Milyen tablettát fogsz szedni?

Elkezdheted szedni, de nem fog védeni! Inkább várd meg a köv. mensid-et és ha benne van a tájékoztatóban, hogy az 1. naptól is elkezdheted szedni, akkor inkább az elsõ napon kezd el, mert akkor rögtön védett leszel! Milyen tablettát fogsz szedni?
A kérdező hozzászólása: yasminelle! (de úr isten még 1 hónap:S) a dokim mondta h az 5.ik napon kezdjem el mert igy nem zavarja meg a mensimet vagy micsoda. és h 1 hónap után véd telljesen. ha a mensi 1.napján veszembe 100% h onnantol kezdve véd?nem kell várni 1 hónapot?
Én csak az írom le, ami a betegtájékoztatójában van: "Mikor kezdheti el az elsõ csomag szedését? A Yasminelle szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Yasminelle szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia." Te döntöd el, hogy a tájékoztatónak vagy az orvosnak hiszel! (megjegyzem, azért van leírva a tájékoztatóban, mert úgy kell használni)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
A legtöbb fogamzásgátlót a menstruáció ELSÕ napján kell elkezdeni és nem az ötödiken!

Most a gépemen xp van és windows 7-et szeretnék rá rakni, hogyan is kell hozzá kezdeni. Először kell e valamit csinálnom? Lementeni valamit vagy konfigurálni?

Legjobb válasz: Elõször is meg kell bizonyosodnod róla, hogy a vad bírni fogja-e. Aztán keresni egy szimpi szakembert és elvinni hozzá a gépet, hogy csinálja meg neked.

Elõször is meg kell bizonyosodnod róla, hogy a vad bírni fogja-e. Aztán keresni egy szimpi szakembert és elvinni hozzá a gépet, hogy csinálja meg neked.
vad... ba... VAS :)

Hatni fog a tabi? Most kezdeném el szedni először a fogamzásgátló tablettát, azonban a mensim 6 napot késett és ma jött meg, de nem rendesen hanem még csak ilyen pici barnás izé, ezt már számíthatom első napjának hogy bevehessem a tablettát?

Legjobb válasz: Hát... Ha mostanában jött meg pl 8-9-10 óra körül este akkor szerintem másnap kezd el szedni mert ez nem igazán egy teljes nap. Ha viszont délután jött meg vagy délelõtt akor kezdheted.

Hát... Ha mostanában jött meg pl 8-9-10 óra körül este akkor szerintem másnap kezd el szedni mert ez nem igazán egy teljes nap. Ha viszont délután jött meg vagy délelõtt akor kezdheted.
A kérdező hozzászólása: hát a barnás akármi még olyan dél-délután köröl jött... :S
Tabletta mellett sohasem lesz rendes vérzésed. Fogigátló mellett nincs havi vérzés, mert nincs ciklus. Nincs peteérés, nincs tüszõrepedés, nincs méhnyálkahártya-megvastagodás és nincs menstruáció sem, azaz nem válik le a nyálkahártya vérzés kíséretében. A fogigátló teljesen kikapcsolja a petefészkedet, és átveszi helyette az írányítást. Mivel a méhnyálkahártya nem vastagodik meg, ezért nem is válik le, a megvonásos vérzés mennyisége ezért kevesebb, és a minõsége ezért másabb. Ebben a 7 napban gyakorlatilag a relatív hormonhiány miatt vérzel egy kicsit (ekkor is véd a tabi!), nem pedig azért, mert leválna a megvastagodott méhnyálkahártya, azaz nem menstruálsz.
De õ még csak most fogja elkezdeni a gyógyszert! :D Szerintem elkezdheted szedni.
ja! Tényleg. Bocs. A vérzés elsõ napjának orvosi szempontból az számít, amikor este hatig piros vérrel megjön. A barnázás még nem menstruáció. Várd meg a piros vért.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm szépen a segítséget! :D Ma már rendes vérzésem van, szóval ma veszem be az elsõ szemet! Még egyszer köszi a válaszokat! :)

Most először kezdeném el szedni a SYMICIA 3 mg/0, 02 mg filmtablettá. és a kérdésem csak annyi lenne hogy mikor és hogyan kell szedni? Mellékhatásai mik lehetnek?

Legjobb válasz: Na még egy retardált p.icsa... Cicám. Feltételezem voltál nõgyógyásznál, aki ezt felírta neked. Ad 1. már ott meg kellett volna ezt kérdezned. Ad 2. ha esetleg valami csoda folytán véletlenül elfelejtetted, vagy az orvos üzbégül mondta el az instrukciókat, van egy lepedõ méretû betegtájékoztató a gyógyszer mellett, ami MINDENT leír, méghozzá elég részletesen és érthetõen. Ad 3. ha netalántán a szövegértési képességeid annyira kritikusak, hogy a betegtájékoztató sem mond semmi, akkor még mindig ott van AZ A KIB.SZOTT GOOGLE, amiben nem létezik, hogy ne találnád már meg ötvenezer féle módon leírva erre a kérdésre a választ... Ad 4. ha egyik sem segített semmit, akkor sajnálom, te annyira h.ülye vagy, hogy ez a gyógyszer túl bonyolult a számodra, ahhoz hogy helyesen szedd.

Na még egy retardált p.icsa... Cicám. Feltételezem voltál nõgyógyásznál, aki ezt felírta neked. Ad 1. már ott meg kellett volna ezt kérdezned. Ad 2. ha esetleg valami csoda folytán véletlenül elfelejtetted, vagy az orvos üzbégül mondta el az instrukciókat, van egy lepedõ méretû betegtájékoztató a gyógyszer mellett, ami MINDENT leír, méghozzá elég részletesen és érthetõen. Ad 3. ha netalántán a szövegértési képességeid annyira kritikusak, hogy a betegtájékoztató sem mond semmi, akkor még mindig ott van AZ A KIB.SZOTT GOOGLE, amiben nem létezik, hogy ne találnád már meg ötvenezer féle módon leírva erre a kérdésre a választ... Ad 4. ha egyik sem segített semmit, akkor sajnálom, te annyira h.ülye vagy, hogy ez a gyógyszer túl bonyolult a számodra, ahhoz hogy helyesen szedd.
a kicsi fehér papír a gyógyszer mellett valóban nem ajándékba adják, nem ártana bele nézned, ugyanis a kérdésedre ott van a válasz feketén fehéren... elõzõ válaszolót osztom, igaza van. Ha hülye vagy a gyógyszerhez is, akkor hogy akarsz dugni? A mellékhatás pedig szervezetenként változó (minden gyógyszernél), zsenikém

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!