Találatok a következő kifejezésre: Most jott masodjara (24 db)

Hát sajna az elsö closti kura nem jött össze. Mikor kezdjem szedni ha most jött meg este 10 orakor, akkor is holnap a második napon?

Legjobb válasz: nekem sem jött ösze az elsõ clostival. nekem 2 napja jött meg. de nekem nemkell szednem a következõ honapban semmit mert nekem volt pém de a méhnyálkahártyát megvékonyitotta a clsoti. és a closti a következõ honapra is hoz peteérést. de mát mellékhatása nemlesz. neked a doki nemondott semmit hogy mikor kell szdened? mert ha nem akkor a 2. natol

nekem sem jött ösze az elsõ clostival. nekem 2 napja jött meg. de nekem nemkell szednem a következõ honapban semmit mert nekem volt pém de a méhnyálkahártyát megvékonyitotta a clsoti. és a closti a következõ honapra is hoz peteérést. de mát mellékhatása nemlesz. neked a doki nemondott semmit hogy mikor kell szdened? mert ha nem akkor a 2. natol
Én is pont itt tartok, nekem tegnap este 7-kor jött meg az elsõ clostis hónap után. Én ma kezdem ismét szedni, az orvosom utasítása szerint mindkét hónapban a másodiktól a hatodik napig napi kettõt. Bízom benne, hogy most lesz peteérésem, mert az elõzõ hónapban a hõmérsékleti görbém szerint nem volt. Szerintem szedd úgy ahogy az elmúlt hónapban szedted.
Az elõbb nem válaszoltam teljesen: Én úgy tudom a ciklus elsõ napjának az tekinthetõ amikor nagyobb mennyiség van. Tehát ha este 10-kor csak maszatolás volt, akkor ma van az 1.nap, ha már folyamatosan érezhetõ volt, akkor ma kezd a clostit. Nekem tegnap néha-néha egy-egy folt megjelent, én is azon gondolkodtam nap közben, hogy melyik lesz az 1.nap, de 7-kor megoldódott.
A kérdező hozzászólása: az igazság hogy csak barna szerü maszatolás van, akkor ha megyek pisilni, pedig pénteken abbahagytam a norcolutot.
Az elõzõ válaszoló vagyok. Nem vettem észre, hogy írtál, bocsi. Én is szedtem Northolucot még a múlt hónapban, az abbahagyás után 2 nappal bõ vérzéssel megjött. Közben máshol utánaolvastam, mert engem is izgat a kérdés: nagyon hozzáértõ kommentek szerint ha du. 4 után jön meg, akkor csak a másnap az 1. nap. Most légy okos:) ) Végül is hogy döntöttél?
A kérdező hozzászólása: a délután 4 utáni másnap vettem be:) ) majd meglátjuk mikor lesz peteérés:)

Mit tegyek, hogy rendesen tudjak székelni? Attól félek ebből lesz egy másik bajom. Van egy belső aranyerem, most már másodjára jött ki. Az első nem volt ennyire rossz. Most nem tudok wc-re menni, mert amint elkezdek

nyomni és a széklet megindul,hozzáér az dudorokhoz,iszonyatosan elkezd szúrni,és érzem hogy feszül a a bőröm,végbelem,és szét akar szakadni.Segítsetek ha tudtok!

Legjobb válasz: Még Én vagyok.... Tudom hogy vannak hasonló kérdések, de ez itt az Én konkrét problémám. Kamilla fürdõt veszek,Paraffin olajat iszok,és mindenhez tejfölt eszek.De enni sem merek,mert akkor gyakrabban megyek wc-re.Használok orbáncvirágolajat is,amivel kívülrõl kenem be,és naponta a Reparon kúpot is.Anyum már megjárta ezt,Õt mûtötték,pedig nem akarta az orvos..Az Õ tanácsára csinálok mindent,azt mondta ha orvoshoz megyünk,elõször semmit nem csinál,csak megkínoz,aztán felír kúpot.Csak végsõ esetben mennék dokihoz.Aki tud,segítsen.Köszönöm!

A kérdező hozzászólása: Még Én vagyok.... Tudom hogy vannak hasonló kérdések, de ez itt az Én konkrét problémám. Kamilla fürdõt veszek, Paraffin olajat iszok, és mindenhez tejfölt eszek.De enni sem merek, mert akkor gyakrabban megyek wc-re.Használok orbáncvirágolajat is, amivel kívülrõl kenem be, és naponta a Reparon kúpot is.Anyum már megjárta ezt, Õt mûtötték, pedig nem akarta az orvos..Az Õ tanácsára csinálok mindent, azt mondta ha orvoshoz megyünk, elõször semmit nem csinál, csak megkínoz, aztán felír kúpot.Csak végsõ esetben mennék dokihoz.Aki tud, segítsen.Köszönöm!
A paraffinolajat sokszor javasolják székletlazítónak, de szerintem Neked kéne egy enyhe hashajtó, hogy mindennap menni tudj, és ne sûrûsödjön be a székleted. A patikában vény nélkül is kapható több, pl. a Leavolac, ez egy édeskés szirup, a cukorbetegek kivételével mindneki ihatja. Vagy vehet szûztea-kapszulát, ebbõl lefekvés elõtt két szem, és reggelre lesz eredmény. Ne félj a székeléstõl, ha visszatartod, hogy ritkábban kelljen menni, az kihozhatja az aranyered. A Reparon kúppal és kenõccsel is nekem jó tapasztalataim vannak, de megpróbálhatod még a Hemoridot vagy a Spertit is. (Ezek is jók, de nekem a legjobb a Reparon volt.) Van még egy nagyon jó gyógyszer, de elég drága, viszont vény nélkül kapható: Detralex. Ebbõl kell 3*2 ha kijött az aranyered, egyébként pedig csak néha, ha érzed.
A széklet lágyításhoz érdemes egy olyan napot tartani amikor csak gyümölcsöt és mondjuk mogyorót eszel. A svédcsepp is segíthet az aranyeres panaszon. Én elmennék dokihoz ha a Reparon egy hét alatt nem hoz változást.
A szilvalekvár a legjobb. Minden nap egyél egy pár kanállal, húgom is ezt használta. Amúgy egészségügyileg meg egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, rostos üdítõt, mert nagyon jól lágyítják a székletet. Én mióta így változtattam az étrendemen mindig irtó hamar és könnyen "végzem a dolgom", hiszen mindig lágy így a székletem.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, köszönöm hogy válaszoltatok! A hashajtót azért nem szeretném használni, mert annyira híg székletet nem szeretnék. Ahhoz a kevéshez amit eszek, mindig eszek tejfölt. Ma sikerült wc-re mennem...kétszer próbáltam, mert éreztem hogy kell, és amikor ott voltam valahogy nem akart összejönni, mert éreztem hogy szétszakadok, fájt, szúrt minden...aztán harmadjára, szerintem akkor már nagyon kellett, sikerült, persze iszonyatosan fájt, közben is és utána is..aztán gyorsan megfürödtem és 20 percig ültem a kamillás fürdõben, majd Reparon kúpot használtam.A felhelyezés nagyon fájt, mindig lassan csinálom, de mikor fent van, úgy érzem feljebb csúszik, de át a púpokon, mert az a legfájóbb.Nagyon bízom benne hogy lassan de biztosan megszûnik ez a dolog, de ha van még jó ötlet, tanács azt szívesen meghallgatom!
mindezek kipróbálása mellé igyál meg naponta legalább 2 liter vizet nekem ez segített, iszonyú keveset ittam egy nap (kb.3-4 dl), de most már szinte magától kicsúszik a "cucc" :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Jó úton haladok szerintem, csak nagyon lassan.Ha wc-re kell mennem, azt úgy érzem hogy elkezd fájni, mert irritálja az aranyerem, vagy nem tudom mik vannak ott.. :( aztán persze fáj ahogy wc-zek, de nem annyira mint akkor mikor megírtam ezt a kérdést.Mostanában kevesebbet fáj, de tapasztaltam azt is hogy a Reparon kúp is irritálja..nagyon fájt egyik nap, elmentem wc-re, csak a kúp jött ki, sárga olajos formában (nem egyben) és utána sokkal jobban éreztem magam.
ha szoptatsz akkor nincs ezzel még gond.
Miért nem mész dokihoz, mikor ez abszolút nem normális.A szülés utáni elsõ menstruáció után teljesen rendszeresen meg kellett volna jönnie.
szoptatsz még?
ez nem igaz. Szoptatás mellett még egyéltalán nem bizttos hogy beáll rendszeresre és sok anyukának szoptatás után sem áll be rögötn hanem kell pár hónap hozzá. fél éven belül kéne beállni rendszeresre.
A kérdező hozzászólása: Igen. szoptatok, és azért nem voltam orvosnál, mert azt sem tudtam, hogy ez nem normális, pont ezért kérdeztem.
A kérdező hozzászólása: kösz mindenki.
szerintem ez teljesen normális :)

Július közepén volt missed Ab-m. Azóta most jött meg másodjára. Baj ha nem mentem vissza kontrollra?

Igen, tudom elhanyagoltam. Csak az abortusz alatt eléggé megkínoztak (lelkileg és fizikailag is), és jelenleg nem bírnám még elviselni ha n?gyógyászhoz kéne mennem. Lehet ett?l valami bajom?

Legjobb válasz: sajnos nekem is volt,de nem értem,hogy testileg miért hurcoltak meg? engem altattak,így semmit nem éreztem,még utána sem! az viszont tény,hogy lelkileg rettenetes nehéz volt! feltétlen menj vissza kontrollra! nem hiába van az kitalálva! jó egészséget!

sajnos nekem is volt, de nem értem, hogy testileg miért hurcoltak meg? engem altattak, így semmit nem éreztem, még utána sem! az viszont tény, hogy lelkileg rettenetes nehéz volt! feltétlen menj vissza kontrollra! nem hiába van az kitalálva! jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: 3csaj, ez lemaradt.
Szia tudom milyen szörnyû sajnos én is átestem rajta , de azért menj el kontrollra , mert kell hogy megnyugtassanak és tudd hogy minden rendben. Most még nem tûnik ez fontosnak , mert gondolom még messze vagy attól , hogy újból ezzel kapcsolatban tervezgess, de majd eljön az idõ amikor már újból tervezgetel és akkor fontos lesz hogy minden rendben legyen. Tapasztalatból mondom , keresztül mentem azon amit érzel és sok erõt kivánok neked
Baj, mert a kontroll pont azért van, hogy késõbb ne legyen problémád a teherbeesésnél, , esetleg még roszabb, mert azt is ellenõrzik, hogy nem maradt-e bent fertõzékeny szövet, gyulladás stb..
A kérdező hozzászólása: testileg azért mert engem nem altattak. Mielõtt elkezdtem vérezni elõtte 3órával ette és ezért nem altattak, ez volt az indik. Úgyh éreztem mindent, üvöltöttem a fájdalomtól õk meg üvöltöttek velem. A doki úgy beszélt velem mint egy kutyával, az asszisztens csaj meg tök gúnyos volt velem, hogy úgy viselkedek mint egy gyerek és csak hisztizek, amúgy meg õ nem hiszi el, hogy ez ennyire fáj! akkor mondtam neki, hogy akkor szívesen helyet cserélek vele. És NÕ volt. Nem pasi, hanem nõ. Úgy gondoltam õ jobban megérti min megyek keresztül, de nem. Nagyon kellemes "élmény" volt amikor kitágítottak a doki feldugta a kezét, és éreztem ahogy felnyúl a méhembe, és kaparja belõle a vért. Úgyh most egy kicsit megundorodtam a nõgyógyászoktól.
A kérdező hozzászólása: indok, bocs
Te most viccelsz? A méhkaparás nem egy sürgõsségi mûtét, hogy ne lehessen elhalasztani. Engem a vérzés kezdete utáni 3. napra rendeltek vissza a mûtétre, igaz, hogy elõbb bementem egy nappal, mert nagyon görcsöltem, de még akkor is csak befektettek és másnap mûtöttek. Amúgy a kontroll teljesen felesleges volt nálam. A doki csak megkérdezte, hogy hogy vagyok, volt-e vérzésem és meg sem akart vizsgálni, de én megkértem rá. Akkor is csak manuális vizsgálat volt, tehát nem csinált uh-t, úgyhogy azt nem láthatta, hogy minden kiürült -e.
A kérdező hozzászólása: Nem viccelek, így történt! Amikor bementem ömlött belõlem a vér, de annyira, hogy hiába raktam be betétet, folyt a lábamon is. Elõször õk is azt mondták, mivel most ettem (addigra már eltelt az a bizonyos 3óra, mire beértem a kórházba) várnak még három órát és utána mûtenek altatásban. De 5perc múlva megjelent a mûtõsfiú, h mégsem várnak. Gondolom vasárnap este 10kor nem akart mûteni inkább pihenni, de én meg pont leszartam, h neki mi a kényelmes. Másnap meg jött a szobámba abortuszos csaj vihogva és amikor az egyik odafordult hozzám, hogy "látom, te már túl vagy az abortuszon, na milyen volt?" ja és ezt szintén röhögve, na akkor mondtam, h nekem ebbõl elég!

Most jott meg masodjara es korom fekete nem ver ahogy volt eloszor vajon mitol van?

Legjobb válasz: Az állaga olyan mint volt vagy sûrûbb?Mert ha sûrûbb,akkor sztem alvadt vér.Sokan mondják azt(felnõttek),hogy baj az,ha valakinek alvadt vér van csak(vagy az is van).Anyum is megkérdezte a nõdokijától és azt mondta,hogy teljesen normális.Ha kellemetlen szagú,fáj vagy zavaró akkor beszéld meg anyuddal és menj el dokihoz!!Remélem segítettem.

Az állaga olyan mint volt vagy sûrûbb?Mert ha sûrûbb, akkor sztem alvadt vér.Sokan mondják azt(felnõttek), hogy baj az, ha valakinek alvadt vér van csak(vagy az is van).Anyum is megkérdezte a nõdokijától és azt mondta, hogy teljesen normális.Ha kellemetlen szagú, fáj vagy zavaró akkor beszéld meg anyuddal és menj el dokihoz!!Remélem segítettem.
Második alkalommal nekem is rengeteg volt, és tartott vagy 10 napig. Szerintem teljesen normális. Azt tudom mondani, amit az elõzõ hozzászóló. Ha fáj, akkor mondd el Anyukádnak és látogassatok meg egy orvost.

Dominó cicám elszökött, ez már a második, elsőre a szomszéd utca egyik házából (vagy háza felől ) jött ki. Most már ez a második nap, két nappal ezelőtt este szökött el. Hívogatom, hívigatom, de nem jön. Hazajöhet? Vagy nem?

És lehet plakátokat kiraknio villanyoszlopra,vagy ezért büntetnek?

Legjobb válasz: Hat nem tudom nekem is volt elszokve a macskam 4 napig de haza jot remenykedj.

Hat nem tudom nekem is volt elszokve a macskam 4 napig de haza jot remenykedj.
Félõ, hogy elütötték. Egyik barátnõmnek is elûnt a macskája és nem jött vissza többet.:(
de azért tegyél plakátokat, mert nem büntetnek miatta:D
Szia Nem mindegy hogy ivartalanítva van e vagy sem. Nekem az egyik amikor még nem volt ivartalanítva egy hétig nem került elõ, aztán meglett. Amúgy ivartalanítás után is 3-4 napra elkóborolhatnak. Tudom aggódsz, de kétségbe esni még nem kell. remélem meg lesz a cica!
Mi kiplakátoltuk az egész kerületet, de nem büntettek meg. Egyébként nem került elõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást. Plakátok startra készen, ha nem jön haza hamarosan, kirakom õket. Nincs ivartalanítva, de picinek találom(6 hónapos ma!!!!)

Második terhességnél mindenki kevesebbet hízik? Elsö babámnál 20kg jött fel, most vagyok a másik fiammal 18 hetes terhes és 1 kg jött fel idáig.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ez nem törvényszerû, hogy a másodiknál kevesebbet hízik az ember! Inkább attól függ mennyire figyelsz oda az étkezésre! Nem diétára gondolok! Az elsõ terhességem alatt én is 20kg-ot híztam, de tudom, hogy miért, mert szabadjára engedtem az evést. Mindegy volt mikor mit és mennyit ettem, nem figyeltem oda, meg is lett az eredménye. De nem bánom mert utánna le tudtam fogyni 78-ról 58kg-ra.(85kg-mal mentem szülni.) Most 25 hetes vagyok és 6 kg-nál tartok, ami szerintem ideális. Most tudatosan étkezem, egészségesen, változatosan. Talán mások is így vannak ezzel a többeddik terhességnél, azért híznak kevesebbet! Gondtalan, szép terhességet kivánok!

Szia! Szerintem ez nem törvényszerû, hogy a másodiknál kevesebbet hízik az ember! Inkább attól függ mennyire figyelsz oda az étkezésre! Nem diétára gondolok! Az elsõ terhességem alatt én is 20kg-ot híztam, de tudom, hogy miért, mert szabadjára engedtem az evést. Mindegy volt mikor mit és mennyit ettem, nem figyeltem oda, meg is lett az eredménye. De nem bánom mert utánna le tudtam fogyni 78-ról 58kg-ra.(85kg-mal mentem szülni.) Most 25 hetes vagyok és 6 kg-nál tartok, ami szerintem ideális. Most tudatosan étkezem, egészségesen, változatosan. Talán mások is így vannak ezzel a többeddik terhességnél, azért híznak kevesebbet! Gondtalan, szép terhességet kivánok!
A kérdező hozzászólása: Én ugyan így voltam.szó szerint (zabáltam).76kilóval mentem szülni és csak 63-ra sikerült vissza fogynom.16 hónapos a nagyfiam.most én is odafigyelek a kajcsira nagyon.köszönöm a választ.
Az elsõ terhességem/lány/ /67 kilóval kezdtem és 83 és féllel mentem szülni. 16 és fél kilót híztam.Visszafogytam 60 kilóra.Második terhességem 60 kilóval kezdtem és most 38+4 naposan vagyok 81 kiló/fiú/.A lányomnál csupa víz voltam mindenhol, most meg egy gramm víz nincs rajtam és szinte csak a hasamra híztam.Szerintem ez alkat és gyerek függõ.boldog babavárást, könnyû szülést!

Most szedtem be a fogamzásgátló második levelét (stodette) és az első levél után a harmadik napon jött meg de most nem jött meg a harmadik napon ez normális?

Legjobb válasz: Persze.Bármikor megjöhet a 7 nap alatt.Ez idõvel be fog állni,de bármikor elõfordulhat,hogy elöbb vagy késõbb jön meg,a lényeg mindig az,hogy a 7 napon belül megjöjjön.

Persze.Bármikor megjöhet a 7 nap alatt.Ez idõvel be fog állni, de bármikor elõfordulhat, hogy elöbb vagy késõbb jön meg, a lényeg mindig az, hogy a 7 napon belül megjöjjön.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ remélem tényleg megjön
Persze! Ne izgulj, teljesen normális.

12 hete szültem már másodjára jött meg a bajom de most iszonyúan vérzek szédülök is ez természetes vagy menjek orvoshoz?

Legjobb válasz: nekem 8 hétre rá jött meg és nagyon véreztem, nem mentem el dokihoz hanem próbáltam feküdni egész nap azóta ha megjön nagyon fáj és elég sok

nekem 8 hétre rá jött meg és nagyon véreztem, nem mentem el dokihoz hanem próbáltam feküdni egész nap azóta ha megjön nagyon fáj és elég sok
Ezt még kérded?
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdezem mert elsõ baba és mondták h esetleg vérezhetek jobban!!!
A kérdező hozzászólása: És te is szédültél?Neked hány napig tartott??Nekem ez az 5.nap
Ha 5 napja erosen verzel akkor azert szedulsz. Szerintem menj el orvoshoz, ez nem jatek.
nekem csak az elsõ két nap volt nagyon nagyon erõs vérzés, a harmadik napra már enyhült nekem kicsi szédülés mindig van

Vettem be esemény utána tablettát, de most nem jött meg a menstruáciom. Életemben ez a második tabletta, de rendeltetésszerűen véreznem kell, miután bevettem vagy az csak mellékhatása a gyogyszernek?

Legjobb válasz: Ha nem jött meg a menstruációd tesztelj. Ha negatív és egy hét múlva se jön meg, akkor ismételd meg. Ha ekkor is negatív, és a következõ menstruációd se jön meg, vagy gondok vannak vele, akkor érdemes orvoshoz menni, mert lehet, hogy nem tud a hormonrendszered magától helyreállni.

Ha nem jött meg a menstruációd tesztelj. Ha negatív és egy hét múlva se jön meg, akkor ismételd meg. Ha ekkor is negatív, és a következõ menstruációd se jön meg, vagy gondok vannak vele, akkor érdemes orvoshoz menni, mert lehet, hogy nem tud a hormonrendszered magától helyreállni.
A kérdező hozzászólása: De akkor már nagy baj van, ha nem jön meg ?
Nem, "baj" akkor van ha pozitív a teszt eredménye. Elõfordul, hogy az eseményutáni tabletta felborítja kicsit a hormonháztartást, és kimarad egy menstruáció vagy késik, de az is lehet, hogy az eseményutáni tabletta mellett is terhes lettél. Ezt teszt nélkül nem tudhatod. Orvoshoz meg akkor kell menni, ha a teszt negatív, de mégse akar rendezõdni a menstruációd.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, köszönöm. B.U.É.K. ! :DDDD
Nekem sem jött meg utána vagy két hétig. Aztán megjött rendes idõben, azt követõen pedig hónapokon keresztül két hetente. Marha jó volt. De nem voltam terhes.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!