Találatok a következő kifejezésre: Most kezdeném előszőr (9 db)

Igen. Ha az orvos azt mondta, hogy az elsõ nap, akkor az elsõ nap kell. Ne kockáztass!! Az az egy hónap nem oszt, nem szoroz...
A tájékoztatóban az van, hogy elsõ nap kell, de nekem pont az orvos mondta, hogy inkább a harmadik napon vegyem be. De szerintem annyira nem tragédia. Én mondjuk hamar abbahagytam, mert eszméletlen fejfájásokat okozott.
ha a 3 napon kezded el szedni akkor abban a hónapban kell kiegészítõ védekezés (GUmi)
Bajnak nem baj, ha várnááál a következõ menses elsõ napjáig akkor ugyanott lennél mintha most kezded el szedni és 1 hónap után hat.szal elkezdheted nyugodtan.

16évesen mihez kezdjek? Most buktam először, 9. ben Nem tudom még melyik suliba menjek át, most szakközépben vagyok. Szeptembertől nem ott akarok kezdeni. Van olyan iskola,

ahol csak és kizárólag a szakmát tanulom 3éven keresztül, és nincsenek tárgyak?

Legjobb válasz: Elõször a 9-10 osztályt el kell végezned. Mert csak 11-12.-ben van olyan, hogy csak szakmát tanulnak. Ezek a szakképzõ iskolák.

Elõször a 9-10 osztályt el kell végezned. Mert csak 11-12.-ben van olyan, hogy csak szakmát tanulnak. Ezek a szakképzõ iskolák.
1. ha át is mész a pótvizsgán nem lesz nagy esélyed új suliban kezdeni (kivétel az "alja" sulikban) mivel kinek kéne egy bukott gyerek 2. nincs olyan iskola amire te gondolsz, a 9. 10. osztályt mindenféleképp el kell végezned, hisz alapozó év

Most kezdeném el előszőr a fogamzásgátlót és a dokim azt mondta h a mensi 5. napján kezdjem el...de most a 6. napon vagyok. El kezdhetem igy is a 6. napon vagy megint 1 hónapot kell várnom?

(kedd este jött meg és ma vasárnap van)

Legjobb válasz: Elkezdheted szedni, de nem fog védeni! Inkább várd meg a köv. mensid-et és ha benne van a tájékoztatóban, hogy az 1. naptól is elkezdheted szedni, akkor inkább az elsõ napon kezd el, mert akkor rögtön védett leszel! Milyen tablettát fogsz szedni?

Elkezdheted szedni, de nem fog védeni! Inkább várd meg a köv. mensid-et és ha benne van a tájékoztatóban, hogy az 1. naptól is elkezdheted szedni, akkor inkább az elsõ napon kezd el, mert akkor rögtön védett leszel! Milyen tablettát fogsz szedni?
A kérdező hozzászólása: yasminelle! (de úr isten még 1 hónap:S) a dokim mondta h az 5.ik napon kezdjem el mert igy nem zavarja meg a mensimet vagy micsoda. és h 1 hónap után véd telljesen. ha a mensi 1.napján veszembe 100% h onnantol kezdve véd?nem kell várni 1 hónapot?
Én csak az írom le, ami a betegtájékoztatójában van: "Mikor kezdheti el az elsõ csomag szedését? A Yasminelle szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Yasminelle szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia." Te döntöd el, hogy a tájékoztatónak vagy az orvosnak hiszel! (megjegyzem, azért van leírva a tájékoztatóban, mert úgy kell használni)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
A legtöbb fogamzásgátlót a menstruáció ELSÕ napján kell elkezdeni és nem az ötödiken!

Most használnék először tampont. Lehet kezdeni normál méretűvel, vagy lesz tőle bajom?

Legjobb válasz: Inkább minivel kezdd, hiszen az sem biztos, hogy könnyen felmegy.

Inkább minivel kezdd, hiszen az sem biztos, hogy könnyen felmegy.
Mindig minivel kell indítani, ha fiatal vagy az elején nem is kell nagyobb és könnyebb felhelyezni.
a menst. 1-5. napján lehet csak elkezdeni.
Nincs.
Következõ menstruációdnál kezdheted csak.
Az elsõ jól mondja. Vagy pedig ha ebbõl kicsúsztál, akkor következõ hónapban az 1. napon kezdd el szedni. Viszont ha nem az elsõn kezded el, akkor érdemes addig másképpen védekezni, vagy ha szûz vagy még, akkor várni addig amíg el nem kezded szedni. Elvileg azonnal hat ha az elsõ napon kezded szedni, de tanácsos 1-2 hétig még várni, vagy mondjuk gumival (is) védekezni.

Most a gépemen xp van és windows 7-et szeretnék rá rakni, hogyan is kell hozzá kezdeni. Először kell e valamit csinálnom? Lementeni valamit vagy konfigurálni?

Legjobb válasz: Elõször is meg kell bizonyosodnod róla, hogy a vad bírni fogja-e. Aztán keresni egy szimpi szakembert és elvinni hozzá a gépet, hogy csinálja meg neked.

Elõször is meg kell bizonyosodnod róla, hogy a vad bírni fogja-e. Aztán keresni egy szimpi szakembert és elvinni hozzá a gépet, hogy csinálja meg neked.
vad... ba... VAS :)

Hatni fog a tabi? Most kezdeném el szedni először a fogamzásgátló tablettát, azonban a mensim 6 napot késett és ma jött meg, de nem rendesen hanem még csak ilyen pici barnás izé, ezt már számíthatom első napjának hogy bevehessem a tablettát?

Legjobb válasz: Hát... Ha mostanában jött meg pl 8-9-10 óra körül este akkor szerintem másnap kezd el szedni mert ez nem igazán egy teljes nap. Ha viszont délután jött meg vagy délelõtt akor kezdheted.

Hát... Ha mostanában jött meg pl 8-9-10 óra körül este akkor szerintem másnap kezd el szedni mert ez nem igazán egy teljes nap. Ha viszont délután jött meg vagy délelõtt akor kezdheted.
A kérdező hozzászólása: hát a barnás akármi még olyan dél-délután köröl jött... :S
Tabletta mellett sohasem lesz rendes vérzésed. Fogigátló mellett nincs havi vérzés, mert nincs ciklus. Nincs peteérés, nincs tüszõrepedés, nincs méhnyálkahártya-megvastagodás és nincs menstruáció sem, azaz nem válik le a nyálkahártya vérzés kíséretében. A fogigátló teljesen kikapcsolja a petefészkedet, és átveszi helyette az írányítást. Mivel a méhnyálkahártya nem vastagodik meg, ezért nem is válik le, a megvonásos vérzés mennyisége ezért kevesebb, és a minõsége ezért másabb. Ebben a 7 napban gyakorlatilag a relatív hormonhiány miatt vérzel egy kicsit (ekkor is véd a tabi!), nem pedig azért, mert leválna a megvastagodott méhnyálkahártya, azaz nem menstruálsz.
De õ még csak most fogja elkezdeni a gyógyszert! :D Szerintem elkezdheted szedni.
ja! Tényleg. Bocs. A vérzés elsõ napjának orvosi szempontból az számít, amikor este hatig piros vérrel megjön. A barnázás még nem menstruáció. Várd meg a piros vért.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm szépen a segítséget! :D Ma már rendes vérzésem van, szóval ma veszem be az elsõ szemet! Még egyszer köszi a válaszokat! :)

Először is ott kezdeném, hogy én egy 18 éves fiú vagyok. (Pont ma töltöttem be) és most figyelj.112 kg :S 30/40 kg-tól szeretnék megszabadulni, úgy szeptember 1-ig. Kaphatnék segítséget?

Nem kell hülyének nézni, sem naivnak, de 3x próbáltam meg a fogyókúrát, ezelőtt 2-3 hete, de egy hét után abbahagytam, mint előtte is. Június végén utazom New York-ba, addig tervezek úgy 20 kg-ot, mert többet nemhiszem, hogy lehet?! És mire visszaérek augusztus végén, szeretnék az elért céllal új évet kezdeni a suliban. Tornázom, zöldségeket, gyümölcsöket puffasztott rizst párizsival eszem, sok víz, stb. Igazából nem is emlékszem milyen soványnak lenni, utoljára óvodában, és az általános iskola alsó tagozatában voltam vékony, erre is csak képről emlékszem.. A súlyom miatt úgy érzem, megfulladok, ha nem tehetek semmit.. :( Valaki segítsen! Mondjátok, hogy lehetséges 30-40 kg 4 hónap alatt?!

Legjobb válasz: nem. ezt felejtsd is el.

nem. ezt felejtsd is el.
A futást nem nagyon kéne erõltetni ilyen testsúllyal mert tönkre megy a térded.
Felülés önmagában semmit nem ér. A hangsúly az egészséges diétán van. Kérlek olvasd el, amit linkeltem (az utolsóval kezdd)! Meg fogod érteni, hogy mit hogy kell.
Bocs, nem az utolsót, a másodikat! Az alap! Utána kezdj számolgatni.
Nem. 40 kilótól megszabadulni ennél több idõ lesz, ez már most biztos. Legalábbis egészségesen. Ha egészségtelenül csinálod, akkor meg semmi értelme, mert a kitágult bõröd ott marad és lifegni fog rajtad, nem beszélve arról, hogy az izmaid is leépülnek közben, amitõl a testednek nem lesz tartása/formája. Szóval ez az egy tuti, hogy NE AKARD AZONNAL! 40 kilót jó esetben 35-40 hét alatt lehet leadni rendes, egészséges életmóddal. Azért mondom a 35-öt, mert az elején biztos gyorsabb lesz a fogyás valamivel, mert a nagy testtömeg edzés közben több energiát igényel, így hamarabb használódik el a zsír, de ez le fog lassulni (miután lement a víz, azután is lassul egy kicsit). Ezért kell kitartónak lenned!
1. Boldog Születésnapot! 2. Minden fogyaszt, amitõl megizzadsz. Én rühellek izzadni, ezért úszással fogytam le. Az volt a trükkje, hogy el kell kezdeni és egy óra múlva abbahagyni és közben nem állni meg. Fél óra alatt el sem kezdõdik a zsírégetés.
Boldog Születésnapot! :) Tehát szerintem használd ki a jó idõt! Pl. fuss, sétálj, röpizz, focizz valakivel. A lényeg, hogy mozogj. Enned pedig muszáj, csak nem mindegy, hogy mit. A zöldség, gyümölcs nagyon jó ötlet. De rengeteg diétás étrend van fent a neten. Csak vizet igyál! Az MTV-n szoktad nézni a "A valaha kövér voltam" c. mûsort? Abban rengeteg tippet találhatsz. De ne ess tulzásokba! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Huhaa, elõször is gratulálok hozzá, minden tiszteletem a tied ezért:) !! Csak tudod, utálom ezt az életet, ezt a külsõt, ez egy POKOL! :S És szeretném minél hamarabb elfelejteni ezt az egészet, és új életet kezdeni.. a norbi Duci tréning DVD-t honnan töltötted le? Az nagyon érdekelne! És köszönöm a köszöntést:)
Köszi :) Innen töltöttem le: http://barbara-dvd.blogspot.com/2008/04/norbi-duci-trning-1... Megértelek, és átérzem a helyzeted, én is ugyan ezzel küzdöttem. Én is utáltam magam, a testem, és az egész életem! Teljesen gátlásos és visszahúzódó voltam. :S De hál istennek ez megváltozott már . : ) Az én új életem majd szeptemberben fog elkezdõdni igazán, új suli, új ismerõsök, barátok meg minden. :) Végre hátra tudom hagyni az elmúlt évek szenvedését , utálatát meg mindent. :)
A kérdező hozzászólása: Persze, nyaralni megyek a nagynénémhez, aki kint él, és felajánlotta, hogy ott tölthetem a nyarat.. Én pedig miért utasítanék el ilyen ajánlatot?:) Igen, láttam a részeit, ezek adnak nekem erõt :)
bocsi az offért, megkérdezhetem, mit csinálsz New Yorkban?:) amúgy szerintem lehetséges, nagy túlsúlyból könnyebb fogyni. motivációnak ezt ajánlom: http://www.mtv.co.hu/shows/valaha-kover-voltam/
A kérdező hozzászólása: Tornacipõben futok :)
Az a jobbik eset! Azért én 90 kilóig nem erõltetném a futást, mert tényleg tönkreteszi az ízületeidet. Vagy fuss futógépen, ami tompítja a zökkenéseket, illetve szerezz be egy rendes futócipõt, aminek olyan szivacsos anyagból van a talpa - ez is lehet az oka, ha lapos talpú, nem futásra kitalált cipõben futsz.
A kérdező hozzászólása: Nincs X-lábam, semmi ilyesmi, szóval ilyen téren nincs gond, meg sokak szerint így is irtó sármos vagyok.. De tudjátok milyen az, amikor belenéztek a tükörbe, és egy másik embert láttok, mint amilyen belül vagy.. Vagy nem tudjátok, fogalmam sincs?! Szóval.. :(
Kérdezõ , amit véghez akarsz vinni az lehetséges de utána mûtétekre lesz szükséged.Ha ilyen gyorsan akarsz leadni ennyi súlyt akkor a bõröd ki fog nyúlni amin csak plasztikai mûtétekkel lehet segíteni.
Hát az azért lehet, mert az izületeid és a csontjaid már megsínylették a testsúlyodat. Javaslom, hogy szedj multivitamint, illetve izületvédõ táplálékkiegészítõt (Pl Joint-X). Emellett egy ideig (1 hónap) jobb lenne, ha inkább bicikliznél, mint futnál. Látatlanban nem tudom, de talán X lábaid is vannak, ami túlsúlyos kamaszoknál gyakori, mert a testsúlyuk alatt a láb csontjai nem bírnak úgy nõni, mint a normális testalkatúaké. Ez pedig futásnál elég nagy hátrány és sajnos nem is lehet vele mit csinálni. Erõsen ajánlom a súlyzós edzést is magas ismétlésszámmal!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot, megteszek mindent, hisz elegem van ebbõl.. Az lenne még a kérdésem, hogy ha futok, mert ilyenkor minden este, vagyis próbálom.. Miért fájdul be annyira a lábszáram, azt hiszem a sípcsontom, hogy meg tudnék halni? :S
A kérdező hozzászólása: Rendben, és köszönöm. De lehetséges a -40 kg fogyás 4 hónap alatt?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Sajnos erre felénk nincs esély úszásra, és, hogy õszinte legyek, nem is tudok.. A hasam, a combom felsõ része, és a fenekem ami úgy nagyon problémás, szóval nagy! Hallottam, hogy felülés, meg ilyenek segítenek, de mégis, nagyon megköszönném, ha valaki tudna egy értelmes tervet adni :)
Ja meg azt kifelejtettem hogy annyi zöldséget és gyümölcsöt ettem amennyit csak bírtam! Már most is alig várom hogy legyen már barack, dinnye, meggy, eper cseresznye, stb szezon :P Na meg a sok zöldség, :P, retek, uborka, paradicsom, zöld borsó. hmm :P ♥ :) )

Most először kezdeném el szedni a SYMICIA 3 mg/0, 02 mg filmtablettá. és a kérdésem csak annyi lenne hogy mikor és hogyan kell szedni? Mellékhatásai mik lehetnek?

Legjobb válasz: Na még egy retardált p.icsa... Cicám. Feltételezem voltál nõgyógyásznál, aki ezt felírta neked. Ad 1. már ott meg kellett volna ezt kérdezned. Ad 2. ha esetleg valami csoda folytán véletlenül elfelejtetted, vagy az orvos üzbégül mondta el az instrukciókat, van egy lepedõ méretû betegtájékoztató a gyógyszer mellett, ami MINDENT leír, méghozzá elég részletesen és érthetõen. Ad 3. ha netalántán a szövegértési képességeid annyira kritikusak, hogy a betegtájékoztató sem mond semmi, akkor még mindig ott van AZ A KIB.SZOTT GOOGLE, amiben nem létezik, hogy ne találnád már meg ötvenezer féle módon leírva erre a kérdésre a választ... Ad 4. ha egyik sem segített semmit, akkor sajnálom, te annyira h.ülye vagy, hogy ez a gyógyszer túl bonyolult a számodra, ahhoz hogy helyesen szedd.

Na még egy retardált p.icsa... Cicám. Feltételezem voltál nõgyógyásznál, aki ezt felírta neked. Ad 1. már ott meg kellett volna ezt kérdezned. Ad 2. ha esetleg valami csoda folytán véletlenül elfelejtetted, vagy az orvos üzbégül mondta el az instrukciókat, van egy lepedõ méretû betegtájékoztató a gyógyszer mellett, ami MINDENT leír, méghozzá elég részletesen és érthetõen. Ad 3. ha netalántán a szövegértési képességeid annyira kritikusak, hogy a betegtájékoztató sem mond semmi, akkor még mindig ott van AZ A KIB.SZOTT GOOGLE, amiben nem létezik, hogy ne találnád már meg ötvenezer féle módon leírva erre a kérdésre a választ... Ad 4. ha egyik sem segített semmit, akkor sajnálom, te annyira h.ülye vagy, hogy ez a gyógyszer túl bonyolult a számodra, ahhoz hogy helyesen szedd.
a kicsi fehér papír a gyógyszer mellett valóban nem ajándékba adják, nem ártana bele nézned, ugyanis a kérdésedre ott van a válasz feketén fehéren... elõzõ válaszolót osztom, igaza van. Ha hülye vagy a gyógyszerhez is, akkor hogy akarsz dugni? A mellékhatás pedig szervezetenként változó (minden gyógyszernél), zsenikém

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!