Találatok a következő kifejezésre: Most kezdem 2 (48 db)

Van aki most kezdi el estin az érettségit? 2 év alatt? És melyik ez a suli?

Legjobb válasz: Én is most kezdem, de nekem azt mondták 3 éves a képzés. Elsõ válaszoló, neked is 3 éves?

Én is most kezdem, de nekem azt mondták 3 éves a képzés. Elsõ válaszoló, neked is 3 éves?
Nekem is van szakmunkás bizonyítványom, mégis azt mondták hogy 3 éves. Ráadásul 9-10. osztályt is végeztem + 3 év szakma. De majd még rákérdezek.
Én idén kezdem, estin. Jó lenne tudni, hogy hol van 2 éves... de szerintem erre nincs lehetõség, ha csak nem most mész 11be... 18/L
A kérdező hozzászólása: Én a Dózsában kéredeztem és mivel van szakmunkás bizonyítványom így mehetek a 2 évesre.

Mi van akkor ha már járok egyetemre, most kezdem meg a 2. félévemet februárban, de nem vagyok biztos abban hogy menni fog ez nekem, és szeretnék a biztonság kedvéért most felvételizni egy másik egyetemre/főiskolára?

A lényeg az lenne, hogy ha nem sikerül a 2.félévem jól, akkor érvénybe léphetne az hogy mivel jelentkeznék most másik iskolába és felvennének oda, akkor beiratkoznék, a mostanit meg otthagynám, kiiratkoznék. Ha pedig a mostani egyetemen jól sikerül a 2. félév, akkor maradok itt, és nem iratkozok be oda ahova újonnan felvettek. Ez megoldható? Van valami hátránya? Mert ha nem jelentkeznék most és nem jönne össze a második félévem, akkor várhatnék 1 évet és csak akkor felvételizhetnék, annyit meg nem akarok csúszni. Remélem érthet? volt. Köszönöm.

Legjobb válasz: Megoldható, csak nem túl etikus azokkal szemben, akik Miattad csúsznak le a bejutásról. Továbbá ha államin tanulsz, akkor a 2 félév költségét ki kell fizetned.

Megoldható, csak nem túl etikus azokkal szemben, akik Miattad csúsznak le a bejutásról. Továbbá ha államin tanulsz, akkor a 2 félév költségét ki kell fizetned.
A kérdező hozzászólása: Államin tanulok igen. Én úgy tudom hogy a lejárt félévek költségének a felét kell kifizetni. Mondjuk az is bõven sok.. :S Csak ügye nem mindegy hogy ha mondjuk a 2. félév után látom be hogy nem sok esélyem van arra hogy megszerezzem a diplomát, akkor még többet kell fizetni, és akkor még jobban el lennék csúszva mint ha most újrafelvételiznék és csak 1 évet csúsznék emiatt. Aztán lehet hogy maradok, csak ügye jobb bebiztosítani magam.
Persze, ez így van. Ha már most látod, hogy nem érdekel, akkor felesleges erõltetni. Bár én még várnék, mert ugyan nem tudom hogy mit tanulsz, de a konkrét szakhoz kapcsolódó tárgyak majd késõbb jönnek, nem az elsõ félév alapján kell ítélni.
A kérdező hozzászólása: Mérnökinformatikus szak BME... tudtam hogy nehéz lesz, de erre nem számítottam. úgy volt hogy félévkor otthagyom, de 2 tárgyat leszámítva minden sikerült, szval gondoltam maradok, azonban ha 2. félévben még rosszabbra fordul a helyzet akkor lehet váltanék...
Miért nem próbálsz átjelentkezni? A BME-t mindenhol szívesen látják, fõleg, ha nem csupa kettesed van, de ha az elsõ félév sikerült miért ne sikerülne a második is. Már vannak barátaid, akik segítenek, ismered a tanárok számonkérési stílusát...
Az elsõ félévet fogd fel úgy, hogy még új a környezet, hozzá kell szoknod a nagyobb szellemi terheléshez, alkalmazkodnod kell az új helyzethet. Ha odafigyelsz és teszel azért, hogy jól teljesíts, nem lesz probléma! ;) Hajrá!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a biztatást, igyekezni fogok. De valószínû a biztonság kedvéért felvételizek azért, hogy ha nagyon rossz a helyzet akkor tudjak mit kezdeni. Átjelentkezéssel az a probléma hogy úgy hallottam hogy csak fizetõsre vesznek át mindenhol, bár lehet innen azért átvennének támogatottra is. Jobban utána kéne járnom. Mindenesetre maradni szeretnék. Igen már talán könnyebb lesz 1-2 dolog mert megszoktam a közeget és ismerek már pár embert. :)

Mennyi időbe telt míg szobatiszta lett a gyerkőcötök és milyen korú volt ekkor? Enyém 2, 5 éves és most kezdjük.

Legjobb válasz: Márciusban volt 2 éves és 2 hete már nincs pelus, van hogy sikerül van hogy nem a bilizés. Már kész vagyok, mert azt látom, hogy van olyan hogy direkt bekakál bepisil, nem tudom mikor lesz vége már kész vagyok...

Márciusban volt 2 éves és 2 hete már nincs pelus, van hogy sikerül van hogy nem a bilizés. Már kész vagyok, mert azt látom, hogy van olyan hogy direkt bekakál bepisil, nem tudom mikor lesz vége már kész vagyok...
3. szülinapja elõtt két hónappal kitalálta, hogy ovis akar lenni, ennek érdekében 2 hét alatt nappalra, éjszakára biztonsággal szobatiszta lett. Elõtte próbálhattam bármit, se bili, se wc, se kérés, se "fenyegetés", se jutalmazás, se dicséret, se pozitív példa. Egyszerûen semmivel nem tudtam rávenni, hogy bilibe/wc-be pisiljen/kakiljon.
1 hétbe(ez múlt héten történt).Május közepén volt 3 éves, addig hallani sem akart se bilirõl, se wc-rõl.Aztán 2 hete azt mondta, vegyem le a pelsut.Azóta szól, és még 1x sem csurgatott be(ami persze biztos, hogy elõ fog fordulni).
Ugyanúgy volt, mint a 2. válaszolónál .... az ég világon mindennel és mindenhogy megpróbálkoztunk, de nulla eredménnyel, ill. a pisi már 2 éves korától ment wc-be, tehát nálunk a kaki volt naggggggyon macerás és az alváshoz én mindig feladtam rá a pelust - lehet, ez volt a hiba ... uis. most, hogy 1 hete wc-be kakil!!!!!! :-)))) (persze van hiszti, de nem engedek...és mégiscsak sikerül mindig) fogtam és levettem a pelust a du-i alvásnál - egyszer sem pisilt be, tegnap meg levettem éjszakára és nem pisilt be!!!! hihetetlen, de tényleg úgy tûnik, hogy ha pelus van/volt rajta, akkor belepisilt, ha meg nincs rajta, akkor nem pisil be .... én marha, hogy hamarabb nem "mertem" levenni .... bár így is rettentõen örülök ennek is, egyébként júli végén lesz 3 éves.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor ne pánikoljak, persze ezt eddig is tudtam, de így jobb, hogy meghallgattam másokat is. Köszi mindannyiótoknak! Persze várom további hozzászólásaitokat is! :-)
Május közepén volt 2, 5 éves a kisfiam. Tegnap volt 2 hete, hogy közölte, nem kér pelust. Azóta volt néhány bepisilés, de csak itthon, kint mindig ügyes. Éjjelre és a délutáni alváshoz még van pelenka, pisil is bele, tehát ez még marad egy darabig. A kakilással volt gondunk egy kicsit, mert az elején inkább visszatartotta, aztán gatyóba tette, tegnap bilibe, ma ismét a gatyóba.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Mit tettél azért, hogy legyen széklete amikor visszatartotta? 5 napja nincs széklete, kb. amióta bilizünk. Elõre is köszi.
Gyümölcsös bébiételt adok neki, a legjobb a szilvás, vagy a barackos. Nálunk ez korábban is bevált, ha székrekedése volt. Mostanában azt szoktam csinálni, hogy a délutáni alvás után kap egyik nap joghurtot, másik nap egy üveg bébikaját.

Hányadik hétig tart a 2. trimeszter? 24hetesen hányadik hónapban vagyok? A 6. -at most kezdem?

Legjobb válasz: Általában azt hangoztatják, illetve úgy általánosult, hogy az elsõ trimeszter a 12. hét végéig tart, gyakorlatilag viszont úgy láttam a babafejlõdést leíró honlapokon, hogy a 14. hét végéig jelölik az elsõ trimesztert, a 27. hét végéig a másodikat, 28. héttõl a harmadikat. Ha holdhónapokat nézünk, akkor egy holdhónap négy hét, ezek szerint te most lennél hat hónapos, kezdenéd a hetediket, de nekem áll a szõr ettõl a számítási módtól, mert akkor én a jelenlegi 37 hetemmel már a tizedik hónapban vagyok javában. Szerintem ez így hülyén hangzik. Ezért én mindig azt nézem, hogy az utolsó mensim óta hány naptári hónap telt már el, tehát ha mondjuk neked május 15-én lett volna az utolsó mensid elsõ napja, akkor azt mondanám a helyedben, hogy most leszek hat hónapos november 15-én.

Általában azt hangoztatják, illetve úgy általánosult, hogy az elsõ trimeszter a 12. hét végéig tart, gyakorlatilag viszont úgy láttam a babafejlõdést leíró honlapokon, hogy a 14. hét végéig jelölik az elsõ trimesztert, a 27. hét végéig a másodikat, 28. héttõl a harmadikat. Ha holdhónapokat nézünk, akkor egy holdhónap négy hét, ezek szerint te most lennél hat hónapos, kezdenéd a hetediket, de nekem áll a szõr ettõl a számítási módtól, mert akkor én a jelenlegi 37 hetemmel már a tizedik hónapban vagyok javában. Szerintem ez így hülyén hangzik. Ezért én mindig azt nézem, hogy az utolsó mensim óta hány naptári hónap telt már el, tehát ha mondjuk neked május 15-én lett volna az utolsó mensid elsõ napja, akkor azt mondanám a helyedben, hogy most leszek hat hónapos november 15-én.
Én visszafelé számolok: 9. hónap: 37-40. hét 8. hónap: 33-36. hét 7. hónap: 29-32. hét 6. hónap: 25-28. hét 5. hónap: 21-24. hét 4. hónap: 17-20. hét 3. hónap: 13-16. hét 2. hónap: 9-12. hét 1. hónap: 5-8. hét Nekem így lenne logikus. A 3. trimeszter a 29. héttõl kezdõdik.
A 27. héttõl kezdõdik a 3. trimeszter. Én 28 hetes vagyok, és 7 hónapos, szóval te most lettél 6 hónapos.
1 trimeszter 12 hét, tehát akkor te most kezded a 7.hónapot.

Olyan létezik, hogy 2 hónapig dumáltunk, nem voltam szerelmes belé.2 hónapja nem beszélünk, de most kezdek érezni iránta valamit, pedig nem tartjuk a kapcsoalatot?

Legjobb válasz: ÕÕÕõõõõ vigyázz,nehogy összekeverd...lehet,hogy csak hiányzik õ,vagy a társasága..az még nem szerelem DEEE nagy valószínûséggel az... :) igen,létezik...

ÕÕÕõõõõ vigyázz, nehogy összekeverd...lehet, hogy csak hiányzik õ, vagy a társasága..az még nem szerelem DEEE nagy valószínûséggel az... :) igen, létezik...
Ha màr egyszer tudtok beszélni isneritek egymàst menj oda hozzà és kezdeményezz és megtudod h szerelmes vagy belé vagy nem ... :)

Ha most kezdek el készülni az angol emelt szintű érettségire és minden nap minimum 2 órát foglalkozok vele sikerülhet?

majdnem 10 éve tanulok angolt, de sajnos soha nem volt olyan jó bel?le. viszont elhatároztam, hogy emeltezni szeretnék bel?le. a nyelvtannal tisztában vagyok, a magnó és a szóbeli beszélgetésb?l vagyok gyenge.

Legjobb válasz: Mit értesz siker alatt? Milyen szinten vagy most? Így nehéz válaszolni.

Mit értesz siker alatt? Milyen szinten vagy most? Így nehéz válaszolni.
A kérdező hozzászólása: A középszintû nyelvvizsgától kicsit lentebb vagyok. De úgy tudom, hogyha a közép megvan, akkor attól már nem sokkal nehezebb az emelt érettségi. Sõt egyik tanár ismerõsöm azt állítja, hogy az emelt szerinte nincs olyan szintû mint egy közép nyelvvizsga. A siker pedig azt jelentené, ha meglenne a 60% ami (úgy tudom) az ötöst jelentené.
A fene tudja ennyibõl. Amíg nem veszed rá magad, hogy legalább egy érettségit is kitölts, addig nincs értelme tippelgetni.
A kérdező hozzászólása: Mégis honnan veszed, hogy nem töltöttem ki érettségit?! Igen, kitöltöttem, de sajnos nem sikerült jól. De nem keseredtem el, mert még van majdnem 3 hónapom felkészülni. Egy kérdés volt, hogy ti hogy látjátok ezt, de akiknek nincs emeltje az legyen szíves ne válaszoljon, mert jó lenne ha nem blindre menne a dolog. Köszöntem!
"Mégis honnan veszed, hogy nem töltöttem ki érettségit?!" - Mert nem ezzel kezdted, csak tapogatozni tudtam , hol is tart a tudásod. Persze kérdés, mit is jelent, hogy nem sikerült jól, de még felkészülhetsz. Csak tudd, hogyan kell csinálni, d azt Te látod, hol vannak problémák.

2 hónapja vettem egy ASUS K52F laptopot. Most meg 2 napja azt csinálja hogy 50%-os töltésnél kikapcsol és mikor felteszem töltőre akkor 0%-ról kezdi tölteni. Mi lehet a gond?

Az aksi nem jól érintkezik? Az aksija Li-po és els? használatnál azt mondták hogy süttesem ki, én megcsináltam.

Mennyi idõt várjak 2 epilálás között ha most kezdem?

Az elmúlt 6 évben borotvát használtam, de meguntam és beruháztam egy epilátorra. Utánaolvastam, hogy a szõrszálak ugye nem egy idõben nõnek fõleg a borotvánál, ezért hiába epilálom le a lábam pár nap múlva megint kell. Mennyit várjak, hogy kb egyszerre nõjenek a szálak?

Legjobb válasz: Ne várj, a szálak soha nem fognak egyszerre nõlni,mindig lesz kis pihe szál.Fogod látni mikor kell újra epilálni.

Ne várj, a szálak soha nem fognak egyszerre nõlni, mindig lesz kis pihe szál.Fogod látni mikor kell újra epilálni.

Tisztelt Doktor úr! Tanácsát szeretném kérni! 51-éves vagyok 1 éve hogy elmaradt a vérzésem. Szerencsésnek mondhatom magam mert nem volt soha problémám a vérzés alatt és szexuális téren sem. Mivel a változokor engem is elért most kezdődnek a gondok, 1/2-é

Tisztelt Doktor úr! Tanácsát szeretném kérni! 51-éves vagyok 1 éve hogy elmaradt a vérzésem. Szerencsésnek mondhatom magam mert nem volt soha problémám a vérzés alatt és szexuális téren sem. Mivel a változokor engem is elért most kezdődnek a gondok, 1/2-éve megműtöttek méhszáj polippal. Azóta gondom van a szexuális élettel, 10-éves párkapcsolatom van de a páromnak nem merem elmondani hogy nem tudok a/csucsra/jutni mikor megkérdezi. Nem tudom mi okozhatja, kérem segítsen mi a megoldás, mit csináljak. 12-éve szedem a Frontin nyugtatot 3-éve Seroxat kedély javítot, de nem hiszem, hogy ez lenne a gond. Fogamzásgátlót soha nem szedtem, hormontablettákat sem, pedig már műtöttek forró göbről is 15-éve. Szertnék megint úgy élni mint rég ezért kérem a tanácsát. Tisztelettel F.L.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslom, hogy keressen fel a problémával pszichológust, ő biztosan segíteni tud! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslom, hogy keressen fel a problémával pszichológust, ő biztosan segíteni tud! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán
Persze, hogy lehet.
igen én 1, 5 hónap alatt szemmel látható változást értem el :D nem hiszed küldök képet :D
Lesz változás, de én az ilyen kérdéseket nem értem. Mit vársz? Ha azt mondjuk nem fog látszani, akkor nem is állsz neki? Vagy, ha 3 hónap kellene (persze ez is hülyeség), akkor abbahagyod 2 hónap után, hogy ááá, nem fejlõdök? :) Régebben kondiztál, tehát sejtheted, hogy ez nem "péntekre izmos leszek" sport.
Én mindig csütörtökre leszek izmos.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!