Találatok a következő kifejezésre: Most kaptam az AFP eredményem, (9 db)

Most kaptam meg az afp eredményem amire21.6, MOM 0.61 jó az eredményem?

Legjobb válasz: Szia,én is 2hete voltam ebben a dilemmában nekem 16hetesen volt 22,4, a másik értéket nem írják ki Egerben.Több embert is megkérdeztünk,mert kicsikével alacsonyabb volt mint a referencia érték alsó határa,de az orvos,védõnõ és egy volt szülésznõ is azt mondta hogy ezzel nem kell foglalkozni,aztán a héten voltam a 18.heti uh-on és hiába mondtam neki hogy mutatnám az afp papírom is mert lehet picurkát alacsony,a nõ el sem vette,azt mondta ezt már sehol sem nézik.A kicsit alacsonyabb érték azért lehetett mert pár nappal korábban vették le.Szerintem ne aggódj,úgy tudom h az elsõ érték 20és 100 között normális, a másik értéket sajnos nem tudom. Nevedben is köszönöm az elsõ válaszoló kedves,segítõkész hozzászólását.

Szia, én is 2hete voltam ebben a dilemmában nekem 16hetesen volt 22, 4, a másik értéket nem írják ki Egerben.Több embert is megkérdeztünk, mert kicsikével alacsonyabb volt mint a referencia érték alsó határa, de az orvos, védõnõ és egy volt szülésznõ is azt mondta hogy ezzel nem kell foglalkozni, aztán a héten voltam a 18.heti uh-on és hiába mondtam neki hogy mutatnám az afp papírom is mert lehet picurkát alacsony, a nõ el sem vette, azt mondta ezt már sehol sem nézik.A kicsit alacsonyabb érték azért lehetett mert pár nappal korábban vették le.Szerintem ne aggódj, úgy tudom h az elsõ érték 20és 100 között normális, a másik értéket sajnos nem tudom. Nevedben is köszönöm az elsõ válaszoló kedves, segítõkész hozzászólását.
Hogy most akkor mi van????Nem értem a kérdésed.Mi az a 21.6 Mom???Meg a 0.61??Akkor most melyik?? A 21, 6 Mom nem sok egy kicsit?? Szerintem tedd fel a kérdésedet újra és lehetõleg úgy, hogy értsük is!!
Én értem a kérdésed. Nézd meg a papíron, mit ír ref. tartománynak. AZ én papíromon 0.7-2.50 -ig van jelölve. De van amelyik laborban 0.5-tõl kezdõdik. Meg a korrigált MoM-ot nézd!
Már bocsi, de azért írtam, hogy írja le normálisan a kérdését, mert én még ilyet nem hallottam, hogy 21.6 Mom legyen az eredmény!!! Mivel a normál érték 0, 51 Mom és 2, 50 Mom között van...az én papíromra csak ez volt írva..a 21.6 Mom már bõven betegségre utal, és ez iszonyat magas eredmény lenne!!!
Na most esett le, hogy az a 21.6 nem Mom érték, csak pont a két szám közé írta, és nekem így félreérthetõ volt.Szóval akkor a 0.61 a Mom..az az érték teljesen jó..legalábbis az én leletem alapján, mert mondom nekem 0, 51 tõl van ráírva, hogy jó.
Nálunk 0, 4-tõl jó 2, 5-ig. Csak azt nem értem, hogy akkor nekem 0, 69-es MOM-mal minek kell mennem Debrecenbe?!
A kérdező hozzászólása: azért nem tudtam leírni rendesen mert a lelet a amit a nõgyogyásszomnak kiküldtek nem érkezett még meg telefonon kaptam ezeket az értékeket.Bocs ha vki nem értette.Nagyon köszönöm a válaszokat akkor végülis minden rendben van.

Most kaptam meg az AFP eredményem, ami 29 és a MOM az 0, 81 lett . Ez jó eredmény?

19 hetes kismami

Legjobb válasz: 29?Az rengeteg! De azért most ne omolj össze idegileg,hanem amint lehet menj el UHra.Ha tudsz még ma!Lehet csak késõn vették le,és ezért lett magas.A védõnõdet is felhívhatod,hogy most mi is van,vagy mi is lehet szerinte.Õ biztos többet tud mondani.

29?Az rengeteg! De azért most ne omolj össze idegileg, hanem amint lehet menj el UHra.Ha tudsz még ma!Lehet csak késõn vették le, és ezért lett magas.A védõnõdet is felhívhatod, hogy most mi is van, vagy mi is lehet szerinte.Õ biztos többet tud mondani.
A 0, 81 az tökéletes!!! A másik számot nem tudom, de tuti az is jó. Már rég értesítettek volna. Az elõzõ válaszolót üdvözlöm....Egy 38 hetes kismama
Elõször is nyugodj meg, az elõzõ válasz miatt írom, mert nem tudom az értékeket, de azt hallottam hogy az elsõ vizsgálatnál sokaknak téves eredmény lesz, sok oka lehet, ha tényleg rossz az eremémy ahogy írják elõttem, járj utána mielõbb, és nyugodj meg, biztos csak ilyen elszámolás lehet a dologban.Ne idegeskedj azzal többet ártasz.
Szia! 0, 81 az szerintem jó, a 29 az nem tudom mi próbáltam megnézni neked az interneten, de egyértelmûen nem igazán találtam semmit, fõleg, hogy állítólag több mértékegysége is van, de szerintem jónak kell lenni, mert különben szóltak volna, ha eltérés van. Nem tudom milyen viszonyban vagy a védõnõvel, én felhívnám és megkérném, hogy értékelje ki a leletet, nekem is õ magyarázta el, hogy egyáltalán mit takar.
Az elsõ válaszadónak üzenem, hogyha valamit nem tud, akkor feleslegesen ne idegesítsen másokat!!!! A kérdezpnek pedig azt, hogy a MOM érték 0.7-2.5 között jó, a másik érték pedig 20-100 között jó. A te eredményed tök jó!:) 18 hetes kismami
A 29-es érték miatt ne aggódj! Engem is jól megijjesztettek. Mert valószínû nálatok is azt a mértékegységet használjk mint nálunk. Nekem 67, 2 volt. Az orvosom azt mondta, hogy határeset, egy másik orvos meg, hogy tökéletes! De az ultrahang általában megnyugtat, úgyis menned kell. Ott azért többnyire kiderül van e baj, de szerintem neked SEMMI okod az aggodalomra!!! 20 hetes kismama :)
szia! szerintem se aggódj mert az AFP eredményed tök jó nekem van egy referenciaértékem amit az elõzõ terhességnél még ráírtak a papírra ugyan úgy mint mikor csak vérvételre mész ott is látod az eredményed.a referencia érték 8-80 ig , de amit elõttem írtak lehet , hogy már 20-100-ig változott.22 hetes kismama
Az én AFP-eredményes papíromra (és egyébként minden más papíromra is) ráírták a mért értékek mellett a normálértékek tól-ig határát. Az AFP-nél a normál értékek: 8-80 ug/l A MOM pedig: 0, 027-2, 7. Ennek alapján szerintem egyik érték miatt sincs aggódni valód. Emellett a mi AFP-nk 58, a MOM 1, 9. A védõnõ erre azt mondta, hogy tökéletes eredmények. Szerintem nincs semmi baj nálatok sem. Az pedig, hogy kaptál ettõl eltérõ válaszokat is, szerintem adódhat abból, hogy - ha ilyen egyáltalán lehetséges - más mértékegységekben számolnak az egyes klinikákon. Szerintem mindig kérdezd az orvosod vagy a védõnõd, hogy mit jelentenek az eredmények, ha a papírjaidon nincsenek normálértékek. Nyugalom! És jó babavárást! Szintén 19. hetes kismama
Tökéletes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)
csak az AFP-rõl tudok nyilatkozni, a többihez nem értek az AFP tényleg tökéletes! :) azt mondják 0, 7-2, 5 között jó, de a legjobb az 1 szóval minden okés! :)


Ma kaptam meg az AFP eredményemet és 53, 90 ng/ml a 16. héten, ez most nagyon rossz az átagoshoz képest?

Legjobb válasz: nekem 0,56 lett... engem felküldtek debrecenbe, de minden rendbe találtak 1. nap uh, vérvétel következõ héten mehettem is a véreredményért ami tökéletes lett!

nekem 0, 56 lett... engem felküldtek debrecenbe, de minden rendbe találtak 1. nap uh, vérvétel következõ héten mehettem is a véreredményért ami tökéletes lett!
Úgy tudom, hogy 8-80-ig normális.Elsõ neked meg MoMban van megadva az érték.Van ahol az alsó határ 0, 5 szóval nem gáz vagyis nem kell félni ha a genetikai uh adatok jók voltak.
Az AFP igencsak megbízhatatlan vizsgálat, az esetek jelentõs részében csal, mert nagyon nehéz eltalálni a tökéletes idõpontot. Nekünk mázlink volt, pont jó volt az eredmény, de mondta a védõnõ is (illetve sok ismerõs, és rokon is), hogyha nem jó az eredmény, ne is aggódjak, mert arányaiban mérve 3 mérésbõl 2 negatív eredményt hoz ki, és abból a 2-bõl is nagyon-nagyon ritka, hogy valóban probléma legyen. Állítólag fiúknál és ikreknél különösen megbízhatatlan az eredmény. Ha csináltál 12. heti kombinált tesztet és az jó lett, akkor az felülbírálja az AFP eredményét. Egyébként a MoM értéket szokták figyelni, az a lényeg. Ha a keresõbe beírod, akkor lehet is találni oldalakat, ahol kiadják mi a "jó eredmény". Nem tudom így fejbõl, hogy a tied jónak számít-e, vagy sem, de ha netán nem, én nagyon nem aggódnék miatta. 24 hkm
Nekem 51, 5 ng/ml volt, az orvos és a védõnõ szerint is jó volt az eredmény. Azóta már megszületett az egészséges kislányom. Már egy éves, nagyon ügyes mozgásban, már elkezdett járni, és több szót is mond. Nyugi, semmi gond!
Szerintem igen.
A kérdező hozzászólása: Azt olvasom a NET-en, hogy 0.7-2.5 ig jók az értékek. Az enyém nem alacsony?
a 0.7-2.5-ig, az nem a tarkóredõre vonatkozik? azt pedig a 12 hetes genetikain nézik
Az AFP után két értéknek kell lenni.A második a MoM.Azt kell nézni.És jól írtad az intervallumot, közötte kell lennie.De az orvosod majd megmondja biztosan.Az AFP nem valami megbízható.Egyébként a többi értéked teljesen jó.
ha minden negatív akkor jó, ha nem jó akkor kiirják hogy pozítiv

AFP érték-gondom van! Most kaptam meg az eredményt, 17 hetes múltam mikor levették a vért és 121, 00 ng/ml lett az eredményem. A MOM index 2.88. Van okom aggódni?

Hétf?n jött meg az eredményem és a doki egyb?l vissza is rendelt a rossz érték miatt. Csinált egy UH-t és közölte, hogy ez a magzat tökéletesen fejl?dik és ? nem lát problémát, de elküld genetikai kivizsgálásra, mert az teljes kör?. Akkor most van baj, vagy nincs???

Legjobb válasz: Ne aggódj! Az AFP amúgy is csak a 16. hét 1-4 napja közt mutat reális értéket, bár nem véletlenül nem csinálják már sehol Európában Magyarországon kívül... Feleslegesen ne vállalj kockázatot magzatvízvétellel.

Ne aggódj! Az AFP amúgy is csak a 16. hét 1-4 napja közt mutat reális értéket, bár nem véletlenül nem csinálják már sehol Európában Magyarországon kívül... Feleslegesen ne vállalj kockázatot magzatvízvétellel.
mond meg h nem vállalod és kész. egy komolyabb genetikai uh is látja ha baj van esetleg
Éppen lehet amnio magasnál is.
Magasnál NINCS amnio, csak alapos uh. Hisz nyitott gerincre, agyhiányra utalhat a magas érték. Alacsony a kromoszóma rendellenességre, csak akkor van amnio, ha alacsony.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy ennyien írtatok. Nagyon sokat olvastam errõl a magzatvízvételrõl és én sem akarom. Ezt meg fogják kérdezni, hogy akarom-e, vagy mikor mondják, hogy ezt kellene csinálni, akkor mondjam, hogy én nem engedem??
Neeeem, nem csak Mo.-n csinálják, orvos vagyok több országban is jártam gyakorlaton, mindenhol elvégezték (Írország, Franciaország, Olaszország, Svédország). http://gendiagnosztika.hu/res/img/1050/afp-ertekek-normalelo.. Picit magas, de nagyon késõn lett levéve, nem tartom értékelhetõnek. Genetika indokolt, amnio kevésbé.
5.!Igen az uh-n úgyis látnak mindent.rendszerint a 18.hétre meg se érkezik az eredmény. legalább is ide ahol lakom (vidéki város) egyik kismamának sem érkezett meg... Kedves kérdezõ ne aggódj!Egészséges lesz a babád!Szúrni nem hagynám magam, de természetesen a te döntésed...
Kedves harmadik! Én voltam tanácsadáson, és csak uh volt. Mivel nem találtak semmi aggasztót, ezért nem szúrtak. 4.voltam
Szia! Nekem az afp-m 122 ng/ml lett, a mom pedig 3, 39! Persze egybõl para!!!! Aztán megnézett sok orvos, és voltam az 1 sz. nõi klinikán genetikai tanácsadáson, és ott is minden rendben volt. ott mondták, hogy nagyon sok kismamának elszámolják az értékeit. Az afp eredmény magában semmi nem ér, csak a 18 hetes genetikai uh.-gal együtt. De ha uh.-on nem látott az orvos semmit, akkor nem lesz gond!! Csak nyugi, minden rendben lesz!!! 27 hkm
2.vagyok!El ne menj genetikára! bnõmnek megszúrták a lepényét és baj lett belõle....bocsánat a horrorért nem akarok rém történetezni, de én nem vállalnám a kockázatot az biztos...
16+0-án megcsinálták azt Afp-met.a 26!. hétre érkezett meg...no comment..mondtam a dokinak azt mondta nagy ívben tojik az afp-re mert ha vmi rendellenesség van azt látja uh-n...úgyhogy meg se nézte a papíromat.egyébként a védõnõ szerint is egy teljesen felesleges vizsgálat!Tényleg nem csinálják már sehol.
A kérdező hozzászólása: Most találtam egy cikket és valóban javasolható a magzatvízvétel emelkedett és alacsony AFP értéknél is, de mivel ez sem 100%, így több a kockázat(esetleges vetélés), mint a "haszon"!

Most kaptam meg az AFP értéket. AFP-terhes:63.40 ng/ml MOM:1.98 korr MOM:1.77 Jók-e az eredmények?

Legjobb válasz: A MOM értéket kell figyelni,mert ez az amit már a terhességed egyéni adataihoz "igazítanak". Ennek a MOM értéknek normál esteben 0,08 és 2,50 közöttt kell lenni. Neked az eredményed teljesen jó.

A MOM értéket kell figyelni, mert ez az amit már a terhességed egyéni adataihoz "igazítanak". Ennek a MOM értéknek normál esteben 0, 08 és 2, 50 közöttt kell lenni. Neked az eredményed teljesen jó.
Szia!Persze, hogy jó!De nincs odaírva a papírodra, hogy negatív? Mert az enyémre ráírták.A védõnõ adta oda nekem és még Õ is mondta, hogy minden rendben. Boldog babavárást kívánok! 19 hetes
teljesen jó:)
A MoM értéket 0, 7-2, 5 között tekintjük a normál tartományba esõnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik. http://picurom.blog.hu/2008/09/04/az_afp_ertekelese
Igen, jók.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!!!

Kombinált teszt eredménye 1:50000-hez, az AFP-m viszont rossz lett. Most akkor melyiknek higyjek? UH-ra időpontot csak Csütörtökre kaptam.

Legjobb válasz: Az aFP nem mindig pontos, a kombinált teszt jó szokott lenni, de a legbiztosabb a magzatviz minta.

Az aFP nem mindig pontos, a kombinált teszt jó szokott lenni, de a legbiztosabb a magzatviz minta.
A kombináltnak higgy! Az AFP megbízhatatlan, nagyon sok tényezõtõl függ.Engem az orvosom és a védõnõm is elõre figyelmeztetett, hogy ha rossz is lesz az AFP, ne gondoljak semmit róla, mert nem mérvadó eredmény.
Azt gondolom ez az eredmény elég megnyugtató nem?????Az enyém 1:120 volt.Csináltattam magzatvíz vizsgálatot, minden rendben volt.Az AFP elavult.A dokim szerint arra jó, h bestresszelje a kismamikat.Egy 16 hetes baba anyukája
Tudom, hogy régi a kérdés, de épp most akartam én ezt kiírni szó szerint. Végülis mi lett veled? Egészséges a baba?

Most kaptam meg azt apf eredményt. Afp 48. 0, MoM1 1.33. Ez jó?

Véd?n? azt mondta, hogy igen, egy ismer?sömnek meg azt mondták genetikai tanácsadáson, hogy Mom-nál 2-2,5 között jó az érték. Kell félnem valamit?l?

Legjobb válasz: Szia, nekem ugyanennyi volt mindkét értékem. Teljesen jó az eredmény. Rá egy hétre voltam genetikai uh-n, ott is mindent rendben találtak. A MOM érték 0,7-2,5 között jó, tehát nyugodj meg, a tiéd is rendben van.

Szia, nekem ugyanennyi volt mindkét értékem. Teljesen jó az eredmény. Rá egy hétre voltam genetikai uh-n, ott is mindent rendben találtak. A MOM érték 0, 7-2, 5 között jó, tehát nyugodj meg, a tiéd is rendben van.
MOM 0, 7-2, 5-ig jó. Az AFP egyébként is elég megbízhatatlan módszer.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!