Találatok a következő kifejezésre: Most kb hetes (156 db)

Visszamaradott cicust nevelek az anyukája betegsége miatt. Most 7 hetes, de kb 4 hetesnek megfelelő a mérete. Nagyon pici. Be fogja hozni a lemaradást? Lehet, hogy kissebb marad az átlagnál?

Legjobb válasz: Egek nekem volt egy ugyanilyen macskám, fél évesen, nézett ki 6-7 hetesnek...szintén beteg volt az anja, és evés után mindig aludt egyet az ölemben...aztán felnött, 13 hónapos korára, behozta a lemaradást, igaz kissebb volt mint az átlag, Kb. mint egy 10 hónapos macska, de rendkívûl vékony és izmos testalkata lett...,remekül el volt a másik macskánkal, aki egy kész kezesbárány volt (elütötte a kocsi, azóta kissé lelassult) De ennek az apró macskának, semmi baja nem volt, a tied is meg fog nõni, bár lehet, hogy sokáig, lesz még ilyen apró...de kehet felnött korára se lesz egy Garfield

Egek nekem volt egy ugyanilyen macskám, fél évesen, nézett ki 6-7 hetesnek...szintén beteg volt az anja, és evés után mindig aludt egyet az ölemben...aztán felnött, 13 hónapos korára, behozta a lemaradást, igaz kissebb volt mint az átlag, Kb. mint egy 10 hónapos macska, de rendkívûl vékony és izmos testalkata lett..., remekül el volt a másik macskánkal, aki egy kész kezesbárány volt (elütötte a kocsi, azóta kissé lelassult) De ennek az apró macskának, semmi baja nem volt, a tied is meg fog nõni, bár lehet, hogy sokáig, lesz még ilyen apró...de kehet felnött korára se lesz egy Garfield
Ha tényleg fel akarod nevelni, és szeretnéd, hogy fejlõdjön, miért nem viszed el állatorvoshoz, ahol szakszerû segítséget kaphatnál? Mert ugye nagyon nem mindegy, mit kap enni ebben a korban! nem ér ennyit...?:(
Ha megfelelõen táplálod és gondozod, akkor minden bizonnyal össze fogja magát szedni. Én 4 hetes cicát neveltem fel, sokáig vékonyka volt, de mostanra (1 éves)túlságosan is meghízott. Sajnos, -valószínûleg a korai elválasztástól- idegileg kissé gyenge, és beteges is, de a küllemén ez nem látszik. Ilyen esetben inkább az idegrendszeri és immunrendszeri fejlõdéssel lehet probléma, de szerencsére azért ez nem törvényszerû. Mindenesetre korának megfelelõ, és lehetõség szerint prémium táppal etesd.
A kérdező hozzászólása: Ez a cica nagyon szépen alakul. Nem vékonyka elég jó húsban van. Imád játszani, sokat rendetlenkedik. Már látta állatorvos is.De nem bízok benne mert õ azt mondta hogy meg sem marad szegénykém. ehez képest él és virul! Köszi mindenkinek a hasznos tanácsokat!

Menhelyi keverék kutyusom van, kb 10 hetes korába hoztam el (2, 5 kiló volt akkor ), most 14 hetes (4, 2 kiló ), szerintetek mekkora lesz kb és milyen fajta kutyák keveréke lehet?

Attól félünk, hogy túl nagy lesz, mert lakásban tartjuk. Egyébként egészséges, szépen cseperedik, játékos, hiperaktív.. Nézzétek meg a képét légyszi, várom a válaszokat.

Legjobb válasz: Szerintem nem lesz olyan nagy. Max 50 cm. :) De kg-ra biztos nem lesz nagy. :)

Szerintem nem lesz olyan nagy. Max 50 cm. :) De kg-ra biztos nem lesz nagy. :)
nagyon kis szép, de szerintem nem lesz kicsi.
Szerintebb kisebb labrador méret lesz, ahogy fentebb írták kb. 50 cm. A lakásban tartásnál nem a méret számít. Ezt szokja meg kiskorától, jól fogja magát érezni, mert mellettetek lehet. Foglalkozzatok vele sokat, napi 4 séta minimum, játszattok, tanítgassátok, és nem lesz gond!
én kivittem mindegyik kutyámat már 8 hetesen. volt, akivel még külvárosi részen laktam, volt akivel lakótelepen, most pedig pici faluban. lekopogom - eddig még nem lett ebbõl bajuk. viszont az alap szocializációjuk is rendben volt.
a cipõddel ugyanúgy fel tudod vinni a vírusokat a lakásba. sajnos nem tudod sterilen tartani... viszont így a szocializációtól is megfosztod.
A kérdező hozzászólása: 2 oltással lemehetünk a ház köré??? nem lesz baja esetleg 1-2 házkörtõl úgy hogy nem engedem hogy megnyaljon megegyen vmit? Nem szeretnék felelõtlen gazdi lenni és tudom hogy elvileg 4 oltás után szabad csak kivinni, de már annyira sajnálom ...úgy kimenne szegénykém látszik rajta.. Egy parvo és egy kombinált oltásunk van eddig. Hétfõn kapja a harmadikat.
Ne vidd nagy sétákra, csak a ház köré! Ott is találkozhat más kutyákkal - gondolom -, viszont, ha a ház körül lenne valami vírus, azt úgyis felvinnétek a cipõtök talpán...így aztán tök mindegy. A ház köré nyugodtan levihetitek.
Jajj de édi, istenem :) Szerintem sem lesz nagy, esetleg magas, de széles biztos nem lesz. Úgy értem nem olyan maci típus. Alakja olyan vizslás, de a színe miatt labrador is lehet benne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat , a sétákkal meg a mozgással nem lenne baj ha nagy lenne , csak a lakás kicsi ..:) reméljük, hogy egy nagyobb beagle méretû eb lesz. Egyébként nagy a dilemma mert : az elsõ oltását 9 hetes korába kapta meg. Mikor elhoztam , rá 3 napra parvó gyanúval elvittem állatorvoshoz, és kiedült hogy parvós valóban .. kikezelték infúziókkal antibiotikumokkal meg egy nagyobb kutyától kapott vért.. meggyógyult .. de emiatt még jobban elcsúsztunk az oltásokkal és most 14 hetes korába még csak 2 db van meg .. legkorábban is az orvos szerint február eleje körül tudom levinni ( 17-18 hetes korában). Hogy fog így szocializálódni más kutyákkal ??? Nem lesz ebbõl késõbb probléma ???
Nekem a németjuhászom 6 hetesen volt 4, 2 kg, 8 hetesen 6 kiló körül.Tehát ha ezt veszed alapul biztos nem lesz túl nagy.Mellesleg ne félj, hogy nem lesz el lakásban.Én a második németjuhászomat tartom lakásban és tökéletesen el van.Pedig dolgozok is.Rengeteget próbálom mozgatni+kutyasuli...Piszok sincs tõle, aki bejön hozzánk csak csodálkozik, hogy egyeltalán van kutya.(nem takarítok mániákusan sem):) Az elõzõvel is sikeresen vizsgáztam anno, nem volt hátrány, hogy benti kutya volt.Ne aggódj, nem lesz semmi gond, és felnõtt korára nem lesz óriás sem!:) Egyébként nagyon tündéri:)
Nagyon sétatéri, de tündéri aranyos. Szerintem olyan közepes méretû lesz. Én látok benne egy kis dalmata szerûséget is.
szerintem 20kg körül lesz majd nagy korában. nem hinném, hogy a lakást kinõné :) nekem a 33kilós juhászkutyám is jól elvolt a lakásban. le kell mozgatni, akkor elnyugszik otthon.
Ezzel a 2 oltással már nyugodtan kiviheted, csak ne engedd idegen kutyákkal ismerkedni, akik szerinted nincsenek beoltva

A kislányom most hat hetes. Karácsonyra szeretnénk elmenni a nagyiékhoz. Be merjem vállalni vele a kb.100 kb-es utat kocsival?

Legjobb válasz: ÓÓ, ne viccelj. :D Én a 4 hetes babámmal Szegedrõl a Balatonra utaztam. Nem kell ezt túlragozni, 100 km az igazán nem sok. Annyit kalkulálj bele, hogy valószínûleg többször kell majd megállni, mint egyébként.

ÓÓ, ne viccelj. :D Én a 4 hetes babámmal Szegedrõl a Balatonra utaztam. Nem kell ezt túlragozni, 100 km az igazán nem sok. Annyit kalkulálj bele, hogy valószínûleg többször kell majd megállni, mint egyébként.
Persze. Mi négy hetesen jöttünk haza Finnországból. FElváltva vezettünk a férjemmel, semmi gond nem volt. 100 km nem távolság.
100 km tényleg nem távolság. valaki annyit megy haza a korházbol csak egy újszülöttel. arra figyelj hogy két szopi/etetés között induljatok, ´ha van autópálya akkor egy óra alatt kényelmesen lenyomjátok, max másfél.
Akár repülhetek is, ha úgy tartja kedvetek :) 100 km tényleg semmiség fõleg kocsival.
En csak a tomeg miatt nem mennek ilyenkor. Igaz hogy az utakon az ember mindig veszelynek van kiteve, de most unnepekkor pedig tenyleg mindenki az utakon van, nagy a forgalom. En nem mennek, jojjenek ok, vagy menjetek az uj evben, de ti tudjatok.
Mi ma este utazunk pontosan 640 km.pici babával.Kellemes Ünnepeket!


Most 3 hetesek, kb 1 hetesen kinyílt a szemük. Kb 2 hete az anyjuk a lépcső alá vitte őket, ahol teljesen sötét van. Ha néha kihozzuk őket a fényre, olyan, mintha nem látnának. Vakok a kiscicáim?

Közelítjük a szemük felé az ujjunkat és nem is reagálnak. Nem csípásak, szép kék a szemük. Nem látnak,vagy csak nem olyan élesek még a reflexeik? Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: sztem még nem fejlõdött ki a látásuk, meg a reflexeik :) szal sztem nem kell aggódni :D sztem nem vakok :P remélem tudtam valamennyit segíteni :D:D:D:D

sztem még nem fejlõdött ki a látásuk, meg a reflexeik :) szal sztem nem kell aggódni :D sztem nem vakok :P remélem tudtam valamennyit segíteni :D:D:D:D
Nem hinném hogy vakok, lehet hogy csak kicsit bambák még. Játszani szoktak már? Akár kis madzagot ha elhuzigálsz elõttük arra oda szoktak figyelni. Akkor kiderül hogy jól látnak:)
Sztem látnak! Nekem most voltak kb. 2 hónaposak a cicáim, és olyan 2 hétig még õk sem láttak igazán. Próbáltam játszani velük, de nem nagyon érzékelték még õk sem, h most mutatok nekik vagy sem. Lehet, h hozzászoktak a sötéthez, és azért ilyenek. Sztem semmi komoly nincsen, 1-2 hét múlva már játszani is fognak.

Terhességi teszt pozitív lett. leghamarabb hány hetesen lehet nőgyógyászhoz menni? Most kb.4-5 hetes lehetek.

Azt hallottam, hogyha túl korán megyek el a n?gyógyászhoz akkor a vizsgálat miatt elmehet a baba.

Legjobb válasz: 6-7 hetesen már érdemes. legkésõbb 8.

6-7 hetesen már érdemes. legkésõbb 8.
elõször is : gratulálok! másodszor, a hasi ultrahangtól nem lesz bajotok, hüvelyi vizsgálatot pedig megtagadhatsz. én amikor elõször mentem a dokihoz, 4hetes terhességet állapított meg ( és megdícsért hogy egybõl menetem, hisz így mihamarabb ki lehet szûrni az esetleges bajokat, pl.méhenkivüli terhesség )10 nap múlva kellett újra mennem, akkor már szívhang is volt. 28hetes kismama, boldog babavárást
Érdemes megvárni a 7 hetet mert már akkor szívhangot is lehet hallani.
Én most vagyok a 37. napomon (6. hetet kezdtem meg), tegnap voltam dokinál, aki megvizsgált, megtapogatott.Igaz a 30. és a 34. napon negatív tesztem volt. Azt mondta enyhén barnás vagyok, meg fig jönni kb 1 hét múlva. De mintha nem biztosra mondta volna...Meg nekem beállított ciklusom volt, s mikor nem szedtem már, nem is lett pontosan meg, most is várom... Még mindig remélem, h háta terhes vagyok.:)
Én is 4 hetes voltam, mikor megcsináltam 3 :) tesztet. Aztán elmentem a nõgyógyászhoz és terhességi vizsgálatot kértem. Õ nem fogja tudni megmondani neked, hogy tényleg terhes vagy-e, csak azt tudja tapintással megállapítani, hogy felpuhult a méhet és érzi a megnagyobbodott petefészket. Elküld ultrahangra, ahol 4 hetesen még csak egy petezsák lesz látható, aztán valószínûleg (legalábbis engem) 1 hét múlva visszarendelnek és 5 hetesen már látható a szikhólyag is, amibõl a baba lesz. A vizsgálattól pedig nem megy el a baba, mert nem piszkálnak meg semmivel, ha direkt terhességi vizsgálatot kérsz. A doki csak az ujjával vizsgál, mondjuk jól megnyomkod, hogy érezze, de attól sem lesz semmi gond, legfeljebb utána kicsit nem olyan jó a pocid. A szívhangot pedig már 6 hetesen hallottuk. :)
szia!! én pénteki pozitív tesztelés után már kedden mentem a dokihoz!! nem bírtam volna heteket várni és már látta a petezsákot, ami nagyon megnyugtatott. én akkor 5 hetes voltam :) nyugodtan menj dokihoz!! boldog babavárást!! :)

Julius 29. voltam először orvosnál akkor 6 hetesen, látta a petezsákot! Most szeptember 11 ére hivott vissza! De most kb egy hete van olyan érzésem elkéne mennem dokihoz ujra! Most kezdek szabi után munkába állni! Mit tegyek?

de külföldön élünk és nagyon drága az orvosom ,hogy tudnám vagy van e lehetőség a szeptember 11én felcserélni erre a napra!vagy ez csak kismama félelem?

Legjobb válasz: szerintem ne aggódj! ha nem vérzel, nem görcsölsz akkor nincs okod aggódni. Ha esetleg (bocsi ez gonosz lesz) a babának már nincs szívhangja, akkor az akkor sem lesz ha most mennél el. De pozitívan! Nincs semmi baj a babáddal! Ha július 29-e óta tudtál ennyit várni ez a két hét már hmar elrepül!!! Szorítok és kitartást!!!

szerintem ne aggódj! ha nem vérzel, nem görcsölsz akkor nincs okod aggódni. Ha esetleg (bocsi ez gonosz lesz) a babának már nincs szívhangja, akkor az akkor sem lesz ha most mennél el. De pozitívan! Nincs semmi baj a babáddal! Ha július 29-e óta tudtál ennyit várni ez a két hét már hmar elrepül!!! Szorítok és kitartást!!!
Azért van benned rossz érzés, mert már régen láttad a babádat :) Ez teljesen természetes! :) Ha megnyugtat, menj elõbb dokihoz, de szerintem felesleges az aggodalmad annak ellenére, hogy maximálisan megértelek. Kitartás, nincs olyan messze szeptember 11.! ;)
oh, rám is rám tört ez az érzés megszámlálhatatlanul sokszor :) Ha semmi panaszod nincs, akkor ne aggódj! Nekem volt okom parázni, mert sok gondom volt és veszélyeztetett vagyok, de akkor is próbáltam megnyugtatni magam. Ha nagyon elönt a rossz érzés, lefekszem az ágyba, magamra csukom az ajtót és beszélgetek a picivel. Olyankor mindig megnyugszom, mert elönt egy kellemes érzés, hogy biztos, hogy minden rendben van vele :)
szia kb: 80 000ft lesz a gyeded mert nekem is ennyi volt a bruttóm szerintem a táppénz is kb ennyi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
az utolsó 6 havi bruttót összeadod és oszva 6 akkor kijön az átlag, ha ez is 139ezer, akkor : 139000x 0, 7 (-18% ado)(+11250 adójóváírás-ha kérheted) (- nyugdijjárulé, tb ..) Tehát adójóváírástól függõen 70-80ezerközt lesz, de ezt a munkaügyön meg kell mondják.

Mit adhatunk enni a korán elválasztott kis hörcsögöknek most kb.2, 5 hetesek?

Az anyuka megölte az egyik kishörcsögöt és különraktuk. Nem mertük megkockáztatni, hogy a többi 5öt is bántsa.Megtudják enni a magokat, az almát és az uborkát?vagy az anyatejet kell pótolni más állati tejjel?

Legjobb válasz: Normál esetben 4 hetesen történik az elválasztás. Lehet azt az egyet azért ölte meg, mert betegnek vélte. Nekem is volt már egyszer, hogy egyet megölt de a többit ne. Próbáld meg, hogy táplálkoznak e már önállóan..zöldség, gyümölcsöt el tudják eszegetni, de a magokat még nem hinném. Esetleg ha összedarálod nekik.

Normál esetben 4 hetesen történik az elválasztás. Lehet azt az egyet azért ölte meg, mert betegnek vélte. Nekem is volt már egyszer, hogy egyet megölt de a többit ne. Próbáld meg, hogy táplálkoznak e már önállóan..zöldség, gyümölcsöt el tudják eszegetni, de a magokat még nem hinném. Esetleg ha összedarálod nekik.
A kérdező hozzászólása: Nem mertük visszarakni hozzájuk, mert amúgy is elég agresszív az anyuka. Minket is mindig megharapott, akkor is amikor még nem voltak kicsik.Próbálnak eszegetni a magokból remélem nem lesz baj.
szemcseppentõ-házi tehéntejjel vagy kecsketejjel, vagy almát összedarálva (héj nélkül) azt adhatsz nekik. én ugyanebbõl az okból 22 (igen, annyit) kis hörcsögöt neveltem fel (dzsungit)nálam azért ette meg õket, mert túl sokan voltak, ugyanis a hörcsög egyszerre max 8 kölyköt tud rendesen táplálni, mindegyiknek megvan a maga kis cicije, és csak azon lóg, így hát a "maradékot" elkezdte megenni. nem bírtam nézni, így ezt az utat választottam. durva volt. 2 óránként etesd õket, ha meg tudod oldani, és minél többet legyenek kézbe, melegebb helyen (bár anélkül is épp eléggé meleg van) tegyél be nekik plüss-t, hogy anyapótlékként hozzábújhassanak. :) Sok sikert! :) *10 éve tartok hörcsögöt* 17/L
elõzõ vagyok. még annyit, hogy 1 héten belül már adhatsz más gyümit, magot is. abban a korban ennék meg maguktól. ha nem érsz rá olyan idõközönként etetni, nem baj ha 1 etetés kimarad, pótold gyümölccsel, apró magokkal :) (a szotyit imádják) :) :)
A kérdező hozzászólása: Õk is dzsungáriai hörcsögök.Egy fehér kismacit tettünk be nekik, mert az anyjuk is fehér. A magokat is próbálták eszegetni, a tejet is majd megoldjuk.Köszi szépen a segítséget:) !
szívesen :)
9 hetes terhes vagy a mensesed szerint, már mehetsz orvoshoz, szívhangot is fog látni, ha valóban összajött a bébi
Ha kiderül, hogy valóban terhes vagy, szívbõl gratulálok! Igen, most már mehetsz orvoshoz, és hallani fogod a legszebb ritmust az életedben:D
A kérdező hozzászólása: Szerintem babát várok, mert 17-e után 5 nappal csináltam még egy tesztet és az is pozitív lett. De azért köszönöm a válaszokat!

A crp szintem 13 volt 10 helyett kb.25 hetesen, a dokim adott antibiotikumot, de nem néztük utána hogyan befolyásolta az antibiotikum. Most 32 hetesen újra voltam vérvételen és 21, 7 lett 10 helyett. Hasonló tapasztalatok?

A fogorvos azt mondta van bár egy nagyon picit lyukas fogam, de ezt hagyhatjuk, mert nem fáj még, majd a szülés után kezeljük. Ett?l lehet baja a bébimnek? Holnapután megyek a dokimhoz.

Legjobb válasz: Nem tudom hogy okozhat e és milyen problémát a babánál, de nekem akkor néztek crp-t, amikor NST-n túl gyors volt a babám szívverése.

Nem tudom hogy okozhat e és milyen problémát a babánál, de nekem akkor néztek crp-t, amikor NST-n túl gyors volt a babám szívverése.
A kérdező hozzászólása: És milyen lett a CRP-d, magasabb? Nekem eddig még nem volt NST de a magzati szívhang és pulzus jónak bizonyult.
10 alatt volt, ha jól emlékszem 7. Addig az NST-ig nekem is minden rendben volt, valószínû az volt a baj, hogy elõtte az uh-os doki miatt felhúztam magam és ez kihatott a babára.
Nekem 16 hetesen volt a CRP-m 15, ami elvileg 10-ig jó. Az én dokim azt mondta, hogy nincs ezzel semmi gond, sõt még a belgyógyász is, akihez járok. Azt mondták akkor kellene aggódni, ha több 100 lenne az érték. Nekem is van rossz fogam, ami néha fájdogál, lehet, hogy ez okozza emelkedést, de én nem merek fogorvoshoz menni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ma voltunk UH-n. minden ok volt, majd holnap megyek a dokimhoz, meglátjuk mit mondd.
A kérdező hozzászólása: Voltunk a dokiál. Azt mondta, hogy mivel minden más eredmény teljesen tökéletes így nagyon ne is foglalkozzunk az üggyel. Írt fel antibiotikumot, de azt mondta több vérvétel már úgysem lesz így legalább nem idegesít ez az érték. Megnyugodtam, mert több mindenkivel is beszéltem és mindenki azt mondta nem gáz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!