Találatok a következő kifejezésre: Most hogy ez az (2452 db)

Kiderült, hogy kislányom fog születni, egész életemben kisfiúra vágytam és most nehéz ezt az egészet feldolgoznom pedig tudtam benne lehet a pakliban, hogy dolgozzam fel ezt? Tudom másnak meg se adatik, de akkora vágyam volt.

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! Az ember persze elképzeli, hogy milyen nemû kisbabája lesz, de ennek ellenére még sem mi döntjük el, hogy fiú vagy lány babánk lesz-e. Világ életemben kislányos anyuka akartam lenni, és az elsõ terhességem után egy gyönyörû kisfiú édesanyja lettem. Hidd el, ugyanúgy fogod szeretni a kicsikédet attól, hogy nem kisfiúnak születik! Van még hátra 20 heted kb (feltételezem, hogy 18-20 hetes terhes vagy, ha most tudtad meg a baba nemét). Innentõl kezdve tudatosan fel tudsz arra készülni, hogy kislányod lesz. Szeresd a pocidban lakó kislányt, mert érzi, ha te nem vagy boldog! A második terhességemnél már úgy gondoltam, hogy nekem csak kisfiam lehet! (Látod mekkorát fordult a gondolkodásom?) Megtudtam, hogy kislányom lesz. :) Õt is imádom! Van 2 gyönyörû, egészséges kisgyerekem, és nem cserélném el egyiküket sem másra! Boldog babavárást! Ha pedig úgy érzed, hogy nem tudsz megbírkózni a tudattal, hogy kislányt hordasz a szíved alatt, kérj segítséget!

Én is fiús anyukának gondoltam magam világ életemben, igazából remélem ha van követekzõ élet fiú leszek mert szerintem nekünk annyit kell szenvedni minden hónapban + a szülések a család összetartása de dolgozz mint egy férfi na mindegy szóval én pasi leszek majd:) A hasam is csúcsosan nõtt a 19. hétig mindneki váltig állította hogy fiú lesz, teljesen beleéltem magam, erre feküdtem az ultrahangon és közölték, hogy kislány meg se tudtam mukkani sokkot kaptam, és utólag már nagyon szégyellem magam érte.(!) nme mondtam senkinek de kellett pár hét hogy átvariáljam a gondolataim és megszokjam hogy kislányom lesz, azóta 2 éves és oda nem adnám 100 fiúért se, sõõt remélem a kistesója is kislány lesz annyira aranyos kis bújós, nem igaz, hogy apásak õ nagyon anyás kis nyugodt segít nekem mindenben a fiúk a környezetemben meg csak verekednek, bátnják a többieket, durvák ugrálnak mindenhonna tombolnak ááááá(persze biztos vannak kivételek csak én nem látok ilyet), nekem nagyon megváltozott a véleményem már nem akarok kisfiús anyuka lenni:)
Sajnálom, de nagyon is egyet értek a 3. válaszolóval. Az a szegény picike igazán nem tehet róla, hogy kislány! Borzasztó, ha ezért nem tudnak egy gyereket szeretni, mert nem olyan nemû, mint akarták. Bár remélem te nem így leszel vele, és amint a kezedben tartod, elszáll az összes ilyen gondolatod. A te kisbabád, belõled van, nem értem, mi lehet ennél fontosabb? Én azon aggódnék, hogy minden rendben legyen vele, egészséges legyen, és boldog. Tudod szerintem az az igazi tragédia, ha valakinek egyáltalán nem adatik meg a gyermekáldás, vagy beteg, sérült gyermeke születik. Szerintem nekik mindegy lenne milyen nemû. Én kislányos anyukának képzeltem magam el mindig, de ha fiam lesz az sem lesz baj, ugyanúgy szeretni fogom, mindkét nemnek megvannak a maga "elõnyei". A szüleim mindkét gyereküknél fiút akartak, de én is és a húgom is lányok lettünk, és ma már mindketten azt mondják, hogy milyen jó, hogy nem fiúk vagyunk.
Tõled megkérdezték hogy minek akarsz születni? A kínaiak jutnak eszembe ahol az 1 gyerekes szabály miatt lány magzatok millióit vetették el...most meg külföldrõl lopkodnak maguknak asszonyt mert mindenhol csak férfiak vannak. A lényeg hogy amint megszületik és ránézel remélhetõleg nagyon megbánod hogy így gondolkodtál. De addig is szállj magadba és kicsit gondold magad a gyermeked helyébe akinek szüksége van rád és nem õ tehet róla hogy lány lett.
A barátnõm is így volt...2 napig sírt.Ma már kis csoportos ovis a kis csaj, és el sem tudja képzelni, hogy milyen lehet egy fiúcskával.Szeretnének még gyereket, de azt mondja, nem fogja bánni, ha megint kislány lesz.Nekem 2 fiam van, a 3. baba a pocakomban, és baromira mindegy, hogy kisfiú lesz, vagy kislány.A férjem nagyon szeretne lányt, de nekem mindegy.Kicsit nézz magadba, és gondold végig, hogy milyen szerencsés vagy!
Gyermeket vágyj, ne fiút vagy lányt! Te már az anyukája vagy, felelõsséggel tartozol érte, és azért, hogy mit közvetítesz felé... A késõbbiekben érezni fogja azt, hogy már ezt az "elvárásodat" sem tudta teljesíteni, ez remek talaja mindenféle teljesítményszorongásnak. Nézz szét a teherbeesés rovatban - lesz egy kis manótok, akinek te leszel a mindene, igen, ez másnak valóban nem adatik meg. Felnõtt emberek vagyunk könyörgöm, ne játszóbabára vágyjunk, ha gyermekvállalást tervezünk...! Ha máshogy nem megy egyébként, keress fel pszichológust, de remélem hamar múlik ez a rossz érzésed. És azért gratulálok a picihez! :) 31 hetes kismama
Én is így voltam; mondjuk elég korán "belenyugodtam". Az meg sem fordult a fejemben, hogy lenne mit feldolgoznom.... Ha egyedül nem megy, tényleg menj orvoshoz, nehogy a babád lássa kárát. A család mit szólt? Nálunk rajtam kívül mindenki lányt szeretett volna, jó volt látni rajtuk mennyire örülnek, hogy lányunk lesz :-))
Kedves Kérdezõ! Az ember persze elképzeli, hogy milyen nemû kisbabája lesz, de ennek ellenére még sem mi döntjük el, hogy fiú vagy lány babánk lesz-e. Világ életemben kislányos anyuka akartam lenni, és az elsõ terhességem után egy gyönyörû kisfiú édesanyja lettem. Hidd el, ugyanúgy fogod szeretni a kicsikédet attól, hogy nem kisfiúnak születik! Van még hátra 20 heted kb (feltételezem, hogy 18-20 hetes terhes vagy, ha most tudtad meg a baba nemét). Innentõl kezdve tudatosan fel tudsz arra készülni, hogy kislányod lesz. Szeresd a pocidban lakó kislányt, mert érzi, ha te nem vagy boldog! A második terhességemnél már úgy gondoltam, hogy nekem csak kisfiam lehet! (Látod mekkorát fordult a gondolkodásom?) Megtudtam, hogy kislányom lesz. :) Õt is imádom! Van 2 gyönyörû, egészséges kisgyerekem, és nem cserélném el egyiküket sem másra! Boldog babavárást! Ha pedig úgy érzed, hogy nem tudsz megbírkózni a tudattal, hogy kislányt hordasz a szíved alatt, kérj segítséget!
Gondolj arra, hogy oka van, hogy kislányod születik! Talán az, hogy õ lesz az, aki világra hozza a régóta vágyott kisfiút, csak már az unokádként... :) (nyilván ez ilyenkor még nagyon távoli, de ki tudja? :) ) És igen, ha ennyire nehezen viseled, kérd szakember segítségét, nehogy a gyermeked lássa kárát, érezze, hogy nem õt akartad...!
Az unokatestvérem ugyanígy volt, a kislánya 1 éves koráig nem ért a gyerekhez, még egy ujjal sem, a nagymama nevelte. Kérj segítséget szakembertõl, hogy fel tudd dolgozni, ha megszületik, már más szemmel fogsz rá nézni. Esetleg a kistesó fiú lesz:)
Szerintem ez már a pszichés betegség kategória, ha valaki ennyire nem tudja elfogadni a gyermek nemét. Ezért lenne érdemes felkeresni egy szakembert, aki segítene. Nekem mindegy volt, hogy fú, vagy lány, 5 évig vártunk rá, lényeg az egészség.
Kedves Utolsó! Írtam privit, és megéltem már egyet-mást... Remélem, válaszolsz rá.
Imádni fogjátok, fõleg a férjed, a kislányok annyira apásak! Az én férjem kislányra vágyott, meg is érkezett hozzánk, és õ az édesapja szeme fénye. Kölcsönös a rajongás közöttük, ezt mint édesanyának, a legnagyobb öröm látni. :-) Ahogy felébred reggel, és egybõl suttogja, hogy "apa-apa". Imádjuk!!! :-) (másfél éves)
Jaj, bocsi, most olvastam a többit is, pontosabban leginkább a kérdezõ kommentjeit... Örülök, hogy már meg is oldódott a dolog.:) Utolsó voltam.
03.10 12.00-s hozzászólónak: egy Down-baba nem a sors büntetése, ahogy más beteg baba születése sem... Nem olvastam végig a válaszokat, itt hagytam abba. Kedves kérdezõ, szerintem is szakemberre lenne szükséged, hidd el, tényleg mindegy, milyen nemû az a baba, hiszen Téged választott, Te vagy az Anyukája. Fogadd el, hogy kislány, és szeresd. Ha nem megy, akkor pedig szakember, még a szülés elõtt!!!!
Én biztos vagyok benne, hogy a férjed is és Te is bele fogtok szerelmesedni a születendõ gyermeketekbe! Hidd el, hogy abban a pillanatban, hogy a karjaidban tartod, már nem fog számítani a neme! Szeressétek feltétel nélkül ezt a pici lányt! Szüksége van rá! Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a kedvességet! Az egyszer biztos hogy a fogalmazásom nem volt túl jó, de azért mert hirtelen felindulásból írtam gondolkodás nélkül.. Ahogy telnek a napok egyre jobban tudok örülni és bár kicsit még ott motoszkál bennem hogy fiút akarok, de már nem annyira mert leginkább azért akartam hogy a Férjem is örüljön és nálunk az is probléma volt hogy õ is elkeseredett.. Azóta megbeszéltünk mindent és sajnálja õ is hogy így reagált.. Szégyeljük ezt az egészet, de bízunk benne lehet majd még másik gyermekünk és talán akkor kaphatunk egy kisfiút.. bár lehet mire oda jutunk már annyira fogjuk szeretni a kislányunkat hogy ez nem fog gondot okozni. Köszönöm még egyszer a támogatást és megértést, nagyon sokat jelentett!
Én vagyok azok az "egyesek" akik beírtak sumergo-nak és vállalom mert szerintem megérdemelte. Attól még hogy egy kérdés "irritáló" még nem kötelezõ rá olyan stílusban válaszolni, ez csak õt minõsíti. De õ minden provokatívabb, kényesebb témát feszegetõ kérdéshez így ír és erre semmi szükség. El lehet a véleményét személyeskedés, sértegetés, támadó hangnem nélkül is mondani, de neki ez nem megy.
Ja és én is átéltem sok mindent, de ez nem jogosít fel a minõsíthetetlen, primitív stílusra.
Utolsónak. Minden ember más éa más. Vannak szókimondó õszinte emberek és vannak akik más stílusban beszélnek és gondolkodnak ettõl még egyáltalán nem biztos, hogy Õ egy galád rossz ember. Sõt nekem Õ sokkal szimpatikusabb, nem nyálaskodik "jófiúskodik" Ha Neked ilyen a stílusod az is elfogadható, de nehogy már te mondd meg mi a korrekt hozzászólás, egy ilyen irritáló egyeseket fájdalmasan érintõ kérdésre.
Akkor idézném sumergo válaszát: "Nem tudom, szerintem te acsarkodsz, de gondolj amit akarsz, Te szerencsétlen [email protected]!" Már boccs de ez nem szókimondás meg õszinteség hanem bunkó sértegetés. Nem ismered azt aki ott ül a másik gép elõtt, milyen alapon írnál róla ilyeneket? Azért hátrább az agarakkal, adjuk meg a minimális tiszteletet a másiknak, bármilyen nehéz sorsúak is vagyunk...
Akkor kezdjük csak boncolgatni ki kezdte a "szemét" beírást."acsarogni" Holott egyáltalán nem acsargott akkor még. A 19 hetes kismama aki elkezdte egy olyan szóval amit azért nem érdemelt meg Sumergo, mert Õ vagy soha vagy csak 7 év után lehetett 19 hetes kismama. Ezek után a hülyézés a legkevesebb amit a kedves szavakat beíró "kismama" megérdemelt. És ez vsz. csak az én véleményem, mert én ugye annak a pártját fogom aki megszenvedett, és nem annak aki nyarvog.
Látom te elfogult vagy ebben a dologban szóval fölösleges veled "vitázni". Én nem állok senki pártján hanem objektíven nézem a válaszokat és ezért szúrt szemet sumergo stílusa. (nem csak ennél az egy kérdésnél). Lehet hogy nehezen jött össze neki a baba, éppen ezért annak kellene inkább örülnie és nem másokat sértegetni arctalanul egy nyilvános fórumon.
Ismét jelzem nem Õ kezdte a sértegetõ szavakat. Nem Õ írta "acsarogsz" és hasonló kedves szavakat. Õ a saját érzéseit írta ki egy ilyen a többséget irritáló kérdére.Valószínüleg más is érzett már babaváráskor mint a kérdezõ és azoknak ez természetes gondolkodás. Persze ha az ember a szíve mélyére néz vágyik vagy lány vagy fiú babára, de ennyire kevesen esnek át ló túloldalára. Érdekes, én nem attól rettegtem, hogy fiú vagy lány lesz, hanem, hogy egészséges legyen. Persze minden ember más és más.
Na, hogy állsz a témával?
Kedves Mindenki! A lényeg, hogy a kérdés megoldódni látszik, részemrõl ezért nem kívánom ezt tovább görgetni. :) Azt, hogy ki a szerencsétlen, ki a szûk agyú, a stílus úgy is megmutatja. Kedves kérdezõ! Jó egészséget, és könnyû pocakosságot Neked a kis hercegnõddel :) Meglátod, milyen jó is lesz...
Kedves sumergo! Szerintem neked valamiféle kezelésre volna szükséged, mert itt a gyereknevelés témakörökben olyan passzív-agresszív stílusban nyilvánulsz meg rendszeresen hogy az már ijesztõ. Nem tudom milyen elfojtott problémáid vannak a témával kapcsolatban de szerintem a saját életedben kéne rendet raknod elsõsorban.
Nem tudom, szerintem te acsarkodsz, de gondolj amit akarsz, Te szerencsétlen [email protected]! Azt írtam pontosan, hogy SOHA (gyengébbek kedvéért a 7 év elején SEM) nem volt ilyen, vagy olyan nemmel kapcsolatos kívánságom. Az lehet, hogy van egy-két ember, akinek ez számít, biztosan kérdeztek is már ilyet, de nyilván az, akinek mindegy, csak egészséges legyen nem fog feltenni ezzel kapcsolatosan kérdést, mert nincs ilyen jellegû problémája! Remélem sikerült beletuszkolni a szûk agyadba, a szûk látókörödön keresztül!
Ne haragudjatok, de ezek komoly kérdések? Én azzal nyugtatom magam, hogy csak kamu ez is, meg a pár nappal ezelõtti hasonló jellegû kérdés is. Bocs, de én nem hiszem el, hogy egy babát váró nõ számára az ekkora sokkot jelenthet, hogy más nemû babája lesz, mint amilyet elképzelt magának. A legtöbb nõ végigaggódja a terhességét, fél a vetéléstõl, koraszüléstõl, köldökzsinór-problémáktól, rendellenességektõl. De, hogy azon siránkozzon, hogy fiú vagy lány???? Nevetséges ...
Ezek az emberek, ilyen gondolkodással, véleményem szerint még maguk is gyerekek és egyáltalán nem való nekik a felelõsség, ami a gyermekvállalással jár.Kár, hogy nem csak annak adatik ez meg aki megérett rá. Remélem egy pár nap múlva másképpen fogod ezt látni és örülni fogsz a kislányodnak.. 38hkm
Szerintem is ez már kamu kérdés. Egyik nap azért akar az anyuka bedilizni mert fia lesz, a másik meg azért mert lánya lesz. Pfff Az ilyenek inkább fogadjanak örökbe, az a tuti.
Szerintem az ilyennek nem is való gyerek. Aki meg nagyon szeretne és tök mind1 lenne neki fiú vagy lány annak meg nem adatik meg. :( Ez szomorú szerintem. 35hkm.
Majd a következõ fiú lesz.Nekem 2 lány után 2 fiam született. Ne add fel!!!!!
"Az unokatestvérem ugyanígy volt, a kislánya 1 éves koráig nem ért a gyerekhez, még egy ujjal sem, a nagymama nevelte. Kérj segítséget szakembertõl, hogy fel tudd dolgozni, ha megszületik, már más szemmel fogsz rá nézni. Esetleg a kistesó fiú lesz:) " Ezért nem tudom miért kellett lepontozni, mert azt javasoltam, hogy kérjen segítséget egy szakembertõl!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, már máshogy látom az egészet.. Azért sokkolódtam le mert valahogy annyira elképzeltem hogy csak kisfiú lehet, nagy hülye voltam nem kellett volna bele élnem magam.. Remélem az Istennek ezzel szándéka van. Mindent nagyon köszönök fõleg a megértést.
Ha 7 évig szenvedtél volna, hogy legyen babád, akkor tudnád mi az amikor túl kell lenned a nagy csalódásokon. Most a semmin emészted magad. Egyetértek a 3. válaszolóval. A baba érdekében remélem, hogy megváltozik a véleményed, neki szeretetre van szüksége, és nem egy csalódott anyára!
Mindig is kislány volt az álmom, de az elsõ perctõl fogva biztos voltam benne, hogy fiam lesz. Aztán a 20. hét körüli uh-n azt mondta a doki, hogy úgy tûnik lány. Hát egész csalódott voltam, mert nem úgy éreztem. De csak fiam lett. Nem mondom a mai napg nézegetem a kislányokat, hogy hmm. DE semmi pénzért nem cserélném el a fiam. Imádom!4 Szerintem ha megszületik és a kezedbe adják már eszedbe se fog jutni, hogy te mást szerettél volna.
Nálam forditva volt.A pérom is és én is, sõtt az egész szalád kislányt várt, meg sem fordult a fejünkben hogy esetleg kisfiú is lehet!A 13. héten mondta meg a doki hogy kisfiút várok.Azóta bûntudatom van, hogy amiatt hogy nem gondoltam a fiamra...., de meg sem fordult a fejemben, hogy esetleg nem fogom szertni!Már 3 éves, de ha eszembe jut mennyire lányt akartunk még ma is elszégyellem magam.Szerintem képzeld el, hogy mi mindenre szeretnéd majd megtanitani a pici hercegnõdet, tervezgesd milyen lesz ha már a karjaidban tarthatod...de semmi képpen se akarj feldolgozni semmit.Még lehet fiad, de most a lányodra koncentrálj mert neki van szüksége rá hogy szeresd teljes ziveddel!!!!Meglátod menni fog
A kérdező hozzászólása: Dinike! Köszönöm a válaszod, nagyon kedves vagy és remélem igazad van :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megértést, Én se tudom igazán megmondani miért ijedtem be ennyire és miért csalódtam.. de ahogy telnek a napok egyre inkább el tudom fogadni ezt az egészet és tudok örülni. Sajnálom, ha néhány embert kiakasztottam de amikor ez a kérdés felmerült bennem pontosan így éreztem ahogy leírtam és azt hittem most megállt a világ hiszen én nem erre számítottam.
Utolsó, nagyon tévedsz! Mindig is csak egy egészséges kisbabára vágytam. 7 éven keresztül kellett havonta feldolgoznom a csalódást, hogy nem sikerült. Soha, egy percig sem válogattam, hogy ilyen, vagy olyan nemû legyen! Szerintem ezzel a legtöbben így vannak, hogy mindegy milyen. Ne akard elhitetni, hogy a legtöbben egyiket képzelik el, mert nem így van. Azonban ha mégis egyik irányba is húz a szíve anyukának, akkor sem tragédiaként, feldolgozandó dologként élik meg, ha más nemû lesz. Amit fel kell dolgozni, az egész más! Ez volt a durva a kérdésben, ezért írtunk példákat, hogy azért vannak ennél nagyságrendekkel nagyobb problémák! Mert ez nem az!!!Újra le lehet pontozni!
A 3. válaszoló korrekten megírta. Nem kívánom, és soha ne történjen veled, de akkor mit szólnál mikor megszületik és egy sérült mondjuk Down szindrómás kisfiút nyomnak a szülõágyon a kezedbe. Azt hiszem az lenne az igazi szörnyûség akkor ráébrednél mindegy mi, csak egészséges baba legyen. Mert a sors rohadtul tud büntetni. Vagy ha tíz éve babára vágynál és nem ad a sors. Akkor is így gondolkodnál? Az pici lélek aki benned növekszik minden rezdülésed érzi. Ne csodálkozz ha Õ is egy lelkileg sérült ember lesz. Én a koraszülött osztályokat látom el mûszerekkel, lélegeztetõkkel mondjuk oda is szívesen bevinnélek. Írj ha vállalod, és talán segít, hogy elgondolkodj.

Most hogy megszüntetik az állami támogatást egyetemeknél, minek erőltessem meg magam az érettségivel? Számít ez valamit? Így is, úgy is fizetnem kell, hogy tanulhassak.

Mocskok :@ :( Meg miez hogy lediplomázom és a tanulmányi éveim dupláját kell itthon robotolnom?? Undorító komolyan..

Legjobb válasz: Én lényegében egyetértek ma 19:09-el. Gondoljatok bele, legalább a diplomák felértékelõdnek, és nem lesz minden második ember diplomás. Nem beszélve arról, hogy így csak a legjobbak jutnak be egyetemre. (Na meg a gazdagok, akik fizetni tudnak.) Amit nagy szemétségnek tartok, és tényleg hatalmas kitolás szegény felvételizõkkel, az az hogy ezt a jelentkezés elõtt 1 hónappal vágták a fejükhöz. 1-2 évet hagyhattak volna, hogy mindenkinek legyen lehetõsége átgondolni és rákészülni a dolgokra. Így most lett egy csomó kétségbeesett felvételizõ....

Én lényegében egyetértek ma 19:09-el. Gondoljatok bele, legalább a diplomák felértékelõdnek, és nem lesz minden második ember diplomás. Nem beszélve arról, hogy így csak a legjobbak jutnak be egyetemre. (Na meg a gazdagok, akik fizetni tudnak.) Amit nagy szemétségnek tartok, és tényleg hatalmas kitolás szegény felvételizõkkel, az az hogy ezt a jelentkezés elõtt 1 hónappal vágták a fejükhöz. 1-2 évet hagyhattak volna, hogy mindenkinek legyen lehetõsége átgondolni és rákészülni a dolgokra. Így most lett egy csomó kétségbeesett felvételizõ....
Hát azért van olyan munkahely ahol legalább az érettségi elvárás. Amúgy meg nem tudhatod, mikor lesz még szükséged rá, aztán meg visszasírhatod. Én azért nem értek egyed a mocskolódással, mert teljesen ésszerûek és érthetõek a kormány döntései. Gondolj már bele: mégis miért fizetnének ki egy olyan képzést, amire nincs igény a munkaerõpiacon. Persze megértem a háborgó diákokat, hogy nem tanulhatnak azt amit akartak, de fel kell fogniuk, hogy a kormány csak tudja, hogy milyen munkaerõre van szükség, és nem fogják arra pazarolni a pénzt, hogy aztán ne használd a diplomád, sõt munkanélküli legyél, mert más képesítésed meg nincs. Az meg szintén abszolút rendben van, hogy itthon kell dolgoznod. Rohadt sok pénzt kifizetnek egy-egy diák képzésére, aztán kimész külföldre? Ha ez egy cégnél történne, továbbképzés néven, aztán elmennél más céghez, szerinted mit szólnának hozzá? Amúgy meg dolgozhatsz külföldön, csak vissza kell fizetned azt, amit valaki alapból kifizet költségtérítés néven. Szóval a lényeg, hogy vagy jól tanulsz és tanulhatsz ingyen, ha pedig nem, akkor fizetsz. De van jobb ötletem: Inkább tanulj szakmát. Attól nem leszel szarabb ember, sõt. A lényeg, hogy érettségizz, mert ha már nem vagy tanuló, fizetned kell érte. És keress valami jó szakképzést, ami érdekel. Egyetértek az elõttem szólóvak is. Tényleg aki ilyen primitíven gondolkozik, az menjen lakatosnak. Iszonyatos aránytalanságok voltak eddig a felsõoktatásban. Ezt próbálja most helyrerakni a kormány. Meg kell érteni és nem tüntetni kell hanem inkább rendesen tanulni.
Gondolkozzatok már egy kicsit a csökevény agyatokkal és fogjátok már fel, hogy ez a törvény csak jó, és nem szivatásként van, hanem hogy ne tanulj az 3467. jogásznak, miközben már 5millió-an tanulnak annak -.-" ilyen buta ember ne is akarjon egyetemre menni
Soha nem szabad feladni! Természetesen számít. Ha jó tanuló vagy, kaphatsz ösztöndíjat. Egyébként igazad van. Írom ezt úgy, hogy én már dolgozom. De ez felháborító.
Én ugyan már felsõoktatásban tanulok, de azért én is gusztustalannak tartom az ilyen drasztikus csökkentéseket. És igen sok közdazdász és jogász van az országban... De! A statisztikák szerint az egyetemet végzettek 4%-ának nincs munkája, miközben azok között, akiknek nincs semmilyen felsõfokú végzettségük 10-11%-os a munkanélküliség. Szerintem simán lehet sok közgazdász és jogász (és egyébként egyéni vállalkozást is lehet nyitni, nem muszáj konkrétan egy cégnél dolgoznod...), mert nekik nagyobb az esélyük elhelyezkedni, és magasabb fizetést elérni, mint akik szakmunkásnak tanultak. Másik: hiába van sok közgazdász, jogász.... ha jó vagy a szakmádban, akkor hidd el, hogy lesz munkahelyed és meg fognak becsülni, ki kell tûnni, ennyi az egész...
Nem tudom, a trágárságot kritizáló pontosan kire gondol, de ha rám, akkor elnézést kérek, csak feldühít, hogy miközben a kormány próbálja helyrerakni a dolgokat, a sok értetlen hülye nem képes felfogni, hogy csak jobbá, színvonalasabbá szeretnék tenni a képzést. Nem szívatásból csinálják. Meg kell érteni a helyzetet.
az ország pénzéhez azért a szüleimnek, nagyszüleimnek, rokonaimnak is sok köze van, a sok sok adóval. szerintem nem luxus azt kérni, hogy ha valaki rendesen, tisztességesen tanul, akkor az esélyt kapja meg, hogy bent maradjon. te biztos valami nagyon hasznos szakon tanulsz (végülis az csak orvos, vagy mérnök lehet). szerencsés lehetsz ha hasznos és szereted is. de, hogy lehet egy embertõl elvárni hogy pár héttel jelentkezés elõtt váltson életcélt, és menjen mondjuk fizikusnak mert arra szükség van? gondolj bele, te nem azt tanulnád amit szeretnél, hanem egy teljesen más dolgot, csak azért mert azzal TALÁN kapsz munkát és INGYEN van, de azért maradj még 10 évig ebben az országban olyan szakmával ami távol áll tõled...
Hát nem tudom mit várnak egy csapat olyan embertõl, akiknek a jövõre vonatkozó terveit pár hét alatt egy tollvonással eltörölték. De legalább 20 év múlva hálásan gondolnak vissza erre. Ez is valami...
amúgy a 20. hozzászólásom a 16.-nak szól, csak nem vettem észre a közben mások által írt kommenteket.
lehet, hogy a diplomásoknál kisebb a munkanélküliség, de kérdés, hogy a diplomájukat használják e a munkahelyen. Mert valószínûleg egy olyan munkára is, ahol amúgy nem kell diploma, szívesebben vesznek föl diplomást. szóval ez nem mond semmit ez a statisztika.
Na én abbahagyom a magyarázást. Aki nem érti, az ne is tanuljon egyetemen. Tanuljon szakmát, azt kész. szevasz
20:03 ez nem feltétlenül igaz, "túlképzett" címszó alatt elutasítják, mivel többet kéne nekik fizetni. Ezekkel az intézkedésekkel az a baj, hogy nem a problémát oldják meg, hanem ideiglenesen passzív állapotba próbálják terelni a dolgokat. Tegyük fel, hogy 4 év alatt 30 ezer(nem valós adat) egyetemista végez államin. Nem mehetnek külföldre dolgozni. Itthon csak ezernek tudnak állást biztosítani. A többi túlképzett, nincs gyakorlata. 4 év alatt lesz 29 ezer munkanélküli. Ki fogja eltartani õket? Annak is igaza van, aki azt mondja, hogy az õ családjának az adója is benne van a felsõoktatásban. Akkor miért kéne neki még utána a kétszeresét ledolgozni? Azt kéne elérni, hogy növekedjen az országon belüli elhelyezkedési lehetõség. nem pedig rájuk erõszakolni, hogy itt maradjanak a semmiért. 19:07 voltam
"Sokkal, de sokkal többet keres egy jó szakember, és azonnal kap is állást, mint az, aki elszórakozik 8-10 évet a fõiskolán, hogy egy olyan diplomát kapjon, amivel aztán mehet szépen a mekibe sütögetni." "De ettõl még nem vagyok hülye, pláne nem kevesebb mint a naaaaaagy egyetemisták, " "új, ámde legalább annyira haszontalan diplomámmal, és az elcseszett 4 évemmel mit kezdjek most." "Itt nem a fõiskolásokat, vagy egyetemistákat szeretném ócsárolni, " Mi lenne, ha még ócsárolni is szeretnéd? Tény, hogy van néhány alibi szak, de azért látszik, hogy fogalmad sincs mennyit keres egy mérnök, programozó, orvos -itt a hazaiakat hiába vesszük példának -.
A "b*meg a s*gg es a rinya" szot sem hasznalja egy kulturalt ember, foleg nem 2 mondaton belul. Bizonyara iden nem vennenek fel, te biztosan jol ismered a tanulmanyi eredmenyem es a nyelvvizsgaim szamat.
19:45-ös: Nem vagy buta, de ezek szerint vannak nálad okosabbak, szerencsésebbek. Nem hiszem el, hogy ennyi ponttal ne tudnál kitalálni valami más lehetõséget. Meg kell értened, hogy nem fogják kifizetni a képzésedet úgy, hogy tudják, hogy nincs olyan munkára szükség. Pénzkidobás. Nem csak a te pénzed, hanem az egész országé, és az az ország érdeke, hogy értékes munkát végezz, és ne legyél diplomás munkanélküli, több milliós képzéssel a hátad mögött. Sok sikert a továbbtanuláshoz!
trágár szó alatt maximum a "hülyét" értetted. más trágár szót én nem találok a leírásban. és én csak kifejtettem a véleményem. és örülj annak, hogy te MÁR bekerültél, és bent vagy, idén valószínûleg nem így lenne..
Mondjuk én értem mire megy ki ez a dolgozzuk le az egyetemi éveink dupláját. Csak elfejtették hozzá biztosítani a munkahelyeket és így teljesen értelmetlen. De még ha biztosítanák is, akkor is kb egy külföldi fizu negyedéért...
ez elõttem szóló alatt a 19:07-est értem. Az utána lévõ meg szintén egy szakértõ? mert õ se nagyon érti a lényeget. van ahol növelik az államilag támogatottak számát. csak nem attól hangos a sajtó. hú de okos lett hirtelen mindenki...
a 19:09-esre gondoltam. bocs
Van abban is valami amit valaki írt, hogy nem az államilag támogatott helyeket kéne csökkenteni, hanem a létszámot. ez is igaz. Viszont szerintem a nagy magyar átlag még azt a 200 000 ft/félévet sem engedheti meg magának.
Arrol mar nem beszelnek, hogy europa tobbi orszagahoz kepest nalunk NEM sok a diplomas. Lehet utananezni, szamos hiteles adat van errol. (igen, valamely szakbol tobb van, mint amennyit a munkaeropiac elbir, de mint mar mondtam, a letszamcsokkentes ezt kivaloan szabalyozna)
az állam annyit fizet ahányra szükség van. Eddig nem így volt és nagyon is indokoltak e mostani intézkedések. mit nem lehet ezen felfogni? Nem a gazdagoknak kedveznek, hanem azoknak a jó tanulóknak akik valóban érettek a továbbtanulásra. A többi tanuljon szakmát. Mi ez a hülye diplomamánia. Kitörölheted vele a segged, ha nem találsz munkát. És nyilván kormány tudja, hogy milyen munkára van igény. De okosak lettek a kis gimis kamaszok. Jajj nem mehetek egyetem, mi lesz velem, megyek tüntetni. Inkább tanulj b**meg ne rinyálj.
szerintem elég butaság az is, hogy aki "jó tanuló bekerül" ahova szeretne.. nekem van felsõfokú német nyelvvizsgám középfokú angol nyelvvizsgám emelt érettségit teszek németbõl 6 tantárgyból érettségizek ha matekból és emelt németbõl 90%-os érettségit írok, akkor is MAXIMUM 438 pontom lesz, ami nem lesz elég a gazdasági szakra amire mennék.. kérdem én, akkor én hülye lennék? mert a pontjaim alapján nem kerülök be..
Kedves utolso! Ugy erzem en tisztelettudoan irtam le a velemenyemet, ezt elvarom mastol is. Nem tudom mit vegeztel, nem is erdekel, de a hozzaszolasod rengeteg tragar szot tartalmaz, ami nem vall jo modorra. Csak a jovore nezve, ha vitatkozni szeretnel, azt probald kicsit kulturaltabban. Tovabbi szep estet! (kerdezo, elnezest, hogy offoltunk) Ja, egy egyetemista voltam, nem "rinyalo gimis".
ma 19:38 A kis rinyáló gimis kamaszok legalább kulturáltan nyilvánítják ki a véleményüket.
Na beszállok én is :D Kérdezõ: ne add fel! Egy jó érettségi mindig jól fog jönni, amúgy is ki tudja mi lesz majd a következõ szavazásnál, kapunk egy új kormányt, lehet hogy azok majd szépen vissza állítanak mindent, a Hoffmannt meg elõállítják, mint háborús bûnöst :D (háborús bûnért jobb országokban halálbünti jár!). Egyébként meg, hogy csak hozzászóljak én is itt a vitatkozáshoz, azzal egyetértek, hogy bizonyos fokig kellett csökkenteni bizonyos szakok támogatottságát. Pl miért van az, hogy a legutolsó bivalybasznádi fõiskolára is felvesznek 400 kommédiás államilag támogatott diákot. Van olyan egyetem ahol eleve 2 karon is van kommédia szak! Tehát ez jogos, minek ennyi. Viszont az oltári pofátlanság volt, hogy kijelenti néhány hónappal a felvételi elõtt a kormány, hogy vége és az, hogy ennyire drasztikus a csökkentés (gondolok itt a gazdasági képzések 4900-ról 250-re való csökkentésére). Ez parasztság. Most az a szerencsétlen, aki 9. óta készül a gazdasági karra 1 hónap alatt szülje meg, hogy akkor orvos akar lenni és pár hónap alatt hozzon is össze bioszból és kémiából annyi pontot (amit eddig egyébként nem is úgy tanult), hogy felvegyék. Hát jól nézünk ki. És a röghöz kötés??? Inkább azon kéne elgondolkodni, hogy vajon az a sok fiatal miért is hagyja el ezt az országot és annak a problémáját megoldani! Nem pedig alkotmány ellenesen (mert , hogy mindenki tisztán lásson, ez alkotmány ellenes!) ide szögezni minden szerencsétlent, munka nélkül... nem vagyok egy agresszív fajta, de a Hoffmann nevének hallatától is kinyílik a bicska a zsebemben...egyszer találkoznék vele élõben, nem tudom ott mi lenne, de biztos vér folyna (kérdéses, hogy az övé vagy az enyém...).

Ok, hogy ez az ombre haj most a divat, de már kb minden 4. csajnak ilyen van és elég tucat frizura lett. Aki ilyenre festet az a divat miatt teszi, vagy "egyediséget" keres benne?

Legjobb válasz: divat régen még azért festették ilyenre mert egyedi volt,ugyan ez igaz pl a szegecsekre is,az ember magának csinálta a dolgokat,most meg minden rózsaszín sz*rra rárakják

divat régen még azért festették ilyenre mert egyedi volt, ugyan ez igaz pl a szegecsekre is, az ember magának csinálta a dolgokat, most meg minden rózsaszín sz*rra rárakják
Nekem kényelmes lett, nõtt le a hajam és rákentettem, így más lett, fel lett frissítve.
Jajj mindig ezzel az egyediséggel jönnek. Mi van ha egyszerûen csak tetszik nekik? Amúgy én nem látok ilyen sok ombre-t. Csak egy ismerõsömnek van, de õ is összekötve hordja mert elrontották.
hordják nyugodtan :D szerintem igen sokan a divat miatt csinálják. én pl lenövesztem a homokszõke hajam és állandón kapom h király az ombréd XDD


15 éves lány vagyok. Most figyeltem meg, hogy az egyik mellbimbóm befelé húzódott. Most akkor ez azt jelenti, hogy rákos vagyok, vagy ilyesmi?

Na meg ott van az is, hogy a fehér folyásom nagyon sok, és egyre gyakrabban érzek furcsa, csak pár másodpercig tartó fájdalmat... Ez mit jelenthet? Ez is valami horror betegség?? Hajhullás,meg minden? A nőgyógyásznál időpontom csak két hónap múlva van...Addig parába vagyok...

Legjobb válasz: Semilyen rákod sincs. Tini vagy, össze-vissza nõsz, meg fejlõdsz, testileg. Ha bármilyen komoly panaszod van, akkor úgyis azonnal kezelnek, nem kell kivárni semilyen idõt. Inkább foglald el magadat pl. tanulással, sporttal, hogy ne érj rá a görbe kisujaddal foglalkozni.

Semilyen rákod sincs. Tini vagy, össze-vissza nõsz, meg fejlõdsz, testileg. Ha bármilyen komoly panaszod van, akkor úgyis azonnal kezelnek, nem kell kivárni semilyen idõt. Inkább foglald el magadat pl. tanulással, sporttal, hogy ne érj rá a görbe kisujaddal foglalkozni.
Nem rákod van szerintem, de ha a nõgyógyászhoz ilyen sokat kell várni akkor menj el háziorvoshoz, hogy addig megnyugtasson, lehet õ tud konkrét dolgot mondani.Mellesleg hajhullás meg ilyesmi nem konkrétan a ráktól van hanem a kemoterápiától amit adnak rá, mert az a jó és a rosszindulatú sejteket is megöli.
Nem tartom valószínûnek, de egy képpel meggyõzõbb lenne. De a rák az kizárható.
Én sem tartom valószínûnek 15 évesen a mellrákot, DE... mert van "de", ezzel nem lehet viccelni. Egyrészt nem látunk téged, másrészt nem vagyunk orvosok. Vizsgálat nélkül pedig az orvos sem diagnosztizál. Tehát a lényeg: szólsz anyukádnak, és hétfõn elmentek a házidokihoz. Õ meg tudja mondani, hogy szükséges-e további vizsgálat, ha igen, akkor megmondja, hova lehet fordulni. Sürgõsséggel nem 2 hónap a várakozás a nõdokinál, ráadásul van magánrendelés is, ahol azonnal fogadnak. De lehet, hogy egybõl ultrahangra kapsz beutalót, majd eldönti. A fehérfolyással MUSZÁJ minél hamarabb nõgyógyászhoz menni (azon nem segít a háziorvos), ugyanis ha bakteriális fertõzés okozza, az összefüggésben lehet a hajhullásoddal. Ha gyulladás van a szervezetben, az okozhat hajhullást. De ami ennél is nagyobb baj (mert a hajad kinõ), hogy a kezeletlen fertõzés végleges meddõséget okozhat rossz esetben, vagyis nem lehet gyereked. Ezt NE várjátok meg, keressétek fel az orvost.
Ne gondolj rögtön a legrosszabbra, mert nagyon nagyon kicsi az esélye a ráknak, de jobb ha orvoshoz mész, hogy megnyugodj!

Ez most hogy van az etr-ben (tárgyfelvétel)? ! FONTOS!

Sziasztok! Levelez?s diák vagyok, most kezdeném a 3.szemesztert. etr-ben viszont nem tudom,hogyan lehet felvenni szabadon választható tárgyakat + az els? féléves tárgyakból kett?t vennék fel,de nem engedi a rendszer! VALAKI tudna segíteni? Fontos lenne felvenni ezeket a kurzusokat!

Legjobb válasz: Miért nem engedi a rendszer? Nem lehet, hogy betelt a hely? Ne csodálkozz ha az ETR bármi hülyeséget csinál. Szerintem már te is rájöttél, hogy sokszor nincs a helyzet magaslatán. Amúgy általában fenttartják a helyet olyanoknak, akiknek tényleg most kell megcsinálni azt a tárgyat, és csak késõbb jönnek olyanok, akik még nem teljesítették.

Miért nem engedi a rendszer? Nem lehet, hogy betelt a hely? Ne csodálkozz ha az ETR bármi hülyeséget csinál. Szerintem már te is rájöttél, hogy sokszor nincs a helyzet magaslatán. Amúgy általában fenttartják a helyet olyanoknak, akiknek tényleg most kell megcsinálni azt a tárgyat, és csak késõbb jönnek olyanok, akik még nem teljesítették.
Én ugyan elsõs vagyok, de nekünk azt mondták, hogy most még nem lehet felvenni az SZV-ket, majd csak 30-án. Bár nem tudom, h mindnekinek így van-e
A kérdező hozzászólása: Nem telt be, nincs korlát. Hol tudnék érdeklõdni a problémával kapcsolatban? TO-n esetleg?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. A 30-át ki mondta SZV-vel kapcsolatban?
Nálunk szabadon választhatót szept.1-tõl lehet felvenni. Próbálkozz késõbb, volt, h nekem sem engedte, fél óra múlva meg ige.SZTE egyébként.
A kérdező hozzászólása: 1000 köszönet :)
ha nincs korlát, lehet hogy azért.mármint nálunk pl úgy van, hogy elõbb ki kell írnia a rendszernek, hogy hány fõs a limit, és csak utána enged bárkit is jelentkezni, biztos még nem döntötték el a tanárok, hogy mennyi hallgatót bírnának elviselni :) szerintem is próbálkozz kicsit késõbb

Kislányom szep 8tol jár bőlcsibe. Már 3dszor megyünk ugy hogy nem sir ott hagyom. Eddig minden reggel sirt, olykor hisztizett. Remélhetőleg állandosul most már ez az állapot? Mármint hogy nem fog sirni, ?

Legjobb válasz: Szia! Lányom hetekig sírt, most kb 2 hete szinte semmi sírás:-) Remélem állandósult:-) De biztos nekik is lesz rossz napjuk:-( Kitartást!

Szia! Lányom hetekig sírt, most kb 2 hete szinte semmi sírás:-) Remélem állandósult:-) De biztos nekik is lesz rossz napjuk:-( Kitartást!

2 hónapja elvetéltem. Most ismét terhes vagyok. Az orvosom azt mondta, hogy kerüljem a férjemmel való együttlétet (értitek mire gondolok). De nem kérdeztem, hogy ez az egész terhesség időtartamára vonatkozik, vagy csak most. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: az elsõ 12 hétben mindenképp.aztán majd megbeszéled a dokiddal.szerintem ha minden rendben lesz,nem görcsölsz és nem vérzel,biztos engedni fogja.de ha nem,akkor is kibírható,itt vagyok én élõ példának.

az elsõ 12 hétben mindenképp.aztán majd megbeszéled a dokiddal.szerintem ha minden rendben lesz, nem görcsölsz és nem vérzel, biztos engedni fogja.de ha nem, akkor is kibírható, itt vagyok én élõ példának.
a doki nem az egész terhességre gondol ilyenkor legalábbis én úgy tudom!12 max 20 hétig kell várni!amúgy gratulálok!én 3 hete vetéltem el és nagyon szeretnénk megint babát!remélem nekem is össze jön!ha nem vagyok túl idiszkrét ti az elsö terhességed elött mennyit vártatok hogy legyen baba?
szia! amikor a kislányomat vártam, bevéreztem, kórházban feküdtem.és azért hogy minden rendben legyen, végig kerültük az ilyen együttléteket. megoldottuk másképp:) a férjem is megértette ezt, hogy nem szeretnék kockáztatni.
Én egy hónapja vetéltem el..már újra bróbálkozunk..mindent megtennék azért, hogy majd a következõ babám megmaradjon..szerintem ha ezt mondta az orvos, akkor mindenképpen fogadjatok szót neki, ha tutira akartok menni.. Amúgy biztosan lehet majd sexelni, ha problémamentes lesz a terhességed! kitartás! és gondolj a babára!! Gratulálok, és remélem hamarosan csatlakozhatok! :-)
nekem az elején azt mondta hogy legalább a 20-ik hétig ne (akkor volt vetélésem az elsõ terhességemmel)aztán utána megbeszéltük hogy ha már eddig kibírtuk akkor még egy kicsit várjunk a biztonság kedvéért na azóta 31 hetes vagyok és még mindig nem viszont azzal biztat hogy a 38-ik héten már õ fogja kérni hogy legyen valami :-)))na a viccet félre téve ezt majd a dokiddal beszéld meg hogy mikor lehet már mivel minden terhesség más majd õ eldönti hogy nektek lehet-e már nem veszélyezteti a terhességet egyébként ki lehet bírni és ha a párod is megértõ akkor nem lesz gond azért néha õt lehet kényeztetni az nem tilos a lényeg hogy nem kell annyira elhúzni az idõt hogy te ne kerülj túlságos izgalmi állapotba

Miért érzem úgy, hogy úgyse fog sikerülni most se? Ez az első clostis hónapom.

Legjobb válasz: Mert már rosszabb kedvû vagy a helyzettõl, gondolom, már több ideje próbálkoztok, ez természetes, hogy ilyenkor már nem repesel örömödben, hogy de jó, még egy hónap, amikor vagy sikerül vagy nem :( De ne add fel!! Legyél optimistább, fõleg, ha ez az elsõ clostis hónap, itt olvashatod, hány embernek összejött a baba tõle! Lehet, ettõl sem rögtön, de sokat segit!! Ez az úgyse fog sikerülni más témákban is szokott lenni az embernek, ha már elege van, de ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad. Vedd úgy, hogy a baba majd jön, ha a szülõjelöltek jól érzik magukat, és itt az ideje, ha erõlteted, csak eltelnek a hónapok, és mást se csináltál, másnak sem örültél, mert folyton ez járt az eszedben. Nehéz, de légy egy kicsit optimistább :) Sok sikert!!

Mert már rosszabb kedvû vagy a helyzettõl, gondolom, már több ideje próbálkoztok, ez természetes, hogy ilyenkor már nem repesel örömödben, hogy de jó, még egy hónap, amikor vagy sikerül vagy nem :( De ne add fel!! Legyél optimistább, fõleg, ha ez az elsõ clostis hónap, itt olvashatod, hány embernek összejött a baba tõle! Lehet, ettõl sem rögtön, de sokat segit!! Ez az úgyse fog sikerülni más témákban is szokott lenni az embernek, ha már elege van, de ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad. Vedd úgy, hogy a baba majd jön, ha a szülõjelöltek jól érzik magukat, és itt az ideje, ha erõlteted, csak eltelnek a hónapok, és mást se csináltál, másnak sem örültél, mert folyton ez járt az eszedben. Nehéz, de légy egy kicsit optimistább :) Sok sikert!!
Szia! Hát pont igy nem szabad nekiállni semminek, ilyen negativ gondolattal!Igen, bizzál benne, hogy most sikerülni fog, de ha mégse, a köv.hóban már bizti!:) ))Sose add fel!
A kérdező hozzászólása: Köszi, jókat írtatok és jó lenne reménykedni, de nem megy sajnos.

A kislányom 6 éves most derült ki hogy mind a 2 szemével baj van. A jobb szeme +2, 5 a bal +3, 5. Ezek az értékek mennyire rosszak? Azt mondják hogy ezekre az értékekre jár az emelt családi pótlék erről esetleg valakinek valami info?

Legjobb válasz: gondolom orvos állapította meg, miért nem kérdezted meg? amúgy sajna választ nem tudok adni de lehet ezt elnövik nem? gyerekeknél nem tudom ugyanazok az értékek vannak mint a felnõttnél. a családira ezt a választ találtam egy kérdés alatt, bemásolom: Tisztelt kérdezõ! Az emelt családi pótlék megítélésénél önmagában a szemüveg dioptria értéke nem befolyásoló, hanem a korrekcióval, szemüveggel elért látásélesség a döntõ. Például ha valaki akár +10,0 D-s szemüveggel is, de végig olvassa a táblát, 100% a látása épnek tekinthetõ a szeme ebbõl a szempontból. Van ugyanakkor olyan páciens, akinek mindössze -0,5D-s szemüvegre van szüksége, de egyéb okok miatt nem látja a legfelsõ számot sem, 10 % alatti a vízusa.

gondolom orvos állapította meg, miért nem kérdezted meg? amúgy sajna választ nem tudok adni de lehet ezt elnövik nem? gyerekeknél nem tudom ugyanazok az értékek vannak mint a felnõttnél. a családira ezt a választ találtam egy kérdés alatt, bemásolom: Tisztelt kérdezõ! Az emelt családi pótlék megítélésénél önmagában a szemüveg dioptria értéke nem befolyásoló, hanem a korrekcióval, szemüveggel elért látásélesség a döntõ. Például ha valaki akár +10, 0 D-s szemüveggel is, de végig olvassa a táblát, 100% a látása épnek tekinthetõ a szeme ebbõl a szempontból. Van ugyanakkor olyan páciens, akinek mindössze -0, 5D-s szemüvegre van szüksége, de egyéb okok miatt nem látja a legfelsõ számot sem, 10 % alatti a vízusa.
A kérdező hozzászólása: A doktornõ akinél voltunk az nem volt valami készsége. Azt mondta hogy 1 hónap múlva menjünk vissza és majd akkor megbeszéljük a dolgokat mert csuszásba volt az idõpontokkal és már behívta a másik beteget is és elkezdte vizsgálni.:(De a gyereknek kell szemüveg. Hétfõn kérek idõpontot privátilag szemorvoshoz hogy többet meg tudjunk, mert szeretnénk meg tudni hogy igazából mennyire rossz a gyerek szeme mert nekem az értékek nem igazán mondanak semmit:(
nem tudom h meg esedekes e kerdes de anyuka/apuka ne tessek aggodni +os szemuveget kitudjak noni a kicsik :) ) sokkal jobban rugalmas a szemuk mint nekunk :)
A vérnyomásod rendben van?
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem a terhesség elsõ pillanatától fájt a fejem szinte mindennap. Amikor nem fájt, kész ünnepnap volt. Csak akkor szedtem gyógyszert, ha már tényleg úgy érzetem, hogy szétrobban, mert az már a babának sem jó, ha annyira szenved az anya. Viszont ez meg is maradt... Elsején lesz 1 éves a kislányom, és állandóan fáj a fejem... Remélem Te nem jársz majd így :( Boldog babavárást!
Saját tapasztalat: Nem ittam kvt az elsõ héten a +után, a végén inkább a hóhér, úgy fájt a fejem. Ittam egy kvt, és 10per után nem fájt a fejem. Nem lehet, hogy valami "hiány" miatt fáj a fejed? Jah terhesen minden frontot megéreztem pluszban.
Szerintem a front miatt is lehetséges.
Nekem is sokat fájt a fejem, amikor már nagyon rossz volt, vettem be egy algopyrint, Édesanyám ugyanígy volt velünk. Szerintem rosszabb, ha sokat kínzod magad, amúgy ez sokszor a terhességgel jár. Kérdezd meg az orvost, hogy mit vegyél be, de valószínûleg azt mondja, hogy azt, ami szokott használni.
Ja és hormonális. A vérnyomás is lehet, de akkor már minden más bajod lenne, ödémás lennél, szóval nem valószínû, hogy attól van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Holnap megyek dokihoz amúgy is és megemlítem neki aztán õ majd meg mondja mitõl lehet.De már nagyon rossz.Eleinte a hányástól szenvedtem fogytam sokat, most meg ez a fejfájás.remélem más már nem jön.De egyébként lehet a vérnyomásom is mert sokat szédülök vagy az lehet hogy nem is vele jár nem tudom.Köszönöm a válaszokat még egyszer.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!