Találatok a következő kifejezésre: Most kaptam a (902 db)

A kisfiam most kapta a 15 hónapos oltást és eddig a kötelezőket kapta meg. Ti mely adhatókat adattátok még be, hogy megóvjátok?

kérlek oltásnevet, beadási kort és ha van, akkor árat is írjatok nagyon szépen köszönöm a segítséget

Legjobb válasz: Ha oltást veszel a gyógyszertárban, vigyél hûtõtáskát, vagy rögtön oltás elõtt vedd,és a gyógyszertárból már egyenesen a rendelõbe menjetek, nem jó, ha kint áll.

Ha oltást veszel a gyógyszertárban, vigyél hûtõtáskát, vagy rögtön oltás elõtt vedd, és a gyógyszertárból már egyenesen a rendelõbe menjetek, nem jó, ha kint áll.
Szintén a Prevenárt, és a Menjugat oltást kapta meg.Nem kell ismételni, mert 1 éves kora után kapta.Árat nem tudok, mert a gyerekorvosunk mindig "ügyeskedik"(bartelezik, vagy promóciós célból kapja)valamit, így mi más áron kapjuk.
Én a kullancs ellenit is beadatom maJD, és a másodiknak már a rotát is!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen Várom még a válaszokat, kérem írjon, aki tud a kérdéssel kapcsolatban segíteni még nekem. sziasztok
Attól függ miért kaptad a büntetést és a próbaidõt
A kérdező hozzászólása: Hali!! Köszi a választ! Hogy miért kaptam;: kisebb lopás vétsége miatt! Ha lejár a próbára bocsájtás és a pénzbüntetésemet is kifizettem, lehetséges hogy felvennének rendõrnek??
ha valaki rendõr akar lenni ne lopkodjon.. -.- egyébként sztem nem lehet.
de lehet erkölcsit kell kérni de nem tudom , hogy ilyen esetbe adnak e?


Nekem mindig meghalnak a szobanövényeim, de most kaptam a barátomtól egy cserepes rózsát, és szeretném ha ez most túlélné. Hogyan gondozzam?

Mennyit locsoljam, vegyek-e tápot, mire figyeljek. Az nagy probléma, hogy a szobámban csak a polcon van hely, ahová kevés fény jut csak? Tavasszal ki lehet majd ültetni?

Legjobb válasz: Ha valaki tud infókat, nekem is hasznos lenne, mire hazahoztam a virágot "elfagyott" egy virágja, (olyan mintha száraz lenne, de mivel máshol virít, csak az a bimbó és körülötte pár levél hervadt, meg tapintásra nem hervadt, ezért gondolom fagyott) azt le kéne vágni? vagy melegben feléledhet?

Ha valaki tud infókat, nekem is hasznos lenne, mire hazahoztam a virágot "elfagyott" egy virágja, (olyan mintha száraz lenne, de mivel máshol virít, csak az a bimbó és körülötte pár levél hervadt, meg tapintásra nem hervadt, ezért gondolom fagyott) azt le kéne vágni? vagy melegben feléledhet?
http://www.edenkert.hu/szobanoveny/gondozas-es-apolas/belter.. de itt nincs szó fagyásról, ha valaki tud valamit, légyszi írja le ide. köszi
Szia! Acserepes rózsa kerti nõvény tehát mindenképpen ki kell ültetned ha jobb idõ lesz. Addig is ha tudod tedd hûvösebb és világos helyre mert tönkre fog menni az is. Sok sikert hozzá!
En is mindig kiultettem, bar 3-bol kettot megtamadtak a tetuk, de a harmadik 3 eve gyonyoru :)

Most kaptam a hirt, hogy meghalt egy volt osztálytársam. Én 8 hetes terhes vagyok és anyukám azt mondja h kismamaként "nem szabad" elmenni temetésre. Mi a teendö ilyenkor?

Szerintetek? Hasonló helyzetben más mit tenne?

Legjobb válasz: Miert ne mehetnel el terhesen temetesre? Igen szuletunk es meghalunk, es most te pedig terhes vagy! Aztan nagyon nagy dolog hogy te terhes vagy. Huha! Anyukad jo lesz ha teged bezar egy kalitkaba! Ja, aztan azt hallottad mar hogy a terheseknek csak az utca jobb oldalan szabad menni?!

Miert ne mehetnel el terhesen temetesre? Igen szuletunk es meghalunk, es most te pedig terhes vagy! Aztan nagyon nagy dolog hogy te terhes vagy. Huha! Anyukad jo lesz ha teged bezar egy kalitkaba! Ja, aztan azt hallottad mar hogy a terheseknek csak az utca jobb oldalan szabad menni?!
Nekem közeli ismerösöm halt meg, és nem mertem megnézni, féltem ha làtni fogom, akkor sirogörcsöt kapok(én is érzékenyebb tipus vagyok) Nem mentem el de nem babona szempontjàbol, hanem mert féltettem a babàmat a stressztöl. Menj ki a temetöbe késöbb egy szàl viràggal, meg gyertyàval. 21 hetes kismami
Szia. Én voltam 21 hetes terhesen temetésen. A nagyapámat temettük. Miért ne lenne szabad elmenni, végsõ búcsut venni? Ha közel álltál hozzá menj el nyugodtan. Részvétem.
Személy szerint én nem vagyok babonás én elmennék. Ha neked fontos volt az osztálytársad és nem hiszel a babonában menj el nyugodtan, nem ezen fog múlni a babád egészsége. Anyukád bíztos csak jót akar nektek.
Ha nagyon közel állt hozzád, akkor menj el, ha annyira nem, akkor otthon emlékezz rá.
én nem mennék el , mert tudom magamról, hogy nagyon sajnálnám és ez fájna nagyon. és azt is tudnám, hogy a stressz árt... gyújtanék egy gyertyát, elmondanék egy imát. így is lehet megemlékezni rá. de ez csak az én véleményem, te döntsd el mit szeretnél. Sajnálom a volt osztálytársadat. szegény. :(
Ha babonás vagy: van az a babona, hogy terhes nõnek nem szabad halottat látnia. De gondolom nem nyílt koporsós temetés lesz... Én 8 hetes voltam, mikor meghalt a bátyám motorbalesetben. Nem könnyû feldolgozni :( Viszont a babám jól van... Üdv, 33 hetes mam.
Szia! Én nem mentem volna temetésre, már csak azért sem, mert én még az adó 1%-s kampányokat is végigbõgtem. Ha erõs vagy (nem olyan bõgõmasina, mint én voltam), akkor menj el, de semmiképpen ne egyedül, legyen valaki, aki rád figyel.
Az elsõ levélíró vagyok és szerintem helyes döntést hoztál és bíztosan anyukád is megnyugszik. Szép és gondtalan babavárást.
A kérdező hozzászólása: az utolsó válaszoló sztem ne ide irosgasson hanem egy pszichologusnak! köszönöm a véleményedet! bravo
A kérdező hozzászólása: Léynegében nemvoltam vele nagyon beszélö viszonyban és babonás is vagyok ezért sztem majd a temetés után pár nappal viszek virágot a sirjára és uyg emlékezek rá.
nekem is meghalt egy évfolyamtársam, és én nem mentem el a temetésre, hanem utána pár héttel vittem a sírjához virágot, és ott és úgy emlékeztem Rá! Részvétem.
Sziasztok. Hát lehet, hogy nagyon tudatlan vagyok, de Én ilyen hülyeséget még életemben nem hallottam, hogy terhes nõ ne menjen temetésre, meg ne lásson halottat stb. Én nemrég voltam egy kollégám temetésén, 21 hetes voltam akkor kb. Azért mentem el, mert így éreztem helyesnek, plusz, szerencsére, nem vagyok túlérzékeny, nem mondanám, hogy maga a temetés megviselt volna. Inkább az adott ember elvesztése fájt, de az fájt volna akkor is, ha nem megyek el a temetésre. Szerintem, azt tedd, amit helyesnek és jelen állapotodban kényelmesnek érzel. Ha rossz érzéseket kelt Benned a temetésen való részvétel, akkor ne menj el. De ne ilyen idióta babonák miatt cselekedj így, vagy úgy....
Az unokanõvérem nem jött el a nagymamánk temetésére, nem emlékszem pontosan mennyi idõs volt, de az utolsó három hónapban volt az biztos.Akkor megvetettem.Hozzáteszem február elején volt és nagy fagy volt.Most hogy én is babás vagyok én is meggondolnám mert kb 10 percet ha bírok egy helyben állni mert elfáradok gyorsan.Így aztán mostmár megértem õt is.Amúgy a babona szerintem hülyeség, ez pont olyan hogy nem szabad megvenni a babának hamar a cuccokat, én megvettem kb 7 hetes voltam az elsõ zoknit.Nem hinném hogy egy zoknitól vagy a te esetedben egy temetéstõl függne.Én személy szerint Istenben hiszek nem a babonákban.De te dönts, neked mi alegjobb, szerintem így a legtisztább. 13 heteske
Az élet és halál elválaszthatatlan, ezért ha nincs egészségugyi gondod nyugodtan menj el. Nekem eskuvom elott három rokonom halt meg egy hónap alatt, akkor a babona szerint férjhez sem mehettem volna?! Egy 32. hetes kismama
Szia én még ezt a babonát nem halottam, hogy nem szabad terhesen temetésre menni és halotat megnézni.Sajnos nekemis a nagypapám haltmeg 1 hónapja akkor voltam 23 hetes és nagyon megviselt és még megis néztem sõt volt, hogy egyedül voltam bent a ravatalozóban vele a babonákba nem szabad hinni.Dönts szived szerint.

Tejdiétára vettek: ihatok laktózmentes tejet, laktózmentes rudit, és jégkrémet? Most kaptam a páromtól olyan lelkesen keresett nekem ilyet.

Legjobb válasz: Ha csak tejcukormentes étrenden kell lenned, akkor ihatsz-ehetsz ilyeneket. Ha teljesen tejmentesre, akkor NEM!

Ha csak tejcukormentes étrenden kell lenned, akkor ihatsz-ehetsz ilyeneket. Ha teljesen tejmentesre, akkor NEM!
Nem mindegy hogy laktóz vagy tejfehérje!!!
Bizony, nem mindegy! A kazein (tejfehérjénél) még felvágottakat sem mindet szabad, csak növényi tejeket.
NEM, semmi tejszármazékot! Ha tejmentes diétára fogtak, gondolom szoptatod a babád és tejfehérje érzékeny, úgyhogy semmilyen tej, se tejpor, se tejsavópor, se laktóz, se joghurt, se semmi.
Nem, még bizonyos gyógyszerek is tartalmaznak tejszármazékot.babáknál pedig a probiotikumok.Tej helyett rizs-, zab-kókusz-, mandulatej, ha nem vagy rá allergiás.Szójás cuccokat is érdemes kerülni és majd a tojást is figyeld, mert ezek párban járnak, sajnos.Péksütik, kenyerek is tartalmaznak.Meg tudod nézni a táplálékadatbankban. Linkelem:http://www.taplalekallergia.hu/index.php?content=2
A kérdező hozzászólása: megnéztem pontosan a zárójelentést (még csak most vettek tejdiétára) és az van rajta hogy tejfehérje diéta! tehát akkor felejtsek el mindent. :(
A gyerekem 6 éve ilyen diétán van. Ne szomorkodj. Nem vészes. Inkább most nõjje ki, mint aztán évekig küzdjön az allergiával.

Segítség! A teknősöm beteg? Most kaptam a bébi sárgafülü ékszerteknőst berendeztem neki az aquaterráriumot ( kb 60 cm hosszu és 40 cm széles) van kis kő amire kimászhat és most raktam vízmelegitőt is neki, de nem eszik. Mi lehet a baj?

Még túl zaklatott, vagy nem szokta meg az új környezetet???Nagyon aggódom érte, mert tudom h aktívabbnak kellene lennie, de elég lassú, de amikor beleraktam a vízbe egybl az aljára ment és fúrta volna magát lefele a kavicsok alá. Nagyon félénk. Továbbá az lenne a kérdésem, hogy a vízmelegít?t lehet függ?legesen tenni? Nem rázza meg? most srégen van ( a halas akváriumól vettem ki )

Legjobb válasz: Egyébként száritott razborával kezdtem utánna lisztkukaccal ( teknõs heti menüm van) de egyáltalán nem eszik :'( 2 napja van nálam a picike

A kérdező hozzászólása: Egyébként száritott razborával kezdtem utánna lisztkukaccal ( teknõs heti menüm van) de egyáltalán nem eszik :'( 2 napja van nálam a picike
Mert még gyerek volt nagyon, nemrég kelhetett, ...ezt úgy képzeld mint embergyereknél a csontosodás...kb:) , hogy emberéknél a koponya csecsemõkorban még porcos, puha, stb., no, ha ez páncél lenne, ugyanúgy látnád a fejlõdését, mint a tekinél. Ez marha érthetõ volt:) ) Remélem haladsz vele, és sokáig boldogít téged, mint felelõs (kérdezõ) állattartót.:)
A kereskedésben feltételezem pici vízben volt, egy rakat másik teknõssel...most nem kell neki még ennyire mély víz, bõven elég akkora, mint õ maga...1x-es páncélhosszúság:) Majd ha növekszik, lehet több víz. Vízicsigától meg nem fog megijedni, ösztönszerûen ismeri, hogy az kaja...persze ne egy kifejlett méretes tányércsigát vigyél haza.:) És hagyjad. Ne szaladgálj oda nézegetni, hadd ismerje meg rendesen a helyét. A kevesebb víz fontos.
A kérdező hozzászólása: igen lisztkukac. igen van itt egy holtág ahol találhatok vízicsigákat, de annyira fél h szerintem kiugrana az akváriumból ha meglátná, de a hallal megpróbálom, meg van surimi halrudacska, abból is vágok le neki. Igen valóban a kövek alá bújik, de ennyire fél??? akkora az akvaterráriuma, hogy fél perc mire nagy nehezen megtalálom.A teknõs páncéljának a hossza kb 3 cm. Olvastam h minimum olyan mélynek kell lennie, minta páncéljának a háromszorosa ( lehet h neki kevés a víz benne, mert az elején uszni se nagyon tudott, de mostmár tud, de ha visszarakom a vizbe lesüllyed és nem lebeg)Nagyon fél, mert mindig a növények alatt van.
óó, vízicsigát is szedhetsz neki vmely patakból, ha van olyan feléd, de a heti menü csak ilyen vásárló-csábító, nem épp rendes kaja...a kukac (liszt?) is fehérje-pótló, nem sok tápértékkel, fõleg szárítva.
Esetleg megpróbálhatnál igazi (nem szárított) halból egy darabkát. Ha elõled menekül a kavics alá, akkor hagyni kéne neki egy kis teret... A vízmelegítõ teljesen mindegy hogyan van, a lényeg, hogy ellepje a víz, akár meg is csavarhatod, senkinek nem lesz semmi baja.:) Még fejjel lefelé is beteheted.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de már 5 napja nálam, van és még most sem eszik :( kukac van neki berakva, meg kishal ( szárított a heti menübõl) de egy nap után kiveszem és frissebbet rakok be, mert teljesen elázik
Az enyém 4-5 hónapos(pézsmateki), és 2 hónapja van meg.Nekem már az elsõ naptól evett, de nyugi, meg kell szoknia a helyét, majd pár nap múlva biztos fog enni:) Én is heti menüvel kezdtem etetni, de annak a többsége szárított kaja, semmi tápanyag nincs benne.Kisállat-kereskedésben van fagyasztott apróhal, persze felengedve add neki, biztos imádni fogja, és teli van vitaminnal, tápanyagokkal:) Liofilizált kaját is adhatsz neki, de szárítottat inkább ne!Élõ, fagyasztott vagy liofilizált lisztkukacot, rovarokat, szúnyoglárvát adj neki, de a legfontosabb a hal!:)
Nekem 8 éves a teknõsöm, és tisztán emlékszem rá, hogy az elsõ napokban én is kb ennyire meg voltam ijedve mint te, mert nem evett. Aztán egyik nap ( kb 3 nap múlva )észrevettem, hogy elfogyott a betett kaja. :) Szóval nyugi, csak szoknia kell a környezetet szerintem. :)
A kérdező hozzászólása: Pontosan 28 fokos a vize, megmértem
A kérdező hozzászólása: Segítség
A kérdező hozzászólása: Lehet vízszintesen rakni a halas vízmelegitõt?? mert a halaknál függõlegesen volt benne de teljesen ellepte, de félek h ha teljesen belemeríteném, akkor megrázhatná az áram, igyhát most srégen van
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ!!! JAJJ ELÍRTAM!! VÍZSZINTESRE GONDOLTAM:$
az "ár" helyett "már"-t akartam írni :)
Szia! Igaz nekem ár 8-9 éves teknõseim vannak, de amikor megvettem anno akkor õk sem ettek az elsõ 1-2 napban, az új hely még szokatlan nekik, és kell nekik idõ, hogy az étvágyuk is megjõjjön. A vízmelegítõrõl meg, szerintem lehet függõlegesen, bár nekem széttörték, így halaknak valót vettem, mert az sokkal masszívabb és nekem az függõlegesen van.(Bár csak télen használom, mert egész nyáron kint vannak kertitóban).
Nem hideg a víz? akkro szoktak belassulni
A kérdező hozzászólása: Igen :) mindent köszönök. Tegnap nagyon örültem, mert elkezdett enni. A tubifex nála a nyerõ... szép kis egészséges. A hasán a kis beforradásnál én is arra gondoltam, hogy talán ott táplálkozott a tojásból. Amúgy meg egy lány teknõsét a halálból hoztam vissza, õ is bébi volt, csak az enyémnél féltem, hogy valami rosszat élt át a kereskedésben.

Sony Ps3 FAT 60gb (CECHC04) 4.46 internetről frissítve . Hogyan lehet játékot tölteni rá pc-n keresztül? Most kaptam a konzolt és nagyon kezdő vagyok még, és elkelne a segítség aki ért hozzá az kérem írja le az elejétől a végéig.

Letöltöttem már rengeteg cfw-t pendrivére raktam van amelyik el is indul de 76%-nál az írja hogy 8002f828 corrupted file. Már tanácstalan vagyok nagyon megköszönném ha valaki segítene.

Legjobb válasz: Otthon te nem tudod megcsinálni.

Otthon te nem tudod megcsinálni.
A kérdező hozzászólása: Miért mi van vele? Vagy mi az amit nem tudnék megcsinálni?
15 ezerért szokták vállalni a szervizek. Ingyen nem megy. Ezért mondom, hogy nem tudod megcsinálni. Komoly eszközök kellenek hozzá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!